Misafir yersoy Gönderi tarihi: 28 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 28 Ocak , 2008 Erzurum'da camide namaz kılan birisi kalp krizi geçiriyor! Namaz sırasında olduğu için cemaatten (!) kimse kalkıp yardım etmiyor! Çok daha sonra adam hastaneye kaldırılırken ölüyor! Birisi de yorum yapıyor "takdir neyse o olur" diyor! Bu nasıl dindir yahu! Bu nasıl ibadet! Bu nasıl insanlık! Bu insanlar sizce neyi hak ediyor!!! Alıntı
Misafir gelincik Gönderi tarihi: 28 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 28 Ocak , 2008 Sn yersoy diyorlar ya bazen inançlı arkadaşlarımız; yaratılanı severiz yaratandan ötürü. Bu sevgileri ,yaptıkları ibadeti bozacak kadar değil herhalde.Sonuçta o kişiyi kurtarmak kendilerine bir şey kazandırmayacak ama,yaptıkları ibadetin sonunda cenneti kazanacaklar Alıntı
Misafir hayhak Gönderi tarihi: 28 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 28 Ocak , 2008 Erzurum'da camide namaz kılan birisi kalp krizi geçiriyor!Namaz sırasında olduğu için cemaatten (!) kimse kalkıp yardım etmiyor! Çok daha sonra adam hastaneye kaldırılırken ölüyor! Birisi de yorum yapıyor "takdir neyse o olur" diyor! Bu nasıl dindir yahu! Bu nasıl ibadet! Bu nasıl insanlık! Bu insanlar sizce neyi hak ediyor!!! sayın yersoy cok guzel bır nokta tutmussun ama ben bunu dıne degıl dındara baglamayı secerdım!... sana bırde ornek vereyım.... nasıl dunyada olan olayları dunyaya baglayamıyorsak, ınsanlara baglıyorsak buda aynı sekılde dıne degıl dındara baglanmalı...ve baslık duzeltılmelı!...nasıl dunyada dunyalılar bu ısı yaptı, ınsanlar bunu yaptı dıyorsak...dındede, dındarlar bunu yaptı demelıyız....yanı mantıklı olalım dının bu tarz bır pratıgı mevcut degıl..senın savunacagın en temel noktada dının bunu emrettıgıdır...ama dının emrındekı amac maalesef bundan farklıdır...nasıl namazda hareket etmeyın dedıyse...komsunada yardım et demıstır...ama maalesef safkan ınsanımız bundan habersız bır sekılde cemaatce bır cınayetı ıslemıstır....hatta bırazdaha ırdelersek bır ınsan kurtaran butun ınsanlıgı kurtarmıs gıbıdır dıye bır soz bıle vardır..ama tabıkıde anlayabılene bu sozler ..cemaattekı amcalarımız maalesef anlamamıs!.... saygılar... Alıntı
Misafir yersoy Gönderi tarihi: 28 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 28 Ocak , 2008 sayın yersoy cok guzel bır nokta tutmussun ama ben bunu dıne degıl dındara baglamayı secerdım!... Hayhak, Biraz önce bir arkadaşımdan recm ile ilgili bir mail aldım. Cep telefonu ile kameraya çekmişler zavallı kadını. Hatta herkes bir taraftan taşlıyor bir taraftan kameraya çekioyordu... Bunu da mı dine değil dindara bağlayacağız? Kusura bakma ama şu anki ruh halimle pek de iyi şeyler düşünemiyorum... İzlememenizi tavsiye ederim... Saygılar... Alıntı
Φ Suheyla Gönderi tarihi: 28 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 28 Ocak , 2008 Erzurum'da camide namaz kılan birisi kalp krizi geçiriyor!Namaz sırasında olduğu için cemaatten (!) kimse kalkıp yardım etmiyor! Çok daha sonra adam hastaneye kaldırılırken ölüyor! Birisi de yorum yapıyor "takdir neyse o olur" diyor! Bu nasıl dindir yahu! Bu nasıl ibadet! Bu nasıl insanlık! Bu insanlar sizce neyi hak ediyor!!! Herkes biliyorki, bu durum altinda, insanlarin kendilerini tatmin edici gorunen ve avutlayici bir cok turkce soylemler var. Allah onu cagirdi, herseyi Allah bilir, onun zamani gelmemis olsaydi oyle olmazdi, veya da ... ne guzel yerde oldu, cennete gidecek cunku Camide oldu ... Islam dini, Insanlara mantik ve beyinlerini kullanma guclerini inkar ettiriyor! Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 28 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 28 Ocak , 2008 Erzurum'da camide namaz kılan birisi kalp krizi geçiriyor!Namaz sırasında olduğu için cemaatten (!) kimse kalkıp yardım etmiyor! Çok daha sonra adam hastaneye kaldırılırken ölüyor! Birisi de yorum yapıyor "takdir neyse o olur" diyor! Bu nasıl dindir yahu! Bu nasıl ibadet! Bu nasıl insanlık! Bu insanlar sizce neyi hak ediyor!!! Sevgili Yersoycuğum, bu ne kii, ben sana daha beterini anlatayım... Yaşlı bir teyzemiz namaz kılarken,hemen bitişiğindeki evde de torunu kibritle oynuyor. Kibrit perdeyi tutuşturuyor, perde de çocuğu... Çocuk, çığlıklar içinde yanarken, yaşlı teyzemiz de "namazı bozmak günahtır" diye çocuğun çığlıkları eşliğinde namazını kılıyor ve namaz bittiğinde maalesef çocuk da artık ölmüş oluyor. Bu tamamıyla gerçek... Bunu yaşayan babaannemin ve dedemin akranı olan komşuları... Ama tarafsız olacağım ve öyle değerlendireceğim bu meseleyi... ben ne İslamiyet'in ne de herhangi başka bir dinin böyle bir şeye izin vermeyeceğinden eminim. Bu tek başına inançla anlatılacak birşey değil kesinlikle, bu cehaletle, bilmemekle, yanlış öğrenmekle ilgili birşey... Böyle düşünmek istiyorum... Böyle düşünmek beni rahatlatıyor... Sonuç şu ki; burada asıl sorun İNANÇLAR, DİNLER değil bence...Asıl sorun BU İNANÇLARA, BU DİNLERE DUYULAN KÖRÜ KÖRÜNE BAĞLILIK, SORGULAMAYAN, MERAK ETMEYEN SADECE DUYDUKLARINI KABUL EDEN , TAKDİR NEYSE O OLUR diyen ZİHNİYET... Ve Ben Bu Dini Değil, Asıl Bu Zihniyeti Kabul Etmek İstemiyorum... Not; Bu başlığı okuyunca birden heyecanlandım sanırım, yazılanları okumadan direk ilk mesaja cevap verdim ama okuyunca farkettim ki sanırım biz Sayın hayhak ile bu konuda aynı fikirdeyiz... "Din değil, dindar" bakış açınıza tamamıyla katılıyorum sayın hayhak... Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 28 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 28 Ocak , 2008 Kuran'da insanı doğru yola yönlendirecek cümlelerden başka, canavarlaştıracak cümlelerin daha fazla oluşu insanları da bu hale getiriyor demek ki. İnsan olmayı din kitapları haricinde başka kitaplardan ve hayatın içinden öğrenmekte yarar var diye düşünüyorum. Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 28 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 28 Ocak , 2008 Alıntıdır; BAŞLANMIŞ NAMAZI BOZMAK veya NAMAZI KAZAYA BIRAKMAK Başlanmış bir namazı bozmak veya edâ etmeyi te`hir ederek kazâya bırakmak harâm ise de, bâzı hallerde câiz, hattâ vâcib bile olur. Bu hallerin başlıcaları da şunlardır: 1 - Suya düşmek, hayvan saldırısına uğramak gibi canı tehlikeye düşmüş bir kimsenin imdad isteğine koşmak için namazı bozmak vâcibdir. 2 - Doğum esnasında, ana veya doğacak çocuğa bir zarar gelme ihtimâli varsa, ebe`nin namazda ise namazı bozması, daha kılmamışsa te`hir etmesi vâcibdir. 3 - Kırda, hırsızdan, yol kesiciden, vahşî hayvan saldırısından korkan kimsenin namazını te`hir etmesi câizdir. Harb esnasında da namaz sonraya bırakılabilir. 4 - Nafile namazda iken anası veya babası tarafından çağrılan kimsenin, onlara icâbet etmesi vâcib olur. Tâ ki kendilerine cevab verilmediğinden dolayı eziyet duymasınlar. Farz namazda iken ise, namazı bozmak câiz olmaz. 5 - Malının çalınmasından endişelenen kimsenin de namazını bozması câiz olur. 6 - Kadın namazda iken ateşte koyduğu tencerenin kaynayıp taşmasından veya çocuğunun ağlayıp haykırmak gibi şeyler ile ızdırap çekmesinden korkarak namazı bozması câizdir. nitekim bu örneklere bakıldığında kalp krizi geçiren adama ya da yanan çocuğa yardım etmek tamamıyla izin verilmiş birşey aslında ama işte diyoruz ya sorun sayın Hayhak'ın da söyleminde olduğu gibi DİN değil DİNDAR mevzusu... İşin içine cehalet ve vicdansızlık ve de bencillik girince dindar olmak bu kadar korkunç ve bir o kadar tehlikeli olabiliyor böyle işte.. Alıntı
Misafir yersoy Gönderi tarihi: 28 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 28 Ocak , 2008 Sonuç şu ki; burada asıl sorun İNANÇLAR, DİNLER değil bence...Asıl sorun BU İNANÇLARA, BU DİNLERE DUYULAN KÖRÜ KÖRÜNE BAĞLILIK, SORGULAMAYAN, MERAK ETMEYEN SADECE DUYDUKLARINI KABUL EDEN , TAKDİR NEYSE O OLUR diyen ZİHNİYET... Ve Ben Bu Dini Değil, Asıl Bu Zihniyeti Kabul Etmek İstemiyorum... Çok doğru söylüyorsun sevgili glorya... Hayhak da bu konuda çok haklı. Ama beni acaba diye düşündüren şey insanlar inançlarına sıkısıkıya sarıldıklarında kendi değer yargılarını da mı unutuyorlar? Öteki dünya kaygısı derken insanlıktan mı çıkıyorlar? Recm örneklerinde ve sizin verdiğiniz örneklerde olduğu gibi? Keşke insanlar yazılan ve çizilen iyi halleri ile inançlarını sürdürseler... Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 28 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 28 Ocak , 2008 Çok doğru söylüyorsun sevgili glorya...Hayhak da bu konuda çok haklı. Ama beni acaba diye düşündüren şey insanlar inançlarına sıkısıkıya sarıldıklarında kendi değer yargılarını da mı unutuyorlar? Öteki dünya kaygısı derken insanlıktan mı çıkıyorlar? Recm örneklerinde ve sizin verdiğiniz örneklerde olduğu gibi? Keşke insanlar yazılan ve çizilen iyi halleri ile inançlarını sürdürseler... işte cevabım; İşin içine cehalet ve vicdansızlık ve de bencillik girince dindar olmak bu kadar korkunç ve bir o kadar tehlikeli olabiliyor böyle işte.. Alıntı
Misafir yersoy Gönderi tarihi: 28 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 28 Ocak , 2008 işte cevabım; Yazdıktan ve gönderildikten sonra görülmüştür... Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 28 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 28 Ocak , 2008 Yazdıktan ve gönderildikten sonra görülmüştür... tahmin ettim kendimi bir askerden mektup almış gibi hissettim birden GÖRÜLMÜŞTÜR yazısını görünce Alıntı
Φ sarıgöl Gönderi tarihi: 28 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 28 Ocak , 2008 Erzurum'da camide namaz kılan birisi kalp krizi geçiriyor!Namaz sırasında olduğu için cemaatten (!) kimse kalkıp yardım etmiyor! Çok daha sonra adam hastaneye kaldırılırken ölüyor! Birisi de yorum yapıyor "takdir neyse o olur" diyor! Bu nasıl dindir yahu! Bu nasıl ibadet! Bu nasıl insanlık! Bu insanlar sizce neyi hak ediyor!!! Erzurum'da Camide Namaz kılarken (kalp krizi geçirerek) ölen kişi için kimse yardım etmemiş ve bunu fırsat bilen bazı ulemalar "DİN" hakkında herzamanki gibi (AHKAM) kesmişler. Kişi veya kişilerin hatası kendilerini bağlar bu nasıl Din'dir denilen "DİN" EVRENSELDİR VE KAİNATI KAPSAR bu itibarla hariçten gazel okuyanlar evvela "DİN" in kaynaklarına bakıp sonra söz (yazı) söylesinler bu itibarla her zaman yazdığım gibi itibar etmemek gerek çünkü anlamak veya anlayıpta kritik etmek yerine bodoslama çala kalem sırf fırsat bu fırsat deyip bezirganlık yapmak adetlerinden olduğundan aldırmamak lazım ama biz yine yazalım doğrusunu... Namaz bozmayı mubah kılan özürler; Dinimizde kafadan konuşmak haramdır. Kapı çalınınca dört rekat namaz kılacak kadar beklenir diyor kitaplarda. Beklenmezse hemen bekletmemek için kapı açılır denmiyor. Namazı bozmak haramdır. Telefon çalınca da namazı bozmak haramdır. Namazın bozulduğu yerler de vardır. Yani haramı mubah hale getirecek özürler vardır. Mesela: İmdât diye bağıran bir kimseyi kurtarmak için, kuyuya düşecek âmâyı, yanacak, boğulacak kimseyi kurtarmak, yangını söndürmek için namaz bozulur. Ana, baba, dede, nine çağırınca, farz namazı bozmak vacip olmaz, caiz olur ise de, ihtiyaç yok ise, bozmamalıdır. Nafile [sünnetler dahi] ise, bozulur. Bunlar, imdât isterse, farzları da bozmak lazım olur. Namaz kıldığını bilerek çağırıyorlarsa, nafileyi de bozmayabilir, bilmeyerek çağırdılarsa, bozması lazımdır. Bir de namaz bozmayı mubah kılan özürler vardır: 1 -Sokmak ihtimali olan, yani yaklaşan yılanı ve akrebi öldürmek namazı bozmaz ve mekruh da olmaz. 2 -Kaçan hayvanı yakalamak için, 3 -Sürüyü kurttan kurtarmak için, 4 -Taşan tencereyi ateşten ayırmak için, 5 -Kendinin veya başkasının malını yok olmaktan korumak için 6 -Abdest ve yel sıkıştırmasından kurtulmak için. "ANLAYANA" Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 28 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 28 Ocak , 2008 Erzurum'da Camide Namaz kılarken (kalp krizi geçirerek) ölen kişi için kimse yardım etmemiş ve bunu fırsat bilen bazı ulemalar "DİN" hakkında herzamanki gibi (AHKAM) kesmişler.Kişi veya kişilerin hatası kendilerini bağlar bu nasıl Din'dir denilen "DİN" EVRENSELDİR VE KAİNATI KAPSAR bu itibarla hariçten gazel okuyanlar evvela "DİN" in kaynaklarına bakıp sonra söz (yazı) söylesinler bu itibarla her zaman yazdığım gibi itibar etmemek gerek çünkü anlamak veya anlayıpta kritik etmek yerine bodoslama çala kalem sırf fırsat bu fırsat deyip bezirganlık yapmak adetlerinden olduğundan aldırmamak lazım ama biz yine yazalım doğrusunu... Namaz bozmayı mubah kılan özürler; Dinimizde kafadan konuşmak haramdır. Kapı çalınınca dört rekat namaz kılacak kadar beklenir diyor kitaplarda. Beklenmezse hemen bekletmemek için kapı açılır denmiyor. Namazı bozmak haramdır. Telefon çalınca da namazı bozmak haramdır. Namazın bozulduğu yerler de vardır. Yani haramı mubah hale getirecek özürler vardır. Mesela: İmdât diye bağıran bir kimseyi kurtarmak için, kuyuya düşecek âmâyı, yanacak, boğulacak kimseyi kurtarmak, yangını söndürmek için namaz bozulur. Ana, baba, dede, nine çağırınca, farz namazı bozmak vacip olmaz, caiz olur ise de, ihtiyaç yok ise, bozmamalıdır. Nafile [sünnetler dahi] ise, bozulur. Bunlar, imdât isterse, farzları da bozmak lazım olur. Namaz kıldığını bilerek çağırıyorlarsa, nafileyi de bozmayabilir, bilmeyerek çağırdılarsa, bozması lazımdır. Bir de namaz bozmayı mubah kılan özürler vardır: 1 -Sokmak ihtimali olan, yani yaklaşan yılanı ve akrebi öldürmek namazı bozmaz ve mekruh da olmaz. 2 -Kaçan hayvanı yakalamak için, 3 -Sürüyü kurttan kurtarmak için, 4 -Taşan tencereyi ateşten ayırmak için, 5 -Kendinin veya başkasının malını yok olmaktan korumak için 6 -Abdest ve yel sıkıştırmasından kurtulmak için. "ANLAYANA" yazılmıştı buna benzer şeyler, tekrara gerek yok... Sanırım şu aşamada ben de size KURAN' ın ilk emrini hatırlatacağım... Alıntı
Φ sarıgöl Gönderi tarihi: 28 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 28 Ocak , 2008 yazılmıştı bunlar... Sanırım şu aşamada ben de size KURAN' ın ilk emrini hatırlatacağım... Yazıldığını bilmiyordum... Sonra okumayı hatırlatmanız sizide kapsar ve yazdıklarımdaki farkı,farkedersiniz umarım. Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 28 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 28 Ocak , 2008 Yazıldığını bilmiyordum... Sonra okumayı hatırlatmanız sizide kapsar ve yazdıklarımdaki farkı,farkedersiniz umarım. okudum ben... Endişeye mahal yok... Alıntı
Φ Suheyla Gönderi tarihi: 28 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 28 Ocak , 2008 Sonuç şu ki; burada asıl sorun İNANÇLAR, DİNLER değil bence...Asıl sorun BU İNANÇLARA, BU DİNLERE DUYULAN KÖRÜ KÖRÜNE BAĞLILIK, SORGULAMAYAN, MERAK ETMEYEN SADECE DUYDUKLARINI KABUL EDEN , TAKDİR NEYSE O OLUR diyen ZİHNİYET... Ve Ben Bu Dini Değil, Asıl Bu Zihniyeti Kabul Etmek İstemiyorum... Sayın Gloria - Bir bakımdan haklısınız ! Yani "BU DİNLERE DUYULAN KÖRÜ KÖRÜNE BAĞLILIK, SORGULAMAYAN, MERAK ETMEYEN SADECE DUYDUKLARINI KABUL EDEN , TAKDİR NEYSE O OLUR diyen ZİHNİYET" sorun olması... Mamafih bu zihniyeti, Islam dininden uzak tutmak ve sanki aralarında bir ilişki yok gibi duşunmeniz beni şaşırttı. Bu zihniyetin Islam dininden, Imamlardan, Kurandan, Hadislerden geldigi muhakkak. Alıntı
Φ sarıgöl Gönderi tarihi: 28 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 28 Ocak , 2008 okudum ben... Endişeye mahal yok... Kerpiç koydum kazana Poyraz ile kaynattım Nedir diye sorana Bandım verdim özünü Yunus. Endişe; Şüphesi olana... Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 28 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 28 Ocak , 2008 Sayın Gloria - Bir bakımdan haklısınız ! Yani "BU DİNLERE DUYULAN KÖRÜ KÖRÜNE BAĞLILIK, SORGULAMAYAN, MERAK ETMEYEN SADECE DUYDUKLARINI KABUL EDEN , TAKDİR NEYSE O OLUR diyen ZİHNİYET" sorun olması... Mamafih bu zihniyeti, Islam dininden uzak tutmak ve sanki aralarında bir ilişki yok gibi duşunmeniz beni şaşırttı. Bu zihniyetin Islam dininden, Imamlardan, Kurandan, Hadislerden geldigi muhakkak. Aralarında ilişki olmaz olur mu sayın Suheyla, din olmasaydı eğer dindar da olmazdı.. Bu iki ilişki arasındaki kopması zor bağı nasıl gözardı ettiğimi düşünebilirsiniz ki? Yazdıklarım farklı bir bakış açısıydı o kadar bu kimi zaman gereklidir ve önemlidir... Şöyle düşünürseniz sanırım beni daha iyi anlayabileceksiniz; Bazen baktığınız yer, bazı açıları görmenizi engelleyebilir ama bu durum, göremediğiniz yerdeki o açının olmadığını kanıtlamaz... Biraz sonra baktığınız yeri değiştirirsiniz, işte o az önce göremediğiniz açı yine tam karşınıza geliverir. Din ve dindar, islam ve müslüman ya da Hıristiyanlık ve Hıristiyan bu ve buna benzer kavramlar arasında bir ilişki vardır ve ben bunların arasında ilişki yoktur demedim... Dini değil dindarı göreceğim bir açının karşısındaydım o ara sadece o kadar... Okuduğum ve karşılığında anlattığım örnek o an için onu gerektirdi... Siz de demişsiniz bir bakımdan haklısınız diye, işte buna hak verdiğiniz an siz de benim açımdan bakabilmişsiniz demek ki? O nedenle şaşırmayın... Ardından yine sizin yapmış olduğunuz açıklama ya da eleştiri de diyebiliriz başka bir bakış açısı... Yanılıyor muyum? Alıntı
Φ Suheyla Gönderi tarihi: 28 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 28 Ocak , 2008 Aralarında ilişki olmaz olur mu sayın Suheyla, din olmasaydı eğer dindar da olmazdı.. Bu iki ilişki arasındaki kopması zor bağı nasıl gözardı ettiğimi düşünebilirsiniz ki? Yazdıklarım farklı bir bakış açısıydı o kadar bu kimi zaman gereklidir ve önemlidir... Şöyle düşünürseniz sanırım beni daha iyi anlayabileceksiniz; Bazen baktığınız yer, bazı açıları görmenizi engelleyebilir ama bu durum, göremediğiniz yerdeki o açının olmadığını kanıtlamaz... Biraz sonra baktığınız yeri değiştirirsiniz, işte o az önce göremediğiniz açı yine tam karşınıza geliverir. Din ve dindar, islam ve müslüman ya da Hıristiyanlık ve Hıristiyan bu ve buna benzer kavramlar arasında bir ilişki vardır ve ben bunların arasında ilişki yoktur demedim... Dini değil dindarı göreceğim bir açının karşısındaydım o ara sadece o kadar... Okuduğum ve karşılığında anlattığım örnek o an için onu gerektirdi... Siz de demişsiniz bir bakımdan haklısınız diye, işte buna hak verdiğiniz an siz de benim açımdan bakabilmişsiniz demek ki? O nedenle şaşırmayın... Ardından yine sizin yapmış olduğunuz açıklama ya da eleştiri de diyebiliriz başka bir bakış açısı... Yanılıyor muyum? Sayin Gloria - siz dediniz ki : "Ve Ben Bu Dini Değil, Asıl Bu Zihniyeti Kabul Etmek İstemiyorum". Bu bana siz Dini kabul ediyorsunuz geldi. Kurani kabul ediyorsunuz geldi. Tenkit ettiginiz, Din degilde, "zihniyetti". O nedenle, ben soylemek istedim ki, arada fark yok, kardesim. Iste bu beni bazan dusundurur. Niye insanlar, Islamda ki hatalari gormelerine ragmen, Kuranda ki celiskileri gormelerine ragmen, halan Islami terkedemiyorlar? Zannedersem, cevabi oldukca basit. Islam dini Turk kulturune o kadar girmiski, Islami tenkit etmek Turklugu tenkit etmeye benziyor, Kurani tenkit etmek ile sanki kendi kimligimizi inkar ediyormus gibi oluyoruz. O yuzden zor geliyor. Kanimca, ben Turklugumu ve dini ayri tutup Kuranin uydurma bir kitap oldugunu soylemekten hic cekinmiyorum. (Tabii ki, cehenneme gidecegim! ) Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 28 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 28 Ocak , 2008 Sayin Gloria - siz dediniz ki : "Ve Ben Bu Dini Değil, Asıl Bu Zihniyeti Kabul Etmek İstemiyorum". Bu bana siz Dini kabul ediyorsunuz geldi. Kurani kabul ediyorsunuz geldi. Tenkit ettiginiz, Din degilde, "zihniyetti". O nedenle, ben soylemek istedim ki, arada fark yok, kardesim. Iste bu beni bazan dusundurur. Niye insanlar, Islamda ki hatalari gormelerine ragmen, Kuranda ki celiskileri gormelerine ragmen, halan Islami terkedemiyorlar? Zannedersem, cevabi oldukca basit. Islam dini Turk kulturune o kadar girmiski, Islami tenkit etmek Turklugu tenkit etmeye benziyor, Kurani tenkit etmek ile sanki kendi kimligimizi inkar ediyormus gibi oluyoruz. O yuzden zor geliyor. Kanimca, ben Turklugumu ve dini ayri tutup Kuranin uydurma bir kitap oldugunu soylemekten hic cekinmiyorum. (Tabii ki, cehenneme gidecegim! ) bu durumda tabiki cehenneme gideceğim demek de bir çelişkidir eğer o kadar ince eler sık dokursak yazılanları sevgili Suheyla... Orada anlatılmak istenenin ne oldugunu anlattım kanımca ama siz illa yazdıklarımı o şekilde anlama gayretinde olursanız oyle anlarsınız, benim yapabileceğim birşey yok... Türklükle müslümanlığı bir tutmadığım gibi ayrı da tutmuyorum ve hatta hatta bunları hiç tutmuyorum. Ben bunların hepsine karşı cıkıyorum, dine de siyasi sınırlara da, kurumlara da, güce dayalı otoriteye de, emir vericilere de... Hepsini reddediyorum ama sanırım bunu tartışmayacağız burada Dini değil asıl bu zihniyeti kabul etmek istemiyorum derken bu tartışma konusunda mevzuyu dini yönden ele almadığımı dine inanan yönünden ele almaya çalıştığımı anlatma kaygısındaydım, olmamış demek ki... Ne yapsam acaba diye düşünmeyeceğim artık çünkü daha da yapılacak birşey kalmamıştır. Anlatabildiğim kadarıyla anlattım sanırım kendimi... Şimdi benim tezim için biraz araştırma yapmam gerekiyor, Bilimle uğraşmak gerek artık, dinle ugrastıgım kafi bu akşam için...yani gidiyorum, yani sorulanları cevaplayamayacağım artık... Yani benden bu kadar... Yani İyi geceler Alıntı
Φ sarıgöl Gönderi tarihi: 28 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 28 Ocak , 2008 Kanimca, ben Turklugumu ve dini ayri tutup Kuranin uydurma bir kitap oldugunu soylemekten hic cekinmiyorum. (Tabii ki, cehenneme gidecegim! ) Kanaatimce; siz nereye gideceğinizi bildiğiniz halde,ne yazdığınızı bilmiyorsunuz evvela bilmediğinizi,bilin sonra yazın. Dilsizler haberini kulaksız dinleyesi Dilsiz kulaksız sözün can gerek anlayası Yunus. Alıntı
Φ Suheyla Gönderi tarihi: 28 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 28 Ocak , 2008 Kanaatimce; siz nereye gideceğinizi bildiğiniz halde,ne yazdığınızı bilmiyorsunuz evvela bilmediğinizi,bilin sonra yazın. Dilsizler haberini kulaksız dinleyesi Dilsiz kulaksız sözün can gerek anlayası Yunus. Ohh Sayin Sarigol: Kanimca, ben Turklugumu ve dini ayri tutup Kuranin uydurma bir kitap oldugunu soylemekten hic cekinmiyorum. (Tabii ki, cehenneme gidecegim! ) Altini cizdigim sozleri yaparken, onun yanina "gulumseyen bir yuz" koymayinca, bunun espri oldugunu anlamamaniz beni pekte supriz etmedi. Alıntı
Φ sarıgöl Gönderi tarihi: 28 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 28 Ocak , 2008 Ohh Sayin Sarigol: Altini cizdigim sozleri yaparken, onun yanina "gulumseyen bir yuz" koymayinca, bunun espri oldugunu anlamamaniz beni pekte supriz etmedi. Sayıne Suheyla. Espiri anlayışımız;beni'de pek sürpriz etmedi bu itibarla hata ettik ise affola... Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 28 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 28 Ocak , 2008 Sayin Gloria - siz dediniz ki : "Ve Ben Bu Dini Değil, Asıl Bu Zihniyeti Kabul Etmek İstemiyorum". Bu bana siz Dini kabul ediyorsunuz geldi. Kurani kabul ediyorsunuz geldi. Tenkit ettiginiz, Din degilde, "zihniyetti". O nedenle, ben soylemek istedim ki, arada fark yok, kardesim. Iste bu beni bazan dusundurur. Niye insanlar, Islamda ki hatalari gormelerine ragmen, Kuranda ki celiskileri gormelerine ragmen, halan Islami terkedemiyorlar? Zannedersem, cevabi oldukca basit. Islam dini Turk kulturune o kadar girmiski, Islami tenkit etmek Turklugu tenkit etmeye benziyor, Kurani tenkit etmek ile sanki kendi kimligimizi inkar ediyormus gibi oluyoruz. O yuzden zor geliyor. Kanimca, ben Turklugumu ve dini ayri tutup Kuranin uydurma bir kitap oldugunu soylemekten hic cekinmiyorum. (Tabii ki, cehenneme gidecegim! ) Hayır kardeşim,durum öyle değil.Kuran da çelişki gören,sizlerin ardından gidip eninde sonunda ateist ya da Tanrı inancı olsada dinsiz olup çıkıyor.İslamı terk edemeyenler ise,zaten onda çelişki görmeyenler.Sizler bütün çelişkileri ortaya dökseniz kendi inancınızda,bizler onları çelişki olarak kabul etmeyenleriz.Öyle müminler vardır ki Kuran da anlatılan,onlar namazlarını bile,kapıya gelen bir yoksul için bırakıp,Allah yolunda harcayanlardır.İnanmıyorsanız bu sözüme,Kuran ı yeniden okuyun.Olaki gözünüze çarpar. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.