Φ abraham Gönderi tarihi: 19 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 19 Ağustos , 2007 bu işte bir terslik var arkadaşım haklısın arkadaşım.. terslik şurda. bazı arkadaşlar formu okuma zahmetine girmeden son iletiden cevap yazıyor... terslik falan yok sayın maraba ne demek istediğimi anlamış siz ayrı bir yorum üretiyorsunuz. bu benim kafamdaki tanrı kavramıdır sizin ve kuranı kerimin ve hz muhammedin bahsettiği tanrı değil işte gayet açık söyledim sanıyordum. Alıntı
Misafir cimen Gönderi tarihi: 19 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 19 Ağustos , 2007 haklısın ben tanrı denildiğinde aklıma sadece en büyük herşeyi bilen herşeye gücü yeten en sabırlı en büyük ten yanısıra herşeyin en doğrusunu yapanıda eklediğim için ip kopuyor kardeş. yoksa en doğrusunu yapmasını beklemekle fazlamı abartıyorum? namazın ayarını tutturamamış bir mesajı bile adaletli birşekilde insanlığa gönderememiş kul seçmiş ayırım yapmış dünyada adaletin a sı yok acı çektirmekten zevk alıyor (dünyada mazluma ahirette zalime) kusura bakmayın ama benim kafamda çizdiğim tanrının yanından bile geçmiyor sizinkisi... her gunah ısledıgınde sarhos olsaydı ınsan ayık gezen kımse olamazdı Alıntı
Misafir geothe Gönderi tarihi: 19 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 19 Ağustos , 2007 terslik falan yok sayın maraba ne demek istediğimi anlamış siz ayrı bir yorum üretiyorsunuz. bu benim kafamdaki tanrı kavramıdır sizin ve kuranı kerimin ve hz muhammedin bahsettiği tanrı değil işte gayet açık söyledim sanıyordum. arkadaşım ben aklından geçenleri okuyamıyorum maraba gibi.. yazdıkların bana şunu söylüyor... en doğruyu yapan bir tanrı tasavvurum var.. ben de dedim ki tüm samimiyetimle çok doğru bir tanrı anlayışın var...hala bu benim kafamaki tanrı anlayışı diyosun ben farklı bişey mi dedim.. sonra müslümanların tanrısını beğenmediğini çünkü namaza bile ayarlama yapmayı beceremediğini söyledin.. ben de dedim ki ben bir müslümanım ve benim için miraçta namazla ilgili bilginin bir sıhhati yoktur ama sen ısrarla var diyosun... ben de buna binaen bende daha iniçlısın bu konuya diyorum... hayatta en nefret ettiğim şey bir yaptığım espiriyi açıklamak zorunda kalmak, iki söylediğim sözün niyetini açıklamak zorunda kalmak..ters olan ne bi daha bak bakalım..... KİM OLDUĞUN O KADAR BAĞIRIYOR Kİ NE SÖYLEDİĞİNİ DUYAMIYORUM Alıntı
Φ sur Gönderi tarihi: 29 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 29 Temmuz , 2008 Arkadaşlar selamlar; Hepmizin mübarek Miraç Kandilini yürekten kutluyorum. Bu mübarek günü bir vesile bilip Allahtan günahlarımızın affını Peygamber efendimiz (sav) şefaatini dileyelim o müthiş olayı düşünerek Allahü'teala nın kavrayamadığımız büyüklüğünü kavramaya çalışalım. Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 29 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 29 Temmuz , 2008 Bu güzel ve anlamlı günde,canımdan öte can olan Yayamazıma,tek sevdiğim Karadenizli değil en çok sevdiğim Hırçına,düşünceleriyle ve kendisiyle benim için oldukça değerli olan Evrene, ve sevgili Diyarbakırlı,Yorgun Demokrat,Senyour,Birvarmışhiçyokmuş,Adsaklıadam,Bursercan,Jön ve Angele ve adını sayamadığım,hatırlayamadığım burada olan çok özel diğer dostlarıme ve tabi ki forum arkadaşlarıma...umudun,sevginin,mutluluğun ve aydınlığın yer edindiği tüm güzel dileklerle...İyi kandiller dedikten sonra iş ahlakını takınıp işe döneyim Alıntı
Φ birvarmışhiçyokmuş Gönderi tarihi: 29 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 29 Temmuz , 2008 Sevgili Kardeşlerim ; İki Cihan Güneş i Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V.) ın , Rabbi Rahim i İle Buluştuğu, Ve Bizlere Müjdeler İle Döndüğü O Mübarek Gece Olan ; MİRAC KANDİLİ niz i Tebrik Eder, Tüm Alem i İslam Adına ; Barış, Mutluluk, Huzur, Sağlık ve Afiyet Getirmesini ve Nice Hayırlara Vesile Olmasını CENAB I HAK dan Niyaz Ederim. Bu Mübarek ve Kutlu Gecede ; Rahman ve Rahim Olan ALLAH ın Rızası ve Alemlerin Efendisi Olan Peygamberimizin Şefaati Üzerinize Olsun. Ebed en ve Daim en Amin. Saygılarımla. Doğan Gülbudak Alıntı
Φ birvarmışhiçyokmuş Gönderi tarihi: 29 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 29 Temmuz , 2008 Bu güzel ve anlamlı günde,canımdan öte can olan Yayamazıma,tek sevdiğim Karadenizli değil en çok sevdiğim Hırçına,düşünceleriyle ve kendisiyle benim için oldukça değerli olan Evrene, ve sevgili Diyarbakırlı,Yorgun Demokrat,Senyour,Birvarmışhiçyokmuş,Adsaklıadam,Bursercan,Jön ve Angele ve adını sayamadığım,hatırlayamadığım burada olan çok özel diğer dostlarıme ve tabi ki forum arkadaşlarıma...umudun,sevginin,mutluluğun ve aydınlığın yer edindiği tüm güzel dileklerle...İyi kandiller dedikten sonra iş ahlakını takınıp işe döneyim Sevgili Kardeşim Mavi Olmayan Gökyüzü ; Bu Mübarek ve Kutlu Gecede Biz i de Unutmayıp, Hatırladığın, ve Dualarına Dahil Ettiğin İçin , Sonsuz Teşekkürler. İnşeAllah Bu Kandil Hürmetine, Cenab ı Rahim , Senin Dualar ını da, Tüm İhlaslı Dualar İle Birlikte Dergahında Kabul Buyurur. Yaşamında Tüm Güzellikler Seninle Olur, ve Bir Papatya nın Üzerine Düşen Her Yağmur Damlası İle Kendini Temizleyip, Parıldaması Gibi, İnşeAllah, Sen de, Cenab ı Hakk ın, Sana Gönderdiği Tüm İhsan ve Hediye ler in Farkına Varabilir, ve İçindeki Cevahir i Neşredebilirsin ve, Gönderene Şükretmek Sureti ile Bu Hediye ler in Devamını İster, ve Asılları na ve Menbaları na İse, CENNET İ ALA da Kavuşabilirsin. Amin. Amin. Amin. Saygılarımla. Doğan Gülbudak Alıntı
Φ Radya Gönderi tarihi: 29 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 29 Temmuz , 2008 Hayırlı kandiller...Kandiliniz mübarek olsun Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 29 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 29 Temmuz , 2008 Sevgili Kardeşlerim ; İki Cihan Güneş i Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V.) ın , Rabbi Rahim i İle Buluştuğu, Ve Bizlere Müjdeler İle Döndüğü O Mübarek Gece Olan ; MİRAC Aklıma gelmişken sormak istiyorum, tam da zamanı. Miraç yükselmek demek. Buradan İslamiyet'in Allah'ının yükselerek gidilen bir yerde, yani gökte, uzayda biryerde yaşadığı mı söylenmektedir? Allah nasıl bir cism ve şekl içindedir ki Muhammed ile buluşabilmektedirler? Yani Mekansızlık ve zamansızlık iddiası aklıma geldi de. Meleklerin 50.000 yılda ulaştığı "yer"e (hay bin kunduz, yine mekansızlık iddiasına karşı bir yer mefhumu ile karşı karşıyayız) refref katırı bir gecde hem gidip, hem nasıl dönebiliyor, yani 8 saatte? Refref katırı cebrail yaratığından daha mı kutsal bir yaratıktır ki, Cebrail'in geçemediği yasak "bölge"ye (hay bin kunduz, yine mekansızlık iddiasına karşı bir yer mefhumu ile karşı karşıyayız) geçebilmektedir? Muhammed, amcasının kızı Ümmühan binti Ebu Talib'in evinde uyuklayıp rüya görüken, pardon Allah'ın yanına doğru ilerlerken, Ümmühan, nere gitti Muhammed diye telaşa kapılıp, ortalığı velveleye vermiş midir? Saygılar. Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 29 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 29 Temmuz , 2008 Kandiliniz mübarek olsun... Alıntı
Φ Senyour Gönderi tarihi: 29 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 29 Temmuz , 2008 Mirac kandilimiz mübarek olsun...birlik ve bütünlügümüzü pekiştirmesi dilegiyle.... Alıntı
Φ mimoza Gönderi tarihi: 29 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 29 Temmuz , 2008 Ettiğiniz ve edeceğiniz bütün duaların kabul olması temennisi ile Kandiliniz mübarek olsun.... Alıntı
Φ birvarmışhiçyokmuş Gönderi tarihi: 29 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 29 Temmuz , 2008 Aklıma gelmişken sormak istiyorum, tam da zamanı. Miraç yükselmek demek. Buradan İslamiyet'in Allah'ının yükselerek gidilen bir yerde, yani gökte, uzayda biryerde yaşadığı mı söylenmektedir? Allah nasıl bir cism ve şekl içindedir ki Muhammed ile buluşabilmektedirler? Yani Mekansızlık ve zamansızlık iddiası aklıma geldi de. Meleklerin 50.000 yılda ulaştığı "yer"e (hay bin kunduz, yine mekansızlık iddiasına karşı bir yer mefhumu ile karşı karşıyayız) refref katırı bir gecde hem gidip, hem nasıl dönebiliyor, yani 8 saatte? Refref katırı cebrail yaratığından daha mı kutsal bir yaratıktır ki, Cebrail'in geçemediği yasak "bölge"ye (hay bin kunduz, yine mekansızlık iddiasına karşı bir yer mefhumu ile karşı karşıyayız) geçebilmektedir? Muhammed, amcasının kızı Ümmühan binti Ebu Talib'in evinde uyuklayıp rüya görüken, pardon Allah'ın yanına doğru ilerlerken, Ümmühan, nere gitti Muhammed diye telaşa kapılıp, ortalığı velveleye vermiş midir? Saygılar. Sevgili BrainSlapper ; Bakınız Bu Gece, 1,5 Milyar İslam Alemi nin Kutsal Saydığı Mübarek Bir Kandil Gecesi. ** Tartışmalarınızı Başka Bir Gün İçin Not Ediniz. ''Dilerseniz Her Soruya Cevap Verilir'' Başlığında Bize Hatırlatabilirsiniz. Ancak , Lütfen Bu Mübarek Gün de Müslümanların Birbiri İle Tebrikleşmelerini Saygı İle İzleyiniz. ** Sizin Bu Mübarek Gece ye ve Mirac Mucizesine İnanmamanız, Biz Müminleri En Azından Bir Günlük Rahat Bırakabilmenize Engel Değildir. Evet. Bu Gün Burada Biz Sizinle Kesinlikle Tartışacak Değiliz. Biz Müminler, Bu Başlıkta Bu Kutlu Gün ve Gece nin Anlam ve Önemi Üzerine Sohbet Edecek, Birbirimizi Kutlayacak, ve Tebrik Edeceğiz. Lütfen Siz de Bugünlük Biz e Saygı Gösteriniz... Bu Çok Zor Olmasa Gerek... Saygılarımızla. Doğan Gülbudak Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.