Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2007 Arkadaşım ne alakası var orda babanın cocuğa uyguladığı baskıdan değil eğitim sistemindeki çarpıklıktan bahsediyor fft... Nerenizden anlıyorsanız hoş siz anlamak istediklerinizi anlıyorsunuz ya o ayrı. Eğitim sistemindeki bozukluk: Türbanlı kişilere uygulanan kısıtlama imamatip liseleri meslek liselerinin üniversiteye girişte karşılaştığı zorluklar. Türkiye 7. si bile imamhatip mezunu olduğu için üniversiteye giremiyor. Giren de yosun tutmuş kafalar tarafından saçını açacaksın diye saçma sapan özgürlük dışı yaptırımlar uygulamaya kalkıyor. Ama sizin anladığınız kız kısmının ne işi var okulda Muki doğru söylemiş... Ve bende açmak istiyorum... Başörtüsü, sıkmabaş, türban vb. gibi kıyafetler feodal yapının, toprağa bağlı toplumların ve köy ağırlıklı kıyafetlerdir... Bunun din, iman bilmem ne ile hiç alakası yok... Sevgili muki arkadaşımı ben çok iyi anlıyorum... Ama sizi anlamak çok zor... Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2007 Ben modernlik başına taktığı türbanla ilgili demedim düzgün oku hoş sen anlamak istediğin gibi okuyorsun ama neyse... Saçı kapalı bir kişide modern olabilir diyorum. Hani sizin modernlik anlayışınız var ya ....Sırf türban takıyor diye yapılmadık hakaret bırıkmıyorsunuz. gericiliği , bölücülüğü , geri kafalılık bunlardan birkaçı. Hayrunisa hanımdan bahsetmiyorum. Genel konuşuyorum. ... Kisacasi Modern yasam demek aslinda saglikli yasam demektir.! simdi onu izahat etmeyelim ,sunu iyi bilmekte yarar var türban takan sagliksiz yasar.. türban özünde siyaside degil bir nevi bir tarikata üyeligin simgesidir bir toplumun degerlerinden, inancindan uzak bir dini saplantidir... yeni türüyen yeni tarikatlarin yeni ruh halleridir.. aslinda özünde bastan söyleyeyim bunlar ülkemizdeki inanclari sarsan vede ateizmi yayginlastiran mollalardir.. ta kendileridir. simdiye kadar doktor olmus bir medeni bayanin hastasini sen benim karsi cinsimdensin diye herhangi kafasinda bir yorum yaparak tedavisini yapmama gibi bir olaya rastlanmismidir bu yeryüzünde.!! ama malasef ülkemizde bu olaylari yasamaktayiz bunlar tasadüf oldugunu söyleymezsin.. geneli böyledir bunu kafasini türban gecirilen her bayan doktor olduktan sonra hastasi karsi cins oldumu muhakak kafasi bulanik olacaktir.! hayal dünyasina dalacaktir tehlike arz edecektir motivasyonu bozulacaktir ,,cünkü karsi cinstir öyledir onun dünya görüsü dini inanclari onun refaransidir karsi cins tehlikedir öyle kurguyla yetismistir yetistirilmistir ,, onun kafasini türbani gecirenler onu öyle erotik paranok,la yetistirmistir.. öyle yetistirenler öyle yetistirilmiyor diyende ,dürüst konusmaktan kacinan kadinlarin adina konusan molla düsüncesine yakin kisilerdir... onun kafasina türbani geciren,, o görüste türbanli erkek doktorlar ne alemdedir,, onlarda karsi cins ayrimi yaparlarmi odar bilinmezler eklemi icinde yer alir.! cünkü asil tehlikeyi onlar olusturmaktadir.? bunlarin motivasyonu tümden bozuktur öyle ya bunlar bir hasta bayan icin tehlike olusturur... bunlarin ruh hali ciddi sekilde arastirilmalidir.. cünkü bunlarin gözünde türban takmayan bayan zaten bitikdir... herhalde onlarda dokunmak istemezler karsi cins oldumu tedaviyi erotik olarak algilarlar cünlü bunlarin hepsi paranoktur.. sonra allah korusun yarin bütün doktorlar türbanli bayan olursa simdi düsünün savastayiz bugünden itibaren resmen savasiyoruz onun icin yaralilar cogalicaktir hergecen gün.! onlari kim tedavi edecek.? senmi edeceksin ,,hani bir bayani bile siz lafi nerenizden anliyorsun demek kolay,, bende soruyorum sen nerenden anliyorsun dünyadaki yasami.! dünyada herseyi sallamasi kolay mollalarinda temel felsefeside odur salla.! unutma kadin askerlerimizde cogaliyor.! anlayacagin kadimizda erkegimizde tehlike altinda.. vucut dili vardir sayin cumhurbaskanimizin esi kendini sürekli abdulun... arkasina dogru tüymektedir bunu anlamayan gözler hic bir tehlikenin farkina varamaz ,, böyle tiplerin enmutlu yasayabilecegi alanlar yörüklerimizin yasadigi yüksek daglik alanlardir.. aslinda bunlardan ne türbanli bayan doktor olur nede türbanli erkek doktor aslinda yoktur özünde bunlarin birbirinden farki bunlari böyle mesleklerden men edeceksin Avrupada oldugu gibi... cünkü özünde bunlar ülke vede toplum icin en büyük tehlikedir... toplumun genetik yapisini bozanlarda bunlar hangi mevkide olursa olsun.. özünde hepsi bozuk saplanti dini tarikatlardan gelmektedir!........... ateizmide bunlar yaymaktadir. bu ülkede dinimizide bozanda bunlardir.. bütün tilsimida bozan bunlardir dün mezhepleri yaratanlarda bunlardir bugün kadinlari türban gecirip yaratanda bunlar... pkk bile hizbullah bile dinimiz birlestiricidir diye diye onlari yaratip bu noktalara geldik... Allahtan yeterince laik doktorumuz var cephe gerisinde.? ama onun kilifida cikar bekleyelim görelim nasil bir kilif bulunacak frankfurt Alıntı
Φ sinan... Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2007 Muki doğru söylemiş...Ve bende açmak istiyorum... Başörtüsü, sıkmabaş, türban vb. gibi kıyafetler feodal yapının, toprağa bağlı toplumların ve köy ağırlıklı kıyafetlerdir... Bunun din, iman bilmem ne ile hiç alakası yok... Sevgili muki arkadaşımı ben çok iyi anlıyorum... Ama sizi anlamak çok zor... hıım türban köylünün, toprağa bağlı toplumun taktığı eğitimsizlikten kaynaklanan bir örtü öyle mi? imanla hiç alakası yok Bi de şu açtığın başlığa bak sonra konuş. Kendinle çelişiyorsun resmen (harunisa gül).... Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2007 hıım türban köylünün, toprağa bağlı toplumun taktığı eğitimsizlikten kaynaklanan bir örtü öyle mi? imanla hiç alakası yok Bi de şu açtığın başlığa bak sonra konuş. Kendinle çelişiyorsun resmen (harunisa gül).... Harunisa gül gibi birinin nereden geldiğine bir bak.. ondan sonra konuşalım... (Üstelik o kadar basiretsiz ki, bir bez parçasını bile AVRUPA İNSAN HAKLARINA ŞİKAYET EDEN feodal anlamda ULUS DEVLET OLMANIN BİLİNCİNDEN yoksun biri...) Haydi bir araştır da bilmeyenlerler birlikte sizde öğrenin... Alıntı
Misafir birce Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2007 Harunisa gül gibi birinin nereden geldiğine bir bak..ondan sonra konuşalım... araya giriyorum kusura bakmayin, soru da bana yönelik de degil bunun bilincindeyim.. fakat bura da birsey yazmak istedim.. DIPNOT kusura bakma. Bu Turban olayina bende karsiyim, ilk bunu belirteyim yanlis anlasilma da olmasin. fakat nereden geldigini de bilmiyorum.. iler ki iletiler de sanirim ögrenirim nereden geldigine degil de ( sonucta herkezin kendi yasama tercihi, her nasil ise .. her nere de ise ) asil bizleri nereye götürdügüne bi baksak, görebilme cabasini harcasak daha dogru olmazmi Saygilar Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2007 Evet Sevgili Birce çok haklısın nereden geldiğinden ziyade nereye götürdüğü ve götüreceği daha önemli... dünyada İslam ile yönetilen yada soruyu doğru soralım dini devlet işlerine karıştıran devletler arasında kaç tanesi gelişmiş ve uygarlaşmış bir medeniyet sergiliyor? bugünden bahsediyorum... bugün hangisinde çatışma yok, kan yok, kargaşa yok, özgürlük var, demokrasi var, aydınlanma var? Pakistan'da önceki gün patlama oldu ve yüzlerce yaralı... peki ama neden diye sormazmı bu insanlar? neden Avrupa'da, Amerika'da bu kadar kan dökülmez? neden onlarda bir münferit olay büyük bedeller ödettirirde bizim gibilerde büyük olayların üstü örtülür? neden dini devlet işlerine karıştıran bütün ülkeler geri kalmıştır? insanlar sadece din konuşur? dini bile doğru bilip doğru uygulamazlar? delinin biri kuyuya bir taş atıyor kırk akıllı müslüman çıkaramıyor? Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2007 nereden geldigine degil de ( sonucta herkezin kendi yasama tercihi, her nasil ise .. her nere de ise ) asil bizleri nereye götürdügüne bi baksak, görebilme cabasini harcasak daha dogru olmazmi Saygilar neden dini devlet işlerine karıştıran bütün ülkeler geri kalmıştır? insanlar sadece din konuşur? [/b] Sevgili arkadaşlar... Tabiki konuşacağız... Konuşarak ta gayet güzel bizleri nerelere sürüklediğini anlatmaya, uyarmaya ve duyarlı olmaya çağırıyoruz... Sanıyorum bu suç olmasa gerek... Sizleri tenzih ederim tabiki ama; Birçokları gibi burada aaaaa caınıııııııım, ah tatlıım, canım benim yaaaa, sen bitanesin gibi üsluplarla uğraşıp ülkemizin içinde bulunduğu sorun ve tehlikeler karşısında vatandaşlık görevimizi yerine getirmeyip/getiremeyip günlük yaşamda bululamadığım ego tatminimizi burada mı gidemeye çalışalım... BAKIN GİDİŞATIMIZIA BİRKAÇ ÖRNEK... 1- Son biryılda kaç aydın, yazar ve üniversite hocası öldürüldü, KİM ÖLDÜRÜYOR BUNLARI... 2- Dini aydınlığa kavuşturan, inanılır hale getirip topluma sevdirmeye çalışan gerçeklerle yola çıkan BAHRİYE ÜÇOK, TURAN DURSUN vb dini aydınlarımzı kim öldürdür dersiniz... 3- Hukuk devleti düzenini ortadan kaldırmaya düşleyerek DANIŞTAYA SALDIRILAR KİMLER.... 4 SİVASTA insanlar ne içn yakıldı... 5- MENEMEN ne menem birşey, hangimizi uyarıları aldık... 6- Trabzonda PAPAZI kimler öldürdü... 7- Malatyada kim ne için kafa kesti... 8- EL KAİDE ÖNÜNDE DİZ ÇÖKEN BİRİ BUGÜN ÜLKENİN başında değilmi... 9- Horuç tutmayan gençlere hangi yıllarda dayak atıp dövmediler... 10- İftar vakitlelir HANGİ SINIRLAR KAPATILDI... 11- FATİHA OKUMAYAN AÇ KALSIN fetfasını kimler cesaretle veriyor... 12- ALKOL HARAMDIR siröz hastasını tedavi etmeme diyen bir DOKTOR hangi ülkede yaşıyor... 13- ULUSAL KURTULUŞ GÜNLERİNDE kimler alternatif aşüre günleri, en iyi kuran okuma yarışmaları ve alternatif dinsel etkinlikler düzenliyorlar.. 14- ATATÜRKÜMÜZÜN KURDUĞU T.C Devletini iran modeline çevirmeye çalışanlar kimler bugün... 15- Bugün bunlarla mücadele eden bizlere; sizin gibi ateistler, komunistler, radikaller, solcu, sagci, Atatürkçü ve demokratlar diye avazı çıktığı kadar bağıra bağıra suçlayanlar kimler... 16- DİN ADINA CİHAT EDENLER, ALLAH ADINA İNSAN ÖLDÜRENLER KİMLER söylermisiniz... 17- Yakın tarihimide bile ABD başkanu Bush isa adına Irak'a girmedimi... 18- Fethullah GÜLEN'İ ABD büyütüp bu ülkenin başına bela etmeye çalışmıyorlarmı... 19- Bugün bu zihniyet TÜRBAN denen birşeyi Deletimizin OKULLARINA, KURUMLARINA, GÜNLÜK YAŞAMIN OLMAZSA OLMAZ parçası haline getirenler kimler... 20- BENİM İÇİN DEMOKRASI AMAÇ DEĞİLDİR, ARAÇTIR diyen zihniyet nerede oturuyor... vs. vs. vs... Ülkemizi cayır cayır dış güçlerin oyunuyla oynanırken, Hergün ŞEHİTLER VERİRKEN, Karanlık gerici kimsenin hemelleri kaleleri bir bir ele geçirmeye çalışırken biz kuyuya taş atıyoruz öylemi... Atacağız arkadaşlar atacağız... Üstelik ARIK KOVANINA DA ÇOMAK SOKACAĞIZ... Çünkü Ben ATATÜRK çocuğuyum.... ARAP ÇOCUCUĞU OLMAYA HİÇ NİYETİM YOK.... Bunun için BU GİDİŞATA SEYİRİCİ KALMAKTANSA; YILMADAN canımızı vermeye herzaman hazırız/hazır olacağız... YOKSA VAHAMETİMİZİ DÜŞÜNMEK BİLE İSTEMİYORUM... Sevgi ve saygılarımla... Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2007 Kisacasi Modern yasam demek aslinda saglikli yasam demektir.! simdi onu izahat etmeyelim ,sunu iyi bilmekte yarar var türban takan sagliksiz yasar.. türban özünde siyaside degil bir nevi bir tarikata üyeligin simgesidir bir toplumun degerlerinden, inancindan uzak bir dini saplantidir... yeni türüyen yeni tarikatlarin yeni ruh halleridir.. aslinda özünde bastan söyleyeyim bunlar ülkemizdeki inanclari sarsan vede ateizmi yayginlastiran mollalardir.. ta kendileridir. . . aslinda bunlardan ne türbanli bayan doktor olur nede türbanli erkek doktor aslinda yoktur özünde bunlarin birbirinden farki bunlari böyle mesleklerden men edeceksin Avrupada oldugu gibi... cünkü özünde bunlar ülke vede toplum icin en büyük tehlikedir... toplumun genetik yapisini bozanlarda bunlar hangi mevkide olursa olsun.. özünde hepsi bozuk saplanti dini tarikatlardan gelmektedir!........... ateizmide bunlar yaymaktadir. bu ülkede dinimizide bozanda bunlardir.. bütün tilsimida bozan bunlardir dün mezhepleri yaratanlarda bunlardir bugün kadinlari türban gecirip yaratanda bunlar... pkk bile hizbullah bile dinimiz birlestiricidir diye diye onlari yaratip bu noktalara geldik... Allahtan yeterince laik doktorumuz var cephe gerisinde.? ama onun kilifida cikar bekleyelim görelim nasil bir kilif bulunacak frankfurt Ben kapanırken kendince,kendine yakışanı seçmiş biriyim.. yakaladığım şeklin adı türbanmış sonradan öğrendim... Türbanlı olmama karşın hiçbir tarikata üye olmadığım gibi, duyumlarım ve onlara üye olan kişilerin ne kadar Kur'an karşıtı ,yani İslama düşman bir zihniyete sahip olabileceğini görmem,bu tarz durumlara karşı daha dikkatli olmaya zorluyor beni.. çünkü inandığım dinde Allah la arama illa yardımcı ek bir unsur sokmam,hiçte hoş karşılanmıyor.. Bugün taliban yönetiminin ekranlara yansıyan korkunç görüntüleri yüzünden,Batı da adımız satan dinine ya da şeytan dinine çıktı.. açın youtube u,o görüntüleri izleyip,islam a karşı kendi ülkelerini korumaya çalışan hristiyanlarla dolu.. benim nick im ftoyd.. daha rahat bulmak isterseniz. Anlattığınız olaylara gelince.. inandığım din açısından eğer ben bir doktor olsaydım,çokta rahat erkek bir hastaya bakardım.. çünkü bana emredilen,ona farklı bir gözle bakmamam,yoksa zihniyetim böyle olduktan sonra,etrafımda gördüğüm her erkeği zaten farklı gözle algılıyorumdur,bunun için doktorluk işimi kolaylaştıran bir meslek olmalı..ama seçimim itibariyle, vücudumu bir erkeğe ,ya da müminliğinden emin olmadığım bir bayana bile göstermemem,evet dinimin emri...yani durum doktor için değil,hasta için geçerli.. hastalığım nispetinde,ben vücudumu bir erkeğe göstermekten sakınabilirim... eğer gideceğim yer kadın hastalıkları ise,bayan bir alternatif aramam benim vijdan hakkımdır.. bu arada ,söz konusu mevzu cinsellik olunca,illa dindarları örnek vermek yerine, bi de dinle alakası olmayan insanların,toplumuzdaki cinsellik algılayışını konuşalım isterseniz.. açın bütün arkadaşlık sitelerini ve bakın.. erkeklerimizin derdi sanalda neyden ibaret,ve de kadınlarımızın tabi.. cam arkasında neler yaşanıyor sizce.. insanlar cinselliği doğallığıyla mı yaşıyor,algılıyor sizce.. hayır ,adeta toplumun tamamına yakını hasta olmuş bu konuda da haberimiz yokmuş... Burada yazışan,okumuş bi kaç entel tipin, hassas ve ince hayat algılayışlarını,şu anki toplumun büyük bir çoğunluğuna mal etmek ve erkekleri potansiyel ***** ya da bence artık bayanları da potansiyel ***** olarak görmeme noktasında bir düşünün derim.. kısacası en büyük tehlikenin tarikatlar ve dinimizi bozan unsurlarında bunlar olduğu kanısına ,terazinin biraz ağır basan kısmına göre katıldıktan sonra, dinde olmadığını vurgulayıp durduğunuz Türban konusunu ,(Nûr(*) Sûresinin 31 . Ayetinde Mü’min kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. (Yüz ve el gibi) görünen kısımlar müstesna, zînet (yer)lerini göstermesinler. Başörtülerini ta yakalarının üzerine kadar salsınlar. Zinetlerini, kocalarından, yahut babalarından, yahut, kocalarının babalarından yahut oğullarından, yahut üvey oğullarından, yahut erkek kardeşlerinden, yahut erkek kardeşlerinin oğullarından, yahut kız kardeşlerinin oğullarından, yahut müslüman kadınlardan, yahut sahip oldukları kölelerden, yahut erkekliği kalmamış hizmetçilerden, yahut da henüz kadınların mahrem yerlerine vakıf olmayan erkek çocuklardan başkalarına göstermesinler. Gizledikleri zinetler bilinsin diye ayaklarını yere vurmasınlar. Ey mü’minler, hep birlikte tövbe ediniz ki kurtuluşa eresiniz! ))) bu ayete dayanarak bana açıklarsanız,ya da bana burda anlatılan örtünün şeklini ve nasıl olacağını izah ederseniz sevinirim.. çünkü ben bu ayeti okuduktan sonra kapandım.. ama etrafımdan bir şekil için yardım almadım.. çünkü ailemdeki tek kapalıyım.. buyrun bana şekil verin ve o şeklin iş yaşantımda beni iyi gösterebilecek yani moda dediğiniz şeye uyabilecek bir şekil olmasını da sağlayın...çünkü bu ayete dayanarak siz ne derseniz deyin,şekli ne olursa olsun,benim başımda bir örtü olacak ve o örtü yakamı da kapatacak.. ve siz ne yapsanız o örtü dinde yok diyemezsiniz.. Alıntı
Misafir maraba Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2007 ....................bu ayete dayanarak bana açıklarsanız,ya da bana burda anlatılan örtünün şeklini ve nasıl olacağını izah ederseniz sevinirim.. çünkü ben bu ayeti okuduktan sonra kapandım.. ama etrafımdan bir şekil için yardım almadım.. çünkü ailemdeki tek kapalıyım.. buyrun bana şekil verin ve o şeklin iş yaşantımda beni iyi gösterebilecek yani moda dediğiniz şeye uyabilecek bir şekil olmasını da sağlayın...çünkü bu ayete dayanarak siz ne derseniz deyin,şekli ne olursa olsun,benim başımda bir örtü olacak ve o örtü yakamı da kapatacak.. ve siz ne yapsanız o örtü dinde yok diyemezsiniz.. İspanyolca ve Portekizce'de turbante olan kelime, Rumence'de tulipan olmaktadır. Türban, Eski Mısır'da üst sınıfa mensup olmanın göstergesidir. İslamiyet öncesi Araplar'da, birinin türban takmasını yasaklamak onu aşağılamak anlamına gelmekte, birinin sarığına vurmak ağır bir hakaret sayılmaktadır. Babilliler'de gençlik ve gücün simgesi olan türban, Yahudiler'de günahsızlığın simgesi olmuştur. Ama daha sonra Musevilikle birlikte, kadının alt konumda olduğunu göstermesi için erkeklerin yanında başını örtmesi zorunlu kılınmıştır. Ama bunu dinsel bir zorunluluk haline getiren Hıristiyanlıktır. Kadınları başlarını örtmeye zorunlu tutan ilk kişi, Hıristiyanlığın asıl kurucusu Tarsuslu Aziz Pavlos'tur. "Korinthoslulara Mektup"ta, "Tanrıya dua eden veya onunla konuşan her kadın başını örtmelidir. Erkek başını örtmez, Tanrının imgesidir ve şanıdır, ama kadın erkeğin şanıdır, çünkü erkek kadından değil, kadın erkekten yaratılmıştır ve erkek kadın için değil, kadın erkek için yaratılmıştır" M.Ali KILIÇBAY Demekki tarih bilimi araştırmacılarının tespitime göre; başörtüsü islam öncesi putperestlerden gelme bir adet. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2007 Ben kapanırken kendince,kendine yakışanı seçmiş biriyim.. yakaladığım şeklin adı türbanmış sonradan öğrendim... Türbanlı olmama karşın hiçbir tarikata üye olmadığım gibi, duyumlarım ve onlara üye olan kişilerin ne kadar Kur'an karşıtı ,yani İslama düşman bir zihniyete sahip olabileceğini görmem,bu tarz durumlara karşı daha dikkatli olmaya zorluyor beni.. çünkü inandığım dinde Allah la arama illa yardımcı ek bir unsur sokmam,hiçte hoş karşılanmıyor.. Bugün taliban yönetiminin ekranlara yansıyan korkunç görüntüleri yüzünden,Batı da adımız satan dinine ya da şeytan dinine çıktı.. açın youtube u,o görüntüleri izleyip,islam a karşı kendi ülkelerini korumaya çalışan hristiyanlarla dolu.. benim nick im ftoyd.. daha rahat bulmak isterseniz.. . . bu ayete dayanarak bana açıklarsanız,ya da bana burda anlatılan örtünün şeklini ve nasıl olacağını izah ederseniz sevinirim.. çünkü ben bu ayeti okuduktan sonra kapandım.. ama etrafımdan bir şekil için yardım almadım.. çünkü ailemdeki tek kapalıyım.. buyrun bana şekil verin ve o şeklin iş yaşantımda beni iyi gösterebilecek yani moda dediğiniz şeye uyabilecek bir şekil olmasını da sağlayın...çünkü bu ayete dayanarak siz ne derseniz deyin,şekli ne olursa olsun,benim başımda bir örtü olacak ve o örtü yakamı da kapatacak.. ve siz ne yapsanız o örtü dinde yok diyemezsiniz.. Sayin fft,burada ayetleri verip tarif edin örtünmeyi diye sormussunuz,peki o zaman ben size ayni soruyu sorsam sanirimki bana gücenmezsiniz,siz tarif edebilirmisiniz verdiginiz ayete göre nasil kapanilmasi gerektigini ve ayrica birde rica etsem o ayetteki sac telinide bana gösterin lütfen. Bu ülkede hickimse bir digerinin acilip kapanmasina karsi degildir olamazda,önce bu noktada anlasmamiz lazim.Bu ülkede dini bir rejim yoktur bu nedenle ülkenin yasalarini dini yasalara ceviremezsiniz,siz birey olarak kapanirsiniz acilirsiniz,ama bu ülkenin yasalarinin karsisina cikarak bu yasa bana uygun degil benim inancima aykiri diyorsaniz o zaman size karsi cikanlar elbetteki olacaktir.Bu nedenle ayetler verip lütfen spekulasyon yapmayalim,herkes inancinda hürdür,ama yasalara uymakla herkes yükümlüdür.Siz bir is yerinde varsa bir kilik kiyafet yasasi ona uymakla mükellefsiniz eger orada calismak istiyorsaniz,bu tüzük bana uygun degil ben böyle giyecegim diyemezsiniz.Saniyorumki bu noktalarda sizin herhangi bir itiraziniz olmayacaktir,o zaman kavgamiz niye? saygilarla Alıntı
Φ ERBAY Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2007 Atatürk'ün fırst lady'si de kara çarşaflıydı hemde o zamanda ne modern giyinen kadınlar vardı...artık başka konular bulun lütfen bunların suyu çıktı... Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2007 Atatürk'ün fırst lady'si de kara çarşaflıydı hemde o zamanda ne modern giyinen kadınlar vardı...artık başka konular bulun lütfen bunların suyu çıktı... Kusura bakmayın ama Atatürk'ü ne kader bildiğiniz, okuduğunuz, araştırdığınız ortada sevgili Erbay... Atatürk ilk dönemlerinde böyle kılıkla bayanlarla görünmesinin sebebi ilk dönemlerde Atatürk bütün kadınları açtı ve açılıp saçılıyorlar yorumunun halkta yanlış değerlendirmelere sebep vereceği için bu şekilde bir karar almış bulunmaktadır... Yoksa bugün olduğu kadarından çok öte bütün kadınlar KARA ŞARŞAFLARLA dolanır olurdu... Yoksa onuda bugün bu ülkenin tepesinde oturanların olduğu ULEMALARIN ÖNÜNDE DİZ ÇÖKEN bir lider yapacaksınız.... Geçin bunları lütfen geçin... Alıntı
Φ ERBAY Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2007 yani diyorsunuz ki açılmakla medeni çağdaş ileri görüşlü oluyoruz...açılın bakalım.... başını örtmekle bir insanın düşünceleride örtülüyorsa,medeni olmasını ileri görüşlü olmasını engelliyorsa ben size daha birşey demiyorum...özgürlükten bahsedersiniz ama milletin özgür iradesine karışırsınız sizene milletin türbanından.... ama sizin amacınız dini yok etmek türban takarakta namaz kılarakta ileri görüşlü çağdaş olabiliriz yeterki dini din gibi yaşayalım...bunu sizde iyi biliyorsunuz bizde ama işinize gelmiyor çünkü din kavramınız yok...ne desem boş... Alıntı
Misafir gelincik Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2007 ,(Nûr(*) Sûresinin 31 . Ayetinde Mü’min kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. (Yüz ve el gibi) görünen kısımlar müstesna, zînet (yer)lerini göstermesinler. Başörtülerini ta yakalarının üzerine kadar salsınlar. Zinetlerini, kocalarından, yahut babalarından, yahut, kocalarının babalarından yahut oğullarından, yahut üvey oğullarından, yahut erkek kardeşlerinden, yahut erkek kardeşlerinin oğullarından, yahut kız kardeşlerinin oğullarından, yahut müslüman kadınlardan, yahut sahip oldukları kölelerden, yahut erkekliği kalmamış hizmetçilerden, yahut da henüz kadınların mahrem yerlerine vakıf olmayan erkek çocuklardan başkalarına göstermesinler. Gizledikleri zinetler bilinsin diye ayaklarını yere vurmasınlar. Ey mü’minler, hep birlikte tövbe ediniz ki kurtuluşa eresiniz! ))) Şimdi bu örtünün amacı zinet (yer)lerinin örtünmesi midir?Eğer böyle ise; ki yukarıdaki ayette öyle yazıyor.Peki ayetin sonunda belirtilen ,"gizledikleri zinetler bilinsin diye ayaklarını yerlere vurmasınlar" cümlesi ne içindir? Ben ayaklarımı yere vurduğumda ,zinet takdığım yerlerden ses gelmiyor da .Zinet kullanmadığım için de sanırım kapanmama da gerek yok. Kılını, saçını kapatınca neden, korunmuş oluyoruz onu da anlamış değilim açıkçası.21.YÜZYILDAYIZ VE HALEN TARTIŞTIĞIMIZ KONULARA BAKIN. Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2007 bunu sizde iyi biliyorsunuz bizde ama işinize gelmiyor çünkü din kavramınız yok...ne desem boş... Bakın bu topici sizin için ve dinsel toplum düzeni özleyenlerin Atatatürk'ü ve eşini nasıl kendi sinsi emelleri için kullandıklarına tokat gibi bir cevap olarak yazdım.... http://www.turkish-media.com/forum/index.p...=107395&hl= Tabiki lütfedip okursanız... Saygılar... Alıntı
Φ ERBAY Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2007 ben dinsel toplum istediğimi söylemedim herkes türban taksın namaz kılsın demiyorum islamda zorlama yoktur...benim demek istediğim bırakında isteyen türbanını taksın KARIŞMAYIN isteyende takmasın kimsenin karıştığı yok zaten hiçkimse başı açık diye üniversite odasına kitlenmedi bu zamana kadar... Alıntı
Φ jhonywalker Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2007 Uzaya Füze Gönderdiler Üst kurdular ya Çağdaşlıktan bahsediyorlar...Bilimden dem vuruyorlar.. O zaman Kılık Kıyafeti çağdaş olmayan şehit anneleride mi çağdaş olmuyor..Ancak şehit olabiliyor sizlerin açısından.. İslam Düşmanlığına bahaneler üretmeye devam ne olacak... Çok az daha sabredin... SaygıLar.. Alıntı
Misafir yersoy Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2007 Uzaya Füze Gönderdiler Üst kurdular ya Çağdaşlıktan bahsediyorlar...Bilimden dem vuruyorlar.. O zaman Kılık Kıyafeti çağdaş olmayan şehit anneleride mi çağdaş olmuyor..Ancak şehit olabiliyor sizlerin açısından.. İslam Düşmanlığına bahaneler üretmeye devam ne olacak... Çok az daha sabredin... SaygıLar.. Evet çok az kaldı. Çağdaş bir Türkiye'ye çok az kaldı. Hellettiler her sorunu. Sabrediyoruz. Gitti giden zaten. Ne onur kaldı ne gurur bu ülkede... Acıyorum ağlıyorum halimize. Ve tartışılanlar İslam düşmanlığının bahanesi oluyo ha? Arap yaşam tarzı özleminin bahanesi değilde... Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2007 İslam Düşmanlığına bahaneler üretmeye devam ne olacak...Çok az daha sabredin... SaygıLar.. Ne o korkumu salıyorsunuz... Bizde yutuyoruz tabiki öylemi... Sonuna kadar karanlık doğmayla mücadeleye devam... Neyin ne olacağını hep birlikte göreceğiz... Aaa şunuda unutmayın... O bilim adamları değilmi karanlık doğmayla mücadele edilmesi gerektiğini söyleyen... Aydınlık bir Türkiyenin önünün ancak modern, çağdaş, aydın, bilime inanmış, gelişmeleri yakından takip eden, modern bir yaşamı hedef seçmiş, Atatürk Türkiyesinin hedefin üstünde tutan ve her türlü bedeli bütün bunlara ödemeye razı olan Türk insanı açacaktır... Arap zihniyeti değil... Bizdende saygılar... Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2007 Sayin fft,burada ayetleri verip tarif edin örtünmeyi diye sormussunuz,peki o zaman ben size ayni soruyu sorsam sanirimki bana gücenmezsiniz,siz tarif edebilirmisiniz verdiginiz ayete göre nasil kapanilmasi gerektigini ve ayrica birde rica etsem o ayetteki sac telinide bana gösterin lütfen.Bu ülkede hickimse bir digerinin acilip kapanmasina karsi degildir olamazda,önce bu noktada anlasmamiz lazim.Bu ülkede dini bir rejim yoktur bu nedenle ülkenin yasalarini dini yasalara ceviremezsiniz,siz birey olarak kapanirsiniz acilirsiniz,ama bu ülkenin yasalarinin karsisina cikarak bu yasa bana uygun degil benim inancima aykiri diyorsaniz o zaman size karsi cikanlar elbetteki olacaktir.Bu nedenle ayetler verip lütfen spekulasyon yapmayalim,herkes inancinda hürdür,ama yasalara uymakla herkes yükümlüdür.Siz bir is yerinde varsa bir kilik kiyafet yasasi ona uymakla mükellefsiniz eger orada calismak istiyorsaniz,bu tüzük bana uygun degil ben böyle giyecegim diyemezsiniz.Saniyorumki bu noktalarda sizin herhangi bir itiraziniz olmayacaktir,o zaman kavgamiz niye? saygilarla sayın politika,benim bu ayetten anladığım başımı ve boyun kısmımı,elbisemin vücudumu kapattığı gibi kapatmam...ve bu yüzden örtümün şekli yok.. bazen arkada bağlıyorum,bazen elbisemin şekline göre omuzlarıma sarkıtıyorum.. çokları gibi kaymasın diye normal iğne kullanamadığımdan,çatal iğne kullanıyorum ve yine kaymasın diye eşarbım ,bone vazgeçilmezim oldu.. ve bu ayettede,Kur'an ın tamamında da saç teli diye bir olay yoktur,ve ara ara istesemde istemesemde kısa olan saçlarım yanlardan çıkabilmekte yani görünebilmektedir.. bunun için yanacağımı söyleyen o kesim insanlar,namazımda ayağım şöyle dursa namaz bozulara kadar,giydiğim çorapla topuk görünürse namazda şu olura kadar Allah ın işine burnunu sokan,ibadetlerin kabul olup olamayacağına karar verme hakkını kendinde gören,bizim dinimizin ismini yalnız ülkemizde değil,bütün dünyada küçük düşüren ,ve burdaki çoğu ateisti bile haklı çıkaracak kadar bırakın onları,biz inananları bile bire kafir diye kınayacak kadar ileri giden kimseler.. nedense bu insanları ne zaman Kur'an a davet etseniz,onu tek başına anlamazsın,şunun kitabını oku diye söze başlarlar.. iş konusuna gelince.. mesela ben ,memurluk sınavını kazanan ama kapandıktan sonra devlet dairesinde çalışamayacağımı bildiğimden ,başka alanda çalışmaya başlayan ve bu konuda ,yani devlet dairesine girme konusunda herhangi bir talebi olmayan biriyim.. tercihimi örtümden yana yaptım ve iş olarak başka iş seçtim.. Ancak!!! gel gelelim ,devletin bana vermek zorunda olduğu bir eğitim sisteminde, hemde devletin yeteneklerime göre beni eğitmesinin gerektiği(şimdiye kadar ülkemizde rastlanmadı) bir eğitim sisteminde,yok arkadaş,başın kapalı giremezsin dersen,ben buna bi dur derim.. ben ilahiyat okumak istemiyorum belki.. belki ben resim öğretmeni olmak istiyorum ya da falanca.. sen beni hangi hakla,dinim islam ve örtüm inandığım islamın gereği diye,zorla ilahiyat fakültelerine zorunlu bırakırsın.. yok öyle.. mesela şu an , başımda örtümle çalışabileceğim tek bir yer kalmasa,yine aynı tepkiyi bunun için de vermeye başlardım.. işte bizlere okulla başlayan yasaklar,ilerde bu tarz yasaklara da dönüşebilir.. kısacası her uçta tehlikelidir.. önemli olan orta kısma dikkat etmek ve onu sağlıklı dengede tutabilmektir.. Saygılarımla.. Alıntı
Φ jhonywalker Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2007 Korku salmıyorum ancak korkabilirsiniz bu siizn tercihiniz saygı duyarım... Çağdaşlık anlayişim Modernlik anlayişim bilim anlayişim sizlerle çok zıt hep aynı şarkı değiştir..Bilim Var olanı bulmaktır arayıştır..Yoktan varetmek değildir.. Türk İnsanı Ne yapacağini iyi bilir merak etme... bekleyip Görecegiz... SayGıLar.. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2007 yani diyorsunuz ki açılmakla medeni çağdaş ileri görüşlü oluyoruz...açılın bakalım.... başını örtmekle bir insanın düşünceleride örtülüyorsa,medeni olmasını ileri görüşlü olmasını engelliyorsa ben size daha birşey demiyorum...özgürlükten bahsedersiniz ama milletin özgür iradesine karışırsınız sizene milletin türbanından.... ama sizin amacınız dini yok etmek türban takarakta namaz kılarakta ileri görüşlü çağdaş olabiliriz yeterki dini din gibi yaşayalım...bunu sizde iyi biliyorsunuz bizde ama işinize gelmiyor çünkü din kavramınız yok...ne desem boş... Insanlari dinsizlikle suclamak ancak türban savasi verenlere has bir özelliktir.Cagdaslik basörtüsünde degildir.Basi acik veya kapali olmak bu toplumda asla problem olmamisti,son 25 yila kadar.Bu ülkenin onca acil sorunlari dururken,bu ülkenin huzura ihtiyaci var iken bu ülkede Laik yasalar var iken eger hala birileri bu yasalar benim inancima aykiri,diyebiliyorsa o kafasi kapali oldugu icin degil kafasinin kapatma kavgasi verdigi icin cagdas olamaz.Eger birileri okula gidebilmek icin illlede kafam kapali gidecegim diyerek okula devam etmiyorsa bence cagdasliktan zerre kadar nasibini alamamistir.Eger amac okumak ise kisisel fedakarliklar yapilabilir,ama amac okumak degilde huzur bozmak ise okula gidilmez ve kapilarda pankart acilir Laik rejime karsi.Atatürke ve Laiklige saldirilir.Bugün Türkiyede devlete karsi yapilan yanlislar o yere göge sigdiramadiginiz Islam ülkelerinde yapilmis olsa idi huzur bozanlar ****************** Iste begenmediginiz LAIKLIK size devlete karsi gelme özgürlügünü bile tanimaktadir. saygilarla Alıntı
Φ frozen Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2007 türban bir siyasi simgedir..dinle filanda alakası yoktur..ne dine imana getirelim konuyu nede şehit annelerimize.. isteyen örtünür istemeyen örtünmez demeklede olmuyor..artık iş çok başka yerlere geldi..müslüman kadınlar örtünür şekilciliği beyinlere bir güzel yerleştirildi..eskiden görmediğim kadar fazla görmeye başladım bu garip şekilde saçlarına takıntılı insanları..başörtüsü yetmemiş altına sıkı bir şey daha giymeye başladılar..yakında oda yetmez daha garip şeyler çıkar..vs. oldu olacak çıkarın sizde takım elbise pantolon gömlek vs..giyin entarileri..bide sakal tamam.. kadınlarımız bir garip örtü yüzünden nelerden vazgeçtiklerini,vazgeçirildiklerini bir anlayabilseler..erkekler öcü değil kadınlarda..kim neyine güvenmiyor ki bu örtülerin bu geri fikirlerin bu şekilciliğin arkasında duruyorlar.. namaz kılmak oruç tutmak elde kur-an dolaşmak la inanan olunsaydı..arkadaşların belirttiği gibi bütün müslüman ülkeler şu an bu durumda olmazdı.. bu arada merak ettim..başımızı kapatmamak açılmak mı? Türk insanı ne yapıcağını bilseydi o bahsettiğiniz şehit annelerinin yüzüne bakıcak vicdana ve onura sahip bir iktidar olurdu ülkemizi teslim ettikleri.. Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2007 O bilim adamları değilmi karanlık doğmayla mücadele edilmesi gerektiğini söyleyen...Aydınlık bir Türkiyenin önünün ancak modern, çağdaş, aydın, bilime inanmış, gelişmeleri yakından takip eden, modern bir yaşamı hedef seçmiş, Atatürk Türkiyesinin hedefin üstünde tutan ve her türlü bedeli bütün bunlara ödemeye razı olan Türk insanı açacaktır... Arap zihniyeti değil... Bizdende saygılar... Siz misiniz bu? daha düne kadar batı hayranlığıyla onlardan aldığınız konularda tartıştığımız siz değil miydiniz? onların her bir anketini ,araştırmasını buralara taşıyan.. aşırı hadisçi ya da falanca şahsiyetlerin peşindeki insanların,İslam a gölge düşürüşü gibi,sizler değil misiniz Atatürk ün ismine gölge düşüren.. yazdığınız bilime inanmışlık ve takip yalnızca sizlere mi has.. geçin artık bunları.. o dediklerinizin olmayışı, sadece inananlarda değil toplumun neredeyse %90 ında yok.. bilin bakalım neden?.. eğitim,eğitim ve eğitim.. biz İbo şovları ayıla bayıla seyreden, magazinleri dört gözle takip eden,falanca mankenin hayatını falanca komşumuzdan daha iyi bilen(daha iyi mi, artık falanca komşu kim onu bile bilmez olan),ev gezmelerinde dizi seyretmek adına sohbeti bitirmeye başlamış ,öğrencilerinin elinde bıçaklarla dolaştığı,eşkiyalık yaptığı,hoca dövdüğü bir millet olduk.. Türkiye de ki aksaklıkları dinimize mal edip durmayın artık.. onca yaşananın dinle alakası olamaz,olsa olsa dinden kopuklukla alakası olur.. Arap zihniyetiymiş... sizin örnek göstereceğiniz araplar,Ülkemizi ziyaret edip,buldukları boş arazide dizlerini büküp ,ulu orta bedensel en büyük ihtiyaçlarını gideren,ama dinlerinin , bu eylemin hemen ardından abdest almalarını şart koştuğundan bile habersiz tipler..Arap kültürüne bakıp ,orada doğmuş bir dine Arap kültürünün eseri deyip kestirip atmak inanmayanların işi.. çünkü inananlar,o dinin evrenselliğinde ve mükemmelliğinde yaşarlar.. ve etraflarına sırf dinleri adına,her zaman yaptıklarından daha da çok yardım saçmak için çabalar dururlar... en ufak hayvanına kadar... Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2007 Bilim Allah'ın varlığı ya da yokluğu ile ilgilenmez ve din bilime alet edilemez... Bilim dünyayı evreni ve canlılığı anlamanın bir yoludur ona inanç yüklenemez... devlet yönetimide dinle olmaz olamaz dini devlet işlerine karıştırdığınızda ortaya böyle karışık bir manzara çıkıyor ve hala birileri bunu din düşmanlığı olarak anlıyorsa gerçekten yapacak başka birşey yok bu bir tercih meselesi doğru o yüzden lütfen tercihlerinizi başkalarına dayatmayın... Dayatanlarada müsade vermeyin... bu dinimin emri demeleri ve bu sebeple başörtüsü taklamaları çağdaşlığı ne getirir ne götürür eğer niyet gerçekten dinine hürmeten sadece bir emrini yerine getirmekse buna müdahale edilemez... ama bu bir yaşam biçimi olarak topluma dayatılıyorsa (ki dayatılıyor) o zaman din devlet işlerine karışıyor demektir... ve bizim ülkemizde malesef Mustafa Kemal'in aramızdan ayrılışından hemen sonra dinciler hayatın ve yönetimin her alanına inançlarını dayattılar... bu ülkede birileri dindar cumhurbaşkanı istemekten vazgeçtiğinde ve inancını reklam malzemesi olarak kullanmadığında gerçek demokrasi gelmiş olacak ve o zaman insanlar giyim kuşam savaşıda yapmayacaklar... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.