Misafir mtmtk5 Gönderi tarihi: 26 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 26 Eylül , 2007 Ben herhangi bir yerde her yerde din uğruna savaş var diye mi yazdım? Ama onu da çıkartacaksınız bu gidişle. Oysa sizler -Yaratan diyemeyeceğim- Muhammed'in kitabı için kan döküyorsunuz. bu nedir? Alıntı
Φ abraham Gönderi tarihi: 26 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 26 Eylül , 2007 bak ne guzel sormussun, ıste sımdı anlamaya baslıyorsun artık, aklınız sınırlı ,aklımız sınırlı eger senın aklın sınırlı degılse sen bır kac arastırma yap. anlamak ıle sınırlandırmak farklı seylerdır. herseyı anlaya bılırsın ıster kafana yatar, ısterde yatmaz ama anlaya bılırsın aklın sınırlı olması ıse, sana soyle dıyeyım; bana uzayda neler oldugunu veya bır ınsan vucudunun butun devınımını eksıksız ve noksansız anlat! desem? burda senın aklın sınırlanır ve kalır, anlatamazsın, ama bunu kımse anlatamaz, ıste bunu sana anlatacak tek sınırsız akıl allah ve zaten ana olan temaları anlatıyor. sende aklını bu amaca gore sınırsızlastır.madem amaca hıtaben konusuyorsun ne kadar sınırlı bır akla sahıp oldugunu bu yazıda gor.evet senın soruna ve kendıne verdıgın yanıta gore bunlar dogru evet gercekten bızım kıtaba gore senın anlatımın ve acıklaman ve cevaplaman dogrultusunda kucuk akıllılar hemen tezahur eder gercekten bu muthıs olmus, buna baya yurekten katılıyorum sanırım. damarlarındakı dolasan alyuvarların ve vucudundakı butun hucrelerının, muslumanlıgı benımsedıgı ve ondan kopamadıgı bır anda yazmıssın bu yazıyı, super ve mukemmel olmus.GENE BAZI EKSIKLER VAR YOK DEMIYORUM ONUDA ZAMANLA ANLAYACAGIZ INSALLAH +2 illede birşeyler yazmak zorunda değilsin. bilmiyorsan susmayı öğrenmelisin bilmek kadar yararlıdır. Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 26 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 26 Eylül , 2007 Oysa sizler -Yaratan diyemeyeceğim- Muhammed'in kitabı için kan döküyorsunuz. bu nedir? Anlamamışa mı yatıyorsunuz, yoksa anlamıyor musunuz? Alıntı
Misafir mtmtk5 Gönderi tarihi: 26 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 26 Eylül , 2007 Anlamamışa mı yatıyorsunuz, yoksa anlamıyor musunuz? kan döküyorsunuz diyorsunuz, benim yaşadığım yerde dökülmüyor diyorum, eğer toplu bir savaştan bahsediyorsanız benim yaşadığım yerde yok diyorum bireysel olarak bahsediyorsanız diyorum ki herkese müslüman denmez müslümanla müslüman gibi gözükeni iyi ayıretmek lazım diyorum Alıntı
Misafir hayhak Gönderi tarihi: 28 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 28 Eylül , 2007 illede birşeyler yazmak zorunda değilsin. bilmiyorsan susmayı öğrenmelisin bilmek kadar yararlıdır. belkı bırseyler ogrete bılırsın dedım ama bır turlu cehaletı ıcınde yer alamıyorum naparsın ıste Alıntı
Φ sadebiri Gönderi tarihi: 29 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 29 Eylül , 2007 belkı bırseyler ogrete bılırsın dedım ama bır turlu cehaletı ıcınde yer alamıyorum naparsın ıste sayın hayhak bu arkadaşlardan öğrenebileceğimiz birşey olduğunu sanmıyorum ..hersoruya kendi dayatmalarıyla cevap verenlerden nasıl bir bilgi alabilirsiniz ki?? öğrenebileceğimiz tek şey sakız gibi başka yerlere çekilip uzatılabilen konulardan ibaret kalır:):)tabi bu benim kişisel düşüncem... en çok öğrenmek istediğim yazılarında olsun konuşmalarında olsun günlük hayatlarında olsun o bize cevapları yapıştırırken aldıkları hazlarda olsun ,Allah Allah,ÇOK ŞÜKÜR, gibi kelimeleri neden kullandıkları,birde Muhammed,Allah,Kuran bunların geçtiği cümlelerinde neden kin kusar gibi saygısızca karşılarındaki insanlarla alaycı tavırlarıyla bu kadar inananın kutsaliyetlerine hakaretvari tarzda iletileri !!!nedir yani acaba nasılsa yanıcaz kebab olucaz bari bu dünyada intikamımızı şimdiden alalım hesabı içindemidirler ??? ama gelin görün ki bu öğrenmek istediğim soruya bile büyük bir kinle nefretle cevaplar yapıştırılıcağını biliyorum... saygılar... Alıntı
Misafir hayhak Gönderi tarihi: 29 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 29 Eylül , 2007 sayın hayhak bu arkadaşlardan öğrenebileceğimiz birşey olduğunu sanmıyorum ..hersoruya kendi dayatmalarıyla cevap verenlerden nasıl bir bilgi alabilirsiniz ki?? öğrenebileceğimiz tek şey sakız gibi başka yerlere çekilip uzatılabilen konulardan ibaret kalır:):)tabi bu benim kişisel düşüncem... en çok öğrenmek istediğim yazılarında olsun konuşmalarında olsun günlük hayatlarında olsun o bize cevapları yapıştırırken aldıkları hazlarda olsun ,Allah Allah,ÇOK ŞÜKÜR, gibi kelimeleri neden kullandıkları,birde Muhammed,Allah,Kuran bunların geçtiği cümlelerinde neden kin kusar gibi saygısızca karşılarındaki insanlarla alaycı tavırlarıyla bu kadar inananın kutsaliyetlerine hakaretvari tarzda iletileri !!!nedir yani acaba nasılsa yanıcaz kebab olucaz bari bu dünyada intikamımızı şimdiden alalım hesabı içindemidirler ??? ama gelin görün ki bu öğrenmek istediğim soruya bile büyük bir kinle nefretle cevaplar yapıştırılıcağını biliyorum... saygılar... onlardan ogrenebılecegın tek sey karsılıksız bır nefret anlayısının zıyanı dır. ancak sevgılı kardesım gel gorkı onlar allaha bızden cok ınanıyor.bır ateıst olmak ıcın once butun evrenı hakkıyla arastırıp bılmelı(kendı gozunle) sonra allahı reddetmelı ama goruyorsunkı arkadaslar hıc bır arastırmaları olmadan sadece dını konular uzerınde var olmaya calısıyorlar.bılımsel bır bulgularını one bıle koyamazlar, hayatta hıc bır deneyımlerı yoktur. yasamaktan baska! ve devamlı tutarsız ve ımkansız sorular pesınde kosup **** ***** ************.ıste ben onlardan bunları bu curretkarlıgı ogrenıyorum.bunu aklı basında bır ınsan yapamaz ve yapmaz ytanı anlayacagın sevgılı sadebırı bır arastırma yapıyorum kendı gozumle arıyor ve gozlemlıyorum ama bır turlu o cehaletın ıcınde anlayıp dogdugum bır dusunce bulamadım ve bu tarz bır ateızme sadece burda arkadaslar sayesınde tanık oldum. sanırım ne demek ıstedıgımı anlamıssındır.gonul gozu acık kardesım. saygılar.... Alıntı
Φ abraham Gönderi tarihi: 30 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 30 Eylül , 2007 kendinizi fazla germeyin arkadaşlar allahında söylediği gibi sizin aklınız sınırlıdır herşeyi almaz gerçektende almıyor gibi görünüyor Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 30 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 30 Eylül , 2007 bu tarz bır ateızme sadece burda arkadaslar sayesınde tanık oldum. Dünya'ya hoş geldin yabancı. Dünya gördüğün gibi din adına söylenen her şeyi tartışmasız kabul eden mantığı köreltilmiş insanlardan ibaret değil. Umarım gözün biraz açılmıştır. Daha geniş ufuklara seyahat etmen umuduyla... Alıntı
Misafir hayhak Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2007 Dünya'ya hoş geldin yabancı. Dünya gördüğün gibi din adına söylenen her şeyi tartışmasız kabul eden mantığı köreltilmiş insanlardan ibaret değil. Umarım gözün biraz açılmıştır. Daha geniş ufuklara seyahat etmen umuduyla... yani dünyamıza demek istedin dimi? gördümki dünyanız ''gercekten'' cok ayrı gördümki dünynız *** ********* ibaret,bunu farketmeniz temennimiz.oldugunuz yerde kalmamanız dilegiyle....... Alıntı
Φ sadebiri Gönderi tarihi: 2 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 2 Ekim , 2007 kendinizi fazla germeyin arkadaşlar allahında söylediği gibi sizin aklınız sınırlıdır herşeyi almaz gerçektende almıyor gibi görünüyor bizim kendimizi germek gibi bir niyetimiz yok .kaldıki bizi burda gerebilecek birinide göremiyorum bizim burdaki niyetimiz yanlızca sizin bu safsatalarınızı empoze ile inananların kafasını karıştırmanızı yada kandırmanıza engel teşkil etmek ..açık konuşmayı severim...olay tamamen bundan ibarettir... selam ile... Alıntı
Misafir hayhak Gönderi tarihi: 2 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 2 Ekim , 2007 bizim kendimizi germek gibi bir niyetimiz yok .kaldıki bizi burda gerebilecek birinide göremiyorum bizim burdaki niyetimiz yanlızca sizin bu safsatalarınızı empoze ile inananların kafasını karıştırmanızı yada kandırmanıza engel teşkil etmek ..açık konuşmayı severim...olay tamamen bundan ibarettir... selam ile... cevap verdıgıne bak canım kardesım benım Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 2 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 2 Ekim , 2007 bizim kendimizi germek gibi bir niyetimiz yok .kaldıki bizi burda gerebilecek birinide göremiyorum bizim burdaki niyetimiz yanlızca sizin bu safsatalarınızı empoze ile inananların kafasını karıştırmanızı yada kandırmanıza engel teşkil etmek ..açık konuşmayı severim...olay tamamen bundan ibarettir... selam ile... Bir müslümanın kafasını karıştırdığımız da nereden çıktı. Kafasının karışması için Muhammed'in kitabı Kuran'ı anlayarak ve hissederek okusun yeter zaten. Alıntı
Φ sadebiri Gönderi tarihi: 2 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 2 Ekim , 2007 Bir müslümanın kafasını karıştırdığımız da nereden çıktı. Kafasının karışması için Muhammed'in kitabı Kuran'ı anlayarak ve hissederek okusun yeter zaten. başka yollar deneyin sayın muki..bunlar bayatladı maalesef... Alıntı
Φ abraham Gönderi tarihi: 3 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 3 Ekim , 2007 sevgili muki bu arkadaşların anlaması için soruyu açık ve net sormalısın mesela şöyle siz dininizin doğruluğundan emin değilmisiniz? yada dininizi bilmiyormusunuz? neden kafanız karışıyor? hiç bir ateistten kafamızı karıştırıyorsunuz diye bir söz işittinizmi? ateistlerin kafası neden karışmıyor sizce? benim kafam hiç karışmıyor çünkü içerisinde net bilgiler barındırıyor. ayrıca herşeye böyle yok saldırı yok kafa karıştırmaca yok bilmem ne diyecekseniz **********? okumayın yazılarıda kafanız karışmasın. hayali de olsa din güzel birşey neden kendi içinizde yaşamıyorsunuz? insanların sizinle aynı hayali yaşamasınımı istiyorsunuz yoksa cennette yalnız kalmak sıkıcı olur diyemi düşünüyorsunuz. Alıntı
Φ sadebiri Gönderi tarihi: 3 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 3 Ekim , 2007 sevgili muki bu arkadaşların anlaması için soruyu açık ve net sormalısın mesela şöylesiz dininizin doğruluğundan emin değilmisiniz? yada dininizi bilmiyormusunuz? neden kafanız karışıyor? hiç bir ateistten kafamızı karıştırıyorsunuz diye bir söz işittinizmi? ateistlerin kafası neden karışmıyor sizce? benim kafam hiç karışmıyor çünkü içerisinde net bilgiler barındırıyor. ayrıca herşeye böyle yok saldırı yok kafa karıştırmaca yok bilmem ne diyecekseniz *********? okumayın yazılarıda kafanız karışmasın. hayali de olsa din güzel birşey neden kendi içinizde yaşamıyorsunuz? insanların sizinle aynı hayali yaşamasınımı istiyorsunuz yoksa cennette yalnız kalmak sıkıcı olur diyemi düşünüyorsunuz. açık konuşmayı severim.burdaki amacım dini araştırmak değil bunu yapıp seçimimi yaptım çünki çok şükür..kaldıki burda kafamı karıştırabilecek kimseyi göremiyorum..ama kafası karışabilecek arkadaşlarımız vardır illaki sizin gibi.hangi ateisti tanıyorsam illaki önceleri inanan kişilerdi..demek oluyor ki kafalar karışmaya meyilli olabiliyor.inanan biri olarak sizler burda varolup dayatma niteliğinde çığırtkanlıklarınıza devam ettiğiniz sürece bizlerde burada olup nacizhane görüşlerimizle inananlara yanlarında olduğumuzu hatırlatacağız... selam ve dua ile.. Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 3 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 3 Ekim , 2007 sevgili muki bu arkadaşların anlaması için soruyu açık ve net sormalısın mesela şöylesiz dininizin doğruluğundan emin değilmisiniz? yada dininizi bilmiyormusunuz? neden kafanız karışıyor? hiç bir ateistten kafamızı karıştırıyorsunuz diye bir söz işittinizmi? ateistlerin kafası neden karışmıyor sizce? benim kafam hiç karışmıyor çünkü içerisinde net bilgiler barındırıyor. ayrıca herşeye böyle yok saldırı yok kafa karıştırmaca yok bilmem ne diyecekseniz *********? okumayın yazılarıda kafanız karışmasın. hayali de olsa din güzel birşey neden kendi içinizde yaşamıyorsunuz? insanların sizinle aynı hayali yaşamasınımı istiyorsunuz yoksa cennette yalnız kalmak sıkıcı olur diyemi düşünüyorsunuz. .. ... evet Abraham kardeş, cennette seni de diğerlerini de yanımda görmek istiyorum kendi adıma ... ora sıkıcı olmaz ama fazla soydaş göz çıkarmaz.. zaten orasıda dört gözle beni bekliyor ya... neyse. bu da işin başka boyutu... Alıntı
Φ sadebiri Gönderi tarihi: 3 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 3 Ekim , 2007 .. ... evet Abraham kardeş, cennette seni de diğerlerini de yanımda görmek istiyorum kendi adıma ... ora sıkıcı olmaz ama fazla soydaş göz çıkarmaz.. zaten orasıda dört gözle beni bekliyor ya... neyse. bu da işin başka boyutu... bu kadar iyimser olmasaydınız keşke sayın fft nedenini az sora yazılacak iletide görürsünüz...!!! Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 3 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 3 Ekim , 2007 açık konuşmayı severim.burdaki amacım dini araştırmak değil bunu yapıp seçimimi yaptım çünki çok şükür..kaldıki burda kafamı karıştırabilecek kimseyi göremiyorum..ama kafası karışabilecek arkadaşlarımız vardır illaki sizin gibi.hangi ateisti tanıyorsam illaki önceleri inanan kişilerdi..demek oluyor ki kafalar karışmaya meyilli olabiliyor.inanan biri olarak sizler burda varolup dayatma niteliğinde çığırtkanlıklarınıza devam ettiğiniz sürece bizlerde burada olup nacizhane görüşlerimizle inananlara yanlarında olduğumuzu hatırlatacağız...selam ve dua ile.. Yanlış anladınız galiba sadebiri. Kafalar ancak Muhammed'in kitabından dolayı karışabilir. Zira bir dediği bir dediğini tutmuyor, kan gövdeyi götürüyor, nasıl karışmasın ki bu durumda. İşte burada mantık ve vicdan devreye giriyor ve karışıklık diye bir şey kalmıyor. Ayrıca kim kime ne dayatıyor ve çığırtkanlık yapıyor? Dayatmalar Muhammed'in kitabında olduğundan ve sizler de Muhammed'in havarileri olduğunuzdan -(ha bu arada; nacizhane değil, naçizane'dir doğrusu)- dayatma yoluyla kafası karışanları telkin edebilirsiniz. Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 3 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 3 Ekim , 2007 .. ... evet Abraham kardeş, cennette seni de diğerlerini de yanımda görmek istiyorum kendi adıma ... ora sıkıcı olmaz ama fazla soydaş göz çıkarmaz.. zaten orasıda dört gözle beni bekliyor ya... neyse. bu da işin başka boyutu... Soydaş değil sayın fft, dindaş... Alıntı
Misafir maraba Gönderi tarihi: 4 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 4 Ekim , 2007 bizim kendimizi germek gibi bir niyetimiz yok .kaldıki bizi burda gerebilecek birinide göremiyorum bizim burdaki niyetimiz yanlızca sizin bu safsatalarınızı empoze ile inananların kafasını karıştırmanızı yada kandırmanıza engel teşkil etmek ..açık konuşmayı severim...olay tamamen bundan ibarettir...selam ile... Açık konuşma nasıl olur: Beyinde bir madde olduğuna göre, maddelerle ilgili misallere benzetilebilir. Akan su değil, durağan su pisslik tutar. İşleyen demir değil, işlemeyen demir pas tutar. Dışarıya kapalı kalan maddeler küf tutar. vs. vs. Bilgiye, eleştiriye, çelişkilere kapalı kalan beyin küflenir. Beyinde tercih için bekleyen karşıklıklar ve çelişkiler varsa o beyin durmuyor çalışıyor demektir. Alıntı
Φ abraham Gönderi tarihi: 4 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 4 Ekim , 2007 açık konuşmayı severim.burdaki amacım dini araştırmak değil bunu yapıp seçimimi yaptım çünki çok şükür..kaldıki burda kafamı karıştırabilecek kimseyi göremiyorum..ama kafası karışabilecek arkadaşlarımız vardır illaki sizin gibi.hangi ateisti tanıyorsam illaki önceleri inanan kişilerdi..demek oluyor ki kafalar karışmaya meyilli olabiliyor.inanan biri olarak sizler burda varolup dayatma niteliğinde çığırtkanlıklarınıza devam ettiğiniz sürece bizlerde burada olup nacizhane görüşlerimizle inananlara yanlarında olduğumuzu hatırlatacağız...selam ve dua ile.. kimlerin kafası karışır biliyormusun. düşünmekten korkmayan cesur insanların. çünkü insan düşündüğünde gerçekleri görüyor ve kafasındaki hikayeleri boşaltıp gerçeklerle dolduruyor. o arada hikayelerle gerçeklerin karışması doğaldır siz buna kafa karışması dersiniz biz ise temizlenme aşaması deriz birde düşünmeye korkan korkaklar vardır en başından soru bile sormadan teslim olan. onlar hep inansa ne olurki? 10 vakit namaz kılsa 365 gün oruç tutsa hergünü hacda geçse ne olur? allah ona demeyecekmiki ey kulum biri kulağına pişşt etti hemen ona inandın ben okadar basitmiydim senin gözünde ki ilk anlatana inandın. şimdi bu mesaja cevap verecek olanın klasikleşmiş insanı bayıltan cevabı "kim dedi sana araştırmadım ben araştırdım doğru bulduğuma inandım" onlar buna konuşsunda düşünmesini bilen biri bana cevap versin hayatı tanımaya başladığınızda beyniniz tek bir din anlatılarak yıkandımı yıkanmadımı? Alıntı
Φ sadebiri Gönderi tarihi: 4 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 4 Ekim , 2007 kimlerin kafası karışır biliyormusun. düşünmekten korkmayan cesur insanların. çünkü insan düşündüğünde gerçekleri görüyor ve kafasındaki hikayeleri boşaltıp gerçeklerle dolduruyor. o arada hikayelerle gerçeklerin karışması doğaldır siz buna kafa karışması dersiniz biz ise temizlenme aşaması deriz birde düşünmeye korkan korkaklar vardır en başından soru bile sormadan teslim olan. onlar hep inansa ne olurki? 10 vakit namaz kılsa 365 gün oruç tutsa hergünü hacda geçse ne olur? allah ona demeyecekmiki ey kulum biri kulağına pişşt etti hemen ona inandın ben okadar basitmiydim senin gözünde ki ilk anlatana inandın.şimdi bu mesaja cevap verecek olanın klasikleşmiş insanı bayıltan cevabı "kim dedi sana araştırmadım ben araştırdım doğru bulduğuma inandım" onlar buna konuşsunda düşünmesini bilen biri bana cevap versin hayatı tanımaya başladığınızda beyniniz tek bir din anlatılarak yıkandımı yıkanmadımı? sen zamanında çok konuşmussun dostum belli..o külahı TERS ÇEVİRİP ONA ANLAT SENDE EVRİMİNİ!!!buı ne şiddet nedir bu celal sakin olun efenim ...korkak kelimesini size hiç yakıştıramadım sayın abraham...korkaklık olsa ne olur olmasa ne olur.neticede inanışımıza göre korksanda korkmasanda ne yaptıysak onu göreceğiz...sakin olun bence biraz ***** olmuş yazınız!!! inanmadığın Yaratıcı için konuşma lüzumsuzluğu göstermeyiniz!!! selam ile... Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 4 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 4 Ekim , 2007 sen zamanında çok konuşmussun dostum belli..o külahı TERS ÇEVİRİP ONA ANLAT SENDE EVRİMİNİ!!!buı ne şiddet nedir bu celal sakin olun efenim ...korkak kelimesini size hiç yakıştıramadım sayın abraham...korkaklık olsa ne olur olmasa ne olur.neticede inanışımıza göre korksanda korkmasanda ne yaptıysak onu göreceğiz...sakin olun bence biraz saçma olmuş yazınız!!!inanmadığın Yaratıcı için konuşma lüzumsuzluğu göstermeyiniz!!! selam ile... Siz de Muhammed'in tarif ettiği bir Yaratıcı için *************** Alıntı
Φ sadebiri Gönderi tarihi: 4 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 4 Ekim , 2007 Siz de Muhammed'in tarif ettiği bir Yaratıcı için *************... inanıyorsam lüzumsuzluk olmaz sayın muki... inanmıyorsam ve sanki inanıyormuş gibi alaylı konuşuyorsam o zaman lüzumsuzluk olur.. selam ile... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.