Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Mehdi dediki;

Adnan Oktar veya Adnan Hoca (grubuna hazırlattığı kitaplarda kullandığı mahlas HY) (d. 1956, Ankara), Grup lideri. Özellikle kentli yüksek gelir düzeyinden ailelerin genç çocuklarından oluşan grubunu kurma ve yaygınlaştırma çalışmalarıyla ün kazandı. Grubuyla birlikte sempatizan kazanmak amacıyla ateizm, Darwinizm ve Siyonizm karşıtı görüşlerini savunduğu kitaplar ve belgeseller hazırladı. Bilim Araştırma Vakfı'nın (BAV) kurucusudur. Bu vakfın evrim teorisine karşı yaratılışı savunduğu ve bunu yaygınlaştırmak için konferanslar düzenlediği bilinmektedir.

Yani kisacasi Amerikali - Alman - Ingiliz yaratilistan yana olan bilim adamlarinin Türkce senfonisi. :lol:

Ben onun en kücük bir Biyoloji bilgisi oldugunu bile sanmiyorum. Bir Prof Dr. Ali Demirsoyun eline su bile dökemez.

Adna hoca ile refaha kavusacak bir Vatanda ben ilelebet cehennemlik olmaya raziyim. Evrim böyle söyletti.

SAYGILAR

Gönderi tarihi:
Sayın mehdi,

Sen Said-i Kürdi'nin bahsettiği mehdimisin yoksa ?

Yahudi bir mütedeyyin diyor ki;"Mesih'in geleceği güne,sonuna kadar inanıyorum..." dikkat ederseniz Mesih deniyor?..İsa Mesih değil...Çünkü onlara göre hala Mesih gelmedi ve onun için gelişi bekleniyor...Şimdi bizi ehl-i sünnet alimlerine gelincede bir Mehdi gelecek deniyor?..ama hangisi...Ve dikkat buyurun bunlarında beklediği Mehdi ilk kez gelecek...Ve onlara göre Onikinci İmam Muhammed el Mehdi değil başka birisi gelecek...Bakın bilenler bilir biz bu ümmetin üçe bölündüğünü bir kısmının Yahudileştiğini bunların biz ehl-i sünnetiz diyen şeriatçı sünniler...Bir kısmının Hıristiyanlaştığını bunlarında kendilerine İmamiyye veya Caferiyye dediğini...Ve bir kısmınında kendilerine biz naci güruh-u naciyiz diyip yetmişüç milleti hoş gören Aleviler olduğunu ve bunların en doğru olanlarının Aleviler olduğunu zikretmiştik...Şimdi bu bizim Yahudileşmiş sünnilerimizde tıpkı yahudilerin bir Mesih beklemesi gibi bir Mehdi bekliyorlar ama onlar gibi yanılıyorlar...Said Nursi'de ne yazık ki;işte bu kategoriye giriyor...Ehl-i sünnet'ten benim bildiğim kadarıyla bir kişi Mehdi'nin Onikinci İmam Muhammed el Mehdi olduğunu en zirve iman-ı kemaletle bilmiştir;oda ferüdüddin-i Attar'dır...Ve ona yakın olanda İmam-ı Rabbani'dir...Ferüdüddin-i Attar Mehdi'yi şöyle tarif eder;"Yeryüzünde yüzbin evliya;isterler Allah'tan Mehdi'yi;ya İlahi Mehdi'yi gaybetten çıkar;ta ki ola cihanda adalet aşikar..." İmam-ı Rabbani'de şöyle yaklaşmıştır;"Ben baktım ki;İsa aleyhisselam'ın bir ayağı Ali'nin başınd;bir ayağı Mehdi'nin başındadır..." İmamiyye gelince onlarda tıpkı hıristiyanların beklediği bir Mesih'i bekler gibi bekliyorlar...Ve nasıl ki;hıristiyanların gerçek Mesih'in müslüman olarak gelişine şaşacak ise;bu bizim imamiyye'de Mehdi'nin alevilerin içerisinden çıkmasına öyle şaşıracaktır...En doğrusunu Allah bilir...Şimdi bu arkadaşımızın ciddi sorusuna gelince hayır ben Said Kürdinin müjdelediği değil?..Pir Sultan'ın ve diğer ulu ozanların müjdelediği Mehdi Sahib-i zaman'ım...Umarım cevabımız sizi tatmin etmiştir...Mehdi böyle söyledi...

Gönderi tarihi:
Tamam madem farkı yok sende forum üyesi mehdiye biat eyle :)

Biz nasılsa tercihimizi yapmışız...

Sevgili suheda,

Bana tavsiyede bulşunmanıza gerek yok kime biat edeceğim konusunda.

Ben kendime biat ederim. Zira benim de aklım var.

Başka birine biat etmek, dinsizlere değil, dinlilere ait bir eylemdir.

Ayrıca bir dipnot ekleyeyim:Mehdi peygamber değildir..

Bir konu üzerinde tartışırken azıcık araştırma yapmada fayda var..

Peygamberlik nedir?

Ortadoğu'da Peygamber: Ben allahın elçisiyim diye ortaya çıkan adam.

Eski Medeniyetlerde kral: Ben allahın yeryüzündeki gölgesiyim diye ortaya çıkan adam.

Eski Mısır ve İran'da kral: Ben allah'ın kendisiyim diye ortaya çıkan adam.

Ortadıoğu'daki şanssız iddia sahibi İsa: Ben allah'ın oğluyum diye ortaya çıkan adam.

Mehdi: Ben kıyametten önce dünyayı kurtaracağım diye ortaya çıkan adam.

Bush: Ortadoğu'ya barış getirmek üzere Allah tarafından görevlendirildim diye ortaya çıkan adam.

Aralarında bir fark yok.

Gönderi tarihi:
Ortadoğu'da Peygamber: Ben allahın elçisiyim diye ortaya çıkan adam.

Eski Medeniyetlerde kral: Ben allahın yeryüzündeki gölgesiyim diye ortaya çıkan adam.

Eski Mısır ve İran'da kral: Ben allah'ın kendisiyim diye ortaya çıkan adam.

Ortadıoğu'daki şanssız iddia sahibi İsa: Ben allah'ın oğluyum diye ortaya çıkan adam.

Mehdi: Ben kıyametten önce dünyayı kurtaracağım diye ortaya çıkan adam.

Bush: Ortadoğu'ya barış getirmek üzere Allah tarafından görevlendirildim diye ortaya çıkan adam.

Aralarında bir fark yok.

Maddi yada manevi bir şekilde rant sağlamaya çalışan uyanıklar bir şekilde, her hangi bir görevle yaratıcı tarafından görevlendirilidiğini iddia ediyor, "inanmakla ne kaybederiz"cilerde buna inanıyor.

Gönderi tarihi:

bu kadar yaygın bir inanış olmasına rağmen insanların ''bu mehdi meselesi bir iman meselesi ise bunun kuranda allah tarafından açık ve net bildirilmesi gerekmez mi '' diye sormayı akıl edememesi de ayrı bir düşündürücü durum......imani konular o kadar açık ve net yer alırken kuranda bu mehdi denen kurtarıcıyı kim ne zaman icad edip iman esasları gibi içimize sokmayı başarmış hep merak ederim...aklı başında bir cevabı olsa da bu işin kim cesaret edip söyleyecek şimdi bunu....adama ****** derler sonra...sen ne biçim müslümansın da derler....bu mehdi işinden ekmek yiyen kaç kişi var sen biliyo musun ya bunların çolukları çocukları..aç mı kalsınlar topyekün...

Gönderi tarihi:
bu mehdi denen kurtarıcıyı kim ne zaman icad edip iman esasları gibi içimize sokmayı başarmış hep merak ederim

Muhammed ümmetinin en hayırlısı ve sizin zorlukları gideren veliniz olan kimseye katılın... O Mehdi’dir.” (Kitab-ül Burhan Fi Alamet-il Mehdiyy-il Ahir Zaman, s. 57)

Mehdi hakkında yukardaki gibi 20-30 civarında hadis var. O halde hepsi uydurma.

Teolojik bilgilerde her şeyin masal olduğu gibi, (Allahın oğlu, Allahın vekili, Allahın arslanı) Allahın hayırlı kuluna (Mehdi) neden inanılmaz. Bu da Allahtan..

• 2 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

Hepiniz benim hakkımda vesvese yapıyorsunuz...Oysa ki;Resul-ü Rahman buyurmuştur ki;Mehdi'nin zuhuruna ve Deccalin çıkacağına iman getirmeyen kişi,benim getirdiklerimede iman etmemiş demektir...Bir düşünün ve kulak verin:Din ahir-i zaman dini İslam...Kitap ahir-i zaman kitabı Kur'an-ı Kerim...Peygamber ahir-i zaman Peygamberi Hazret-i Muhammed -sallallahu aleyhi ve sellem- ve onun müjdelediği ahir-i zamanın en son imamı imamullah Mehdi Sahib-i zaman'dır...Nasıl ki;Nübüvvetin bir İbrahimi,Musa'sı,İsa'sı ve Muhammed'i varsa velayetinde İbrahim'i,Musa'sı,İsa'sı ve Muhammed'i vardır...Buna göre İbrahim'i Ali'dir? nasıl ki;İbrahim'in soyu yıldızlar sayısıncadır;Ali'nin ehl-i beyt'inin soyu olan seyyidler ve şeriflerin sayısıda milyonlara ulaşmıştır ve Mehdi'nin ehl-i beyt hükümeti kurmasıyla hepsi ortaya çıkacak görevinin başına geçecektir...Musa'sı Mevlana Celaleddin-i Rumi'dir? nasıl ki;Musa Rabbin katından ilim ve rahmet nasibini almış Hızırla karşılaştı ve ondan hikmeti öğrendiği gibi;Mevlana'da Şems Tebrizi ile karşılaştı ve ondan hikmeti ve hakikati öğrendi...Nasıl ki;Musa'nın bir büyük kitabı Tevrat var ise'de Mevlana'nında bir Mesnevi-yi Şerifi vardır...İsa'sı Hacı Bektaş-ı Veli'dir? nasıl ki;İsa Mesih büyük mucizeler ve hikmetler gösterdi ve birçoklarını şaşırttı;keza Hacı Bektaş-ı Veli'de öyle büyük kerametler ve hikmetler gösterdiki herkes bunlara şaşırdı ve akıl erdiremedi...Nasıl ki;İsa Mesih'in altmış veya yetmiş sayfa bir kitabı olduysa ve nasıl ki;o cevami-ul kelim sahibi idiyse Hacı Bektaş-ı Veli'de az kitap yazdı ve oda cevami-ul kelim sahibi olarak aramızdan ayrılıp sır oldu...Her ikiside tıpkı bir yağmur damlası gibi kuzu postuna düştü kimsenin haberi olmadı...Gerçeğe Hû...Muhammedi Mehdi'dir? nasıl ki;Peygamberimiz ahir-i zaman peygamberiydi ve kuşkulu bir bekleyiş sonrası zuhur etti ise Mehdi'de böyle bir kuşkulu bekleyişin sonucu zuhur eder...Ve nasıl ki; Resul-ü Rahman bir ümmi olarak ortaya çıktı ise Mehdi'de diyelim ki;bir ilk okul mezunu olarak karşımıza çıkar fakat bir öğretim üyesi bir profesör gibi halkına milletine ve ümmetine ders anlatır onları hidayete erdirir...Diyeceklerimiz bu kadar...Umarız ki;bu yazının hikmetinden birileri nasibini alır ve diğerlerinede vesile olur...Mehdi böyle söyledi...

Gönderi tarihi:
Hepiniz benim hakkımda vesvese yapıyorsunuz...Oysa ki;Resul-ü Rahman buyurmuştur ki;Mehdi'nin zuhuruna ve Deccalin çıkacağına iman getirmeyen kişi,benim getirdiklerimede iman etmemiş demektir...Bir düşünün ve kulak verin:Din ahir-i zaman dini İslam...Kitap ahir-i zaman kitabı Kur'an-ı Kerim...Peygamber ahir-i zaman Peygamberi Hazret-i Muhammed -sallallahu aleyhi ve sellem- ve onun müjdelediği ahir-i zamanın en son imamı imamullah Mehdi Sahib-i zaman'dır...Nasıl ki;Nübüvvetin bir İbrahimi,Musa'sı,İsa'sı ve Muhammed'i varsa velayetinde İbrahim'i,Musa'sı,İsa'sı ve Muhammed'i vardır...Buna göre İbrahim'i Ali'dir? nasıl ki;İbrahim'in soyu yıldızlar sayısıncadır;Ali'nin ehl-i beyt'inin soyu olan seyyidler ve şeriflerin sayısıda milyonlara ulaşmıştır ve Mehdi'nin ehl-i beyt hükümeti kurmasıyla hepsi ortaya çıkacak görevinin başına geçecektir...Musa'sı Mevlana Celaleddin-i Rumi'dir? nasıl ki;Musa Rabbin katından ilim ve rahmet nasibini almış Hızırla karşılaştı ve ondan hikmeti öğrendiği gibi;Mevlana'da Şems Tebrizi ile karşılaştı ve ondan hikmeti ve hakikati öğrendi...Nasıl ki;Musa'nın bir büyük kitabı Tevrat var ise'de Mevlana'nında bir Mesnevi-yi Şerifi vardır...İsa'sı Hacı Bektaş-ı Veli'dir? nasıl ki;İsa Mesih büyük mucizeler ve hikmetler gösterdi ve birçoklarını şaşırttı;keza Hacı Bektaş-ı Veli'de öyle büyük kerametler ve hikmetler gösterdiki herkes bunlara şaşırdı ve akıl erdiremedi...Nasıl ki;İsa Mesih'in altmış veya yetmiş sayfa bir kitabı olduysa ve nasıl ki;o cevami-ul kelim sahibi idiyse Hacı Bektaş-ı Veli'de az kitap yazdı ve oda cevami-ul kelim sahibi olarak aramızdan ayrılıp sır oldu...Her ikiside tıpkı bir yağmur damlası gibi kuzu postuna düştü kimsenin haberi olmadı...Gerçeğe Hû...Muhammedi Mehdi'dir? nasıl ki;Peygamberimiz ahir-i zaman peygamberiydi ve kuşkulu bir bekleyiş sonrası zuhur etti ise Mehdi'de böyle bir kuşkulu bekleyişin sonucu zuhur eder...Ve nasıl ki; Resul-ü Rahman bir ümmi olarak ortaya çıktı ise Mehdi'de diyelim ki;bir ilk okul mezunu olarak karşımıza çıkar fakat bir öğretim üyesi bir profesör gibi halkına milletine ve ümmetine ders anlatır onları hidayete erdirir...Diyeceklerimiz bu kadar...Umarız ki;bu yazının hikmetinden birileri nasibini alır ve diğerlerinede vesile olur...Mehdi böyle söyledi...

zamanın bilim kurgu hikayeleri... hey gidi günler hey nerden nereye şimdi terminatörler çıkmış sen haala deccaldan mehdiden bahsediyorsun.

Gönderi tarihi:

Mehdi şöyle söyledi;

Bakıyorum adres doğru; tam tarif edilen yerdeyim; İstanbulun fethi için burdayım; fakat ümmetin halifesini karşılayıp onurlandıracak tek bir Müslüman? .. göremiyorum...Hu hu ben geldim kimse yok mu? ..

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.