Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

bazı ayetleri çıkarılarak hazırlanmış Bakara 3


ftoyd

Önerilen İletiler

245. Verdiğinin kat kat fazlasını kendisine ödemesi için Allah'a güzel bir borç (isteyene faizsiz ödünç) verecek yok mu? Darlık veren de bolluk veren de Allah'tır. Sadece O'na döndürüleceksiniz.

247. Peygamberleri onlara: Bilin ki Allah, Tâlût'u size hükümdar olarak gönderdi dedi. Bunun üzerine: Biz, hükümdarlığa daha lâyık olduğumuz halde, kendisine servet ve zenginlik yönünden geniş imkânlar verilmemişken o bize nasıl hükümdar olur? dediler. "Allah sizin üzerinize onu seçti, ilimde ve bedende ona üstünlük verdi. Allah mülkünü dilediğine verir. Allah her şeyi ihata eden ve her şeyi bilendir" dedi.

248. Peygamberleri onlara: Onun hükümdarlığının alâmeti, Tabut'un size gelmesidir. Meleklerin taşıdığı o Tabut'un içinde Rabbinizden size bir ferahlık ve sükûnet, Musa ve Harun hanedanlarının bıraktıklarından bir kalıntı vardır. Eğer inanmış kimseler iseniz sizin için bunda şüphesiz bir alâmet vardır, dedi.

249. Tâlût askerlerle beraber ayrılınca: Biliniz ki Allah sizi bir ırmakla imtihan edecek. Kim ondan içerse benden değildir. Eliyle bir avuç içen müstesna kim ondan içmezse bendendir, dedi. İçlerinden pek azı müstesna hepsi ırmaktan içtiler. Tâlût ve iman edenler beraberce ırmağı geçince: Bugün bizim Câlût'a ve askerlerine karşı koyacak hiç gücümüz yoktur, dediler. Allah'ın huzuruna varacaklarına inananlar: Nice az sayıda bir birlik Allah'ın izniyle çok sayıdaki birliği yenmiştir. Allah sabredenlerle beraberdir, dediler.

250. Câlût ve askerleriyle savaşa tutuştuklarında: Ey Rabbimiz! Üzerimize sabır yağdır. Bize cesaret ver ki tutunalım. Kâfir kavme karşı bize yardım et, dediler.

251. Sonunda Allah'ın izniyle onları yendiler. Davud da Câlût'u öldürdü. Allah ona (Davud'a) hükümdarlık ve hikmet verdi, dilediği ilimlerden ona öğretti. Eğer Allah'ın insanlardan bir kısmının kötülüğünü diğerleriyle savması olmasaydı elbette yeryüzü altüst olurdu. Lâkin Allah bütün insanlığa karşı lütuf ve kerem sahibidir.

252. İşte bunlar Allah'ın âyetleridir. Biz onları sana doğru olarak anlatıyoruz. Şüphesiz sen, Allah tarafından gönderilmiş peygamberlerdensin.

253. O peygamberlerin bir kısmını diğerlerinden üstün kıldık. Allah onlardan bir kısmı ile konuşmuş, bazılarını da derece derece yükseltmiştir. Meryem oğlu İsa'ya açık mucizeler verdik ve onu Rûhu'l-Kudüs ile güçlendirdik. Allah dileseydi o peygamberlerden sonra gelen milletler, kendilerine açık deliller geldikten sonra birbirleriyle savaşmazlardı. Fakat onlar ihtilafa düştüler de içlerinden kimi iman etti, kimi de inkâr etti. Allah dileseydi onlar savaşmazlardı; lâkin Allah dilediğini yapar.

254. Ey iman edenler! Kendisinde artık alış-veriş, dostluk ve kayırma bulunmayan gün (kıyamet) gelmeden önce, size verdiğimiz rızıktan hayır yolunda harcayın. Gerçekleri inkâr edenler elbette zalimlerdir.

255. Allah, O'ndan başka tanrı yoktur; O, hayydir, kayyûmdur. Kendisine ne uyku gelir ne de uyuklama. Göklerde ve yerdekilerin hepsi O'nundur. İzni olmadan O'nun katında kim şefaat edebilir? O, kullarının yaptıklarını ve yapacaklarını bilir. (O'na hiçbir şey gizli kalmaz.) O'nun bildirdiklerinin dışında insanlar O'nun ilminden hiçbir şeyi tam olarak bilemezler. O'nun kürsüsü gökleri ve yeri içine alır, onları koruyup gözetmek kendisine zor gelmez. O, yücedir, büyüktür.

256. Dinde zorlama yoktur. Artık doğrulukla eğrilik birbirinden ayrılmıştır. O halde kim tâğutu reddedip Allah'a inanırsa, kopmayan sağlam kulpa yapışmıştır. Allah işitir ve bilir.

257. Allah, inananların dostudur, onları karanlıklardan aydınlığa çıkarır. İnkâr edenlere gelince, onların dostları da tâğuttur, onları aydınlıktan alıp karanlığa götürür.

258. Allah kendisine mülk (hükümdarlık ve zenginlik) verdiği için şımararak Rabbi hakkında İbrahim ile tartışmaya gireni (Nemrut'u) görmedin mi! İşte o zaman İbrahim: Rabbim hayat veren ve öldürendir, demişti. O da: Hayat veren ve öldüren benim, demişti. İbrahim: Allah güneşi doğudan getirmektedir; haydi sen de onu batıdan getir, dedi. Bunun üzerine kâfir apışıp kaldı. Allah zalim kimseleri hidayete erdirmez.

259. Yahut görmedin mi o kimseyi ki, evlerinin duvarları çatıları üzerine çökmüş (alt üst olmuş) bir kasabaya uğradı; "Ölümünden sonra Allah bunları nasıl diriltir acaba!" dedi. Bunun üzerine Allah onu öldürüp yüz sene bıraktı; sonra tekrar diriltti. Ne kadar kaldın? dedi. "Bir gün yahut daha az" dedi. Allah ona: Hayır, yüz sene kaldın. Yiyeceğine ve içeceğine bak, henüz bozulmamıştır. Eşeğine de bak. Seni insanlara bir ibret kılalım diye (yüz sene ölü tuttuk, sonra tekrar dirilttik). Şimdi sen kemiklere bak, onları nasıl düzenliyor, sonra ona nasıl et giydiriyoruz, dedi. Durum kendisince anlaşılınca: Şimdi iyice biliyorum ki, Allah her şeye kadirdir, dedi.

260. İbrahim Rabbine: Ey Rabbim! Ölüyü nasıl dirilttiğini bana göster, demişti. Rabbi ona: Yoksa inanmadın mı? dedi. İbrahim: Hayır! İnandım, fakat kalbimin mutmain olması için (görmek istedim), dedi. Bunun üzerine Allah: Öyleyse dört tane kuş yakala, onları yanına al, sonra (kesip parçala), her dağın başına onlardan bir parça koy. Sonra da onları kendine çağır; koşarak sana gelirler. Bil ki Allah azîzdir, hakîmdir, buyurdu.

261. Allah yolunda mallarını harcayanların örneği, yedi başak bitiren bir dane gibidir ki, her başakta yüz dane vardır. Allah dilediğine kat kat fazlasını verir. Allah'ın lütfu geniştir, O herşeyi bilir.

262. Mallarını Allah yolunda harcayıp da arkasından başa kakmayan, fakirlerin gönlünü kırmayan kimseler var ya, onların Allah katında has mükâfatları vardır. Onlar için korku yoktur, üzüntü de çekmeyeceklerdir.

263. Güzel söz ve bağışlama, arkasından incitme gelen sadakadan daha iyidir. Allah zengindir, acelesi de yoktur.

264. Ey iman edenler! Allah'a ve ahiret gününe inanmadığı halde malını gösteriş için harcayan kimse gibi, başa kakmak ve incitmek suretiyle, yaptığınız hayırlarınızı boşa çıkarmayın. Böylesinin durumu, üzerinde biraz toprak bulunan düz kayaya benzer ki, sağanak bir yağmur isabet etmiş de onu çıplak pürüzsüz kaya haline getirivermiştir. Bunlar kazandıklarından hiçbir şeye sahip olamazlar. Allah, kâfirleri doğru yola iletmez.

265. Allah'ın rızasını kazanmak ve ruhlarındaki cömertliği kuvvetlendirmek için mallarını hayra sarfedenlerin durumu, bir tepede kurulmuş güzel bir bahçeye benzer ki, üzerine bol yağmur yağmış da iki kat ürün vermiştir. Bol yağmur yağmasa bile bir çisinti düşer (de yine ürün verir). Allah, yaptıklarınızı görmektedir. 266. Sizden biriniz arzu eder mi ki, hurma ve üzüm ağaçlarıyla dolu, arasından sular akan ve kendisi için orada her çeşit meyveden (bir miktar) bulunan bir bahçesi olsun da, bakıma muhtaç çoluk çocuğu varken kendisine ihtiyarlık gelip çatsın, bahçeye de içinde ateş bulunan bir kasırga isabet ederek yakıp kül etsin! (Elbette bunu kimse arzu etmez.) İşte düşünüp anlayasınız diye Allah size âyetleri açıklar.

267. Ey iman edenler! Kazandıklarınızın iyilerinden ve rızık olarak yerden size çıkardıklarımızdan hayra harcayın. Size verilse, gözünüzü yummadan alamayacağınız kötü malı, hayır diye vermeye kalkışmayın. Biliniz ki Allah zengindir, övgüye lâyıktır.

268. Şeytan sizi fakirlikle korkutur ve size cimriliği telkin eder. Allah ise size katından bir mağfiret ve bir lütuf vâdeder. Allah herşeyi ihata eden ve herşeyi bilendir.

269. Allah hikmeti dilediğine verir. Kime hikmet verilirse, ona pek çok hayır verilmiş demektir. Ancak akıl sahipleri düşünüp ibret alırlar.

270. Yaptığınız her harcamayı ve adadığınız her adağı muhakkak Allah bilir. Zalimler için hiç yardımcı yoktur.

271. Eğer sadakaları (zekât ve benzeri hayırları) açıktan verirseniz ne âlâ! Eğer onu fakirlere gizlice verirseniz, işte bu sizin için daha hayırlıdır. Allah da bu sebeple sizin günahlarınızı örter. Allah, yapmakta olduklarınızı bilir.

272. (Ya Muhammed!) Onları doğru yola iletmek sana ait değildir. Lâkin Allah dilediğini doğru yola iletir. Hayır olarak harcadıklarınız kendi iyiliğiniz içindir. Yapacağınız hayırları ancak Allah'ın rızasını kazanmak için yapmalısınız. Hayır olarak verdiğiniz ne varsa; karşılığı size tam olarak verilir ve asla haksızlığa uğratılmazsınız.

273. (Yapacağınız hayırlar,) kendilerini Allah yoluna adamış, bu sebeple yeryüzünde kazanç için dolaşamayan fakirler için olsun. Bilmeyen kimseler, iffetlerinden dolayı onları zengin zanneder. Sen onları simalarından tanırsın. Çünkü onlar yüzsüzlük ederek istemezler. Yaptığınız her hayrı muhakkak Allah bilir.

274. Mallarını gece ve gündüz, gizli ve açık hayra sarfedenler var ya, onların mükâfatları Allah katındadır. Onlara korku yoktur, üzüntü de çekmezler.

275. Faiz yiyenler ******* "Alım-satım tıpkı faiz gibidir" demeleri yüzündendir. Halbuki Allah, alım-satımı helâl, faizi haram kılmıştır. Bundan sonra kime Rabbinden bir öğüt gelir de faizden vazgeçerse, geçmişte olan kendisinindir ve artık onun işi Allah'a kalmıştır.

276. Allah faizi tüketir (Faiz karışan malın bereketini giderir), sadakaları ise bereketlendirir. Allah küfürde ve günahta ısrar eden hiç kimseyi sevmez.

277. İman edip iyi işler yapan, namaz kılan ve zekât verenler var ya, onların mükâfatları Rableri katındadır. Onlara korku yoktur, onlar üzüntü de çekmezler.

278. Ey iman edenler! Allah'tan korkun. Eğer gerçekten inanıyorsanız mevcut faiz alacaklarınızı terkedin.

280. Eğer (borçlu) darlık içinde ise, eli genişleyinceye kadar ona mühlet vermek (gerekir). Eğer (gerçekleri) anlarsanız bunu sadakaya (veya zekâta) saymak sizin için daha hayırlıdır.

281. Allah'a döndürüleceğiniz, sonra da herkese hak ettiğinin eksiksiz verileceği ve kimsenin haksızlığa uğratılmayacağı bir günden sakının.

282. Ey iman edenler! Belirlenmiş bir süre için birbirinize borçlandığınız vakit onu yazın. Bir kâtip onu aranızda adaletle yazsın. Hiçbir kâtip Allah'ın kendisine öğrettiği gibi yazmaktan geri durmasın; (her şeyi olduğu gibi) yazsın. Üzerinde hak olan kimse (borçlu) da yazdırsın, Rabbinden korksun ve borcunu asla eksik yazdırmasın. Şayet borçlu sefih veya aklı zayıf veya kendisi söyleyip yazdıramayacak durumda ise, velisi adaletle yazdırsın. Erkeklerinizden iki de şahit bulundurun. Eğer iki erkek bulunamazsa rıza göstereceğiniz şahitlerden bir erkek ile -biri yanılırsa diğerinin ona hatırlatması için- iki kadın (olsun). Çağırıldıkları vakit şahitler gelmemezlik etmesin. Büyük veya küçük, vâdesine kadar hiçbir şeyi yazmaktan sakın üşenmeyin. Böyle yapmanız Allah nezdinde daha adaletli, şehadet için daha sağlam, şüpheye düşmemeniz için daha uygundur. Ancak aranızda yapıp bitirdiğiniz peşin bir ticaret olursa, bu durum farklıdır. Bu durumda onu yazmamanızda sizin için bir sakınca yoktur. (Genellikle) alışveriş yaptığınızda şahit tutun. Ne yazan, ne de şahit zarara uğratılsın. Eğer bunu yaparsanız (zarar verirseniz) şüphe yok ki bu, sizin yoldan çıkmanız demektir. Allah'tan korkun. Allah size gerekli olanı öğretiyor. Allah her şeyi bilmektedir.

283. Yolculukta olur da, yazacak kimse bulamazsanız (borca karşılık) alınmış bir rehin de yeterlidir. Birbirinize bir emanet bırakırsanız, emanet bırakılan kimse emaneti sahibine versin ve (bu hususta) Rabbi olan Allah'tan korksun. Şahitliği bildiklerinizi gizlemeyin. Kim onu gizlerse, bilsin ki onun kalbi günahkârdır. Allah yapmakta olduklarınızı bilir.

284. Göklerde ve yerdekilerin hepsi Allah'ındır. İçinizdekileri açığa vursanız da gizleseniz de Allah ondan dolayı sizi hesaba çekecektir, sonra dilediğini affeder, dilediğine de azap eder. Allah her şeye kadirdir.

285. Peygamber, Rabbi tarafından kendisine indirilene iman etti, müminler de (iman ettiler). Her biri Allah a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine iman ettiler. "Allah'ın peygamberlerinden hiçbiri arasında ayırım yapmayız. İşittik, itaat ettik. Ey Rabbimiz, affına sığındık! Dönüş sanadır" dediler.

286. Allah her şahsı, ancak gücünün yettiği ölçüde mükellef kılar. Herkesin kazandığı (hayır) kendine, yapacağı (şer) de kendinedir. Rabbimiz! Unutursak veya hataya düşersek bizi sorumlu tutma. Ey Rabbimiz! Bizden öncekilere yüklediğin gibi bize de ağır bir yük yükleme. Ey Rabbimiz! Bize gücümüzün yetmediği işler de yükleme! Bizi affet! Bizi bağışla.

 

 

 

bu kadar uzun olunca okur musunuz bilmem,yine beğenmediyseniz buyrun bi de siz çıkarın ben okuyayım...

Kuran bir bütündür... ondaki her bir şiddet içeren ayet ya da cezayi her işlem ya da hoşunuza gitmeyen ne varsa,bizler için haktır ve doğrudur... ayetler çıkarılarak hazırladığım bu başlıklar ,yalnızca sözümü tutmak zorunda oluşumun neticesidir... yetmez derseniz ben devam etmeye hazırım... Kuran da kötü zannı ile karalanan ya da çarpıtılan hepten bir redde karşılık,umarım üzerinde durulması gereken güzellikleri bir nebze görmek nasip olur sizlere... o güzellikler ki ,tam anlamıyla uygulansalar dünya ne hale gelirdi... ama elimizde malesef öyle bir dünya hayatı kaldı ki,bu saatten sonra çocuk falan isteyenler bi daha düşünsün derim...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Cevaplar 52
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Kuran da kötü zannı ile karalanan ya da çarpıtılan hepten bir redde karşılık,umarım üzerinde durulması gereken güzellikleri bir nebze görmek nasip olur sizlere... o güzellikler ki ,tam anlamıyla uygulansalar dünya ne hale gelirdi...

 

Tarihte Kur'andaki var olan güzellikler dediğin olguları uygulayan insanlar, kavganın sınıf farklılığının acımasızlığından kurtulamaz oldular. Keşke yazdıklarınızı anlayacak isteğiniz olsa idi. Yukardaki ayetlerde bariz bir şekilde haksızlıklar var adaleti seven Allah insanlara hatta peygamberlere bile torpil yapıyor. Kimini kiminden üstün yarattım diyor. Birisini yada beni diğerinden üstün yaratıyorsa Allah'ın adaletliliği nerede kalıyor.

 

253 te peygamberleri farklı yarattığını söylüyor. 285 te ise sözünü unutup insanlara onları farklı olarak görmemelerini söylüyor. Allah her şeyi katmış karıştırmış, eline yüzüne bulaştırmış.

 

Adaletsizliğini devam ettirmiş. Kölecilikte olduğu gibi burada da insanların bir kısmını fakir sınıf diye sınıflandırmış, yani emperyalistlerin yaptığının tam aynısını yapmış, onlara birer fakirlik yolu çizmiş. Sonrada göye adaletli davranıp onlara "sadaka" lutfetmiş. Bu emperyalistlerin tarihi sınıflaşma kaderinin, çıkmazının bir oyunu. Biz neden diyoruzki dinler sömürücülerin kalkanlarıdır diye.

 

Sayın fft, sen ne kadar ayetleri bir araya getirirsen getir, hemen hapsi sömürü, haksızlık, adaletsizlik ve torpil içeriyor. Sadece inanıyorsunuz. Sorgulayıcı yapınız olsa bunu net olarak görebileceksiniz. Bizlerede gördüğünüz kalşp ve göz perdesi asıl sizlerde var.

 

Ayetleri yazıyor ve altına birde imza atıyorsun. Ve biribirileri ile tam tersi ve çelişiyor. Biri haksızlık içeriyor birisi de haksızlığa, sınıf farkına karşı çıkıyor. Ve sen ise, işte bak ben bunları biliyorum görünümündesin. Tavsiye ediyorum okuyup geçme. Alışkanlık kazanır belki birkaç kez oku anlayana kadar ve irdele. Ama şüpheci , sorgulayıcı zihniyetle, istekle...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

253 te peygamberleri farklı yarattığını söylüyor. 285 te ise sözünü unutup insanlara onları farklı olarak görmemelerini söylüyor. Allah her şeyi katmış karıştırmış, eline yüzüne bulaştırmış.

 

 

Ayetleri yazıyor ve altına birde imza atıyorsun. Ve biribirileri ile tam tersi ve çelişiyor. Biri haksızlık içeriyor birisi de haksızlığa, sınıf farkına karşı çıkıyor. Ve sen ise, işte bak ben bunları biliyorum görünümündesin. Tavsiye ediyorum okuyup geçme. Alışkanlık kazanır belki birkaç kez oku anlayana kadar ve irdele. Ama şüpheci , sorgulayıcı zihniyetle, istekle...

 

dünyada maddi ve manevi neye şüpheyle bakarsan bak inanmassın sayın maraba...

 

örnek olarak ticaret yapmayı düşünen kişi hiç bilmediği bir işe giriyor ya tutarsa diye...tutmasa bile kaybediceği bişe yok tutarsa kazanacağı çok şey var .ama bu demek değil ki hiçbirşeyi sorgulama şüphelenme...önemli olan kaybedeceği birşey yok bunu idrak etmek gerekir...

biz hayalci değiliz..bizler Kuran ve peygamber dışında herşeyi sorguluyoruz ..sorguladığımız şeyler teferruatlar.

253 teki ayete gelince peygamber insanlardan farklı yaratıldı takva yönünden arlanmış olarak farklılıktan bahsediyor.bizzat peygamberin kendi sözü(hadisi şerifi)insanın insana üstünlüğü ancak takva iledir ''diyor..buna göre ayetin devamındaki peygamberleri farklı olaraka görmeme kısmı ise ilahlaştırmayın anlamında kullanılmıştır...şimdi siz dersiniz ki ayetleri süslemekten başka bişe değil bu sölediğin!! neyse neticede anlam çıkarmak isteyen başka anlamlarda çıkarabilir sizin gibi...

 

saygılar....

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

dünyada maddi ve manevi neye şüpheyle bakarsan bak inanmassın sayın maraba...

 

örnek olarak ticaret yapmayı düşünen kişi hiç bilmediği bir işe giriyor ya tutarsa diye...tutmasa bile kaybediceği bişe yok tutarsa kazanacağı çok şey var .ama bu demek değil ki hiçbirşeyi sorgulama şüphelenme...önemli olan kaybedeceği birşey yok bunu idrak etmek gerekir...

biz hayalci değiliz..bizler Kuran ve peygamber dışında herşeyi sorguluyoruz ..sorguladığımız şeyler teferruatlar.

253 teki ayete gelince peygamber insanlardan farklı yaratıldı takva yönünden arlanmış olarak farklılıktan bahsediyor.bizzat peygamberin kendi sözü(hadisi şerifi)insanın insana üstünlüğü ancak takva iledir ''diyor..buna göre ayetin devamındaki peygamberleri farklı olaraka görmeme kısmı ise ilahlaştırmayın anlamında kullanılmıştır...şimdi siz dersiniz ki ayetleri süslemekten başka bişe değil bu sölediğin!! neyse neticede anlam çıkarmak isteyen başka anlamlarda çıkarabilir sizin gibi...

 

saygılar....

 

 

Bırak süslemeyi Allah adına bile konuşuyorsunuz. Tekrar bak 253'e üstün, derece, biriyle konuştum diğeriyle konuşmadım, bunlar hep sizce takva tabi. Koruyun bakalım torpilciliği ne kadar koruyacaksınız. Takvanın anlamını gerçekleri kamufule etmekse "takva" yapmayın, yapılmasın o halde. Açık ve objektif olunsun.

 

Birisi saltanatını korumak için Allahın oğluyum demiş, diğerisi hızını kesememiş ışık hızı ile Allaha gitmiş görüşmüş ondan sonrada kendisini farklı kılmış. Sizlerden başka kim inanır bu masallara. Masal olduğunu farkederseniz bu seferde de Allahın

görüşlerini güncellemeye kalkışırsınız. Bizim M.Ali AĞCANIN, Hasan MZARCININ ne günahı var garibimin onlara inanmıyorsunuz.

 

İnançlılar anlam çıkarmayı meslek edinmişler. Oturuyorlar uydur kardeşim uydur. İspat yok tabi. Kaf dağındaki elmanın rengi, büyüklüğü, heybeti, sihiri her türlü olabilir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Birisi saltanatını korumak için Allahın oğluyum demiş, diğerisi hızını kesememiş ışık hızı ile Allaha gitmiş görüşmüş ondan sonrada kendisini farklı kılmış. Sizlerden başka kim inanır bu masallara. Masal olduğunu farkederseniz bu seferde de Allahın

görüşlerini güncellemeye kalkışırsınız. Bizim M.Ali AĞCANIN, Hasan MZARCININ ne günahı var garibimin onlara inanmıyorsunuz.

 

:clover:

 

Saygılar.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bırak süslemeyi Allah adına bile konuşuyorsunuz. Tekrar bak 253'e üstün, derece, biriyle konuştum diğeriyle konuşmadım, bunlar hep sizce takva tabi. Koruyun bakalım torpilciliği ne kadar koruyacaksınız. Takvanın anlamını gerçekleri kamufule etmekse "takva" yapmayın, yapılmasın o halde. Açık ve objektif olunsun.

 

Birisi saltanatını korumak için Allahın oğluyum demiş, diğerisi hızını kesememiş ışık hızı ile Allaha gitmiş görüşmüş ondan sonrada kendisini farklı kılmış. Sizlerden başka kim inanır bu masallara. Masal olduğunu farkederseniz bu seferde de Allahın

görüşlerini güncellemeye kalkışırsınız. Bizim M.Ali AĞCANIN, Hasan MZARCININ ne günahı var garibimin onlara inanmıyorsunuz.

 

İnançlılar anlam çıkarmayı meslek edinmişler. Oturuyorlar uydur kardeşim uydur. İspat yok tabi. Kaf dağındaki elmanın rengi, büyüklüğü, heybeti, sihiri her türlü olabilir.

 

uslubuna dikkat et bu bir!!

 

hz isanın kendisinin Allah'ın oğluyum dediğini iddia eden sensin ben değil bunun hiçbir zaman kanıtı olmadı kimse kanıtlayamaz ki öle olmadığını öle bişey sölemediğine bizler inanırız bu iki!!

 

benim inancıma ve 1.5 milyar insanın inancına masal diyebilen sen bul getir o zaman bana kanıtlı ispatlı birşeyde görelim bakalım sorular sormak nasıl birşeymiş..bu üç!!

 

kimi kimden koruyacaz ona anlam veremedim??yalancı dediğiniz masalcı dediğiniz bir insan ölmüş gitmiş sendenmi koruyacam yada sizlerdenmi koruyacam bir insan inandığı hak yolunda gerekirse canını verir bizim burda koruduğumuz tek şey var oda değerlerimiz ve imanımız çok şükür!!!

 

son bir şey daha peki biz bunları koruyoruzda siz neyip peşindesiniz kimi kimden koruyorsunuz amacınız ne???[/

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

uslubuna dikkat et bu bir!!

 

Ben uslubuma dikkat etmeliyimki burada uzun süre masallara karşı mücadele etmeliyim. Üslubumu yöneticiler takip ediyor siz zahmet etmesenizde olur.

 

hz isanın kendisinin Allah'ın oğluyum dediğini iddia eden sensin ben değil bunun hiçbir zaman kanıtı olmadı kimse kanıtlayamaz ki öle olmadığını öle bişey sölemediğine bizler inanırız bu iki!!

 

'b@diCAN' dostum kendi inançlarınızı güncelliyorsunuzda neden hristiyanlarınkinde şu meşhur "takva"nızı çalıştırmıyorsunuz. Babası olmayan bir çocuk kimin oğlu olur ? Görünmeyenleriniz kimler ? Allah hamile bıraktırdığına göre Allah'ın oğlu olmuyormu ? İşte sana bir takvada benden. Buna da bir kılıf bulmuşsunuzdur mutlaka. Şimdi bunları söylerken benim üslubum "tu kaka"mı oluyor. Kandırmaca üslubum olsa idi dahamı zevkle dinleyecektin ? Meryemin allah tarafından döllendiği sizlerin dilinde değilmi ? Neden benim addiam olsun ? Sizin gibilerin masallarıyla büyüdük bizler, aktarıyoruz tekrar.

 

benim inancıma ve 1.5 milyar insanın inancına masal diyebilen sen bul getir o zaman bana kanıtlı ispatlı birşeyde görelim bakalım sorular sormak nasıl birşeymiş..bu üç!!

 

Kaf dağı masallarını da 4-5 milyar insan ağzı bir karış açık dinler. Benim için masal masaldır. Ergenekon destanı ne ise. Allahın oğlu olmak yada ışık hızı ile Allaha seyahat etmek te aynı şey. Üfürükçüler bile kendilerini imtiyazlı kılmak için, bana inanmazsanız büyü size de döner demiyormu ?

 

kimi kimden koruyacaz ona anlam veremedim??yalancı dediğiniz masalcı dediğiniz bir insan ölmüş gitmiş sendenmi koruyacam yada sizlerdenmi koruyacam bir insan inandığı hak yolunda gerekirse canını verir bizim burda koruduğumuz tek şey var oda değerlerimiz ve imanımız çok şükür!!!

 

Senin "değer" dediğin dayatmalar yıllardır insanlığı kasıp kavuruyor. Gerek hüküm olarak gerekse de kişilik farklılığını ( köle, fakir, cinsiyet, sadaka insanı) yerleştirerek. İnsanlığı bu ortaçağ dayatmalarından kurtarmak istiyoruz.

 

son bir şey daha peki biz bunları koruyoruzda siz neyip peşindesiniz kimi kimden koruyorsunuz amacınız ne???

 

Biliyorsun ve bilmemezlikten geliyorsun dostum. Bizler insanların biribirilerinden kimlik, inanç , cinsiyet , ekonomik olarak hiç farklı olmadıklarını hatta bu değerlerin özgürlük engellemeleri, sömürü değerleri olduğunu vurgulamaya çalışıyoruz. Bu dogma değerlerin orta çağ anlayışı olduğunu söylüyoruz. Belki milyonuncu vurgumuz. Çok açık.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ben uslubuma dikkat etmeliyimki burada uzun süre masallara karşı mücadele etmeliyim. Üslubumu yöneticiler takip ediyor siz zahmet etmesenizde olur.

'b@diCAN' dostum kendi inançlarınızı güncelliyorsunuzda neden hristiyanlarınkinde şu meşhur "takva"nızı çalıştırmıyorsunuz. Babası olmayan bir çocuk kimin oğlu olur ? Görünmeyenleriniz kimler ? Allah hamile bıraktırdığına göre Allah'ın oğlu olmuyormu ? İşte sana bir takvada benden. Buna da bir kılıf bulmuşsunuzdur mutlaka. Şimdi bunları söylerken benim üslubum "tu kaka"mı oluyor. Kandırmaca üslubum olsa idi dahamı zevkle dinleyecektin ? Meryemin allah tarafından döllendiği sizlerin dilinde değilmi ? Neden benim addiam olsun ? Sizin gibilerin masallarıyla büyüdük bizler, aktarıyoruz tekrar.

Kaf dağı masallarını da 4-5 milyar insan ağzı bir karış açık dinler. Benim için masal masaldır. Ergenekon destanı ne ise. Allahın oğlu olmak yada ışık hızı ile Allaha seyahat etmek te aynı şey. Üfürükçüler bile kendilerini imtiyazlı kılmak için, bana inanmazsanız büyü size de döner demiyormu ?

Senin "değer" dediğin dayatmalar yıllardır insanlığı kasıp kavuruyor. Gerek hüküm olarak gerekse de kişilik farklılığını ( köle, fakir, cinsiyet, sadaka insanı) yerleştirerek. İnsanlığı bu ortaçağ dayatmalarından kurtarmak istiyoruz.

Biliyorsun ve bilmemezlikten geliyorsun dostum. Bizler insanların biribirilerinden kimlik, inanç , cinsiyet , ekonomik olarak hiç farklı olmadıklarını hatta bu değerlerin özgürlük engellemeleri, sömürü değerleri olduğunu vurgulamaya çalışıyoruz. Bu dogma değerlerin orta çağ anlayışı olduğunu söylüyoruz. Belki milyonuncu vurgumuz. Çok açık.

tekrar tekrar maddelemek istemiyorum bu bir bu iki diye..ilk olarak ben senin dostun değilim. insanlık için göstermiş olduğunuz üstün hassasiyetten dolayıda sizi tebrik ederim ..sanki biz burda kırmızı fontla belirttiğin özellikleri ayırt ediyoruz eğer ediyor lsaydık burda bu kadar çene patlatmaz olurduk ..siz sadece kendinizi haklı gördüğünüz oranda haklısınız bizde kendimizi haklı gördüğümüz oranda haklıyız .eğer ki biz burda inanç kimlik cinsiyet farkı gözetseydik muhatab olunmazdınız..sırf kelime zenginleştirmek için burda yazı yazmanıza gerek yok.kısaca deyinki biz sizin düşüncelerinizide inançlarınızıda kökünüzüde tanımıyoruz siz bir hiçsiniz deyen olsun bitsin .lafı gevelemenin bir anlamı yok.

bizim gibilerin masallarıyla büyüdük demişsin.ne zararı oldu sana bu ''masalların''(senin tabirin).?sana masallarda gidip beline bomba bağlayıp yüzlerce kişiyi öldür katletmi dendi.yada şunun kimliği bu şunun cinsiyeti kadın şu fakir şu zengin , bunları ayırın yoksa kebablık olursunuz diye masallar mı anlattılar sana..???

 

kurduğun cümlelerin bir tanesinde bile anlam yok maalesef .dediğim gibi boncuk boncuk kelimelerle buraları süslemeye gerek yok net olalım.siz bizim için bi hiçsiniz sizin gibileri ayırt ediyoruz diyin olsun bitsin saygıdeğer maraba!!!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bir yanda insanların ancak takva ile üstün oldukları söylemi, bir yanda İsrailoğullarının alemlere üstün kılındıkları söylemi.

 

İsrailoğullarından da sürekli şikayet, sürekli şikayet. Yok gözümüzle görmeden inanmayız dediler, dağı kaldırdık, inandık dediler, sonra yine inanmadılar. Yok helva bıldırcın indirdik, mercimek soğan yok mu dediler. Yok cumartesi çalışmayın dedik, dinlemediler. Yok maymun olun dedik, maymuna çevirdik. Yok Tevrat'ı verdik, buzağıya taptılar. Yok savaşın dedik, sen ve rabbin ikiniz gidin savaşın dediler.

 

Yani bu İsrailoğullarına da takvayı atsan yapışmıyor, sürsen bulaşmıyor. Nasıl bu halleriyle alemlere üstün olmuşlar, muamma!

 

Şunu açıkça söyleseniz de anlasak: Peygamberlik İsrailoğullarında babadan oğula geçen bir saltanattan başka bir şey değildir. Muhammed bin Abdullah adında bir Arap çıkıp düşünmüş: "Bu peygamberliği bu uyanıklar niye tekellerine almışlar ki böyle? Biz Araplar Allah'ın kulu değil miyiz? Biz de peygamber çıkarırız pekala!"

 

Kendisinin son peygamber olduğuna ne zaman karar verdi diye merak ediyorum. Zaten kırk yaşında peygamberliğini ilan etti ve hicretti, savaştı derken dinini tamamladığında bir erkek çocuk edinme şansını çoktan yitirmişti sanıyorum. Belki de olaylar farklı gelişse son din dekleresi ile karşı karşıya kalmamış olurduk?

 

Çok fazla eşli olmasına ve yaşı ilerlemesine karşın eşlerini çok kıskanması da bundan olmalı. Birinin kendi çocuğunu peygamber çocuğu olarak yutturması ve ona peygamberliği devretmek zorunda kalmak en büyük kabusu olmalıydı. Belki de bu yüzden son peygamber olduğunu erken deklere etmiş ve olası bir olumsuzluğun önünü peşin kesmiştir. Sadece eşler değil, onca cariye de var...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

fft, afedersin, bu başlıktaki tezini anlayamadım. "Kur'an'dan şiddet ayetleri çıkınca bakın geriye ne güzel şeyler kalıyor, bunları da görün" mü diyorsun?

 

Böyle diyor olamazsın, çünkü "Kur'an bir bütündür" diyorsun. Ama başka bir tez de algılayamadım.

 

Tezin buysa, yine başaramamışsın. Çünkü yazdığın ayetlerde İbrahim peygamber kuşları kesip parçalıyor. Kimse böyle sonucu belli anlamsız bir deney için kuşlara gereksiz yere kıymaz. Bu kuşlar yeniden canlandıysa, bu, o anki o deneyi yapanı bağlar.

 

Tekrar edilemeyen deneyler kimseyi bağlamaz...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

tekrar tekrar maddelemek istemiyorum bu bir bu iki diye..ilk olarak ben senin dostun değilim. insanlık için göstermiş olduğunuz üstün hassasiyetten dolayıda sizi tebrik ederim ..sanki biz burda kırmızı fontla belirttiğin özellikleri ayırt ediyoruz eğer ediyor lsaydık burda bu kadar çene patlatmaz olurduk ..siz sadece kendinizi haklı gördüğünüz oranda haklısınız bizde kendimizi haklı gördüğümüz oranda haklıyız .eğer ki biz burda inanç kimlik cinsiyet farkı gözetseydik muhatab olunmazdınız..sırf kelime zenginleştirmek için burda yazı yazmanıza gerek yok.kısaca deyinki biz sizin düşüncelerinizide inançlarınızıda kökünüzüde tanımıyoruz siz bir hiçsiniz deyen olsun bitsin .lafı gevelemenin bir anlamı yok.

 

Yanlış düşünceler, inançlar insanları yok saymamamızı gerektirmez.

Bizim hayatımıza müdahale etmedikleri sürece, insanların neye inandıkları da bizi ilgilendirmez.

 

bizim gibilerin masallarıyla büyüdük demişsin.ne zararı oldu sana bu ''masalların''(senin tabirin).?sana masallarda gidip beline bomba bağlayıp yüzlerce kişiyi öldür katletmi dendi.yada şunun kimliği bu şunun cinsiyeti kadın şu fakir şu zengin , bunları ayırın yoksa kebablık olursunuz diye masallar mı anlattılar sana..???

 

kurduğun cümlelerin bir tanesinde bile anlam yok maalesef .dediğim gibi boncuk boncuk kelimelerle buraları süslemeye gerek yok net olalım.siz bizim için bi hiçsiniz sizin gibileri ayırt ediyoruz diyin olsun bitsin saygıdeğer maraba!!!

 

Bu masalların bize ne zararı oldu?

 

Anadolu'da kızlar neden okula gönderilmiyor sence?

Neden töre cinayetleri var? Sakın insanlar, taşlayarak öldürme seçeneğini kullanamadıkları için, bu işi bizzat ele almış olmasınlar?

Neden çocuk yaşta evlilik var?

Neden Profesör kılıklı insanlar ilkokul 3. sınıftaki 9 yaşındaki kızla evlenilebilir deyip, dinci belediyelşer bu sözleri kitap haline getirip dağıtıyorlar?

Biz belki Türkiye'nin laik kültüründen dolayı belimize bomba dolamadık, ya laik kültürde yetişmeyen müslümanlar? Yok mu onlarda beline bomba bağlayan?

Yokmu sokaklarda, insanların el-ele tutuşmasına bile müdahale eden müslümanlar?

Namaza gidicem diye işten kaçan memurlar yok mu?

Atatürk Havalimanında deve kesenler bizde değil mi?

En büyük hizmet geliri turizm olan bir ülkede, tursitik yerlerde bile içkiyi yasaklamaya kalkanlar bizde değil mi?

Bu insanlar bu ilhamı nereden alıyorlar, komunizmden mi, laiklikten mi, nerden?

Allah zaten her doğruyu söylemiş deyip, bilimsel temöbelliğe yatanlar müslümanlar değil mi?

Allah dünyayı "ol" demiş yaratmış diyen insan neyi araştıracak ki?

Dünya geçici diyen insan neyi araştıracak, niçin araştıracak ki?

Neden insanlar okul yaptırmayıp cami yaptırma yarışındalar?

 

Saygılar.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bir zaman bir belediye, hacdan gelen zemzem suyunu şebeke suyuna katmıştı. Rabbin bereketi biri bin eder ya, bir litre bile katsan, bin litre suyu "mübarek" kılar. Müslüman belediyenin kim bilir ne iyi niyetlerle, mutlaka ki besmeleler çekerek gerçekleştirdiği bu düşünceli ve sevaplı hareketi, ummadığı şekilde eleştiri konusu oldu.

 

Başka bir kısım müslümanlar çıktılar, bu hareketin çok yanlış olduğunu söylediler. Çünkü mübarek zemzem suyu musluklardan akıp kanalizasyona karışmış! Allah bence akıl dağıtırken her zaman kendisine inanan çok kimseler olmasını garantiye alır bir tarzda dağıtım gerçekleştiriyor olmalı...

 

Mensuplarını bu kadar bilimden uzak tutan müslümanlık için daha denilecek bir söz bulamıyorum...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

siz sadece kendinizi haklı gördüğünüz oranda haklısınız bizde kendimizi haklı gördüğümüz oranda haklıyız .eğer ki biz burda inanç kimlik cinsiyet farkı gözetseydik muhatab olunmazdınız..sırf kelime zenginleştirmek için burda yazı yazmanıza gerek yok.kısaca deyinki biz sizin düşüncelerinizide inançlarınızıda kökünüzüde tanımıyoruz siz bir hiçsiniz deyen olsun bitsin........

 

Olay yine kişiselleştrilmeye çalışılıyor galiba. Biz burada dar anlamda kişilere ait düşünceleri tartışmıyoruz. Genel olarak toplumları etkileyen ideolojilerin yanlışlarını, doğrularını tartışıyoruz. Bizlere göre ortaçağda, yıllarca önce "dinler" adıyla oluşturulan ideolojilerin, toplumlarda son derece kötü, kavgacı, adil olmayan ve katliamcı hükümlere, yöntemlere yol açması yanlışlıktır. Kayıtsız kalınamaz. Böyle bir anlayış yerine barışçı, demokratik ve sadece insan haklarının ön planda tutulduğu bir düzenin yer alması kaçınılmazdır.

 

Arkadaşım Brainin Slapper'in söylediği gibi anlayışlar, ideolojiler insanlarda kaldığı, toplumları olumsuz etkilemediği sürece bizleri ilgilendirmiyor. İnsan hakları bizler için çok önemli.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

''Siz bizim için bi hiçsiniz sizin gibileri ayırt ediyoruz diyin olsun bitsin'' de ne demek? E yani, hepiniz çocuk gibisiniz. Zaten böyle olmasa bu masallara inanmazsınız. Birisi; bana ne, bana ne, var var var der, bir diğeri, bize bir hiçsiniz sizin gibileri ayırt ediyoruz deyin olsun bitsin der, anlamadım ben bu işi. Benim babam senin babandan daha kuvvetli. Benim babam senin babanı döver misali yorumlarla eğleniyoruz.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Yanlış düşünceler, inançlar insanları yok saymamamızı gerektirmez.

Bizim hayatımıza müdahale etmedikleri sürece, insanların neye inandıkları da bizi ilgilendirmez.

Bu masalların bize ne zararı oldu?

 

Anadolu'da kızlar neden okula gönderilmiyor sence?

Neden töre cinayetleri var? Sakın insanlar, taşlayarak öldürme seçeneğini kullanamadıkları için, bu işi bizzat ele almış olmasınlar?

Neden çocuk yaşta evlilik var?

Neden Profesör kılıklı insanlar ilkokul 3. sınıftaki 9 yaşındaki kızla evlenilebilir deyip, dinci belediyelşer bu sözleri kitap haline getirip dağıtıyorlar?

Biz belki Türkiye'nin laik kültüründen dolayı belimize bomba dolamadık, ya laik kültürde yetişmeyen müslümanlar? Yok mu onlarda beline bomba bağlayan?

Yokmu sokaklarda, insanların el-ele tutuşmasına bile müdahale eden müslümanlar?

Namaza gidicem diye işten kaçan memurlar yok mu?

Atatürk Havalimanında deve kesenler bizde değil mi?

En büyük hizmet geliri turizm olan bir ülkede, tursitik yerlerde bile içkiyi yasaklamaya kalkanlar bizde değil mi?

Bu insanlar bu ilhamı nereden alıyorlar, komunizmden mi, laiklikten mi, nerden?

Allah zaten her doğruyu söylemiş deyip, bilimsel temöbelliğe yatanlar müslümanlar değil mi?

Allah dünyayı "ol" demiş yaratmış diyen insan neyi araştıracak ki?

Dünya geçici diyen insan neyi araştıracak, niçin araştıracak ki?

Neden insanlar okul yaptırmayıp cami yaptırma yarışındalar?

 

Saygılar.

yokmu sokaklarda kucak kucağa oturup öpüşen dinsizler

yokmu laiklik ve insan haklarından dem vuranların garip zavallı inançlı müslümanları bombalayıp karısına kızına tecavüz edeni

yokmu evren kendi kendine oluşmuş deyip sizler gibi burda müslamanların inançlarına saldıran dinsizlerin başka bir işe yarayanı

peki sizler bu ilhamı nerden alıyorsunuz zeustan mı ,şimşeklermi gönderiyor size müslümanları bulduğunuz yerde yaralayın incitin mi diyor size.

eskiden müslümanları bulduğu yerde öldürüyolardı tabi devir değişti daha iyi bi yöntem bulmuşsunuz .yer yazınız öldürmüyor adeta işkence niteliği taşıyor işkence vahşettir diyen sizlere ne oluyorda işkencelerin en büyüğünü yaşatıyorsunuz inananlara size bu hakkı kim veriyor??zeusmu ay mı güneşmi maddemi .madde size vahiy mi gönderiyor gidin bütün müslümanları kırın geçirin alay edin hor görün mü diyor...??

birşeyleri yazarken iki taraflı düşünmeizi öneririm...

saygılar dicem ama karşısında saygı beklemiyor olucam...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

yokmu sokaklarda kucak kucağa oturup öpüşen dinsizler

yokmu laiklik ve insan haklarından dem vuranların garip zavallı inançlı müslümanları bombalayıp karısına kızına tecavüz edeni

yokmu evren kendi kendine oluşmuş deyip sizler gibi burda müslamanların inançlarına saldıran dinsizlerin başka bir işe yarayanı

peki sizler bu ilhamı nerden alıyorsunuz zeustan mı ,şimşeklermi gönderiyor size müslümanları bulduğunuz yerde yaralayın incitin mi diyor size.

eskiden müslümanları bulduğu yerde öldürüyolardı tabi devir değişti daha iyi bi yöntem bulmuşsunuz .yer yazınız öldürmüyor adeta işkence niteliği taşıyor işkence vahşettir diyen sizlere ne oluyorda işkencelerin en büyüğünü yaşatıyorsunuz inananlara size bu hakkı kim veriyor??zeusmu ay mı güneşmi maddemi .madde size vahiy mi gönderiyor gidin bütün müslümanları kırın geçirin alay edin hor görün mü diyor...??

birşeyleri yazarken iki taraflı düşünmeizi öneririm...

saygılar dicem ama karşısında saygı beklemiyor olucam...

 

 

KALEM

 

51-Bu nedenle, hakikati inkara şartlanmış olanlar bu uyarı ve öğüdü her duyduklarında gözleriyle seni öldürecek gibi olsalar ve "(Muhammed mi?) o kesinlikle bir delidir!" deseler bile, (sabırlı ol.)

 

 

52- (Sabırlı ol,çünkü bu, (Allah'tan) bütün insanlığa bir öğüt ve uyarıdan başka bir şey değildir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

yokmu sokaklarda kucak kucağa oturup öpüşen dinsizler

 

Eee bundan sana ne, sana bir zararları var mı?

 

yokmu laiklik ve insan haklarından dem vuranların garip zavallı inançlı müslümanları bombalayıp karısına kızına tecavüz edeni

Hangi müslüman kadına "müslüman" olduğu için tecavüz edilmiş? Örnek?

 

yokmu evren kendi kendine oluşmuş deyip sizler gibi burda müslamanların inançlarına saldıran dinsizlerin başka bir işe yarayanı

Müslümanların inançlarının masallara benzediğini söylemek yanlış mı? Bunu da mı söylemeyelim. Madem inancınız süper sağlam, neden rahatsız oluyorsunuz eleştiriden?

 

peki sizler bu ilhamı nerden alıyorsunuz zeustan mı ,şimşeklermi gönderiyor size müslümanları bulduğunuz yerde yaralayın incitin mi diyor size.

 

Bizim zeus'umuz da yok, allah'ımız da, yehova'mız da. Biz insanların yarattığı değerlere bakarız.

 

eskiden müslümanları bulduğu yerde öldürüyolardı tabi devir değişti daha iyi bi yöntem bulmuşsunuz .yer yazınız öldürmüyor adeta işkence niteliği taşıyor işkence vahşettir diyen sizlere ne oluyorda işkencelerin en büyüğünü yaşatıyorsunuz inananlara size bu hakkı kim veriyor??zeusmu ay mı güneşmi maddemi .madde size vahiy mi gönderiyor gidin bütün müslümanları kırın geçirin alay edin hor görün mü diyor...??

birşeyleri yazarken iki taraflı düşünmeizi öneririm...

 

Eleştirmek, yanlışa "yanlış" demek ne zamandan beridir işkence oldu? Seni tutan mı var, sen de "yalış değil" de.

Vahy almak, vah vermek, Allah'ın yanına refrefle uçmak, asayı yılan yapmak, denizleri yarmak, kuşlarla konuşmak gibi fantazi şeyler yok bizde, biz insanların yarattığı değerlere bakarız, bilime bakarız.

 

saygılar dicem ama karşısında saygı beklemiyor olucam...[/b]

 

Saygılar.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Eee bundan sana ne, sana bir zararları var mı?

Hangi müslüman kadına "müslüman" olduğu için tecavüz edilmiş? Örnek?

Müslümanların inançlarının masallara benzediğini söylemek yanlış mı? Bunu da mı söylemeyelim. Madem inancınız süper sağlam, neden rahatsız oluyorsunuz eleştiriden?

Bizim zeus'umuz da yok, allah'ımız da, yehova'mız da. Biz insanların yarattığı değerlere bakarız.

Eleştirmek, yanlışa "yanlış" demek ne zamandan beridir işkence oldu? Seni tutan mı var, sen de "yalış değil" de.

Vahy almak, vah vermek, Allah'ın yanına refrefle uçmak, asayı yılan yapmak, denizleri yarmak, kuşlarla konuşmak gibi fantazi şeyler yok bizde, biz insanların yarattığı değerlere bakarız, bilime bakarız.

Saygılar.

 

kucak kucağa öpüşenlerin zararları yokta başörtülü gezenlerin ne zaraları var bundan sanane?insanların yarattığı değerleden bahsede bakın hele ne güzel bir değerdir ki bu öpüşünce banane oluyor..çelişkilere devam neyse...

 

müslüman olduğu için zengin petrol yatakları olduğu için silahsız savunmasız olduğu için ırakta filistinde(kaçmasınlar diye duvarlarla ********* ördürülen halk) müslüman olarak yaşadıkları için öldürülüyorlar aksini kimse iddia edemez!!!

 

inançlarımızın komik masallara benzeten sizlersiniz sadece aslında var olduğuna inandığınız tek şey kendi egonuzdur..bizim rahatsızlığımız küçümseyen tutumunuzdur eleştirmeniz değil.eleştirirken bir şeyi saygıda kusur ediyorsunuz buda güphegündüz saldırı niteliği taşır ki orda devreye girmek zorundayız.biz burda sizin maddesel evrensel ve hatta bilimsel telkinlerinizi dinlemekten zevk almıyoruz bilakis üzülüyoruz.

 

 

insanların yarattığı değerler Kuran'ın her köşesinde acık acık belirtilmiş hoşgörü adalet yangelip yatmama hepsi mevcut sizinde bildiğiniz üzre..

 

*********** o zaman sizi muhatab almayalım ki incinmeyelim ölemi..bu seferde hani nerdesiniz ey müslümanlar bakın bizler neler diyoruz cevabınız yok mu die dertlenirsiniz:)

 

********** müslümanlar bakmıyor mu bilime müslümanlar insanların yarattığı değerlere bakmıyor mu eğer ewet diyorsanız sizi bu düşünceye iten sebeb nedir?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

kucak kucağa öpüşenlerin zararları yokta başörtülü gezenlerin ne zaraları var bundan sanane?insanların yarattığı değerleden bahsede bakın hele ne güzel bir değerdir ki bu öpüşünce banane oluyor..çelişkilere devam neyse...

 

Öpüşmek insanların doğal ihtiyaçları. Olmazsa olmazlarından. İnançlar uğruna yaratılmış simge dayatmaları ise öyle değildir. Yahudi tutucuların taktığı kippalar (küçük takke) göya aklı, beyni koruyormuş. Türban ve kippa (takke) yahudilerin dini simgeleri. Araplar sonradan kopyalamışlar.

 

müslüman olduğu için zengin petrol yatakları olduğu için silahsız savunmasız olduğu için ırakta filistinde(kaçmasınlar diye duvarlarla ********* ördürülen halk) müslüman olarak yaşadıkları için öldürülüyorlar aksini kimse iddia edemez!!!

 

Tarihte ekonomik çıkarlar uğruna insanlar inançları, kimlikleri bahane edilerk öldürüldüğünü biliyoruz. Dinler, kavganın sömürünün baş yardımcısıdır demiştik.

 

inançlarımızın komik masallara benzeten sizlersiniz sadece aslında var olduğuna inandığınız tek şey kendi egonuzdur..bizim rahatsızlığımız küçümseyen tutumunuzdur eleştirmeniz değil.eleştirirken bir şeyi saygıda kusur ediyorsunuz buda güphegündüz saldırı niteliği taşır ki orda devreye girmek zorundayız.biz burda sizin maddesel evrensel ve hatta bilimsel telkinlerinizi dinlemekten zevk almıyoruz bilakis üzülüyoruz.

insanların yarattığı değerler Kuran'ın her köşesinde acık acık belirtilmiş hoşgörü adalet yangelip yatmama hepsi mevcut sizinde bildiğiniz üzre..

 

Sizler diğer dinlerin kurallarını nasıl komik görüyorsnız bizlerde islam dahil tüm inançların kurallarını komik görüyoruz. Arkadaşım Brain yazmış , ben onlara değinmeyeceğim. Benim ise en komik ve tehlikeli gördüğüm şeyler; İnsan eşitsizliği, kadın erkek farkı, çok eşlilik, esir kadınların cinsel meta olarak kullanılması, saç kılının günah olması vs. bu ortaçağ komiklikleri saymakla bitmez.

 

*********** o zaman sizi muhatab almayalım ki incinmeyelim ölemi..bu seferde hani nerdesiniz ey müslümanlar bakın bizler neler diyoruz cevabınız yok mu die dertlenirsiniz:)

 

Bilimsel düşünceler asıl masalları muhatap almazlar. Masallar karşısında incinen ve etkilenen gerçekler, insanlığın sosyal yaşamını direkt etkilemekte. Çağlar boyu insanlar masalların yaptımlarından incinmiş, çile ve ızdırap çekmişlerdir.

 

********** müslümanlar bakmıyor mu bilime müslümanlar insanların yarattığı değerlere bakmıyor mu eğer ewet diyorsanız sizi bu düşünceye iten sebeb nedir?

 

Evet ama oran önemli. 100 bilim adamına karşı 1 bilim adamı çıkaran müslümanlardır. O bir bilim adamının da araştırıcı özü dinden değil merak özünden gelmedir. Bilim adamı olabilme niteliği şüpheci, sorgulama özünden gelir. İnanç ilkeleri merakı, kuşkuyu engellerler.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Evet ama oran önemli. 100 bilim adamına karşı 1 bilim adamı çıkaran müslümanlardır. O bir bilim adamının da araştırıcı özü dinden değil merak özünden gelmedir. Bilim adamı olabilme niteliği şüpheci, sorgulama özünden gelir. İnanç ilkeleri merakı, kuşkuyu engellerler.

 

o zaman bu demek oluyor ki .her ateist bir bilim adamı adayıdır ölemi.siz hepiniz şüphecisiniz ya hepiniz herşeye kuşkulu yaklaşıyorsunuz yaa.. ne diyelim inşallah ii bir bilim adamı olursunuz:):)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

kucak kucağa öpüşenlerin zararları yokta başörtülü gezenlerin ne zaraları var bundan sanane?insanların yarattığı değerleden bahsede bakın hele ne güzel bir değerdir ki bu öpüşünce banane oluyor..çelişkilere devam neyse...

 

Türban tartışmasına nerden geldiniz?

 

Neyse, ben düşüncemi söyleyeyim.

 

Topluma hizmet veren kurumların çalışanları, hizmet alanlara kendi siyasi ve dini görüşlerini açıklayıcı bir kıyafet giymemelidirler. Zira, bu kıyafetler, hizmet alanlarda, "ayrımcılığa uğrama" endişesini yaratır.

 

Hizmet alanlar, istedikleri kıyyafeti giysinler, bu beni ilgilendirmez.

 

Herhalde, Nüfus İdaresine gidince, rahibe kılıklı, boynunda kocaman haçlar takan insanları yada, uzun saçlı, siyah tişörtlü, satanist kolyeler kıyafetler giyen, piercinglerle kaplı bir memurla karşılaşmak istemezsin.

 

Gazetenin birinde çıkmıştı. Hizmet verenlerin kıyafetinin, hizmet alanları nasıl etkilediğine güzel bir örnekti.

Konya'da Belediye idaresi uzun süredir dincilerin elinde.

İçkili mekan açmaya "yazılı" herhangi bir engel getirmemişler.

Ama şunu yapmışlar. İçkili yer açma ruhstı veren makama türbanlı veya sakallı/tespihltipleri oturtmuşlar.

İçkili yer açmak isteyen insanlara bu tipler önce bir vaaz veriyormuş.

Bu uygulama neticesinde, insanlar içkili eğlence yeri ruhsatı müracaatı yapmaz olmuşlar.

 

Yani, hizmet verenin dini ve siyasi görüşünü dışarıya yansıtıcı bir kıyafet giymemesi gerekir.

Hizmet alan ne isterse giysin, bizi ilgilendirmez.

 

müslüman olduğu için zengin petrol yatakları olduğu için silahsız savunmasız olduğu için ırakta filistinde(kaçmasınlar diye duvarlarla ********* ördürülen halk) müslüman olarak yaşadıkları için öldürülüyorlar aksini kimse iddia edemez!!!

 

Kimseyi müslüman diye öldürmüyorlar.

ABD şu anda neoconlar denen dinci ve israil sempatizanı bir grubun idaresinde.

İsrail için tehdit yaratabilecek tek arap devletini yıkmakla meşguller.

Ekonomik olarak yıkmakla, sosyal olarak yıkmakla meşguller.

 

inançlarımızın komik masallara benzeten sizlersiniz sadece aslında var olduğuna inandığınız tek şey kendi egonuzdur..bizim rahatsızlığımız küçümseyen tutumunuzdur eleştirmeniz değil.eleştirirken bir şeyi saygıda kusur ediyorsunuz buda güphegündüz saldırı niteliği taşır ki orda devreye girmek zorundayız.biz burda sizin maddesel evrensel ve hatta bilimsel telkinlerinizi dinlemekten zevk almıyoruz bilakis üzülüyoruz.

insanların yarattığı değerler Kuran'ın her köşesinde acık acık belirtilmiş hoşgörü adalet yangelip yatmama hepsi mevcut sizinde bildiğiniz üzre..

 

İnançlarınız komik masallardan ibaretsese, bu bizim sorunumuz değil.

 

Keloğlan kanatlı atına binmiş, bulutların üstündeki altın sarayında yaşayan sultanlar sultanını ziyarete gitmiş, dere tepe düz gitmiş, yolunun üstünde bir deniz varmış, tahta kılıcını denize bir vurmuş deniz yarılmış yol olmuş, yolculuk uzun sürmüş, vakit geçsin diye yolculuk sırasında börtü böcekle konuşmuş, kuşlarla dertleşmiş, yoluna çıkan devleri yenmiş, yedi başlı canavarı tahta kılıcıyla kesmiş, ve sonunda bulutların üstündeki altın sarayında oturan sultanlar sultanı ile görüşmüş. Sultanın saltanat arabası öyle büyükmüş ki, 80 bin kanatllı at çekiyormuş bu saltanat arabasını.

 

Yukarıdaki masal ile, Kuran arasında hiçbir fark yok.

Keloğlan yerine sizin masalda Muhammed var, Musa var, İsa var, Sülayman var.

 

*********** o zaman sizi muhatab almayalım ki incinmeyelim ölemi..bu seferde hani nerdesiniz ey müslümanlar bakın bizler neler diyoruz cevabınız yok mu die dertlenirsiniz:)

 

Muhatap alın tabi ki. Muhatap alsanız da, almasanız da, masal masaldır, değişmez.

Muhatap alırsanız, belki siz de masalın masal olduğunun farkına varırsınız.

Muhatap alırsanız, belki siz de dininizi daha iyi öğrenirsiniz, en azından bizim iddialarımızı çürütebilmek için.

 

********** müslümanlar bakmıyor mu bilime müslümanlar insanların yarattığı değerlere bakmıyor mu eğer ewet diyorsanız sizi bu düşünceye iten sebeb nedir?[/b]

 

Bizi bu düşünceye iten sebep ne?

Herşeyden önce bu bir düşünce değil, realitedir.

 

Bugünkü islamcıların sahip çıktığı 900-1200 yılları arasında "islam coğrafyasında" yaşayan insanlar, zamanında "kafir, zındık" gibi damgalar yemiş insanlardır. Onların yaptığı da çoğunlukla eski Mısır, Yunan, Hint, İran ve Mezopotamya uygarlıklarına ait bilimsel metinleri Arapçaya çevirmekten ibarettir. Adamlar can korkusundan tercümelerin üstüne doğru dürüst katkı yapabilecek zamanı ve cesareti bile bulamamışlardır.

 

Kuran'ın en yüce kitap sayıldığı bir anlayışta bilim nasıl gelişir ki?

Allah dünyayı 6 günde yarattı diyorsa, neyi araştıracaksın ki? " 6 günde mi yaratılmış hakkaten?" diyerek şüpheye düşmenin ve bunun sonucunda kebabhaneye gitme riskinin olduğu bir yerde nasıl böyle sorular sorabilirsin ki?

 

Allah dünyayı yarattık, ona ayı ve güneşi kandil yaptık diyors, güneş ve ayın niteliğini neden merak etsin ki insan, allah kandil demiş işte. Ötesi yok.

 

Keloğlan "devler vardır" diyorsa, vardır. Sogulanabilemez. Acaba fosilleri, kemikleri var mıdır diye araştırılmaz.

Muhammed cin, peri, şeytan, refref, burak var diyorsa, vardır. Sogulanabilemez.

 

Dinler, nitelikleri gereği bilime karşıdırlar.

 

Saygılar.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

b@diCAN kardeşim, kendi sağlığın için bu müslümanlar öldürülüyor, ırzlarına geçiliyor, müslüman oldukları için horlanıp eziliyorlar düşüncelerini bir an önce bırak. Bunlar sana eziyetten başka bir şey sağlamaz. Böyle şeyler olmuyor, sadece doğa böyle işliyor, bizim yapabileceğimiz evrensel insanlık değerlerini daha etkin kılmaya çalışmak. Aynı şeyler her türden insanın başına her yerde ne yazık ki halen geliyor. Sadece bir savaşın dayatıldığı coğrafyalarda acılar daha yoğun yaşanıyor. Savaşların ise çok çeşitli sebepleri var.

 

Sana tavsiyem, inanca dayalı ayrımsamalara girme, bu senin psikolojine zarar verir. Yok türbanlılar horlanıyor, yok dinsizler öpüşüyor... Bu düşünceler bana inan ruh sağlığını olumsuz etkiler.

 

Yok yani öyle bir şey, ezan okunurken minarelere ateş açılmıyor, cami kalabalıkken bomba konmuyor. Böyle uç örnekler bir Irak'ta yaşanıyor diye dinsizler müslümanlara savaş açtı diyemezsiniz. Lütfen makul olun, kendi iyiliğiniz için. Kaldı ki Irak'ta bu olayları da ABD aşayişte başarısız, kaostan başka bir şey getirmedi densin ve çekilsin diye müslümanlar yapıyorlar. Bir ABD askeri bir kıza tecavüz etti diye dinsizler müslümanları aşağılıyor diyemezsiniz. Her ülkede ve halkta suç eğilimli kişiler vardır, savaş ortamında bu eğilimler artar. Kaldı ki o asker de ceza aldı. Sizi duyan, dünya ikiye bölündü, dünya savaşı çıktı, müslümanlar savunmasız ve silahsız, sinek gibi ölüyorlar sanacak!

 

Irak kinlerin, acımasızlıkların yoğun olduğu bir coğrafya olagelmiştir. Bir Yezidi kız müslüman oldu diye köyünde taşlanarak öldürüldüğünü, sonra da köyün müslümanlarca havaya uçurulup beşyüz kişinin öldüğünü duymuşsunuzdur. Irak bu işte...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

b@diCAN kardeşim, kendi sağlığın için bu müslümanlar öldürülüyor, ırzlarına geçiliyor, müslüman oldukları için horlanıp eziliyorlar düşüncelerini bir an önce bırak. Bunlar sana eziyetten başka bir şey sağlamaz. Böyle şeyler olmuyor, sadece doğa böyle işliyor, bizim yapabileceğimiz evrensel insanlık değerlerini daha etkin kılmaya çalışmak. Aynı şeyler her türden insanın başına her yerde ne yazık ki halen geliyor. Sadece bir savaşın dayatıldığı coğrafyalarda acılar daha yoğun yaşanıyor. Savaşların ise çok çeşitli sebepleri var.

 

Sana tavsiyem, inanca dayalı ayrımsamalara girme, bu senin psikolojine zarar verir. Yok türbanlılar horlanıyor, yok dinsizler öpüşüyor... Bu düşünceler bana inan ruh sağlığını olumsuz etkiler.

 

Yok yani öyle bir şey, ezan okunurken minarelere ateş açılmıyor, cami kalabalıkken bomba konmuyor. Böyle uç örnekler bir Irak'ta yaşanıyor diye dinsizler müslümanlara savaş açtı diyemezsiniz. Lütfen makul olun, kendi iyiliğiniz için. Kaldı ki Irak'ta bu olayları da ABD aşayişte başarısız, kaostan başka bir şey getirmedi densin ve çekilsin diye müslümanlar yapıyorlar. Bir ABD askeri bir kıza tecavüz etti diye dinsizler müslümanları aşağılıyor diyemezsiniz. Her ülkede ve halkta suç eğilimli kişiler vardır, savaş ortamında bu eğilimler artar. Kaldı ki o asker de ceza aldı. Sizi duyan, dünya ikiye bölündü, dünya savaşı çıktı, müslümanlar savunmasız ve silahsız, sinek gibi ölüyorlar sanacak!

 

Irak kinlerin, acımasızlıkların yoğun olduğu bir coğrafya olagelmiştir. Bir Yezidi kız müslüman oldu diye köyünde taşlanarak öldürüldüğünü, sonra da köyün müslümanlarca havaya uçurulup beşyüz kişinin öldüğünü duymuşsunuzdur. Irak bu işte...

 

siz benim için tasalanmayı bırakında bir sorum olcak size

 

o coğrafyada doğduğunuzu düşünün şöyle beş dakka düşünün .bir amerikan askeri bile olsa tecavüz tecavüzdür ve kendinizi o tecavüz edilip öldürülen kadının yakını yerine koyun...kaldıki aynı şeyi israil lübnan savaşındada gördük .2 askeri kaçırıldı die lübnan ı 1 aydan fazla bombalayıp kaç kişinin parçalanarak ölmesine vesile oldu.kaldıki kaçırılan israil askerleri öldürülmedide tecavüzede uğramadı... gelin adaletten ***************...

ezan okunurken minarelerede ateş edilen zamanları gördük bosnayı çeçenyayı bırakın demagoji yapmayı kim kimin ne olduğunu ve kim kimden daha insalcıl bunları çok ii biliyoruz .o coğrafyada iran dışında yaşayan hemen her müslüman ülke savunmasız silahsız bırakılmıştır...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.