Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Şehitler'de ölür, Vatan'da bölünür...!

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Bir çok arkadaşımın yazısını okudum..ve bi aralar yaptığımız bir konuyu yine gündeme getireceğim..kurtarıcı beklemek..yada ülkende herhangi ne sebep olursa olsun kurtarıcılar (genelde dışarıdan oluyor..abd ..ab gibi) tahsis etmek, sonrasında bu kurtarıcalardan nasıl kurtulunacağı gerçeğini yaratır..aynen sınır ötesi harekatta yada ulusal sorunumuz olan bazı hadiselerde sözde kurtarıcının kapısında izin kuyruğunda beklemek gibi..

--velakin ülkeler arası yazılı antlaşmalar vardır..ülkene dışarıdan bir saldırı olması halinde..yada bazı terör odaklarının komşu ülkende yuvalanıp sınırlarına girip zarar vermesi halinde peşinden gidebilme..hatta savaş sebebi sayabilme gibi..biz se izin kuyruklarında bekledik..abuk subuk tiplerin hakaret ve meydan okumalarını dinledik..hala ne yapacağımız belli değil..

--her ne anlamda olursa olsun..haksız tutsaklık; birey olarakta,toplum olarakta,devlet olarakta.. ne kötü..

• Cevaplar 65
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

lostsoul

ya nerde kim umursuyomuş bu ülkeyi hepsi palavra

iki tane gösterişili cümleyle ülke umursanmaz

ülkede hayat alanları, yaşama alanları yaratmak gerekir

kaç tane insan doğaya, insanlara saygılı, ya da anlayışlı?

anlayış sadece zengini anlamak değildir

bi baksana etrafına herkes dalga geçiyor

güçlüye saygı gösteriliyor

güçsüz kaybettiği için küçümseniyor

nerde yeşil alanlar

doğa

sevecenlik

sevgi

güler yüz

sokaklarda oynayan çocuklar

birbirlerini seven eşler

başı dimdik, geleceği için plan yapan gençlik?

bırak ya

Gönderi tarihi:
Bir çok arkadaşımın yazısını okudum..ve bi aralar yaptığımız bir konuyu yine gündeme getireceğim..kurtarıcı beklemek..yada ülkende herhangi ne sebep olursa olsun kurtarıcılar (genelde dışarıdan oluyor..abd ..ab gibi) tahsis etmek, sonrasında bu kurtarıcalardan nasıl kurtulunacağı gerçeğini yaratır..

ya kurtarıcı kurtarmı işte

mutlu olan var mı ki?

yok çöpü atayım da belediye temizlesin de

bilmem afralar tafralar

sokaklarda dünyayı ben yarattım diye yürüyenler

----

iki tane gösterişli kelime

felsefik çözümler vs.

internetten kurulan krallıklar falan filan

sokak da bizim sokağımız ama biz onu da pis bişey aman elleme belediye temizlesin diye bakıyoruz

köşeye sıkışmışız saçma sapan laflarla ülke kurtarmaya çalışan birsürü insan var

hadi bırak

ben yemem bunları

teşekkürler...

Gönderi tarihi:

mtmtk5

dostum benim umudum var hala... Durmadana yola devam edenlere inat umudumu yaşatacagım..

Umudumun bittigi yer, sözümün de yazımın da nefesimin de bittigi yer olacak...

Ben hala bu Cennet Vatanda yaşıyor olmakla, bu vatan üzerindeki insanlarımla birlikte yaşıyor olmakla gurur duyan, mutlu olan biriyim. Bizi cekemediklerini, bizi bölmek istediklerini, bizi sindirip yoketmek istediklerini biliyorum..

Korkmuyorum dersem yalan olur, bazen ölesiye korkuyorum ama her gün korkmak alıştırır insanı bir sure sonra hissetmemeye baslarsın... diyorsun ya birbirini seven saygı duyan insanlar nerde? hayal kuran plan yapan genclik nerde... İşte onlarda her gun bu yozlaşmış hayatı yasamaya mahkum edildikleri icin, hergun düşünmemeleri, tartısmamaları, arastırmamaları ve ögrenmemeleri icin uyuşturuldukları icin bir sure sonra dediğin gibi oluyorlar....

Sadece onlara verilen afyonun azalması icin bile, baslarına sarılan duman bulutunun bir an icin dagıtılması icin bile elmden birsey gelirse ne mutlu bana...

Ben bir ışık yakabilrsem solukta olsa, baska biri daha yakar.. Nasıl ki bu tolum, düşünmemeye, fikir uretmemeye, günlük yasamaya, maddi degerleri manevi degerlerin uzerinde tutmaya alıstırıldıysa akside olabilir.

Dün kaybettiklerimiz, bugun bizim için savasanlar bunun için savasıyorlar... Biz bu ulke uzerinde rahat huzur ve mutlu bir bütün olarak yasayalım diye... Simdi biz susarsak eğer, biz seyreder ve yanlısları görüp tepki vermezsek eger, biz umudumuzu kaybedip sürüye dahil olursak eger Şehitlerimiz de ölmez mi?

Gönderi tarihi:
lostsoul

ya nerde kim umursuyomuş bu ülkeyi hepsi palavra

iki tane gösterişili cümleyle ülke umursanmaz

ülkede hayat alanları, yaşama alanları yaratmak gerekir

kaç tane insan doğaya, insanlara saygılı, ya da anlayışlı?

anlayış sadece zengini anlamak değildir

bi baksana etrafına herkes dalga geçiyor

güçlüye saygı gösteriliyor

güçsüz kaybettiği için küçümseniyor

nerde yeşil alanlar

doğa

sevecenlik

sevgi

güler yüz

sokaklarda oynayan çocuklar

birbirlerini seven eşler

başı dimdik, geleceği için plan yapan gençlik?

bırak ya

valla şu yazdıklarına katılmamak elde değil..farklı bir açıdan yaklaşmışsın..ülke savunması hadisesinden çıkmıştık yola esasında..haklı bi savunma ama..

--galeyan ama güzel kardeşim..galeyan..biz galeyana çok çabuk geliriz..tarihimize bir bak..çok iyi birer savaşçı olabilmiş ama genelde hep kötü yönetilmişizdir..bütünden parçaya..parçadan bütüne bu hep yansımıştır..açmıyız ,tokmuyuz, birbirimize karşı adilmiyiz, erdemlimiyiz, hangimiz daha anlayışlıyız gerçeğinden çoook ötee..mevzu savaşsa..çekilin yoldan geldide geçecek genç osman..hatta osmanlar.. :)

Gönderi tarihi:
mtmtk5

dostum benim umudum var hala... Durmadana yola devam edenlere inat umudumu yaşatacagım..

Umudumun bittigi yer, sözümün de yazımın da nefesimin de bittigi yer olacak...

Ben hala bu Cennet Vatanda yaşıyor olmakla, bu vatan üzerindeki insanlarımla birlikte yaşıyor olmakla gurur duyan, mutlu olan biriyim. Bizi cekemediklerini, bizi bölmek istediklerini, bizi sindirip yoketmek istediklerini biliyorum..

Korkmuyorum dersem yalan olur, bazen ölesiye korkuyorum ama her gün korkmak alıştırır insanı bir sure sonra hissetmemeye baslarsın... diyorsun ya birbirini seven saygı duyan insanlar nerde? hayal kuran plan yapan genclik nerde... İşte onlarda her gun bu yozlaşmış hayatı yasamaya mahkum edildikleri icin, hergun düşünmemeleri, tartısmamaları, arastırmamaları ve ögrenmemeleri icin uyuşturuldukları icin bir sure sonra dediğin gibi oluyorlar....

Sadece onlara verilen afyonun azalması icin bile, baslarına sarılan duman bulutunun bir an icin dagıtılması icin bile elmden birsey gelirse ne mutlu bana...

Ben bir ışık yakabilrsem solukta olsa, baska biri daha yakar.. Nasıl ki bu tolum, düşünmemeye, fikir uretmemeye, günlük yasamaya, maddi degerleri manevi degerlerin uzerinde tutmaya alıstırıldıysa akside olabilir.

Dün kaybettiklerimiz, bugun bizim için savasanlar bunun için savasıyorlar... Biz bu ulke uzerinde rahat huzur ve mutlu bir bütün olarak yasayalım diye... Simdi biz susarsak eğer, biz seyreder ve yanlısları görüp tepki vermezsek eger, biz umudumuzu kaybedip sürüye dahil olursak eger Şehitlerimiz de ölmez mi?

hehheheeeeeeeeee

bi kere şehitler ölmez burası kesindir

insanda vicdan olacak vicdan

illa başka birini, iyi bir başbakanı yada senin keyfini sana bedavaya verecek bi ******** beklemeyecekler

öyle yağma yok

ne bekliyor bu insanlar insani vasıfları hayat geçirmek için?

iyi insan olmanın vakti mi var?

benim de umudum var, hatta bence Türkiye en iyi durumunu şu günlerde yaşıyor

geçmişin rezaletine bir baksana

Gönderi tarihi:
valla şu yazdıklarına katılmamak elde değil..farklı bir açıdan yaklaşmışsın..ülke savunması hadisesinden çıkmıştık yola esasında..haklı bi savunma ama..

--galeyan ama güzel kardeşim..galeyan..biz galeyana çok çabuk geliriz..tarihimize bir bak..çok iyi birer savaşçı olabilmiş ama genelde hep kötü yönetilmişizdir..bütünden parçaya..parçadan bütüne bu hep yansımıştır..açmıyız ,tokmuyuz, birbirimize karşı adilmiyiz, erdemlimiyiz, hangimiz daha anlayışlıyız gerçeğinden çoook ötee..mevzu savaşsa..çekilin yoldan geldide geçecek genç osman..hatta osmanlar.. :)

valla farklı açı marklı açı

ülkede köşeye çekilip durmadan savaş mı bekleycez

nerde saygı, sevgi, oksijen, anlayış

bana kimse masal anlatmasın

çıkın yarın sokağa görün ülkenin halini

Gönderi tarihi:
valla farklı açı marklı açı

ülkede köşeye çekilip durmadan savaş mı bekleycez

nerde saygı, sevgi, oksijen, anlayış

bana kimse masal anlatmasın

çıkın yarın sokağa görün ülkenin halini

Loustsoul merhaba..

--mtmtk5 kardeşim..ne güzel ya iştee..sen o deniz yıldızı hikayesindeki gibisin..bir deniz yıldızı daha at denize..onu kurtarmış olursun durumu.. :) topla çöpleri..fidan dik..denizi kirletme..hayvanları öldürme..ne güzel işte erdemi yaşayıpta satmayanlardan ol..şikayetlenme başkalarından..insanların dünyasında malesef zamanla herşey düzenden düzensizliğe doğru gider..bu mevzu derin..burada girmeyecem..

--çık yarın sokağa diyorsun..ben hergün sokaklardayım..anlıyorum senii..sen birşeylere kızmışsın..acıtma beynimizi akşam akşam.. :)

Gönderi tarihi:
Loustsoul merhaba..

--mtmtk5 kardeşim..ne güzel ya iştee..sen o deniz yıldızı hikayesindeki gibisin..bir deniz yıldızı daha at denize..onu kurtarmış olursun durumu.. :) topla çöpleri..fidan dik..denizi kirletme..hayvanları öldürme..ne güzel işte erdemi yaşayıpta satmayanlardan ol..şikayetlenme başkalarından..insanların dünyasında malesef zamanla herşey düzenden düzensizliğe doğru gider..bu mevzu derin..burada girmeyecem..

--çık yarın sokağa diyorsun..ben hergün sokaklardayım..anlıyorum senii..sen birşeylere kızmışsın..acıtma beynimizi akşam akşam.. :)

ya ben kızdım bisssürü şeye

beyninizi acıtmam peki tamam

fekaaaaaaaat

sadece erdemleri ben yaparsam olmas dimmi

Gönderi tarihi:
ya ben kızdım bisssürü şeye

beyninizi acıtmam peki tamam

fekaaaaaaaat

sadece erdemleri ben yaparsam olmas dimmi

tamam hadi..bende yarın erdemli olucam..sözz.. :P şaka dedim ya beynimizi acıtıyosun diyee..öle düşünme..bişelere kızdığını anladım..idare edeyim dedim.. :shifty: .. :)

Gönderi tarihi:
tamam hadi..bende yarın erdemli olucam..sözz.. :P şaka dedim ya beynimizi acıtıyosun diyee..öle düşünme..bişelere kızdığını anladım..idare edeyim dedim.. :shifty: .. :)

ya adama soruyo

nerde oturuyosun diyo

diyo ki

taksimde oturuyodum

şimdi bakırköyde oturuyorum diyo

ben de diyorum ki

aman kalkma hiç

yani anlayacağın

hayatı sevmezsen

onu yaşamazsan

ASLA BAŞARILI OLAMAZSIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIINNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN

Gönderi tarihi:
ya adama soruyo

nerde oturuyosun diyo

diyo ki

taksimde oturuyodum

şimdi bakırköyde oturuyorum diyo

ben de diyorum ki

aman kalkma hiç

yani anlayacağın

hayatı sevmezsen

onu yaşamazsan

ASLA BAŞARILI OLAMAZSIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIINNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN

ya bu dediklerini sen yapabiliyorsan hayatında sorun ne..ben anlamadın..ağer sorun başkalarınında senin şu yapabildiklerini yapamıyor oluşlarıysa..valla savaşma derim..yenemezsin.. :( ..kendi cehennemini yaratma..

--bak şimdiden ben sana imrendim.. :)

Gönderi tarihi:
ya bu dediklerini sen yapabiliyorsan hayatında sorun ne..ben anlamadın..ağer sorun başkalarınında senin şu yapabildiklerini yapamıyor oluşlarıysa..valla savaşma derim..yenemezsin.. :( ..kendi cehennemini yaratma..

--bak şimdiden ben sana imrendim.. :)

sevgili arkadaşım

başka insanların mutsuz olduğu biryerde asla mutlu olamazsın

ben savaşmam da

onlarda ülke kurtarcam diye üç tane gösterişli kelimeyle uğraştırmasınlar insanları

herkes kendine baksın

herkesin gözü başkasında

yarın bi bak herkes bakasına gülüyor

yani

bosh konuşmuyoz

Gönderi tarihi:
sevgili arkadaşım

başka insanların mutsuz olduğu biryerde asla mutlu olamazsın

ben savaşmam da

onlarda ülke kurtarcam diye üç tane gösterişli kelimeyle uğraştırmasınlar insanları

herkes kendine baksın

herkesin gözü başkasında

yarın bi bak herkes bakasına gülüyor

yani

bosh konuşmuyoz

ne yapalım ama güzel kardeşim..psikolojik evrimimizi tamamlayamadık diye..dış güçlere..eşkıyalara teslim mi olalım..haşa boş konuşusuyon diyemeyiz..ama demagoji insanlığın hangi evresinde yokki şimdide savaş stratejileri hakkında nutuklar çekilmesin..rahat ol biraz..su akar yatağını bulur..ne olacaksa olcak..

Gönderi tarihi:

Önümdeki ekranda sürekli Roj TV açık…

Programın adı Roj Aktüel…

Bir erkek spiker Türkçe konuşuyor.

Basbayağı televizyon…

Düzgün bir dekor, araya vtr’ler giriyor, canlı telefon bağlantıları oluyor…

Adamlar bayağı haber kanalı gibi yayın yapıyor.

Bir anda bir bağlantının anonsu ile sarsılıyorum.

Spiker diyor ki…”Sayın seyirciler şu anda PKK’nın elindeki esir askerlerden Özhan Şabanoğlu’nun babasına bağlanıyoruz.

Baba Bahattin Şabanoğlu’nun telefonda sesi ağlamaklı…

Diyor ki…”Oğlumun sesini duymak istiyorum. Ona zarar vermeyin.”

Baba konuşurken altta “Esir asker Şabanoğlu’nun babası” yazıyor!

Adamcağızın kalbi fazla dayanmıyor, kriz geçiriyor!

Tüm bunlar PKK’nın yayın organı Roj TV’nin yayınında oluyor!

O anda ajansa RTÜK’ün radyo ve televizyonlara terörist saldırılarla ilgili getirdiği yasağın haberi düşüyor. Halkını çok düşünen hükümetin RTÜK’ü bu kez de haberlerin halkı olumsuz etkilediğini düşünüyor! Ve yayınları jiletliyor!

Tam da o anda Roj TV’de bir klip yayınlanıyor…

Görüntülerde ardarda patlayan bombalar var, sloganlar atılıyor, ekranı alevler kaplıyor, aralara kırmızı harflerle yazılar girip çıkıyor, birdan ekran simsiyah oluyor . Kocaman kırmızı harflerle “Bu savaşın ve acının sorumlusu tezkeredir” yazısı beliriyor.

Tüm bunlar PKK’nın yayın organı Roj TV’nin yayınında oluyor!

Bu yayın uydudan her yerde rahatlıkla izlenebiliyor!

Ve sonunda RTÜK’ün yasağını isteyenin hükümet olduğu ortaya çıkıyor. Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek’in RTÜK’e gönderdiği yazıya göre hükümet haberlerin halkın moralini bozduğunu düşünüyor!

Benim derdim PKK’nın elindeki 8 asker olduğundan gözümü Roj TV’den ayırmıyorum.

Korktuğum sonunda oluyor!

Roj TV Türkiye Cumhuriyeti Ordusu’nun 3 gün önce rehin alınan 8 askerinin görüntülerini yayınlıyor. Özel görüntü diye, reklamlarını yapmak için ekranın ortasına kocaman logolarını basmışlar, 8 Türk askeri o logonun ardından bize bakıyor!

Görüntünün altında esir Türk askerleri yazıyor!

Tüm bunlar PKK’nın yayın organı Roj Tv’de oluyor!

Bu yayın uydudan her yerde rahatlıkla izleniyor!

Olan biten benim cidden kanıma dokunuyor!

Şimdi soruyorum.

Gücünüz bir tek Türk televizyonlarına mı yetiyor?

Medyayı dört koldan kuşattığınız, her yeri ve ne acı ki herkesi ayrı ayrı satın aldığınız yetmedi de şimdi sıra bir emirle ses kesmeye mi geliyor?

Farkında mısınız uğraşıp da yayınını bir türlü durduramadığınız Roj TV sizinle nasıl açıktan dalga geçiyor!

Farkında mısınız Türkiye tarihinde hiç yaşamadığı şeyleri sizinle yaşıyor!

Farkında mısınız Türkiye sizinle rezil oluyor!

Gönderi tarihi:

Türkiyenin .... olmasıyla cok ilgilendiklerini sanmıyorum. Abd gözgore gore vakit geciryor diye dusunuyordum ki, aslında vakit geciren bizim basbakanımız bakanlarımız hukumetimiz... Abd nin yardımıyla bizi oyalıyorlar, ondan sonra delikanlılık yapacak ya mahalle kabadayısı gibi, toplamıs gazetecileri biz kimseden icazet almayız karar alırız diyor.

al artık ne alıcaksan hala ne bekliyorsun diye hicbir şerefli gazetecimiz soramıyor, neme lazım agzından köpükler sacark abdye kafa tutan sayın basbakan orda bir tukurukte bogar gazeteciyi...

Sayın basbakan adam gibi adam dimdik duruyor objektiflerin karsısında ne gurulu ne heybetli... yan gelip yatanlar kimin umrunda?

Sayın savunma bakanımız diger ulkelerin savunma bakanlarıyla bir araya gelmiş, keyifli keyifli gulumseyerek poz veriyor.. Yanındaki diger ulke savunma bakanları bile daha endişeli gozlerle bakıyor.. Sanki bir yanlıslık var..onlarca şehit veren biz değiliz.. Sahi bundan bir kac yıl once terör yüzünden hayatını kaybedenlerin Şehit olarak kabul edilemeyecegi tartısılmaya acılmıstı, akpye yakın kimseler tarafında.. Azaba hala oylemi dusunuyorlar merak ediyorum...? Onlar icin sadece din ugruna ölenler şehit olarak kabul goruluyor olmalı kimbilir...

Cok saygıdeger rtükümüz ve devletimizin elindeki atv televizyonunda şehitler veridmgiz saatlerde yayınlana eglence programlarını pek umursamadan sadece bir nezaket mektubu gonderip ricada ve telkinde bulundu.. Bugun kalkmıs haber kanalları dahil butun basın kuruluslarını sansürledi... Sonra KanalTürk televizyonun mahkemeye basvurmsaıyla bu karar ortadan kaldırıldı.. Nasıl ki sayın basbakanın gücü şehit yakınlarına, köylülere, memurlara yetiyorsa, rtukunde gucu zavallı Türk Basınına yetiyor olmalı...

Türkiye tarihi boyunca , en gucsuz oldugu dönemlerde bile ne icerde ne dısarda bu kadar beceriksizce ve basiretsizce yonetilmemişti. Ama sorun kimde biliyormusunuz. Türk ordusunda, son baskında buyuk ihmali var... belki de ordumuz kendisi özellikle izin vermiştir buna.. Akpnin hicbir konuda sucu yok hakkını yemeyin simdi. Hem kötü bir iş yapmıs olsaydı sayın dısişleri bakanımızı Cumhurbaskanı secermiydik?

Sahi sizin cumhurbaskanınızı kim secti/atadı?

Simdiki Dış işleri bakanı kim bilen var mı?

Ya içişleri bakanımızın son yaptıgı acıklamayı duyan varmı?

Sayın basbakanımız hangi ulkede bugunlerde temaslarda bulunuyor?

Sayın cumhurbaskanımız köşkteki tadilatla cok mesgul olmalı... Kac milyon dolar fazladan para istedi bilen varmı? Sayın Sezer'in döneminde yapılan butun tasarruf bu yılki butce arttırımıyla havaya gitmiş oldu... Köşke sizce ne yapılacak?

Yeni bir saray insa edilebilir mi acaba.. bu arabistandaki şeyhlerin sarayları gibi...

Durmak Yok Yola Devam...!!!

Bİr kac asker ölmüş... ee ne olmus yani... ekonominiz dogru yolda, borsanız yukseliyor, dolar dusuyor, enflasyon düştü daha ne istiyorsunuz?

bölücü örgüt ulkeyi bölmek icin hem icerden hem dısardan calısıyor...size ne kardesim son elli yılın refah düzeyi en yuksek zamanlarını yasıyoruz... Bölünün sizde ne olucakki.. hem artık kızlarınız universitelere turbanla girebilecek... imam hatipli cocuklarınız univeristelere sınavsız alınacak daha ne istiyorsunuz?

.... oluyormuşuz... hadi canım siz de... Ne demişler:

-Dünyada mülk, ahirette iman....bu iktidar bize ikisini de veriyor.. Alamıyorsunuz diye simdi şikayet edip durmayın..Bakın isteyen nasıl alıyor... Begenmiyorsanız cekin gidin...!!!!!!!(Bu son söz sayın basbakandan alınmıstır..)

Gönderi tarihi:

PKK'nın kaçırdığı er Beyaz'ın babasına Başbakan'dan başsağlığı mesajı

HAKKARİ’de 12 askerin şehit edildiği saldırıda kaçırılan 8 askerden er İrfan Beyaz’ın babası Halil Beyaz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker ve Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu’ndan gelen başsağlığı telgrafıyla şoke olduğunu söyledi. Halil Beyaz yetkililere, “Oğlumun kaçırıldığına mı inanalım, yoksa oğlumun şehit düştüğünü söyleyip başsağlığı dileyen Türkiye Cumhuriyeti Başbakanına mı?' diyerek bu skandala tepki gösterdi PKK tarafından kaçırıldığı belirtilen oğlu İrfan’ın kurtarılması amacıyla avukatları aracıyla DTP Diyarbakır Milletvekili eski İnsan Hakları Derneği Genel Başkanı Akın Birdal’la görüştüklerini anlatan Halil Beyaz, bu konuda yetkililerin duyarsızlığından yakındı. İki gün önce kendisine postacı aracılığıyla Başbakan Erdoğan, Tarım ve Köyişleri Bakanı Eker ve Devlet Bakanı Başesgioğlu’ndan taziye mesajı geldiğini belirten baba Halil Beyaz, “İki gün önce evimize postacı geldi. Bana ‘Şehit babası sen misin’ dedi. Ben de ne olduğunu öğrenmek için ‘evet’ dedim. Başbakan ve iki bakandan gelen ve ‘Oğlunuz şehit oldu başınız sağ olsun’ denilen telgrafı okuduğumuzda aile olarak yıkıldık. Biz oğlumun kaçırıldığını ve halen yaşadığını biliyoruz. Şimdi biz buna mı, yoksa Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı’na mı inanalım?' diye konuştu.

Halil Beyaz ayrıca Başbakan’a hitaben şunları söyledi:

“Bir baba olarak Başbakan’a oğlu için ‘Amerika’da şehit oldu’ diye haber verilseydi acaba ne yapardı, ne ederdi, ne düşünürdü? Sonradan da böyle bir şeyin olmadığını kendisine söyleselerdi o zaman ne yapardı? Kendisinini de evlat, bizimki de. Onunki Başbakan çocuğu olabilir, bizimki de bir inşaat işçisinin çocuğu. Sonuçta biz de insanız. Bana göre insan insandır.'

ŞEHİT AİLESİNİ ZİYARET ETTİ

Halil Beyaz, oğlunun kaçırıldığı saldırıda şehit edilen Mehmet Cücük’ün Şehitkamil İlçesi’ne Aktoprak Beldesi’ne bağlı Göksuncuk Köyü’ndeki ailesine başsağlığı ziyaretinde bulundu.

Oldukça duygusal anların yaşandığı ziyaret sırasında konuşan Halil Beyaz, “Çocuklarımız Isparta’da acemi birliğinde de Dağlıca’da da birliktelerdi. Kader birliği yapmışlardı' dedi.

Şehit er Mehmet Cücük’ün babası Cebbar Cücük de “İnşallah İrfan da diğer kayıp askerlerimiz de kurtarılır. Eğer devlet kurtarmayacaksa ne yapılması gerekiyorsa yapalım. Biz gidip evlatlarımızı alalım' diye konuştu. Cebbar Cücük, şehit oğlunun teröristlerin elinde rehin olarak bulunan İrfan Beyaz ile birlikte çektirdiği fotoğrafı anımsatarak, “Çocuklarımız beraber fotoğraf çektirmiş, biz de çektirelim' diyerek elini Halil Beyaz’ın boynuna atıp fotoğraf çektirdi.

Kaynak:DHA

İşte sayın başbakan konuyla bu kadar yakında ilgili...

Gönderi tarihi:
Birbirimiz hakkında, sadece yazdıklarımızı destur alarak çıkarımlarda bulunmak bence sizler gibi aklı başında insanlara pek uygun görünmüyor.

Sonuç olarak ben vatandaş asiye olarak hiç bir kurum yada kuruluşla baş edemem,alıp veremediğim olamaz,hele hele temel vatandaşlık görevlerimin hiç birini bile isteye yerine getirmeyen biri olarak, bu kadar sosyopolitik bi mevzuda yazdığım için de pişmanım ve hepinizden tek tek özür diliyorum.

İçinde olduğumuz durum ''ya bizdensin ya da onlardan'' gibi klasik ve kaotik. Tsk ile ilgili eleştirilerimin olması Akp sempatizanı olduğumu göstermez değil mi?

Ülkenin Ordusunu kurum olarak yermenin. Ona asılsız ve ideolojik suçlamalar yöneltmenin adı eleştiri. Ve cevap gelince artık bu forumda alıştığım arabesk tavır.

Şimdi yine herkes parlayacak ama GSMH'mızdan %3,2 alan,son yapılan kampanya ile de gördük 70 trilyon(eski tl ile) kazanan ve hala vatan millet sakarya edebiyatı yapan bi askeri kurum... Bütün işleri güçleri hükümetle dalaşmak.... Natoya üye ülkeler arasında askeri nüfusu en kalabalık olan; kendi sınırları dışında tüm ülke sınırlarını koruyabilen ama topu topu''üç-beş çapulcu'' ile başedemeyen bi askeri kurum...sorsan laikliğin bekçisi ama 1000 km. sınırı koruyamıyor... İlke ve inkılaplar dediğinde mangalda kül bırakmıyor...

Bu şimdi TSK'ya ağzına geleni söylemenin adı "eleştiri" oluyor. Sanki hiçbirimiz eleştirinin ne olduğunu bilmiyormuşuz gibi.

Kendisi koskoca bir kurumu yani Orduyu toptan şöyle böyle diye sıfatlayabilir. Ama kimse onu sıfatlayamaz. Çünkü o hak sadece kendisinde vardır. Aynen AKP demokrasi anlayışı gibi.

Bir çatışmada 13 askerin şehit olması üzerinden kuruma elli tane sıfat yükleyebilir kişi. Ama kimse ona sıfat yükleyemez.

AKP ağzıyla yazmanın, AKP demogoglarının zikrettiklerinin aynısını kullanmanın, AKP ye bağlı gazetelerin ağzıyla konuşmaya gelince vay efendim nasıl AKP yandaşlığı olurmuş.

Artık Lostsoul'un dediğine katılıyorum. Bu forumda koyu AKP ci olanların hepsi "ben AKP ci değilim" le başlıyor. Buna bakarak forumumuzda hiç AKP yanlısı yok maşallah. E parti %47 oy aldı. Nasıl bir forumsak ilaç niyetine bir tane AKP li üye olmamış.

Evet ortada bunca dert varken TSK.nın asli görevini bırakıp saçma sapan işlerle uğraşması beni son derece rahatsız ediyor.

Yada varlığıyla rahatsızlığa sebebiyet veren kurumu nasıl olsada yersek diye fırsat aranıyor. Buda olası bence.

TSK asli görevinimi bıraktı. Yoksa asli görevini ilgilendiren konularda askeri saha dışındada mücadele etmek zorundamı kalıyor. Teröre bırak maddi ve lojistik desteği, uydular, keşif uçuşlarıyla, istihbaratla destek veren ülkelere karşı hükümetin elini kolunu tutanmı varda. Bu konularda konuşmak TSK temsilcilerine düşüyor.

Ülke içinde, teröre katılımın engellenmesi TSK'nın görevi ve sorumluluğumudur. Ulusal politikanın terörü cesaretlendirmeyecek bir şekilde yürütülmesi TSK'nın sorumluluğundamıdır. İç istihbarat TSK danmı sorulur.

Terör örgütünün ülke içindeki gelir kaynaklarının engellenmesi TSK nın görevimidir ?

Değildir. Ancak 5 yıldır bu konularda bırak başarıyı hiçbir icraatı olmayan bir hükümette bunlarda TSK ya düşer. Yada oturup sessiz kalır. O zaman belki mutlu olur birileri rahatlar.

hayır insan birazcık aklını mantığını kullanabilir. "Şu şu gelişmeler olursa Ulusal Güvenlikte zafiyet oluşur. " diyerek uyarı yapan bir kurum. Bugün olanlara bakınca bu uyarılar için "saçmalık" mı diyeceğiz ?

TSK'nın asli görevi ülkenin güvenliğini sağlamaktır. Normali TSK'ya düşen sadece işin silahlı boyutu olmalı. Siyasi boyutu olmamalı. Ancak Terörle mücadelenin içte ve dıştaki siyasi ayağında hiçbir icraatı olmayan. Ülke'nın sınırlarının dibinde büyük bir savaş sürerken. Ülkede hergün terör eylemleri artarken. Acil ve hemen lazımmış gibi. Cumhurbaşkanının seçim sistemiyle, anayasadaki laiklik ilkesiyle uğraşan bir hükümet.

Kim Asli görevini bırakıp saçma sapan işlerle uğraşıyor ?

Memleket hergün şehit verirken. TSK görevinin başında tüm ülkedeki birimlerini harekete geçiriyor. Hükümet ne yapıyor? Cumhurbaşkanlığı 5 yıl sonra nasıl seçilecek. Anayasada laiklik ilkesi kalacakmı çıkacakmı?

Öyle ya memleketin soruları şu an bunlar.

Zira ben katiyetle mevcut hükümet yanlısı değilim ve böyle değerlendirilmekten de çok rahatsızlık duyuyorum. .

kimsenin birisinin kişisel olarak hangi partiyi desteklediği hangi partiye oy verdiği umurunda değil. Burada yazılanladır insanların okuduğu ve eleştirdiği. O yazılanların hangi ağızdan olduğu, kimlerin söylediklerinin aynısı olduğudur.

Yani şu anlamsız.

"Ben A siyasi görüşü veya partisinin söylediklerini söylüyorum, aynen onları yazıyorum. Ama o görüşün yanlısı değilim" .

Bizi ilgilendirmemektedir zaten ne yanlısı olduğu. Yazdıkları kriterdir kişinin. Hiçkimsede saf değildir.

Tabi ara ara şu fikir gelir ki akıllara : Kuzey Irak'a girmek için Hükümetten yazılı emir bekleyen paşalar Hükümete muhtıra vermek için de Başbakandan emir isterler mi acep?

TSK hükümeti uyaramaz değilmi. Böyle böyle yaparsanız, şunlar şunlar olur. Memlekette bunlar olur diyemez. Ve haksız çıkmışlardır değilmi. İç ve dış politikadaki zafiyetler Ülkenin Ulusal güvenliği ve çıkarlarında tehlike oluşturmamıştır değilmi.

Bakınız ben çok da abesle iştigal bi iş yapmıyorum. Kafasının üzerine oturmayan herkes bunları düşünebilir. Sadece farklı yönlerden bakıyoruz ama olay örgüsü aynı. Kategorize etmeyelim birbirimizi...

Evet zaten aklı olan herkes böyle düşünmektedir. O halde bu ülkede sadece AKP yandaşı basın organları, yazarların kafası çalışmaktadır.

"

Terör konusunda birincil sorumluluk Hükümetlerdedir.

Ordu, ancak dağlardaki silahlı teröristlere karşı mücadele edebilir.

Şehirlerdeki örgütlenmeler, terör örgütünün insan kaynağı, para kaynakları, dış ve iç desteği, siyasi mücadele kalemlerinde etkin ve kalıcı mücadele verilmediği sürece terör bitmez.

Silahlı mücadele dışındaki kalemlerde Ordu mücadele veremez. Verebilmesi için Ya tüm yurtta askeri bir idarenin olması veyahutta olağan üstü hal yasalarının uygulanması gerekir.

"

Diyenler ise (ki tüm dünyada terör konusunda bu söylenir) kafasının üstünde oturan adamlardır.

hepinize Saygılardır hürmetlerdir ki asla kusur etmem bu konularda...

tekrar :

Şimdi yine herkes parlayacak ama GSMH'mızdan %3,2 alan,son yapılan kampanya ile de gördük 70 trilyon(eski tl ile) kazanan ve hala vatan millet sakarya edebiyatı yapan bi askeri kurum... Bütün işleri güçleri hükümetle dalaşmak.... Natoya üye ülkeler arasında askeri nüfusu en kalabalık olan; kendi sınırları dışında tüm ülke sınırlarını koruyabilen ama topu topu''üç-beş çapulcu'' ile başedemeyen bi askeri kurum...sorsan laikliğin bekçisi ama 1000 km. sınırı koruyamıyor... İlke ve inkılaplar dediğinde mangalda kül bırakmıyor...

Buda, 24 saatini ülkenin güvenliği için harcayan bir kuruma muazzam saygı örneği.

Gönderi tarihi:
Asiyenin anlatmaya çalıştığı şeye bende katılıyorum,bu son olayda bana görede ciddi anlamda silahlı kuvetlerimizin ihmali söz konusu....

Gerçekten bravo "Silahlı Kuvvetlerin ihmali sözkonusu" Yani kurum olarak TSK nın ihmali.

Çünkü tüm bölükleri, generaller komuta etmektedir. Tüm birimlerin başında albay vardır değilmi.

Çatışmada 13 askerimiz şehit olduğu için :

Şimdi yine herkes parlayacak ama GSMH'mızdan %3,2 alan,son yapılan kampanya ile de gördük 70 trilyon(eski tl ile) kazanan ve hala vatan millet sakarya edebiyatı yapan bi askeri kurum... Bütün işleri güçleri hükümetle dalaşmak.... Natoya üye ülkeler arasında askeri nüfusu en kalabalık olan; kendi sınırları dışında tüm ülke sınırlarını koruyabilen ama topu topu''üç-beş çapulcu'' ile başedemeyen bi askeri kurum...sorsan laikliğin bekçisi ama 1000 km. sınırı koruyamıyor... İlke ve inkılaplar dediğinde mangalda kül bırakmıyor......

TSK böyle bir kurum oldu yani öylemi.

Yani TSK, hükümetle dalaşmaktan başka bir şey yapmayan. Sınırları koruyamayan, ilke ve inkilaplar konusunda mangalda kül bırakmakla yetinen. Vatan millet sakarya edebiyatı yapan bir kurum oldu.

Artı Serdar Akinan'ın yazısını okudum.

Herhalde bu zat bunu bir magazin haberi sanıyor. Başka bir açıklaması yok böyle bir yazı yazmanın.

Genelkurmay, şöyle bir açıklamamı yapacak.

Şurada geldiler, şu birliğimizin şu açığından faydalandılar, şöyle ateş açınca, pusuya düşen birliğimiz şöyle hasar aldığı için kıpırdayamadı vs.

Ardından teroristleri hangi yöntemle öldürdüklerinide açıklayacaklar. Hangi birimlerin nasıl saldırdığını ve teroristleri tam olarak nerede nasıl vurduklarınıda açıklayacaklar.

Şehitlerimizin görevli olduğu birliğin orada ne için bulunduğunu, nasıl bir konumda olduğunu vs yi de açıklayacak genelkurmay.

Pes.

Gönderi tarihi:

Dikkat ediyorumda hala insanlara etiket vurma yarışı devam ediyor..

Her yazdığın iletide mevcut hükümete sayıp dökmedinmi...Tamam sen akp lisin,bu nasıl bir mantıktır?

Hem kişi akpli ise bundan size ne?

Çıkar vatandaş açıkca söyler...kimden korkacak sizdenmi?

Ne demektir bu biri bana açıklasın bir zahmet "sen akp lisin" suçmu akp li olmak?

Ben akpli olsam bunu söylemekten çekinmem kimden çekineceğim üç-beş forum üyesindenmi?

Bak ben göğsümü gere,gere söylüyorum defalarcada söyledim ben milliyetci muhafazakarım...Desteklediğim parti yok..

Önüne gelen chp propagandası yapacak yetmiyormuş gibi birde karşısındakine siyasi görüş hesabı soracak..vay be..

Bırakın bu işleri Allah aşkına yahu..insanları zorla akpli yapmaya çalışmayın değilse bile bu söylemlerinizden sonra olma ihtimali çok yüksek..çünkü son derece itici bir tutum bu..

Gelelim asıl konumuza...

Silahlı kuvetlerimizin ihmali dedik birisi çıktı silahlı kuvetlerimize katil demek istediğimizi ima etti,şimdi burda öyle bir laf ederdim ki.....ama ne asaletime nede karakterime yakışmayacağı için etmeyeceğim birazcık izanı olan anlar zaten..

Cyrano madem genel kurmayın halka birşey açıklamasını doğru bulmuyorsun,o zaman yaralı askerlerimizinde konuşması yanlış,o zaman meydayınında bu konuyu halka duyurmaması gerekir...

Kamuoyunun merak ettiği operasyonun detayları değil, tüm alındığını söylenen önlemlere karşı neden askerlerimiz şehit düşmeye devam ettiğidir bir ay içinde neden 30 şehit verdik?neden yardım gecikti?neden silah mühimmatı yetersizdi?neden önceden haber alındığı halde tedbir alınmadı?Bunlar hesap sorma değil biri çıksın ve birşeyler söylesinki içimiz bir nebze olsun rahatlasın o çocuklar daha 20 yaşındaydı üzerlerinde hala anne sütü kokusu var :( ve neden öldürüldüğü söylenen teröristlere ait cesedler gösterilmiyor..yanlış anlaşılmasın kimse cesed görmeye meraklı değil,halk galeyana gelmiş bir nebze olsun intikam duygusu yatışır bu şekilde..Birazcıkda olsa teselli buluruz,bilmiyorum belki ben çok duygusal yaklaşıyorum ama elimde değil..

Bizim bilmemizin doğru olmadığını söylediğin şeyleri ne idiğü belli olmayan(oldum olası karşı olduğum bir uygulama)korucular biliyor 6 geçici köy korucusu pkk ya bilgi sızdırdığı için tutuklandı...

Bizim bilmediğimizi ve bilmememiz gerekenleri bizden başka herkes biliyor ama...

Oysaki hepimiz biliyoruzki bu halk geçmişte askerinin yanında yaşlısı,genci,kadını,erkeği birlikte bu vatan için gözünü kırpmadan canını vermiştir...Ve yine vermeye hazırdır..

Gönderi tarihi:

Birincisi öldürülen teröristlerin cesetlerinin teşhir edilmesi yanlış hatırlamıyorsam 10-12 yıldır artık kullanılmıyor. Çünkü doğuda geniş aileler vardır. Ve o cesetlerin görüntüleri PKK tarafından aile üyelerine akrabalara yapılan propagandada kullanılıyordu. Bununda özellikle genç akrabalar, kardeşler, abiler arasında alıcısı oluyordu. Neticede PKK propagandasını kendi akrabasının yada kardeşinin cesedi izletilerek dinlemesi etkili bir propaganda aracı oluyor. "Bakın devlet oğlunuzu öldürdü ölüsünüde hayvan ölüsü gibi sergiliyor vs" Bunun yanında PKK dinsel propagandada yapıyordu bu konuda.

Genelkurmayın halka birşey açıklamasını doğru bulmuyorum demedim. Ancak Genelkurmayın askeri sırlar ve teknik ayrıntıları halka açıklamasının mümkün olmadığını biliyorum. Zira bu "halka açıklamak" değildir dünyaya açıklamaktır. Bunun bir faydası olduğunuda düşünmüyorum.

O gazetecinin sorduğu sorulara ise dünyada cevap verecek ordu yoktur. O soruları üstleri subaylara sorar. Cevabını alır gerekeni yapar. Türk Ordusu bir asker yemekhanede önündeki yemeği bitirmeyince subayın gelip "niye yemek yemiyor, eylemmi yapıyor, hastalıkmı var, yemeklermi çok kötü" diye on tane soru sorduğu bir kurumdur.

Yaralı erin konuşması. Şimdi bunu tartışmak istemiyorum ama. Herşeyden önce sıcağı sıcağına, nasıl röportaj yapıldı vs bilmiyorum ama. Bende erganide yedek subaylık yaptım. 4,5 saat pusu çatışması olmaz. Bunuda orada askerlik yapan herkes bilir. Uçaksavarları vardı vs. Tabi o kardeşimiz çatışmanın içinde bulunmuş, arkadaşları şehit olmuş. Yani olayın etkisi üzerinde yada onun gözünden farklı görünür. Depremi yaşayan birisiyle, dışarıdan izleyen birisi farklı şeyleri anlatır. Dışarıdan izleyenin anlattığı gerçekçi olur. Sanırım anlatabildim ne demek istediğimi.

Korucular bilgi sızdırma vs den öte. Hepimiz haberleri seyrediyoruz. TSK sınıra yığınak yaptığından beri. Amerikan savaş uçakları ve helikopterleri 24 saat keşif uçuşu yapıyor.

"Önlem niye alınmadı" sorusunuda ben başından beri hiç anlamadım. Sınırda şu an onbinlerce asker var hangi önlem alınmadı. Önlem alınmamış olsaydı o birlik orada olurmuydu. Terörist sayısı fazla olsada. Neticede öncü birlik ilk ateş açılınca sıcak temas sağlanınca savunmaya geçer. destek ister, koordinat verir.

Ne olmuştur, neden savunmaya geçememişlerdir bunlar genelkurmayın inceleyip gerekeni yapacağı konulardır. Neticede birlikler robotlardan oluşmuyor. Başlarındada bilgisayar yok. İnsan var. Normalde her birlik yüzlerce metre öteden pusuyu farkedecek şekilde donatılır gg si bilmemnesiyle. Teröristlerin menziline girene kadar farkedilir yani onların orada olduğu. Yeri gelir bir anlık dalgınlık dikkatsizlik. Neyse.

Gönderi tarihi:

Oysaki hepimiz biliyoruzki bu halk geçmişte askerinin yanında yaşlısı,genci,kadını,erkeği birlikte bu vatan için gözünü kırpmadan canını vermiştir...Ve yine vermeye hazırdır..bu sözleri şuheda dan alıntıladım..

MALESEFF GEÇMİŞ OLAA..

et kalkan..kılıç tırpan kurtuluş savaşı yıllarında kaldı..şimdilerde işler değişik..tepende 2 b 52 bombanmdırman uçağı sorunu çözüyor..çok yüksekten gelir topun roketin işlemez..bide radara yakalanmayanları var..öle bi geliyorki tependen sorun çözmeye fırsatın da kalmıyor..sonrasında 50 metre aşşağıya kadar beton delen 5 tonluk füzeler..

geçenlerde şöyle bir şey duydum..bizim f 16 lar..uçaklar..amerakan alımı..ve amerika bize ırak içersine müdahele etmeyin yoksa f 16 larınızı devre dışı bırakırız dediler..uydudan uçağın elektronik beynine girip tamamiyle sistem dışı bırakabiliyorlarmış(savaşta uçağınız yoksa o savaş bitmiştir)..nede olsa şifreler onlarda..kendi imalatları..Allahalla..buz gibi oldum..

--aklımada şu geldi..bizdeki apaçi helikopterler..onlarda amerikan yapımı..dünyanın en iyi manevra yapabilen savaş helikopterleri..diğer rus yapımı olanlar vs..korkutucu..onlarında elektronik beyinleri, devreleri var..

koca bir yalanla yaşıyoruz gibi geliyor bana..ne yaptık ki biz bu güne kadar..savaş teknolojimiz ne düzeyde..geçenlerde sınırdaki askerlere baktım..ellerindeki silahlar G3 alman yapımı yılların silahı..bizden başka kullanan kaldımı acep ..800 bin kişilik ordun olması neyi değiştirirki..ellerindeki G3 lerlemi bu iş çözülecek..bazı top ve havanlarlamı..

--yani arkadaşlar..Amerka amerika diyoruz yaa..boşuna konuşmuyoruz..savaşın bir cephe yanı..bide siyasi yanı vardır..amerikayla yürüttüğümüz siyaset cephedekine pek benzemiyor bence..uçaklarımızın ırak sınırlarına 30-40 km girmemize göz yumdular ama..bu böyle kalmayacak..2-3 gün öncesine kadar Türk ordusunun kuzey ırak sınırlarına girmesini istiyordum açıkçası..ama şimdilerde istemiyorum..hele hele de amerika bizden yana değilse..yazık olacak..

--bide şu var..şu an türkiyedeki ekonomi piyasası tamamen suni..piyasada gezen 200-300 milyar dolar sermaye,büyük çoğunluğu yabancı sermaye..bi çekerlerse paralarını bizim ekonomi çöker..

--askeriyenin neden KUZEY IRAK içerisine girememesini şimdi daha iyi anlıyorum..kısıtlı hareket ediyor..öylede davranmak durumunda gibi..ABD istemediği sürece giremeyiz..

--işte durum bu..gözlemim buu..savaş teknolojisi olarak geride kalmışlığımız..ve iç piyasamızın tamamiyle dışarıya bağımlı olması..bence askeriyemizide düşündürüyor..israil iki askeri kaçırıldı diye lübnanı yok etti..filistini kana buladı..bizim neyimiz eksikki israilden diyecektim ama..çok eksikmişiz anladım..

--ve neden bunlar düşünülmedi devlet büyüklerimizce..türkün türkten başka dostu yoktur..diyip diyip duruyolardı..bence hep diyip diyip durmuşlar..

Gönderi tarihi:

BUndan aylar önce hatta. ilk yazmaya basladıgımda 2006 yılı ortalarındaydı yanlıs hatırlamıyorsam... Sadece gazete ve tvlerden. internet aracılıgıyla haber sitelerinden, yarım yamalak ingilizcemle yabancı haber kaynaklarını incelerim fırsat buldukca.. Bazen gunlerce haftalarca gündemden uzak kalır kendimi soyutlarım... Ama ne zaman bu ulkede olmaması gerektigine inandıgım birseyler olsa, birileri kalkıp açık ve alenen kendi lehine işler yaparken bu ulke menfaatlerine ters düşüyor dahası kimsede buna ses cıkarmıyorken farkettim ki bir cok kişi opnları destekliyor. Bundan rahatsız oldum...

Oysaki sıradan bir vatandas olarak cok basit sorularım vardı benim bir turlu kimsenin cevaplayamadıgı, ben sordukca bana baska soruların cevaplarının verildigi, ama kimsenin benim soruam cevap vermeye yanasmadıgı sorularım vardı.

Bu ulkenin yonetimine dair, bu ulkedeki düzenin/düzensizligin işleyişine karsı, bugune kadar aldıgım eğitimin ve ogrendiklerimin bana sordugu benim aklımın bir turlu tutarlı yanıtlar veremedigi sorularım oldu. Ben yazmaya basladım.

Kimi zaman öfkeyle kimi zaman alaycı, kimi zaman yıkıcı hatta cogu zaman yıkıcı, nadiren de olsa yapıcı yazılarım oldu...

Bazen geriye dönüp kendi yazdıklarıma göz atıyorum. Cunku eğer bir konu hakkında fikir yurutuyorsanız, vardıgnız sonucların dogrulugu zamanla ortaya cıkıyor.Bundan bir sen önce yazdıgım yazıları okuyup bugun yasadıklarımı gördükce muthiş canım sıkılmaya basladı.Her söyledigim, her yazdıgım, her fikrim dogru cıkmasada bu kadar buyuk oranda haklı olmak belki de hayatımda ilk defa canımı sıktı. Oysaki ben ne politika eğitimi almıstım, ne ekonomi nede üst düzey yönetim becerilerini geliştirebilecek herhangi bir uzmanlık eğitimi. Sıradan bir tamirciydim ben. belki de cok konusan...

Bazen yazdıklarım ve düşündüklerimi kafamda toparlayınca, yapılan bana göre bariz hataları gördükce mutlaka bilmedigim konular var diyorum kendime. Mutlaka sıradan bir vatandas olarak benim bilemeyecegim, ama üst düzey burokratlarımızın bildigi, bu yuzden öyle hareket etmek durumunda kaldıgını düşünüyorum. Cunku bir ulke bu kadar bariz ve acık sekilde, bize yılardır kan kusturan bir terör orgutune yardım, yataklık ve silah destegi veriyorken biz nasıl oluyorda altı yıldan beri o ulke uzerinde tek bir yaptırım uygulayamıyoruz. Kaldıki sözkonusu olan ulke tam bir ulke bile değil... bölgeye hakim olan aşiretler, peşmergeler vs..

Meşhur hale gelen bir laf var artık. Bir zamanlar bizim pasaportumuzla saddamın kılıcından kacanlarla, bizim uşaklarımızla bugun karsılıklı masaya bile oturamıyoruz. Onların karsısında maskaraya dönüyoruz. Yalan mı?

Dunya üzerinde gerilla savası denen taktikle savasan bir terör orgutne karsı zafer kazanan tek düzenli ordu bizim silahlı kuvvetlerimiz. Ve bizim pkk karsısında kazandıgımz bu zafer amerikadaki subay okullarında ögrencilere son altı yıldır ders olarak okutuluyo. Bunu aranız da kac kişi biliyor merak ediyorum?

Her kurumda, her işyerinde hatta her ailede olacbilecegi gibi ordumuzun icinde de yanlıslar yokmu. Elbetteki var. Ama kalkıp son bir ayda otuz sehit verdik tek suclu ordu denmesine izin veremem kusura bakmayın. İhmaller varsa zaten ordumuz gerekeni yapar. Sayın Cyrano'nun da dedigi gibi ordumuzda en kucuk farklı/yanlış/abartılı hareketin bile sorgusu suali yapılır. Bir coguna sacma gelsede bu kadar disiplinli baska ordu dunya uzerinde yok. Sanırım ordumuzun bu disiplini ve taviz vermemesi özellikle akp li arkadasları cok sıkıntıya sokuyor olmalı. Kusura bakmasınlar bizde böyle...

Bazı arkadaslar akpli yakıstırması yapmamıza kızıyorlar. Akp etiketi verdigmiz zaman itici oluyormusuz. Kusura bakmayın ama eger akpnin biledigi ve bizim bilmedigmiz cok özel durumlar konular yoksa, bugune kadar akpnin uyguladıgı tüm politikalar ya cok buyuk beceriksizliktir yada vatana ihanettir. Dedigim gibi belki bilmedigim cok özel durumlar vardır bunuda zamanla ogreniriz umarım hersey icin cok gec olmadan. Akp ne yaptıda vatana ihanet etti diye merak eden arkadasılarım varsa bugune kadar yazdıgım yazıları, baska yazarlardan aldıgım alıntıları okuyarak neden böyle dedigimi anlayacaktır. Ve sunuda duzeltmem gerek. Asla bir arkadasımız cıkıpta ben akpliyim kardesim sonuna kadar da akpyi yonetimini politikalrını destekliyorum dememiştir yada ben görmedim. Benim canımı sıkan akpye bu kadar alkıs tutarken her söze ''ben akpli degilim ama...'' bu ikiyuzluluktur bu riyakarlıktır.... Eger kalkıp bir siyasi partinin dusunclerinden hoslanıyorsan, sana uygun geliyorsa acıkca soyle, yoksa belirtme bana karsı ben akpliyim diye... sen bunu belirttigin zaman bu reklama girer.. Mademki bir siyasi fikrin yok sadece dusuncelerini yaz. İnsanlar seni dusuncelerini okusunlar. Dusuncelerinden neye inandıgın savundugunu anlasınlar. Sanırım aramızdaki her arkadas yazdıklarımzı okuyunca kimin hyangi siyasi dusunceye sahip oldugunu anlayacak kapasiteye sahiptir. Ben akpli değilim diyerek insanların zekasına hakaret etmeyin.. Mademki akp li değilsin neden bunu belirtme geregi duyuyorsun?

Akp iktidara geldiginden beri akpya yalakalık yapan, alkıs tutan, akpnin hegamonyasındaki butun yazarlar, medya kurumlarında calısan satılmıs ve kiralanmıs basın mensuplarının ilk sözü her zaman bu olmustur...:

'''...ben akpli değilim ama....'''

Değilsen zaten biz aksini anlamayız merak etme... akpli olmaktan rahatsız oluyorsan neden onlar gibi dusunuyorsun, yok akpliysen neden acıkca soylemiyorsun... bu dupeduz uckagıtcılıktır.. Hangi siyasi orgute inandıgnız savundugunz önemli değil. Ben bugun hukumetteki bir partinin yaptıgı yanlısları konusuyorum. Bana yanlıs diyorsanız sorularıma cevap verin. Benim yanlıs budur dedigimde beni duzeltin. Burda parti catısması yapmıyoruz. Burda fikir catısması yapıyoruz. Basit sorularım var benim, derdiniz ulke meseleleriyse buyrun bunlara cevap verin. Yok amacınız parti propagandasıysa kusura bakmayın.

Eger bir ulkenin idarecisi durumundaysanız ve ulke sizin yonetim biciminiz yüzünden her gun daha kötüye gidiyor kaosa surukleniyorsa bu ya sizin beceriksizliginizdendir yada bizzat o ulkeye ihanetinizdendir.. SOnuc olarak iksinin birbirinden farkı yoktur.

Son altı yıldır bu tur politkaları ureten akp değilde chp olsaydı yazdıklarım değişmeyecekti. Yada baska bir parti. Siz son bir aydaki otuz şehidin hesabını sormakla mesgulsunuz. Ben son altı yıldır verilen yuzlerce sehit, yapılmayan işlerin hesabını soruyorum. Siz hala kalkıp parti kavgası yapıyorsunuz ben son altı yıldır nasıl oluyorda bir ulkenin özgurlugu yabancıların eline verilip ekonomisi yuzunden sömürge haline getirilip, ulke butunluguyle ilgili kararları bile alamayacak kadar aciz hale getirildigini sorguluyorum...

Şimdi siz size buyukleriniz tarafından sovunun diye ogretilenleri savunmaya devam edin. Ben buyuklerinizin canını sıkacak yazılar yazamaya devam edecegim...

Son olarak bütün arkadaslarımın Cumhuriyet Bayramını kutluyorum. Bazılarımız içten içe bu bayramdan rahatsız olsalar bile onların bayramınıda kutluyorum...

Gönderi tarihi:
Dikkat ediyorumda hala insanlara etiket vurma yarışı devam ediyor..

Her yazdığın iletide mevcut hükümete sayıp dökmedinmi...Tamam sen akp lisin,bu nasıl bir mantıktır?

Hem kişi akpli ise bundan size ne?

Çıkar vatandaş açıkca söyler...kimden korkacak sizdenmi?

Ne demektir bu biri bana açıklasın bir zahmet "sen akp lisin" suçmu akp li olmak?

Ben akpli olsam bunu söylemekten çekinmem kimden çekineceğim üç-beş forum üyesindenmi?

Bak ben göğsümü gere,gere söylüyorum defalarcada söyledim ben milliyetci muhafazakarım...Desteklediğim parti yok..

Önüne gelen chp propagandası yapacak yetmiyormuş gibi birde karşısındakine siyasi görüş hesabı soracak..vay be..

Bırakın bu işleri Allah aşkına yahu..insanları zorla akpli yapmaya çalışmayın değilse bile bu söylemlerinizden sonra olma ihtimali çok yüksek..çünkü son derece itici bir tutum bu..

Gelelim asıl konumuza...

Silahlı kuvetlerimizin ihmali dedik birisi çıktı silahlı kuvetlerimize katil demek istediğimizi ima etti,şimdi burda öyle bir laf ederdim ki.....ama ne asaletime nede karakterime yakışmayacağı için etmeyeceğim birazcık izanı olan anlar zaten..

Cyrano madem genel kurmayın halka birşey açıklamasını doğru bulmuyorsun,o zaman yaralı askerlerimizinde konuşması yanlış,o zaman meydayınında bu konuyu halka duyurmaması gerekir...

Kamuoyunun merak ettiği operasyonun detayları değil, tüm alındığını söylenen önlemlere karşı neden askerlerimiz şehit düşmeye devam ettiğidir bir ay içinde neden 30 şehit verdik?neden yardım gecikti?neden silah mühimmatı yetersizdi?neden önceden haber alındığı halde tedbir alınmadı?Bunlar hesap sorma değil biri çıksın ve birşeyler söylesinki içimiz bir nebze olsun rahatlasın o çocuklar daha 20 yaşındaydı üzerlerinde hala anne sütü kokusu var :( ve neden öldürüldüğü söylenen teröristlere ait cesedler gösterilmiyor..yanlış anlaşılmasın kimse cesed görmeye meraklı değil,halk galeyana gelmiş bir nebze olsun intikam duygusu yatışır bu şekilde..Birazcıkda olsa teselli buluruz,bilmiyorum belki ben çok duygusal yaklaşıyorum ama elimde değil..

Bizim bilmemizin doğru olmadığını söylediğin şeyleri ne idiğü belli olmayan(oldum olası karşı olduğum bir uygulama)korucular biliyor 6 geçici köy korucusu pkk ya bilgi sızdırdığı için tutuklandı...

Bizim bilmediğimizi ve bilmememiz gerekenleri bizden başka herkes biliyor ama...

Oysaki hepimiz biliyoruzki bu halk geçmişte askerinin yanında yaşlısı,genci,kadını,erkeği birlikte bu vatan için gözünü kırpmadan canını vermiştir...Ve yine vermeye hazırdır..

Sevgili suheda size katılmamak mümkün değil eğer eleştirilmesi gerken bir şey varsa eleştirilecektir elbette,bu hükümette olabilir orduda olabilir,millette olabilir.

merak ediyorum aslında, sizi akp li gösternler, ordunun eleştirilmesine tahammül edmeyenler askerlik yaptılarmı acaba ,yada nerde askerlik yaptılar.

Ya kardeşim kimse burada ordumuzu karalamıyor ama bir gerçek varki devletin önemli makamları (asker,m.vekilleri)günü kurtarma çabasındalar.,

Sorumluluğunu bilen Çok değerli komutanlarımız yokmu?var elbette hemde akıl almayacak kadar tecrübeli Dünyda eşi ve benzeri görülmemiş komutanlarımız var elbette yoksa inanın bu 3-5 çapulcu dediğimiz bizi çoktan bitirmişti.

Eğer eleştirilecekse eleştirilmelidir diye düşünüyorum

Başımıza olay gelmeden hiç bir tedbiralımıyor bu böyle geldi böyle gidiyor.

Yalnız bu olaylar değil, erzurum bingöl yolunda şehit edilen 33 askerimizin sorumluları kimler?onları silahsız ve emniyetsiz olarak göndernler değilmi?bu 33 evladımızın hesabını kime soracağız?kim vercek bunun hesabını?

Şimdi benide akp li yapacaksınızya ...

Gönderi tarihi:

ortada pek çok bilinmeyen var bizler tarafından ama hemen gözlerin orduya dönmeside bana garip geliyor..kimin akp'li olup olmadığı beni ilgilendirmez fakat eksik ve hata aranacaksa önce hükümete bakmak gerekmezmi..bu şehitler yeni verilmeye başlanmadı..neler dendiği hala kulaklarımızda ve tüm bunlar yokmuş gibi davranmak ne oluyor peki..

insanların beyinleri çorba kıvamında artık iş çığrından çıktı..halk sokaklardaymış..tepkiliymiş vs..bu filmi daha öncede izledik..slogan belli ama dün dört şehit daha verdik..

bir evlat ne demek,nasıl yetişir büyür,acısı nasıl dayanılmaz birşeydir,yarınlarınız umudunuzdur..

ve birileri gelir derki oğlunuz şehit oldu..peki bir kişinin bile aklına gelmez mi ..benim evladım ne için öldü diye sormak..çünkü gerçekte vatan için ölmediği çok açıktır..

bu kirli oyun içindeki ülkeler müttefikimizken..talabani barzani ülkemizden nehir gibi para kazanır ve üstelik ağızlarına geleni söylerken..başbakan kürt sorunu vardır sözleriyle bu oyuna katılırken..vs..

kendi evladı amerikada baba olurken..siz evladınızı toprağa vericeksiniz...ve susacaksınız..

benide askere alın demekle çözülmüyor bu iş..sorun siyasi ve ekonomikken biz ne kadar bağırırsak bağıralım bir arpa boyu yol alınmadığını görmeliyiz artık..

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.