Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
İslam devletlerinde, yurttaş veya millet olmaz.... kullar vardır sadece...

Her birey allahın kuludur, sorgusuz sualsiz biat eden kullar...

Hiç heves etmeyin, bu ülkeyi şeriat ülkesine çeviremezsiniz, demokrasinin kendi iç dinamikleri ve savunma mekanizmaları vardır...

bu söyledikledikleriniz hiç bir anlama gelmiyor.

içinde hiç bir fikir barındırmıyor.

tarihle zerre alakası yok, bugünle olmadıgı gibi..

bence biraz daha okumalısınız.

Gönderi tarihi:
Konu başlığını yazan arkadaş...

Yaklaşık 20 yıllık bir Cumhuriyet okuru olarak Gerici, yobaz, islami faşolar karşısında şehit vermiş gazeteme yonelik böyle bir konu başlığına tenezzül edip cevap bile yazma gereği duymuyordum fakat sadece şunu söylemek isterim; bu çamuru atan/atanları ABD kucağında büyütülen ağlamaklı ajitasyonu ile etkileyip toplumumuzu kanser gibi saran ******* ellerindeki Fettullah Gülen hoca efendi gibi bir bataklığın içinde başbaşa bırakıyorum...

Son olarakta: Kontrocu arkadaşlara da kıscaca bir tavsiyem var...

SAKIN OLA Kİ Adını MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ÜMÜZÜN verdiği bir Cumhuriyet gazetesi gibi göklü ve basına birçok yazar yetiştiren gezetemize çamur atmaya kalkmayın....

Bu Sadece ve sadece yarattığınız BATAKLIĞINIZDA BOĞULMAK zorunda kalmanaza hizmet edecektir...

Sabun köpüğü gibi havaa sadece patlyan düşünce ve emellere asla prim ve dikkat vermeyeceğimizi de unutmayın lütfen...

:clover:

Kimin Amerikancı olduğunu kızlarını ve oğullarını Amerika'da okutan ve torunları Amerika'da doğup Amerikan vatandaşı olan Türkiye Cumhuriyeti'nin başbakanına sormak lazım... İlhan Selçuklar yönetmiyor bu ülkeyi onlar gerçekleri yazıyor o gerçekler birilerini rahatsız ediyor...

Gönderi tarihi:
bu söyledikledikleriniz hiç bir anlama gelmiyor.

içinde hiç bir fikir barındırmıyor.

tarihle zerre alakası yok, bugünle olmadıgı gibi..

bence biraz daha okumalısınız.

Acaba? bence siz kuran okumayı bırakıp, daha çok bilimsel yayınlar okumalısınız......

Bu arada geçmişi iyi analiz etmelisiniz....Osmanlı'da bir millet anlayışı var mıydı ? yoksa Osmanlılar sadece tebaa ve kul muydular.......

Gönderi tarihi:
Şunuda ekleyelim Turhan Selçuk'un karikatürüne dikkatli bakın ! Bunu bu milletten olan birisi asla çizmez !!!

29507.jpg

Turhan Selçuk Türkiyenin dünya capinda taninmis tek karikatüristidir. hemde 50 yili askin bir zamandir.

bu millettten olan birisi, kendini kandirmak istemez ve halkina gercekleri yansitmak isterse, yalan dolanlarla uyuyup uyutacagina... gerceklerden korkmaz ve ASIL böyle bir karikatür cizer!

bu karikatüre iyi bakiniz. burada kendi halkinizin nasil carpik politik bir duruma düsürülmüs oldugunu göreceksiniz.

ama bunu görebilmeniz icin objektif bakabilmeyi ögrenmelisiniz.

bunun icinde konular hakkinda bilgi birikimi ve kendine karsi dürüst olmak gerekir.

Gönderi tarihi:

Bu millete ait olduklarini iddia edenler ülkenin hayati sorunlarini bir kenara iterek Türban icin ,Laiklige karsi Atatürke karsi Cumhuriyete karsi eylemler düzenlerlerken kimse onlari bu milletten degiller diye adlandirmiyor ama,bir karikatürist büyük bir anlam iceren bir karikatür yapinca hemen bu milletten degil diye damgalanmaya calisiliyor.B u ne celiskidir anlasilmaz.

saygilarla

Gönderi tarihi:
Acaba? bence siz kuran okumayı bırakıp, daha çok bilimsel yayınlar okumalısınız......

Bu arada geçmişi iyi analiz etmelisiniz....Osmanlı'da bir millet anlayışı var mıydı ? yoksa Osmanlılar sadece tebaa ve kul muydular.......

ben fikir serdediyorum, siz slogan.

kabul edersin ya da etmezsin, bu ayrı

lakin karşında 700 seneye yakın bir tarih var, 700 sene diyorum ve 21 milyon metre kareye çıkmış bir hakimiyet.

iyisi ile kötüsü ile benim tarihim, sen ister kabul et ister etme.

1. dünya savaşı imparatorlukları tarih sahnesinden sildi..

neden?

2. dünya savaşı neyi amaçlıyordu sizce?

bilimsellik derdine mi düşmüştü acaba?

:)

millet mi? bana milletden bahsetmeyin...

sahi millet ne demek ya?

varmı böyle bir şey bizde?

Gönderi tarihi:
ben fikir serdediyorum, siz slogan.

kabul edersin ya da etmezsin, bu ayrı

lakin karşında 700 seneye yakın bir tarih var, 700 sene diyorum ve 21 milyon metre kareye çıkmış bir hakimiyet.

iyisi ile kötüsü ile benim tarihim, sen ister kabul et ister etme.

1. dünya savaşı imparatorlukları tarih sahnesinden sildi..

neden?

2. dünya savaşı neyi amaçlıyordu sizce?

bilimsellik derdine mi düşmüştü acaba?

:)

millet mi? bana milletden bahsetmeyin...

sahi millet ne demek ya?

varmı böyle bir şey bizde?

Slogan mı? hani nerde ben göremiyorum.....

Bir Osmanlı özentisi ve dolayısıyla da hilafet özentisi almış başını gidiyor, cumhuriyetın kurulmasını ve devrimlerin yapılmasını içine sindiremeyenler ve bir türlü kabul edemeyenler tarafından sürekli gündemde tutuluyor.... Hilafetin kaldırılmasını ve devrimleri bir dayatma olarak algılayanlar, çağdaş yaşama ve insan haklarına, kadın ve erkeğin uygulamada aksaklıklar yaşansa dahi kağıt üstünde eşit olmasını hazmedemiyor....

Osmanlı tekkeler zaviyeler şeyhler müridlerle dolu karanlık bir çağda kalması, gelişmelere kapalı olması ve dışarıya bağımlı bir yarı-sömürge olması yüzünden battı , hala gelişmelere ayak uydurmamakta direnmek karanlık ve hainlerle dolu bir döneme özenmekte neden hala inat edilip, geçmişi çarpıtarak anlatmaya çalışmakta israr edilir bunu hiç anlamıyorum.....Unutmadan ekleyim Osmanlı'da en aşağılanan da Türklerdi.....

İslamın katı kuralları ve bu kuralların hayata geçirilmeye çalışılması bir ülkenin gelişimini engelleyen en temel nedenlerden biridir..... cumhuriyetin ve laikliğin orasını burasını didiklemek ve kuşa döndürmek bu ülkeye yapılacak en büyük ihanettir.....

Gönderi tarihi:

PENCERE

İLHAN SELÇUK

Efendiler, Aracılar, Köleler..

Zenciler -ya da Karaderililer veya Afroamerikalılar Amerika'da artık Bakan olabiliyorlar..

Condoleezza Rice bunlardan biri..

Hem karaderili..

Hem kadın..

Bir kuşak öncesi böyle bir şey düşünülebilir miydi?..

**

ABD ''dinamik'' bir toplum..

Afrika'dan kaçırılıp gemi ambarlarında kırıla döküle Amerika'ya götürülen zenci kölelerin öykülerini kim bilmez!..

Amerika, beyazlar için demokratik, siyahlar için ırkçı bir toplumdu..

1936 Olimpiyatları'ndaki ünlü öykü ilginç bir anıdır; Amerikan takımından zenci atlet Owens atletizmde 100 metre sürat yarışını, beyaz Alman atletlerini takarak, birincilikle bitirince Hitler şeref tribününü terk etmişti..

Demek ki Amerika, Almanya'dan daha az ırkçıydı..

Öyle miydi?..

Yoksa Amerika'da zencilere dönük ırkçılık, Almanya'da Yahudilere uygulanan ırkçılıkla yarışacak denli baskıcı mıydı?..

**

Ne olursa olsun, ABD ''dinamik'' bir toplum!..

Vaktiyle zencileri sporda kullanırdı..

Şimdi hükümette kullanıyor..

Dedesi köle olan Condoleezza Rice'ın dünkü efendileri adına Ortadoğu'da emperyalizmin diplomasi seferine çıkarak bu coğrafyaya nizam vermeye kalkışması, tarih adına ilginç bir mizah örneği oluşturuyor!..

Beyaz Amerikalı eskiden zenciyi tarlasında çalıştırırdı..

Şimdi hükümette çalıştırıyor..

**

Eskiden -bizim pek de demokratik olmayan çok partili rejimimizde- Türkiye Amerika'nın ''ileri karakolu'' idi...

Varsayıma göre bir komünist saldırısında ilk hedef görünen Türkiye'de en önemli Amerikan üssü 'İncirlik' ti...

Şimdi iş değişti..

ABD bu kez İncirlik'i tam anlamında kullanmak istiyor...

Kime karşı?..

Rivayet muhtelif..

Kimine göre İslamcı teröre karşı..

Kimine göre Amerikanizme başkaldıran Müslümanlara karşı..

Hangisi doğru?..

**

Vallahi bu iş biraz karışık!..

Condoleezza Rice, efendilerinin politikasını Ortadoğu'da cuk oturtmak için İncirlik'i isterken açık seçik söylemiyor; ama, bu kez üs Anadolu'ya karşı kullanılacak...

Daha açık deyişle Türkiye'ye...

Kimsenin bundan kuşkusu olmasın!..

Not: Türkiye'nin okur yazar oranı belli okuduğunu sananlarında ne okuduğunu bilenler biliyor. Okuma yelpazesi geniş olanlar tek taraflı okuyup tek taraflı düşünmezler. İlhan Selçuk'a Amerikancı diyen kendisinin kaç yazısını okumuş öğrenmek isterim. Hatta eğer isterse İlhan Selçuğun antiamerikancı yazılarında dile getirdiklerini kaç Zaman gazetesi yazarı yazmıştır irdeleyelim. Artık bıkmadınızmı masallarla avunmaktan dünya nerede siz neredesiniz?

Gönderi tarihi:
Slogan mı? hani nerde ben göremiyorum.....

Bir Osmanlı özentisi ve dolayısıyla da hilafet özentisi almış başını gidiyor, cumhuriyetın kurulmasını ve devrimlerin yapılmasını içine sindiremeyenler ve

aynı şeyleri söylemekden bıkmıyormusunuz.? slogan budur...

kendinizi yenileyin, okuyun, bir kitap bir kitabın yolunu açar, merak edin..

kendi tarihi hakkında bilgi sahibi olmayı tartışma mevzusu yapacak kadar bilgiden yoksun degilim.

siz ne osmanlı batılılaşmasını anlamışsınızdır ne de cumhuriyet batılılaşmasını.

sakın osmanlıda batılılaşma varmıydı diye sormaya kalkmayın !!

Türkiye etnik manada cumhuriyetle birlikde İslamileşmişdir.

cumhuriyet islami bir homojenizasyonu gütmüştür...

laiklik politikası gütmedimi?

tabiki...

neyse mevzuyu derinleştirmeden ben kesiyorum.

sag elimi istedigim gibi kullanamıyorum, uzun uzun yazamayacagım..

Gönderi tarihi:

kontrsağduyu dediki;

Örnek (Tayyip Erdoğan, Fethullah Gülen)En temiz insanları en çok hizmet getirmiş insanları karaladı

Arkadasim Ilhan Selcukun bu örnekte verdigin kisiler kadar Amerikanci oldugunu sanmiyorum.

Bu yaziyi aldigin kaynakta yobazların Allahi..

SAYGILAR

Gönderi tarihi:
aynı şeyleri söylemekden bıkmıyormusunuz.? slogan budur...

kendinizi yenileyin, okuyun, bir kitap bir kitabın yolunu açar, merak edin..

kendi tarihi hakkında bilgi sahibi olmayı tartışma mevzusu yapacak kadar bilgiden yoksun degilim.

siz ne osmanlı batılılaşmasını anlamışsınızdır ne de cumhuriyet batılılaşmasını.

sakın osmanlıda batılılaşma varmıydı diye sormaya kalkmayın !!

Türkiye etnik manada cumhuriyetle birlikde İslamileşmişdir.

cumhuriyet islami bir homojenizasyonu gütmüştür...

laiklik politikası gütmedimi?

tabiki...

neyse mevzuyu derinleştirmeden ben kesiyorum.

sag elimi istedigim gibi kullanamıyorum, uzun uzun yazamayacagım..

Hımm peki ne dememizi istersiniz sn. serdar.... sizin duymayı arzu ettiklerinizi diyemeyeceğim aşikar..... ;)

Bir de, sizin ne dediğiniz net olarak anlaşılırsa, elim ve parmaklarım sağlam uzun uzadıya yazabilirim ben...elinizi de en kısa zamanda kullanmaya başlarsınız umarım....

Atatürk çökmüş bir devletten, okuma yazması olmayan bir halktan bir ulus yaratmıştır...... Başkaca da fazla söze gerek yok...

Gerçek devlet adamlığı, bir halkı olduğu biçimden olması gereken biçime dönüştürmektir....

Osmanli'nin 1838 ylindan itibaren dis piyasaya yonelik siyasal-ekonomik reformlari yasama gecirmesi bugunku AKP'nin sicak para politikasi ile ayni gibi.. Osmanli devletini gonullu somurge haline getiren ekonomi anlayisi simdiki ekonomik anlayışla tıpatıp aynıdır.....

Aşağıya kısa bir bölümünü aldığım bu linki okumanızı umarım....

Tarih, ulusların yükseliş ve çöküş nedenlerini araştırırken birçok siyasal sosyal durumları sayıp döker, ama bir ulusun doğrudan doğruya yaşaması ile, yükselmesi ile, çözülüp çökmesiyle yakından orantılı ve ilgili olan, o ulusun ekonomisidir. Tarihin ve deneyin ortaya koyduğu bu gerçek, bizim tarihimizde de, bizim yaşayışımızda da bütün açıklığı ile ortadadır. Gerçekten, Türk tarihi incelenecek olursa bütün yükseliş ve çöküş nedenlerinin birer ekonomi sorunundan başka bir şey olmadığı anlaşılır. Tarihimizi dolduran bunca başarılar kadar bunca yenilgiler de, kazançlar gibi kayıplar da, o dönemlerdeki ekonomik durumla yakından ilgilidirler.” Atatürk’ün ufuk açıcı bu bilimsel saptaması, yeni bir bakış açısıyla tarihi doğru değerlendirme ve algılama yöntemini de gösterir.

Ekonomik açıdan gerilemenin, yabancılara tanınan haklar ve ayrıcalıkların, büyük yıkımlara yol açtığını saptayan Atatürk, Osmanlı Devletinin çöküş nedenlerini gerçekçi gözle, bilimsel yöntemlerle değerlendirerek sıralar. Öncelikle yabancılara verilen ödünler ve Padişahların gösterişe kaçan aşırı harcamaları nedeniyle dışarıdan borçlanılmasının Devleti yokoluşa sürüklediğini sergiler:

http://www.cumok.org/html/cumok/mersin/210...ikEgemenlik.htm

Gönderi tarihi:
Atatürk çökmüş bir devletten, okuma yazması olmayan bir halktan bir ulus yaratmıştır......

Atatürk degil, mevcut dünya şartları dayattı bize ulus devleti..

o zaman ki kurucu iradenin yapacagı bir şeyde yokdu..

dünyayı denetleyenler tarafından, dünyaya verilen nizamatın sonuçlarından biriydi ulus devlet..

1. dünya savaşı imparatorlukları ortadan kaldırdı, yerlerine uluscuk devletleri koydu, bu, bazı düşüncelerin evrensel karakter sahibi olmaması içindi..

2.dünya savaşında sade almanlar degil diger milletlerde yenildi vs..

farklı tarih felsefesi anlayışından okuma yaptıgımız için, aynı metinlerde bile farklı anlam bularız..

Gönderi tarihi:
Atatürk degil, mevcut dünya şartları dayattı bize ulus devleti..

o zaman ki kurucu iradenin yapacagı bir şeyde yokdu..

dünyayı denetleyenler tarafından, dünyaya verilen nizamatın sonuçlarından biriydi ulus devlet..

1. dünya savaşı imparatorlukları ortadan kaldırdı, yerlerine uluscuk devletleri koydu, bu, bazı düşüncelerin evrensel karakter sahibi olmaması içindi..

2.dünya savaşında sade almanlar degil diger milletlerde yenildi vs..

farklı tarih felsefesi anlayışından okuma yaptıgımız için, aynı metinlerde bile farklı anlam bularız..

Atatürk karsitliginiz ve Atatürk karsiti tarihlerinizle iftihar edebilirsiniz.Gerceklerin bu kadar ters yüz edildigi tek ülke Türkiye olsa gertek.Atatürk karsitliginin vardigi boyutlari gördükce o adamin büyüklügüne daha cok inaniyorum,onu basarisiz gösterebilmek icin her kesimden birileri ona karsi tarih yazmaktadir.Dünya sartlari imis Ulus devleti dayatan,bu kadar komik bir iddia olamazdi.bu nasil bir tarih bilincidir.Ulus devleti dayatan dünya sartlari neden Türkiyeye böyle bir dayatma yapsin.Ülke kan gölüne dönmüstü bu ulus devlet olsun diyemiydi yoksa.Iste sizler böyle iddialarla ortalikta cirit attikca bu ulus milli suurdan yoksun kalacaktir.Acaba Atatürkün baslattigi istiklal savasi basarisiz olsa idi yinemi Türkiye ulus devlet olarak kalacakti yoksa Türkiye diye biryer kalacakmiydi.Düsmanliginizi Atatürke degil ülkeyi bölmek isteyenlere yöneltseniz belki yararli olabilirsiniz.

saygilarla

Gönderi tarihi:
Atatürk karsitliginiz ve Atatürk karsiti tarihlerinizle iftihar edebilirsiniz.

saygilarla

sevgili dostum yazımda Atatürk karşıtlıgı falan yok.

neden her şeyi yanlış anlamak gibi bir derdiniz var anlamış degilim. konjöktür geregi veya mecburen kurucu irade de buna uydu..

bu sadece bize mahsus bir olguda degildi.

1. dünya savaşı imparatorlukları ortadan kaldırdı ve ulus devletin yolunu açtı demenin nasıl Atatürk karşıtlıgı oldugunu anlamış da degilim.

tarihde olanı degerlendirmek kadar tabi bir şey olamaz.

alman imparatoruda, avusturya-macaristan imparatoruda yokdur, rus çarının ve osmanlı sultanı/halifesinin yok olması gibi ..

ve bu imparatorlukların iddialarıda küresel olmakdan yerel olmaya evrildi vs.

2. dünya savaşıda belli bir hakimiyet düzeninin devamı niteligindeydi.

ve hala devam eden zihniyetin yarattıgı dünyadır şimdi ki yaşananlar..

geçici olanı asıl sayma hastalıgı bizi yiyip bitirecek..

önemli olan, bir milletin, kültürün yaşadıgı sistem ne olursa olsun hayatiyetini onurlu ve güçlü bir biçimde devam ettirmesidir.

tarih Batı da anlaşıldıgı şekilde dogrusal bir hatta devam etmez, tarih inişli çıkışlı bir hat üzerinde devam eder gider.

bulundugunuz durum mutlak anlamda son yer degildir...

sygılar

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.