Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

• Cevaplar 226
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:
9 hafta mı yanı mayıs gıbı dogacak oyle mı?

hersey gonlunuzce olsun abla.

mayısa kalmaz galiba bursercan :) nisanın 20 sinden sonra doğacak bebeğim Allah izin verirse :wub:

• 1 ay sonra...
Gönderi tarihi:

son 4 hafta :wub:

birde burdan duyurayım dedim; Allah izin verirse 28 martta izne ayrılıyorum ve kısa bi süre buralara uğrayamayabilirim -_- Hepinizi çok özliycem, kendinize çok iyi bakın ve güzel haberlerimi bekleyin :D En yakın zamanda burada kızımın resimleriyle tekrar görüşmek üzere, Hoşcakalın ;)

Bu süre içinde görüşemeden gittiğim arkadaşlarım dostlarım olursa hepsine selamlar, Hakkınızı helal edin :clover:

Gönderi tarihi:

Canım kankim benim :hug:

Geri sayım başladı artık,hayırlısı ile bir an evvel kızını kucağına alırsın inşallah..Tüm dualarım seninle sakın unutma cnm :wub: En kısa zamanda da yanına gelecem inşallah , yeğenimi görmeye tabe :hug: kendi üserine alınma diye süleyem dedim <_<:w00t::hug:

Yarın nasip olursa sana güsel bir süpris olacak bu iletim , seni çok ösledim ve forumdaki tüm değerli dostlarımı :hug:

Görüüşmek üsere kendinise çok iyi bakın ;)

Gönderi tarihi:

ablacıımm hayırlıı olsunn :hug::wub: desene Nisan bebeği geliyorr.. :rolleyes: ben de Nisan bebeğiyimmm çok severim bu ayı..gerçi hayırlısıyla dünyaya gelsin de.. :clover:

hayırlı bir evlat olur inşallah... :clover: hep mutlu olursunuzz.... :flowers: ne şanslı bir bebek ki sizin gibi neşeli,tatlı bir annesi olucak...

gece yağmuru.. hoşgeldin.. :hug: bebeği görürsen şöyle bir tane de benim için koklarsan sevinirim.. :rolleyes:

miniminicik birşey yaa... Allah sağlıklı, hayırlı ömürler verir inşallah... :clover:

• 3 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

Anaağm topragım 9-10 gün gibi bir şey kalmış yahu.. Sen o çocugu dünyaya getirdiğinde ben çok uzaklarda olucam :(:lol: Bana haber verin bak bi şekilde :D Allah kolaylık versin şekerim :grin:

Gönderi tarihi:

hayirli ugurlu olsun anali babali buyususun saglikli mutlu olsun :)

benim ablamda mayista cocuk sahibi oluyo

ben simdi cifte dayimi oluyorum :P

bebegin adi ne mine benim ablam cisel koyacak B)

Gönderi tarihi:

:unsure: Hımmmm bugün ayın 15 şi ifadelere göye bebişe 5 gün var veya daha az.....sevgili MINEU şimdi hangimiz ne desek boş ancak onu kucagına verdiklerinde yüzünü göydügünde kokusunu hissetiginde ve ilk kes buyrun emzirin dediklerinde hissetiklerin şimdiye kadar duydugun hissetigin tüm duyguların üstünde olacak eşi benseyi olmıcak :wub: sadece senin bebişinin degil tüm çocukların yarınları umarım çok güzel olur..ama senin bebişin saglıgı,şansı,mutlulugu,başarısı ile dünyaya gelsin en güsel günler onunla ve tüm çocuklrla olsun.......Sana şansların en büyügünü yani bebişini en kısa zamanda almanı diliyorum.......... :blushing::clover:

Gönderi tarihi:

bebeğin sağlıklı doğsun mutluluk getirsin zor bir dönemde doğuyor ama hayırlısı...

benden bir uyarı bebeğini hurafelerle büyütme sakın mesela ;

-Bebek doğduktan sonra anneye bebeğini ‘üç ezan’ emzirmemesi söylenir. Böylece bebek 9-12 saat aç kalacak demektir. Bebeğin ‘hipoglisemi’ye girmemesi için doğar doğmaz emzirilmesi şarttır.

-Memeden gelen ilk ağız sütü denilen ‘kolostrum’ bebeğe verilmez ve toprağa atılır. Bunun sebebi ilk ürünün toprağa verilmesi ile bereketinin artacağı inancıdır. Çok tanrılı dinlerden kalmadır. Oysa ilk ağız sütü bebek için hayatidir, aşı görevi görür.

-Meme veren anne çok su içerse sütünün sulu olacağına inanılır. Oysa annenin çok su içmesi gereklidir ama annenin sütü sulanmaz. (yani bu sütçü ali rıza nın sütü değilki sulansın "anne sütü anne")

(bu maddeler alıntıdır)

birileri bunları anlatmıştır ama ben yine de yazdım.

Gönderi tarihi:
bebeğin sağlıklı doğsun mutluluk getirsin zor bir dönemde doğuyor ama hayırlısı...

benden bir uyarı bebeğini hurafelerle büyütme sakın mesela ;

-Bebek doğduktan sonra anneye bebeğini ‘üç ezan’ emzirmemesi söylenir. Böylece bebek 9-12 saat aç kalacak demektir. Bebeğin ‘hipoglisemi’ye girmemesi için doğar doğmaz emzirilmesi şarttır.

-Memeden gelen ilk ağız sütü denilen ‘kolostrum’ bebeğe verilmez ve toprağa atılır. Bunun sebebi ilk ürünün toprağa verilmesi ile bereketinin artacağı inancıdır. Çok tanrılı dinlerden kalmadır. Oysa ilk ağız sütü bebek için hayatidir, aşı görevi görür.

-Meme veren anne çok su içerse sütünün sulu olacağına inanılır. Oysa annenin çok su içmesi gereklidir ama annenin sütü sulanmaz. (yani bu sütçü ali rıza nın sütü değilki sulansın "anne sütü anne")

(bu maddeler alıntıdır)

birileri bunları anlatmıştır ama ben yine de yazdım.

Gerçekten de bunlar çok önemli :) Bebek doğduktan sonra her kafadan bir ses çıkar,herkes uzman kesilir.

Bu noktada yapılıcak en doğru şey herşeyi bebeğin doktoruna danışmaktır.

Bir de çocuk doktoru seçerken evine yakın bir mesafede iyi bir doktor bulmak çok önemli.

Heran ulaşabileceğiniz bir doktor ilk kez anne olan bir bayanın işini kolaylaştırır.

Ama kırmızılı yerde koptum bennn Godzilla:lol:

Gönderi tarihi:
efemm o kırmızılı bölüm bana aittir.Muzırlık yapayım dedim :D

Bu hiç şaşırtıcı değil :yuvarlan:

• 4 hafta sonra...
  • 1 ay sonra...
  • 1 ay sonra...
Gönderi tarihi:

Bebeğimizi Nisan'ın 13'ünde sağlıkla kucağımıza aldık :wub: Şimdi 4 aylık olmak üzere meleğim... Bu güzel duyguyu rabbim bütün isteyenlere nasip etsin inşallah :) Bu arada ben yokken beni hatırlayıp bu topiğe ileti yazan ve dualarını esirgemeyen bütün dostlarıma teşekkür ederim :hug: İyi ki varsınız :clover:

Gönderi tarihi:
Bebeğimizi Nisan'ın 13'ünde sağlıkla kucağımıza aldık :wub: Şimdi 4 aylık olmak üzere meleğim... Bu güzel duyguyu rabbim bütün isteyenlere nasip etsin inşallah :) Bu arada ben yokken beni hatırlayıp bu topiğe ileti yazan ve dualarını esirgemeyen bütün dostlarıma teşekkür ederim :hug: İyi ki varsınız :clover:

oyy oyyy oyy ablamız gelmıs :wub: bebısıde getırmıs :D

ya abla hanı bebıs yaa :angry: hanı fotosunu cekıp buraya eklıyecektın. :( sımdı kuserım haaa

sımdı valla elıme vermesınler onu bır guzel hamur acar gıbı acardımm oyyyy kurban olsun abısı ona :wub:

ablacım hosgeldın.vallahı ozlemıstık senı.umarım kaybolmazsın bıyere bundan sonra :D

Gönderi tarihi:

Tuşlara basabiliyo mu bu bebiş? Daha babıldıyodur o. Benim bi kuzenim bi bebek doğurdu. İlk bebeği beni hiç sevmiyodu, ne zaman kucağıma alsam ağlıyodu, kusuyodu, işiyodu. Şimdi bu küçüğü ben kucağıma aldımmı susuyo, diğerleri alınca ağlıyo. Bela oldu başıma, ağlayınca beni çağırıyolar, mecburen gidiyoruz. Sanki ben doğurdum, ben kendime bakamıyorum be bi de velete bakıyorum. Üzerime kusacağı ya da işeyeceği günü sabırsızlıkla bekliyorum. Yapsa dicem alın bakın bende de yapıyo bunları, beraat etcem o zaman. Nerdeee, çocuk kucağıma gelince kıkır kıkır gülüyo. Ağla be bi kere velet. Tüm karizmam sarsıldı ailede. Kimse yüzüme bakmıyo, bebekler bile gülüyo. Nasıl bi kaderim varmış benim. Ufacık velet hayatımı zindan etti. Normal insanlar bana bu kadar eziyet etmedilerdi.

Gönderi tarihi:
oyy oyyy oyy ablamız gelmıs :wub: bebısıde getırmıs :D

ya abla hanı bebıs yaa :angry: hanı fotosunu cekıp buraya eklıyecektın. :( sımdı kuserım haaa

sımdı valla elıme vermesınler onu bır guzel hamur acar gıbı acardımm oyyyy kurban olsun abısı ona :wub:

ablacım hosgeldın.vallahı ozlemıstık senı.umarım kaybolmazsın bıyere bundan sonra :D

merhaba bursercan ;) hoşbulduk :)

valla kardeşim bebişin resimlerini ekliycektim ama yapamadım :( gece yağmuru teysesi yapıverdi sağolsun :hug:

Gönderi tarihi:
Tuşlara basabiliyo mu bu bebiş? Daha babıldıyodur o. Benim bi kuzenim bi bebek doğurdu. İlk bebeği beni hiç sevmiyodu, ne zaman kucağıma alsam ağlıyodu, kusuyodu, işiyodu. Şimdi bu küçüğü ben kucağıma aldımmı susuyo, diğerleri alınca ağlıyo. Bela oldu başıma, ağlayınca beni çağırıyolar, mecburen gidiyoruz. Sanki ben doğurdum, ben kendime bakamıyorum be bi de velete bakıyorum. Üzerime kusacağı ya da işeyeceği günü sabırsızlıkla bekliyorum. Yapsa dicem alın bakın bende de yapıyo bunları, beraat etcem o zaman. Nerdeee, çocuk kucağıma gelince kıkır kıkır gülüyo. Ağla be bi kere velet. Tüm karizmam sarsıldı ailede. Kimse yüzüme bakmıyo, bebekler bile gülüyo. Nasıl bi kaderim varmış benim. Ufacık velet hayatımı zindan etti. Normal insanlar bana bu kadar eziyet etmedilerdi.

işin çok zor turist ömer :lol: Allah kolaylık versin ;)

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.