Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Zeigarnik Etkisi, yarım kalan aşklar neden unutulmaz


gloria

Önerilen İletiler

ZEİGARNİK ETKİSİ 

 

Hep bunun böyle olduğunu biliyordum, kendi kendime diyordum ki bu iş benim istediğim zamanda bitmedi, bitmediği için o hala benim zihnimi meşgul ediyor, onu unutamıyorum diye.. Halbuki düşünsenize ilişkiyi siz bitirdiğinizde her şey sizin için bitmiş oluyor. 

 

Tabii fark etmissinizdir TERK EDİLİRSENİZ UNUTMAZSINIZ, TERK EDERSENİZ UNUTULMAZSINIZ tam da Zeigarnik Etkisi yüzdenmiş işte

 

LooseEnds610.jpg

 Zeigarnşik etkisi, İlk kez Rus psikolog Bluma Zeigarnik tarafından bulunmuştur. Zeigarnik’e göre yarım kalmış, kesintiye uğramış işler tamamlanmışlardan daha kolay ve net hatırlanır. Zeigarnik insanların yarım kalan durumları tamamlama eğiliminde olduklarını açıklamıştır. Bitmemiş ilişkilerimizi neden sürekli hatırladığımızı, yarım kalan aşklarımızı neden unutamadığımızı, üçüncü gününde eve geri dönmek zorunda kaldığımız tatillerin neden daha çekici gözüktüğünü açıklayan etkidir.

Zeigarnik etkisi, insanların bitirilmemiş işleri veya bölünmüş, kesilmiş işleri tamamlanmış olanlara göre daha iyi hatırlayabilmesidir. Hiç demiyor musunuz mesela "işim yarıda kalmasın bitireyim de öyle gideyim yoksa başım ağrır" diye, işte bu da bu yüzden, yarım kalan iş yüzünden zihnimiz sürekli o işle meşgul olur. 

 

puzzle_missing_piece.jpg

 

Tamamlanmamış yaşantı henüz doymamış olan yaşantıdır, o konuyu doyuma ulaştırmak ise tamamlamaktan, sonuca ulaştırmaktan geçer. Bu yüzden bizi terk eden sevgiliyi geri isteriz, geri gelsin ki tamamlansın. 

 

AMA NO PANIC, ENİNDE SONUNDA BEYNİMİZİN UNUTTURMA VE DUYARSIZLAŞTIRMA ETKİSİNE MARUZ KALIYORUZ. YANİ İLİŞKİ YARIM KALSA BİLE YILLAR SONRA ONU DÜŞÜNDÜĞÜNÜZDE BU İLİŞKİ SİZE İLK GÜNKÜ KADAR ACI VERMİYOR, BELKİ DE HİÇ ACI VERMİYOR VE UNUTUP GİDİYORSUNUZ  YA DA UNUTMASANIZ BİLE İÇİNİZ ACIMADAN HATIRLIYORSUNUZ. 

 

17957886.jpg

 

 

 

 

 

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.