Zıplanacak içerik

Liderler

Popüler İçerikler

Üzerinde en yüksek itibara sahip içerik gösteriliyor: 08-04-2020 bütün bölümler

  1. Büyüleyici 10 Avrupa Ekmek Çeşidi Elbette, Almanya'nın simitleri ve Fransa'nın bagetleri olduğunu biliyorsunuz, ama bu carby lezzetlerinin nasıl ortaya çıktığını biliyor musunuz? İyi ekmek hemen hemen Avrupa çapında verilir. Küçük köylerde ve büyük metropollerde, fırınlar oldukça yaygın olmaya devam ediyor ve birçok insan hala günlük olarak ekmek yiyor. Fransa’nın uzun, huysuz somunlarından Kuzey Avrupa’nın yoğun, koyu çavdar, yerel, yüksek kaliteli ekmeklerine kıtanın her yerinde sunuluyor. Fakat nerede ve neden neyi örneklemelisiniz? İşte denemek için 10 tipik Avrupa ekmek ve kökenlerini açıklayan yerel efsaneler. 1. Zopf -İsviçre Karmaşık örgülü, beyaz un, süt, yumurta, tereyağı ve mayadan yapılan bu hafif tatlı ekmek, Pazar sabahı kahvaltıda yerli halkın gözdesi. Ancak efsane, somunu farklı türde bir yasın evrimine bağlar. Dünyanın bu bölgesinde, kadınlar eski zamanlarda kocalarıyla gömülmekten mezarın üzerine atmak için saçlarının bir örgüsünü kesmeye, daha sonra yine de yerine geçecek bir somun ekmek pişirmeye gitti. Belirli bir efsaneye inanılıp inanılmayacağına bakılmaksızın, ekmeğin kendisi en az 1430'dan beri var olmuştur ve hala bir aşk, takdir veya teşekkür jetonu olarak popülerdir. 2. Yazlık ekmek - İngiltere Bir ev veya yazlık gibi görünmeyen bu garip şekilli ekmeği oluşturmak için fırıncılar iki yuvarlak hamur topunu bir araya getirir. Teoriler bol, ancak çoğu fırıncı, ekmek modaya göre 19. yüzyılın ortalarına kadar yazılı olarak görünmese de, muhtemelen eski moda ekmek fırınlarında yer kazandıran bir çaba olduğunu kabul ediyor. Bunu yapmanın zorluğu (ve belki de satması, sandviçler için dilimlemeye tam olarak uygun bir şekil olmadığından) nedeniyle, ekmek fırınlarda bir zamanlar olduğu kadar kolay değil. 3. Ruisreikäleipä - Finlandiya Bu hafif acı çavdar ve yulaf somunun ortasında, sizi şaşırtacak küçük bir delik var. Ama şeklinin arkasında pratik bir amaç var. Hamur ilk kez yükseldikten sonra, delik delinir, böylece pişmiş somunlar, hava kuruması ve uzun, soğuk kış aylarında ekmeğin zararlılardan korunmasını ve kuru kalması için mutfak tavanına asılan uzun direklere geçirilebilir. 4. Tijgerbrood - Hollanda 1970'lerden beri Hollanda'da ticari olarak satılan Hollandalı “kaplan ekmeği”, köklerinin ülkenin Güneydoğu Asya ile ticaretinin başlangıcında olacağı tahmin ediliyor. Amerika Birleşik Devletleri'nin bazı bölgelerinde “Hollandalı krema” olarak satılan, daha yakın bir tarihte küçük bir kız büyük süpermarket zinciri Sainsbury'nin splotchy kabuğunun Kaplanın. Üstüne susam yağı ve pirinç unu kaplamasından yapılmış çatlak gevrek kabuklu yumuşak beyaz ekmek, lezzetli bir kahvaltı yapar. 5. Pan gallego - ispanya Bu ekmek ilk olarak İspanya'nın Galiçya bölgesinde pişirildi. Efsaneye göre, yerlilerin Santiago de Compostela'ya olan uzun yolculuğunda aç kalmamak için St.James’in Yolu'ndaki hacılara verdiği gıdalardan biri. Uzun bir yolculukta insanlar için ideal bir seçimdir. Galiçya ekmeği için 500 yıllık tarif, yavaş fermantasyonu ve düşük tuz içeriği nedeniyle bir aya kadar taze kalan somunlar üretir. 6. Pretzels - Almanya Almanca'da “b” ile brezel adı verilen orijinal simit, Orta Çağ'daki keşişler tarafından, muhtemelen çocukların dualarını öğrenmeleri için bir ödül olarak icat edildiği düşünülmektedir. Ancak Alman hikayesi, serbest bırakılmadan önce alışılmadık bir şekle sahip olan hapsedilmiş fırıncıların katı bir hikayesi. Ve belki de bu yüzden, lye ile işlenmiş hamurun bükümlü şeridi, güney Almanya'daki 12. yüzyıldan beri fırıncıların amblemi olmuştur. Kesinlikle ekmek ve su (yumurta veya süt yok) ile yapılmış ve böylece Lent sırasında kabul edilebilir bir atıştırma yapılmış zarar vermedi. Ve Paskalya Pazar günü gelince, tuzlu ekmek Paskalya yumurtaları gibi gizlenmişti. 7. Hverabrauð - İzlanda Bir şofben buharda 24 saat pişirilmiş çavdar somun, hverabrauð veya rúgbrauð denilen bir ekmek neredeyse çok kabuksuz ve nemli, çok yoğun, karanlık bir kırıntı ile. Birçok yerli çavdar ekmeğini bugünlerde fırında pişirmeyi tercih ederken, fırın ve ocakların ortaya çıkmasından önce, bir kutu ekmek hamurunu bir kaplıca veya şofben gömmek kolay bir seçimdi. Ancak saniyeler ve üçte bir süreye dikkat edin. İzlandalı zımbanın insanları gazlı hale getirdiği söyleniyor ve hatta bir takma adı var - brumari, yıldırım için İzlandalı. Bugün, eski tarzda yapılan bu ekmeği bulmak zor. Yerden sıcak ekmek boruları için, jeotermal fırını tatmak ve turu yapmak için Laugarvatn Fontana'ya gidin. 8. Focaccia - İtalya Eski bir Etrüsk (Roma İmparatorluğu'ndan önce) gözleme ile evrimleştiği düşünülse de, bugün dünya çapında popüler olan çeşitler, kuzeybatı İtalya'daki Liguria'nın geleneksel tariflerine çok benziyor. Burada ekmek basit, zeytinyağı ve tuz ile terbiyeli ve en çok Roma döneminde yenen ekmeğin versiyonuna benziyor, ancak bazen otlar, soğan veya peynir ekleniyor. Bu hızlı ekmek için geleneksel tarifler, ortaya çıkabilecek herhangi bir kabarcıktan bıçak dilimlemeyi ve ekmeğin nemli tutmak için kullanılan yağı emmesine yardımcı olmak için noktalama adı verilen bir işlemde hamurun içine daha fazla kuyu atılmasını içerir. 9. Baguette - Baget - Fransa 1920'den önce hiçbir ekmek teknik olarak baget (çubuk veya çubuk için Fransızca) olarak kaydedilmemesine rağmen, Louis XIV döneminden beri Fransa'da uzun somun buğday ekmeği tipiktir. Modern uzun sıska varyasyonun, saat 10.00 arasında çalışan fırıncıları yasaklayan 1920 yasası nedeniyle popüler hale geldiği düşünülmektedir. ve sabah 4'ten önce ekmeği hazırlamak için daha az zamanla, daha hızlı pişirmek için ince somunlar en iyi seçim oldu. 10. Bannock - İskoçya Tarihsel olarak bu somunlar ağır ve mayasız, arpa veya yulaf ezmesinden yapılmış ve ateşte taş bir kalbur üzerinde pişirilmiştir. Ayrıca mevsimlerin değişimini kutlamak için ritüellerde kullanıldılar ve hatta geç Demir Çağı boyunca insan kurbanları sırasında potansiyel kurbanların kaderlerinin belirlenmesinde rol oynamış olabilirler. Neyse ki herkes için, ritüel insan kurbanı İskoçya'da yaygın değil ve çok daha lezzetli ekmeğin mevcut versiyonları onu hafifletmek için kabartma tozu veya soda kullanıyor.
  2. Her Gece Zamanında Uykuya Dalmanın 5 Anahtarı Uyku çok önemlidir. Vücudunuzun size teşekkür edeceği geri kalanını almak için bu adımları izleyin. Uykuda okuduğum en iyi kitap Matthew Walker’ın Neden Biz Uyuyoruz. İçinde, iyi uykunun önemini açıklıyor ve gece uykusuzluğu sorunlarından nasıl kaçınılacağına dair öneriler sunuyor. Daha iyi uyumak için uygulayabileceğiniz birkaç strateji: 1. Yatmadan önce ışık seviyelerini (özellikle mavi ve beyaz ışık) azaltın. Vücut, uyku ihtiyacını bildirmek için iki farklı hormon sistemi kullanır. Bunlardan biri melatonin tarafından yönetilir ve ışık seviyelerinden etkilenir. Bu, gece gündüz sirkadiyen ritimimizi yaratır. Ayrıca, zihinsel saatimiz gerçek saatle senkronize olmadığından, jet uykudan da sorumludur, bu da geceleri uyumaya ve yurtdışına seyahat etmek istediğinizde tüm gün uyuklamaya neden olur. Bu melatonin sistemi ışıktan etkilenir. Ne yazık ki, modern ortamımızda sürekli olarak ampuller ve ekranlarla aydınlatılıyoruz, bu da bu sistemin senkronizasyondan çıkmasını kolaylaştırıyor. İpucu: Erken uyumakta zorlanıyorsanız, yatmadan bir saat önce minimum aydınlatma (veya aydınlatma yok) kullanmayı alışkanlık haline getirin. Uykuya dalmaya çalışırken çoğunlukla sesli kitapları çoğunlukla karanlık bir odada dinlerim. Daha fazla mavi ışığa sahip olan ve beyninizi gündüz düşünmesi için kandırma olasılığı daha yüksek olan LED ekranlardan kaçının. 2. Öğleden sonra kafein kullanmaktan kaçının (kafeinsiz kahve dahil). Kafein, vücudumuzun uyku için kullandığı iki hormon sisteminin ikincisi ile etkileşime girer. Uykusuz uzadıkça adenosin birikiriz. Reseptörler, adenosin seviyelerini izler ve uzun süre gözün kapalı olduğu zaman bizi uyutur. Kafein, bu reseptörleri geçici olarak “tıkar”, böylece normalde uydukları uyku sinyalini veremezler. Ancak sorun, kafeinin aslında adenosini vücudunuzdan çıkarmaması (veya uykunun onarıcı faydalarını vermemesi), bu yüzden sonunda bozulduğunda, daha önce mevcut olan tüm adenosin geri gelir ve sizi daha kötü hissettirebilir. önce. Bazen bu, öğleden sonra ikinci bir bardak (veya dördüncü) alma ve günün geri kalanını zorlama isteğine yol açabilir. Ne yazık ki bu daha sonraki uykuya da müdahale edebilir. Kafein yakında tekme atmaya başlar, ancak beyninde şaşırtıcı derecede uzun bir yarı ömre sahiptir, yani içtikten saatler sonra bile, sisteminizde hala önemsiz bir miktar vardır. Kafeinsiz kahveler, normalden çok daha az kafein içerirken, hala önemsiz miktarda kafein içerirler, bu nedenle akşam yemeğinden sonra bir kafeinsiz uyku da zorlaşabilir. 3. Hafta içi ve hafta sonları aynı saatte uyuyun. Biliyorum söylemesi yapmaktan kolay. Hafta sonları sosyalleşmek için iyi bir zamandır ve akşam saat dokuzda eve gidecek kişi kim olmak ister? Yine de tutarlı bir uyku programının faydaları, arada sırada sosyal müdahaleyi telafi edebilir. Geç kalmak, özellikle de tamamen uyumakta zorlanıyorsanız, hafta sonları tam bir gece dinlenmeyeceğiniz anlamına gelebilir. Bu özellikle uyumadan önce alkol içerseniz, bu durum onu onarıcı yapan beyin uyku süreçlerine müdahale edebilecekse doğrudur. Bunu düzenli olarak yapın ve her zaman yorgun olmanız şaşırtıcı değildir. Alışkanlık olarak aynı anda uyumak, eksik uykuyu önlemek için iyi bir yoldur. 4. Şekerlemelere dikkat edin. Uykuya dalmak (veya uykuda kalmak) ile mücadele ederseniz, yorgunluk sizi gün içinde kestirmek için zorlayabilir. Bununla birlikte, Walker kitabında belirttiği gibi, uyuklama, adenozin birikiminin bir kısmını hafifletebilir, bunun tersine, gece saatlerinde uykuya dalmayı zorlaştırır. Bu öğütle kesinlikle kendim mücadele ediyorum, çünkü öğleden sonraları sık sık şekerleme yapıyorum. Ben sadece kısa bir şekerleme (15-20 dakika), sadece daha sonraki uyku üzerinde daha az etkisi olduğu için, uzun bir tercih tercih olduğunu düşünüyorum. 5. Ailenizden yardım alın. Bazıları için, uyumak tamamen bağımsız bir seçimdir. Ancak çoğumuz (ben dahil) uyuyacağız, genellikle eşinizle uyuyacağınız (ya da zaten uyumaya çalışırken onları içeri almanız) anlamına gelir. Bu nedenle, yeni bir uyku alışkanlığı üzerinde çalışırken, hedeflerinizi ve motivasyonlarınızı iletmek önemlidir. Eğer bu konuda konuşmazsanız, Stranger Things'un başka bir bölümünü izlemeye devam ettiğinizde alışkanlık muhtemelen devam etmeyecektir. Kaynak: Pocket (S. Young)
  3. Ha ha oturdum kendi kendime iki tan ev yapımı maske yaptım... Biraz dan dun oldu ama oldu...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.