Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

En Tehlikeli Yalan...


BrainSlapper

Önerilen İletiler

En tehlikeli yalan gerçeklerle süslenmiş, bezenmiş yalandır.

 

Bu yalanın yalan olduğunu ortaya çıkardığınız zaman, sanki yalanın bütününde yeralan gerçekleri de reddetmişsiniz gibi bir görüntüyle karşılaşırsınız.

 

Yalancı da yalanını, yalanında yeralan gerçekleri göstererek, “şu da yalan mı? bu da mı yalan?” diye gözünüze sokar ve “eee, niye bana yalancı diyorsun o zaman” der.

 

Bu yalan türüne en çok semitik dinlerde rastlarız.

 

Ayetlerde geçen;

 

Güneş’in varlığını, Ay’ın varlığını, yıldızların varlığını kim reddedebilir?

İnsan’ın bir sperm (ve yumurta)dan yaşama başladığını kim reddedebilir?

Topraktan ekinlerin çıktığını kim reddedebilir?

Yağmurun yağdığını?

Yerzünde pınarlar olduğunu, su kaynakları olduğunu kim reddedebilir?

Topraktan çıkan ağaçlarda çeşit çeşit metveler büyüdüğünü kim reddedebilir?

Gece ve gündüzün varlığını kim reddedebilir?

Dağların, denizlerin varlığını kim reddedebilir?

 

Bu doğal/maddi gerçeklere kimse itiraz edemez.

 

Her insan ölür. Bir süre yaşar. Malın/mülkün kimseyi sonsuzlaştırmayacağı husussuna da kimse itiraz edemez.

 

Yukarıda alıntılanan ayetlerde, ateist/agnostik ve teistlerin anlaşamayacağı tek nokta eylemlerin öznesidir, onun dışındaki herşeyde mutabıktırlar.

 

Gerçek/maddi doğrularla insanlar, konuşan kişinin doğru söylediğine şartlandırılır.

 

Sonra muğlak konular piyasaya sürülür. İnsanın henüz cevap bulamadığı, kimsenin ne evet ne de hayır diyebileceği, Tanrı, cennet, cehennem gibi husular sokuşturulur. Bu yapılırken de insanların en doğal duyguları istismar edilir. Nedir bu duygular. Ölüm korkusu ve umut.

 

Böylece, insanların çözüm bulamadığı tek ezeli korkuları olan ölüm hatırlatılır, öte yandan da umut duygusu depreştirilir. Hayat tatlıdır. Ölüm ise kaçınılmazdır. İnsanlığın bugüne kadar kurduğu en tatlı düş ölümden sonra da yaşamaktır.

 

Gerçeklerle zemin sağlamlaştırıldıktan, Korkular ve umutlar depreştirildikten sonra, palavralar piyasaya sürülür.

 

Allah beni peygamber yaptı!

Hadi ya. Hakkaten mi?

(Bu soruya yanıt verilmez, ilk aşamada piyasaya sürülen gerçekler hatırlatılarak insanlar şaşırtılır, kendi kendileriyel çelişiyormuş duygusu yaşatılır)

İnanmıyormusun? Bakmıyormusun şu dağlara, şu bitkiler, şu kuşlara, böceklere? Bunlar kendiliğinden mi oluyor? İnkar etme Allah’ın nimetlerini. Allah inkar edeni sevmez.

(Ne yapabilirsin ki? Dağlar yok mu diyeceksin? Üzüm yok mu diyeceksin, armudun sapı yok mu diyeceksin?)

-Ya inkar ettiğim bişey yok, sadece sen peygamber değilsin, onu söylüyorum!

Allah dağ var, deniz var, armut var, üzüm var, üzümün çöpü var diyor, bunlara bişey demiyorsun, Allah’ın peygamberi var deyince, buna mı inanmıyorsun?

(Dağ var, deniz var, odun var, armudun sapı var diye tinerci çocuk da söylese itiraz edemeyiz. Sorulan soruyla verilen cevap arasındaki alaka kesilir)

 

Bu diyalog ve eskilerin hikayeleri defalarca tekrarlanır, iş uzatılır. Masallar uzun olur, çok tekrar olur. Çünkü amaç uyutmaktır. Dere tepe düz gitmişler sonra bir devle karşılaşmışlar. Falan filan olmuş. Sonra yine dere tepe düz gitmişler. Falanca kralla karşılaşmışlar, falan filan konuşmuşlar. Sonra dere tepe düz gitmişler. Falan filan falan filan....Zzzz.... horrrr.. horrrr...

 

Uyuklama had safhaya varınca mumu dikersin: Ben sadece Allah’ın peygamberi değilim. Allahın herşeyiyim. Ben olmasaydım Allah hiçkimseyi ve hiçbirşeyi yaratmazdım dedi Allah bana.

 

Allah'a karşı gelmek, özellikle eski devirlerde, insanlığın doğa güçlerini bile açıklayamadıkları devirlerde, nerdeyse imkansızdı.

 

Yani sevgili arkadaşlar...

 

Doğadaki güzellikler, insan vücudundaki mükemmellik, doğadaki mükemmellik, bir adamın peygamber olduğunu kanıtlamaz.

 

Peki bu doğal güzellikler, doğal mükemmellik neyin eseridir? İnsanlık bu sorunun cevabını aramaktadır. Sonuçta tanrıya da varabilir. Bu araştırmasının sonuna varamayadabilir.

 

Yani, birşeyi okurken, yukarıda özetlediğim yalan yutturmaca taktiğini yutmayın.

 

BrainSlapper olarak ben “Bill Gates bana mesaj gönderdi, benim yazılarımı çok beğeniyormuş, Türkçe de biliyormuş” diye sallarsam, siz de dersiniz ki “Hadi len, hahaha.”

 

Ben size şöyle cevap versem doğru olur mu:

 

Kim yazdı Windows’u? Kimin sayesinde bu ekranda yazıyorsunuz? Bak ne güzel dizayn etmiş, basıyorsunuz bir tuşa, düşüncelerinizi dökebiliyorsunuz ekrana. Hiç düşünmüyormusunuz, aklınızı kullanmıyormusunuz? O Bill Gates var ya, sizin bilmediğiniz daha neleri biliyor, Mouse’ın nasıl işlediğini, yazıların printerden nasıl çıktığını biliyor, digitlerin nasıl harfe dönüştüğünü biliyor. Bütün o programları o yazdı. Neden inanmıyorsunuz ki?

 

Şimdi “Bill Gates Bana mesaj gönderdi” iddiası ile, bilgisayar tenolojisi ile ilgili gerçekleri saymanın ve “bana mesaj geldiğini inkar mı ediyorsunuz” demenin arasında bir alaka var mıdır?

 

Üstüne de şöyle bir iddiada bulunayım: Bill Gates dedi ki: Ey BrainSlapper, boşver sen o sana inanmayanları. Bilgisayar teknolojisini bile senin için ürettik biz. Sen olmasaydın, ne windows’u yazardık, ne mousu, ne klavyeyi, ne ekranı üretirdik. Sen olmasaydın, Türkish-Media Forum da olmazdı, Dini Konular başlığı da olmazdı.

 

Saygılar.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Cevaplar 97
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Sevgili Brain Slapper,

 

Alıntı yapayım derken yanlışlıkla yazının tamamını almışım özür dilerim.

 

Doğadaki mükemmeliyet o insanın peygamber olduğunu göstermez tabii.Dinler konusunda sana katılıyorum.

Ama bana göre doğadaki mükemmelik beni bir yaradana inanmaya götürüyor.Sadece bir çiçeği veya kuşu incelemek bile, bunların tesadüf sonucu olmadığını kanıtlıyor.Bu benim inancım.

Ama yaratıcının nasıl bir varlık olduğunu bilemiyorum.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Doğadaki mükemmeliyet o insanın peygamber olduğunu göstermez tabii.Dinler konusunda sana katılıyorum.

Ama bana göre doğadaki mükemmelik beni bir yaradana inanmaya götürüyor.Sadece bir çiçeği veya kuşu incelemek bile, bunların tesadüf sonucu olmadığını kanıtlıyor.Bu benim inancım.

Ama yaratıcının nasıl bir varlık olduğunu bilemiyorum.

 

Sevgili halkalıyıldız, söylediklerine katılıyorum. Agnostisim budur zaten. Agnostisizm, "Mutlak Düzenleyici/Tanrı vardır, çünkü doğadaki mükemmellik insanı hayretler içinde bırakacak kadar düzenlidir" der. Ancak Tanrı'nın nasıl olduğunun, ne istediğinin, amacının ne olduğunun bilinemeyeceğini söyler. Agnostisizm ve bazı dinlerde yeralan Vahdeti Vücutçu düşünce birleştirilebilir. Bunu birleştirme düşüncesinin temelinde yatan şey de Tanrının "ayrı" bir mevcudiyetinin olamayacağı düşüncesidir. Çünkü "ayrı" tanımı Tanrı'yı mekan olarak tanımlamayı gerektirir. Bundan dolayı Vahdeti Vücut anlayışı ile Tanrı düşüncesi birleştirilince, Evren'in kendisi herşeyiyle birlikte Tanrı'dır sonucuna varılır. Bu da Evren/Doğa herşeyin yaratıcısıdır diyen bilimi ve ateizmi doğrular. Ateizm/Bilim/Agnostisizm arasındaki çizgi belli belirsizdir. Ama her üçü de hiçbir dinin Mutlak Güçten/Doğa'dan/Tanrı'dan "vahyedildiğini" kabul etmez. Çünkü vahy işi, iktidar mücadelesiyle alakalı bir kavramdır.

 

Bize göre dinlerin doğuşu politik ve pskolojiktir.

 

Psikolojik neden: İnsan tanımlayamadığı güçten korkar.

Rüzgarın neden kaynaklandığını bilemez, korkar: Rüzgar ilahı var der.

Gökgürlemesini açıklayamaz, yağmuru açıklaymaz, gök tanrısı var der. Bazısı buna melek Mikail der.

Bu liste sonsuza kadar uzayabilir.

İnsan o güçlerden korkar, ölümden korar. Ölümünü geciktirecek veya ölümsüzleştirecek her vaade kanmaya hazırdır.

Tanımlayamadığı güçlerin, bu işi yapabileceklerini düşünür.

 

Politik neden:

İktidar kavgası herzaman varolmuştur.

İktidarını bazıları güce dayandırmıştır. pazusu en sağlam olan, en iyi savaşan, en çok adamı olan iktidarı elde tutmuştur.

 

Güçlü olmayanlar da, iktidarı sağlamak için, pazuları yerine akıllarını kullanmışlar, "insanların korktuğu birşeyden" vekalet aldıklarını, yani tanrıdan vekalet aldıklarını söyleyerek "hayali pazu" sahibi olmuşlar ve iktidarı ellerinde tutmuşlardır. Sonuçta, hiç kimse Tanrı'yı karşısına almak istmez.

 

Allah'tan vekalet aldığını iddia ederek iktidar sağlama açıkgözlülüğü, Ortadoğu'da çok yaygındır.

 

Firavun, tanrının yeryüzündeki temsilcisidir.

Musa, İbrahim, Muhammed, ve bilimum yahudi kralları Tanrı'nın yeryüzündeki peygamberleridir.

Yukarıdakilerin hepsi iktidarı ele geçirmiştir.

 

İsa, Tanrı'nın oğludur.

Bu fazla uçtuğu ve konjonktür müsait olmadığı için idam edilmiştir.

Başarılı olsaydı, o da iktidar sahibi olacaktı.

O bizzat olamadı, ama ondan sonra onun adını kullananlar yüzyıllarca Avrupa'da iktidar oldular.

 

Bu büyük boyutlu iktidar mücadelesi ve iki kişi gibi çok az kişiler arasındaki iktidar mücadelesi ahlak ve adalet anlayışının formüle edilmesini gerektirdi.

 

Böylece İki tür ahlak anlayışı ortaya çıktı:

 

1. Evrensel ahlak, kozmik denge denen ve yanlış yapanların ilahi adalet tarafından cezalandırılacağını savunan ahlak anlayışı. Elinde terazi bulunduran ve gözleri kapalı olan kadın (Ma'at) simgesiyle gösterilen yargılanan kişinin kimliğinin önemli olmadığı, objektif ahlak anlayışı.

 

2. İnsan mükemmel olmadığına göre, evrensel ahlaka tam olarak uymasının mümkün olmadığını, bu nedenle bütün insanlığın ilahi adalet tarafından yargılanacağını, hiç kimsenin kurtulamayacağını söyleyip, bu işten yırmak isteyenlerin ortaya sürdüğü sadece ilahi adaleti gerçekleştiren tanrı'yı hoşnut etmenin yeterli olacağını ileri süren ahlak anlayışı. Bu ahlak anlayışında kimlikler önemlidir, tanrının kendi halkını ve kendisini sevenleri ödüllendireceğine, torpil geçeceğine inanılır. Adamına göre muameleyi öngören, subjektif ahlak anlayışı. Maalesef geçmiş yüzyıllarda bu ahlak/adalet anlayışı galip geldi. İnsanlar ölümzülük umutlarını sürdürmek istediler ve Tanrı'ya yalakalık yapmanın bunun en kolay yolu sandılartar.

 

Bir tarafta: Objektif ahlak/adalet anlayışını savunan, adaletin adama göre değil, eyleme göre dağıtılması gerektiğini savunan Ateist, Agnostist ve Bilimselciler.

 

Diğer tarafta: Subjectif ahlak/adalet anlayışını savunan adaletin eyleme göre değil, adama göre (inanmışlık-inanmamışlık) dağıtılmasını savunan teistler.

 

Bugünkü mücadele de budur.

 

Saygılar.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ben şahadet ederim ki BrainSlapper,Bill Gates,in resulüdür

 

De ki: "Bill Gates'e inanalara, Turkish-Media forum kapandıktan sonra açılacak olan paradise forumda kısıtlamasız yazma imkanı verilecek. Orada ne ban yemek var, ne mod kontrole alınmak. ne de söyleyeceğiniz sözlerde kısıtlama.

 

İnançarının karşılığı olarak paradis foruma katılacak olanlara ayna gibi görüntüye sahip, göz yormayan dev ekranlar, zentrilyon işlem gücüne ve hızına sahip bilgisayarlar, düşünceleriniz aklınızdan geçerken yazıya dökecek dilden anlayan klavyeler verilecek.

 

Hala düşünmüyorlar mı windows'u kim yazdı?

 

Hala red mi adiyorlar Bill Gates'in en iyi programcı olduğunu?

 

Ekranlarına bir daha baksınlar, anlamaları için bu yeter!

 

Yazıyı istedikleri gibi renklendirip, puntusu büyütüp küçültebiliyorlar.

 

kendilerine imza ve logo seçebiliyorlar.

 

Anlayanlar için bunlar yeter.

 

İnadı bırakın da Bill Gates'e ve BrainSlapper'a inanın.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Şuan senin yaptığın hiçbir forum ahlakına uymayan davranışlar.

Senden öncelikle bir konunun nasıl tartışılması gerektiğini öğrenmeni rica ediyorum.

Burada islamiyete ya da başka bir dine, görüşe inanmayan arkadaşlar var ama hiçbiri senin kadar saygısız değil arkadaşım.

Yaptıkların bir tartışma ortamı yaratmaktan çok alay etmek aşağılamak hor görmek.

Tartışma ortamının ne demek olduğunu bilmiyorsan mümkünse yazma birşey senden ricam budur.

Bu arada hemen bana karşı da cehpe alma yok şöyledir yok böyledir falandır filandır diye. Herşeyi araştırıp öğrendiğin gibi bir forum da ya da bir tartışma ortamında nasıl konuşulacağını nasıl bulunacağını öğren lütfen.

 

SENİN YAPTIĞIN SAYGISIZLIKLARA RAĞMEN saygılar,

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Şuan senin yaptığın hiçbir forum ahlakına uymayan davranışlar.

Senden öncelikle bir konunun nasıl tartışılması gerektiğini öğrenmeni rica ediyorum.

Burada islamiyete ya da başka bir dine, görüşe inanmayan arkadaşlar var ama hiçbiri senin kadar saygısız değil arkadaşım.

Yaptıkların bir tartışma ortamı yaratmaktan çok alay etmek aşağılamak hor görmek.

Tartışma ortamının ne demek olduğunu bilmiyorsan mümkünse yazma birşey senden ricam budur.

Bu arada hemen bana karşı da cehpe alma yok şöyledir yok böyledir falandır filandır diye. Herşeyi araştırıp öğrendiğin gibi bir forum da ya da bir tartışma ortamında nasıl konuşulacağını nasıl bulunacağını öğren lütfen.

 

SENİN YAPTIĞIN SAYGISIZLIKLARA RAĞMEN saygılar,

 

Sevgili Shatin, inanmak zoruna değilsiniz ama inandığım kutsal kabul ettiğim, kainatın kendisi için yaratıldığı BrainSlapper peygambere bu şeklide hitap etmenizi kınıyorum. Ne demek alay? O seçilmiş bir peygamberdir.

 

Bu şekilde davranmanız beni çok üzüyor.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Şuan senin yaptığın hiçbir forum ahlakına uymayan davranışlar.

Senden öncelikle bir konunun nasıl tartışılması gerektiğini öğrenmeni rica ediyorum.

Burada islamiyete ya da başka bir dine, görüşe inanmayan arkadaşlar var ama hiçbiri senin kadar saygısız değil arkadaşım.

Yaptıkların bir tartışma ortamı yaratmaktan çok alay etmek aşağılamak hor görmek.

Tartışma ortamının ne demek olduğunu bilmiyorsan mümkünse yazma birşey senden ricam budur.

Bu arada hemen bana karşı da cehpe alma yok şöyledir yok böyledir falandır filandır diye. Herşeyi araştırıp öğrendiğin gibi bir forum da ya da bir tartışma ortamında nasıl konuşulacağını nasıl bulunacağını öğren lütfen.

 

Bill Gates'den yeni mesaj:

 

"Senin bu yaptığın dinimize hakarettir diye, alay etmektir diye, seni yalanlamayı sürdüyorlar mı?

 

Halbuki sen sadece benden "senin forumdaki yazılarını beğeniyorum" diye bir mesaj aldın. Bunun dine hakaret etmekle, alaya almakla ne alakası var?

 

Peki bunu sana yazarken nasıl yazıyorlar Neyle yazıyorlar?

 

Benim yazdığım windows'la değil mi?

 

Bunu da mı inkar edecekler?

 

İşletim sistemini görmüyorlar diye, onun bizim ürünümüz olduğunu inkar mı ediyorlar?

 

Peki Ms-Office Exel'i kim yazdı?

 

MS-Office-Word'u kim yazdı?

 

Çağırsınlar şahitlerini.

 

Biz de dökeriz şahitlerimizi.

 

Ortaya koyarız patentimizi.

 

kafalarına dank diye atarız dünyadaki program satışlarımızın istatistiklerini.

 

daha önce de Apple Computer diye bir şirket vardı.

 

Onlar da yalanlamıştı benim en iyi programcı olduğumu.

 

Bak şimdi hallerine?

 

Ondan da mı ders almıyorlar?

 

Bir de Netscape Webtarayıcı wardı bize karşı gelen,

 

Onun defterini de dürdük.

 

Açsınlar okusunlar o şirketlerin tarihini.

 

MS-Windows'u da biz yazdık.

MS-Office Word'u da biz yazdık.

MS-Office Excel'i de.

 

Internet Explorer'ı da biz yazdık.

 

İnkar mı ediyorlar?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bill Gates'den yeni mesaj:

 

"Senin bu yaptığın dinimize hakarettir diye, alay etmektir diye, seni yalanlamayı sürdüyorlar mı?

 

Halbuki sen sadece benden "senin forumdaki yazılarını beğeniyorum" diye bir mesaj aldın. Bunun dine hakaret etmekle, alaya almakla ne alakası var?

 

Peki bunu sana yazarken nasıl yazıyorlar Neyle yazıyorlar?

 

Benim yazdığım windows'la değil mi?

 

Bunu da mı inkar edecekler?

 

İşletim sistemini görmüyorlar diye, onun bizim ürünümüz olduğunu inkar mı ediyorlar?

 

Peki Ms-Office Exel'i kim yazdı?

 

MS-Office-Word'u kim yazdı?

 

Çağırsınlar şahitlerini.

 

Biz de dökeriz şahitlerimizi.

 

Ortaya koyarız patentimizi.

 

kafalarına dank diye atarız dünyadaki program satışlarımızın istatistiklerini.

 

daha önce de Apple Computer diye bir şirket vardı.

 

Onlar da yalanlamıştı benim en iyi programcı olduğumu.

 

Bak şimdi hallerine?

 

Ondan da mı ders almıyorlar?

 

Bir de Netscape Webtarayıcı wardı bize karşı gelen,

 

Onun defterini de dürdük.

 

Açsınlar okusunlar o şirketlerin tarihini.

 

MS-Windows'u da biz yazdık.

MS-Office Word'u da biz yazdık.

MS-Office Excel'i de.

 

Internet Explorer'ı da biz yazdık.

 

İnkar mı ediyorlar?

 

Süpersin ya Brain Slapper sen beni akşam akşam karnım ağrıyıncaya kadar güldürdün.Dilerim Hayatta seni hep güldürür.Birkez daha saygılar sevgiler.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sevgili Shatin, inanmak zoruna değilsiniz ama inandığım kutsal kabul ettiğim, kainatın kendisi için yaratıldığı BrainSlapper peygambere bu şeklide hitap etmenizi kınıyorum. Ne demek alay? O seçilmiş bir peygamberdir.

 

Bu şekilde davranmanız beni çok üzüyor.

 

.

 

Benim iddiam şu: Bill Gates bu forumu okuyor. Benim yazılarımı çok beğeniyor. Türkçe biliyor. Bana özel e-mail gönderiyor. Hatta bana dedi ki "ben window'u da senin için yazdım, bilgisayar ürünlerini de senin için ürettirdim. Sen olmasaydın, ne windows'u yazardım, ne MS-Office'i ne de Internet Explorer'ı. Sen olmasaydın bilgisayar diye birşey olmazdı.

 

Bill Gates: "Ey BrainSlapper, biz sana peygambersin demedik. Biz sadece, sen benim mesajlaştığım, sıradan bir Turkish-Media Forum kullanıcısından başka birşey değilsin"

 

Niye üzülüyorsun ki, senle benim mesajlaştığıma inanmıyorlar diye?

 

Şu windows'a bakan, şu Internet Explorer'a bakan anlar benim büyük programcı olduğumu.

 

Onlara Apple Cmputer'i hatırlat.

 

Netscape Webbrowser'e hatırlat.

 

Benim söylediklerime inanmayanların biz öyle yaparız.

 

Biz BrainSlapper'la mesajlaşıyoruz diyorsak, mesajlaşıyoruzdur. Bunda itiraz edecek ne var?

 

Bunun dine hakaret etmekle ne alakası var?

 

Ben senle özel olarak mesajlaşıyormuyum, mesajlaşmıyormuyum, bütün mesele bu.

 

Şu ekrana bakıp, bizim nasıl iyi programcı olduğumuza inanmayanlara, benim senle mesajlaştığıma inanmayanlara ne denebilir?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Allah beni peygamber yaptı!

Hadi ya. Hakkaten mi?

(Bu soruya yanıt verilmez, ilk aşamada piyasaya sürülen gerçekler hatırlatılarak insanlar şaşırtılır, kendi kendileriyel çelişiyormuş duygusu yaşatılır)

İnanmıyormusun? Bakmıyormusun şu dağlara, şu bitkiler, şu kuşlara, böceklere? Bunlar kendiliğinden mi oluyor? İnkar etme Allah’ın nimetlerini. Allah inkar edeni sevmez.

(Ne yapabilirsin ki? Dağlar yok mu diyeceksin? Üzüm yok mu diyeceksin, armudun sapı yok mu diyeceksin?)

-Ya inkar ettiğim bişey yok, sadece sen peygamber değilsin, onu söylüyorum!

Allah dağ var, deniz var, armut var, üzüm var, üzümün çöpü var diyor, bunlara bişey demiyorsun, Allah’ın peygamberi var deyince, buna mı inanmıyorsun?

(Dağ var, deniz var, odun var, armudun sapı var diye tinerci çocuk da söylese itiraz edemeyiz. Sorulan soruyla verilen cevap arasındaki alaka kesilir)BrainSlapper :excl:

 

ne kadar da bilimsel bir açıklama yapmışsınız. ne kadar şahane sözler bunlar böyle bunları tek başınıza mı düşündünüz?

 

kendi egonuzu eğlendirmek için yanlış topic seçmişsiniz diye düşünüyorum. :)

 

ancak bende nacizhane düşüncemi arzedeyim. armudun sapını biliyorsun o yüzden yoktur diyemiyorsun, armudu sapsız toplasalardı ne diyecektin? :) bu daha da bilimsel oldu sanırım. bunun yanında peygamber gelmesine inanamıyorsun, inanamadığın için de alaya alarak yok saymaya çalışıyorsun.

 

şunu düşündün mü hiç. binlerce yıldır belki binlerce değişik inanç geliştirmiş olan insanlık zaman zaman yanlış ilahlar edindiğinde, toplumsal düzensizlikler başgösterdiğinde, (inanma isteği illaki var) o inanılan tanrıların yanlış olduğunu gösteren, toplumları yönlendiren hak peygamberler gelmiş olması olası değil mi? insanlar ateşten tutun, doğada gördüğü görmediği pek çok nesneye tapınmışlar, yıldırıma, gökgürültüsüne, buzağıya, elleriyle yaptıkları putlara..... kurbanlar vermişler onlara böyle bir talep gelmediği halde.

 

doğanın düzenliliğine, canlıların gelişmişliğine, evrenin güzelliğine baktığınızda bir yaratıcısı olmasını doğal karşılıyorsanız ve hatta bunu zaruri görüyorsanız o yaratıcının insanları kendisinden haberdar etmek için resuller göndermiş olabileceğinide kabullenebilmelisiniz.

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

yazdıklarınızla çok eğlendiğiniz anlaşılıyor....

 

haksözü biliyordum şimdi brainslapper ve saklıgerçek arkadaşımızıda görmüş oldum...yazdıklarını asla ve asla önemsemeyeceğim 1 ken 3 oldu...

 

bill getes'e selamlar sizdende ancak onun peygamberi olurdu zaten... :)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

bunun yanında peygamber gelmesine inanamıyorsun, inanamadığın için de alaya alarak yok saymaya çalışıyorsun.

Bill Gates'den yeni mesaj:

Konuyu çarpıttığını, onların diniyle alay ettiğini mi söylüyorlar?

Hiç mi düşünmüyorlar?

Sen sadece "yalanın içine sokuşturulan gerçeklerle yalanı savunma yöntemini" örnekleme yoluyla göstermeye çalışıyorsun insanlara.

"Demir çok lezzetli ve sulu bir yemektir demek" yalandır, yanlıştır.

"Demir"in gerçek olması, demirin "lezzetli ve sulu bir yemek" olduğu yalanını yutmamızı gerektirmez.

Bill Gates işte böyle apaçık örnekler verir de şaşırtır sizi.

Hala mı akıl edemiyorlar?

 

binlerce yıldır belki binlerce değişik inanç geliştirmiş olan insanlık zaman zaman yanlış ilahlar edindiğinde, toplumsal düzensizlikler başgösterdiğinde, (inanma isteği illaki var) o inanılan tanrıların yanlış olduğunu gösteren, toplumları yönlendiren hak peygamberler gelmiş olması olası değil mi? insanlar ateşten tutun, doğada gördüğü görmediği pek çok nesneye tapınmışlar, yıldırıma, gökgürültüsüne, buzağıya, elleriyle yaptıkları putlara..... kurbanlar vermişler onlara böyle bir talep gelmediği halde.

 

Bill Gates'den yeni mesaj:

İnsanların binlerce yıl değişik inanç geliştirmiş olabileceğine söylüyorlar da,

kendilerinin "peygamber" olduğunu iddia eden insanların başka bir din geliştirmiş olabileceğini akıl edemiyorlar mı?

Bakmıyorlar mı şu yazıları yazmalarını sağlayan windows'a?

Bilgisayar yok mu diyecekler? Mouse yok mu diyecekler?

Fişler çeildiğinde,

Ekranlar karartıldığında,

Klavyeler parçalandığında,

Anlayacaklar bilgisayar neymiş, Bill Gates kimmiş.

 

doğanın düzenliliğine, canlıların gelişmişliğine, evrenin güzelliğine baktığınızda bir yaratıcısı olmasını doğal karşılıyorsanız ve hatta bunu zaruri görüyorsanız o yaratıcının insanları kendisinden haberdar etmek için resuller göndermiş olabileceğinide kabullenebilmelisiniz.

 

Bill Gates'den yeni mesaj:

Bilgisayar var diyorlar,

Mouse var diyorlar,

Klavye var diyorlar,

Windows'u birinin yazmış olduğunu kabul edebiliyorlar,

Sadece benim sana özel mesaj gönderdiğimi, Türkçe bildiğimi, bu forumu izlediğimi mi kabul edemiyorlar?

Ne kadar da az düşünüyorlar!!

Elbette biz,

Sen olmasaydın, bilgisayarı da üretmezdik, windows'u da yazmazdık, bu forum da olabilemezdi!

 

yazdıklarınızla çok eğlendiğiniz anlaşılıyor....

 

Bill Gates'den yeni mesaj:

Bilgisayara,

Klayvyeye,

Windows'a

Mousa,

Forum programlarına,

Dgitlere andolsun ki,

Bz bu tartışma başlığını eğlenmek için, alay etmek için açmadık.

Biz sadece "yalanın içine sokuşturulan gerçeklerle, yalanın savunulamayacağını, yalanın içinde yeralan gerçeğin, yalanın yalanlık statüsüne son vermeyeceğini"anlatmaya çalışıyoruz.

 

Ancak isin komikden cok aci yani bu arkadaslarin bunu kabul etmemesi halbuki

muhammette bole yapmadimi?

 

Bill Gates'den yeni mesaj:

Hani Bill Gates’in yazdığı programlar sayesinde bir rumuza sahip olan ve bu sayede bu forumda yanı yazma imkanına kavuşan la_boheme ’le ilgili olarak içinde sakladığın ve bana mesajla bildirdiğin bir şey vardı. Forumdaşlardan korkup da açıklayamıyor, kınanmaktan, ayıplanmaktan çekiniyordun. Hiç çekinme BrainSlapper kardeşim. Programı ben yazmadım mı, bilgisayarlar benim sayemde yaygınlaşmadı mı, rumuzlar benim sayemde ortayaçıkmadı mı? O zaman ne diye kordukayordun forumdaşlarından. Al la_boheme ’in rumuzunu. Bütün windows, bütün programlar benim sayemde var olmuşsa, bütün rumuzlar benim sayemde var olmuşsa, sevdiğimiz bir arkadaşımız olarak senin la_bohem ’in rumuzunu almana ses çıkarmayız elbet. Al tepe tepe kullan la_boheme ’in rumuzunu.

 

Yoksa yine dinimizle alay mı ediyor diyecekler?

 

Düşünmüyorlar mı hiç, bu sadece bir rumuz muhabbeti, ne alakası var dinle, inançla, alay etmekle?

 

Ama onlar anlamamaya devam etsinler.

 

Windows'umuzu kullandıkları halde anlamasınlar.

 

Şimdi sana, Bill Gates, neden yazmamızı engellemiyor, gelsin engellesin de diyeceklerdir.

 

Bırak onlara bir süre ver. Geçici bir süre.

 

Yazsınlar, çizsinler, renk renk, desen desen yapsınlar yazılarını.

 

Çeşit çeşit avatarlar, imzalar seçsinler.

 

Bunlar geçicidir.

 

Elbette bu forum da birgün kapanacaktır.

 

Bana ve sana inananlara, yeni piyasaya sürdüğümüz Windows Vista ile hazırlanacak Paradise forumda yazma imkanı sağlayacağız.

 

O forumda ne ban yemek var, ne mod kontrole alınmak, ne de hesap iptali, ne de söyleyeceğiniz sözlere bir kısıtlama.

 

Bana ve sana, arkadaşlığımıza, mesajlaştığımıza inanalar için, inançlarının karşılığı olarak paradis foruma katılacak olanlara ayna gibi görüntüye sahip, göz yormayan dev ekranlar, zentrilyon işlem gücüne ve hızına sahip bilgisayarlar, düşünceleriniz aklınızdan geçerken yazıya dökecek dilden anlayan klavyeler verilecek.

 

Hahaha deyip, ne zaman olacakmış bu Paradise forum mu diyorlar.

Ne zaman olacağını biz biliriz ancak. Bilgisayar teknolojisindei gelişmelerin, trendlerinne olacağını ancak biz biliriz. En Büyük programcı benim laynn!

 

Sen daha önce benim iyi programcı olduğuma inanmayanlar nereler oldu hatırlat onlara.

 

Apple Computer'i hatırlat.

Biz Apple Computer'e ortaklık teklif etmiştik.

Bırakın şu hem yazılım, hem donanım konusunda tekel olma çabasını demiştik.

Donanım işini başkalarına bırakalım başkaları yapsın, biz sadece yazılımda yoğunlaşalım demiştik.

Ama onlar açgözlülüklerinden dolayı, beni beğenmeyip kibirli davranmalarından dolayı kaybedenlerden oldular.

Ne oldu şimdi Apple Computer'e? yerlerde sürünüyorlar.

En büyük programcı benim. Dünyanın en zengini benim.. Dünyanın en büyük tekeli benim.

 

Netscape WebBrowser'ı hatırlat.

Bizimle uğraşılmaz demiştik.

Ama onlar naaptı?

Davalar açtılar, mahkemelere, senatolara koştular.

Şahitlerinizi getirin dedik onlara.

Kendilerine bile hayrı olmayan şirketleri şahit diye getirdiler.

Biz de getirdik şahitlerimizi.

Ne oldu? Nerede şimdi Netscape?

Bu forumda yazanlar belkide hatırlamazlar bile nedir Netscape.

Hatırlat bunları, hatırlat ki, akıllarını başlarına toplasınlar, anlasınlar kimmiş Bill Gates.

En büyük programcıdır o. Dünyanın en zenginidir o. Dünyanın en büyük tekelidir o.

 

Dinimizle dalga geçiyor bu adam diye de çarpıtmasınlar yine.

 

Çekemiyorlar mı yoksa, senin ve benim arkadaşlığımız?

 

armudun sapını biliyorsun o yüzden yoktur diyemiyorsun, armudu sapsız toplasalardı ne diyecektin? :) bu daha da bilimsel oldu sanırım.

 

Bill Gates'ten yeni mesaj:

 

Reddedebiliyorlar mı klavyenin varlığını,

Ya monitorun varlığın?

Ya da mouse'in varlığını?

Klavye'yi, mouse'u, monitor'ü istersek, kablosuz da yaparız.

Yaptık da zaten.

Klavye'yi tuşsuz da yapabiliriz istersek.

Söyelediklerinizi anlayan, klavyeye ihtiyaç duyulmayacak bir teknoloji de geliştiririz biz.

En büyük programcı benim, en akıllı benim, bunu mu yapamayacağım?

Ah bir bilseler.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Aslinda muhammet gibi birine vahiy geliyorsa

 

la boheme bu sözünü söylerken ne maksatla sölediğini bilemem ama müslümanların en kutsal değerlerinden birine bu şekilde bir hakarette bulunamazsın.Hz. MUHAMMED(s.a.v) tüm insanlığa örnek teşkil eden mükemmel bir ahlaka sahip bir peygamberdir..senin inanıp inanmaman bni ilgilendirmezz amaa burda herkes birbirine ve inanışlarına saygı göstermelidir...bir daha insanların kutsal saydığı değerlere bu şekilde bir hakarette bulunmamanı önemle rica ediyorumm

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

yazdıklarınızla çok eğlendiğiniz anlaşılıyor....

 

haksözü biliyordum şimdi brainslapper ve saklıgerçek arkadaşımızıda görmüş oldum...yazdıklarını asla ve asla önemsemeyeceğim 1 ken 3 oldu...

 

bill getes'e selamlar sizdende ancak onun peygamberi olurdu zaten... :)

 

Biz ateistlere tahammul edemediniz.

Şimdilerde de bu arkadaşlarımızın inançlarına tahammül edemiyorsunuz.

Diğer inançlara zaten tahammül edemiyorsunuz.

Ama en doğrusu sizmisiniz ?

Sizlerden başka doğru düşünen insan, doğru inaç, olamayacakmı şu dünyada ?

Herşey tekelinizdemi sizlerin ?

Biraz demokrat olun lutfen.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Biz ateistlere tahammul edemediniz.

Şimdilerde de bu arkadaşlarımızın inançlarına tahammül edemiyorsunuz.

Diğer inançlara zaten tahammül edemiyorsunuz.

Ama en doğrusu sizmisiniz ?

Sizlerden başka doğru düşünen insan, doğru inaç, olamayacakmı şu dünyada ?

Herşey tekelinizdemi sizlerin ?

Biraz demokrat olun lutfen.

 

 

senin demokratt anlayışının(!) müslümanların kutsal değerlerine saldırıyı mı öngörüyor..bu tahammül edemezlik ya da fasa füso bi konu diil.bn nasıl senin inancına saygı gösteriyorsammm snde benim inancıma saygı gösterip oan uygun olarak davranmak zorundasın...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

:( Arkadaşlar busefer ki yazımı şuna yada buna cevap yazmıyorum ama şimdiye kadar izlediğim yazılarda dikkat cekecek durumu anlatmak istiyorum şunu öncelikle belirtmek istiyorum peygamber efendimiz

H.z.MUHAMMED(s.a.v)efendimize alaycı bir şekilde laf atılmasını şiddetle karşıyım

yine aynı şekilde şiddetle kınıyorum insanlar istediklerine inanırlar ama islama inanıyorsunuz diye inancımızla

alay edilmemesi gerektiğini düşünüyorum saygılar

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

senin demokratt anlayışının(!) müslümanların kutsal değerlerine saldırıyı mı öngörüyor..bu tahammül edemezlik ya da fasa füso bi konu diil.bn nasıl senin inancına saygı gösteriyorsammm snde benim inancıma saygı gösterip oan uygun olarak davranmak zorundasın...

 

Ne büüyk rastlantı.. Mekkeliler de Hz. Muhammed'e aynı şeyi söylüyorlardı.

 

O da sygı gösterdi tabi ki. Onların inancını simgeleyen herşeyi kırdı Kabe'deki.

 

***

 

Bill Gates'den yeni mesaj alınca yazıcam yine. Mesajlar kesildi.

 

Belki de bir "vaka" bekliyordur bana mesaj göndermek için.

 

Saygılar.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

peygamber efendimiz H.z.MUHAMMED(s.a.v)efendimize alaycı bir şekilde laf atılmasını şiddetle karşıyım

yine aynı şekilde şiddetle kınıyorum insanlar istediklerine inanırlar ama islama inanıyorsunuz diye inancımızla

alay edilmemesi gerektiğini düşünüyorum

 

Bill Gates'den yeni mesaj:

 

Sevgili arkadaşım BrainSlapper,

 

Hala anlamadılar mı neden bu başlığın açıldığını?

 

Hala inançlarıyla dalga geçtiğini mi söylüyorlar?

 

Ben sadece sana "Bu forumu izliyorum, yazılarını beğeniyorum, Türkçe biliyorum" diye bir mesaj attam.

 

Sen de bunu forumdaşlara bildirdin, tebliğ ettin.

 

Amacın sadece "yalanın içine sokuşturulan gerçeklerle, yalanın savunulamayacağını, yalanın içinde yeralan gerçeğin, yalanın yalanlık statüsüne son vermeyeceğini"anlatmaya çalışıyorsun.

 

Neden bu mesajlaşmanın, basit bir mesajlaşma olduğuna inanmıyorlar?

 

Neden hala dalga geçtiğini düşünüyorlar?

 

Neden sana "Bill Gates'in peygamberi" yakıştırmasını yapıyorlar.

 

Biz sadece arkadaşız yahu, hepsi bu.

 

bana inanmamalarının nedeniş ne?

 

Windos'u da mı görmüyorlar?

 

Onu bzim yazdığımızı da mı reddediyorlar?

 

Klavye'ye de mi dokunmuyorlar?

 

Mouse'la da mı ekrana tıklamıyorlar?

 

Bunlar da mı bana inanmalarına yetmiyor?

 

En büyük benim. En zeki benim. En iyi programcı benim.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

farketmezz..bn senin inancına saygı duyuyorum.ülkemizde özgürlük var istediğn şeye inarsın bni ilgilendirmezz ama senin için kutsal olmaması O'na hakaret etmeni gerektirmezz ve haddine de düşmezzz

 

Sevgili kardeşim ******* ********.Duymanızda beklenemez çünki ******* bir yaratıcıya kulluk ediyorsunuz.Dahası bebekliğinizden beri o günah,bu günah gibi çeşitli baskılarla yetiştirilmişsiniz.Hanginiz kendi iradesiyle oruca veya namaza başladı? Varsada çok cüzzi bir kısımdır ve incelendiğinde çok muhafazakar ailelerde yetişip öyle gördüğü,öyle olduğunu zannetiği için bu eylemleri yapar.Çoğu kişi din aleyhine olan yazıları okumaz.Öylesine şartlanmıştırki yazıyı okursa bile günah olacağını düşünür.Bizler kimseye hakaret etmiyoruz.Kuran ve hadislerdeki gerçekleri gözler önüne seriyoruz.Bu gerçekler nahoş şeyler olduğu için hakaret gibi gözüküyor.

 

Değerli kardeşim tekrar tekrar yazdım araplar ve yahudiler kardeş ırk ikiside sami ırkı müslümanlar ismaile sahip çıkarlar yahudiler isak a (ikiside ibrahim peygamberin çocukları) gelen peygamberlerin tamamı sami ırkına gelmiştir.Bari sadece bu konuyu neden acaba diye sorgulayın.Sorgulamadan inanmak dogma olur dogmada aklın karşısında dayanamaz.

 

Sevgiler saygılar

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Biz ateistlere tahammul edemediniz.

Şimdilerde de bu arkadaşlarımızın inançlarına tahammül edemiyorsunuz.

Diğer inançlara zaten tahammül edemiyorsunuz.

Ama en doğrusu sizmisiniz ?

Sizlerden başka doğru düşünen insan, doğru inaç, olamayacakmı şu dünyada ?

Herşey tekelinizdemi sizlerin ?

Biraz demokrat olun lutfen.

 

 

sayın bilimselci..

 

biz inançlılara tahammül edemediniz.

şimdilerde de sizlerin deyimiyle ılımlı müslüman arkadaşların inançlarına tahammül edemiyorsunuz.

hiç bir dini inanca tahammül edemiyorsunuz.

ama en doğrusu sizmisiniz?

sizlerden başka doğru düşünen insan,doğru kabul ettiğiniz inanç olmayacakmı şu dünyada.

bilimsellik tekelinizdemi sizlerin?

biraz demokrat olun lütfen..

 

gördünüzmü..duygularımız karşılıklı sayın bilimselci..iğneyle çuvaldız olayı...

 

saygılar...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Nekadar tuhaf sayilanlarin hepsi yasamimizin bir parcasi hatta Tanri ve din diyen insanlarin cogu zamanlarini

kendi ibadetlerinden cok Bill Gatese gore geciriyor.....Aslinda muhammet gibi birine vahiy geliyorsa

neden Bill Gatesde olmasin :D

 

Sevgili la_bohéme dediklerinize katılıyorum bir yerde okumuştum.Vatandaşın birisi demişki ben çok akıllı sayılmam yeni bilgisayarımla beraber birde windows xp cd si aldım.Önce bilgisayarcı çağırayım demiş sonra xp nin kılavuzunu okumuş bi cesaret kuruluma başlamış ve sağlıklı bir şekilde verilen komutlarla yüklemiş güncelleştirmesinide yapmış sonra aklına gelmiş cd nin ebadına bakmış 670 mb falanmış cd sonra kuranın bilgisayar ortamında kapladığı yere bakmış 1,5- 2 mb civarı yani windows cd si kuran ın kapladığı alandan 335 kat fazla alan kaplamakta bi okadarda fazla içerik.Sonra vatandaş düşünmüş kuran aynı kitapken bin küsur mezhep ve tarikata dönüşmüş.Herkes bişey söylüyor birinin söylediğini diğeri kabul etmiyor içeriğinde çelişki ve muğlak ifade çok fazla.Bu sefer vatandaş kendi kendine demişki acaba bill gates denen şahıs yaratıcıdan dahamı akıllı.Buda ilginç bir yaklaşım tarzı.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Windos'u da mı görmüyorlar?

 

Onu bzim yazdığımızı da mı reddediyorlar?

 

Klavye'ye de mi dokunmuyorlar?

 

Mouse'la da mı ekrana tıklamıyorlar?

 

Bunlar da mı bana inanmalarına yetmiyor?

 

En büyük benim. En zeki benim. En iyi programcı benim

 

 

 

enerjin kesilince ne olacak

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.