Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

adını hatırlayamıyorum şimdi ama kürtlerin başından birisi akp ninde kürtler gibi ezilmek istendiğini ve aynı şekilde kürtler gibi büyük çoğunluğa karşı koyduklarını söyleyerek bi açıklama yapmıştı

belkide aynı ideoloji savunuluyordur buz dağının görünmeyen yüzü de var ;)

Gönderi tarihi:

aynı ideoloji oldugunu zannetmiyorum :)...

Diyarbakıra gitmiştim bu secim sonrası , çoğunun dediği MHP ve CHP koalisyonu olursa eğer bizim için daha zor olurdu seçim uncesi söylemleri, Milliyetçi ve ırkcılığa varan söylemleri etkili olduğunu söylüyorlardı... uzun vadede enazından 5 yıl daha ılımlı bi partinin olması daha iiydi... DTP ye oy verseydik eger AKP kadar etkili olamazlardı .. Ve DP (eski DYP) ve ANAP lı secmenlerde muhturadan dolayı AKP ye oy verdiklerini söylediler...

Gönderi tarihi:

Kürtler ya AKPye yada DTP ye (daha dogrusu bagimsiz kürt millet vekillerine)oy verdi cünkü her iki partide cumhuriyet karşıtı.

AKP nin dogudada bu kadar oy toplamisini ise Tayyip Erdogan' in cok iyi propaganda calismalarina bagliyorum.

Biz yaradilani yaradandan öte severiz, herkes bizim icin esittir, ayirim yok dediler ve sanirim bu sekilde kürtlerinde gönüllerini fethettiler.

Gerci kürtlerin ne kadar esitlikten yana olduklarida ayri bir tartisma konusu ama neticede hic bir rejim kürtlere bu kadar olanak ve özgürlük saglamamisti.

Tayyip Erdogan' in sözlerine özünde katiliyorum, herkes özgür herkes esit olmali ama bu ilkeleri savunan Recep Tayyip Erdogan olunca akan sular duruyor.

Bu adama güvenmiyorum, güvenmem vardir bu eylemlerin altinda bir bit yenigi.

Gönderi tarihi:

Eğer kürtler akp yi desteklemeseydi ve oylarını dtp'ye verseydiler mhp ve chp daha güçlü olacaklardı buda yeni kaoslar ve reddin devamı demekti oysa başbakanımız diyarbakırda kürt sorununu varlığını ve demokratik çözümünü savunan sözler söylemişti bunun yanında abdullah gül konusunda cumhurbaşkanlığı konusunda yaşananlar ve abdullah güle (tüm türkiyede olduğu gibi) haksızlık yapıldığı görüşü hakimdi bence akp'nin kürt oylarını toplamasının nedenleri bunlardır...

Gönderi tarihi:

DTP ve AKP

Amerika konusunda, Avrupa Birliği konusunda, Atatürkçülük konusunda, milliyetçilik konusunda, Kuzey Irak konusunda aynı politikayı izlediği için.

Gönderi tarihi:
Bu soruya cevaplarınızı bekliyorum :) neden ne icin ve niye AKP ye oy veridiler?...

Bunu bilmemek icin insanin hicbirseyden haberi olmamasi gerekir.AKP nin Basbakani AB ve ABD nin Türkiye uzantisi,kökeni Gürcü oldugu icin Türkiyenin etnik catisma ortamina düsmasinden cikar saglama amacini tasiyan Tayyip Erdogan PKKlilara bir kimlik sözü vermistir,Onlarin Kürdistan hayallerine güc katmistir,Bu gerceklerin isiginda amaclari zaten Türkiyeyi bölmekten baska birsey olmayan PKK sempatizani Kürtlerin AKP ye oy vermeleri sasirtici degildir ve bekleniyordu zaten.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Bütün Kürtler hala Pkk yandası diye görülüyor bukadar da olmaz ki zamanında DP(DYP) oy verenlerde ANAP'a CHP ye bile oy verenlerde öyle ozaman, PKK'liler bukadar cok olsaydı simdi baska olurdu durum.. DTP ve AKP kolisyon kurmus olurlardı... CHP ye kim oy vermesse hemen bölücü Şeirattcı Devlet millet dusmanı sayılıyor bu cok anlamsız...

saygılar....

Gönderi tarihi:

AKP ye ummetci bi parti enmek yanlıs diilmi, farklı fikirlerden insanlar da ona oy verdi CHP den bile bu onun ummetci bi parti oldugunu mu gösterir?...mesela ben Sosyalistim ama AKP ye oy verdim :)

Gönderi tarihi:

pkk yandaşlarını ve sempatizanlarının akp ye oy verdiğini söyleyebilmek çok anlamsız

kürt bölgelerinden akp ye oy verilmeseydi o oyların chp yemi gideceğini sanıyordunuz

Gönderi tarihi:
AKP ye ummetci bi parti enmek yanlıs diilmi, farklı fikirlerden insanlar da ona oy verdi CHP den bile bu onun ummetci bi parti oldugunu mu gösterir?...mesela ben Sosyalistim ama AKP ye oy verdim :)

AKP ümmetçidir.

Senin AKP ye oy vermende senin sosyalist olmadığını gösterir. Sosyalistlerin AKP ye oy verdiğini değil.

Gönderi tarihi:

esas soru: Kurtler simdi AKP'den memnunlar mi?

hatta da hatta: Turkiye memnun mu?

bunu cidden soruyorum.

gercegi soyleyecek olursam, sevmeye sevmeye, icimden gelmeye gelmeye CHP'ye oyumu verdim havalimaninda son anda. ********, ama bir daha Gore yerine Nader'a oy verme hatasini yapmamak icin (hani su bizim de yesil -- dinci yesili degil -- veya ozgurluk partileri gibi), bir daha sadece ve sadece Bush gibi bir felaket'i engellemek icin iste verdim *****, iiiiiihhk. hani suuu sozde "Turkiye ---(AKP)---> Iran" felaketinden bahsediyorum, arkadaslar. ve veyaaa, bir "anti-demokratik" (i.e. anti-EU) coup daha....

ama oyle birsey olmadi henuz. hatta ekonomi accik da iyilesti sanki? yani, ya bu adamlar harbi derinden operasyon yapiyorlar, ya da sadece sozde seriatcilar, dincileri kazanmak icin, esas ta korkak...

herhangi bir durumda, dusundum de, eger ekonomi iyi gidiyorsa, eger Turkiye'ye yine gittigimde bana basimi ortunme zorunlugu olmazsa (tamam babamin ve kayin-babamin koylerini ziyaret ettigimde arada yemeni baglamak hosuma gidiyor da -- hem de sac iyi kuruyor -- dini zorlama olaylarini kast ediyorum genel olarak tabii, sadece sac bas modalarini degil), yaw AKP'nin zarari degil yarari dokunmus.

gercegi soyleyecek olursam, birazcik da olsa sevincliyim ***** ***** kazanmadigina. Turkiye tehlikeli yonlere dogru gidecek ise de, artik CHP gibi partiler "kaliteli" politikacilari one surmeyi becerebilecekler mi? umarim ondan once is isten gecmez deee... belki de bu AKP korkusu sadece paranoia. kim bilir? aranizda bilen var mi?

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.