Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
Değerli Arkadaşım, "İnanamıyorum ve çıldırmak üzereyim..."

Değerli Arkadaşım, "Konunun özü...Dernek başkanının ne söylediği ve nerede olduğu değil..."

Değerli Arkadaşım, "Konu... Din adına kişilerin dayatmalarını hangi noktalara getirdikleri..."

lütfen ama lütfen...

Konunun bu yönüyle tarafınızdan ele alınmasını rica ediyorum...

Yoksa siz çarpıtmaların dozunu arttırdıkca beynimin iflas etmesinden korkuyorum...

degerli dostum yazılarımın tamamını alıntılasaydın senin de gerekçelerin için cevap bulurdun.

cımbızlamayalım.

bir sürü şey yazdık.

benimde aynı şeyi söylemekden beynim döndü.

alıntıyı işinize geldigi gibi yaparsanız, kusura kalmayın cevap yazma zahmetine girmem.

hıristiyanlık için üretilmiş formüllerle İslam'ı anlamaya, dahası anlatmaya çalışanlar yok mu?.

hüzünleniyorum.

dahanında dahası birde kendilerinden başkasına tarif etme çabaları yok mu?

buda güldürüyor.

• Cevaplar 80
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:
degerli dostum yazılarımın tamamını alıntılasaydın senin de gerekçelerin için cevap bulurdun.

cımbızlamayalım.

bir sürü şey yazdık.

alıntıyı işinize geldigi gibi yaparsanız, kusura kalmayın cevap yazma zahmetine girmem.

Sayın aslan, e artık bu cımbızlama lafı da kabak tadı verdi. Sitenin neresine giderseniz gidin sizlerin başlıca lafı bu oldu, ağızda sakız gibi. Başka bir laf üretseniz diyorum.

Gönderi tarihi:
Sayın aslan, e artık bu cımbızlama lafı da kabak tadı verdi. Sitenin neresine giderseniz gidin sizlerin başlıca lafı bu oldu, ağızda sakız gibi. Başka bir laf üretseniz diyorum.

ilk defa kullandım onuda yüzüme vurdunuz ya...

bu lafı sizin anladıgınız manada kullanmadım

kendi yazdıklarım adına kullandım.

iki cümleyi alıntılayıp digerini yok saymak olmaz...

Gönderi tarihi:

medyamız bildigimiz gibi..

28 şubat vari haber kampanyalarına dikkat.

dolmuşa binmeyelim.

'Namaz Molası Haberi' yalan

Bir gazetenin kendisi hakkında "namaz molalarından şikayetçi" diye haber yaptığı Mustafa Yıldırım iddiaları yalanladı.

08 Eylül 2007

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Başkanı ve Ulusoy Turizm Genel Müdürü Mustafa Yıldırım, namaz ibadetini 'baş ağrısı' olarak görmediğini, bu yönde de bir görüş dile getirmediğini söyledi.

Milliyet gazetesinin söylemediği şeyleri yazdığını belirten Yıldırım, aynı gazetenin kendi ağzından yazdığı 'Vakit Gazetesi ile görüşmedim' iddiasını da yalanladı. Yıldırım, "Vakit muhabiri ile görüştüğüm doğru. Milliyet'in 'görüşmedi' demesi yanlıştır." diye konuştu.

Namazın kutsal bir hak olduğunu kaydeden Yıldırım, yolcuların namaz ibadetini yerine getirmesi için şehirlerarası mola yerlerinde mescit ve uygun ortamlar bulunduğunu ifade etti.

Özellikle Ramazan ayına girerken mola sıklığını artıracaklarını açıklayan Yıldırım, "Müslüman'ın ibadetini kutsal bir hak olarak görüyoruz. Bu ülkenin yarısı Hıristiyan olsa, onlar için de mescidin yanında kendi ibadet yerlerini açarız. Namaza da hiçbir zaman baş ağrısı demedim. Öyle görmedik. Benim ağzımdan baş ağrısı diye yazanlar yalan yazıyorlar." dedi.

Kaynak: AA

Gönderi tarihi:

28 subat surecimi medya amerikancı medya amerikanın reklamını yapıyor 28 subat sürecindeki oyunlar değil 1966 larda kenan evren ihtilinin dönemine kadar siddetli olan bu dönemden sonra ise ılıma gecen yozlasmanın amerikancılığın reklamını yapıyor 70 lerdeki sol harekat faşizanlar tarafından bastırıldı bunuda medya destekli yaptılar onun için gün sizin gununuz aslan34 adlı şahsiyet demogoleji yapmayada gerek yok bugun bastırılmak istenen sol düşüncedir yobaz ve yozlasmıs düşünce değil çünkü bu ne abd ye ne israile nede emperyelizme yarar sağlar kapitalizmin yüklelmesi için yobaslasmanın yozlasmanın düşünce darlığının tek taraflı demokresinin artması gerekir bugun turban konusu halloldu çünkü türban çankayada şimdi yeni bir oyun peşindeler buda namaz bu ülkede namaz özgürlüğü yok diyecekler kimse ibateditini rahat yapamıyor diyecekler otobuslerın ezan vakitlerinde yolun ortasında bir yerde mola vermesını sağlıyacaklar gün sizin gununuzdur ey karanlığa doğru ülkemi sürükliyenler...

Gönderi tarihi:
aslan34 adlı şahsiyet demogoleji yapmayada gerek yok bugun bastırılmak istenen sol düşüncedir yobaz ve yozlasmıs düşünce değil

dostum önce tartışma adabını bilmen gerekir.

bana birşey soracaksan yazdıklarımdan alıntı yap ki bilelim.

sol adına bana ne söylemek istersin.?

Türkiyede böyle bir şey varmı? yıllardır nerede? hangi tabana oturuyor bu sol! ?

Türkiye yıllardır 28 şubat vari havaları teneffüs etmektedir. neyse...bunu geçelim

Türkiye'de sol yok ve taban da bulamaz. Türkiye halkının kültürel genleri buna müsait degildir.

(kemalizle karıştırmayalım)

sol Türkiye'de bir aydın egzersizidir, birde gençlik ateşinden kaynaklanan kimi dışa vurumlardır.

bu ülke genlerine uymayan düşünceler yüzünden oyalanmaktadır, belki istenende budur, oyalamak..

vakıa budur.

Gönderi tarihi:

Ülkemiz dinci kesimin eline gecmistir,her firsati her imkani degerlendirerek din adina Allah adina yobazligin her merhalesini yasatacak ve uygulayacaklardir.Gün onlarin günüdür,eger bir ülke sahipsiz kalmissa o ülkeyi ideolojileri dogrultusunda kullancak olanlar ve onlarin dis destekcileri tabiiki bos kalan meydanda at kosturacaklardir.Ülkemiz yobaz bir ideolojinin pencesine düsmüstür.Fetullahci kadrolar artik Türkiyenin herkösesinde muzir ve yikici faaliyetlerini sürdürmektedirler.Yobazlar artik bu ülkenin en kutsal makaminda cirit atmaktadirlar,bunlara yol acanlarin ucuz siyasetlerle kendilerini avutmasi ise utanmalari gereken bir durumdur.Laikleri dinsiz diye adlandiranlar artik bu ülkenin kaderini ellerine almis yasalari kendileri icin degistirebilmektedirler,Aynen sabikasi silinip milletvekili yapilanlar gibi.Olanlar karsisinda yasanilan sessizlik ürkütücüdür.Hic kimse yarin ben görevimi yerine getirdim diyemez cünkü bu ülkeyi bizlere emanet edenlerin emanetlerine biz ellerimizle ihanet ettik ve bu emaneti emanet edenlerin düsmanlarina teslim ettik.84 yillik savas kaybedilmistir.84 yil önce bu ülkenin Yunan isgaline ugramasini alkislayanlar,bu ülkeyi isgal eden Ingilizlere siginanlar,isgalcilere karsi savasanlari eskiyalikla suclayanlar ve onlarin hakkinda idam fetvasi yayinlatanlar bugün ülkeyi teslim almislardir.Bu ülkeyi korumak icin yemin etmis olanlarin sükutu ise korkutucudur.

saygilarla

Gönderi tarihi:

gene bir din krizi daha:) ne kadar ilginçtir ki bu forumda dine dair bütün konular hoşgörüyle kucaklanmalı....bu konu hoşgörü kawramını yitirmiştir arkadaşlar... şöyle düşünelim ki o saatte ben caminin önünde mi olmalıyım? inanmıyorum hristtiyanım ya da yahudiyim siz neden benim zamanımı çalıyorsunuz ki... unutmadan söyleyeyim şu Kuran dediğüiniz kitapta hoşgörü sadece müslümanlar için diye mi yazıyordu? eğer öyleyse ben başka bir kitap okudum da.... arkadaşım dindarım böyle mutluyum ilkelerimde kuran doğrultusunda diyorsan eğer benden sana saygı ama anlamaya çalışmalısın.... ben kuranda hoşgörüyü müslüman olmayanlara da sağlanmalı diye yorumlamıştım -_- ben mi yanlış okuyorum yaaa :chris:

hadi ilkelerin kuran doğrultusunda olmayanlar war... onlara katı mı yaklaşılmalı? adamın zamanını orada çalıyorsun daha ne olsun :unsure:

sevgilerimle....

Gönderi tarihi:

Evet bizler AKP'yi destekledik. AKP'nin altı üstü olduğu için destekledik. Önünde bir yol olduğu için destekledik. AKP, Türkiye'yi arzuladığımız demokrasiye götürür mü? Bunu kestirmek zor.

Ama kesin olan bir şey var.

Sizin Türkiye'yi götüreceğiniz hiçbir yer yok. Çünkü altınızda hiçbir şey yok.

Sizin Türkiye'yi götüreceğiniz hiçbir yer yok. Çünkü altınızda hiçbir şey yok.

********* üstünüzde de bir şey yok. Yani hareket özürlüsünüz. Ayaklarınız ve kafanız yok.

Sizin siyasi sonunuzu hazırlayan, benimle kapıcımı size karşı ortak eden şeyi en insani haliyle söyleyeyim.

'İnsanların GURURUYLA oynamak'. İnsanların gururunu düzenlemek, denetlemek, merkezden karneyle gurur dağıtmak.

İşin özeti çok yıllar önce bir minibüsün arkasında gördüğüm bir cümlede gizli.

'BİZE HAYAT YOK BU YAŞAMDA'

Yaşam sizin olsun, ama artık hayat da bizim.

Gerilmeyin canlarım, bu böyle olsun siz istediniz.

Örevizyon+Kuğu Gölü+Dede Efendi+bir-iki tangoyla yine iyi yol yaptınız.

H. Gökhan Özgün

RADİKAL

Gönderi tarihi:

Namaz kılma olayının bu kadar büyütülmesi oldukça ilgnç.Asıl ürkütücü olan daha barındırdığımız zihniyetler.Bir insana hoşgörülü dacvranmak çok da zor olmasa gerek.Bir insanın mamaz kılması niye bu kadar sorun oluyor ki? Arkadaşlar lütfen hoşgörü!Bir insan size zarr vermedikçe onu yargılamayın. :unsure:

Gönderi tarihi:

Otobüsler mola saatlerini namaz zamanına denk getirebilir örneğin..Böylece her kez maddi manevi ihtiyaçlarını karşılayabilir...

Bir keresinde otobüsle mersine gitmem gerekti..Bir yolcu şeker hastasıymış...Saatte bir küçük tuvaleti geliyor.Yol boyunca şöför

10 kez kısa ihtiyaç molası verdi...Hiçbir yolcuda bu hasta yolcuyu ayıplamadı yada kınamadı...Sorun bizim beynimizde,nedense

görmek istemiyoruz...:)

Gönderi tarihi:
dostum önce tartışma adabını bilmen gerekir.

bana birşey soracaksan yazdıklarımdan alıntı yap ki bilelim.

sol adına bana ne söylemek istersin.?

Türkiyede böyle bir şey varmı? yıllardır nerede? hangi tabana oturuyor bu sol! ?

Türkiye yıllardır 28 şubat vari havaları teneffüs etmektedir. neyse...bunu geçelim

Türkiye'de sol yok ve taban da bulamaz. Türkiye halkının kültürel genleri buna müsait degildir.

(kemalizle karıştırmayalım)

sol Türkiye'de bir aydın egzersizidir, birde gençlik ateşinden kaynaklanan kimi dışa vurumlardır.

bu ülke genlerine uymayan düşünceler yüzünden oyalanmaktadır, belki istenende budur, oyalamak..

vakıa budur.

evet bende onu dedim türkiyede şu an sol diye bir şey yok yıllardır neredemı yozlaşan beyinler arasında kayboldu istersen bunun nasıl kaybolduğunu anlatayım gerce bunu sende biliyorsun 60 lı yıllarda harekete gecen sol hareket kenan evrenın yaptığı ve cumhurbaşkanlığı sürecine kadar olan kısımda kayboldu nerdemı kayboldu denizler idam edildiği zaman nerdemı kayboldu 1 mayıs ta taksimde belirsiz kişi

lerki bu kişiler belirli derin devlet ve abd ajanları işçileirn üzerine ates atıp 126 kişinin yaralanıp 34 kişinin şehit düşmesi ile kayboldu insanlar sindirildi bundan çok önce 6 filo geldiğinde o dinsiz inancsız solcular komunistler 6 filoyu taşlarken dinine bağlı allaha tapan yobaz gerici zihniyet ise arkadan dinsiz solculara saldırdı işte sol o zamanlar kayboldu halkın kültürel genleri buna musait değil diyorsun evet sahip değil çünkü madde ile maneviyatı birbirine karıştırıyorlar ben sana örnekler verdim türk halkı sol bilincini kanına işlemek üzere idiki abd emperyelizmi buna el attı abd kendi çıkarana olan hiç bir şeye karşı çıkmaz demekki sol dünya görüşü abd nin düşüncelerine en önemlisi empeyelizmin düşüncelerine zıt ki abd bunu istemedi. bugun emperyelizmin kölesi olan ülkeler işgale uğramıs ülkeler zayıf ve her şeyin allahtan geldiğine ve hattinden fazla kaderci olan ülkeler diyeceksin ki her şey allahtandır evet öyle ama sana allah belli bir akıl vermıs her dara düştüğünde oturduğun yerden allaha yalvarmakla olmuyor bir şeyler yapacaksın yapmadığımız nerden belli diyen arkadaslar olacak yapmıyorssunki abd nin kulu kölesisin bugun yoksul ezilen halkın sesi sol dünya görüşünden başkası olamaz onun için bırakalım bu gen laflarını bugun abd ye kafa tutan latin amerikan ülkelerinde sol yükselişte ve iktidarda bir bolivya var halkın %100 ze yakını sol iktidarı secti dahada otesi komunist görüşü savunan bir lideri bilirmisinizki che kübada devrim yaptıkdan sonra bolivyaya gecmiş ve oradada halkın kurtuluşu için solun komunizmin ön ayak olacağını ileri sürmüş ama halkdan gerekli desteği alamamıs ve yakalanmıştı ama bugun aynı bolivya sola sarılıyor gelelim abd ye köle olan ülkelere ne tesadüf değilmi hepsi müslüman ve din ile iç içe yaşayan ülkeler örnekmi örnek çok somali irak arabistan kuveyt katar mısır ve türkiye türkiye laik bir devlet ancak sözde laik. oyalanmak konusuna gelince evet bu ülke yıllardır oyalanıyor ama sol değil gerici yozlaşmıs düşünce yüzünden oyalanıyor sivasta din elden gidiyor diye canlar alan yobazlasmıs beyinler düzeni bozacaklar diye gencecik insanların canına kıyan katliamlar örnek çok örneğin bahcelievler ülkenın aydınlarını katleden yozlasmıs düşüncelerle hareket eden ve bu ülkenın insanı tarafından alkışlanan kişiler evet bu ülkenın insanın genleri ile oynandı onlara din öyle bir enjekte edildiki düşünceler o cercevede değişti çünkü bugun ülkede din önderliği yapan bir çok insanın dinle alakası olmayan o kadar çok yönü varki son söz olarak akp yi destekleen zıhniyetin amerikan emperyelizminin o dönen çarkın birer dişlisi olduğunu bilmiyormu bilmiyorsa çok yazık gercekten

Gönderi tarihi:
evet bende onu dedim türkiyede şu an sol diye bir şey yok yıllardır

sol politikalarla bu millet dogru kanallara yönlendirilemez.

benim demek istedigim bu.

kültürel olarak genleri buna müsait degil.

bir toplulugu kendi kültürel degerleri ile ancak bir yere getirisiniz.

başka kültür ve hayat tecrübeleri ile bu mümkün degil.

adam kendi kültürünün dinamiklerini yapmasa bile saygı duyar, süreç içinde o adamı kanalize edebilirsin belik, en kötü ihtimalle engel olmaz hedeflerin için.

lakin başka kültürleri ciddiye almaz, neden alsın ki...

adamın kendi dinamiklerini yasaklarsan, başkasının dinamiklerini zorla kabul ettirmeye çalışırsan, ortaya kültürsüz bir guruh çıkar, başkada bir şey çıkmaz.

not;

amaç belkide şuursuz kitleler yaratmakdır, kim bilir.

Gönderi tarihi:

evet şuursuzluk ve takiyecilik kursları açılmış ***** dershanelerinde...

bursta veriyorlarmış... :original:

ayrıca din nasıl istismar edilir konularında uzmanlar tarafından bilinçsizleştirme toplantıları devam ediyormuş...

ilgilenenlere...

Gönderi tarihi:

cımbızlamayalım.

bir sürü şey yazdık.

hıristiyanlık için üretilmiş formüllerle İslam'ı anlamaya, dahası anlatmaya çalışanlar yok mu?.

hüzünleniyorum.

dahanında dahası birde kendilerinden başkasına tarif etme çabaları yok mu?

buda güldürüyor.

Değerli arkadaşım alıntı yapmamı istemişsiniz...

Ben de alıntıladım...

Siz konunun özüne yani din adına yapılan dayatmaların hangi noktalara geldiği üzerine görüş belirten bir tek harf görebiliyormusunuz...

bu ülkedeki bunca kazanın sorumlusu alkol, aşırı hız, kural tanımamazlık gibi unsurlardır.

yanılmayalım ve yanıltmayalım.

''Şoförlerin kaza riski artıyor, çünkü 'dinsizlikle' suçlanıyorlar, sinirleri bozuluyor." diyen adam halt etmişdir.

sapla samanı birbirine karıştırmışdır. yok daha neler...

kazaların sebebide degişecek desenize artık.

ne garip bir ülke ve ne garip bir beşer...

yolcular, eger aynı güzergahda namaz molası veren firmalar varsa tercih edebilirler.

bu kadar basit bir olayı sorun yapmak da bize düşer yolcu olarak.

firmalarda densiz açıklamalarla savuşturmaya kalkar.

diyanetin söyledigi geçerli olmakla beraber, yolcular mola için söz konusu firmaları tercih edebilir.

yoksa da vakit denk gelmezse kaza eder olur biter.

siz ve bir önceki gelincik arkadaş 10 yıl önce falan bu ülkede yokmuydunuz ya da yaşınız belki müsait degildi.

bu tür haberler vakti zamanında da söz konusuydu.

şimdi ilk defa olan bir hadise degil.

he olabilir medyamız belki yeni görmüşdür.!! buna bişi diyemem.

aynı Yalçın Dogan'ın bazı camilerdeki cuma cemaatlerinin dışarı taşmasını yeni fark etmesi gibi bir şey yani...

olayın büyütülecek bir yanı yok ve absürt saptırmalarda yapmamak lazımdır.

benim takıldıgım husus, -bilmem ne dernegi başkanı mı neydi- yaptıgı trafik kazası tanımı, bu türden basit mevzular için , ciddi tedbirler gerektiren bir konuyu baltalama girişimi olarak düşünürüm ben bu halt etmeyi..

not;

hiç bir kolluk kuvveti bu türden hadiseler ile başedemez. bu kültür meselesidir.

örn; terörden daha fazla can veriyoruz kazalarda, ne yapabiliyorlar...

20 senedir araç kullanıyorum.

otobüslede çok seyahet ettim.

demek otobüs kazalarının sebebi bulundu!!! şükür..

tabi ki kazaya takılacagım.

adamın birinin kaza tanımına takılacagım. gerçeklerin üstü hayallerle örtürlmeye çalışılırsa, malesef ben takılır kalırım.

bu ülkede kaç kişi hayat veriyor trafikde söylemeye gerek yok sanırım.

eger çözümü bulmuşsa sayın dernek başkanı hemen icraata geçsin.

evet yazıya dikkat ettim.

benim takıldıgım -ikide birde söylüyorum- kazaların sebebi noktasında absürtleşmek.

dedigim gibi bu tür hadiseleri 10 yıl öncede duyuyorduk.

belki siz duymamış olabilirsiniz.

medyada yeni fark etmiş olabilir.

bunlara bişi diyemem.

bir iki kişinin marifetini büyütmek abesle iştigaldir.

dayatmayla, dikte etmeyle alakalı bir durum degil.

lakin dedigim gibi otobüs dernegi mi ne başkanı, kaza sebeplerini çarpıtmasın.

bu kadar otobüs kazası olurken neredeydi?

kanımca bu ülkede kriz bitmez...

ta ki taşlar yerine oturuncaya kadar..

Haklısınız krizler bitmeyecek görünüyor...

Kimileri okuduklarını tersten okuyup,yanıtlarınıda tersten yazarak vermeye devam ettikleri sürece...

Siz konuyu otobüs kazaları üzerine şipşak çekiverdiniz...

Pes doğrusu...Eminimki, konuya değinmeden verebileceğiniz yüzlerce yanıtınız hazırda beklemekte...

Aslında dediğiniz gibi "yazma zahmetine girmem" sözünüzü tutun...

Konuyu özünden saptırmaya yönelik çarpıtmaktan öte söyleyeceğiniz bir şey yoksa...

Gönderi tarihi:
Şehirlerarası sefer yapan otobüslerde 'namaz molası' için taleplerin arttığı öğrenildi. Firma yöneticileri, "Böyle bir uygulama yok, ama son zamanlarda bazı yolcuların ısrarlı davranışları nedeniyle mola vermek zorunda kalıyoruz" dediler

.

.

.

Şükran Pakkan

Artı güzergahlar üzerine camiler kurulursa şaşmam.

Şimdi ne alaka! bunca yıldır sorun olmayan yolculuktaki namaz neden bugün sorun oldu?

neden şimdi gündeme geldi?

bunu bilmemek çokmu zor...

Hep aynı senaryolar.............. olur böyle şeyler...

gerçekle hiç bir alakası yoktur...

Yıllardır uzun yolculuklar yaptım hiç böyle olaya şahit olmadım..

Gönderi tarihi:

bu ülke osmanlı zamanında şeriatla yönetilen bir arap ülkesiydi.cumhuriyetin ilanından sonra halkın bir kısmı bu rejimi hiç bir zaman benimsemedi.halkın geri kalan kısmı da güce taptığı için ve o anda kim güçlüyse onun tarafını tuttu.cumhuriyet rejimini hiç bir zaman benimsememiş tarikatlar ve yandaşlarının topluma baskısı daha da artacaktır. hedefleri saltanat ve halifeliktir. akpnin %47 oy almasına demokrasi kaznadı diyenler ******.dünyada demokrasiyi kullanarak demokrasiyi yok etmeye çalışan tek halk bizizdir heralde.

Gönderi tarihi:
Namaz kılma olayının bu kadar büyütülmesi oldukça ilgnç.Asıl ürkütücü olan daha barındırdığımız zihniyetler.Bir insana hoşgörülü dacvranmak çok da zor olmasa gerek.Bir insanın mamaz kılması niye bu kadar sorun oluyor ki? Arkadaşlar lütfen hoşgörü!Bir insan size zarr vermedikçe onu yargılamayın. :unsure:

yolculuk halinde seferi olur insanlar ve oturuğu yerden de namaz kılabilir. burada amaç gösteriş ve insanları bu yaşam tarzına diktedir.bu yıla kadar böyle şey istemiyorlardı da ne oldu da bu molalar istenmeye başladı.

hristiyan yolcu da durun ben ibadet edicem kilisede dur dese onu da savunacak mısın.bu halkın dinden başka hiç bir insani değeri yok mu allah aşkına.

Gönderi tarihi:
Konuyu özünden saptırmaya yönelik çarpıtmaktan öte söyleyeceğiniz bir şey yoksa...

dostum bu konu tamamen çarpıtmaya teşne olmuş zaten.

ilgili kişilerde açıkladı.

yıllardır olan bir olay, neyini tartışacagım.

birileri demek ki yeni duymuş.

baskıymış, dayatmaymış...

klasik bir 28 şubat haberlerinden biri...maksatlı bir haber, toplum alışdı artık bu türden yalan dolana...

birilerine mesaj yollamak nevinden anlayacagınız...

Gönderi tarihi:
ayrıca din nasıl istismar edilir konularında uzmanlar tarafından bilinçsizleştirme toplantıları devam ediyormuş...

birilerinin İslami kaygıları size 'istismar' olarak yansıyorsa...

ne yapalım, yansırsa yansır.

:)

kendilerini mi inkar etsinler?.

Gönderi tarihi:

birilerinin islami kaygılarına saygı duyuyorsanız o zaman birilerinin CUMHURİYET ve LAİKLİK kaygılarınada saygı duyacaksınız... böyle çifte standartçılık olmaz...

hem ayrıca açıklarmısınız şu birilerinin islami kaygıları nelerdir?

son 10 yılda Türkiye'de açılan Kuran Kursalarının, yapılan camilerin, okullardan alınan ve bu kurslara gönderilen çocukların sayısını biliyormusunuz? Bu artış neyin kaygısından kaynaklanıyor?

peki ya sanat okulları, meslek kursları, sosyal eğitim kurumları bunlarda arttımı aynı oranda... ve nedenlerini biliyormusunuz? şimdi birileri neyin islami kaygısını duyuyor olabilir?

Gönderi tarihi:
Otobüsler mola saatlerini namaz zamanına denk getirebilir örneğin..Böylece her kez maddi manevi ihtiyaçlarını karşılayabilir...

yok olmaz o öyle ,hadi oldu diyelim sonra uçaklarda ben namaz kılacam indirin uçağı diye tuttururlar(gemi,tren vs..).Hem bugüne kadar sorun değildi şimdi sorun oldu nedense.Tamam otobüste namaz kılınmaz demiyorum kılan kılar(ki ben bir alıntıyla güzelce belirtmiştim) ,neden şimdi oluyor bunlar ......

en iyi çözüm otobüsün arkasına mescid karavan bağlamak(ciddiyim.Çok istiyorlarsa).

Bir keresinde otobüsle mersine gitmem gerekti..Bir yolcu şeker hastasıymış...Saatte bir küçük tuvaleti geliyor.Yol boyunca şöför

10 kez kısa ihtiyaç molası verdi...Hiçbir yolcuda bu hasta yolcuyu ayıplamadı yada kınamadı...Sorun bizim beynimizde,nedense

görmek istemiyoruz...:)

yok bu çok ayrı birşey namaz konusu ile alakalandıramayız....hem artık otobüslerin tuvaletleride var.

Gönderi tarihi:
birilerinin islami kaygılarına saygı duyuyorsanız o zaman birilerinin CUMHURİYET ve LAİKLİK kaygılarınada saygı duyacaksınız... böyle çifte standartçılık olmaz...

ne yani benim size saygı duymadıgımı mı söylemek istiyorsunuz?

gerçekten kim kime saygı duymuyor?

kurslar camiler vb. sizi ilgilendirmez.

benim gibi bir zanaatkara sanat okulları, meslek kurslarını vb. ne diye soruyorsunuz ki.

imam hatiplerle ilgili bir başlık vardı, orada bu konularda baya ileti yazmışdık. isterseniz bakabilirsiniz.

ama dedim ya sizin sorununuz herkesi aynı kefeye koyma diye...

her din eksenli konuşanı zart 'din istismarcısı' sanmak... bilemiyorum yani, hiç yaşamda tanımadıgınız ya da tanıyamacagınız insanlar acaba neden istismar etsin dini?... maddi mi? manevi mi?

Gönderi tarihi:

Mesele bana saygı duyup duymamanız değil yine çarpıtıyorsunuz.

İslami kaygıdan söz ediyorsunuz ben bu nasıl bir kaygı diyorum cevap yok... sonra size soru sorma hakkını kim verdi diyorsunuz, ortaya bişey atarsanız o karşılığını bulur ve bunu sormak en tabi haktır...

ve diyorum ki, eğer birileri islami kaygı taşıyorsa bizim gibi insanlarda Cumhuriyet adına kaygı duyuyor o zaman ne diyorsunuz "kalıplaşmış sözler ve şablon"... işte bu çifte standarttır...

kurslar, camiler neden beni ilgilendirmiyor oralarda benimde vergilerim var sizi ilgilendirecek ama beni ilgilendirmeyecek öyle mi? komik olmayın...

dini istismar edenlerin kaygıları var ve hepsi maddi... çıkar dünyasında çıkar kavgası...

Gönderi tarihi:
kurslar, camiler neden beni ilgilendirmiyor oralarda benimde vergilerim var sizi ilgilendirecek ama beni ilgilendirmeyecek öyle mi? komik olmayın...

dini istismar edenlerin kaygıları var ve hepsi maddi... çıkar dünyasında çıkar kavgası... [/b]

vergi meselesi için;

inanın sizden veya bir başkasından daha çok ve şiddetli şekilde diyanetin kaldırılmasını arzuluyorum.

öyleki, bu kurumun yararları zararlarından daha azdır.

hem Türkiye'nin laik yapısı açısından, hemde İslam'ın ruhu açısından her fırsatda bu görüşümü söylerim.

kurslardan bahsederken diyanetin kurslarını aklıma getirmedim.

camilerde büyük çogunlugu itibarıyla halk tarafından yapılmaktadır, sonra diyanet denen kurum gelip hemen bir imam atayarak dini tekeline devlet için almaya 'hak' kazanmaktadır.

din olgusu tamamen rızaya ve samimiyete dayandıgı için bu türden konularda hassasımdır.

not;

dini istismar edenlerin herhangi bir kaygısı oldugunu bende biliyorum. maddi manevi.

aynı diger başka düşünceleri istismar edenler gibi..

lakin her din diyeni aynı kefeye sokmayın, yanılırsınız.

aynı diger her düşünceyi aynı kefeye sokmamak gibi...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.