Φ suheda Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2007 Ey yedi kat semâ aç kapılarını Ve haber ver hasretle bekleyen peygamberden. De ki,Hazret-i Ademe : cennetin kapısına adı yazılan, İsminin hatırına af istedigin Salih ogul geliyor. Söyle Isa ,ya : Kuytu köselerde, Havarilerinle Allah,a siginirken, Bir adım ötedeymis gibi kokusunu aldigin, Ve insanliga gelisini müjdeledigin, Ahmet geliyor. Yusuf,a , Idris,e , Harun,a söyle, Musa,ya de ki : Vasiflarina hayran olup ta, Ummetinden olmak istedigin, Salih kardes geliyor. Müjde ver İbrahim Peygambere, Dua dua yalvarip, Gelmesini istedigin ogul geliyor. Aç kapilarini ey yedi kat semâ. Bu gelen MUHAMMED MUSTAFA. Sultanim, Sen dönerken miraçtan, Bizim için miraç olan, Bes vakit namazla, Bakara S3uresinin son iki ayetiyle, Ve sirke düsmeyenin affedilebilecegi müjdesiyle, Dönerken sen miraçtan, Biz ahir zamandan, Ebu Bekir edasiyle bakiyoruz sana : *O söylediyse dogrudur. Resûlullah söylediyse dogrudur.* Ve bir ayetin sicakligi sariyor Kâinatın kalbini. Her türlü noksanliktan münezzeh olan ALLAH. Kulunu geceleyin Mescid-i Haramdan alip, Kendisne bir takim ayetler gösterelim diye, Etrafini mübarek kildigimiz, Mescid-i Aksaya götürdü. Çünkü,isiten ve bilen O,dur. Simdi açin gözlerinizi, Ve Miraca hazirlanin. Kandiliniz kutlu olsun....... Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2007 Hepimizin ,cümlemizin bu mübarek günü kutlu olsun inşallah.... Ve bu gün ,her zaman ettiğimden daha da çok edeceğim tek dua ile:Allah ın rahmeti,merhameti bütün Adem soyuna olsun.... Selametle,duayla,sevgiyle... Alıntı
Φ katakuta Gönderi tarihi: 13 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 13 Ağustos , 2007 Bir adam size göre bunları yapacak ya da yaptıracak,üstüne insan olarak sevgi üstüne sevgi, merhamet üstüne merhamet, bağışlama üstüne bağışlama ,sabır üstüne sabır vs emreden bir kitabı yazacak... Siz neleri okuyup neye dil uzattığınızı bi düşünün derim... benim dinim İslam ve kitabım Kuran -İncil-Tevrat ve Zebur dur ve kuranda adı geçen diğer kitaplara ise okumasamda kalben onay veririm Kuran dan ötürü... onun dışında okunan hiçbir masalla İslama laf söyleme hakkınızı anlamamı ya da anlamlandırmamızı bekleyemezsiniz.. .hiçbir hadis ya da falanca alıntısı yapmadan sadece ayetle gelin ona göre yazışalım.. yoksa müslümanım deyip kurandan bi haber olanla ,islamla savaşıp kurandan bi haber olan arasında fark olmayışının kaosu arasında gidip gelmeyelim... (fft) Hepimizin ,cümlemizin bu mübarek günü kutlu olsun inşallah.... Ve bu gün ,her zaman ettiğimden daha da çok edeceğim tek dua ile:Allah ın rahmeti,merhameti bütün Adem soyuna olsun.... Selametle,duayla,sevgiyle... Hani kuran dışında olan hadisler masaldı size göre.Neden peki şimdi mirac kandilini kutluyorsunuz ? Kuranda ey inananlar, muhammedin miraca çıktığı günü kutlayın diye bir ayet varmı ? Alıntı
Misafir Marcus Gönderi tarihi: 13 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 13 Ağustos , 2007 Hepinizin kandilini kutlarım güzel insanlar... Alıntı
Misafir RA_dya Gönderi tarihi: 13 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 13 Ağustos , 2007 Çiçek topiğinden kutlamıştım ama burayı atlamışım üzgünüm. Geçmiş kandiliniz mübarek olsun Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 13 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 13 Ağustos , 2007 Hani kuran dışında olan hadisler masaldı size göre.Neden peki şimdi mirac kandilini kutluyorsunuz ? Kuranda ey inananlar, muhammedin miraca çıktığı günü kutlayın diye bir ayet varmı ? Sevgili katakuta, sizin gözünüzden de hiçbir şey kaçmıyor Alıntı
Φ katakuta Gönderi tarihi: 13 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 13 Ağustos , 2007 Sevgili katakuta, sizin gözünüzden de hiçbir şey kaçmıyor Teşekkür ederim. Ne bilem valla sanki tanrı bana yardım ediyor gibi hissediyorum. Kutsal kitaplardaki tanrıya yakışmayacak öğretiler herhalde tanrının da artık zoruna gitmiş olmalıki bana yardım ediyor galiba. Alıntı
Misafir Marcus Gönderi tarihi: 13 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 13 Ağustos , 2007 Bende kutlayim sizlerin kandilini Saygimiz sonsuzdur... işte sevgili gül inanıp inanmamakta bir yerde önemli değil. önemli olan inançlara saygılı olabilmek.. bunu başarabildiğiniz sürece her zaman sevilip sayılacak. insanların gözünde her daim ayrı bir yerde tutulacaksınız.. Güzel insanlığını güzel bir temenniyle dillendirmen çok hoş bir yaklaşım olmuş... Seni kalbimize koyduk... Alıntı
Φ suheda Gönderi tarihi: 14 Ağustos , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 14 Ağustos , 2007 Hani kuran dışında olan hadisler masaldı size göre.Neden peki şimdi mirac kandilini kutluyorsunuz ? Kuranda ey inananlar, muhammedin miraca çıktığı günü kutlayın diye bir ayet varmı ? İslamiyeti yalnızca Kuranı kerimle sınırlı zanneden zihniyetler bir açık yakalamış gibi konuşuyor ne diyeyim hani bir reklam repliği vardı ya "ağzı olan konuşuyor" Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 14 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 14 Ağustos , 2007 İslamiyeti yalnızca Kuranı kerimle sınırlı zanneden zihniyetler bir açık yakalamış gibi konuşuyor ne diyeyim Sevgili Suheda, İslamiyeti yalnızca Kuran'la sınırlı zanneden zihniyeti "fft" rumuzlu arkadaşımız temsil ediyor, sevgili katakuta değil. Hatırlatayım da, yanlış adama taş atma. * Neyse bu arada kutladığınız şey herneyse kutlu olsun. * Ben bana bu Miraç hadisesinden ekmek çıkar mı diye düşünüyorum. Bu başlık bana biraz ilham verdi. Burada bilgilendirici yazılar yazıyorum, ama bilim mkurgu işine girsem baya para var bu işte. Mesela, "bu miraç hadisesinden esinlenerek, Harry Potter tarzı bir bilim kurgu yazsam, mesela "Harry Potter Allah'ın Malikanesinde" gibi, tutarmı acaba? Saygılar. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 14 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 14 Ağustos , 2007 Bu arada, ku kandil işinin aslı nedir, müslüman arkadaşlardan rica ediyorum. Mesela Suudi Arabistan'da ben bu kandil geleneğine hiç rastlamadım. Sadece Kadir Gecesi var, diğerleri yok. Türkiye'nin güneyinde, hatay, Adana, Mersin, Osmaniye, Antep gibi yerlerde de yoktu eskiden bu kandil şeysi, televizyonlar aracılığı ile girdi. Oralarda ve Arap ülkelerinde İslami anlamda kutsal sayılan tek gece "Leyl Kadir"'dir. Ötekiler nedir. Bu kandil işi ne? Kandil ile mum yakmak arasında bir ilişki var mı? Nedir işin aslı? Neden Arap Ülkelerinde yok, neden bu kültür İstanbul kaynaklı? Mevlüt geleneği gibi, bu da fanatik Türk icadı mı? Zira mevlüt işi de yok Araplarda. Saygılar. Alıntı
Φ abraham Gönderi tarihi: 14 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 14 Ağustos , 2007 hz muhammette zamanında cinci hocalar gibi işler çeviriyormuş ben bu miraçtan bunu anlıyorum allahı görünce bayılmış he bu allahı biri daha görmek istemiştide allah dağa göstermiş yüzünü dağ yerle bir olmuş bu ne sakarlık yav ortalığı yıkmadan gelemiyormu allah Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 14 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 14 Ağustos , 2007 hz muhammette zamanında cinci hocalar gibi işler çeviriyormuş ben bu miraçtan bunu anlıyorum allahı görünce bayılmış he bu allahı biri daha görmek istemiştide allah dağa göstermiş yüzünü dağ yerle bir olmuş bu ne sakarlık yav ortalığı yıkmadan gelemiyormu allah Muhammed'in sara hastası olduğu biliniyor. Bu nedenle onu sara tuttuğunda, ağzından köpükler gelmeye başladığında, bayıldığında, ya vahy geliyor sanmışlar ya da Allah ile, Cebrail ile karşılaştı falan sanmışlar. Anadolu'da daeskiden, çocuğu sara tutarsa, ağzı yüzü büzülürse, "şeytan çarpmış, cin çarplmış" falan derlerdi. Durum bundan ibaret. Alıntı
Φ abraham Gönderi tarihi: 14 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 14 Ağustos , 2007 namazın 5 vakite indirilmesi hakkında görüşmüşler namazın ölçüsünü fazla kaçırmışlar oyüzden pek rağbet görmemiş din aynı ticaretteki gibi şu namaz işini biraz kısmak lazım. eee neden kısıyorsunuzki dahada arttırsanıza nekadar namaz okadar sevap belki bir üç beş kat daha yüksek cennete gidersiniz. birde bu cennetin kat kat oluşu ayrı bir konu ama merak ediyorum mesela 1. katta olanla 7. katta olanın ne farkı var mesela birinci katta adam bana bir yaş pasta muzlu olsun cevap : hop olmaz o kata muzlu pasta servisimiz yoktur muzlu pasta 5. kat ve üzerlerine mahsus siz isterseniz fındıklı getirebilirim veya bana 3 tane huri gönderirmisiniz yok kardeşim 1. kata 1 huriden fazla veremeyiz prosödür bu Alıntı
Φ SON_AKINCI Gönderi tarihi: 14 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 14 Ağustos , 2007 Hani kuran dışında olan hadisler masaldı size göre.Neden peki şimdi mirac kandilini kutluyorsunuz ? Kuranda ey inananlar, muhammedin miraca çıktığı günü kutlayın diye bir ayet varmı ? Kuran Kerim'de olmayan(peygamber efendimizin ayı ikiye bölmesi gibi)olayları kim masalla itham ediyor siz mi? Dostum sen ne zaman kadar biri sana gelipte''yürümek için kalkman gerektiğini''sana söyleyene kadar yerinde oturdun!.... Muhammed'in sara hastası olduğu biliniyor. Bu nedenle onu sara tuttuğunda, ağzından köpükler gelmeye başladığında, bayıldığında, ya vahy geliyor sanmışlar ya da Allah ile, Cebrail ile karşılaştı falan sanmışlar. Anadolu'da daeskiden, çocuğu sara tutarsa, ağzı yüzü büzülürse, "şeytan çarpmış, cin çarplmış" falan derlerdi. Durum bundan ibaret. Size sizin ağzınıla cevap verecem''size bu masalları kim anlattı periler mi?'' Alıntı
Misafir geothe Gönderi tarihi: 14 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 14 Ağustos , 2007 Bu arada, ku kandil işinin aslı nedir, müslüman arkadaşlardan rica ediyorum. Mesela Suudi Arabistan'da ben bu kandil geleneğine hiç rastlamadım. Sadece Kadir Gecesi var, diğerleri yok. Türkiye'nin güneyinde, hatay, Adana, Mersin, Osmaniye, Antep gibi yerlerde de yoktu eskiden bu kandil şeysi, televizyonlar aracılığı ile girdi. Oralarda ve Arap ülkelerinde İslami anlamda kutsal sayılan tek gece "Leyl Kadir"'dir. Ötekiler nedir. Bu kandil işi ne? Kandil ile mum yakmak arasında bir ilişki var mı? Nedir işin aslı? Neden Arap Ülkelerinde yok, neden bu kültür İstanbul kaynaklı? Mevlüt geleneği gibi, bu da fanatik Türk icadı mı? Zira mevlüt işi de yok Araplarda. Saygılar. kandiller özellikle fatimiler döneminde kutlanmaya başlamış ve giderek yaygınlaşmış. arabistanda kandil geleneği yok mezhepleri gereği biçok konuda türkiyeden farklı yaklaşımda olmaları bundan.kandiller dindarlığı ve dini vecibeleri güzelleştiren ve kolaylaştıran katkılar olarak görülebilir. arabistanda kandiller ve mevlit uygulamasının olmadığını bilebiliyorsanız ki doğrudur nedenini de bilebilirsiniz. ilk kandil kutlamarında fener ve kandillerle akşam aydınlatma yapıldığı için bu adla meşhur olmuş bu geceler mumlarla alakası yok anlıyacağınız mum yakma hristiyanlıkta en büyük kurban ya da adaktır tanrıya sunulan ayrıca sonraki mesajların gereksiz bir alay içerdiği için üzüldüm beni yanıttın Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 15 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 15 Ağustos , 2007 ayrıca sonraki mesajların gereksiz bir alay içerdiği için üzüldüm beni yanıttın Sayın geothe, Bur başlıktaki yazılarım arasında "gereksiz alay" diye nitelediğin yer neresi bilemiyorum. Alay olarak algıladığınızı tahmin ettiğim yer: Harry Potter benzetsini kullandığım yer olabilir. "Harry Potter Allah'ın Malikanesinde" sözü bir alay değildir. Harry Potter Hikayelerine doğrudan "çocuk masalı" deme cesareti gösterebilen herkesin, aynı kategorideki başka bir masala neden "masal" diyemediklerini merak ediyorum. İnsanlar benzerliği hiç çekinmeden görebilsinler istiyorum. O nedenle böyle bir ifade kullandım. Saygılar. Alıntı
Φ suheda Gönderi tarihi: 15 Ağustos , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 15 Ağustos , 2007 O söylediyse doğrudur Nasıl anlamsız geliyor değilmi?bu nasıl bir sadakattır,bu nasıl bir emin olmadır,bu nasıl bir sevgidir.... Bir türlü idrak edemiyorsunuz değilmi?İdrak edemeyince nasılda hiddetleniyorsunuz Bir insan nasıl bu kadar çok sevilir ve ne söylemişse kayıtsız şartsız doğrudur denilebilir,kabullenemiyorsunuz değilmi? Ama öyle......... Ha bu arada Brain,Harry Potter büyücü değilmi?İslamda büyü günahtır sen kendine başka bir karakter bul iyisimi en azından konu ile uyumlu olsun,yada bırak aslı kalsın.....Uzak dur yani.. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 15 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 15 Ağustos , 2007 Kuran Kerim'de olmayan(peygamber efendimizin ayı ikiye bölmesi gibi)olayları kim masalla itham ediyor siz mi? Evet biz diyoruz masal diye. Ayı ikiye bölmüş-müş-müş..! Başka na'apmış?? Refref yaratığına binmiş, Allah'ın malikanesine gitmiş gelmiş. Falan Filan işte... Japon çizgi filmlerinde bulunabilecek sahneler. Ya da Harry Potter filmlerinde görülebilecek sahneler. Size sizin ağzınıla cevap verecem''size bu masalları kim anlattı periler mi?'' Senden başka herkes biliyor bunları (buraya bakınız, yazının en altındaki haids kaynaklarına baknız) Saygılar. Alıntı
Φ SON_AKINCI Gönderi tarihi: 15 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 15 Ağustos , 2007 Evet biz diyoruz masal diye.Ayı ikiye bölmüş-müş-müş..! Başka na'apmış?? Refref yaratığına binmiş, Allah'ın malikanesine gitmiş gelmiş. Falan Filan işte... Japon çizgi filmlerinde bulunabilecek sahneler. Ya da Harry Potter filmlerinde görülebilecek sahneler. Senden başka herkes biliyor bunları (buraya bakınız, yazının en altındaki haids kaynaklarına baknız) Saygılar. Dünyanın bir başlangıcı olduğunu ispatlayan bilime rağmen,halen daha Darwinst düşünceyi savunan ateist,bilim bulgularına rağmen buna Darvinst düşünceyi savunmaya devam ediyor,burada bir mantıksızlık görmüyor ama İLAHİ bir kitapta yazılı olanları reddetip inanmayabiliyor,pes doğrusu nasıl var olduğunu ispatlayamayan bu çevre hangi mantığa hizmet ediyor alamak zor.... Birde şu linkinize bakalım ne var. Alıntı
Φ SON_AKINCI Gönderi tarihi: 15 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 15 Ağustos , 2007 Evet biz diyoruz masal diye.Ayı ikiye bölmüş-müş-müş..! Başka na'apmış?? Refref yaratığına binmiş, Allah'ın malikanesine gitmiş gelmiş. Falan Filan işte... Japon çizgi filmlerinde bulunabilecek sahneler. Ya da Harry Potter filmlerinde görülebilecek sahneler. Senden başka herkes biliyor bunları (buraya bakınız, yazının en altındaki haids kaynaklarına baknız) Saygılar. Verdiğiniz link birde aktif olsa!... Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 15 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 15 Ağustos , 2007 Hani kuran dışında olan hadisler masaldı size göre.Neden peki şimdi mirac kandilini kutluyorsunuz ? Kuranda ey inananlar, muhammedin miraca çıktığı günü kutlayın diye bir ayet varmı ? Ülkemizde yaşayan,bu topraklarda yaşayan onca insanı ,en azından böyle vesilerle biraraya getirip ,camilerin dolup taşmasına neden olan ve Allah ın her zamankinden daha çok zikredildiği bu güzel günler için kutlama yapmayım demek... inananlardaki o maneviyat kutlanmasın ... ama bizi bizlikten çıkarıp parça parça eden ne kadar medeniyet adı altında kavram varsa onlara sarılalım değil mi?... bana göre her gün aynı arkadaşım... bizde önemli olan her günümüzü Allah yolunda iyi geçirebilmek... ama gelgelim bu bazıları için sadece bazı günlerle daha yoğun yaşanıyorsa ,ben o günü kutlar başımın tacı yaparım... Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 15 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 15 Ağustos , 2007 Verdiğiniz link birde aktif olsa!... -http://www.ashabilyemin.com/vahiy-esnasinda-hz-peygamber-sav-t6341.html- Saygılar. Alıntı
Φ katakuta Gönderi tarihi: 16 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 16 Ağustos , 2007 Ülkemizde yaşayan,bu topraklarda yaşayan onca insanı ,en azından böyle vesilerle biraraya getirip ,camilerin dolup taşmasına neden olan ve Allah ın her zamankinden daha çok zikredildiği bu güzel günler için kutlama yapmayım demek... inananlardaki o maneviyat kutlanmasın ... ama bizi bizlikten çıkarıp parça parça eden ne kadar medeniyet adı altında kavram varsa onlara sarılalım değil mi?... bana göre her gün aynı arkadaşım... bizde önemli olan her günümüzü Allah yolunda iyi geçirebilmek... ama gelgelim bu bazıları için sadece bazı günlerle daha yoğun yaşanıyorsa ,ben o günü kutlar başımın tacı yaparım... Eğer sadece kuran diyorsan yapmayacaksın tabi. Aksi halde hiç bir inandırıcılığın kalmaz. Hatta bunlar hurafe deyip insanları uyaracaksın. Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 16 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 16 Ağustos , 2007 Eğer sadece kuran diyorsan yapmayacaksın tabi. Aksi halde hiç bir inandırıcılığın kalmaz. Hatta bunlar hurafe deyip insanları uyaracaksın. bu konuyu araştıracağım Allah izin verirse... araştırmadan hurafe ya da hurafe değil diyemem... kısacası bu konuda bilgim yok... ama dediğim gibi,hala ısrar ediyorum ki bizi bir araya getiren hiçbir özel güne ,hele hele o gün bi de ibadet ediliyorsa yok demem.. diyelim ki baktım ettim neticede hurafe çıktı dediğiniz gibi, hayatıma ek bir uyarı oluşturmaz bu çünkü ben her günün her vakti,camilerin aynı ruh haliyle dolup taşmasından yanayım ve etrafımda bulunan arkadaşlarıma da Kuran okutmak için elimden geleni yapmaktayım.. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.