Φ SON_AKINCI Gönderi tarihi: 14 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 14 Ağustos , 2007 Ah şu atesit'ler bilimde mi sizin için hiç bir anlam ifade etmiyor anlamak zor. ********** Alıntı
Φ suheda Gönderi tarihi: 15 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 15 Ağustos , 2007 Sevgili Suheda, Burada anlaşmazlık konusu olan şey, konuyu açan kişi ve buna cevap veren arkadaşlarımız, ölümün kendisinden bahsetmiyorlar. Ölümden sonrasından veya ölüm korkusunun insanlar üzerindeki etkisinden bahsediyorlar. Yani sen ve onlar farklı şeylerden bahsediyorsunuz. Saygılar. Aynı şey sevgili Brain,korkunun temeli ölüm anı değil,yada bu dünyayı bırakıp gitmede değil herkesin bilinç altında öldükten sonraki belirsizlik yatar ve insanı korkutan en büyük etkende budur.... Mesela Ölümün en çok korku haline geldiği hastalık "Panik bozukluktur" Panik atak yaşayanlar ; isterse yüzüncü atağını yaşasın ve doksan dokuz atağında ölmediğini de bilsin ; "Bu sefer öleceğim" diye düşünür. Çünkü o an beynin oksijen ve kanlanma miktarı azaldığından zihinsel bulanıklık yaşanabilir ve irtibat kopabilir. Yabancılaşma duygusu yaşanır... Panik ataklı insanlarımız bu yüzden ölüm, kaza, cinayet,intihar davranışı gibi haberleri duymak görmek istemezler, ölümü hatırlatacak her şeyden uzak durmaya çalışırlar... Bazı panikli insanlar ölümü bu kadar yakın hissedince " dünyaya ait " bazı zevklerden vazgeçerler. Örneğin alkolü bırakma , çapkınlıktan vazgeçme gibi. Bazılarında dine yöneliş başlar 5 vakit namaz kılmaya başlayan olur. Kadın Panik ataklılar tesettüre girmeye ve namaz kılmaya başlar. Böylece islam kültüründe olan " Hesap verme gününe " hazırlıklı olunur ve ölüm korkusu hafiflemeye başlar. Çünkü bir çok hastada öldükten sonra " ceza görme korkusu" vardır. Bu nedenle zaman varken " öteki dünya ya " hazırlıklara başlanır... alıntı... Alıntı
Φ abraham Gönderi tarihi: 15 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 15 Ağustos , 2007 aynı şey değil biri kafana silahı dayasa ve tetiği düşürmek üzere olsa emin olki aklına ne cennet gelir ne cehennem o an herşey unutulur sadece bir korku kalır. o korkuda ilahi birşey değildir gayet normal birşeydir vede sağlıklı insanlarda olur. Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 15 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 15 Ağustos , 2007 Bazılarında dine yöneliş başlar 5 vakit namaz kılmaya başlayan olur. Kadın Panik ataklılar tesettüre girmeye ve namaz kılmaya başlar. Böylece islam kültüründe olan " Hesap verme gününe " hazırlıklı olunur ve ölüm korkusu hafiflemeye başlar. Çünkü bir çok hastada öldükten sonra " ceza görme korkusu" vardır. Bu nedenle zaman varken " öteki dünya ya " hazırlıklara başlanır...[/b] alıntı... Bu, insanları ibadete yöneltmek için Allah tarafından düzenlenmiş bir mekanizma mı? Yani Allah panik atak hastalığını kullarının ibadete yönelmesini sağlamak için mi gönderiyor? Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 15 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 15 Ağustos , 2007 Şu kadınların cennetten ne anladığını ne beklediğini bir öğrensembir anlasam..kadınlara ne var orada,ben aradım kuranda bişeyden bahsetmiyor,hatta kadınlar sanki orada hiç yoklar. Tevbe(*) Sûresinin 67 . Ayetinde Münafık erkekler ve münafık kadınlar birbirlerindendir (birbirlerinin benzeridir). Kötülüğü emredip, iyiliği yasaklarlar, ellerini de sıkı tutarlar. Onlar Allah’ı unuttular; Allah da onları unuttu. Şüphesiz münafıklar, fasıkların ta kendileridir. Tevbe(*) Sûresinin 71 . Ayetinde Mü’min erkekler ve mü’min kadınlar birbirlerinin dostlarıdır. İyiliği emreder, kötülükten alıkoyarlar. Namazı dosdoğru kılar, zekâtı verirler. Allah’a ve Resûlüne itaat ederler. İşte bunlara Allah merhamet edecektir. Şüphesiz Allah mutlak güç sahibidir, hüküm ve hikmet sahibidir. Tevbe(*) Sûresinin 72 . Ayetinde Allah mü’min erkeklere ve mü’min kadınlara, ebedi olarak kalacakları, içinden ırmaklar akan cennetler ve Adn cennetlerinde çok güzel köşkler vadetti. Allah’ın rızası ise, bunların hepsinden daha büyüktür. İşte bu büyük başarıdır. Nûr(*) Sûresinin 26 . Ayetinde Kötü kadınlar, kötü erkeklere; kötü erkekler de kötü kadınlara; temiz kadınlar temiz erkeklere, temiz erkekler de temiz kadınlara layıktır.2 O temiz olanlar iftiracıların söyledikleri şeylerden uzaktırlar. Onlar için bir bağışlanma ve bolca verilmiş iyi bir rızık vardır. Ahzâb(*) Sûresinin 35 . Ayetinde Şüphesiz müslüman erkeklerle müslüman kadınlar, mü’min erkeklerle mü’min kadınlar, itaatkar erkeklerle itaatkar kadınlar, doğru erkeklerle doğru kadınlar, sabreden erkeklerle sabreden kadınlar, Allah’a derinden saygı duyan erkekler, Allah’a derinden saygı duyan kadınlar, sadaka veren erkeklerle sadaka veren kadınlar, oruç tutan erkeklerle oruç tutan kadınlar, namuslarını koruyan erkeklerle namuslarını koruyan kadınlar, Allah’ı çokça anan erkeklerle çokça anan kadınlar var ya, işte onlar için Allah bağışlanma ve büyük bir mükafat hazırlamıştır. Ahzâb(*) Sûresinin 73 . Ayetinde Allah, münafık erkeklere ve münafık kadınlara, Allah’a ortak koşan erkeklere ve Allah’a ortak koşan kadınlara azap etmek; mümin erkeklerin ve mümin kadınların da tövbelerini kabul etmek için insana emaneti yüklemiştir. Allah çok bağışlayandır, çok merhamet edendir. Muhammed(*) Sûresinin 19 . Ayetinde Bil ki Allah’tan başka hiçbir ilâh yoktur. Hem kendinin, hem de inanmış erkek ve kadınların günahlarının bağışlanmasını dile! Allah gezip dolaştığınız yeri de, içinde kalacağınız yeri de bilir. Fetih(*) Sûresinin 5 . Ayetinde Bütün bunlar Allah’ın; inanan erkek ve kadınları, içlerinden ırmaklar akan, içinde temelli kalacakları cennetlere koyması, onların kötülüklerini örtmesi içindir. İşte bu, Allah katında büyük bir başarıdır. Fetih(*) Sûresinin 6 . Ayetinde Bir de, Allah’ın, hakkında kötü zanda bulunan münafık erkeklere ve münafık kadınlara, Allah’a ortak koşan erkeklere ve Allah’a ortak koşan kadınlara azap etmesi içindir. Kötülük girdabı onların başına olsun! Allah onlara gazap etmiş, onları lanetlemiş ve kendilerine cehennemi hazırlamıştır. Orası ne kötü bir varış yeridir! Hadîd(*) Sûresinin 12 . Ayetinde Mü’min erkeklerle mü’min kadınların nurlarının, önlerinde ve sağlarında koştuğunu göreceğin gün kendilerine şöyle denir: “Bugün size müjdelenen şey içlerinden ırmaklar akan, ebedi olarak kalacağınız cennetlerdir.” İşte bu büyük başarıdır. Hadîd(*) Sûresinin 13 . Ayetinde Münafık erkeklerle münafık kadınların, iman edenlere, “Bize bakın ki sizin ışığınızdan biz de aydınlanalım”4 diyecekleri gün kendilerine, “Arkanıza (dünyaya) dönün de bir ışık arayın” denilecektir. Derken aralarına kapısı olan bir sur çekilir. Bunun iç tarafında rahmet, onlar (münafıklar) tarafındaki dış cihetinde ise azap vardır. Hadîd(*) Sûresinin 18 . Ayetinde Şüphesiz ki sadaka veren erkeklerle sadaka veren kadınlar ve Allah’a güzel bir borç verenler var ya, (verdikleri) onlara kat kat ödenir. Ayrıca onlara çok değerli bir mükafat da vardır. Nûh Sûresinin 28 . Ayetinde “Rabbim! Beni, ana babamı, iman etmiş olarak evime girenleri, iman eden erkekleri ve iman eden kadınları bağışla. Zalimlerin de ancak helâkini arttır.” Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 15 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 15 Ağustos , 2007 Tevbe(*) Sûresinin 67 . Ayetinde Münafık erkekler ve münafık kadınlar birbirlerindendir (birbirlerinin benzeridir). Kötülüğü emredip, iyiliği yasaklarlar, ellerini de sıkı tutarlar. Onlar Allah?ı unuttular; Allah da onları unuttu. Şüphesiz münafıklar, fasıkların ta kendileridir. . . . Nûh Sûresinin 28 . Ayetinde ?Rabbim! Beni, ana babamı, iman etmiş olarak evime girenleri, iman eden erkekleri ve iman eden kadınları bağışla. Zalimlerin de ancak helâkini arttır.? E hani, erkeklere vaad edilen şeffat elbiseli hurilerin karşıtları nurilerden hiç bahsetmiyor. Yukarıda sizin aktardıklarınız ancak bu dünya ile ilgili ve ucundan köşesinden cennetteki ırmaklarla damaklara bal çalınıyor. Alıntı
Φ sarıgöl Gönderi tarihi: 15 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 15 Ağustos , 2007 aynı şey değil biri kafana silahı dayasa ve tetiği düşürmek üzere olsa emin olki aklına ne cennet gelir ne cehennem o an herşey unutulur sadece bir korku kalır. o korkuda ilahi birşey değildir gayet normal birşeydir vede sağlıklı insanlarda olur. "KORKU" nedir yaşayan her canlı (mahlukat) korkuyu bilir tamam ama bu nasıl oluşur ve nerede oluşur. "MADDE KORKARMI" veya "NİÇİN KORKMAZ" . Alıntı
Φ abraham Gönderi tarihi: 16 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 16 Ağustos , 2007 "KORKU" nedir yaşayan her canlı (mahlukat) korkuyu bilir tamam ama bu nasıl oluşur ve nerede oluşur."MADDE KORKARMI" veya "NİÇİN KORKMAZ" . Korktuğumuz zaman endişeye kapılırız ve kalp atışlarımızın hızlanması, terleme gibi pek çok fiziksel tepki veririz. Reflekssel kaçma davranışları da tetiklenebilir. Bu fiziksel tepkilere ve kaçma davranışına yol açansa sinir sistemindeki pek çok olaylar dizisi. Korku durumunda beynin en çok aktive olduğu alansa “amigdala” ve “thalamus” olarak geçiyor. Amigdala’nın dahil olduğu alanlar bir olay ya da nesnenin kişi için ifade ettiği duygusal motivasyon, dürtüsel davranışlar (kendini savunma) ve bu davranışlara eşlik eden duygular (korku) ve yüz ifadelerinden duygu tanıma. Thalamus ise duyusal bilginin uygun beyin bölgelerine gönderildiği bir ara konaklama merkezi. Örneğin gözden gelen optik sinirlerden ya da işitsel sinirlerden bilgiyi alıp, onların uygun merkezlere geçişinde bir ara basamak rolü oynuyor. Haliyle gerek aşkın, gerekse korkunun bilinçli duygulardan ziyade reflekssel ya da dürtüsel olduklarını söyleyebiliyoruz. Söz konusu durumlarda aktive olan beyin bölgelerinin kontrol ettikleri alanlara baktığımızda da bu sav kulağa gerçekçi geliyor. TÜBİTAK sitesinden alıntıdır korku böyle oluşuyormuş gelelim almak istediğiniz cevaba korku olarak sadece ölüm (yani size göre cennet cehennem) korkusumu vardır? ya allah, ondan korkmamızı neden istesinki? hani bazı ***** gençlerimiz mafya olmak ister milletin ondan korkması ve korkuyla saygı göstermesi için. buda aynı ona benziyor. yoksa allahın egolarımı var? istediği saygıyı korkutarakmı almak istiyor? neden doğrulukla güzellikle değilde korkutarak? allah mafyamıdır? ben bile daha medeniyim Alıntı
Φ xprensesx Gönderi tarihi: 16 Ağustos , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 16 Ağustos , 2007 hadisi: allah'tan korkan allah'a yaklaşır. amacım bunu konuşmaktı ama...... Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 16 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 16 Ağustos , 2007 hadisi: allah'tan korkan allah'a yaklaşır. amacım bunu konuşmaktı ama...... Korkuyla yaklaşılan bir Yaratan'ı insan nasıl sevebilir ki. Bu sanırım insan psikolojisine ters düşer. Ne yazık ki, İslam dini (İslam diyorum, çünkü burada İslam tartışılıyor) Yaratan'ın Sevgi ve Hoşgörü olduğunu unutup, insanları korku zoruyla Yaratan'a yaklaştırmaya çalışıyor. Alıntı
Φ obscuritycode2a Gönderi tarihi: 16 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 16 Ağustos , 2007 Ölümden korkmuyorum eninde sonunda hepimiz öleceğiz bunun farkındayım ve bunun korkusuyla her anımı zehir etmenin anlamı yok.İnanmadığım bir şeyin etkisinden de korkmuyorum çünkü inanmadığım şey bana göre yok.Toprağa gömülmeyi pek düşünmedim yani cesedinin yok edilmesinin çeşitli yolları var ama toprağın içinde çürüyeceksem seni temin ederim hiçbir şey hissetmeyen,hiç bir biyolojik fonksiyonu kalmamış bir ölü olarak orada bulunacağım.Eğer senin dediğin doğruysa artık cehennem beni bekliyor olacak,bunu da düşünmüyor değilim ama her seferinde sona geldiğim nokta Islam ın ve diğer dinlerin saçma oldugu,günümüz anlayışlarıyla uyuşmadığıdır.Tanrının çok daha farklı olmasını isterdim,eğer tanrı Islam da anlatıldıgı gibiyse hala inanmamakta direteceğim ve dünyadaki yaşamımı onun emrettikleri saçmalıklara göre şekillendirmeyeceğim. Ayrıca nedense içimdeki birşey öbür dünyanın da o kadar iyi olmayacağını söylüyor.Huriler,şaraplar,çeşitli meyveler,aklına gelebilecek herşey.Sonsuzluk aleminde amaçsız bir şekilde yaşayacağım ve bir sonu gelmeyecek.Bi umudum,beklentim,korkum olmayacak.Cennette olsam bile birgün sıkılacağımı düşünüyorum,aradan 10.000.000.000 yıl geçtiğini düşün artık ne yapacaksın neyi öğreneceksin amacın ne olacak? Son olarak cennette iyilikler işlemiş biri olarak bulundugumda,bir tarafım hep tanrıya kırgın olurdu.Bizleri aptalca bi test için materyalistik evrene atıp içimizden iyi olanları kendi yanına alıp çürük olanları cehennemde sonsuzluğa ittiği için hep ama hep kırgın olurdum.Kader defterlerimize geleceğimizi yazıp,bizlerin robotik bir şekilde dünyada sonumuzu beklediğini izlemek acaba onu egoistik dünyasında yeteri kadar mutlu ediyor mudur? Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 16 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 16 Ağustos , 2007 E hani, erkeklere vaad edilen şeffat elbiseli hurilerin karşıtları nurilerden hiç bahsetmiyor. Yukarıda sizin aktardıklarınız ancak bu dünya ile ilgili ve ucundan köşesinden cennetteki ırmaklarla damaklara bal çalınıyor. sen bana huri nin dişi olduğunu ıspatla bende sana nuri için dua edeyim... sanki sana nuri verseler inanacaksın ya... Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 16 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 16 Ağustos , 2007 Ayrıca nedense içimdeki birşey öbür dünyanın da o kadar iyi olmayacağını söylüyor.Huriler,şaraplar,çeşitli meyveler,aklına gelebilecek herşey.Sonsuzluk aleminde amaçsız bir şekilde yaşayacağım ve bir sonu gelmeyecek.Bi umudum,beklentim,korkum olmayacak.Cennette olsam bile birgün sıkılacağımı düşünüyorum,aradan 10.000.000.000 yıl geçtiğini düşün artık ne yapacaksın neyi öğreneceksin amacın ne olacak? Son olarak cennette iyilikler işlemiş biri olarak bulundugumda,bir tarafım hep tanrıya kırgın olurdu.Bizleri aptalca bi test için materyalistik evrene atıp içimizden iyi olanları kendi yanına alıp çürük olanları cehennemde sonsuzluğa ittiği için hep ama hep kırgın olurdum.Kader defterlerimize geleceğimizi yazıp,bizlerin robotik bir şekilde dünyada sonumuzu beklediğini izlemek acaba onu egoistik dünyasında yeteri kadar mutlu ediyor mudur? Foruma hoşhgeldiniz, katkılarınız için teşekkürler. Saygılar. Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 16 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 16 Ağustos , 2007 sen bana huri nin dişi olduğunu ıspatla bende sana nuri için dua edeyim... sanki sana nuri verseler inanacaksın ya... TDK; Cennette yaşadığına inanılan kız: "Aydan arıdır yüzleri / Misk amberdir sözleri / Cennette huri kızları."- Yunus Emre. Bu sadece TDK dan bir örnek. Olmadı, başka örnekler lazım derseniz memnuniyetle yazarım. Ayrıca kadınlara sadece üstü kapalı şeyler vaad ediliyor. Yani bizim için özel bir şey yok cennette. Ha bir de, bir insanın inanması için huri veya nurilerde ise aklı fikri, ben almayayım! Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 16 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 16 Ağustos , 2007 korku olmasaydi,tecavuz olaylari,ahlaksizlik,calma,oldurme butun suclar daha da artardi...Cunku cenet cehennem bilinci bunlarin onune gecip DUR diyor.... İnnocent, suç derken psikolojik durumu bozuk, canı istediği için veya zevk aldığı için suç işleyenleri kastediyorsan onlara kimsenin, tanrının da yapabileceği bir şey yok. Bu tür insanlar dindar toplumlarda da ortaya çıkıyor ve cehennem korkusunu onlara hiç bir yol ile zaten empoze etmenin bir yolu yok. Bu insanların anormal beyin faaliyetleri olduğu da saptanmış. Bunlar için dini açıdan sorulacak tek soru, adil olduğu söylenen tanrının bunları niye yarattığı! Kaldı ki tanrıdan emir alarak öldürdüğünü veya içine şeytan girmiş insanları öldürdüğünü iddia eden psikopatlar da var. Normal insanlardan bahsedersek, normal insanları da cezanın ağırlığından çok, suçlu olarak deşifre edilmenin korkuttuğu biliniyor. Yani normal insanlar cezadan çok, yakalanmaktan korkuyorlar. Tanrıya inancı tam olan birisinin ben suçtan çekineceğini varsaymıyorum. "İnancı" sayesinde bir şekilde tanrının iltimas geçeceğini düşünmesi daha olası. Bir şekilde "helalleşeceğini" düşünmesi de... Hatta "şefaate" nail olacağını da! Çünkü dinler her şeyin önüne iman'ı koymaktalar. İmanın tamsa, gerisi bir şekilde hallolabiliyor. Bu bakımdan cehennem korkusu suçu engellemez. İnsanlar toplumdan çekinir ve toplumun nefretine uğramaktan korkarlar. Öbür dünyadan değil. Tabii yine psikopatları hariç tutuyorum. Psikopatları bence en iyisi yok etmektir. Başka bir çare yoktur. Çünkü onlar için ne toplum, ne utanç, ne tanrı vardır. Beyinleri dumura uğramıştır. Bu konuda ayrıntılı arıştırmalar vardır, beyin anomalisi gösterdikleri ve değer yargısı üretmekten yoksun oldukları gösterilmiştir. Yalnız bir konu daha var ki, bu tür psikopatların değer yargıları aşınmış ve bireyselci toplumlarda daha çok ortaya çıktığı, sosyal dayanışmanın, akrabalık ilişkilerinin daha güçlü olduğu gelenekçi toplumlarda daha az çıktıkları bir gerçek. Fakat bunun da inançla ilgisi yok. Bireyselci toplumlarda kimse bu insanların farkına varmıyor ve psikopatik durumları giderek derinleşiyor. Burada bir tanıdığınız psikopat olsa hemen farkedersiniz ve en fazla bir kaç cinayetten sonra yakayı ele verir. Yani din, toplumsal ilişkileri güçlendiren bir araç olarak dolaylı bir fayda sağlayabilir. Din zayıflıyorsa dedektiflik teknikleri gelişmeli. O da yok, o da yoksa hakkaten iş zor... Bakın Irak'a... Yezidi kız müslüman olmuş, köyünde taşlayarak öldürmüşler. Müslümanlar da köyü havaya uçurmuş, beşyüz ölü... Bu adamlara ne demokrasiyi, ne gelişmiş teknolojiyi, ne bir insanlık erdemini sahiplendiremezsiniz. Bırakacaksın işlerini bildikleri yoldan, tanrıdan yardım alarak halletsinler... Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 16 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 16 Ağustos , 2007 innocent, kesin biçimde kestirilip atılamayak bir konu üzerindeyiz. Bu konuda hiç bir yaklaşımı kesin biçimde dışlamak mümkün değil. Mutlaka ki bir çok bakımlardan siz de haklısınız. Bu konuyu nasıl toparlayabiliriz... Sanıyorum bunun yanıtı hiç bir şeyin yan etkisiz olamayacağı. Teknoloiyi mi geliştirdin, yan etkisi var. Özgürlükleri mi genişlettin, yan etkisi var. Olmadı kıstın mı, yine yan etkisi var. Çok mu duygusalsın, iyi bir şey ama yan etkisi var. Duygularına kulak vermez misin, aslında iyi edersin böyle bir dünyada ama yine yan etkisi var... Sonuç olarak karmaşık ve yaşamanın zor zenaat olduğu bir dünyada yaşadığımız kesin. Fakat benim bir anlayışım, her şeyin ancak olabileceği biçimde olmakta olduğudur. Hatta başka bir yıldızın gezegenine gitsen, oradaki canlıların da pek farklı olmayacağını, hatta buradaki iki kuş türü arasındaki farklılığın örneğin, oradaki ile buradaki iki kuş türünden daha fazla farklılık gösterebileceğini düşünürüm. Bizler de ancak olabileceğimiz bir biçimdeyiz, buna inanmalısınız. Aksi halde bunca yavaş işleyen bir evrim sürecine tabi olmazdık... Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 16 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 16 Ağustos , 2007 TDK; Cennette yaşadığına inanılan kız: "Aydan arıdır yüzleri / Misk amberdir sözleri / Cennette huri kızları."- Yunus Emre. Bu sadece TDK dan bir örnek. Olmadı, başka örnekler lazım derseniz memnuniyetle yazarım. Ayrıca kadınlara sadece üstü kapalı şeyler vaad ediliyor. Yani bizim için özel bir şey yok cennette. Ha bir de, bir insanın inanması için huri veya nurilerde ise aklı fikri, ben almayayım! ya sadece merak... madem bu huriler dişi,arapçada dişi,kadın,hatun,bayan vs kelime mi yokmuşta adı Huri olmuş bunların.. hani Allah ın bi ayetinde Melekleri dişi diye ananlarla ilgili yazılı olanlar aklıma geliyor da... Ha bu arada haklısınız... inanmak için huri ya da nuri gerekmiyor elbet... ama haketmek için katlanılacak onca yoldan sonra cennetliğe sunulan fazla huri ya da nuri gözçıkarmaz herhal... Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 16 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 16 Ağustos , 2007 fft, çok üzgünüm, Kur'an'ı ayrıntılı incelememişsiniz. Ben inanın bana yazmak istemiyorum ama, Kur'an'da yazıyor bunlar, o yüzden yazmak zorundayım, göğüsleri tomurcuklara benzetilen cennet kızlarından bahseder ayetler... Daha önce kimselerin onlara dokunmamış olduğu kızlardan bahseder. Meleklerin cinsiyeti konusu tamamen ayrıdır. O, müşriklerin "melekler Allahın kızlarıdır" demeleri üzerine bu iddiayı reddeden bir ayettir. Kur'an'ı daha ayrıntılı incelemek zorundasınız... Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 16 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 16 Ağustos , 2007 innocent, elbette, bastırılmış korkulardan kurtulmak son derece zordur. Bizler tamamen vahşetin hüküm sürdüğü doğa koşullarından gelerek modern insan olduk. Fakat korku genlerimize işledi. Nasıl işlemesin, daha ilk hücreler ortaya çıktığında en kolay konsantre edilmiş besinin birbirleri olduğunun farkına vardılar. İnsana en az bir milyon yıllık geçmiş biçiliyor, daha fazla ama neyse, öncekilerin tam insan olduğundan emin değiliz, saymayalım. Bu kadar bir geçmişte, insanlar ancak 40 000 yıl önce avuçlarına sıkıştırdıkları ucu sivri taşlara sap takıp gelişkin aletler yapmaya başladılar. Bu kadar derin bir geçmiş boyunca doğa ile didişen insanlardan korkuları olmamasını nasıl bekleyebiliriz? Hatta düşme endişesiyle uykudan sıçrayarak uyanma refleksinin ilkel atalarımızdan kalma olduğu düşünülüyor. Çünkü gece uyurken birinin kayalardan ya da ağaçtan düşmesi demek, karanlıkta korkunç homurtular ve canhıraş çığlıklar anlamına geliyor olmalıydı. Çoğu yırtıcının gözleri karanlığa adapte olmuştur çünkü. Reflektör gibi parlayan gözler hâla korku filmlerinde geçerli bir ögedir. Onca sevimliliklerine karşın insanların yarısı kedilerden hâla korkar. Söyleyeceğim, basit kestirimlerle karar verilip "bu budur!" denemeyecek bir dünya ve evren karşısında olduğumuz... Alıntı
Φ sarıgöl Gönderi tarihi: 17 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 17 Ağustos , 2007 Haliyle gerek aşkın, gerekse korkunun bilinçli duygulardan ziyade reflekssel ya da dürtüsel olduklarını söyleyebiliyoruz. Söz konusu durumlarda aktive olan beyin bölgelerinin kontrol ettikleri alanlara baktığımızda da bu sav kulağa gerçekçi geliyor. Sav ve gerçekçi geliyor???????????????????? "BİLİNÇ" ne geliyor korku böyle oluşuyormuş gelelim almak istediğiniz cevaba korku olarak sadece ölüm (yani size göre cennet cehennem) korkusumu vardır? ya allah, ondan korkmamızı neden istesinki? hani bazı ***** gençlerimiz mafya olmak ister milletin ondan korkması ve korkuyla saygı göstermesi için. buda aynı ona benziyor. yoksa allahın egolarımı var? istediği saygıyı korkutarakmı almak istiyor? neden doğrulukla güzellikle değilde korkutarak? allah mafyamıdır? ben bile daha medeniyim Korku böyle savlarla oluşuyormuş. Almak istediğim cevabı bütün dünyanın ateistleri bir araya gelse veremez soru şu "MADDE" korkarmı veya "MADDE NİÇİN KORKMAZ". Mafya,Millet ve benzetmesi olan "korku" biraz yavan kalmış. "ALLAH" c.c. egoyu (nefs)da yaratandır. Bismillahirrahmanirrahim. Enbiya; 35: Her nefis (kimliği olan varlık) ölümü mutlaka tadacaktır. Fitne olmak üzere sizi Biz, şer ve hayır ile belâlandırırız. Ve siz yalnız Bize döndürüleceksiniz. Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 17 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 17 Ağustos , 2007 fft, çok üzgünüm, Kur'an'ı ayrıntılı incelememişsiniz. Ben inanın bana yazmak istemiyorum ama, Kur'an'da yazıyor bunlar, o yüzden yazmak zorundayım, göğüsleri tomurcuklara benzetilen cennet kızlarından bahseder ayetler... Daha önce kimselerin onlara dokunmamış olduğu kızlardan bahseder. Meleklerin cinsiyeti konusu tamamen ayrıdır. O, müşriklerin "melekler Allahın kızlarıdır" demeleri üzerine bu iddiayı reddeden bir ayettir. Kur'an'ı daha ayrıntılı incelemek zorundasınız... kusura bakmayın ama bence siz incelememişsiniz... çünkü arapçada öyle kelimeler varki,türkçedeki karşılıkları 5-10 tane anlam içeriyor... bu kelime de onlardan biri... hem bu arada erkeklerin hepsi tomurcuk göğüs mü sever de bu kadar cennetlik bir kavram gibi algılanıyor...her neyse... bu konuda bi kaç örnek açıklama buraya aktardım daha önce başka başlıkta ,fakat aktardığım kişiler içinde farklı yorumlar yapıldı...kısacası ben önünüze ne sunsam sıkıntı...ama yinede Allah izin verirse vakitli bir zamanda size özelden de olsa toparlayıp sunacağım ... selametle... Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 17 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 17 Ağustos , 2007 ama haketmek için katlanılacak onca yoldan sonra cennetliğe sunulan fazla huri ya da nuri gözçıkarmaz herhal... Muhammed'in Cennet fantazileri... Huri, göğüsleri yeni tomurcuklanmış kızlar, parlak oğlanlar! Almış küçük dünyasını taşımış Cennet'e. çünkü arapçada öyle kelimeler varki,türkçedeki karşılıkları 5-10 tane anlam içeriyor... bu kelime de onlardan biri... Savunmalardan biri de bu. Türkçede 5-10 anlamı var! hem bu arada erkeklerin hepsi tomurcuk göğüs mü sever de bu kadar cennetlik bir kavram gibi algılanıyor... Bu dünyada 9 yaşındaki bir kız çocuğun tomurcuklaşmış göğüslerine karşılık diğer iman eden cennetliklere de Cennette sözü verilen kız çocuklar...!!! Alıntı
Φ xprensesx Gönderi tarihi: 17 Ağustos , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 17 Ağustos , 2007 sayın muki ve diğerleri... kavranamamış olan şu.. islamiyeti kabul edenler o yüzden kabul etmezler... o insanlar "cehennemi ben doldurayım da muhammedin ümmeti cennete girsin " düşünceli.... peygamberi görüp de iman edenler.... allahı cemalini ve rızasını isteyen bi iman.. o mükafat .... saygılar Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 17 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 17 Ağustos , 2007 "Tomurcuk" hakkında çok ironik bir metin hazırlamıştım ama, vaz geçip sildim. İnsanları incitmek ve kırmak istemiyorum. Herkesin aklı var, düşünsün... Bu arada prenses, süslü sözlere bu kadar kolay inanmanıza gıpta ettim. Ne kadar temiz ve iyi niyetlisiniz! Umuyor ve diliyorum tüm hayatınızda bu özelliğinizi sömürecek hiç kimseyle karşılaşmazsınız... Alıntı
Φ xprensesx Gönderi tarihi: 17 Ağustos , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 17 Ağustos , 2007 saolun demirefe . ama bunlar süslü sözler değil.. siz hiç sahabe hayatı okudunuz mu.. kuranı önce yüzünden.. sonra anlamından okuyup ağladınız mı.. bunlar süslü sözler değil.. bunlar ehli iman ... haklısınız herkesin aklı var.. düşünen az ama ne yazık ki.... düşününlerden olmak dileğiyle... "akletmezler mi" saygılar.. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.