Admin-- ™ Freyja Gönderi tarihi: 3 Ekim , 2007 Admin-- Gönderi tarihi: 3 Ekim , 2007 İyi çay demlenenin sırları: Taze, kireçsiz ve soğuk su kullanın. Daha iyi bir demleme ısısına ulaşmak için demliği ısıtın. demliğe konulan fazla çay, çayın tadının acı olmasına neden olur. Çay ölçüsüne dikkat edin. Su, kaynamaya başladıktan 10 saniye sonra oksijen kaybetmeye başlar bu nedenle suyu kaynadığı an hemen demliğe ekleyin. Soğuyan suyu yeniden ısıtmayın. Tüm lezzetin açığa çıkabilmesi için 3-5 dakika demleyin. Eğer çayınızı süt ile içmek istiyorsanız daha iyi karışması için fincana önce sütü koyun. Çayı kuru, hava almaz bir kapta muhafaza edin. Demlenen çayı porselen çaydanlığa boşaltmadan önce bir kez karıştırın. Yeşil çayı, altlığı olmayan fincanla, siyah çayı ise altlıklı fincanla ikram edin. Çayı koyu renkli ve hava almaz bir kapta, rutubetten uzak ve buharlaşmanın olmayacağı bir yerde saklayın. Baharatlardan ve keskin kokulu yiyeceklerden uzak tutun çünkü çay kolayca bozulabilir veya baharatın kokusunu sindirebilir. (Bu arada ben çayı yanlışlıkla karanfilin olduğu çekmeceye saklamıştım, yaptığım çaylar karanfilli olmuştu ama bu iyi bir örnek sanırım çünkü ben çok sevmiştim ) Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 3 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 3 Ekim , 2007 "Jung Ja" teyze var, Uzak Doğulu çok nazik bir bayan. Eşinin ve onun kartlarını ben götürüyorum. Ve evleri yüksek bir binada, üst katlarda. Çıkarken yoruluyorum tabii ki, soluk soluğa kalıyorum. Ve her gidişimde bana bir tür Soğuk Çay ikram ediyor... O çayı içerken geçen o iki üç dakikada öyle bir kendime geliyorum ki... Çok güzel bir şey... Alıntı
Admin-- ™ Freyja Gönderi tarihi: 3 Ekim , 2007 Yazar Admin-- Gönderi tarihi: 3 Ekim , 2007 Ender Saraç'tan Buzlu Şeftalili Yeşil Çay 2 lt suyu kaynatın.İçine 1 çorba kaşığı yeşil çay, 1 adet limon suyu ve limonun kabuğunu atın. 7-8 dakika kadar bu malzemeleri sıcak suyun içinde bekleterek demlendirin ve süzün. Daha sonra süzülmüş suyun içine 3 çorba kaşığı bal,1 şeftali rendesi 5-6 yaprak nane ekleyin. 10-15 dakika da bunun için bekleyin, yine süzün. Buzdolabında bekletip, soğuttuktan sonra bol buz ekleyerek için... Bu çay vücuttaki toksinleri atmak için birebirdir. *** Püf noktası: Kızartma yaparken, kokunun eve yayılmasını istemiyorsanız, kızartma yağına 3 adet maydonuz yaprağı ekleyin ve kızartma boyunca bu yaprakları tavadan çıkartmayın. (Bu da bizzat tarafımdan denenmiştir. Kesin çözüm... balıklarda bile ) Alıntı
Admin-- ™ Freyja Gönderi tarihi: 3 Ekim , 2007 Yazar Admin-- Gönderi tarihi: 3 Ekim , 2007 Tarifini isteseniz de buraya ekleseniz, biz de yararlansak Sayın Tengeriin Boşig, acaba iyi olmaz mı diyorum Alıntı
Admin-- ™ Freyja Gönderi tarihi: 3 Ekim , 2007 Yazar Admin-- Gönderi tarihi: 3 Ekim , 2007 Bu da benim usul Buzlu Çay (Arta kalan çayları artık dökmeyin!!!) Çaydanlıkta kalan demleri atmayıp, bir cam kaba koyarak buzdolabında biriktirin. Biriktirdiğiniz demin içine, istediğiniz kadar şeker ve limon ekleyip, demin rengi açılıncaya kadar soğuk su ekleyin. Elde ettiğiniz karışımı süzün ve mikserle köpürünceye kadar çırpın. İçmek üzere dolapta bekletin. Bu haliyle aslında buzlu çayınız içilmeye hazır durumdadır ama isterseniz çayınızın içine şeftaliyi de püre halinde ekleyebilirsiniz (Mikserle çırpma işleminden hemen önce) Hemen tükecetecekseniz su yerine gazoz da ekleyebilirsiniz ama o zaman çırpmayın çünkü asiti kaçar. Servis yaparken çayınızın üzerini taze nane yaprağıyla süsleyebilirsiniz. *** Püf noktası: Yemeğinizin tuzunu fazla kaçırınca tencereye birkaç parça çiğ patates atın. Fazla tuzu çekecektir. (Bu da denenmişlerden...) Alıntı
Admin-- ™ Freyja Gönderi tarihi: 4 Ekim , 2007 Yazar Admin-- Gönderi tarihi: 4 Ekim , 2007 Çaylı Kek Malzemeleri: 3 yumurta 2 su bardağı şeker 1 su bardağı demli çay 1 su bardağı sıvıyağ 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 1 çorba kaşığı kakao 1 çay bardağı ceviz 1 çay bardağı hindistan cevizi 1 tatlı kaşığı tarçın üzerine 1 çorba kaşığı pudra şekeri Yapılışı: Yumurtaları şekerle boza kıvamına gelinceye kadar çırpın, içine 1 su bardağı demli çay ve sıvıyağ ilave edin. Bu malzemeler birbirine iyice karışınca un, kabartma tozu, vanilya, ceviz, hindistan cevizi, tarçın ve kakaoyu da ilave edip, hepsini yavaşça çırpın. Karışımı fazla bekletmeden kek kalıbına boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 40-45 dakika pişirin. Fırını kapattıktan sonra 10-15 dakika kadar da keki fırının içinde dinlendirin. *** Püf Noktası: Tuzluk nemden dolayı tıkanıyorsa tuzun içine biraz pirinç koyun, pirinç tuzun nemini alacaktır. (Annemden öğrenmiştim, ben de uygularım, kesin sonuç ) Alıntı
Φ KARAKEDİ Gönderi tarihi: 4 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 4 Ekim , 2007 Bu da benim usul Buzlu Çay (Arta kalan çayları artık dökmeyin!!!) Çay, nice efsanelere konu olmuş geçmişiyle, diyar diyar gezerek günümüze kadar ulaşan büyülü bir içecek... Uğradığı her durakta iz bırakarak kendi kültürünü yaratan çay adına teşekkürler Freyja böyle bir konuya değindiğiniz için..... Evet Freyja birde senin usulünle yani kendi elinle, demli bir çay yapta içeyim tam olsun. Çay içmeden geçen bir günü yaşadım diye saymayın... Çay içinki genç kalasınız bu dünyadan zevk alasınız.?? Alıntı
Admin-- ™ Freyja Gönderi tarihi: 4 Ekim , 2007 Yazar Admin-- Gönderi tarihi: 4 Ekim , 2007 Çaylı Kurabiye Malzemeleri 250 gr.oda ısısında margarin 1/2 su bardağı pudra şekeri 1/2 su bardağı toz fındık 2 tatlı kaşığı öğütülmüş tomurcuk çay 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 4 su bardağı un Yapılışı Margarini pudra şekeri ile karıştırın. Diğer malzemeleri de ilave edip hepsini hamur haline getirin. İki kat yağlı kağıt arasında yarım cm kadar inceltip kurabiye kalıbı ile kesin. 180 C derecede ısıtılmış fırında hafif pembeleşene kadar pişirin. *** Püf Noktası: Çok miktarda patatesiniz varsa patatesin olduğu torbanın içine bir tane elma atın. Bu elma patateslerin 2 ay kadar filizlenmesini ve büzüşmesini önleyecektir. Alıntı
Admin-- ™ Freyja Gönderi tarihi: 4 Ekim , 2007 Yazar Admin-- Gönderi tarihi: 4 Ekim , 2007 Nescafeli ve Çaylı Kurabiye Malzemeleri 250 gr. margarin 2 adet yumurta sarısı (beyazını atmayın, bir kapta biriktirin) 1 su bardağı toz şeker (tercihen iri taneli) 1 çay bardağı sıvıyağ 2 yemek kaşığı kuru çay 1 yemek kaşığı nescafe 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya ve aldığı kadar un Yapılışı Toz şeker ve yumurtanın akları hariç tüm malzemeyi geniş bir kabın içinde yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Yuvarlak veya oval şekillerde hazırlayacağınız kurabiyeleri yumurtanın beyazına ve toz şekere bulayıp, tepsiye dizin. 180 derecede ısıtılmış fırında hafif pembeleşene kadar pişirin. Ağzınıda dağılacak inanılmaz lezzetli bu kurabiyeleri yanında bir de güzel demlenmiş çayla afiyetle yiyin *** Püf Noktası: Derin dondurucudan çıkardığınız etin buzunu çözmek için üzerine tuz dökün. Bu şekilde birkaç dakika sonra buzların çözüldüğünü ve etin yumuşadığını görürsünüz. (diyorlar ama ben daha denemedim fakat gerçekse bu muhteşem birşey çalışan tüm kadınların işini inanılmaz kolaylaştıracak bir püf noktası... İlk deneyen yazsın bakalım sonucu, doğru muymuş? ) Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 4 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 4 Ekim , 2007 Tarifini isteseniz de buraya ekleseniz, biz de yararlansak Sayın Tengeriin Boşig, acaba iyi olmaz mı diyorum Söz bir dahakine isteyeceğim. Tabi ki tekrar kartları gelirse. Bu arada soğuk ikram ediyordu kendileri... Alıntı
Φ BlackCADY Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2007 tarçınlı çay özellikle kışın öksürdüğünüzde için tavsiye ederim Alıntı
Φ Zülal Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2007 mmmm Harikasınız... Çaylar,Kek Tarifleri... vazgeçemediklerimden Bergamot aromalı çay'ı da tavsiye ederim... normal içtiğiniz çay'a biraz Bergamot aromalı çay'dan karışıtırın... Çayı nasıl yaptın diye soracaklar Alıntı
Φ KARAKEDİ Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2007 tarçınlı çay özellikle kışın öksürdüğünüzde için tavsiye ederim Sevgili BlackCADY birde senin usulünle yani kendi elinle, tarçınlı bir çay yapta ince belli bardakla içeyim de.. miyavlamam tam olsun... Sen kültürünle,hanımefendiliğinle karşımda tam puansın... Bazıları kale bile almıyor isteklerimizi..hep bundan dolayı burunlarını tırmalasım geliyor.. Nasıl olsa muhattapları kedilerin olmadığı yerde aslan kesilirler... Bu tür kişilere yeşilçay tavsiyemdir..... İnce ve formda, sağlıklı bir beden... pırıl pırıl bir ten ve canlı dinamik ruh hali için... herkesi yeşilçay'ın nimetlerinden daha fazla yararlanmaya davet ediyorum.. Bu arada Zülal sendende isteyeceğim Bergamot aromalı çaydan.. ama ne o kargaot mot geçiyor karıştırma bu işi...miyavvvv Alıntı
Φ BlackCADY Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2007 teşekkür ederim Karakedi çayın yanında kurabiyede alırmısın oda tarçınlı. baharat severimde. Alıntı
Admin-- ™ Freyja Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2007 Yazar Admin-- Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2007 Şu anda bir yandan tarçınlı kurabiye yemekte, bir yandan da çayımı yudumlamaktayım... İlginç Yoksa siz mi gonderdiniz bunları bana Alıntı
Φ KARAKEDİ Gönderi tarihi: 6 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 6 Ekim , 2007 teşekkür ederim Karakediçayın yanında kurabiyede alırmısın oda tarçınlı. baharat severimde. Sen iste herşey çok güzel olur, mutlak bir yol bulunur. Benim istediklerime sen nasıl yol bulacaksın... Çay'la.....Yayla Kurusu Çay'la.....Kolof Çay'la.....Hoşmerim bunları severim yerim.. varsa hünerin ya yaparsın veya alırsın,ama sana bir kolaylık düşüneyim Çay'la....İncirli Kurabiye senin için en kolayı... Ben teş.ediyorum BlackCADY zahmet olacak.... Alıntı
Φ Zülal Gönderi tarihi: 6 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 6 Ekim , 2007 Bu arada Zülal sendende isteyeceğim Bergamot aromalı çaydan..ama ne o kargaot mot geçiyor karıştırma bu işi...miyavvvv Karışık çay lezzetli olur Herşey nasip be Karakedi... belki bir gün bir yerlerde Bergamot karışımlı çay yudumlarsın... ama benim elimden mi olur... kimin elinden olur bilinmez Alıntı
Φ KARAKEDİ Gönderi tarihi: 6 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 6 Ekim , 2007 Karışık çay lezzetli olur Herşey nasip be Karakedi... belki bir gün bir yerlerde Bergamot karışımlı çay yudumlarsın... ama benim elimden mi olur... kimin elinden olur bilinmez Karışık çay şuan piyasaya çıkmadı. Fincandan içilen bir çayın şuan ki zamanlarda kahveden daha çok değeri vardır. En makbuli tabiki bir kadın gibi narin ince belli bardakla çay içmektir.Fakat ben kaba olduğumdan, Kalk sen şimdi bana elinden yeni moda olan havaalanı bardağıyla bir bergamotlu çay getirde içeyim. Bak iyi niyetimi istismar edersen, o niyetimin başkalarına sunulmasını da yok edersin. Alıntı
Φ Zülal Gönderi tarihi: 6 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 6 Ekim , 2007 Karışık çay şuan piyasaya çıkmadı. Fincandan içilen bir çayın şuan ki zamanlarda kahveden daha çok değeri vardır. En makbuli tabiki bir kadın gibi narin ince belli bardakla çay içmektir.Fakat ben kaba olduğumdan, Kalk sen şimdi bana elinden yeni moda olan havaalanı bardağıyla bir bergamotlu çay getirde içeyim. Bak iyi niyetimi istismar edersen, o niyetimin başkalarına sunulmasını da yok edersin. İftara az kaldı... Bergamot karışımlı çayın hazır... hadi gel Pisi Pisim Hayırlı iftarlar... çay keyfin bol olsun Alıntı
Φ düşes Gönderi tarihi: 7 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 7 Ekim , 2007 çok güzel tarifler.saol.hemen bi tanesini deniycem.. Alıntı
Admin-- ™ Freyja Gönderi tarihi: 7 Ekim , 2007 Yazar Admin-- Gönderi tarihi: 7 Ekim , 2007 çok güzel tarifler.saol.hemen bi tanesini deniycem.. O halde şimdiden ellerine sağlık ve afiyet olsun sevgili Düşeş, yaptıktan sonra yorumlarını mutlaka bekliyorum tamam mı? Alıntı
Misafir Marcus Gönderi tarihi: 7 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 7 Ekim , 2007 Vay anasını be çay deyip geçmiycekmişiz demekki:) Alıntı
Φ zeyynepp Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2007 Kış Çayı • 1 poşet Mate&Nar • ½ fincan (75-100 ml) kaynar su • 1 fincan süt • 1 parça kabuk tarçın • 1-2 adet karanfil • 1-2 adet kakule • 2-3 adet tane karabiber • 1 çorba kaşığı bal Süt, tarçın, karanfil, tane karabiber ve kakule ile birkaç taşım kaynatılır. İçine bal ve ½ fincan sıcak su ile karıştırılmış 1 poşet Mate&Nar ilave edilir. Sıcak olarak içilir. bu da benden olsun Alıntı
Admin-- ™ Freyja Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2007 Yazar Admin-- Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2007 Bunu ilk fırsatta deneyeceğim. Teşekkürler zeyynepp Bu arada Mate hakkında: Yağ Yakan Bitkisel Çay Yararları Mate içerdiği antioksidanlar ile birlikte vücuda yararlı birçok vitamin ve minerali de bünyesinde barındırıyor. Bu bitki hakkındaki araştırmalar, Mate'nin 196 değişik etken madde içerdiğini gösteriyor. Mate'nin etken maddesi olan "matein", kafein benzeri özelliklere sahip olmasına karşın, vücut üzerindeki canlandırıcı etkisi çok daha farklı. Matein, enerjiye ihtiyacı olan bünyeyi, kafeinin yarattığı sinirlilik halini yaratmadan uyararak canlandırmakta, daha uzun süreli ve kalıcı olan bu etki sayesinde de zihinsel ve bedensel aktiviteyi artırmakta. Bu yönüyle Mate, hareketli bir yaşam süren kişiler için, sağlıklarını riske etmeden tüketebilecekleri doğal bir enerji kaynağı. Sadece Mate bitkisinde bulunan theophylline ve kakaodaki gibi kasları hareketlendiren theobromine içerdiğinden, cinsel arzuyu artırıyor, enerji veriyor. Üstelik insanı rahatlatan hoş aromasının yanında, açlık hissini azaltan bir etkiye de sahip. Mate ve Özellikleri Mate, Güney Amerika’da yetişen “Ilex Paraguayensis” isimli bitkinin yeşil yapraklarıdır. İlk kullanıcıları Güney Amerika yerlileri olup, sonraları Cizvit rahipleri tarafından düzenli olarak üretilmiş ve uyarıcı etkisi nedeni ile çay ve kahve yerine tüketilen günlük bir içecek olarak kullanılagelmiştir. Uyarıcı ve enerji verici özelliğinin yanı sıra çağdaş bilimin ışığında bugün bilinen en önemli özelliklerinden biri, içerdiği saponinler ve kafeine bağlı olarak vücutta yağ emilimini engellemesi ve aynı zamanda yağların hızlı yakılmasını sağlamasıdır. Bu nedenle, dünyada giderek önemli bir sağlık sorunu haline gelen obezite tedavisinde ve zayıflama rejimlerinde yardımcı olarak kullanımı giderek hız kazanmaktadır. Ayrıca yüksek oranlardaki vitamin ve mineral içeriği de bu alandaki işlevselliğini artırmaktadır. Zayıflamaya yardımcı olduğu bilinen 12 bitki ile insanlar üzerinde yapılan bir araştırma, Mate’nin önemli bir enerji kaynağı olma özelliğinin yanı sıra yağların yakılma hızındaki performansına bağlı olarak, bu bitkiyi ön plana çıkarmıştır. Özellikleri: İçerdiği triterpen saponinler sayesinde, vücuttaki yağ parçalayıcı enzimlerin aktivitesini engelleyerek yağların emilimini azaltır. Yüksek oranda içerdiği caffeoylquinic asite bağlı olarak antioksidan özellik taşır. Bu sayede dokuları zararlı dış etkenlere karşı korur. Sindirim kolaylaştırıcı ve bağırsak çalıştırıcı etkiye sahiptir. İçerdiği caffeoylquinic asitin kafeinle bir kompleks oluşturması sayesinde, kafeinin emilimini geciktirir ve bu sayede kafeine bağlı uyarıcı etkinin daha dengeli ve uzun süreli olmasını sağlar. Merkezi sinir sistemini uyarıcı etkisi nedeniyle dokularda yağ ve glikozun mobilizasyonunu ve hızlı yakılmasını sağlar. İçerdiği Theobromin isimli madde sayesinde kalp adalesinin çalışmasını hızlandırarak vücuttan su atılımını kolaylaştırır, diüretik etkiye sahiptir. Bu ödem giderici etkisi ile de özellikle karbonhidrat kısıtlı zayıflama rejimlerine olumlu katkı sağlar. Vitamin ve mineral yapısı, içeriği ve miktarları bakımından üst düzeyde bir fiziksel performans sağlayacak en uygun yapıdadır. Açlık duygusu ve aşırı iştahı engeller. Açlık duygusu ve aşırı iştahı engeller. Mate, özellikle spor yapan ve ağır bedensel aktivite gösteren kişiler için mükemmel bir enerji kaynağıdır. Vücudun ve zihnin erken yorulmasını engeller. Metabolik prosesi aktive edip kan akışını hızlandırarak, vücudun yaşamsal öneme sahip besinlerden optimum düzeyde yararlanmasını sağlar. Böylece zihinsel aktivitenin artmasına katkıda bulunur. Kahve Yerine Mate Aslında Mate’nin içindeki canlandırıcı maddeye biz matein diyoruz; matein aynı zamanda kafein de içeren bir madde. Aynı kafein gibi özelliklere sahip olmasına rağmen, vücut üzerindeki canlandırıcı etkisi daha farklı ortaya çıkıyor. Matein, kafein gibi sinirlilik hali de yaratmıyor ve aynı zamanda denge yarattığı söyleniyor. Yani sinirli hali yatıştırdığı gibi, enerjiye ihtiyacı olan bünyeyi de uyararak canlandırıyor. Ancak içindeki vitamin ve mineraller, onu çok daha özel bir bitki yapıyor. Mate, metabolizması yavaş işleyen kimselere tavsiye edilen ve yorgun hissedildiğinde tüketilmesi öngörülen kafein miktarını da karşılayabilecek bir bitki. İşte bütün bu nedenlerle Mate, “tanrıların içeceği” olarak biliniyor Güney Amerika ülkelerinde. Asırlardır Güney Amerika yerlileri tarafından güç ve şifa kaynağı olarak tüketilen Mate çayı, bu özellikleri ile kıtanın milli içeceği! Mate Çayı, en çok Paraguay’da yetişen tropikal bir bitkiden (Ilex paraguayensis) elde edildiği için Paraguay Çayı olarak da biliniyor. (Alıntıdır) Alıntı
Φ Fuşya Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2007 Günlük sıvı ihtiyacının nerdeyse tamamını çayla karşılayan biri olduğumu söyleyebilrim. Eğer sert ve rengi koyu bir çay istiyorsanız içine bir karanfil atmanız yeterli. Aromalı birşeyler istiyorsanızda tomurcuk veya elma kabuğuylada güzel oluyor. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.