Zıplanacak içerik

Liderler

Popüler İçerikler

Üzerinde en yüksek itibara sahip içerik gösteriliyor: 19-01-2018 bütün bölümler

  1. Bourbon ve Viski arasındaki fark nedir? Bu ikisini farklı kılan birkaç temel özellik var. Bir içki satan dükkanda kendinizi kahverengi tonlu viski veya bourbon şişelerine bakarken bulduysanız şimdi doğru yerdesiniz demektir, burbon ve viskiyi neyin ayırt ettiğini merak etmiş olabilirsiniz. Aslında oldukça basit: Bütün burbonlar viski, veya bütün viskiler burbon değil. Viski, tahıl esaslı bir içkidir ve geniş bir kategoridir. Sonunda bir "ey" ile hecelenmişse, orijinal olarak Amerikalı veya İrlandalıdır. Yalnızca bir "y" varsa, İskoç, Japonca veya Kanada'da Amerikan burjuvası viskisi için kullandığı Mark's Mark hariçtir. Bourbon, burjuva üreticilerinin aslan payının damıtıldığı Kentucky kökenli, Amerikan yapımı bir viski. Fakat yasal olarak burbon üretmek için Kentucky ya da Güney'de ikamet etmek zorunda değilsiniz. Tek coğrafi gereklilik, ABD'de üretilmiş olmasıdır; herhangi bir devlet bir viski üretebilir ve burbon olarak adlandırabilir. Burbon'u birbirinden ayıran diğer faktörlerden biri de, Burbon'ın yarısından fazlasının mısır ile yapılmasıdır; Geri kalan diğer tahıl tanelerinin (çavdar, arpa, buğday) bir karışım olmasıdır. Örneğin Scotch biraz daha zengin ve tatlı tadındadır. Bütün burbonlar kömürleşmiş Amerikan meşe fıçılarında yapılırlar. Ve son olarak, herkesin en önemli sorusu: Burbon ve viski arasındaki fark söz konusu olduğunda, yine de bir Manhattan yapabilir misin? Brooklyn Köprüsü hala ayakta olduğundan emin olarak, cevap evet, yapabilirsin. Bourbon Viski: fermentasyona uğratılmış mısır, çavdar, buğday ya da malt arpasından veya malt çavdardan yapılan viski çeşitidir. Bourbon ezilmiş mısır, çavdar, buğday ve arpa karışımının (en az %51'i mısır olmak zorunda) damıtılması sonucu elde edilir. Tarihi ABD ve özelde Kentucky'ile özdeşleşmiştir. Bourbon üretimi ABD'de kalite standartları gözeten çeşitli kanunlar çerçevesinde yapılabilmektedir Viski: İrlanda ve İskoçya lehçelerinde "yaşam suyu" anlamına gelen "uisge beatha"dan gelmektedir. Arpa, buğday, çavdar veya mısırdan damıtılarak yapılan ve meşe fıçılarda dinlendirilerek olgunlaştırılan bir tür alkollü içkidir. Viski, sek olarak, sulu, buzlu ya da başka içecekler (sıcak kahve dahil) karıştırılarak içilir. Tarihi kayıtlarda viski adına ilk kez 1494 yılında rastlanmıştır. John Corr adlı bir papaz defterine cenaze giderleri olarak viski yapılmak üzere 508 kg arpa yazmıştır. Dünya genelinde birçok ülkede üretimi olmakla birlikte genel olarak İskoç (Scotch), İrlanda (Irish) ve Amerikan/Burbon (American/Bourbon) viskisi diye 3’e ayrılır. Burbon viski, Amerika Birleşik Devletleri'nde üretilir ve bir kez damıtılır. Üretiminde genel olarak mısır kullanılır. İskoç viskisi, İskoçya'da üretilir ve iki kez damıtılır. Üretiminde genel olarak arpa kullanılır. Yapımında kullanılan tahıllar, çimlendirildikten sonra çimlenmenin durdurulması için özel fırınlarda, açık ateşte kurutulur ve bu sebeple ateşin dumanı tahıllara siner. Yakıt olarak torf (turba) kullanılır. Bu yüzden, İskoç viskisinde is kokusu hissedilir. İrlanda viskisi, İrlanda'da üretilir ve üç kez damıtılır. Üretiminde genel olarak arpa kullanılır. Tahılları da sac üzerine kurutulduğu için, ateşin dumanı sinmez ve İskoç viskisinde olduğu gibi yanık kokusu hissedilmez.
  2. 8. Bacak kıvırma makinesi Hamstringleriniz hareket oluşturmak için yaralarınızla çalışacak şekilde inşa edilmiştir. Bununla birlikte oturmuş veya eğilimli bacak kıvırma makineleri, öksürüğünüzü görmezden gelinir; bu da hamstring çekmelerini ve diz yaralanmalarınızı arttırır. Hamstringleri tek başına izole ederek zaman içinde sıkılaşır ve aşırı aktifleşirler. Güçlü hamstrings oluşturmak için en iyi egzersizler kalça uzantısı ve glute aktivasyonunu da sürdürür. Bunu Kullanın: Süspansiyon Eğitmeni Üzerinde İsviçre Bilyalı Bacak Kıvırma veya Bacak Kıvrımı Glute-Ham Raise (yukarıdaki resimde gösterilmiştir) Romanya Deadlift
  3. 6. Askeri baskı (oturma durumunda) Hiçbir zaman havai hattını mükemmel düz bir çizgide bastıramazsınız; hareket öne ve arkaya sürüklenir, kollarınız bükülür ve bedeniniz kayar. Ancak makineler bu özgürlüğü ortadan kaldırır. Ve oturmuş askeri basın, omuzlarına kas ekleyebilir, ancak aynı zamanda omuz problemleri ortaya çıkar; çünkü havaya girerken eklemlerinizi zorlar. Her iki tutamaç birbirine bağlıysa, bir kolun diğerinden daha zor çalıştığı yerlerde dengesizlikler oluşturabilirsiniz. Bunu Yapın: Dambıl Tepegöz Baskı Bas basın Pike Pushup (yukarıdaki resimde gösterilmiştir)
  4. 1. Oturma büküm makinesi Bu karın kası makineleri alanını güvenli bir hareket aralığının ötesine döndürdükleri için alt sırt problemleri oluşturabilirler. Lomber omurganız yalnızca 13 derece döndürülebilir - bu saatte bir saatten az. Bunun ötesine geçmek, omurga üzerinde büyük bir gerginlik yaratır ve makinenin direnci ile birleşince, sırtınızın dayanabileceğinden çok daha hızlı olabilir. Arka sırtınız aslında bükülmeye direnmek için tasarlanmıştır, üretmeyin. Dönme gücünü artırmak için, omurganızı sabit tutan çekirdek egzersizlerini ve çekirdek sertliğini seçin. Bunun Yerine: Yan tahta (yukarıdaki resimde gösterilmiştir) Side Plank Pallof Press Dönme Önleyici Kablo Soyma

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.