Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

İslamiyetin çöküşü


cantürk

Önerilen İletiler

  • Cevaplar 102
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

ilk gönderdiğim mesajlar, tamamen fikri destekcisi olduğum kurandakidin kitabına aittir.

 

temel olarak belirtmeliyim ki, hadis ve sünnet kaynaklı din, kerbelada peygamber torunlarını şehid eden haysiyetsiz emevi dinsizliğinin ürünü vede yapmaya çalıştığı kurgudur.

 

KAB-EL AHBAR adlı vehb bin münebbih adlı hadis nakilcilerinin hayatları incelendiğinde, bunların 4 halife devrinde değil, emevi devrinde ortaya çıkmış ibrani kökenli yahudiden dönme sahtekarlar oldukları görülür.

bu sahtekarlar ebu hureyreyi de yetiştirmişlerdir, akabininde de 2milyon hadisi ortaya dökmüşlerdir.

 

düşünün 2milyon hadis, peygamberimiz 20 yıl peygamberlik yaptı. günde kaç hadis ediyor. akıl mantık işimi bu...

 

kuran merkezli islam dönüşümü ise bu hadislerdeki çelişkilerin, ve kurana aykırılığın sadece ve sadece kuran ile çözüleceğini belirtir.

Hadis kökenli emevi dinciliği günümüzdeki fırkalaşmanın baş mimarıdır. tarikat ve cemaatlerin risale-i nur ların egemen olduğu islam sizce kurandan uzaklaşmamışmıdır.

 

kuran sünneti redd-i inkarda bulunmaz, ama sadece ALLAH ın sünnetinin baki kalacağını söyler.

 

işte bu noktada islamı zenginleştirdiğini sanan, aslında hiziplere bölen bu hristiyan özentisi mezhepciler herdaim kuran ı duvarlarına süs olarak asmışlardır, yahut anlamını anlamaya gayret etmeden ezbere farklı dilde okumuşlardır.

 

neticesinde namazın kılınışını dahi göremeyecek kadar aciz hale gelmişlerdir, çünkü risale varken, buharinin uydurma kitabı varken kuran neden okunsun.

hem kuran eksiktir, hadis olmasa namazı nasıl kılacağız değilmi..

 

işte bunlar tamamen fakir avuntusudur. okumadan önyargılı olmak, kendini peygamber torunlarının katili olan emevilerin dinine teslim etmek...

 

işte kuran da namaz..

Kur'an-ı Hakim'de vakte binaen üç değişik namaz/salat ismi geçmektedir. Bunları sıralayacak olur isek: Salat-el Fecr-SABAH NAMAZI, Salat-el Vusta- ORTA NAMAZ. ve Salat-el İşa-AKŞAM NAMAZIdır

 

Genel anlamıyla baktığımızda, Salat(sala) kelimesi; hem dua hem namaz hem de destek anlamlarını içerir. Fakat Yüce Allah, vakte bağlı farz namazlarından bahsederken dua ile ayrımı bilinsin diye, "sala" kelimesini "ikame" fiiliyle birlikte kullanır. Yani Türkçe anlamıyla "salayı ikame etmek" anlamına gelir. Sadece "sala", yani dua için, ikame/yerine getirme fiiline gerek yoktur. Yani hiç bir fiil/hareket gerçekleştirmeden kalben de Allah'a dua edebiliriz. Ama salayı ikame etmek deyince bunun fiili bir hareket olduğu anlaşılır. Bu yüzden ben şahsen, salayı ikameyi, Allah'a beden dili ile dua etmek olarak nitelendiriyorum. Rüku ile O'na boyun eğmek, secde ile O'nu Yücelterek tenzih ettiğimizi beden dili ile tasdik etmektir. Bu benim şahsi tanımlamamdır katılan olur katılmayan olur bu önemli değil. Şimdi demek ki: Kur'an-ı Hakimde sala kelimesi ikame ile birlikte kullanıldığında biz bunun bizlere belirli vakitlerde yapmamız gereken NAMAZ olduğunu anlıyoruz. Şimdi salayı ikame geçen ayetlerden bir kaç örnek verelim:

 

الَّذِينَ يُؤْمِنُونَ بِالْغَيْبِ وَيُقِيمُونَ الصَّلَاةَ وَمِمَّا رَزَقْنَاهُمْ يُنْفِقُونَ

2/3 Onlar ki gayba inanırlar. Namazı kılarlar (salayı ikame ederler) ve kendilerine rızk olarak verdiğimiz şeylerden de infak ederler.

وَأَقِيمُوا الصَّلَاةَ وَءَاتُوا الزَّكَاةَ وَارْكَعُوا مَعَ الرَّاكِعِينَ

2/43 Ve namazı kılınız (salayı ikame edin), zekâtı da veriniz ve rüku' edenler ile beraber rüku' ediniz.

وَأَقِيمُوا الصَّلَاةَ وَءَاتُوا الزَّكَاةَ وَمَا تُقَدِّمُوا لِأَنْفُسِكُمْ مِنْ خَيْرٍ تَجِدُوهُ عِنْدَ اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ بِمَا تَعْمَلُونَ بَصِيرٌ

2/110 Namazı kılın (Salayı ikame edin), zekâtı verin, kendi hesabınıza önceden gönderdiğiniz her iyiliği Allah katında bulursunuz. Hiç şüphesiz Allah yaptıklarınızı görür.

إِنَّمَا وَلِيُّكُمُ اللَّهُ وَرَسُولُهُ وَالَّذِينَ ءَامَنُوا الَّذِينَ يُقِيمُونَ الصَّلَاةَ وَيُؤْتُونَ الزَّكَاةَ وَهُمْ رَاكِعُونَ

5/55 Sizin velîniz ancak Allah'tır. Ve O'nun Resulüdür ve imân edenlerdir. O imân edenler ki, namazı kılarlar (salayı ikame ederler) ve zekâtı verirler ve onlar rükua varanlardır.

وَأَنْ أَقِيمُوا الصَّلَاةَ وَاتَّقُوهُ وَهُوَ الَّذِي إِلَيْهِ تُحْشَرُونَ

6/72 Ve namaz kılın (Salayı ikama edin), ve O'ndan ittika ediniz/korkunuz, ve O, ki, huzurunda haşrolunacağınız O'dur.

وَجَعَلْنَاهُمْ أَئِمَّةً يَهْدُونَ بِأَمْرِنَا وَأَوْحَيْنَا إِلَيْهِمْ فِعْلَ الْخَيْرَاتِ وَإِقَامَ الصَّلَاةِ وَإِيتَاءَ الزَّكَاةِ وَكَانُوا لَنَا عَابِدِينَ

21/73 Onları, emrimiz uyarınca doğru yolu gösteren önderler yaptık ve kendilerine hayırlı işler yapmayı, namaz kılmayı, zekât vermeyi vahyettik. Onlar, daima bize ibadet eden kimselerdi.

Kur'anda diğer elçiler için salat-ı ikame tabiri bulunmaz. Sadece SECDE kelimesi geçer. Salat-ı ikame İbrahim (AS) ile anılmaya başlar. Rabb'imiz namazı Hz. İbrahim'e öğretmiş ve bu namaz kılma uygulaması nesiller boyu tevatüren gelmiştir. Yani bu uygulama zaten devam ede geldiğinden Kur'an sil baştan/sıfırdan namaz tarifi yapmamıştır. Bu bağlamda şu ayetlere bakacak olur isek:

يَامَرْيَمُ اقْنُتِي لِرَبِّكِ وَاسْجُدِي وَارْكَعِي مَعَ الرَّاكِعِينَ

3/43 Ey Meryem! Rabbine ibadet et; secde et ve rüku edenlerle birlikte rüku et.

التَّائِبُونَ الْعَابِدُونَ الْحَامِدُونَ السَّائِحُونَ الرَّاكِعُونَ السَّاجِدُونَ الْآمِرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَالنَّاهُونَ عَنِ الْمُنْكَرِ وَالْحَافِظُونَ لِحُدُودِ اللَّهِ وَبَشِّرِ الْمُؤْمِنِينَ

9/112 Tevbe edenler, ibadet edenler, hamd edenler, (İslam uğrunda) seyahat edenler, rükû edenler, secde edenler, iyiliği emredenler, kötülükten sakındıranlar ve Allah'ın koyduğu sınırları gözetenlerdir. Mü'minleri müjdele!

يَاأَيُّهَا الَّذِينَ ءَامَنُوا ارْكَعُوا وَاسْجُدُوا وَاعْبُدُوا رَبَّكُمْ وَافْعَلُوا الْخَيْرَ لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ

22/77 Ey iman edenler; rüku edin, secde edin, Rabb'inize kulluk edin ve hayırlı fiiller işleyin ki kurtuluşa eresiniz.

وَالَّذِينَ يَبِيتُونَ لِرَبِّهِمْ سُجَّدًا وَقِيَامًا

25/64 Ve onlar ki Rableri için secde edenler ve kıyamda bulunanlar olarak gecelerler.

مُحَمَّدٌ رَسُولُ اللَّهِ وَالَّذِينَ مَعَهُ أَشِدَّاءُ عَلَى الْكُفَّارِ رُحَمَاءُ بَيْنَهُمْ تَرَاهُمْ رُكَّعًا سُجَّدًا يَبْتَغُونَ فَضْلًا مِنَ اللَّهِ وَرِضْوَانًا سِيمَاهُمْ فِي وُجُوهِهِمْ مِنْ أَثَرِ السُّجُودِ ذَلِكَ مَثَلُهُمْ فِي التَّوْرَاةِ وَمَثَلُهُمْ فِي الْإِنْجِيلِ كَزَرْعٍ أَخْرَجَ شَطْأَهُ فَآزَرَهُ فَاسْتَغْلَظَ فَاسْتَوَى عَلَى سُوقِهِ يُعْجِبُ الزُّرَّاعَ لِيَغِيظَ بِهِمُ الْكُفَّارَ وَعَدَ اللَّهُ الَّذِينَ ءَامَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ مِنْهُمْ مَغْفِرَةً وَأَجْرًا عَظِيمًا

48/29 Muhammed Allah'ın elçisidir. Onun beraberinde bulunanlar, inkarcılara karşı sert, birbirlerine merhametlidirler. Onları rükua varırken, secde ederken, Allah'tan lütuf ve hoşnutluk dilerken görürsün. Onlar, yüzlerindeki secde izi ile tanınırlar. İşte bu, onların Tevrat'ta anlatılan vasıflarıdır. İncil'de de şöyle vasıflandırılmışlardı: Filizini çıkarmış, onu kuvvetlendirmiş, kalınlaşmış, gövdesi üzerine dikilmiş, ekincilerin hoşuna giden ekin gibidirler. Allah böylece bunları çoğaltıp kuvvetlendirmekle inkarcıları öfkelendirir. Allah, inanıp yararlı işler işleyenlere, bağışlama ve büyük ecir vaat etmiştir.

 

 

"Rüku edenler birlikte rüku, secde edenler birlikte secde ediniz!" Demek ki süregelen bir uyguluma var ki böyle deniyor. Ve böyle yapmaya devam edin diyor Allah. Şayet bilinmemiş/tamamen unutulmuş uygulama olsa idi, bunun öce ayrıntılı tanımı yapılırdı. Lakin gerek görülmemiş. Ama Allah bu konuda olmazsa olmaz kuralları vermiş. Nedir bu kurallar:

1- Kıyam - Rüku - Secde

2- Kur'andan ayet/ler okumak.

Demek namazdaki diğer ince ayrıntılarda gelenek olan değişen/yanlış olan bir şey yoktu. Yalnız 2. maddeye dikkat ederseniz: Namaz içinde mutlaka Kur'andan ayetler okunacak. Risalet öncesi ortada henüz Kur'an yok!!! mevcut olanlar ise Muharref!!! Bilenenler ise Allah'ın ismi, Sıfatlarından bir kısmı, ve Tekbir.....vs gibi. Bu sebepten İbrahim (AS)dan geleneksel babadan oğula görsel/uygulama olarak devam eden salat-ı iqame uygulamasında "Rüku&secde edenlerle birlikte.....ediniz" diyerek devamını emretmiş ek olarak artık Kur'an indiğinden dolayı, salat-ı iqame içinde SADECE KUR'AN AYETLERI OKUNMASIna dikkat çekilmiştir.

Ehli Sünnetçiler veya sünneti/hadisi din sayan çoğunluğa şu ayetleri okuduğumuzda:

17/41 Biz, and olsun ki öğüt almaları için bu Kuran'da bunları türlü türlü açıkladık. Fakat bu açıklamalar ancak onların nefretini artırmıştır.

17/89 And olsun ki, biz Kuran'da insanlara türlü türlü misal gösterip açıkladık. Öyleyken insanların çoğu nankör olmakta direndiler.

18/54 And olsun ki, Biz bu Kuran'da insanlara türlü türlü misali gösterip açıkladık. İnsanın en çok yaptığı iş tartışmadır.

54/22 And olsun ki, Kuran'ı öğüt olsun diye kolaylaştırdık; öğüt alan yok mudur?

39/27Yemin ederim ki bu Kur'anda insanlar için her türlüsünden temsil getirdik, gerek ki iyi düşünsünler

54/17 And olsun ki Kuran'ı, öğüt olsun diye kolaylaştırdık; öğüt alan yok mudur?

21/10 Andolsun ki, size öyle bir kitap indirdik ki. bütün şanınız ondadır; hala akıllanmayacak mısınız?

17/41 Biz, and olsun ki öğüt almaları için bu Kuran'da bunları türlü türlü açıkladık. Fakat bu açıklamalar ancak onların nefretini artırmıştır.

39/23 Allah, ayetleri birbirine benzeyen ve yer yer tekrar eden Kitab'ı, sözlerin en güzeli olarak indirmiştir. Rabb'lerinden korkanların bu Kitap'dan derileri ürperir; sonra hem derileri hem de kalpleri Allah'ın zikriyle yumuşar. İşte bu Kitap, Allah'ın doğruluk rehberidir; O'nunla dilediğini doğru yola iletir. Allah kimi de saptırırsa, onu doğru yola eriştirecek kimse bulunmaz.

....Evet bu ayetleri onlara okuduğumuzda "Amenna" dedikleri halde, Amerika'da, Almanya'da, Hollanda'da yaşayan Müslümanlarımızdan tutunda tâ Türkiye'de yaşayanlara kadar, anlaşmışçasına hep aynı soruyu sorarlar:

"İyi diyonda kardeşim, hani Kur'anda Namazı nasıl kılacağımız yazıyor mu?"

"Kur'anda Hac uygulaması anlatılıyor mu?" "..........................vs."

 

Şimdi sıra, bana e-mail ile en çok sorulan soruya geldi. Kur'ana göre bir vakit namazının tarifini yapmam hakkında istek nedeniyle ben kendi kıldığım namazı tarif ediyorum: (Örnek: Sabah Namazı)

Abdest var sayarak en baştan şahsım olarak kıldığım namazı anlatıyorum. Öncelikle şunu söyleyeyim seccade/namazlık kullanmıyorum. Temiz olan halının üzerinde kılıyorum... Yönümü kıbleye döndükten sonra:

Niyyet ettim salat-ı Fecri ikame etmeye......veya....Niyet ettim vaktin salasını ikame etmeye.

Allah-u Ekber diyorum ==>74/3, 87/15 Ellerinizi dilerseniz bağlarsanız, dilerseniz bağlamazsınız. Ben bağlıyorum (Size kalmış)

Sonra Euzu-Besmele çekiyorum. Özellikle Euzu... okunmalı! ==> 16/98

Sonra dilediğim sureyi/ayeti okuyorum. İşim varsa kısa, yoksa uzun sureleri TERCIH ediyorum.( Subhaneke Duası YOK!)

Sonra Rükuya varıp Subhane Rabb'iyel Azim Diyorum(Kaç defa tekrar edeceğiniz size kalmış ister 1 ister 100 kez)==> 7/206

Rükudan Kıyama doğru durduktan hemen sonra secdeye varıyor ve Subhane Rabb'iyel Âla we BiHamdihi diyorum==> 7/206, 15/98, 25/58, 32/15 (yine kaç defa tekrar edeceğiniz size kalmış)

Secdeler bittikten sonra, ikinci son rekata kalkıp, aynen 1. rekattaki gibi yapıyorum ve nihayet secde bittikten sonra ettehiyatu dua olup, Kur'andan olmadığı için bu kısımda ayet okuyorum. Ben şahsen burada Enam/161. ayeti okuyorum. Sonra sağıma ve soluma "SELAM!" vererek namazı tamamlıyorum. Şimdi tam bu kısımda bilmeyen/yeni arkadaşlar namazdan sonra tesbih var mı? diye sorabilirler. Böyle bir emir yoktur fakat, Şu ayete birlikte bakalım:

 

son yazdığım bu yolda değer verdiğim bir dostun kendi araştırmasıdır..

 

ki tamamen geçerlidir vede uygulanması gereken namaz şekli budur.

 

al sana kuran da namaz...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bitki hücreleri tek merkezli kromozomlara sahiptir, bu tek merkezde bitkilerin yaşama,çoğalma fonksiyonlarını kontrol eder.

 

Hayvan hücreleri ise iki merkezli kromozomlara sahiptir ve bu ikinci merkezde yaşama ve çoğalma dışında hayvanların hareket etmesini kontrol eder.

 

İnsan hücreleri ise üç merkezli kromozomlara sahiptir ve yaşama,çoğalma,hareket dışında üçüncü merkez insanlara "his-irade-ünsiyet ve düşünce " melekelerini kazandırır.

 

HİS : İyi ve kötü'yü ayırt etmemize yarayan melekemizdir.

 

DÜŞÜNCE :Doğru ve yanlış'ı ayırmamıza yardımcı olan melekemizdir.

 

İRADE :Faydalı ve zararlı olanları ayırmamıza neden olur.

 

ÜNSİYET :Adalet ve zulüm'ü ayırt etmemize yarayan melekemizdir.

 

His kollektif olunca , kurumlaşınca,toplum bazına yayılınca Ahlak adını alır,

 

Düşünce kurumlaşınca İlim adını alır,

 

İrade kurumlaşınca İktisat adını alır,

 

Ünsiyet kurumlaşınca Yönetim adını alır.

 

İslam'a göre his devlet- sistem- yönetim boyutunda; denetleme , düşünce devlet- sistem- yönetim boyutunda ; Yasama , irade devlet- sistem- yönetim boyutunda ;Yürütme, Ünsiyet ise devlet- sistem - yönetim boyutunda ;Yargı görevi yapar.Yani İslam'da kuvvetler ayrılığı değil , " kuvvetler paralelliği " prensibi vardır!

 

İNSAN HİS DÜŞÜNCE ÜNSİYET İRADE

KRİTER -ÖLÇÜ İYİ-KÖTÜ DOĞRU-YANLIŞ ADALET-ZULÜM FAYDA-ZARAR

DEVLET

AHLAK

Denetler:yolsuzluk... İLİM

Problemi çözer YÖNETİM

Çözüleni uygular İKTİSAT

Yürürlüğe sokar

İSLAM DENETLEME YASAMA YARGI YÜRÜTME

 

Kapitalist sistem sadece iktisat boyutunu ön plana çıkarıp diğer alanları devre dışı bırakır ! Komünist sistem ise yönetimi hakim kılıp diğerlerini baskı altına alır, Teokraside ( Hıristiyanlıkta) Ahlak diğer kurumlara hakimdir! İslam ise her dört alanında birbiri ile uyum içinde görev yaptığı bir sistemi ileri sürer.YANİ İNSAN FITRAT-TABİATINDAN BAŞLAYAN DÖRT ÖZELLİĞİDE SİSTEM-DEVLET BOYUTUNA ADİL BİR ŞEKİLDE TAŞIYAN TEK SİSTEM İSLAM'DIR.Çünkü O yüce dini gönderen de insanı yaratanda Allah'tır. Yarattığı kuluna en uygun sistemi de O , bilir! Unutmayalım ki şeytan da Allah'a inanıyordu ama bir emrini inkar etti ve kâfir oldu...

 

NOTLAR :

 

HAKLAR HAK SİSTEM OLAN İSLAM'A GÖRE DE BÂTIL OLAN SİSTEMLERE DE GÖRE DÖRT ŞEYDEN DOĞAR:

 

HAK ;İSLAM BATIL ; KAPİTAL-KOMÜN-...İZM

 

1-DOĞUŞTAN KAZANILAN HAKLAR: 1- KUVVET

 

Doğan her insan(Müslüman kafir) bu hakkı kazanır: 2- ÇOĞUNLUĞUN BASKISI

 

Can- mal -Akıl -Namus -Din emniyeti 3- İMTİYAZ SINIFI

 

2- ADALET GEREĞİ HAKLAR, 4- MENFAAT

 

3- ANLAŞMALAR GEREĞİ HAKLAR,

 

4-EMEK KARŞILIĞI DOĞAN HAKLAR.

 

NOT:FAİZ İLE ALIŞ VERİŞ( KÂR ) ARASINDA İKİ FARK VARDIR:

RİSK: KÂR - ZARAR ORTAKLIĞI VE SARF EDİLEN EMEK.

KAPİTALİST SİSTEMDE KÂR DA FAİZ GİBİ ZARARLIDIR!MESELA PEŞİN BİR MAL X LİRADIR AMA VADELİ OLUNCA 2X LİRA OLUR, BU SİSTEMİN BİR SORUNUDUR.

KUR'AN'DA NAMAZLA İLGİLİ 64 AYET GEÇERKEN CİHAD İLE İLGİLİ 544 AYET GEÇER!

 

** TARİH BOYUNCA HAK - BATIL MÜCADELESİ **

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 4 hafta sonra...

selamlar

çok fazla bilgili olduğumu söyleyemem ama Kuranda secde nasıl yapılır sorusuna biyerlerde okuduğum ve bana da mantıklı gelen açıklamayı aktarmak istedim

 

okuduğum açıklamada hatırladığım kadarıyla secdenin o zamanlarda İslamiyetten önce de bilinen bir kavram olduğu bu yüzden nasıl yapılacağının ayrıca açıklanmamış olabileceğini yazıyordu.

bana da mantıklı gelmişti yani yatmaktan bahsederken "yatmak yere paralel uzanmaktır" gibi bir açıklamaya gerek duyulmaz.

 

bir de başlardaki bir mesajda geçen hadis inkarcılığı konusunda fikir belirtmek istiyorum. ben de İslamiyetin Kurana göre yorumlanmasının doğru olduğunu düşünüyorum. Hadislere göre mezhepler oluşturulmasını doğru bulmuyorum. ama bunu sünneti yoksaymak Peygamberimize önem vermemek olarak görmüyorum. Benim açımdan sorun oluşturan, hadislerin ne derece doğru ve geçerli olabileceği. yani Buhari 810 yılı civarında doğmuş hadisleri yazdığında hadislerin söylendiği zamandan ortalama 200 yıl geçmiş. biz şu anda 200 yıl öncesinin kaydını çıkarmak istesek ne derece başarılı olabiliriz ki. ortalama 25 yaşında çocuk sahibi olsa bir insan( o yıllarda 15 yaşında evlenildiğini gözönünde bulundurursak mantıklı bir varsayım), 200 yıl içinde 8 nesil geçer. bir insanın kendinden önceki 8 nesli de tamamen güvenilir olsa da 8 nesil öncesinden bir sözün veya olayın deforme edilmeden aktarılması çok zor görünüyor.

 

bitirirken vurgulamak isterim ki yazdıklarım bir otoritenin bu böyledir şeklinde beyanı değil, sağdan soldan bişeyler okuyup yarım yamalak hatırlayan birinin yazısıdır.

saygılar

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

ilk gönderdiğim mesajlar, tamamen fikri destekcisi olduğum kurandakidin kitabına aittir.

 

temel olarak belirtmeliyim ki, hadis ve sünnet kaynaklı din, kerbelada peygamber torunlarını şehid eden haysiyetsiz emevi dinsizliğinin ürünü vede yapmaya çalıştığı kurgudur.

 

Ben müslüman değilim, ama hadis-redçilerini seviyorum.

Zira islam denen şeyin büyük bir kısmını sağolsunlar yok ediyorlar, bize, uğraşacak daha az şey kalıyor.

 

Reformistlere hem kızıyorum, hem de seviyorum.

 

Kızıyorum, zira islamın ömrünü uzatıyorlar.

Seviyorum, çünkü ömrünü uzattıkları islamı, islam olmaktan çıkarıyorlar.

 

Saygılar.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

ilk gönderdiğim mesajlar, tamamen fikri destekcisi olduğum kurandakidin kitabına aittir.

.

.

.

son yazdığım bu yolda değer verdiğim bir dostun kendi araştırmasıdır..

 

ki tamamen geçerlidir vede uygulanması gereken namaz şekli budur.

 

al sana kuran da namaz...

Rabbimin ,sizin vesilenizle bana okuttuğu bu yazıya şükürler olsun... Teşekkürler...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

'Almanlar hızla Müslüman oluyor'

 

 

Batı ülkelerindeki manevi boşluktan kaynaklanan arayışlar, İslam'ı din olarak seçmelerine neden oluyor.

 

 

Alman gazetesi Berliner Zeitung’un verdiği bilgiye göre geçtiğimiz yıl 4,000 alman Müslüman oldu. Bu sayı 2005 yılı için 1,000 olarak belirtilmişti.

 

İslam’ı seçenlerin Alman yetkililerce çok yakından takip edildiğini belirten gazete, İslam arşivinin müdürü olan Salim Abdullah’ın verdiği bilgiye göre Almanya’da 18,000’i Alman kökenli olan 3,3 milyon Müslüman bulunuyor.

 

İçişleri Bakanlığı yaklaşık 15,000 civarında İslam’ı seçen Alman olduğunu tahmin ediyor. Ancak İslam’ı seçip çocuklarını Müslüman olarak yetiştirmeye çalışan annelerle bu sayının yaklaşık 40,000 oldu tahmin ediliyor. Artan İslamofobya’ya bağlı olarak Müslüman olanların sayılarının da arttığı belirtiliyor.

 

11 EYLÜL SONRASI MÜTHİŞ ARTIŞ

 

11 Eylül’den sonra Müslüman olanların sayısında müthiş bir artış olduğu kaydedilirken, erkeklerden daha çok kadınların Müslüman oldukları ve bu

oranın % 60’a % 40 olduğu belirtiyor. Ancak evlilikten çok, ikna olmaları sonucu kadınların İslam’ı seçtikleri tespit edildi.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

sana gülesim geliyorda insana saygısızlık olur diye yapamıyorum Bak sana ne diyicem Risale-i nur oku oradar mesela şu balık meselesi varya ona Lem'alar risalesinde Batını hakaikatlarle cevap verilir birde senin dedikleri bence çarpıtmadır din hayatın her yerine yayılır ve bu kadar mezheb ayrımı İSLAMIN GÜZELLİĞİNDENDİR. kimsekafasına göre iş yapmaz mezhep imamlarının Onlar Hepsi Kur'an-ı Kerim i ezbere bilir binlerce hadis ezbere bilirler hatta onlar kendileri hadi ben mezhep kuruyorum bana gelin demezler Ehli sünnet için en azından bunlar geçerlidir Ümmetim 73 fırkaya ayrılır yanlızca biri cennete girer bununladar bir çok soruna cevapveriyorum zamanım kısıtlı Ehli sünnet vel cemaat mezhepleri 4 adetdir onlar kasıt edilir çok itinalı olarak araştırmalar yapar bu 4 mezhepbubnların hepsi tek sayılır 73 den 1 taneye dahildir yani kasıt burada aslen 4 tane değil 1 taneden kinaye Kur'an a ve Hadise bapğlı kalan mezhep demektr yoksa 73 den çok fırka vardır islamda hepsi değil çokluktan kinayedir.Allah şekle sığmaz bir hadisde çelişki dediğin Allah'ın eli tabiri soğukluk tabiri aslen marifet bilgisidir Edebiyat denir buna biliyorsun muhakkak okumuşsundur şairlerde yazarlarda hiçm görmedin bu türlü söz sanatı?Peygamber efendimiz(sav) ben cevamül kerim (az sözle çok şey ve derinlemesine edebi üslüp) ile gönderildim buyurur.Ayrıca "Benim gözüm uyur gönlüm uyumaz" buyurur ki bu O (sav) yaptığı her tavrın bizlerce yapılamacağına bazı istisnalar olduguna dalalaet eder msl bir kere uyumuş abdest almadan namaz kılmıştır ama bizim gönlümüz uyur abdest almazsak olmaz Fetanet bir peygamberlik sıfatıdır Allah tan ****** olmazlar peygamberler öyle olunca gönül uyumaz.! ayrtıca hiçbir mezhepte namaz kılmayan öldürülür diye duymadım olamaz zira Peygamber Efendimiz (sav) zamanında bu zmanda vardır bunlar münafık adı verilenler vardı onlar hep namaz kılarmıydı sanıyorsun Peygamber Efendimiz (sav) onları bilir tanır biz bilmeyiz O bilir ama onları öldürmedi hadi bakalım ne olacak şimdi demekki yanlışmış tespit! ayrıca oturarak su içmek abdes bozmak vs.Bunlar rüzgar eser elbise ayakta kirlenir oturalım daha az kirlenir sileriz vs. den dolyıdır ve kapalı alanda yapmaya belki izin verilmiştir kıbleye bile dönük olsak annadınmı açık alan yasaklıdır ! Sual soran insan?ayakta içmek zararlıdır da bir defa mecburiyetten aakta su içmiş olamazmı Mecburi halde İçki bile içilir be adam ölecekse başka yolu yoksa içince boğazına takılan cisim mideye gidecekse içebilir Kur'an ayet ile sabittir Peygamber Efendimiz (sav) de orada harbde dir oturma imkanı yoktu neden HÜSNÜ ZAN Ederek bakmıyorsun meselenin hakikatini bilmiyorsun ki soruyorsun ! yani bence Git İlmihal al oku Sırf Kur'an meali ile kendin zorlanırsın açıklayıcı fıkıh ilmihal kelam al oku ozman görürsün "Onlar ağızlarıyla Allah'ın nurunu södürmek isterler Allah kafirler hoşlanmasada nurunu tamamlıyacaktır"saf suresi 8 ayet İslam yıkılmaz boşuna Tul-ü emel peşinde gezmesin bazı insanlar !!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Rabbimin ,sizin vesilenizle bana okuttuğu bu yazıya şükürler olsun... Teşekkürler...

 

Sana daha gerçek, daha sevap bir tiyo vereyim. Eğer burada dini alıntı yazıları okuyup Allahına şükür gösterisi yapmak istiyorsan, "Google" denen bir arama motoru var. "Din hakkında yazılar" diye yaz arat sana on binlerce yazı versin. Oku oku şükret ömür boyu. Ama çaktırmadan. Sevabın gösterişsizi makbul, gösterişlisi günahtır. Hem reklamdan dolayı yargılanabilirsinde benden söylemesi.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ben müslüman değilim, ama hadis-redçilerini seviyorum.

Zira islam denen şeyin büyük bir kısmını sağolsunlar yok ediyorlar, bize, uğraşacak daha az şey kalıyor.

 

Reformistlere hem kızıyorum, hem de seviyorum.

 

Kızıyorum, zira islamın ömrünü uzatıyorlar.

Seviyorum, çünkü ömrünü uzattıkları islamı, islam olmaktan çıkarıyorlar.

 

Saygılar.

CEMALEDDİN EFGANİ, MUHAMMED ABDUH ,REŞİD RIZA ,FAZLURRAHMAN, MUHAMMED İKBAL Türkiyede Mehmet akif, Elmalılı gibi isimlerle İslam anlayışı yepyeni bir döneme girmiştir. geçmişi daha eski olsa da bunlarla sesini duyurmuştur daha çok.. ama buna reform demek pek doğru olmaz.. bu anlayıştakilere reformist denilse de yerinde bir tabir değil..

bu meselede çok yazılar yazılıyor. ama yeterli değil daha da yazılması gerekir.. neden? o yüzyıllar içinde miskin bir tebaanın yozlaştırdığı islamın aslını anlatabilmek için...bunu yaparken hadislerin zayıfını uydurmasını sahihinden ayıranları hadisi reddedenlerle karıştımamak gerekir diye düşünüyorum. ona göre sevgi göstermek lazım zira.

mesele önemli olunca karışanı karşı çıkanı çok oluyor. bir taraftan hakikatından uzaklaşmış bir dini savunanla bir taraftan da savunmadığı hatta karşı çıktığı halde zararlı olduğu haliyle kabul etmek isteyenle uğraşıyoruz...

 

tevfik ise yalnız Allahtandır...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sana daha gerçek, daha sevap bir tiyo vereyim. Eğer burada dini alıntı yazıları okuyup Allahına şükür gösterisi yapmak istiyorsan, "Google" denen bir arama motoru var. "Din hakkında yazılar" diye yaz arat sana on binlerce yazı versin. Oku oku şükret ömür boyu. Ama çaktırmadan. Sevabın gösterişsizi makbul, gösterişlisi günahtır. Hem reklamdan dolayı yargılanabilirsinde benden söylemesi.

:)niye,tam da namazla ilgili konularda ,inananlardanken inanmayanlar gurubuna dahil olmuş bir arkadaşla ilgili bilgi toplamam gerekirken,olmayan vaktime karşılık uzun süredir hiçte bakmadığım bu başlığa bakıp,istediğim bir cevabı bulmuş olmamın coşkusu taşmışken,niye sesli şükretmeyim.. elbet o ses çıkmadan da beni duyacak Rabbime şükrederken,o yazıyı taşıyan arkadaşımıza coşkuyla teşekkür etmem sizi neden bu kadar ilgilendirdi...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

'Almanlar hızla Müslüman oluyor'

Batı ülkelerindeki manevi boşluktan kaynaklanan arayışlar, İslam'ı din olarak seçmelerine neden oluyor.

.

 

ne manevi boşluk mu??hiç te bilimsel bir sebep değil??deneye tabi tutamayız..5 duyuyla algılayamayız.. :):)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

:)niye,tam da namazla ilgili konularda ,inananlardanken inanmayanlar gurubuna dahil olmuş bir arkadaşla ilgili bilgi toplamam gerekirken,olmayan vaktime karşılık uzun süredir hiçte bakmadığım bu başlığa bakıp,istediğim bir cevabı bulmuş olmamın coşkusu taşmışken,niye sesli şükretmeyim.. elbet o ses çıkmadan da beni duyacak Rabbime şükrederken,o yazıyı taşıyan arkadaşımıza coşkuyla teşekkür etmem sizi neden bu kadar ilgilendirdi...

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

selam.

'fft'

Ne Tevafuk, bende bu yaziyi bastan sona asagi yukari yeni okudum.

ama inanmayanlar, mutlaka bir bahane bulacaklar,

Secde nasil yapilir diye soruyorlar haala.

Halbuki secdenin nasil yapildigini bal gibi biliyorlar.

ateistler gokten inmedi, gecmislerinde inanclar vardi, kendi dusuncelerine gore, o inanclari,

karsidakine anlatmayi beceremediler, halbuki karsi tarafta gordukleride, namaz kiliyordu,

simdi ateist oldugunu soyleyenlerden bazilarida namaz kiliyordu,

birisi gelenegi, hadis diynini savunuyordu, birisi, kuran diynini savunuyordu.

Kuran diynini savunan, kurandaki namazi, yukarda kardesimizin anlattigi gibi,

tarif edemedi, gelegi hadisleri savunan arkadasa,

Tarif etti etmesine ama, hadis diynine uyan kisinin anlayisina uygun sekilde taarif edemedi.

edemeyince,

inkar yoluna gitti.

Kuranda namaz yokki, tarifi olsun dedi.

oysa kuranda namaz vardi, bu hadis diyninin tariflerine uymasada vardi.

ateist olan da zaaten ateist olmadan once yillarca namaz kilmisti,

secdenin nasil yapildigini,

namazin nasil kilindigini bal gibi biliyordu.

Ama su davranisini taktir ediyorum ateistin, hic olmazsa arastirarak inkar etti.

Allahin istedigide bu zaaten, inanan bilerek inansin, inkar edende bilerek inkar etsin.

Buradan kurana inandigini soyleyenlere tavsiyem, inandiginiz kurana saahip cikin,

Kuranin yaninda baska kitablari, kitab,edinmeyin.

Allahin yaninda, baskalarinada ilahlik sifati vermeyin.

[112.001] [E0] De, o: Allah tek bir (ehad) dir

[112.003] [E0] Doğurmadı ve doğurulmadı

[112.004] [E2] O'na bir denk de olmadı.

 

selam.

Muminlere.

Hidayet,

Allahin diledigine.

Evren.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

:)niye,tam da namazla ilgili konularda ,inananlardanken inanmayanlar gurubuna dahil olmuş bir arkadaşla ilgili bilgi toplamam gerekirken,olmayan vaktime karşılık uzun süredir hiçte bakmadığım bu başlığa bakıp,istediğim bir cevabı bulmuş olmamın coşkusu taşmışken,niye sesli şükretmeyim.. elbet o ses çıkmadan da beni duyacak Rabbime şükrederken,o yazıyı taşıyan arkadaşımıza coşkuyla teşekkür etmem sizi neden bu kadar ilgilendirdi...

 

Yukarda sana bir mantıklı önerim vardı. Dinlememiş, okumamış, anlamamışsın bile. Bu tür tavırlara karşı olan sadece ben değilim. Araştırsam yüzlerce yazı çıkar.

 

İnsanlar birilerine yaranmak ve şirin gözükmek için forum topiclerini kullanmamalı.

 

Hoş hiç bir zman iyi olmayı, sevap kazanmayı gösterişsiz yapamayacaksınız. O seni duyacak ama, bizler duymadan hiç olurmu ? :)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Yukarda sana bir mantıklı önerim vardı. Dinlememiş, okumamış, anlamamışsın bile. Bu tür tavırlara karşı olan sadece ben değilim. Araştırsam yüzlerce yazı çıkar.

Hoş hiç bir zaman iyi olmayı, sevap kazanmayı gösterişsiz yapamayacaksınız. O seni duyacak ama, bizler duymadan hiç olurmu ? :)

mantıklı önerin google arama motoruysa , bizlerin sürekli kullandığı birşey için bu tarz bir öğüt vermen ,olsa olsa bana bakış açını gösterir..

arkadaşım,inananların hepsinin gösteriş yaptığı konusunda iyi bir önyargı oluşturmuşsun... istediğin kadar bu yönde düşüncelerini geliştirebilirsin... biz bazı şeyleri yaşarken,eğer bu yaşadığımız şey coşkusuyla geldiyse,paylaşırız,gösterişimizi de yaparız... en azından onun nerden geldiğini ,bizler iyi biliriz.. işte tamda bu noktada,yani o olayın nerden geldiğini ,yani o yazıyı bana okutanın ne olduğunu bilmem noktasında,yazıyı aktaran arkadaşa kuru kuruya teşekkür edemedim diye beni anlayacağını beklemek,senin inanman kadar şok yaratırdı..

 

""Ama çaktırmadan. Sevabın gösterişsizi makbul, gösterişlisi günahtır. Hem reklamdan dolayı yargılanabilirsinde benden söylemesi""

 

sevinçle inanılan yaratana şükretmek ayrıdır, bir işi,bir yardımı,bir sevap kazanma yolunu,sadece ve sadece gösteriş için yapmak ayrıdır... vay o namaz kılanların haline... onlar namazlarından gafildirler diyecek kadar inananları bazı noktalarda uyaran bir kitaba inananlarız bizler... nerde neyi Allah için,nerde gösteri için yaptığımızı kalp söyler kalp şahitlik eder...ve onun da özünü sadece bizden daha iyi şekilde yaratan bilir..

siz bu kadar bunları duymaktan uzak kalmak istiyorsunuz madem,bunların ara ara illaki yaşanacağı inananlar gurubunun bulunduğu ortamdan uzak durursunuz olur biter...

 

""Yukarda sana bir mantıklı önerim vardı. Dinlememiş, okumamış, anlamamışsın bile. Bu tür tavırlara karşı olan sadece ben değilim. Araştırsam yüzlerce yazı çıkar. ""

maksat sadece karşı olmak olunca normal...buyrun yazılarınıza devam edin,neyse bir şükre bu kadar tepkinin kökeni.. neyse bu sizlerin kulağını bu kadar tırmalayan ve yüzlerce yazı çıkacak kadar önemsediğiniz nokta.. ayetleri,hadisleri şunu bunu bıraktınız bi de insanların ,yani inanan insanların hayatlarında bol bol kullandığı ve kullanmaya devam edeceği bir kelimenin kullanılmasına taktınız..siz karşıt yazı toplarken,etrafınızda bütün gün bu kelimeleri kullanan kaç yüzlercesi var ama ,onları da hazır yüzyüze uyarın bakalım neler oluyor... bi deyin bakalım kardeşim ne şükrediyosun, ben duymadan şükrettiğin seni duymuyor mu diye... yazıkk.. hayatınız etrafınızdaki sesleri burun kıvırarak dinlemekle geçiyor... ufacık bile olsa karşınızdakinin sevincine bile ortak olamıyorsunuz biraz kibirle karışık...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ama su davranisini taktir ediyorum ateistin, hic olmazsa arastirarak inkar etti.

Allahin istedigide bu zaaten, inanan bilerek inansin, inkar edende bilerek inkar etsin.

Evren.

 

Sayın evren. Tüm inanlar gibi sende çıkmazlar içindesin sanırım yeterli bilgin yok. Kuranı dahada anlayarak okumanı tavsiye ederim. Araştırma inançlarda olmaz. Haşa allahın kuranını araştırmak ne haddimize.(!) Allah araştırmaya set'i koymuş birkez. Sen ne araştırmasından bahsediyorsun fasık olma!.. Allah o kadar araştırıcı yanlısı değil. Bilerek tartış.

 

Nisa-56 Şüphesiz ayetlerimizi inkar edenleri gün gelecek bir ateşe sokacağız; onların derileri pişip acı duymaz hale geldikçe, derilerini başka derilerle değiştiririz ki acıyı duysunlar! Allah daima üstün ve hakimdir.

 

Araştırmanın ne olduğunu biliyormuyuz ? Sen insanlara dinin tavsiyesi olarak sunuyorsun. Araştırma, şüphe ile, kuşku ile, alternatif sunarak olur. Ardından da "şüphesiz" kelimesinin kuranda kaç kez geçtiğini biliyormusun ? Ben saymakla bitiremedim. Beşyüzün üzerinde. Hoş kuranı bilmiyorsunuzki.

 

Allah araştıranları yada inkar edenleri nasıl ödüllendiriyor ? Ortaçağdaki işkenceci arap kültürünü yapmacık olarak sevimli gösterip, insanları kandırdığınız yetsin artık. İşin içyüzünü öğrenin. Gestapo bile böyle işkenceleri bilmezdi.. Sonsuzca deri değiştirip yakmadı. Bir kez yaktı fırında.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bu konuya uygun düşecek mi bilemiyorum.Ama konuyu başından beri takip ediyorum.Özellikle aşağıda yazacağım bazı cümleler bir çok arkadaşa cevap olacaktır diye düşünüyorum.

 

Aşağıda yazacağım yazı MEB Dr Reşit Galip'in sorusuna Mustafa Kemal'in yanıtıdır.

 

 

"Ben ,manevi miras olarak hiç bir ayet,hiç bir dogma,hiç bir donmuş ve kalıplaşmış kural bırakmıyorum.Benim manevi mirasım bilim ve akıldır....Zaman süratle ilerliyor,milletlerin toplumların,kişilerin mutluluk ve mutsuzluk anlayışları bile değişiyor.Böyle bir dünyada,asla değişmeyecek hükümler getirdiğini idda etmek ,aklın ve ilmin gelişimini inkar etmek olur...Benim Türk milleti için yapmak istediklerim ve başarmaya çalıştıklarım ortadadır.Benden sonra beni benimsemek isteyenler ,bu temel eksen üzerinde akıl ve ilim rehberliğini kabul ederlerse, manevi mirasçılarım olurlar."

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bu konuya uygun düşecek mi bilemiyorum.Ama konuyu başından beri takip ediyorum.Özellikle aşağıda yazacağım bazı cümleler bir çok arkadaşa cevap olacaktır diye düşünüyorum.

 

Aşağıda yazacağım yazı MEB Dr Reşit Galip'in sorusuna Mustafa Kemal'in yanıtıdır.

"Ben ,manevi miras olarak hiç bir ayet,hiç bir dogma,hiç bir donmuş ve kalıplaşmış kural bırakmıyorum.Benim manevi mirasım bilim ve akıldır....Zaman süratle ilerliyor,milletlerin toplumların,kişilerin mutluluk ve mutsuzluk anlayışları bile değişiyor.Böyle bir dünyada,asla değişmeyecek hükümler getirdiğini idda etmek ,aklın ve ilmin gelişimini inkar etmek olur...Benim Türk milleti için yapmak istediklerim ve başarmaya çalıştıklarım ortadadır.Benden sonra beni benimsemek isteyenler ,bu temel eksen üzerinde akıl ve ilim rehberliğini kabul ederlerse, manevi mirasçılarım olurlar."

-------------------------------------------------------------

Sayın gelincik.

Miras bırakmayan doğru söylemiş, çünkü o Allahın gönderdiği bir elçi değildiki Miras olarak, ayet bıraka bilsin.

Ama yönetimi eline geçirene kadar, iki yüzlülük yapmış, Allahın Gönderdiği Son vahye inandığını söylemiştir, o kadar iki yüzlülük yapmıştırkı, Şair Muhammed akıf ersoyu bile , muhammed abduhu bile kandıra bilmiştir.

Sizin inancınız nedir bilemiyorum, bu bölümdeki yazıları okudum sizin şu aana kadar bir yazınızı görmedim, fakat önemli değil.

Önemli olan savunduğunuz adamın nasıl bir iki yüzlü olduğunu bilmenizdir.

zaaten taraftarlarıda bunu gizlememekte.

Evet Osmanlı dini kullandı, şimdi Cumhuriyette kullanıyor.

Bu Müslümanların kabehatı, Din Kurandır, araştir kullandırtma arkadaş.

Biraz yukarda arkadaşın birisi sormuş, neyini araştıracaksın kuranın diye.

açılımini Kuranın kendisi kendisini nasıl tefsir ediyor onu araştıracağız.

Yoksa kurana şüpheci mantıkla yaklaştığımızdan değil.

 

Evren.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

-------------------------------------------------------------

........

Önemli olan savunduğunuz adamın nasıl bir iki yüzlü olduğunu bilmenizdir.

zaaten taraftarlarıda bunu gizlememekte.

 

.......

 

 

Değil mi sayın evren? Keşke Mustafa Kemal bir dinsiz olduğunu söyleseydi de, bizim halkımız da "Bir dinsizin arkasından kurtuluş mücadelesine girmektense, İngilizler'in mandası altına girelim daha iyi" diyebilselerdi. Belki o zaman bazı kesimlerin özlemini duyduğu hilafet ve şeriat devleti bir müstemleke bile olsa devam ederdi...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Değil mi sayın evren? Keşke Mustafa Kemal bir dinsiz olduğunu söyleseydi de, bizim halkımız da "Bir dinsizin arkasından kurtuluş mücadelesine girmektense, İngilizler'in mandası altına girelim daha iyi" diyebilselerdi. Belki o zaman bazı kesimlerin özlemini duyduğu hilafet ve şeriat devleti bir müstemleke bile olsa devam ederdi...

--------------------------------------------------------------------------------

cYeni bir doğru laf ettin.

halk kurtuluş mücadelesi verdi de ne oldu.

şimdi ingiliz mandaşı değil Avrupa mandasının peşinde ülke.

ne olur bizi alın diye yalvarıyorlar.

Ama alıpta ne yapacaklar.

Yaşantı olarak, ne tam müslüman, nede tam laik ola bildi ülkeyi yönetenler.

ortada kalmak, kullanılıp atılmak ne kadar zor olsa gerek.

Bunu öğrenmek isteyen, şair akıfın mısıra neden sürgüne gönderildiğine baksın.

Oysa o saair, tek dışı kalmış canavar demişti batıya,

ne bilsin garibim, tek dışı kalmış canavarın, tek adamının, ülkeyi lozanda satacağını.?

Hala tartışılır, lozan barışmı.? hazimetmi diye.

Lozani geçelimde,

yine ülkem olduğu için açıyorum haline.

Bu avrupadan fayda yok.

Tavsiyem, avrupa birliği adaylık baş vurusunu alsın, ülke yönetenleride,

bağlantızızlara katılsın.

2. alternatif.>Rusya, cin. Hindistan,la ortaklık oluştursun,

bunu ben değil, yazar cengiz çandar söylüyor.

 

bir farkla.

o iran, ve pakistanıda, bu buloğa almış.

son ikisini ben demeyeyim hadi, zaaten adımız üstümüzde ya. ben dersem dinci.

başkası derse. modern görüş olur.

sevgiyle kal/

sayin yam yam

 

Evren.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Arkadaşlar dine çok haksızlık ediyorsunuz. Dini peygamberler kullanmış, onu kullanarak cariyeler, ganimetler almışlar bitmemiş, devletler kullanmış, saltanatlar kurmuşlar bitmemiş, gele gele ta bu zamanda Atatürk bile kullanmış bitmemiş, hâla kullanılıyor ve bitmiyor. Şeyhler hocalar yüzme havuzlu triplex villalarda yiyorlar, bir türlü bitmiyor.

 

Bu kadar tükenmez bir hazine var mıdır başka? Bulun da öyle eleştirin dini..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Önemli olan savunduğunuz adamın nasıl bir iki yüzlü olduğunu bilmenizdir.

Evren.

 

Bazı insanlarda akıl yok, fikir yok, mantık da yok. Burada bu kadar gürleyip şakıyabiliyorsak bunu bir tek insana, o da ATATÜRK'e borçluyuzdur. Başlarınızı secdeye koyarken bunu unutmamanızı tavsiye ederim.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Arkadaşlar dine çok haksızlık ediyorsunuz. Dini peygamberler kullanmış, onu kullanarak cariyeler, ganimetler almışlar bitmemiş, devletler kullanmış, saltanatlar kurmuşlar bitmemiş, gele gele ta bu zamanda Atatürk bile kullanmış bitmemiş, hâla kullanılıyor ve bitmiyor. Şeyhler hocalar yüzme havuzlu triplex villalarda yiyorlar, bir türlü bitmiyor.

 

Bu kadar tükenmez bir hazine var mıdır başka? Bulun da öyle eleştirin dini..

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Peygamberler dini kullanmaz demirefe.

peygamberler, gelenekselleşen, dini geleneklerden arındırır,

Din kullanıcıları, ne ilk nede son.

Dünya var olduğu sürece, Dinde olacak kullanıcılarda, Vahye saahip çik kullandırtma dini.

Zaaten benim anladığım din anlayışı, yer yüzünde hiç bir zaman çoğunluk olmadı.

Ama bükelemunlar, tarih boyunca vardı yine var.

Bu bükelemunlar, nerde beles, oraya yerles mantığıyla hareket eder.

Bunun en bariz örneği. günümüz, türkiyesinde fazlasıyla görülüyor.

Dini kullananlar olduğu gibi.

laikliğide kullananlar.

o kapıdan ekmek yiyenler var.

Ben Daha türkiye yönetenleri gibi halkına güvenmeyen yönetim görmedim.

saahı siz gördünüzmü.?

 

sevgiyle kalın.

Evren.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bugüne kadar din konusunda birçok ayetler karşılaştırmalı olarak burada göz önüne kondu.O yüzden bunları tekrar tekrar yazmak istemiyorum.Atatürk 'ün bahsettiği ilim ve akıl yolunu seçmiş olanlar zaten burada ki ikiyüzlülükleri çok kolay keşfedebiliyorlar.1400 sene evvel yazılmış bir kitapla insanları uyutanların iktidarı ele geçirmek için yaptıkları ikiyüzlülükleri ise hiç yazmayacağım çünkü gören gözler için bu konu da oldukça açık.

 

Sevgili yamyam ve muki de zaten gerekenleri çok açık bir biçimde yazmışlar onlara teşekkür ediyorum.

 

evren sizde bazı şeyleri ağzınıza alıp kullanmadan önce lütfen ağzınızı iyice bir temizleyin.Zira mikroplar ağzınızdan çıkan değerleri kirletebilir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Peygamberler dini kullanmaz demirefe.

peygamberler, gelenekselleşen, dini geleneklerden arındırır,

 

Peygamberler dini kullanmazlar öylemi ? Savaş soygunlarının yarısı allahın yarısı peygamberindir ayeti... Evlatlık hanımıda dahil olmak üzere gözünün kestiği kadın için ayet indirten birisi, dini kullanmıyor öylemi ? Buna ancak düşünemeyenler inanır.

 

Kahraman, aydın, yurtsever Atatürk'e karşı nankörlükte bu kadar olur. Tüm Atatürkçüler olarak sana saygılarımızı gönderiyoruz. Anlarsın...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.