Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

İŞTE HAÇLI İŞTE ŞERIAT


Efendi Türkler

Önerilen İletiler

Lordlar Kamarası’nda Gülen konferansı 17 Eylül 2007

 

 

 

 

İngiliz Parlamentosu, Fethullah Gülen konferansına ev sahipliği yapacak. Dünyanın en önemli ekonomi okulu London Scholl of Economics de aynı konferans için salonlarını ayırdı.

 

 

İngiltere 25-27 Ekim tarihlerinde ilginç bir konferansa ev sahipliği yapacak. Vatan Gazetesi'nin haberine göre, Fethullah Gülen’in İslam yorumunu ve bunun dünyaya katkılarını tartışacak 45 bilim adamı Londra’nın en saygın binalarında bir araya gelecek. Zira İngiltere Parlamentosu, Londra Üniversitesi ve ünlü London School of Economics-LSE (Londra Ekonomi Okulu) kapılarını “Değişen İslam Dünyası ve Gülen Hareketinin Katkıları” isimli konferansa açacak. Bu kurumlarda yapılacak konuşmaları ise Birmingham, Londra ve Leeds Metropolitan üniversiteleri ile birlikte Orta Doğu Enstitüsü, Londra Ortadoğu Enstitüsü ve Dialog Society (Diyalog Derneği) organize ediyor. Konferansı için açılan “GulenConference.org.uk” sitesinde konferansla ilgili detaylı bilgi veriliyor. Burada konferansın konusu “Tüm dünyadaki Müslümanları etkileyen dini bir entelektüel ve barış girişimcisi olarak Fettullah Gülen’in etkisini anlamak” olarak açıklanıyor.

 

İSLAM DÜNYASI YENİLENİYOR

 

Gülen hareketi de şu ifadelerle tanımlanıyor: “Gülen hareketi uluslararası bir eğitim programıyla Batı ve İslam arasındaki ilişkileri olumlu yönde geliştirmeyi hedefliyor. Gülen’in hedefi daima İslam’ın evrensel amacını desteklemek oldu. İnsanlara inançları, renkleri ve milliyetleri ne olursa olsun hizmet etmek. İslam dünyası değişim ve yenilenme içinde. Gülen’in İslam’ı yeniden yorumlayan fikirleri İslam dünyası ile Batı arasında bir köprü kurulmasına yardımcı olabilir.”

 

ÜÇÜNCÜ KONFERANS

 

Dünyanın dört bir yanından Türk ve yabancı bilim adamlarının makaleler sunacağı konferansta Gülen’in İslam ve Kuran yorumu; Gülen’in İslam ve demokrasi, küreselleşme gibi konulardaki görüşleri ele alınacak. Katılımcılar arasında teologlar ve Harvard, Cambridge, Georgetown gibi prestijli üniversitelerden profesörler var. Katılımcıların tüm masraflarının karşılandığı konferansın organizasyon komitesi siteye e-posta gönderen herkese Gülen hareketiyle ilgili ücretsiz tanıtım DVD’leri de yolluyor. Gülen, 2005 yılında ABD’nin Teksas eyaletindeki Rice Üniversitesi’nde, 2006 yılında da Oklahama Üniversitesi ve Güney Metodist Üniversitesi’nde benzer konferanslar düzenlemişti.

 

Konferansta sunulacak makalelerden bazılarının başlıkları şöyle:

 

* Orta Asya’daki Gülen okullarının 10 yıllık incelemesi, 1997-2007

 

* Türkiye’de İslam ve laiklik konusunda değişen perspektifler: AKP ve Fethullah Gülen hareketi

 

* Dini teröre sivil yanıt: Gülen hareketi PKK ve Hizbullah’a karşı

 

* Gülen’in söylemi ve İngiliz müslümanları üzerindeki etkisi

 

* Fethullah Gülen ve barışın sağlanmasına katkısı

 

* Fethullah Gülen Aleviler’e hitap edebilir mi?

 

* Fethullah Gülen’den ilham alan çalışmaların finanse edilmesi: Harekete bağlılığı sağlamak

 

* Gülen’in İslami yapılanma ve sos yo-politik etkileri üzerine düşünceleri

 

* Gülen hareketinin adabı ve etik değerleri ile Afganistan’da eğitim

 

* Entelektüel tarihte Gülen hareketinin yeri

 

* Fethullah Gülen hareketi nasıl mümkün oldu?

 

EDİTÖRYAL KURULDA VATİKAN RAHİBİ VAR

 

Konferansa katılmak isteyenlerin yolladığı makaleleri eleyen ve konuşmacı olarak katılacak isimleri belirleyen editoryal kurulda Türkiye ve Kürtler konusunda uzman olan Profesör Henry Barkey, Cambridge Üniversitesi’nden Tim Winter, Londra Üniversitesi’nden İhsan Yılmaz gibi isimler yer alıyor. 14 kişilik kuruldaki en ilginç isim ise daha önce Ankara, 9 Eylül ve Selçuk üniversitelerinde ders de veren Rahip Profesör Thomas Michel. Arap dilleri ve İslam üzerine doktorası olan ve Vatikan’a bağlı çalışan Michel, 13 yıl Vatikan’ın Dinler Arası Diyalog Konseyi’nin İslam ofisini yönetti.

 

Mustafa Akyol

Boğaziçi Üniversitesi’nde tarih yüksek lisansı yaptıktan sonra gazetelerde köşe yazan 35 yaşındaki Mustafa Akyol, aşırı islam ve aşırı laiklik fikirlerine karşı çıkıyor.

 

Prof. Helen Rose Ebaugh

Houston Üniversitesi’nde sosyoloji profesörü olan Helen Rose Ebaugh’nun uzmanlık alanı din sosyolojisi... Son dönemde din ve göçmenler üzerine makalelere imza attı.

 

Prof. Mümtazer Türköne

Gazi Üniversitesi‘nde ders veren Mümtazer Türköne, Zaman’da köşe yazıları da yazıyor. Türk Modernleşmesi; İslamcılığın Doğuşu; Laiklik, Demokrasi gibi eserleri var.

 

Profesör Douglas Pratt

Yeni Zelanda’daki Waikato Üniversitesi’nde teoloji departmanını yönetiyor. Hristiyan-Müslüman ilişkileri üzerine çalışan Profesör Platt din felsefesi dersleri veriyor.

 

Naveed Sheikh

Cambridge ve Keele Üniversitelerinde uluslararası ilişkiler dersi veriyor. Araştırma konuları terör ve politik şiddet, din ve dünya politikası.

 

Yeni Zelanda’dan bile katılan var

Konferansta bildiri sunacak kişiler arasında Türkler, İngilizler hatta Yeni Zelandalılar bile yer alıyor. Bu ülkelerde okuyan ya da çalışan Türkler de konferansa çeşitli makalelerle katılıyor. Referans gazetesinden Mustafa Akyol ve Zaman’dan Mümtazer Türköne’nin katılımı da dikkat çekiyor.

 

* Prof. Asma Afsaruddin (Notre Dame Üniversitesi, ABD)

 

* Mustafa Akyol (Referans Gazetesi)

 

* Dr. Alp Aslandoğan (Utah Üniversitesi, ABD) ve Bekir Çınar (İngiltere)

 

* Prof. Rıfat Atay (Harran Üniversitesi- St. Andrews Üniversitesi, İngiltere)

 

* Yahia Baiza (Oxford Üniversitesi, İngiltere)

 

* Prof. Louis Cantori (Georgetown Üniversitesi, ABD)

 

* Prof. David B. Capes (Texas Üniversitesi, ABD)

 

* Gürkan Çelik (Utrecht Üniversitesi, Hollanda), Kate Kirk (Queens Üniversitesi, Kuzey İrlanda) ve Yusuf Alan (Hollanda)

 

* Dr. Victoria Clement (North Carolina Üniversitesi, ABD)

 

* Emre Demir (Robert Schumann Üniversitesi, Fransa)

 

* Prof. Helen Rose Ebaugh ve Doğan Koç (Houston Üniversitesi, ABD)

 

* Bruce Elridge (Avustralya)

 

* Kasım Erol (Birmingham Üniversitesi, İngiltere)

 

* Prof. Alan Godlas (Atlanta Üniversitesi, ABD)

 

* Michael Graskemper (Harvard Üniversitesi, ABD)

 

* Dr. Michalengelo Guida (Fatih Üniversitesi)

 

* Mustafa Gürbüz (Connecticut Üniversitesi, ABD)

 

* Prof. Paul Heck (Georgetown Üniversitesi, ABD)

 

* Prof. Marcia Hermansen (Loyola Üniversitesi, ABD)

 

* Shanthikumar Hettiarachchi (St. Philip’s Centre, İngiltere)

 

* Asaf Hussain (Leicester Üniversitesi, İngiltere)

 

* Mehmet Kalyoncu (Georgetown Üniversitesi, ABD)

 

* Özcan Keleş (Essex Üniversitesi, İngiltere)

 

* Ramazan Kılınç (Arizona Üniversitesi, ABD)

 

* Talip Küçükcan (Fatih Üniversitesi)

 

* Ahmet Kuru (San Diego Üniversitesi, ABD)

 

* Jonathan Lacey (Dublin Üniversitesi, İrlanda)

 

* Prof. Oliver Leaman (Kentucky Üniversitesi, ABD)

 

* Dr. William Park (Kings College, İngiltere)

 

* Dr. Ali Paya (Westminster Üniversitesi, İngiltere)

 

* Prof. Richard Penaskovic (Auburn Üniversitesi, ABD)

 

* Prof. G. Douglas Pratt (Waikato Üniversitesi, Yeni Zelanda)

 

* Prof. Zeki Sarıtoprak (John Carroll Üniversitesi, ABD)

 

* Naveed Sheikh (Cambridge Üniversitesi, İngiltere)

 

* Fatih Tedik (Birmingham Üniversitesi, İngiltere)

 

* Jonathan Terry (Durham Üniversitesi, UK)

 

* Erkan Toğuşlu (EHESS, Fransa)

 

* Prof. Mumtazer Türköne (Gazi Üniversitesi ve Zaman Gazetesi)

 

* Etga Uğur (Utah Üniversitesi, ABD)

 

* Selçuk Uygur (Brunel Üniversitesi, İngiltere)

 

* Fabio Vicini (Milano-Bicocca Üniversitesi, İtalya)

 

* Prof. Paul Weller (Derby Üniversitesi, İngiltere)

 

* Dr. Ian Williams (Central England Üniversitesi, İngiltere)

 

* Dr. Steve Wright (Leeds Metropolitan Üniversitesi, İngiltere)

 

KRALLARA EV SAHİPLİĞİ YAPTI

 

İngiltere’nin başkent Londra’daki parlamento binası 1097 yılında inşa edildi. Daha sonra 14’üncü yüzyılda genişletildi. Kraliyet ailesi 1512 yılına kadar burada yaşadı. Bu tarihteki büyük yangından sonra binanın büyük bölümü yeniden inşa edildi. Kraliyet ailesi bir dönem burada yaşadığı için bina hâlâ Westminster Sarayı olarak anılıyor. Bugün bina Lordlar ve Avam Kamarası’nın toplantıları dışında, Kraliçe’nin jübilesi ya da naaşının sergilenmesi gibi önemli devlet olaylarında da kullanılıyor.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

AL GÖR OZAMAN

 

 

17 Eylül 2007

 

 

 

 

 

Biz çocukken bir tekerleme söylenirdi, "Alırsan Ford, olursun lord" diye. Fetullah Gülen Ford mu aldı Lordlar kamarasına girmek için? Yoksa üstatları Said-i Nursi( Kürdi) nin eski banisi İngiltere cemaate sahip mi çıkıyor? Diye düşündüm malum haberi duyunca.

 

 

 

1. Dünya Savaşı sırasında İngiltere'nin menfaatleri ile örtüşen bir Said-i Kürdi ( Nursi) vakası vardı. "Diyalog ve Hoşgörü"nün patenti kendisine aittir. İngiltere'nin başladığı işi ABD devam ettiriyorken şimdi sırada paslaşma var.

 

 

 

Demokrat Parti iktidarının kol kola girdiği Said-i Nursi ile bugün AKP nin gönül gönüle olduğu Fetullah Örgütünün amacı ortadadır. Bunu defalarca yazdık. Artık kendileri de çekinmiyor, son olarak Arnavutluk'da açılan adı Türk üniversiteye ABD den öğretim görevlilerinin geleceğini de belirtmişler. Bu görevliler (eğer yok edilmedi ise) Millî Eğitim bakanlığı kayıtlarında "resmi pasaportlu" olarak geçiyor. ABD nin resmi pasaportluları kimdir bilin bakalım?

 

 

 

Fetullah Gülen seçimde AKP yi destekleyen, destekten de öte muhaliflerini yerle bir etmeyi amaçlayan söylemlere girmişti. Türk Milliyetçilerini "eli kanlı katil" yapmaktan tutun, şehit cenazelerinde AKP ye aldıkları tavır sebebi ile İslam'dan çıktıkları söylemine kadar bir dizi fetva vermişti . SEÇ-AKP programı ile AKP tekrar iktidar olunca hemen ilk Amerikanvari demecini patlatmıştı. "Demokrasi kazandı" diye.. Ardından mekanı olan gazeteye tam sayfa ilan vererek kutlama yaptı.

 

 

 

Fetullah Gülen Örgütünün kendilerini partiler üstü, bağımsız ilan etmesinin masaldan ibaret olduğunu 22 Temmuz seçimleri vesilesi ile cümle alem görmüş oldu. Siyasallaştılar, AKP lileştiler. Yakında "Allahın partisi" gibi yeni fetvalar gelebilir, hiç şaşırmayın.

 

 

 

Fetullah Gülen Türkiye'de düzenlediği "Diyalog ve Hoşgörü" toplantılarında papaza karşı önyargıyı yıktıktan sonra, bugün görevini tamamlamış ve kenara çekilmiştir. Bu iş artık kurumsallaşmış, Diyanet İşlerine geçmiştir. Geçtiğimiz gün "diyalogcu" diyanet işleri başkanı Bardakoğlu'na, Fener Rum patriği Bartholomeos'un üç dinin kutsal kitabını bir arada vermesi bunun göstergesidir. Türk Diyanetinin başında ki bu kişinin "Son din İslam'dır" ibaresini hiçe sayarak toplum önünde böyle bir gösteriye alet olmuştur.

 

 

 

Abantlarda İslam'ın modernleşme işleminin başkanlığını ateistlere yaptıran, Hocaların efendisidir kendisi. Fetullah Gülen fırtınası çıkarılarak, Müslümanların onun söylemleri peşine takılmasını istiyor Batı Emperyalizmi.

 

 

 

Made In İngiltere- ABD yapımı olan Nurculuğun, bugün ki versiyonu Fetullah Gülen'e İngiltere'de "İngiliz Kültürüne" yaptığı hizmetten ötürü "Üstün Hizmet Ödülü" verilmişti. Bu törende Lord Rotherham, "'50'den fazla ülkede 500'den fazla okulumuz var" demişti. Türk Milletine, "Türk Okulu – Türk Bayrağı Dalgalanıyor" vitrini ile takdim edilen bu okulların dili İngilizcedir. Öncelikle Sovyetlerin dağılma aşamasında, ABD nin el atacağı yerlerde açılmıştır. Birçok fonksiyonu vardır. Sovyet Emperyalizmi ile geri bırakılmış o yörelerde, modern donanımlı olarak açılan bu okullarda, geleceğin devlet adamları yetiştirilir, ABD ye dost olarak.

 

 

 

Sözde Kürdistan'dan tutun, İngiltere'nin Güneş batmayan İmparatorluğu sınırlarına kadar bu okullar vardır. 22 Temmuzda millî bir hükümetin kurularak bu okullarla Türkiye'nin bağının kesilmesi en doğru hareket olacaktı. Kontrolü MEB da olmayan okulların bizimle bağlantılı gösterilmesinin bir anlamı yoktur .

 

 

 

Bulundukları yerde ki elit tabakanın çocuklarını ABD nin Dünya Hakimiyetini tanıma amaçlı yetiştiren ve İngiliz kültürü ağırlıklı derslere, Türk Bayrağı paravan olmaktadır.

 

 

 

"İslam'ın Martin Lutheri" olarak tanımlanan Fetullah Gülen için İngiltere'de Lordlar kamarasında, "Gülen Konferansı" yapılacağını öğrendiğimde, tam sırasıdır dedim. Bahsi geçen yerde, Churchill yaptığı konuşma ile ebedi düşman olarak Türkleri tanıtmıştı. Devamında: " . Eğer Türkler' in elinden Kur' an' ı alamazsanız, onları mümkün değil yenemezsiniz. " diye devam etmişti.

 

 

 

İşte İngiltere'nin o Lordlar kamarası kapısını, Fetullah Gülen'e açıyor. Ayrıca London Scholl of Economics da salonlarını bu konferansa tahsis edilecekmiş. Ayni Üniversite 2005 yılında HY adı ile tanınan Adnan Oktar'ın da bir eseri tanıtılmıştı. Nasrettin Hocanın göle maya çalmasına benziyor iş. " Ya Tutarsa ya da hangisi tutarsa"

 

 

 

8. Abantın AB Parlamento binasında, yine Rumi Forumun ABD de Temsilciler meclisinde yapıldığını hatırlatırsam, bu örgütün ne kadar beynelmilel olduğunu anlatmış olurum.

 

 

 

İslâm dini mensuplarının bugün ki hali için ;" Batının karşısında kompleks içindedir" denilebilir. Bu yüzden gerek ABD nin papaz okullarında ve gerekse İngiltere'nin Lordlar kamarasında ki yapılacak bu konferansı, "Türk bayrağı" dalgalandırma senfonisi şeklinde kabul edenler çıkacaktır . Fetullah Gülen ne kadar "dini bütün" bir Müslüman ki İngiliz cavırını imana getirdi diyeceklerdir tertemiz Anadolumda. Ayni Bush Evangelistini dize getirdiği gibi.

 

 

 

Bu konferans 25-27 Ekim 2007 yapılacak ve "Gülen'in İslâm " yorumu tartışılacak katılımcılarca.

 

 

 

" İslâm Dünyası Yenileniyor

 

 

 

"Gülen hareketi uluslararası bir eğitim programıyla Batı ve İslam arasındaki ilişkileri olumlu yönde geliştirmeyi hedefliyor ….İslam dünyası değişim ve yenilenme içinde. Gülen'in İslam'ı yeniden yorumlayan fikirleri İslam dünyası ile Batı arasında bir köprü kurulmasına yardımcı olabilir. " ( Hürriyet – 17.9.2007)

 

 

 

Anlamayanlara tercüme edelim: " Fetullah Gülen İslam'ı kalvenist eda ile rayından saptırıp, batı emperyalizminin kontrolüne sokuyor."

 

 

 

Bakın bu konferansta neler ele alınacak?

 

 

 

"Gülen'in İslam ve Kuran yorumu; Gülen'in İslam ve demokrasi, küreselleşme"

 

 

 

Merakla bekleyeceğiz o bildik söylemleri. Katılımcıların tüm masraflarının karşılandığı bu konferansın organizasyon komitesi, siteye e-posta gönderen herkese Gülen hareketiyle ilgili ücretsiz tanıtım DVD'leri de yolluyormuş. İngiltere bile inanmış Fetullah Gülen'e biz haksızlık mı ediyoruz diye düşünenlere Allahın verdiği aklı kullanmalarını tavsiye ediyorum.

 

 

 

Başka neler görüşülecek bu konferansta?

 

 

 

Bir tanesi çok önemli: AKP ve Fethullah Gülen maddesi. AKP iktidarının cemaatçi bakanları da, Lordlar kamarasına teşrif ederse daha anlamlı olacağına hiç şüphe yok. BOP'un siyasi ayağı AKP, dini boyutu Fetullah hareketi denmesi, böylelikle Lordlar kamarasında anlam kazanacaktır.

 

 

 

K onferansın düzenleyicileri arasında kimler var?

 

 

 

" Türkiye ve Kürtler konusunda uzman olan Profesör Henry Barkey, İslam Uzmanı, " Postmodern Dünyada Kıbleyi Bulmak" adlı eserin yazarı Cambridge Üniversitesi'nden Tim Winter, 'Turkish Islam and The Secular State' adlı ücretsiz dağıtılan kitapta yazısı olan Londra Üniversitesinden İhsan Yılmaz bulunuyor. Bu adlar içinde şüphesiz dikkat edilmesi gereken diğer bir isim, Arap dilleri ve İslam üzerine doktorası olan ve Vatikan'a bağlı çalışan Rahip Profesör Thomas Michel (13 yıl Vatikan'ın Dinler Arası Diyalog Konseyi'nin İslam ofisini yönetti.)

 

 

 

 

Türkiye'den katılımcıları çok iyi tanıyorsunuz. Birisi "bu politikaların hedefi 'modern İslam' yaratmak değil, İslam'ın hiçbir rol oynamadığı bir toplum kurmaktır" diyen Mustafa Akyol, diğeri son dönemde yazdığı Bekir Çoşkun'u "çomar" ilan eden, Zaman gazetesi yazarı Mümtaz'er Türköne . Katılımcılar, İslam'ın Batı kontrolüne geçmesi yönünde faaliyetlere katkısı bulunan kimlikler. Bunu ne adına yaptıklarını kendileri eserlerinde zaten anlatıyor, bize fazla söz düşmez.

 

 

 

Bu konferansı, orada sunulan tebliğleri ve sonuç bildirgesini yakından takip etmek gerekir.

 

 

 

İflah olmaz bir AB ci, BOP cu, Siyonizmin "evrensel değerler " tuzağını İslam ile birleştirerek Müslümanları avlama organizasyonunu idare eden, bunun için Türk adını kullanan Fetullah Gülen için, Lordlar kamarasında konferans yapmak yetmez.

 

 

 

İngiltere'nin elit tabakası Lordlar Kamarasının Fetullah Gülen için hazırladığı konferansta kendisi mutlaka bulunmalıdır ve Kraliçe 2. Elizabeth tarafından lord unvanı verilmelidir .

 

 

 

Hatta o törende Başbakan Recep Tayyib Erdoğan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül devleti temsil etmelidir. Diyanet işleri Başkanı Bardakoğlu'da elinde üç dinin kitabını taşıyarak girmedir o tarihi mekana. Sonra birlikte "Huzur Duruşu" yapmalıdırlar.

 

 

 

Gözleriniz yaşardı değil mi?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

yok gözüm yaşarmadı.. haçlıları ve irticayı da göremedim! ama baya yanlış yorum var

 

said nursiyi ingilizler nasıl destekledi onu anlayamadım! ıspartada, kastamonuda vatanın başka bir sürü yerinde eserat yaşarken türlü işkenceler çekerken, mahkemede hakime kendisini zehirlemek için verilen zehirlerin koltukaltında oluşturduğu apseyi gösterirken ingiliz desteği neredeydi? desteklemesi gibi bi durum da çok tuhaf...

 

şole bi karedeniz tarafına doğru git hırant dinki öldüren katili "nasii vurdi ermeniyi bizim uşak" deyip göklere çıkartanları yada gel ankaraya o katili mahkemede desteklemek için okula gelmeyen üniversite öğrencilerinide görebilirsin kendilerini milliyetçi diyen bu güruhun eli kanlı katil sıfatına yakışan hareketleri o kadar çok ki...

 

şimdi akp kazanınca demokrasi olmuyomu bir çok partinin katıldığı bi seçimde halkın seçtiği bi parti... demokrasi değil de ne?

 

islamiyette diyalog ve hoşgörü her zaman vardı bu sadece günümüzde olan bi şey değil ki! osmanlı devrinde anadoluda yaşıyan rumlar, ermeniler, yahudiler bu hoşgörünün en güzel örneği aynı hava solunduğundan illaki diyalogda vardır. başka bi örnek feth edilmiş kudüsün anahtarını liderinize veririm diyen papaz mı rahip mi her neyse.. anahtarı almak için hz ömerin kudüse gelmesi hoşgörü ve diyaloğun çok güzel bir örneği şu an yapılan ise unutulan bu değerlerin yeniden canlandırılması...

 

siyaset konusunda cemaatte kesinlikle şu partiye oy vereceksiniz bu partiyi destekliyoruz diye bi durum söz konusu değil ki said nursi siyaseti şeytanla aynı kefeye koyup Allah'a sığımıştır. ama söz konusu islamı yaymaksa her türlü siyasetçi ile diyaloğa girilebilir bülent ecevit, özal,demirel gibi... birde şuan cemaatin akpinin siyasetçileri ile geçmişte olduğu gibi diyalog yok...

 

fetullah gülenin düzenlediğini söylediğin toplantıların içeriğine bi baksan göreceğin sahabe dönemi,peygamberimizin hayatı.. yani islamı anlatmak istiyen birisinin

başvuracağı yöntem tek gaye islamı duyurmak karşı olduğun buysa söylenecek birşey yok başarılar..!

 

yurt dışındaki okullara gelince bu kat-i fikirleri nasıl ediniyosunuz anlamıyorum. anasını, babasını, vatanını herşeyini bırakıp yurt dışına bu okullara giden gencecik öğretmenleri düşünün bu dini bi hissiyattan başka ne şekilde açıklanabilir?

 

baya dağıttım...

ne söylense bir anlam ifade etmiyeceğinin farkındayım islam adına yapılan herşeyin islamı sevmeyenler tarafından karalanacağında biliyorum. lafı fazla uzatmanın bi anlamı yok...

 

saygılar

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Tabi canım

 

* Orta Asya’daki Gülen okullarının 10 yıllık incelemesi, 1997-2007

 

* Türkiye’de İslam ve laiklik konusunda değişen perspektifler: AKP ve Fethullah Gülen hareketi

 

* Dini teröre sivil yanıt: Gülen hareketi PKK ve Hizbullah’a karşı

 

* Gülen’in söylemi ve İngiliz müslümanları üzerindeki etkisi

 

* Fethullah Gülen ve barışın sağlanmasına katkısı

 

* Fethullah Gülen Aleviler’e hitap edebilir mi?

 

* Fethullah Gülen’den ilham alan çalışmaların finanse edilmesi: Harekete bağlılığı sağlamak

 

* Gülen’in İslami yapılanma ve sos yo-politik etkileri üzerine düşünceleri

 

* Gülen hareketinin adabı ve etik değerleri ile Afganistan’da eğitim

 

* Entelektüel tarihte Gülen hareketinin yeri

 

* Fethullah Gülen hareketi nasıl mümkün oldu?

 

Pardon bizim peygamberimiz Hz Muhammed değilmiydi ? Ben onla ilgili bir başlık göremedim.

 

Dünyada İngiltere Ve ABD BOP ile müslüman ülkelere karşı açık bir operasyona girişmişken. Bir müslüman cemaat lideri ABD de kalıyor ve İngilterede ağırlanıyor. Ondan sonra Ona yapılan eleştiriler için "islamı sevmeyenler" tanımı.

 

Yok ya. Sadece 3 yılda milyonlarca müslümanın katilleriyle el ele , kol kola dolaşan ittifak yapan adam İslamiyetin temsilcisi ona saldıranlarda "islamı sevmeyenler"

 

Tabi zaten Fethullah Gülen'in ABD ve İngiltere ile olan ittifakı, müslümanların iyiliği ve geleceği için islamiyeti yaymak için değilmi. Bu iki ülke halen müslüman bir ülkeyi işgal etmişler kırımdan geçiriyorlar. Bir ikincisine gözünü dikmişler. Bu gündemde, ABD ve İngiltere "nasıl müslümanlığı yayarız" saikiyle Fethullah Gülen'i ağırlıyor ve destekliyor öylemi :) buda "hoşgörü ve diyalog" oluyor.

 

İngilizler istanbulu işgal ettiğinde. Lord Gurzon'un yanından ayrılmayıp "İngilizlere kurşun sıkan kafirdir" diye fetva yayınlayanlar ne kadar müslüman ve onların yaptıkları ne kadar "hoşgörü ve diyalog" ile alakalıysa Gülen'inkide o kadar alakalıdır.

 

 

Zaten CIA ajanlarıda kafkasyada Gülen okularında islamiyeti yaymak için çalışıyorlar.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

peygamber efendimizi fetullah gülen'in her kitabında her sohbetinde görebilirsin...

 

söz konusu cemaatin müslümanların iyiliğini temin etmek gibi bi maksatları yok tek gaye ilayı kelimatullah, irşad, tebliğ, cihad yani ALLAH'ın adını heryerde duyurmaktır

 

söz konusu devletlerin işgal ettiği ülkenin müslüman bir ülke olmadığına kalıbımı basarım...(tabi heryerde olduğu gibi ordada müslümanlar vardır)

 

cıa ajanları tuhaf kaçmış ne alakası var anlıyamadım... gittin gördün mü? nasıl bu kadar emin olabiliyosun... hem ne eğtimi veriyo cıa ajanları okullarda..?

 

islamı sevdiğini mi idda ediyosun ne yapıyosun islam için? islami kurallara göre mi hayatını yaşıyosun?

 

*********************

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

CIA ajanlarının ne alakası var anlıyamamışsın. Özbekistandaki ABD destekli Turuncu devrim girişimi sırasında. İslam Kerimov'a düzenlenen başarısız suikast girişimine katılan CIA ajanlarının, Gülen Cemaati okulunda öğretmen kadrosunda göründüğünü yok sayarsan anlıyamazsın tabi :)

 

Irak'ta 1 milyondan fazla müslüman öldü. ABD ve İngiltere tarafından öldürüldü. Fethullah Gülen ise bu iki ülkeyle ittifa halinde daha doğrusu onların bahçesinde oynuyor. ABD , İngiltere ve Vatikan'da Gülen'İn senin o dediğin amacını gerçekleştirmesi için uğraşıyorlar değilmi ?

 

Hayırdır arkadaşım, ne zaman geldin camiyül el ezher'den, dindarlık sorgusunamı başladın :)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

evet okul kadrosunda çıkan cıa ajanını yok sayıyorum... bu bilgiyi nasıl aldığını merak ediyorum hatta senin bi cıa ajanı olduğunu bile düşünmeye başladım -_-

okul kadrosunda bulunan öğretmenler türkiyede ki okullarda eğitimini yapmış öğretmenlerdir...

dediğim gibi her ülkede müslümanlar yaşıyabilir, ülkemizin %90'nın müslüman olduğu soleniyor ama ülkemizin müslüman bi ülke olduğunu sölemiyoruz.ayrıca benim müslümanlık anlayışım biraz farklı..

vatikan ingiltere felan elbette benim dediğim amaca hizmet etmiyolar! ne gibi çıkarları var bilmiyorum tam olarak bilmediğim birşey hakkında da atıp tutamam...

ama osmanlıda yaşıyan yahudileri, ermenileri,sebatayistleri düşün, osmanlının hatta şu an ülkemizin başına neler açtığını ama osmanlının ihtişamlı zamanlarında hiçbir sorun yoktu gül gibi hayatlarına devam ediyorlardı. toplumun her tabakasıyla diyalogları vardı hatta sebatayistler görünüşte müslüman olarak devlet yönetiminde üst mevkilere kadar gelmişlerdir. cemaatin yapmaya çalıştıklarına bide burdan bak ama kesin bu şekilde hareket ettiklerini düşünme bu benim şu an aklıma gelen bir düşünce...

dindarlık sorgulaması yapmıyorum sadece bi saptama yaptım ve bunun doğru olsuğunu sende biliyorsun...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

benim gülen hakkında merak ettiğim bikaç şey var cevap verirseniz sevinirim.bu soruları iyi niyetli olarak soruyorum.bir art niyetim söz konusu değil.şimdi her sohbette Peygamber efendimizi andığını söylüyorsunuz.ben bir kitabında (hatta youtube da videosu da var)kelime-i tevhidin ikinci kısmının söylemeyenlere merhamet gösteriniz dediğini gördüm.ama Allah da kafirlere merhamet göstermeyin diyor.şimdi gülen kim oluyor da böyle bir şeyi söyleyebiliyor ya da hangi mantıkla?

ikincisi Kur-an'ı Kerim in bazı ayetlerinin çok sert olduğunu ve bazılarının da indirildiği zamana ait olduğunu sadece o zamanı kapsadığını söylüyor.Kur-an'ı Kerim tüm çağlara ışık olsun diye indirilmiştir ve her zamana hitap eder.bunu nasıl yorumlarsınız?

üçüncüsü urfa da yapılan nikah ta Müslüman bir kadın hristiyan bir adamla evlendiriliyor.(gülen in cemaatinin organize ettiği bir organizasyonda)halbuki dinimizde Müslüman bir kadının gayri müslim bir erkekle evlenmesi haramdır.bu nasıl açıklanabilir?

son olarak eğer dediğiniz gibi gülen İslam'ı yayma misyonunu yerine getirmeye çalışıyorsa neden abd hala onu ülkesinde barındırıyor?öyle ya şu anda dünya üzerinde İslam'ın en büyük düşmanı abd.yoksa abd nin içinde de abiler var onlar mı orda kalmasını sağlıyorlar?

gülenin barış falan sağlamak istediği yoktur.o sadece İslam direnişi kırmak için Müslümanları habire hoşgörüye davet etmektedir.bir gün de ırak taki filistindeki katliamları görüp onları yapanlara tek bir kelime söylmemiştir.ama bu böyle gitmez.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

ya sorular iyi niyetli geliyodu da sona doğru biraz art niyete kaçılmış gibi neyse kendimi her soruya cevap verecek mercide görmediğimide belirteyim

şimdi bir diyalog ve hoşgörüden bahsediyoz, söylediği baya mantıklı... tevhidin devamını söylemeyenleri silip atacaz mı? mesele zaten insanla başlayıp insanda bitiyor amaç olbildiğince insana Allahı anlatabilmek! inanmayanlar Tevhidin başını bile söylemiyorlar bunlara ne yapacaz sonuçta nedir ki islamın amacı peygamberimizin hayatı boyunca uğraştığı şey neydi? insanlara Allah'ı anlatmak değilmiydi?

Kafirlere merhamet göstermiyeceksin de ne yapacaksın gördüğünün kellesini mi koparacaksın Allah'ın emrettiği cihat kime karşı yapılacak acaba? söz konusu ayette geçen kafirler ne bileyim gerekli irşadın yapıldığı ama buna rağmen imana gelmiyenler olabilir. kuranın bazı ayetlerinin zor olduğunu bende söylüyorum! söylenen emirler kolay olsaydı, nefse zor gelmeseydi insanların iman etmemesi için hiçbir sorun kalmazdı. şimdi Allah'ın peygamber efendimize hitap ettiği ayetler o zamana ait değil mi? tabi o ayetlerden çıkarımlar yapacağız bunu fetullah gülen de yapıyor

urfadaki düğün hakkında bi bilgim yok bilmediğim şeyler hakkında da birşey solemiyeceğimide belirttim ama müslüman bi kadının müslüman olmayan erkekle evlenemiyeceğini biliyorum. yani bu evlenme olayının doğru olmadığını düşünüyorum yada adam müslüman olmuştur heralde...

abd islamın düşmanı diyorsun onlara islam anlatılmıyacak da kime anlatılacak hem sana şunuda soleyim hoca efendinin nerede bulunduğunun cemaatteki insanlar için pek birşey ifade etmiyor. tabi cemaatin misyonu anlaşılmadan sana bunu anlata bilmemin mümkünatı yok!

ıraktaki filistin deki zulumlere amerikada müslüman olmayan insanların bile nasıl karşı çıktığından haberin yok heralde. kaldı ki bahsettiğimiz şahıs hiçbir tepki vermiyecek..!

son olarak cemaatin dünyanın gündeminde olduğunu ve ses getirdiğini biliyor olmalısın. bole bi cemaatin lideri vasıflı bir insanın davranışlarında temkinli olması gerektiğine hak verirsin

yapılanlara belirttiğin gibi biraz iyi niyetli bakmaya çalış...

saygılar

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

ya sorular iyi niyetli geliyodu da sona doğru biraz art niyete kaçılmış gibi neyse kendimi her soruya cevap verecek mercide görmediğimide belirteyim

şimdi bir diyalog ve hoşgörüden bahsediyoz, söylediği baya mantıklı... tevhidin devamını söylemeyenleri silip atacaz mı? mesele zaten insanla başlayıp insanda bitiyor amaç olbildiğince insana Allahı anlatabilmek! inanmayanlar Tevhidin başını bile söylemiyorlar bunlara ne yapacaz sonuçta nedir ki islamın amacı peygamberimizin hayatı boyunca uğraştığı şey neydi? insanlara Allah'ı anlatmak değilmiydi?

Kafirlere merhamet göstermiyeceksin de ne yapacaksın gördüğünün kellesini mi koparacaksın Allah'ın emrettiği cihat kime karşı yapılacak acaba? söz konusu ayette geçen kafirler ne bileyim gerekli irşadın yapıldığı ama buna rağmen imana gelmiyenler olabilir. kuranın bazı ayetlerinin zor olduğunu bende söylüyorum! söylenen emirler kolay olsaydı, nefse zor gelmeseydi insanların iman etmemesi için hiçbir sorun kalmazdı. şimdi Allah'ın peygamber efendimize hitap ettiği ayetler o zamana ait değil mi? tabi o ayetlerden çıkarımlar yapacağız bunu fetullah gülen de yapıyor

urfadaki düğün hakkında bi bilgim yok bilmediğim şeyler hakkında da birşey solemiyeceğimide belirttim ama müslüman bi kadının müslüman olmayan erkekle evlenemiyeceğini biliyorum. yani bu evlenme olayının doğru olmadığını düşünüyorum yada adam müslüman olmuştur heralde...

abd islamın düşmanı diyorsun onlara islam anlatılmıyacak da kime anlatılacak hem sana şunuda soleyim hoca efendinin nerede bulunduğunun cemaatteki insanlar için pek birşey ifade etmiyor. tabi cemaatin misyonu anlaşılmadan sana bunu anlata bilmemin mümkünatı yok!

ıraktaki filistin deki zulumlere amerikada müslüman olmayan insanların bile nasıl karşı çıktığından haberin yok heralde. kaldı ki bahsettiğimiz şahıs hiçbir tepki vermiyecek..!

son olarak cemaatin dünyanın gündeminde olduğunu ve ses getirdiğini biliyor olmalısın. bole bi cemaatin lideri vasıflı bir insanın davranışlarında temkinli olması gerektiğine hak verirsin

yapılanlara belirttiğin gibi biraz iyi niyetli bakmaya çalış...

saygılar

ben silip atalım demedim.Allah'ın merhamet göstermeyin dediğine gülen merhamet edin diyor.imanın şartı değilmidir kelime i tevhid?adamlar bizim peygamberimizi kabul etmiyorlar bu insanlarla nasıl olurda diyalog yapabiliriz.Allah kimi dost edinirseniz ondansınız buyuruyor.gülen hareketini Peygamber Efendimizin hayatıyla mukayase etmek bile çok büyük bir hatadır.Peygamberimizin diyalog yaptığına dair bilginiz var mı?

bilmiyorum bilginiz var mı?dinlerarası diyaloğu vatikan misyonerlik faaliyetleri için başlattı.yani diyalog yapılırken onların dini anlatılıyor.Kur-an ayetleri hakkında konuşmak ne sizin ne de gülenin haddinedir.Kur-an'ı Kerim her çağa ışık tutmaktadır.gülen küfre yaranacak diye işinize geldiği gibi değerlendiremezsiniz.gülen çıkarım yapmıyor.ben hiç ağzından abd katildir diye bir söz duymadım.ama bin ladin için katildir kelimesini kullandı.bu adamın amacı İslami direnişi kırmak.bugün bakıyoruz gülen cemaati her türlü zulme sessiz kalmakta.bununla ilgili birşey anlatayım.Allah birgün meleklerini bir kabileyi helak etmek üzere gönderir.melekler giderler bakarlar ki o kabilenin içinde sürekli Allh'a ibadet eden insanlar var.geri dönüp Allah'a, Allah'ım bu kabilede sana sürekli ibadet eden insanlar var onları da mı helak edelim derler.Allah'u Teala helak etmeye önce onlardan başlayın.çünkü onlar yanıbaşındaki zulme yüzlerini bile ekşitmediler buyurur.burdan hareketle felaket yakındır.şimdi gülene değmeyen yılan birgün gelip sokacaktır.

evet gayrimüslimler bile karşı çıkarken gülen den tek bir kelime duyamazsınız.eğer varsa buyrun ispatlayın.o yüzünü bile ekşitmez.o diyalog ister.bunun iyi niyeti mi kalmış?dinlerarası diyalog ve ılımlı İslam ın türkiyedeki misyon sahibi.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

garip -_- peygamber efendimizin Allah tarafından lanetlenen ebu cehilin kapısına ne çok gittiğinden haberin yok heralde! işin aslı ne yapmaya çalıştığını da pek kestiremedim

peygamber efendimizin hicret emri gelene kadar yıllarca kafirlikleri tavan yapmış bir milletin içinde yaşayıp insanlara Allah'ı anlattığındanda haberin yoktur!

bırak fetullah güleni bütün insanlar peygamber efendimize göre hayatlarını tanzim etmeliler bi kıyaslama varsa ancak bu konuda olabilir (peygamberimiz böyle davranırdı ben de ole yapıyım gibi...)

 

anlattığın hikayeyi nerden uydurdun bilmiyorum ama hikayenin tersi pek çok anlatılır. yani: Allah'ın anıldığı bir topluluk vardır bu topluluğun içinde Allah'ı anmayanlar vardır ama Allah bulunduğu topluluk hürmetine onları da cennetine alır. zaten Allah'ın rahmetinden dolayı başka birşey beklenemez

 

İçinde nedenini anlamadığım bi öfke var. ya bir düşün islam adına bişeyler nasıl yapılır? ve islama yakışır şekilde yapan var mı?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

garip -_- peygamber efendimizin Allah tarafından lanetlenen ebu cehilin kapısına ne çok gittiğinden haberin yok heralde! işin aslı ne yapmaya çalıştığını da pek kestiremedim

peygamber efendimizin hicret emri gelene kadar yıllarca kafirlikleri tavan yapmış bir milletin içinde yaşayıp insanlara Allah'ı anlattığındanda haberin yoktur!

bırak fetullah güleni bütün insanlar peygamber efendimize göre hayatlarını tanzim etmeliler bi kıyaslama varsa ancak bu konuda olabilir (peygamberimiz böyle davranırdı ben de ole yapıyım gibi...)

 

anlattığın hikayeyi nerden uydurdun bilmiyorum ama hikayenin tersi pek çok anlatılır. yani: Allah'ın anıldığı bir topluluk vardır bu topluluğun içinde Allah'ı anmayanlar vardır ama Allah bulunduğu topluluk hürmetine onları da cennetine alır. zaten Allah'ın rahmetinden dolayı başka birşey beklenemez

 

İçinde nedenini anlamadığım bi öfke var. ya bir düşün islam adına bişeyler nasıl yapılır? ve islama yakışır şekilde yapan var mı?

Peygamber efendimiz ebu cehilin yanına tebliğe gitti.ben aynı şeyi göremiyorum nur cemaatinde.kimin yanına tebliğe gidilmiş?diyalog toplantılarının hiçbirinde tebliğ yok.

tabiki hepimiz hayatımızı O'na göre şekillendirmeliyiz.ama benim kastettiğim Peygamber efendimizle bu adamın karşılaştırılmaması.hikayeyi ben uydurmadım bir yerden dinlemiştim.(bir sohbet esnasında olabilir hatırlamıyorm)benim nur cemaati gibi hayal gücü geniş değil.(abilerin gördüğü rüyaları ablalarında görmesi gibi).

sizde de klasik nurcu mantğını gördüm ya bizdensin ya Müslüman değilsine kadar gidebilirsiniz.benim İslam dinini yozlaştıran,İslama ve Müslümanlara zulm eden herkese karşı düşmanlığım vardır.sizin de biraz düşünmenizi tavsiye ederim.benim cemaatin alt tabakasına bişey dediğim yok.Allah rızası için çalşıyorlar ama üst taraf mide bulandırıyor.hele o zaman da çıkan yazılar.yazık.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

önce cemaatte tebliğ yok, sonra alt tabakası Allah rızası için çalışıyor diyorsun! dediğim gibi ne yapmaya çalıştığını anlamadım

ayrıca cemaatte alt tabaka üst tabaka diye birşey yok

senin dediğin kıyaslama olayını cemaatin içinde bazı kendini bilmezlerden başka kimse yapmıyor

bahsettiğimiz cemaat, nur cemaati değil çünkü nur cemaati de senin yaptığın yorumları yapıyor fetullah gülen hakkında

kardeşim diyalog hoşgörü diye konuşup durmuyormuyuz... ya ne olursan ol yine bizdensin... ama işte bunu sen söyliyemiyorsun!..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ingiliz muhibi Kürt Sait-in gecikmis müridi Fetulah Gülen aynen 1919 larin ingiltereden medet bekleyen üstadlari Kürt Said gibi Ingiltereden medet ummaktadir.Dincilere sordugunuzda derlerki medet Allahtandir ama takiye yaptiklari Fetullaha tapmalarindan anlasilir.Fetulah Gülen bu ülkede Islamci yani dinci yapilanmayi organize eden bir isimdir.Hem dis güclerden hemde ülkemiz icindeki gerici kesimden maddi yardimlar görerek faaliyetlerini sürdürmektedir.CIA tarafindan da korunan Fetulah Gülen Türk emniyetini ele gecirmis ama henüz Orduya el uzatamamistir.Iste AKP nin anayasasinda ordu ile ilgili hazirlanan maddelerin asil nedeni Orduyu ele gecirmek ve gerici yapilanmasini biran önce gerceklestirmektir.AKP nin acelesi bundandir.Ingiltere tarihi boyunca Türk devletinin düsmani olmus Türk devletini parcalamak icin elinden gelen her yolu denemis ve hala denemektedir.Aslinda AB diye 5 yildir yapilan yasalar demokrasi adı altinda Türk devletinin altinin oyulma calismalaridir.Fetulah Gülenin Ingiltere konferansini bu temelde degerlendirmek gerekir.Düsmanlarla bu kadar yogun iliskiler icinde bulunanlarin heralde bir bildikleri olacaktir.

 

 

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

önce cemaatte tebliğ yok, sonra alt tabakası Allah rızası için çalışıyor diyorsun! dediğim gibi ne yapmaya çalıştığını anlamadım

ayrıca cemaatte alt tabaka üst tabaka diye birşey yok

senin dediğin kıyaslama olayını cemaatin içinde bazı kendini bilmezlerden başka kimse yapmıyor

bahsettiğimiz cemaat, nur cemaati değil çünkü nur cemaati de senin yaptığın yorumları yapıyor fetullah gülen hakkında

kardeşim diyalog hoşgörü diye konuşup durmuyormuyuz... ya ne olursan ol yine bizdensin... ama işte bunu sen söyliyemiyorsun!..

alt tabakası Allah için çalışıyor derken tebliğ yapıyor demedim.üniversitee gelen insanlara yardım ediyorlar falan.bunu siz de çok iyi biliyorsunuz.bunu kastettim.cemaatte alt tabaka üst tabaka yok derseniz size sadece gülerim.burda bana saydırmayın cemaat hiyerarşisini.evet nur cemaati mensuplarından özür diliyorum.gülen cemaati diyecektim.çünkü onlar için de bir hakaret olur bu.evet hepimiz bir iz çünkü Müslümanız Elhamdülillah.ama ben gülen i sevmiyorum.o konuda sizinle değilim sizden değilim.yanlış yaptığnızı düşünüyorum.yalnız ben değil "siz"den olmayan herkes bunu söylüyor.Allah kim yanlış yodaysa onu doğra yola iletsin.

selametle

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

senin bahsettiğin alt tabakayı zaten üniversiteliler oluşturuyor. onlara yardım edenler de zaten Allah rızası yolunda çalıştıklarını bildiklerinden yardım ediyolar cemaatta hiyerarşi olmadığından kusura bakma bişey anlatamıyacaksın cemaatte işlerin nasıl işlediğini biliyorum zaten

nur cemaatinin lideri konumundaki said nursinin siyaset hakkındaki fikirlerini biliyosundur ama cemaate mensub insanların açıkça partileri desteklediklerinden haberin yok heralde o cemaate bide bu açıdan bak...

sana güleni sevdirmek gibi amaç yok ortada bunun bi imkanıda yok zaten ama emin ol birgün kendi kendine seveceksin şimdi hemen itiraz felan etme zamanla göreceksin...

 

hürmetle

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

evet okul kadrosunda çıkan cıa ajanını yok sayıyorum... bu bilgiyi nasıl aldığını merak ediyorum hatta senin bi cıa ajanı olduğunu bile düşünmeye başladım -_-

okul kadrosunda bulunan öğretmenler türkiyede ki okullarda eğitimini yapmış öğretmenlerdir...

dediğim gibi her ülkede müslümanlar yaşıyabilir, ülkemizin %90'nın müslüman olduğu soleniyor ama ülkemizin müslüman bi ülke olduğunu sölemiyoruz.ayrıca benim müslümanlık anlayışım biraz farklı..

vatikan ingiltere felan elbette benim dediğim amaca hizmet etmiyolar! ne gibi çıkarları var bilmiyorum tam olarak bilmediğim birşey hakkında da atıp tutamam...

ama osmanlıda yaşıyan yahudileri, ermenileri,sebatayistleri düşün, osmanlının hatta şu an ülkemizin başına neler açtığını ama osmanlının ihtişamlı zamanlarında hiçbir sorun yoktu gül gibi hayatlarına devam ediyorlardı. toplumun her tabakasıyla diyalogları vardı hatta sebatayistler görünüşte müslüman olarak devlet yönetiminde üst mevkilere kadar gelmişlerdir. cemaatin yapmaya çalıştıklarına bide burdan bak ama kesin bu şekilde hareket ettiklerini düşünme bu benim şu an aklıma gelen bir düşünce...

dindarlık sorgulaması yapmıyorum sadece bi saptama yaptım ve bunun doğru olsuğunu sende biliyorsun...

 

CIA'cılar Fethullah Okullarında

 

Ama ABD, CIA ajanlarını kamufle etme ihtiyacı bile duymamış, hepsinin cebineb diplomatik pasaport koymuştu.

Özbekistan'da diplomatik pasaportla bulunan ABD'li "öğretmen"lerin çoğu, Fethullah Gülen cemaatinin okullarında çalışmaktaydılar. İngilizce dil "öğretmeni" olarak gösterilmişlerdi.

Kırgızistan'da da 50-60 kadar Amerikalı "öğretmen" vardı. Bunlar da diplomatik pasaportluydu. Ve Kırgızistan'da "Fethullahçı" diye bilinen okullarda "öğretmenlik" yapıyorlardı.

Fethullah Gülen'in okulları, eğitim dili olarak da Türkçeyi değil, İngilizceyi kullanmaktadır. Özellikle hazırlık sınıflarında haftalık ortalama 24 saati bulan İngilizce derslerine, çoğu okulda ABD'li ve İngiliz "öğretmenler" giriyor.

 

CIA, Fethullah'ın Öğretmenlerine Resmi Pasaport Veriyor

 

Olayın ABD cephesi ise, 1 Mart 1998 tarihli Aydınlık'ta Doğan Duyar'ın haberiyle irdelendi. Nur tarikatının başı Fethullah Gülen'in yurtdışındaki okullarında çalışan bine yakın ABD'li öğretmende, yalnızca devlet görevlilerine verilen ABD resmi pasaportu var. Çoğunluğu Türk Cumhuriyetleri'nde faaliyet yürüten okullardaki ABD'li öğretmenler, İngilizce adıyla "official passeport" sahibiler. Amerikan Eğitim Bakanlığı personeli olmayan ABD'li öğretmenlerin, normal olarak turist pasaportu sahibi olmaları gerekiyor. Ancak, Amerikan devleti, Gülen'in okullarında çalışanları resmi görevli sayıyor. Bu nedenle diplomatik pasaportla eşdeğerdeki resmi pasaport veriyor. Türkiye'deki karşılığı "yeşil pasaport" olan "official passeport", ABD'li öğretmenlere diplomatik dokunulmazlık sağlıyor.

Amerikalı kaynaklar, bu pasaportların CIA'nın talimatıyla düzenlendiğine işaret ediyorlar.

 

Prosedür Nasıl İşliyor

 

Gülen'in okullarında görev yapan ABD'li öğretmenler, bu pasaportları özel bir işlem sonucu elde ediyorlar. ABD'de, Türkiye'den farklı olarak, özel kesimden bir kişi, belli bir süre için devlet memurluğuna getirilebiliyor. Bu statünün kazanılması için, ilgili bakanlıkta bir komisyon oluşturuluyor. Komisyon, kişiyi sorguladıktan sonra, görev için uygun olup olmadığına karar veriyor ve atamasını yapıyor. ABD'de büyükelçilik görevine bile, aynı yöntemle özel kesimden kişiler atanabiliyor.

 

ABD nin bölgesel çıkarları için faaliyet gösteren bir tarikatı elli kere allayıp pullasanız başka bir şey çıkmaz.

 

İslam Dünyası ile ABD ve müttefikleri arasında gayri resmi kimi yerlerdede resmi bir savaş sürerken. ABD ile ittifak yapan bir tarikat liderinin misyonu bellidir.

 

Kimse çocuk değildir. Kimsede saf.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

senin bahsettiğin alt tabakayı zaten üniversiteliler oluşturuyor. onlara yardım edenler de zaten Allah rızası yolunda çalıştıklarını bildiklerinden yardım ediyolar cemaatta hiyerarşi olmadığından kusura bakma bişey anlatamıyacaksın cemaatte işlerin nasıl işlediğini biliyorum zaten

nur cemaatinin lideri konumundaki said nursinin siyaset hakkındaki fikirlerini biliyosundur ama cemaate mensub insanların açıkça partileri desteklediklerinden haberin yok heralde o cemaate bide bu açıdan bak...

sana güleni sevdirmek gibi amaç yok ortada bunun bi imkanıda yok zaten ama emin ol birgün kendi kendine seveceksin şimdi hemen itiraz felan etme zamanla göreceksin...

 

hürmetle

bak güzel kardeşim anlamak istemediğin şeyler var.bir cemaatin lideri varsa o cemaatte hiyerarşi vardır.ben de aksini iddia etmiyorum o üniversiteliler Allah rızsı için çalışmaktalar.hiçbiri etliye sütlüye karışmamakta,kendilerine değmeyen yılanları bin yaşatmkta.ben gülen cemaatinin siyasetin içinde ne denli olduğunu da biliyorum.ona fırsat kalmadı söyleyemedim.bu cemaat zamanında eceviti iktidara getirdi.şimdi de tayip erdoğanı.bu bile yeter bu cemaatin liderinin ne olduğunu göstermekte.siz kabul edemeseniz de.Said Nursi hazretlerinin siyasete bakış açısını çok iyi biliyorum.zaten Bediüzzaman ın arkasında gidenler siyasete uzaklar.gülen cemaati gibi siyaset yasak diyip arka planda en baba siyaset yapmıyorlar.ben tüm Müminleri kardeşim olduğu için seviyorum zaten.kahin değilimki ilerisi için kesin bişey söyleyebileyim.size ayan oluyo heralde.neyse uzatmanın bir anlamı yok eleştrilerimin hiçbirine mantıklı ve tutarlı cevap veremediniz.çünkü bunların mantıklı yanı yok.siz yolunuza biz yolumuza.Allah yanlış yolda olanları doğru yola iletsin.

selametle

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

anlatmaya çalıştığın şeyleri anlıyorum çünkü solediklerinle çok karşılaşıyorum. şuan bi lider olarak cemaatin işleyişine gülenin karışmadığını belirtmiştim. hem nasıl oluyo anlamıyorum bi cemaatin lideri dediğin insanı cemaatin elemanları ile ayrı kefeye koyuyosun garip...

eceviti iktidara getirdikleri gibi ütopik bi düşünceye nasıl kapıldın? ilk defa duyuyorum.

nur cemaatinin tarihte destekledikleri partileri cemaatten tanıdığın birileri varsa bi sor. ben sordum açıkça destekledikleri partiler var.

bu cümle size ait:

burdan bu çıkmaz.yanlış tespit...akp nin yolsuzluklarını anlatmaya sayfalar yetmez.halkın akp yi niye seçtiğinin de bir sürü nedeni var.mesela cumhurbaşkanlığı seçimi ya da bedava kömürler erzaklar

 

burda gülenin süper güçleri ile akpyi iktidara getirdiğini belirmemişsiniz... halbuki kullandığınız ifadelerde akpyi sadece cemaatin iktidara getirdiği sonucu çıkıyor!

 

son olarak eleştirilerinizin mi benim verdiğim cevapların mı tutarsız olduğunu anlıyamadım... :unsure:

 

Allah sizide yolunuzda muvaffak etsin...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ingiliz muhibi Kürt Sait-in gecikmis müridi Fetulah Gülen aynen 1919 larin ingiltereden medet bekleyen üstadlari Kürt Said gibi Ingiltereden medet ummaktadir.Dincilere sordugunuzda derlerki medet Allahtandir ama takiye yaptiklari Fetullaha tapmalarindan anlasilir.Fetulah Gülen bu ülkede Islamci yani dinci yapilanmayi organize eden bir isimdir.Hem dis güclerden hemde ülkemiz icindeki gerici kesimden maddi yardimlar görerek faaliyetlerini sürdürmektedir.CIA tarafindan da korunan Fetulah Gülen Türk emniyetini ele gecirmis ama henüz Orduya el uzatamamistir.Iste AKP nin anayasasinda ordu ile ilgili hazirlanan maddelerin asil nedeni Orduyu ele gecirmek ve gerici yapilanmasini biran önce gerceklestirmektir.AKP nin acelesi bundandir.Ingiltere tarihi boyunca Türk devletinin düsmani olmus Türk devletini parcalamak icin elinden gelen her yolu denemis ve hala denemektedir.Aslinda AB diye 5 yildir yapilan yasalar demokrasi adı altinda Türk devletinin altinin oyulma calismalaridir.Fetulah Gülenin Ingiltere konferansini bu temelde degerlendirmek gerekir.Düsmanlarla bu kadar yogun iliskiler icinde bulunanlarin heralde bir bildikleri olacaktir.

saygilarla

 

başta fetullah gülenin said nursinin muridi olduğunu sölüyosun... bende kuvayı milliye kurulurken Atatürkün ve silah arkadaşlarının en az hatta aynı seviyede düşmanla uğraşmak zorunda kaldığı gibi ingilizlerin esiri altında kalan ingilizlerin her istediğini yapan istanbulda ki hükümetle uğraşmışlardır. mücadeleyi kazandıktan sonra yeni kurulan meclise konuşma yapması için said nursiyi çağırmıştır. hatta ilk meclisin önünde resimleri bile vardır. hatta doğunun bütün işlerinden sorumlu olmasını teklif etmiştir. buyur burdan yak!..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

aynı kefeye koyduğumu da nerden çıkardınız?ben hiyerarşi var dedim.bir lideri var dedim.siz yazık ki daha cemaatinizden habersizsiniz.sorun abilerinize bakalım eceviti desteklemişler mi desteklememişler mi?ütopikmiymiş sorun bakalım.daha içinde bulundğunuz cemaati tanımıyorsunuz.abilerinizin size anlattıklarıyla yetiniyorsunuz.bir daha söylüyüyorum nur cemaatinin bi partiyi desteklediğini duymadım.ama zaman ve samanyolunun her zaman güçlünün yanında olup onları desteklediğini biliyorum gördüm.zamanında ecevit ve son iki dönemdir de akp.şahsiyetsizlik bu olsa gerek.bir çizgilerinin olmaması bu olsa gerek.çok pardon eklemeyi unutmuşum nur cemaatinin de katıkısı büyük.farklı bir başlıkta belirtmiştim.akp gençlik kolları gibi çalıştı cemaatiniz.siyasete girmeyip öğrenci yetiştirmek istiyorum diyen zatın öğrencileri.

cevaplarınızın hiçbiri tatmin edici değil.hoş benim eleştirdiğim noktalar size göre de yanlış olmadığı için (tıpkı gülen gibi) anlaşamıyoruz.size göre Kur-an'ı Kerim hakkında konuşabilir hocanız bana göre konuşamaz.

umulur ki doğru yola gelesiniz,yanlışın farkına varasınız.bu ılımlı İslam,diyalog ve hocanızın akıl almayacak sözleri başınız çok iş açacak burda olmazsa diğer tarafta.

selametle

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.