Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

HZ. İBRAHİM'İN HANİF DİNİNDEN BAŞKA DİN YOKTUR !


HİDAYET  ÇAĞI

Önerilen İletiler

HZ. İBRAHİM'İN HANİF DİNİ NEDİR ?

 

AYETLERLE BAKALIM İNŞALLAH SEVGİLİ KARDEŞLERİM....

 

3/AL-İ İMRAN-65: Yâ ehlel kitâbi lime tuhâccûne fî ibrâhîme ve mâ unziletit tevrâtu vel incîlu illâ min ba’dih(ba’dihî), e fe lâ ta’kılûn(ta’kılûne).

 

Ey kitap ehli! Hz. İbrâhîm hakkında niçin tartışıyorsunuz? Tevrat da, İncil de ancak on (un zamanın) dan sonra indirildi. Hâlâ akıl etmiyor musunuz?

 

Her kitap ehli, hz. İbrahimin hrıstiyan yada musevi olduğunu iddia ediyorlardı..

 

Aslında Allah başka bir din olmadığını, Hz İbrahim 'in ALLAH'A TESLİM OLMA DİNİ YANİ HANİF DİNİNİ YAŞADIĞINI ifade ediyor..Bütün Peygamberler aynı şeriat üzere gelmişler ve aynı dini yaşamışlardır...arapça adı ile İSLAM yani TESLİM DİNİ yani HANİF DİNİ...

 

HANİF DİNİ İKİ ÖZELLİK TAŞIR ;

 

1. TEK ALLAH'A İNANMAK

2. ALLAH'A TESLİM OLMAK ruhun, vechin, nefsin, iradenin Allah'a teslimi

 

Tüm kitaplar aynı emirle ve aynı şeriat üzere gelmişlerdir...hayatta iken Allah'a TESLİM OLMAK..

 

3/AL-İ İMRAN-67: Mâ kâne ibrâhîmu yahûdiyyen ve lâ nasrâniyyen ve lâkin kâne hanîfen muslimâ(muslimen), ve mâ kâne minel muşrikîn(muşrikîne).

 

İbrâhîm ne yahudi, ne de hristiyandı. Lâkin o HANİF (Allah’ın tekliğine, ona ölümden evvel ulaşmanın ve teslim olmanın farz olduğuna inanan) olarak (Allah’a) teslim olmuştu. MÜŞRİKlerden de değildi.

 

3/AL-İ İMRAN-68: İnne evlen nâsi bi ibrâhîme lellezînettebeûhu ve hâzan nebiyyu vellezîne âmenû vallâhu veliyyul mu’minîn(mu’minîne).

 

Hiç şüphesiz İbrâhîm’e insanların en yakın olanları, elbette (onun zamanında) kendisine tâbî olanlar ile bu Peygamber ve ÂMENÛ olanlardır. Allah, mü’minlerin dostudur.

 

7 kademeden oluşan AMENU OLMA DİZAYNI..

 

1. Allah'a ulaşmayı dilediğiniz an AMENU olursunuz.

 

2. Mürşide TABİ OLDUĞUNUZ ZAMAN AMENU olursunuz

 

3. Ruhunuzu Allah'a ulaştırdığınız yani hidayete erdiğiniz an AMENU OLURSUNUZ.

 

4. fizik vücudunuzu Allah'a teslim ettiğiniz an AMENU olusunuz

 

5. Nefsinizi teskiye ve tasfiye edip Allah2a teslim ettiğiniz an AMENU OLURSUNUZ.

 

6. İrşada ulaştığınız an Amenu olursunuz.

 

7. Hak'kul yakine ulaştığınız zaman Amenu olursunuz...

 

Hz. Ademden bu yana yaşanan din sadece bu 7 teslimi yerine getirenler aynı şeriatı yaşamışlardır...Başka bir din asla olmamıştır...

 

3/AL-İ İMRAN-95: Kul sadakallâhu fettebiû millete ibrâhîme hanîfâ(hanîfen), ve mâ kâne minel muşrikîn(muşrikîne).

De ki: “Allah doğru buyurdu. Öyle ise HANİF olarak İbrâhîm’in dînine tâbî olun. Ve (zaten o), müşriklerden değildi.”

 

(sav) Efendimize Allah diyor ki ; Allah sadece doğruyu söyler..Allah'a teslim olacaksınız yani bu 7 teslimi yerine getireceksiniz ve müşrik olmayacaksınız..

 

3/AL-İ İMRAN-67: Mâ kâne ibrâhîmu yahûdiyyen ve lâ nasrâniyyen ve lâkin kâne hanîfen muslimâ(muslimen), ve mâ kâne minel muşrikîn(muşrikîne).

 

İbrâhîm ne yahudi, ne de hristiyandı. Lâkin o HANİF (Allah’ın tekliğine, ona ölümden evvel ulaşmanın ve teslim olmanın farz olduğuna inanan) olarak (Allah’a) teslim olmuştu. MÜŞRİKlerden de değildi.

 

 

30/RUM-30: Fe ekim vecheke lid dîni hanîfâ(hanîfen), fıtratallâhilletî fataran nâse aleyhâ, lâ tebdîle li halkıllâh(halkıllâhi), zâliked dînul kayyimu ve lâkinne ekseren nâsi lâ ya’lemûn(ya’lemûne).

 

Hanif olarak kendini dîn için ikame et, Allah’ın hanif fıtratıyla ki; Allah, insanları hanif fıtratıyla yaratmıştır. Allah’ın yaratmasında değişme olmaz. Kayyim olan (kaim olacak, ezelden ebede kadar yaşayacak) dîn budur. Fakat insanların çoğu bilmez.

 

görüyoruz ki başka başka din hiç olmamış EZELDEN EBEDE KAYYUM OLAN YANİ YAŞAYACAK OLAN TEK DİN OLMUŞ...insanların ÇOĞU bunu bilmiyorlar...ne olmuş, her kitap ehli sanki başka dinler varmış gibi kayyum olan teslim dinini uygulamaktan sapmışlar....

 

3/AL-İ İMRAN-96: İnne evvele beytin vudia lin nâsi lellezî bi bekkete mubâreken ve huden lil âlemîn(âlemîne).

Hiç şüphesiz insanlar için konulan ilk (mabed), Mekke’de bulunan çok mübarek ve bütün âlemlere hidayet olan BEYT’tir.

 

3/AL-İ İMRAN-97: Fîhi âyâtun beyyinâtun makâmu ibrâhîm(ibrâhîme), ve men dahalehu kâne âminâ(âminen), ve lillâhi alen nâsi hiccul beyti menistetâa ileyhi sebîlâ(sebîlen), ve men kefere fe innallâhe ganiyyun anil âlemîn(âlemîne).

Onda, açık açık âyetler, İbrâhîm’in makamı vardır. Ve kim oraya girerse; (her türlü saldırıdan) emin olur (emniyette olur). Yoluna gücü yeten herkes için, BEYT’i haccetmek insanların üzerine Allah’ın bir hakkıdır (farzdır). Kim (bu hakkı) inkâr ederse, hiç şüphesiz Allah, GANİYY’UN ANİL ÂLEMİN’dir. (Âlemlerden müstağnidir, âlemlerden kimseye ihtiyacı yoktur, herkes ve herşey, O’na muhtaçtır.)

 

hz. İbrahim'in MAKAMINI ZİYARET OLAN HACC TÜM İNSANLARA FARZDIR...

 

57/HADİD-27: Summe kaffeynâ alâ âsârihim bi rusulinâ ve kaffeynâ bi’îsebni meryeme ve âteynâhul incîle ve cealnâ fî kulûbillezînet tebeûhu re’feten ve rahmeh(rahmeten), ve rahbâniyyetenibtedeûhâ mâ ketebnâhâ aleyhim illebtigâe rıdvânillâhi fe mâ reavhâ hakka riâyetihâ, fe âteynellezîne âmenû minhum ecrehum, ve kesîrun minhum fâsikûn(fâsikûne).

 

Onların arkalarından da resûllerimizi ardarda gönderdik. Meryemoğlu İsa’yı da arkalarından gönderdik ve ona İncil’i verdik. Ona tâbî olanların kalplerine refet ve rahmet kıldık. Ve üzerlerine farz kıldığımız, fakat kendilerinin güya Allah’ın rızasını kazanmak için icat ettikleri ruhbanlığa bile hakkıyla riayet etmediler. Biz de içlerinden âmenû olanlara (yaptıklarına karşılık olarak) mükâfatlarını verdik. Çoğu ise fasıklardı.

 

6/EN'AM-156: En tekûlû innemâ unzilel kitâbu alâ tâifeteyni min kablinâ ve in kunnâ an dirâsetihim le gâfilîn(gâfilîne).

“Kitap, yalnızca bizden önceki iki topluluğa indirildi. Ve biz onların okuduklarından gerçekten gâfildik.” dersiniz diye (dememeniz için).

 

6/EN'AM-157: Ev tekûlû lev ennâ unzile aleynel kitâbu le kunnâ ehdâ minhum, fe kad câekum beyyinetun min rabbikum ve huden ve rahmeh(rahmetun), fe men azlemu mimmen kezzebe bi âyâtillâhi ve sadefe anhâ, se neczîllezîne yasdifûne an âyâtinâ sûel azâbi bimâ kânû yasdifûn(yasdifûne).

 

Veya “Eğer bize de bir kitap indirilseydi, elbette onlardan daha çok hidayete ererdik.” dersiniz. İşte size Rabbinizden hidayet (hidayete erdiren), beyyine (delil) ve rahmet gelmiştir. Öyleyse kim, Allah’ın âyetlerini yalanlayandan ve O’ndan yüz çeviren kimseden daha zalimdir? Âyetlerimizden yüz çevirenleri, yüz çevirmiş olmalarından dolayı ağır (kötü) bir azapla cezalandıracağız.

 

Burada da görüyoruz ki tüm kitaplar HİDAYETE ERDİREN VE RAHMET OLARAK GELMİŞTİR..

 

Bütün peygamberlerin davranışları aynı olduğunu görüyoruz...hepsi HİDAYETE ERMİŞLER hepsi aynı dini yaşamışlar...ve aynı şeyi tebliğ etmişler..HEPSİ AYNI ŞERİATI İÇERİYOR...

 

ALLAH'A TESLİM OLMA DİNİ...SAV EFENDİMİZE DE AYNI ŞERİAT EMREDİLİYOR...BİRBİRİNİ TASDİK EDEREK GELEN KİTAPLAR AYNI ŞEYİ AÇIKLIYOR ..HİDAYETE ERMEK ! MÜŞRİK OLMAMAK !

 

42/ŞURA-13: Şerea lekum mined dîni mâ vassâ bihî nûhan vellezî evhaynâ ileyke ve mâ vassaynâ bihî ibrâhîme ve mûsâ ve îsâ, en ekîmûd dîne ve lâ teteferrekû fîh(fîhi), kebure alel muşrikîne mâ ted’ûhum ileyh(ileyhi), allâhu yectebî ileyhi men yeşâu ve yehdî ileyhi men yunîb(yunîbu).

 

Dînde, onunla Hz. Nuh’a vasiyet ettiğimiz (farz kıldığımız) şeyi (şeriati); “Dîni ikame edin (ayakta, hayatta tutun) ve onda (dînde) fırkalara ayrılmayın.” diye Hz. İbrâhîm’e, Hz. Musa’ya ve Hz. İsa’ya vasiyet ettiğimiz şeyi sana da vahyederek, size de şeriat kıldık. Senin onları, kendisine çağırdığın şey (Allah’a ulaşmayı dileme) müşriklere zor geldi. Allah, dilediğini Kendisine seçer ve O’na yöneleni, Kendisine hidayet eder (ruhunu hayatta iken Kendisine ulaştırır).

 

 

GÖRÜYORUZ Kİ TEK DİNDEN BAŞKA BİR DİN HİÇ OLMAMIŞ ! VE ALLAH DİYOR Kİ ;

 

BANA YÖNELENİ YANİ ALLAH'A ULAŞMAYI DİLEYENİ KENDİME HİDAYET EDERİM DİYOR...

 

TÜM İNSANLARA AYNI ÇAĞRI YAPILIYOR....ALLAH'A HİDAYETE ERMEYİ İSTEYİN DE ALLAH

 

SİZLERİ HİDAYETE ERDİRSİN ! VE BÖYLELİKLE MÜŞRİK OLMAYIN !

 

 

30/RUM-31: Munîbîne ileyhi vettekûhu ve ekîmûs salâte ve lâ tekûnû minel muşrikîn(muşrikîne).

 

O’na (Allah’a) yönelin (Allah’a ulaşmayı dileyin) ve takva sahibi olun. Ve namazı ikame edin (namaz kılın). Ve (böylece) müşriklerden olmayın.

 

NASIL MÜŞRİK OLMAYACAĞIZ ; ALLAH'A YÖNELEREK, ALLAH'A ULAŞMAYI DİLEYEREK...

 

29/ANKEBUT-5: Men kâne yercû likâallâhi fe inne ecelallâhi leât(leâtin), ve huves semîul alîm(alîmu).

 

Kim Allah’a mülâki olmayı (hayattayken Allah’a ulaşmayı) dilerse, o taktirde muhakkak ki Allah’ın tayin ettiği zaman mutlaka gelecektir (ruhu mutlaka hayattayken Allah’a ulaşacaktır). Ve O, en iyi işiten, en iyi bilendir.

 

ALLAH'A ULAŞMAYI DİLEMEZSEK NE OLUR ?

 

10/YUNUS-7: İnnellezîne lâ yercûne likâenâ ve radû bil hayâtid dunyâ vatme'ennû bihâ vellezîne hum an âyâtinâ gâfilûn(gâfilûne).

 

Muhakkak ki onlar, Bize ulaşmayı (hayatta iken ruhlarını Allah’a ulaştırmayı) dilemezler. Dünya hayatından razı olmuşlardır ve onunla doyuma ulaşmışlardır ve onlar âyetlerimizden gâfil olanlardır.

 

10/YUNUS-8: Ulâike me'vâhumun nâru bimâ kânû yeksibûn(yeksibûne).

 

İşte onların kazandıkları (dereceler) gereğince varacakları yer ateştir (cehennemdir).

 

İŞTE TÜM İNSANLIĞA VERİLEN MESAJ BUDUR...HANGİ KİTAP EHLİNDEN OLURSA OLSUN HER KİM HANİF DİNİNİ YAŞAMIYORSA, HİDAYETE ERMEYİ ALLAH'TAN İSTEMİYORSA VARACAĞI YERİN ATEŞ OLDUĞUNU ALLAH CC. SON KİTABIN DA İNSANLIĞA BİLDİRİYOR...

 

TERCİH İNSANA BIRAKILMIŞ !

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Acaba İbrahim kimdir? Bir bakalım...

 

"Öte yandan Hz. İbrahim, Ahd-i Atik'te "İbranî Abram" olarak nitelenir ve böylece İsrailoğullarının atası kabul edilir. Gerek imanı gerekse Tanrıya bağlılık ve yakınlığı açısından Hz. İbrahim, Yahudi ırkının veya inanmış bir Yahudinin bir prototipidir." ( http://www.kultur.gov.tr/portal/turizm_tr.asp?belgeno=20097 )

 

Ama nedense Kur'an bunu kabul etmez....

 

"2/132- İbrahim bunu kendi oğullarına da vasiyet etti, Yakub da öyle: "Oğullarım! Allah sizin için bu dini (İslâm'ı) seçti. Siz de ancak müslümanlar olarak ölün" dedi. "

 

"2/140- Yoksa siz, "İbrahim de, İsmail de, İshak da, Yakub ile Yakuboğulları da yahudi, ya da hıristiyan idiler" mi diyorsunuz? De ki: "Sizler mi daha iyi bilirsiniz, yoksa Allah mı?" Allah tarafından kendisine ulaşan bir gerçeği gizleyen kimseden daha zalim kimdir? Allah yaptıklarınızdan habersiz değildir.

 

"3/67- İbrahim ne Yahudi idi ne de Hıristiyan. Fakat o, hanif (Allah'ı bir tanıyan, hakka yönelen) bir müslümandı. Allah'a ortak koşanlardan da degildi. "

 

Kur'an 'a göre, İbrahim hristiyan, ya da yahudi değildir. Müslümandır.(!!!) Ama her nedense müslümanlığın ortaya çıkması için yaklaşık 2.500 yıl geçmesi gerekti.

 

Bu arada İbrahim hakkında anlatılanlardan, M.Ö - 1900-1800 yılları arasında yaşamış olabileceği düşünülüyor. Tevrat'da İbrahim'in babası Terah olarak geçiyor. Halbu ki Kur'an da Azer dir.

 

"6/74- Hani İbrahim babası Âzer'e, "Sen putları ilah mı ediniyorsun? Şüphesiz, ben seni de, kavmini de apaçık bir sapıklık içinde görüyorum" demişti." Ayrıca tanrı, İbrahim'e de kitap gönderdiğinden bahseder..

 

"4/54Şüphesiz biz, İbrahim ailesine de kitap ve hikmet vermişizdir."

"57/26- Andolsun, biz Nûh'u ve İbrahim'i peygamber olarak gönderdik. Peygamberliği ve kitabı onların soylarına da verdik."

"87/18,19- Şüphesiz bu hükümler ilk sayfalarda, Ibrahim ve Mûsâ'nın sayfalarında da vardır."

 

Ancak Tevrat'dan önce o bölgede ne böyle bir kitaba, ne de dini inanca rastlanmamıştır.

 

Bir de İbrahim'in ateşe atılması, ve ateşin İbrahim'i yakmaması olayı vardır ki, bu olay bilhassa teist arkadaşların hislenmesine vesile olur. Bakalım durum nasılmış....

 

"Hz. İbrahim'le ilgili pek çok Harran ve çevresinde yaşanan olaylar olarak anlatılır. Bunlardan biri de Hz. İbrahim'in, puthanedeki putları kırması ve sonrasında dönemin hükümdarı (Nemrud) tarafından ateşe atılmasıdır. Eski Ahit'te ise İbrahim'le ilgili olarak böyle bir olaya temas edilmez. Ancak Daniel, III'de hikaye edilen Babil kralı Nebukatnetsar'la ilgili şu olaydan hem ateşe atma cezasının, hemde İbrahim'inkine benzer başka hikayelerin Babil'de var olduğunu anlıyoruz:

"... Babil kralı Nebukatnetsar, boyu altmış, eni altı arşın olan büyük bir altın heykel yaptırır ülkesinde yaşayan herkesin buna tapmasını ister. Şadrak, Meşak ve Abed-nego isimli üç yahudi genç hükümdarın bu fermanına karşı çıkar ve heykele tapmayı reddeder. Bunun üzerine kral, bu gençlerin "ateşi alevli bir fırına" atılmalarını emreder ve gençler fırına atılır. Ancak ateş onlara bir zarar vermez. Bu olağanüstü olaya şahit olan kral ve adamları, gençlerin Tanrı'sını takdir etmeğe mecbur kalır."

İlk bakışta, İbrahim'in ateşe atılması hikayesini hatırlatan bu olayı, onunla aynileştirmek mümkün değildir. Zira Nebukatnetsar'ın İ.Ö. 600 yıllarında Babil'de hüküm sürdüğünü göz önüne aldığımızda, bu olayın, Hz. İbrahim'den en az 10-12 asır sonra meydana gelmiş olduğu anlaşılır. "

http://www.kultur.gov.tr/portal/turizm_tr.asp?belgeno=20097

 

Kültür Bakanlığı'nın sitesinde, İbrahim'in ateşe atılması olayının ve İbrahim'inkine benzer başka hikayelerin Babil'de de varolduğu açıkça belirtiliyor. Ancak öyle bir not düşülmüş ki, "Babil kralı İ.Ö 600 yıllarında yaşamış, İbrahim ise çok daha önce, demek ki aynı olamaz" gibilerinden. Ancak burada çok daha önemli bir not, Eski Ahit'te bu olayın yer almadığıdır. Yani kutsal kitaplara sonradan ilave edilmiştir. Kaynağı da, diğerlerinde olduğu gibi yine mezopotamya inançları. Sanıyorum Kültür Bakanlığı, kafalarda soru işaretleri bırakmamak için iki olayın aynı olamayacağını söyleme ihtiyacı duymuş... Ama ikinci nottan (Bu hikayenin Eski Ahit'te yer almadığı) ne demek istendiğini anlayabilirsiniz.

 

İbrahim hakkında söyleyeceklerim şimdilik bu kadar... Belki daha sonra devam ederim...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bizim için kaynak sadece ve sadece Kuran'ı Kerimdir..

Senin için tevrat olabilir....

 

Tıpkı nuh tufanının saptırılmak istenmesi ve gerçekte mezepotamyada geçmesine karşın, karadeniz civarında yaşanmış bir sel baskının örnek gösterimesi gibi bu konuda saptırılmaya çalışılmaktadır..

Oysa muharref olmuş kitaplar bizim için bir ölçü yada kaynak teşkil etmez..

Bozulmayan, tahrip edilmeyen ve edilemeyecek olan yalnızca Kuran'ı Kerimdir...

 

Saygılar...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

sevgili kardeşim yam yam, Kur'an'ı Kerim tüm zamanlara ve tüm insanlara hitap eder ve < içinde hiçbir şey eksik bırakılmamıştır ve Allah'ın koruması altındadır >

 

Hz. İbrahim, tevrat ve İncil indirilmeden önce yaşamıştır...bu nedenle ne yahudidir ne de hrıstıyandır...

 

Kur'an'ı Kerim, ayrı ayrı dinler olmadığını tüm kitapların HİDAYET REHBERİ olduğunu, insanı Allah'a hidayete erdirecek reçeteler içerdiğini beyan eder...

 

günümüzde sanki ayrı ayrı dinler varmış gibi gösterenler büyük yanılgı içindedirler. Müslümanlık son gelen din değildir...EZELDEN EBEDE YAŞANAN TEK DİN İSLAMDIR..İslam en son geldi diyenler büyük yanılgı içindedirler...KAYYUM OLAN TEK DİN İSLAMDIR. TÜM KİTAPLARIN ORTAK ADIDIR....

İNNED DİNE İNDALLAHİL İSLAM ifadesi ile Allah cc. bunu beyan eder...

tevratın içinde de İncilin içinde de, Kur'an'ın içinde de aynı emirler var..HİDAYETE ERMEK AÇISINDAN AYNI EMİRLER VAR...Musa' da, İsa' da bütün peygamberler aynı dini yaşamışlar ve tabiinlerine öğretmişlerdir...bak şura 13 ne diyor dikkat et...

 

42/ŞURA-13: Şerea lekum mined dîni mâ vassâ bihî nûhan vellezî evhaynâ ileyke ve mâ vassaynâ bihî ibrâhîme ve mûsâ ve îsâ, en ekîmûd dîne ve lâ teteferrekû fîh(fîhi), kebure alel muşrikîne mâ ted’ûhum ileyh(ileyhi), allâhu yectebî ileyhi men yeşâu ve yehdî ileyhi men yunîb(yunîbu).

 

Dînde, onunla Hz. Nuh’a vasiyet ettiğimiz (farz kıldığımız) şeyi (şeriati); “Dîni ikame edin (ayakta, hayatta tutun) ve onda (dînde) fırkalara ayrılmayın.” diye Hz. İbrâhîm’e, Hz. Musa’ya ve Hz. İsa’ya vasiyet ettiğimiz şeyi sana da vahyederek, size de şeriat kıldık. Senin onları, kendisine çağırdığın şey (Allah’a ulaşmayı dileme) müşriklere zor geldi. Allah, dilediğini Kendisine seçer ve O’na yöneleni, Kendisine hidayet eder (ruhunu hayatta iken Kendisine ulaştırır).

 

Dünyada yaşayan tüm insanlar hz. NUH'UN soyundan türemişler..geminin içinde yaşayan insanların soyları...Allah cc. geminin dışında kalanları helak etti biliyorsunuz...

Allah cc. sayıyor, NUH'A, İBRAHİME, MUSA'YA VE İSA'YA VASİYET ETTİĞİMİZ ŞEYİ, ŞERİATI, SANA DA VAHYEDEREK ŞERİAT KILDIK....diyor....AYNI ŞERİAT, AYNİ DİN....(SAV) EFENDİMİZE DE AYNI ŞEYİ ŞERİAT KILMIŞ... HEPSİ, ALLAH'A ULAŞMAYI DİLEMEYE ÇAĞIRMIŞLAR, çoğunluk Allah'a ulaşmayı dilememiş ve MÜŞRİK durumunda kalmışlar...Allah cc. ne diyor ( BANA YÖNELENİ, BANA ULAŞMAYI DİLEYENİ, KENDİME ULAŞTIRIRIM, HİDAYETE ERDİRİRİM ) diyor....

Hz nuh'ta, musa'da, isa' da, (sav) Efendimizde aynı daveti yapmışlar...Davete icabet edenler olmuş mu evet olmuş ama çok az insan bu davete icabet etmiş...mesela NUH AS. zamanında 1 geminin içindekiler...Hz. iBrahim zamanında sadece AİLESİ, İsa. as. zamanında çok az bir topluluk, (sav) zamanında hep az bir topluluk ALLAH'A ULAŞMAYI DİLEMİŞLER...DÜNYA İNSANININ ÇOĞU DİLEMEMİŞ...GERÇEK HİDAYETİ YAŞAYANLARI BİR TARAFA AYIRIRSAK, günümüzde çoğunluk ayrı ayrı dinler varmış gibi birbirleri ile mücadele ediyorlar...ayrı ayrı din yok ki sevgili kardeşim....

TÜM SEMAVİ KİTAPLAR İNSANLARIN HİDAYETE ERMESİ İÇİN, VE TÜM İNSANLARIN MUTLULUĞU İÇİN VAR...ANCAK ŞEYTAN İNSANLARI AYRI AYRI İNANÇ GRUPLARINA AYIRMAYI BAŞARMIŞ VE BİRBİRLERİ İLE SAVAŞACAK NOKTAYA GETİRMİŞ...İNSANLIK BU BÜYÜK HATADAN DÖNMESİ LAZIM, İNANAN İNSANLAR BİRLİK OLUP ŞEYTANIN BU OYUNUNU İNSANLIĞA AÇIKLAMASI LAZIM....BAK SEBE 20 ne diyor...

 

34/SEBE-20: Ve lekad saddaka aleyhim iblîsu zannehu fettebeûhu illâ ferîkan minel mûminîn(mûminîne).

 

Ve andolsun ki iblis, onlar üzerindeki zannını (hedefini) yerine getirdi. Böylece mü'minleri oluşturan bir fırka (Allah'a ulaşmayı dileyenler) hariç, hepsi ona (şeytana) tâbî oldular.

 

Gerçek mümin, Allah'ın davetine icabet eden Allah'a kavuşmayı dileyen bir kişidir...bak ankebut 5 ne diyor.

 

29/ANKEBUT-5: Men kâne yercû likâallâhi fe inne ecelallâhi leât(leâtin), ve huves semîul alîm(alîmu).

 

Kim Allah’a mülâki olmayı (hayattayken Allah’a ulaşmayı) dilerse, o taktirde muhakkak ki Allah’ın tayin ettiği zaman mutlaka gelecektir (ruhu mutlaka hayattayken Allah’a ulaşacaktır). Ve O, en iyi işiten, en iyi bilendir.

 

İŞTE BU DAVETE İCABET EDEN BİR KİŞİ GERÇEK MÜMİN KONUMUNDADIR...Sırf Allah'a inanıyor, peygamberlere inanıyor diye hiç kimse mümin olamaz...

 

BAK TEVRAT TA NE DİYOR ALLAH CC..

 

Samuel 7:3,4 3 Samuel, İsrail halkına şöyle dedi: "Eğer bütün yüreğinizle RAB'be dönmeye niyetliyseniz, yabancı ilahları ve Tanrıça Aştoret'in putlarını aranızdan kaldırın. Kendinizi RAB'be adayıp yalnız O'na kulluk edin. RAB de sizi Filistliler'in elinden kurtaracaktır." 4Bunun üzerine İsrailliler Baal'ın ve Aştoret'in putlarını atıp yalnızca RAB'be kulluk etmeye başladılar

 

 

2. Krallar 23:25 Ne ondan önce, ne de sonra onun gibi candan ve yürekten var gücüyle RAB'be yönelen ve Musa'nın yasasına uyan bir kral çıktı.

 

2. Tarihler 7:14 adımla çağrılan halkım alçakgönüllülüğü takınır, bana yönelip dua eder, kötü yollarından dönerse, gökten onları duyacağım, günahlarını bağışlayıp ülkelerini sağlığa kavuşturacağım.

 

İNCİL DE NE DİYOR ;

 

Matta 7:7,8 «Dileyin, size verilecek; arayın, bulacaksınız; kapıyı çalın, size açılacaktır. Çünkü her dileyen alır, arayan bulur, kapıyı çalana kapı açılır.

 

Matta 13:15,16: Çünkü bu halkın yüreği duygusuzlaştı, Kulakları ağırlaştı. Gözlerini kapadılar.Öyle ki, gözleri görmesin, Kulakları duymasın, yürekleri anlamasın Ve bana dönmesinler. Dönselerdi, onları iyileştirirdim.' "Ama ne mutlu size ki, gözleriniz görüyor, kulaklarınız işitiyor!

 

 

ALLAH CC. TÜM KİTAPLARINDA AYNI EMRİ VERİYOR...< BANA DÖNÜN, ALLAH'A CANDAN VE YÜREKTEN KAVUŞMAYI DİLEYİN > diyor....eğer dilemezseniz YÜREKLERİNİZ ANLAMAZ....YANİ ALLAH'IN DİNİNİ İDRAK EDEMEZSİNİZ.....

 

Görüyorsunuz ki bugün dünya insanı 72 fırkaya bölünmüş ve ellerinde kitap olmasına rağmen bu emri yerine getirmiyorlar....

 

30/RUM-31: Munîbîne ileyhi vettekûhu ve ekîmûs salâte ve lâ tekûnû minel muşrikîn(muşrikîne).

 

O’na (Allah’a) yönelin (Allah’a ulaşmayı dileyin) ve takva sahibi olun. Ve namazı ikame edin (namaz kılın). Ve (böylece) müşriklerden olmayın.

 

30/RUM-32: Minellezîne ferrakû dînehum ve kânû şiyeâ(şiyean), kullu hızbin bimâ ledeyhim ferihûn(ferihûne).

 

(O müşriklerden olmayın ki) onlar, dînlerinde fırkalara ayrıldılar ve grup grup oldular. Bütün gruplar, kendilerinde olanla ferahlanırlar.

 

GÖRÜYORSUNUZ Kİ ALLAH'A ULAŞMAYI DİLEYENLER MÜŞRİK DEĞİLLER...DİLEMEYENLER MÜŞRİK VE FIRKALARA AYRILANLAR SADECE BUNLAR...NE YAPIYORLARMIŞ, KENDİLERİNDE OLANLA FERAHLANIYORLAR....KENDİ BİLDİKLERİNİ DOĞRU KABUL EDİP DİĞERİNE SAVAŞ AÇIYORLAR...ALLAH'A GÖRE BUNLARIN DURUMU < MÜŞRİK> ve akıbetleri ne yazık ki CEHENNEM...

Şeytanın vaadi böylelikle yerine gelmiş oluyor değil mi kardeşim...72 fırka var...100 kişiden 72 si yanlış inanç ile donanmış durumda...

1 fırka sadece ALLAH'IN GERÇEK HİDAYETİNİ YAŞIYORLAR....İnsana düşen tek şey ALLAH'A KAVUŞMAYI DİLEYİP BU BİR FIRKANIN İÇİNDE YER ALMASIDIR...HİDAYETE ERMEYİ ALLAH'TAN İSTEMESİ GEREKİR....İnşallah bu bir fırkanın içinde yer alırız...

şimdilik selam ve dua ile....

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

hidayet yahudilik bir din değildir, bir ırktır musevilik bir dindir. ve İbrahim yahudidir, yahudilerin atası olarak kabul edilir.

 

selam arkadaşım. günümüzde tevrat ehline musevi deniyor..yahudilerde aynı zamanda tevrat ehli olarak kabul ediliyor...onlar bugün Hz. İbrahimi yahudilerin atası olarak kabul edebilirler..ANCAK KUR'ÂN bunu asla kabul etmiyor canım arkadaşım...Hz. İbrahim tevrat ve incil inmeden önce yaşamış olan Allah'ın Peygamberidir...bu nedenle yahidi ya da hrıstiyan olması mümkün değildir...

 

ayrıca ayrı ayrı dinler diye birşey yok hepsinin ortak mesajı İNSANIN HİDAYETE ERMESİ....YANİ BÖYLELİKLE ALLAH'A TESLİM OLMASI, YANİ HZ . İBRAHİM GİBİ MÜSLÜMAN OLMASIDIR...

 

Ayrı ayrı dinler varmış gibi gösterenler ALLAH'IN KAYYUM OLAN DİNİNİ BİLMEYİŞLERİNDEN KAYNAKLANIYOR...KİTAP EHLİNİ BİRBİRİNE DÜŞÜRENLER ALLAH'IN DİNİNİ YAŞAMAYANLARDIR...

HANGİ KİTAP EHLİNDEN OLURSA OLSUN < KİM ALLAH'A HİDAYETE ERMEYİ DİLERSE O KİŞİ MUTLAKA HİDAYETE ERER.....ALLAH TÜM KİTAPLARINDA BU MESAJI VERİR....

 

MUSEVİLİK YA DA HRISTİYANLIK DİYE DİN YOKTUR...BUNLAR İNSANLARIN UYDURMALARIDIR...BU UYDURMALARIN ARKASINDA HEM DİNİ BİLMEMEK HEM DİNİ YAŞAMAMAK HEM DE MENFAAT VARDIR...

 

KİM HİDAYETE ERMEYİ ALLAH'TAN İSTERSE ALLAH ONU MUTLAKA AMA MUTLAKA HİDAYETE ERDİRİR...... :)

 

SELAM VE DUA İLE.... :)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

hidayet anlıyamadığım şey neyde inat ediyorsun. yahudilik bir din değildir ırktır.

 

birde anlamadım hz İbrahim müslüman mıydı yani.

 

selam arkadaşım... yahudi toplumu tevrat la amel etmiyormu, böylelikle musevi olmuyorlarmı kardeşim...

 

evet hz. ibrahim ezelden ebede yaşanan tek dini yaşıyordu o da İslam...tüm kitaplarda yaşanan tek din İslamdır...Ayrı ayrı dinler yoktur...Son din İslamdır diyenler yanılgı içindedirler...Ayrı ayrı din yok...Allah katında tek din İSLAMDIR..iSLAM kelimesi arapçada silm kökünden gelir..TESLİM demektir..

Allah'a teslim olmak demektir... İnsan'ın yaşarken Allah'a hidayete ermesidir...Tüm ilahi kitaplar bu emri verir...Hz. ibrahimin hanif dini İslamdır....

Allah ayrı ayrı din var etmemiştir, Ayrı ayrı kitap indirmiştir ve hepsi aynı mesajı verir..Hidayete ermek..ve Allah'ın ahlakı ile ahlaklanmak...Nefsi kötülüklerden arındırmak...tüm kitaplar insanın güzel ahlaka kavuşmasının reçetesini verir...Son kitap olan Kur'an la bunu tasdik eder... tüm insanların < Allah'a hidayete ermeyi dilemesi gerekiyor ki dini yaşasınlar >

hz. İbrahim hidayete eren ve nefsini teskiye eden biriydi yani Allah'ın emrettiği tek dini yaşıyordu..

kUR'AN AYETLERİ tüm kitapları içinde toplar ve ayetlerle ispat eder...kim hidayete ermeyi Allah'tan isterse mutlaka anında kalben değişim yaşar...Allah'ın ayetleri yaşanır..tüm ayetlerin lafzı dışında 7 tane ruhu vardır...bu da yaşamakla idrak edilir...

selam ve dua ile.... :)

 

Hayret babil kulesi hağla orda sümer tabletleri orda israil mısır orda, bizim beynimizimi yıkamaya çalışıyorsun.

 

canım kardeşim, ne diye beyninizi yıkamaya çalışayım...Benim iman ettiğim Kur'an, ayetlerle ispat ediyor...kainatın en sağlam kitabı....Allah'ın sözleri....ben sonuna kadar iman ederim...

 

canım kardeşim, 1 tek doğru var ve 72 tane yanlış var...bugün yeryüzünde 72 inanç grubu var ve hepsi kendi inandıklarını doğru kabul ediyor...

halbuki doğru tektir...Ve Allah bunu ispat ediyor... İnsan eğer < hidayete ermeyi canı gönülden isterse > Allah mutlaka o kişiye anında yaşatmaya başlar...İspat eder...deneyin ve görün....

 

Allah'ın varlığına inanmayanlar denesinler görsünler bakalım neler yaşayacaklar...

dünyada yaşanan kaos neden yaşanıyor acaba ! savaşlar, kargaşa neden oluyor acaba !

hep aynı şeyler tarihte yaşanmış..tarih sürekli tekerrür ediyor...

ateşe tapanlar, şeytana tapanlar, putlara tapanlar, doğaya tapanlar, ateistler vs vs ...şimdi de yok mu ! hepsi var...yüzyıllardır bu inançlar süregeliyor... ta insanın yaratılışından beri...

 

kimsenin beynini yıkama gibi bir gayretin içinde değiliz canım kardeşim...sadece Allah'a hidayete ermeye davet ediyoruz...dileyen hidayete ermeyi diler, dilemeyen dilemez !

benim inancımda < zorlama yoktur > davet vardır....isteyen kabul eder, istemeyen etmez...dinim bunu emreder....

 

selametle kal canım kardeşim..... :)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

İslamiyet inmeden önce hiçb ir müslüman yoktur. ayrıca tevrat inmeden önce de yahudiler yahudiydi. tevrattan sonra yahudi olmadılar musevi oldular.

Kuran-ı kerim indirilmeden önce hiç kimseye müslüman denemez. tek din islamdır diyorsun. bu ancak islamın doğuşundna sonra mümkün olur. zira ondan önceki dinlerde ilahi dinlerdir ve kuran tarafından tanınırlar.

senin yaptığın kelime oyuncukalrı İslam'dan kastedilen bellidir. hz muhammede gönderilen Kuran-ı kerimde emredilen kurallarbütünü, ve onun hayata uyuglanışı. bunun dışında kelime oyunlarına girmeyelim.

 

gerçekten gerek yok.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

İslamiyet inmeden önce hiçb ir müslüman yoktur. ayrıca tevrat inmeden önce de yahudiler yahudiydi. tevrattan sonra yahudi olmadılar musevi oldular.

Kuran-ı kerim indirilmeden önce hiç kimseye müslüman denemez. tek din islamdır diyorsun. bu ancak islamın doğuşundna sonra mümkün olur. zira ondan önceki dinlerde ilahi dinlerdir ve kuran tarafından tanınırlar.

senin yaptığın kelime oyuncukalrı İslam'dan kastedilen bellidir. hz muhammede gönderilen Kuran-ı kerimde emredilen kurallarbütünü, ve onun hayata uyuglanışı. bunun dışında kelime oyunlarına girmeyelim.

 

gerçekten gerek yok.

 

canım kardeşim, kelime oyunu falan yok...Kur'an ayetleri TEK DİNİN İSLAM olduğunu açıkça söyler.

 

eğer siz bunun aksini söylüyorsanız bunu ayetlerle ispat etmeniz gerekir...ve bu ispatı sizden bekliyorum.!..

 

İnsanlara yüzyıllardır el yazması kitaplardan yanlışlar öğretiliyor...sanki başka dinler varmış gibi gösteriliyor ve 3 kitap ehli bugün benim dinim senin dinini sollar diye birbirine düşman kılınmış..insanlar bu yanlışlarla savaşa sürükleniyorlar, şeytanın en büyük tuzağı insanları gruplara ayırmak ve birbirine kırdırmak ve bunu başarıyor...

3 kitabın içinde de Allah sevgiden barıştan, güzel ahlak kazanmaktan, hidayete ermekten sözeder...bu kaos varsa burda büyük bir yanlış yok mu canım kardeşim..Kur'an la gelen daha önce tevrat ve incilde olan hidayetttir..kur'an kendinden önce inen kitapları tasdik üzere inmiştir..Var olan tasdiklenir değil mi canım kardeşim...İslam son gelen din değildir...Hz. ademden bu yana yaşanan ve kitaplarla insanlara iletilen tek din İSLAM DIR....başka başka din yoktur....birbirini tasdikleyerek gelen kitaplar vardır....hepsinin verdiği mesaj hidayete ermektir....

 

42/ŞURA-13: Şerea lekum mined dîni mâ vassâ bihî nûhan vellezî evhaynâ ileyke ve mâ vassaynâ bihî ibrâhîme ve mûsâ ve îsâ, en ekîmûd dîne ve lâ teteferrekû fîh(fîhi), kebure alel muşrikîne mâ ted’ûhum ileyh(ileyhi), allâhu yectebî ileyhi men yeşâu ve yehdî ileyhi men yunîb(yunîbu).

 

Dînde, onunla Hz. Nuh’a vasiyet ettiğimiz (farz kıldığımız) şeyi (şeriati); “Dîni ikame edin (ayakta, hayatta tutun) ve onda (dînde) fırkalara ayrılmayın.” diye Hz. İbrâhîm’e, Hz. Musa’ya ve Hz. İsa’ya vasiyet ettiğimiz şeyi sana da vahyederek, size de şeriat kıldık. Senin onları, kendisine çağırdığın şey (Allah’a ulaşmayı dileme) müşriklere zor geldi. Allah, dilediğini Kendisine seçer ve O’na yöneleni, Kendisine hidayet eder

(ruhunu hayatta iken Kendisine ulaştırır).

 

Görüyorsun ki ayet açıkça hepsine aynı şeyi şeriat kılmış...HİDAYETE ERMEK....

 

30/RUM-31: Munîbîne ileyhi vettekûhu ve ekîmûs salâte ve lâ tekûnû minel muşrikîn(muşrikîne).

 

O’na (Allah’a) yönelin (Allah’a ulaşmayı dileyin) ve takva sahibi olun. Ve namazı ikame edin (namaz kılın). Ve (böylece) müşriklerden olmayın.

 

Kimlermiş müşrikler ; Allah'a kavuşmayı dilemeyenler, yani hidayete ermeyi dilemeyenler...

 

30/RUM-32: Minellezîne ferrakû dînehum ve kânû şiyeâ(şiyean), kullu hızbin bimâ ledeyhim ferihûn(ferihûne).

 

(O müşriklerden olmayın ki) onlar, dînlerinde fırkalara ayrıldılar ve grup grup oldular. Bütün gruplar, kendilerinde olanla ferahlanırlar.

 

Hiadayete ermeyi dilemeyenler ne yapmışlar ; dinlerinde fırka fırka ayrılmışlar...

 

Tüm kitaplar insanlara HİDAYETE ERMEYİ ÖĞRETİYORSA ne diye ayrılsınlar !

 

Ayrılıklarının nedeni gayet açık değil mi canım kardeşim, HİDAYETE ERMEYİ DİLEMİYORLAR VE KENDİ ELLERİNDE OLANLA FERAHLIK DUYUYORLAR..kur'an'a göre müşrikler ebediyen cehenneme gidecek olanlar...BURADAKİ ACI TABLOYU görebiliyormusunuz, şeytan insanların çoğunluğunu ateşe sürüklemeyi başarıyor... 3 kitap ehlinden de çoğunluk kendilerini dini yaşıyor zannediyorlar..sırf, Allah'a, kitaplara, peygamberlere inanıyorlar diye kurtulacaklarını zannediyorlar... İşte böyle canım kardeşim...ayetler ortada....açıkça ayrı ayrı din YOK diyor....TEK DİN ALLAH'A TESLİM DİNİ..ADI DA İSLAM.....

Selametle kal canım kardeşim :)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

hidayet bu ayetlerden hangisi 3 dinin olmadığını analtıyor ben anlamadım, senidne bu ayetlerden her hangi birinden böyle bir anlam çıakrdığını sanmıyorum. iey diye falan mı düşündün nasılsa kisme okumaz yazdığım ayetleri diye mi? tamam bilimsel verileri falan çarpıtan çok gördümde kusura bakma ama sende ayetleri çarpıtıyorsun.

 

"Sizin için dinlerin en güzelini seçtim" madem tek din var neden böyle buyurdu Allah.

 

Kuran İncili de Tevratı da Allahın gönderdiği kitaplar, Museviliğide Hristiyanlığında İlahi Dinler olduğunu bildirir. Son ktiabın diğerlerine evla olduğunu söyler. Müslümanlık ilk din değildir. Son dindir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Günümüz İslam dünyasında (!) farklı mezheplere ayrılmış olan müslümanlara (!) şu soruya (ayete) verecekleri cevap merak konusu !

 

Bunlar, sana gerçek olarak okuduğumuz ALLAH´ın ayetleridir. ALLAH´tan ve ayetlerinden başka hangi hadise (söze) inanıyorlar? (45/6)

 

Kuran´ daki İslam´ ı tanımayanlar adına, bu sorunun cevabını bizler verelim ...

 

Sünnilik - Alevilik - Bektaşilik - Aczmendilik - Nurculuk - Süleymancılık - Hanefilik - Malikilik - Şafilik - Şiilik - Mevlevilik - Nakşibendilik ... Kısacası, " Müslümanlık " dışında kalan tüm akımlar veya inanışlar (?) İşte tüm bu akım veya inanç sistemi izleyicileri, Allah´ ın ayetleri (sözleri) dışında, bu akımlardan çıkan fikir ve bu akımları ortaya çıkaran beşerlerin, sözlerine uymaktadırlar.

 

Şeyhler - Evliyalar - Alimler - Dervişler - Hacılar - Hocalar - Vaizler - İmamlar - Papazlar - Rahipler - Hahamlar ... Kısacası, " Müslümanlar " dışında verilen her türlü kimlikler bunlara örnektir.

 

Ve bu izleyiciler, Allah´ ın ayetlerini dinlemeyip, inadına bölünmekte ve bu politikalarını halen devam ettirmektedirler. (3:103 - 105)

 

Oysa Allah, inanç ve fikir bakımından, birbirimizle kardeş olmamızı istemiştir. (49:10) Fikir ayrılığı bir toplumda bol ise, o toplumda huzur eksiktir. Bir toplumda, kökleşmiş ve herkes tarafından benimsenmiş bir inanç sistemi yoksa, o toplum yok olmaya mahkumdur. Kardeşlik duygusunu (vicdanen) içine sindirememiş olanlar, sonsuza dek birbirilerine düşman kalırlar.

 

İslam, toplumların, kardeşlik içinde olmasını istemekle aradaki düşmanlık bağlarını da koparmıştır aynı zamanda. Ancak bu söylenenler, mesajın tam anlaşılabildiği ve uygulanabildiği toplumlarda geçerlidir. Mesajı anlamamakta direnen bağnazların önder olduğu bir toplumda, iç çatışmalar bitmek - tükenmek bilmez.

 

Kitabı okumayan ve Allah´ ın ayetlerine uzak olan zihniyetler, kendilerine önder (imam) ettikleri kimlikler ile gömülecekler ve yine onlarla çağrılacaklar. (17:71)

 

Bu önderler, atalarından kalma ve Allah´ ın ayetlerine uzak olan fikir veya akım öğretilerini, halka empoze etmeye çalışıyorlar ise, vah hallerine onların ve onlara uyanların ! (2:170 - 171)

 

Bunlar, " Hanif " olan, Hz. İbrahim´ in örnek hayatını incelememişler midir ? İbrahim ne Yahudi idi ne de Hıristiyan; tektanrıcı (hanif) bir müslümandı. Hiç bir zaman ortak koşanlardan olmadı. (3/67)

 

Peki, Hz. İbrahim´ in, Allah´ ı birleyen tektanrıcı (hanif) müslüman (teslim olan) oluşunu anlayamayan, putperestçiler (!) bu durumda Allah´ a şirk (ortak) koşmuş - mu sayılıyor ? Yani, Sünniler - Aleviler - Şafiler - Malikiler ... Allah´ ı birlemediler de, O´ na beşerleri (insanları) ortak mı koştular? Ayete göre, evet ve malesef bu, günümüzde de gözardı edilemeyecek bir gerçek haline geldi. (10:105-106)

 

Bazı cahiller, yukarıda saydığımız kimliklere bürünen ve birazcık din bilgisine sahip olan müşriklerin (ortak koşanların) öğretilerine kurban gittiler, mesajı unuttular. Oysa Allah´ ın huzurunda, bu cahilliklerinin hesabını verecekler. (43:44)

 

Allah´ ın mesajını algılayabilenler arasında Hz. İbrahim de vardı.

 

Biz daha önce de İbrahim´e anlama ve kavrama yeteneğini bağışlamıştık. Biz onu çok iyi biliyorduk. (21/51)

 

Ve İbrahim´ in aynı zamanda (kabul edilen) bir duası da vardı.

 

"Rabbimiz, onların arasından, ayetlerini onlara okuyacak, onlara kitabı ve bilgeliği öğretecek ve onları temizleyecek bir elçi gönder. Sen Yücesin, Bilgesin." (2/129)

 

Kendisine Allah´ ı dost edinen (4:125) ve sadece Allah´ a yalvaran (kulluk eden) (16:120) Hz. İbrahim´ in duası kabul oldu. Allah O´ nun soyundan olan Hz. Muhammed´ i, kitabı ve bilgeliği öğretecek ve onları temizleyecek bir elçi olarak gönderdi. Ve Allah, Hz. Muhammed´ e, şunu tavsiye etti.

 

Nitekim, İbrahim´in dinini bir monoteist olarak izlemen için sana vahyettik; o asla putperestlerden olmadı. (16/123)

 

Hz. Muhammed´ de, bu mesajı anladı ve ...

 

"Rabbim beni dosdoğru olan yola iletmiş bulunuyor: monoteist olan İbrahim´in mükemmel dinine... O, ortak koşanlardan olmadı." dedi. (6/161)

 

Oysa bugünün kavmiyetçi (ayrılıkçı) zihniyeti, bu mesajı anlamadı ve dinlerini parçaladılar.

 

Kendilerine bilgi ulaştıktan sonra sırf aralarındaki çekememezlik yüzünden ayrılığa düştüler. Belli bir zaman için Rabbinin verilmiş bir söz olmasaydı onların arasında hemen hüküm verilirdi. Onlardan sonra kitaba mirasçı olanlar da ondan kuşku ve şüphe içindedirler. (42/14)

 

Unutulmamalıdır ki insanı, Allah yaratmıştır. (19:67) Öyleyse insanı en iyi tanıyan Allah, insana bilmediklerini öğretti/öğretecektir. (96:5) Acele etmeyiniz. (21:37) Kendinize Kuran´ ı rehber edinir ve Hz. İbrahim´ in ve Hz. Muhammmed´ in ve diğer Peygamberlerin duyurduğu inanç sistemi olan " hanifliği " ve bu Peygamberlerin tebliğ ettiği din olan " İslam´ ı " benimser ve bunda samimi olursanız üstün gelecek olan sizsiniz. (3:139) Yok, hala, " hanif - muslim " değilseniz, söylenecek sözümüz kalmamıştır.

 

Yahudiler: "Hristiyanların bir temeli yok," derken, Hristiyanlar da: "Yahudilerin bir temeli yok," dediler. Oysa hepsi de kitabı okuyorlar. Cahiller de tıpkı onlar gibi konuşur. Diriliş günü ALLAH ayrılığa düştükleri konularda aralarında hüküm verecektir. (2/113)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

ercan1980: Ben hz. ibraimden de evvelki dindenim, 9 bin senelik türkün dini olan şamanizim benim durumum ne olucak.

 

Selam!

 

Valla dost, senin işin Allah'a kalmış, ben ne desem boş! Ama merak etmiyor da değilim senin dinin inceliklerini, (burada) kısaca bahsetmeye ne dersin? :lol::D:lol:

 

Selametle!!!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Neden allaha kalsın kardeşim bizim seceremiz var 350 senelik nerden geldiğimiz vs.

Sonra şahmanizle islamın allahı başkamı demek istedin ki, benim işim allaha kalmış dedin.

 

Dostum sana şu kadarını söyleyeyim, ben globalistim! Kavmiyetçilik gütmüyorum! Ama inanç yönünden İbrahim'in milletindenim! Senden basitçe dininin inceliklerini burada değinmeni istedim! Özetlemek zorunda da değilsin! Senin anlıyacağın bir polemiğe girmek istemiyorum! Yukarıdaki yazımı tam olarak okumuşsan benim kimliğimi çözmüşsündür umarım! Birbirimize verebileceğimiz şeyler olmalı atışma dışında değil mi?

 

Selametle!!!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

şamanizm türkelrin islamdan önceki dinidir. ilk şamanist klanlardan birinin soyundan geliyorum. şamanizm esasen doğa dinidir.. bir din burada kısaca tanıtılamaz. az da osla kafkasyada ve orta asyada şamanistlar var. benim memleketim olan çeçenistanda da öyle. içe kapanıktır şamanistler. bu gün genelde asosyal kapalı topluluklar halidne yaşıyorlar.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

SORU: islamla şamanizme inananların allahı başkamı.

 

Selam!

 

Neden kıvırtayım 90 derece yahu? Konu sapmaya gidecek diye kısa kısa geçiştiriyorum sadece! Evet dediğin gibi insanların ilahı 1'dir/aynıdır! Fakat O'na ulaşılış yolları binlercedir! Şimdi sen, kendi dininin Allah'a en iyi ulaştırdığını düşünürsün! Ben de kendi dinimin Allah'a en iyi şekilde ulaştırdığını düşünürüm! Aynı şekilde Yahudiler, Hristiyanlar, Sabiiler ...de böyle düşünür! Ama Allah diyor ki 3.surenin 68.ayetinde "İbrahim'e en yakın olanlar, İbrahim'e tabi olanlardır"! Şimdi neden böyle olduğunu sana açıklamak isterdim ama, baya zaman alır!

 

Benim şamanizm hakkında biraz bilgim var hamdolsun! Aynı şekilde diğer dinlerle de! Fakat dediğim gibi binlerce dinden bir tanesi onay almış bulunmakta anlıyor musun (bkz.altta)? Ha sen buna iman edebilirsin etmezsin o da senin bileceğin bir iş!

 

Selametle!!!

 

4/125 ALLAH'a teslim olarak iyilik yapan ve İbrahim'in tektanrıcı dinine uyandan daha güzel bir dine kim sahip olabilir? ALLAH İbrahimi arkadaş edindi.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

hidayet bu ayetlerden hangisi 3 dinin olmadığını analtıyor ben anlamadım, senidne bu ayetlerden her hangi birinden böyle bir anlam çıakrdığını sanmıyorum. iey diye falan mı düşündün nasılsa kisme okumaz yazdığım ayetleri diye mi? tamam bilimsel verileri falan çarpıtan çok gördümde kusura bakma ama sende ayetleri çarpıtıyorsun.

 

"Sizin için dinlerin en güzelini seçtim" madem tek din var neden böyle buyurdu Allah.

 

Kuran İncili de Tevratı da Allahın gönderdiği kitaplar, Museviliğide Hristiyanlığında İlahi Dinler olduğunu bildirir. Son ktiabın diğerlerine evla olduğunu söyler. Müslümanlık ilk din değildir. Son dindir.

 

 

selamün Aleyküm sevgili kardeşim...

şura 13 Ü dikkatle incelerseniz Allah tüm peygamberlerine aynı şeriatı farz kıldığını görürsünüz...

 

sizin ifadenizi kanıtlayacak ayet verebilirmisiniz ?

 

Allah aynı şeriatı farz kılmış, ayrı ayrı dinler değil, aynı şeriatı anlatan ayrı ayrı kitaplar indirmiş..ve

diyor ki ; inned dine indallahil islam .....Allah'ın katında tek din islamdır...İslam kelimesi arapçada silm kökünden türemiştir...teslim, müslim, müslüman kelimeleri aynı kökten türemiştir...

İslam, kainatın tek dinidir...İnsanlar fırkalara ayrıldığı için sanki başaka başka dinler varmış gibi göstermişlerdir...son din islamdır demek yanlış ifadedir...

kayyum olan ( ezelden ebede yaşanan tek din ) Hz. İbrahimin yaşadığı hanif dinidir...Teslim olma dinidir...yani İSLAM DIR...

HANİF dini ; Allah'a hidayete ermeyi dileyerek başlar ve insanı irşada erdirir...Nefsi teskiye eder..Allah'a kulluğun en üst boyutuna ulaştırır...Evliyaullahın yaşadığı dindir...Allah her insanın evliyadan olmasını istiyor...

ayetleri nasıl çarpıtıyormuşuz kardeşim, al eline arapça lügat tek tek incele bakalım ayetler ne diyormuş...şura 13 ü iyice incele.....

biz her yazdığımız kelimenin arkasındayız ve Allah'ın ayetleri ile ispata hazırız...yetmez, kim hidayete ermeyi Allah'tan canı gönülden isterse Allah'ta yaşatarak ispata hazır...bir deneyin bakalım neler yaşıyorsunuz kendiniz şahit olun...

Asıl olan Allah'ın davetidir. Kim Allah'ın hidayete erdirme davetine ben hidayete ermek istiyorum diye icabet ederse Allah o kişiyi hidayete erdirir..ve bunu garanti eder...DENEYİN VE GÖRÜN.... :)

SELAM VE DUA İLE....

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

selamün Aleyküm sevgili kardeşim...

şura 13 Ü dikkatle incelerseniz Allah tüm peygamberlerine aynı şeriatı farz kıldığını görürsünüz...

 

sizin ifadenizi kanıtlayacak ayet verebilirmisiniz ?

 

Allah aynı şeriatı farz kılmış, ayrı ayrı dinler değil, aynı şeriatı anlatan ayrı ayrı kitaplar indirmiş..ve

diyor ki ; inned dine indallahil islam .....Allah'ın katında tek din islamdır...İslam kelimesi arapçada silm kökünden türemiştir...teslim, müslim, müslüman kelimeleri aynı kökten türemiştir...

İslam, kainatın tek dinidir...İnsanlar fırkalara ayrıldığı için sanki başaka başka dinler varmış gibi göstermişlerdir...son din islamdır demek yanlış ifadedir...

kayyum olan ( ezelden ebede yaşanan tek din ) Hz. İbrahimin yaşadığı hanif dinidir...Teslim olma dinidir...yani İSLAM DIR...

HANİF dini ; Allah'a hidayete ermeyi dileyerek başlar ve insanı irşada erdirir...Nefsi teskiye eder..Allah'a kulluğun en üst boyutuna ulaştırır...Evliyaullahın yaşadığı dindir...Allah her insanın evliyadan olmasını istiyor...

ayetleri nasıl çarpıtıyormuşuz kardeşim, al eline arapça lügat tek tek incele bakalım ayetler ne diyormuş...şura 13 ü iyice incele.....

biz her yazdığımız kelimenin arkasındayız ve Allah'ın ayetleri ile ispata hazırız...yetmez, kim hidayete ermeyi Allah'tan canı gönülden isterse Allah'ta yaşatarak ispata hazır...bir deneyin bakalım neler yaşıyorsunuz kendiniz şahit olun...

Asıl olan Allah'ın davetidir. Kim Allah'ın hidayete erdirme davetine ben hidayete ermek istiyorum diye icabet ederse Allah o kişiyi hidayete erdirir..ve bunu garanti eder...DENEYİN VE GÖRÜN.... :)

SELAM VE DUA İLE....

 

Selam!

 

Valla hidayet dost, söylediklerin Kuran ile özdeşleştirilebilir lakin kullandığın (aradaki) ifadeler bana pek yabancı gelmiyor gibi! İskender kebabıyla bir alakan yok değil mi? Dini Allah'a has kılarak, katıksız Allah'a yönelenlerdensin yani değil mi?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Selam!

 

Valla hidayet dost, söylediklerin Kuran ile özdeşleştirilebilir lakin kullandığın (aradaki) ifadeler bana pek yabancı gelmiyor gibi! İskender kebabıyla bir alakan yok değil mi? Dini Allah'a has kılarak, katıksız Allah'a yönelenlerdensin yani değil mi?

 

Allah ne diyorsa biz onu yaparız canım kardeşim...Kainatın en sağlam kitabı elimizde...Ve Allah hidayete ermek isteyenleri mutlaka hidayete erdireceğini söylüyorsa, bu gerçek senin ya da benim ağzımdan çıkmış ne farkeder...Önemli olan insanların hidayeti yaşamasıdır.. sizin yazılarınız kime ettim merak ettim doğrusu !

Allah kitabında Evliyasından sözeder ancak siz bu hakikatı nasıl oluyorda şirk addediyorsunuz anlayamadım...yunus 62 ye dikkatle bakın ! :)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.