Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

KAZIKLARIN BOYU ARTIYOR...


Misafir bilimselci

Önerilen İletiler

KAZIKLARIN BOYU ARTIYOR VE ENFLASYON DÜŞMÜYOR

 

Bugün iş başındaki AKP iktidarında bazı aklı evvellere göre enflasyon düşüyor imiş…

 

Devlet İstatistik Enstitüsü’nün her ay açıkladığı enflasyon rakamlarına en çok sevinen bugünlerde AKP iktidarı ve bu iktidarın şakşakçılarından başka hiç kimse değil,çünkü sadece kağıt üzerinde ve sanal bir uyuşturulmuş mutluluk olarak gözüken gerçek dışı rakamlar sokaktaki vatandaşın cebine yansımıyor.

 

Bugün bankalar kredi kartı faizlerine aylık %7 ila %9.5 arasında değişen faiz uyguluyorlar. Aylık %9.5 olan kredi kartının yıllık bileşik faizi %220’yi bulmakta,kredi kartından her ay nakit çekim yapan vatandaşın,her ay alt limiti ödediği takdirde yıl sonunda ödediği faiz %200’lerin üzerine çıkıyor,bu kamu bankaları içinde böyle özel bankalar içinde böyle. Aynı şekilde kamu bankaları aylık gecikme faizlerini %5 ila %7 arasında uyguluyor.

 

Bir yandan AKP Hükümeti ve bu hükümeti destekleyen bir takım yalaka ve yalamacı takımından olanlar sözde güya enflasyon düşüyor,ekonomi de her şey iyiye gidiyor diyor ancak bu nasıl iyiye doğru gitmekse 2006 yılı sonunda bütçe hesaplarında daha şimdiden 2.3 katrilyonluk(TL) sapma oluyor.

 

Bu iş başındaki AKP Hükümeti zamanında sadece 2005 ve 2006 yıllarında %66.6’lık bir vergi artışı vatandaşın sırtına kambur olarak bindiriliyor.

 

Aynı şekilde sözde güya düşük gösterilmeye çalışılıp kimi çevrelerin düştüğünü iddia ettiği enflasyon rakamlarına rağmen bankaların havale gönderiminde kestiği komisyon tutarları Avrupa Birliği’nin bile üzerinde,sadece taksi parası ile 3 milyon TL’sına ( 3 YTL) tutan yol parası mesafelik yere bankalar 18 milyon TL (18 YTL) havale parası alıyor.

 

Bakınız bugün AKP Hükümeti döneminde gelir dağılımındaki adaletsizlikte dünyada 5.yiz. Rüşvette dünya sıralamasında 3.sıradayız. Ülkemizde uyuşturucu kullanımında sadece son bir yılda %350 oranında bir artışla dünya sıralamasında ön sıralara fırladık,insani gelişmişlik düzeyinde 162 ülke arasında 95.durumundayız. Sosyal güvenlik sisteminde tüm OECD ülkeleri arasında sonuncuyuz. Teknoloji harcamalarında tüm Avrupa Birliği üyesi ülkelerin arasında sonuncuyuz.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Geçtiğimiz seçim meydanlarında işsizliğe çare bulacağım diye iktidara gelen AKP Hükümeti döneminde işsizlik son 4 yılda azalacağı yerde 4 yıl öncekine göre daha da artmaya başladı. İMF ile en son yapılan görüşmelerde bile 2006 yılı sonunda yaklaşık 5 milyon çiftçinin ve çiftçilikle uğraşan insanın daha işsiz kalması hesaplanmış durumda,bugün ülkemizde 15 milyon işsiz insan var,bu rakam bu yıl sonunda 5 milyon daha artacak şimdi sormak lazım bu mudur iyi yönetilen ekonomi?

 

Bakınız açık söyleyeyim açıkça da yazayım işsiz bir insan için enflasyon düşse ne olur düşmese ne olur? Bu söylediğim söz asgari ücretle geçinen tüm insanlarımız içinde geçerlidir.

 

Devlet İstatistik Enstitüsü enflasyon hesaplarını hesaplarken tuğla,çimento,inşaat demiri,civa,bisiklet tekerleği,bisiklet pompası,akvaryum hortumu gibi mamullerin fiyatlarıyla enflasyonu hesaplayıp enflasyonu düşük çıkarmaya çalışıyor. Oysa sokaktaki vatandaşın enflasyonu hesaplasalar mutfaktaki yangını görürler.

 

Evet bugün vatandaşın mutfağında yangın var yangın ve bu mutfaktaki yangın korkarım ki vakti zamanı geldiğinde vatandaşın evini de yakmaya başlayacaktır bunu zaman içersinde herkes görecek elbette,o zamanda ben çıkıp son 4 yıldır ekonomi iyi gidiyor,doğru yönetiliyoruz diyen her kim varsa 4 yılda ettikleri laflar doğru değildir. Kıbrıs’ta Annan Planını desteklerler,İMF ile yeniden anlaşma yapın diye konuşurlar,yani demek istediğim bu kişilerin görüntü ile perde arkasına saklanarak yaptıkları birbirlerinden çok farklıdır

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Son 4 yılda hayatınızda ne değişti? Cebinize daha fazla para mı girmeye başladı? İşleriniz mi açıldı? Yeni bir ev yeni bir yazlık mı aldınız? Çoluğunuz çocuğunuz okuldaki masraflarında 4 yıl öncekine göre azalma oldu mu? 4 yıl öncekine göre otobüse bindiğinizde bilet parasında veya minibüse,taksiye bindiğinizde daha az mı para ödüyorsunuz? 4 yıl öncekine göre arabanıza aldığınız benzini veya mazotu yada gazı daha ucuza mı alıp deponuzu dolduruyorsunuz? 4 yıl öncekine göre kiracı iseniz kiranızı daha ucuza mı ödüyorsunuz? Bakkal,şarküteri gibi küçük esnafsanız 4 yıl öncekine göre müşterileriniz sayısında artış mı var? Yoksa azalma mı var?

 

Bakınız dünyanın en pahalı benzinini son 4 yılda bu AKP Hükümeti döneminde kullanılmaya başlanmadı mı? Bırakın son 4 yılda son bir yıl içinde benzine 18 defa zam yapılmadı mı? Hani bu ülkede artık hiçbir ürüne zam yapılmıyordu? Önümüzdeki 6 ay boyunca her ilaca %5 zam yapılması kararlaştırıldı 6 ay boyunca her ilaca %5 zam yapılacak peki bunu nasıl açıklayacaksınız? Hani bu ülkede hiç zam yapılmıyordu?

 

Bakınız AKP Hükümeti iktidara geldiği gün 4 yıl önce bu ülkede tüpgaz 12 dolardı bugün 25 dolar,AKP Hükümeti iktidara geldiği gün 4 yıl önce ekmek 200 bin TL’sı idi bugün ekmek 300 YTL yani daha doğru tanımıyla 300 bin TL.’sı,AKP Hükümeti iktidara geldiği gün 4 yıl önce işsiz sayısı 5 milyon idi bugün 15 milyon işsiz var 2006 yılı sonunda 5 milyon kişi daha sadece tarım sektöründe işsiz kalacak bunu biliyormuydunuz? Bu yıl sonunda 5 milyon kişi daha işsiz kalsın göreceğim ben o Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyip alkışlayanların yüzünü,o zaman göreceğim bakalım o zaman ne diyecekler?

 

Bakınız AKP Hükümeti iktidara geldiği gün dış ticaret açığı 15.5 milyar dolardı bugün 4 yıl sonra Türkiye’nin dış ticaret açığı 45.9 milyar dolar oldu,AKP Hükümeti iktidara geldiği gün 4 yıl önce bütün Türkiye çapında kapanan şirket sayısı 18 bin 661 idi 4 yıl sonra bugün 30 bin 824 şirket kapanmıştır,AKP iktidara geldiği gün 4 yıl önce dış borç 120 milyar dolardı bugün 4 yıl sonra ülkemizin dış borcu 175 milyar dolara çıkartılmıştır,AKP Hükümeti iktidara geldiği gün 4 yıl önce ülkemizin iç borcu 87 milyar dolardı bugün ülkemizin iç borcu 185 milyar dolara çıkartılmıştır. AKP Hükümeti iktidara geldiği gün 4 yıl önce piyasalarda karşılıksız çıkan çek sayısı 748 bin idi bugün şu ana kadar 1 milyon 105 bin karşılıksız çek piyasalarda çıkmıştır.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

AKP iktidara geldiği gün 4 yıl önce ülkemizde 685 bin bakkal vardı bugün 4 yıl sonra bütün memleket çapında 275 bin bakkal var. Yani artık küçük esnaf ticareti bırakıyor,yılların ticaret erbabı insanlar,hayatını ticaretle yaparak geçimini sağlayan küçük esnaf sahipleri kepenklerini indirip kendilerini emekliye ayırıyorlar ha zannetmeyin ki bu insanlar tuzu kuru da onun için artık kendilerini emekliye ayırıyorlar hayır bu insanlar artık iş yapamaz oldular,dükkanları açık kaldıkça zarar etmeye ve dükkanı döndürebilmek için kendi ceplerinden para harcamaya başladılar eh insanlar buna artık dayanamıyor nasıl dayansın ki? Bir yıl ,iki yıl,üç yıl bir küçük esnaf iş sahibi 4 seneden fazla bu ekonomik şartlarda dükkanını çalıştıramaz ve aklı olan zaten bu zamanda küçük esnafsa ticaret yapmaya kalkışmaz.

 

Bunları oturup bir düşünün isterseniz bunları bugün düşünmezseniz o zaman önümüzdeki seçimlerde bilmeden körü körüne ve saplantılı bir şekilde vereceğiniz oy ile kendi saflığınızı da tescil ettireceğinizi de sakın ola unutmayınız.

 

4 yıl öncekine göre bu memlekette değişen hiçbirşey yok,değişen tek şey 4 yıl öncekine göre sokaktaki vatandaşın biraz daha fakirleştiği daha doğrusu fakirleştirildiğidir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

MaşAllah bakıyorum bizim bilimselci çetin bir siyasetçi çıktı. Evet bende sürekli yazışmalarda bunu ispat etmeye çalışmıştım..

 

Sizin bilimsellikle vs. alakanız yok.. Tamamen ateizm felsefenize uygun siyasi görüşlerini empoze etme gayreti altında Bilimsellik kisvesine bürünüyorsunuz..

 

 

Bu yazıları hangi YANLI YAYINLARDAN KOPYALA YAPIŞTIR yapıyorsunuz acaba... Bi zahmet oranın isminide verinde bilelim....Nereye hizmet ediyorsunuz...

 

Dünyadaki tüm veriler BİLİMSEL OLARAK ORTADA. Ülkenin itibarı ve kredi durumlarıda ortada..

 

SANA SADECE SOMUT BİR ÖRNEK 1995 Lİ YILLARDA ÖZELLEŞTİRİLMEK İSTENEN ERDEMİRE CEM UZAN KAÇ PARA VERDİ. VE ERDEMİR 2005 YILI SONLARINDA KAÇ PARAYA ÖZELLEŞTİRİLDİ...

 

BUNU BİR ARAŞTIR BAKALIM...VE ŞU SORUNUN CEVABINI VER..

 

NE OLDUDA ERDEMİR BİR ANDA BU KADAR FAZLA BİR ŞEKİLDE DEĞER KAZANDI....( YAKLAŞIK 10 MİLYAR DOLAR OLDU...)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sevgili Bilimselci sana daha fazla cevap vermeyeceğim. Gerek yok. Çünkü artık maksat anlaşıldı.

 

Şimdi tespit yapma ve bu işi sonlandırma zamanı geldi.

 

Önceden verdiğin bilgilerden faydalanıyorduk ama son dönemlerdeki mesajlarına bakıyorum artık sende tamamen çelişkiye düştün ve yöntemini değiştirdin..

 

Sevgili forumdaşım bilirsinki matematikte "0" herşeyi yutar.

 

Senin bakış açın ve sıfırın kanaatimce "Dine ait ne varsa kötüle, karala, bir şekilde çarpıt ve reddet, kabul etme vs.." "bunu yapabilmek içinde istediğin herşeyi kullan. Sana mübah çarpıt, kafana göre yorum ekle ve maksadına hizmez et.

 

Sakın aklına birkezde önyargısız ve önkabulsüz bakmak gerekmez mi diye bir soru getirme" ..şeklinde...

 

Bu şekilde düşünenler ellerine "0" 'ı alırlar ve başlarlar çarpmaya , ve bütün denklemlerin neticesi tabiki =0 olur.

 

Bu tespiti yapmak gerekti yaptık. Ha bir ilave

 

Bu "0" sadece senin sıfırın. Bunu asla unutma. Seni "0" ınla başbaşa bırakıyorum forumdaşım..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

ya 40 yıl sonra ilk defa enflasyon tek haneye indi , bir bu aylık iki haneli oldu , siz bi katkınız yok bari salça olmayın , sizin partiniz neymiş bi de onlara bakalım varmısnız

 

Bütçe 22 yıl sonra fazla verdi

 

 

Bütçe ocak-haziran döneminde 2 milyar 423 milyon Yeni Türk Lirası fazla verdi. Böylece 1984 yılından bu yana ilk defa bütçe fazlası ortaya çıktı.

 

Maliye Bakanlığı, bu yılın ilk yarısında 25,3 milyar yeni lira faiz dışı fazla (FDF) ile yıl sonu hedefinin yüzde 78,4'ünün yakalandığını açıkladı. Geçen yıl ilk altı aylık dönemde bu oran yüzde 55,3 düzeyinde bulunuyordu. Bu yıl bütçede faiz dışı fazla 32,264, açık ise 13,996 milyar YTL olarak hedefleniyor. İlk altı ayda merkezî yönetim bütçe giderleri 81,598, gelirleri 84,021 milyar yeni lira oldu. Faiz hariç bütçe giderleri ise 58,723 milyar yeni liraya ulaştı. Giderler yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 14,8, gelirler ise yüzde 22,8 oranında arttı. Vergi tahsilatında geçen yılın ilk altı aylık dönemine göre yüzde 21,3 oranında artış sağlandığını açıklayan Maliye Bakanlığı, "Para piyasalarındaki gelişmelerin bütçe gider ve gelirleri üzerindeki muhtemel etkileri, bakanlığımızca düzenli olarak analiz edilmekte olup bütçe giderlerinde ilave ödenek gerektirecek ya da bütçe gelirlerinden hedeften sapma yaratacak herhangi bir sonuç beklenmemektedir." dedi. Haziranda ise bütçe giderleri 13,066, gelirler 15,184, faiz giderleri 2,813 milyar YTL oldu. Son iki aydır, ayda ortalama 600 milyon YTL transfer yapılan Bağ-Kur'a hiçbir ödeme yapılmazken, yeşil kart harcamaları ve tedavi malzemesi giderlerinde şimdiden yıl sonu hedefi aşıldı.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

ben AKP hükümetini destekliyecek bir şey göremiyorum. enflasyon indi, fiyatlar düştü, işsizlik aynı seviyede, yabancı sermaye giriyor, yatırımlarda bir kıpırdanma yok, memura maaşlara zam geldi, dış borçlar indi, borsa yükseldi... bunların hepsi hikaye. hükümet yorganı üstüme çekeyim derken başka tarafını açıyo. ekonomide gelişmeler var, iyi güzel. hükümet kendi eliyle yatırım yapıyo mu peki? yok. niye yapmadığı konusunda hikaye anlatmasın kimse. çok güvenilen beğenilen AKP hükümetini görücez bakalım 5 yıl içinde.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sevgili Bilimselci sana daha fazla cevap vermeyeceğim. Gerek yok. Çünkü artık maksat anlaşıldı.

 

Şimdi tespit yapma ve bu işi sonlandırma zamanı geldi.

 

Önceden verdiğin bilgilerden faydalanıyorduk ama son dönemlerdeki mesajlarına bakıyorum artık sende tamamen çelişkiye düştün ve yöntemini değiştirdin..

 

Sevgili forumdaşım bilirsinki matematikte "0" herşeyi yutar.

 

Senin bakış açın ve sıfırın kanaatimce "Dine ait ne varsa kötüle, karala, bir şekilde çarpıt ve reddet, kabul etme vs.." "bunu yapabilmek içinde istediğin herşeyi kullan. Sana mübah çarpıt, kafana göre yorum ekle ve maksadına hizmez et.

 

Sakın aklına birkezde önyargısız ve önkabulsüz bakmak gerekmez mi diye bir soru getirme" ..şeklinde...

 

Bu şekilde düşünenler ellerine "0" 'ı alırlar ve başlarlar çarpmaya , ve bütün denklemlerin neticesi tabiki =0 olur.

 

Bu tespiti yapmak gerekti yaptık. Ha bir ilave

 

Bu "0" sadece senin sıfırın. Bunu asla unutma. Seni "0" ınla başbaşa bırakıyorum forumdaşım..

 

 

Allah Razı Olsun....

 

ARTIK SENİN GİBİ DÜŞÜNMÜYORLAR DİYE İNSANLARA DEMAGOJİK YAKLAŞIMLARDA BULUNMYACAKSIN DEMEKKİ...

 

İNSANLARI KENDİ GÖRÜŞLERİYLE BAŞBAŞA BIRAK İYİ OLUR...

 

BU ÖNEMLİ KARARIN HERKES İÇİN YARARLI OLACAKTIR...

 

ALLAH SENDEN RAZI OLSUN.!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Allah Razı Olsun....

 

ARTIK SENİN GİBİ DÜŞÜNMÜYORLAR DİYE İNSANLARA DEMAGOJİK YAKLAŞIMLARDA BULUNMYACAKSIN DEMEKKİ...

 

İNSANLARI KENDİ GÖRÜŞLERİYLE BAŞBAŞA BIRAK İYİ OLUR...

 

BU ÖNEMLİ KARARIN HERKES İÇİN YARARLI OLACAKTIR...

 

ALLAH SENDEN RAZI OLSUN.!

 

 

Allah cümlemizden razı olsun sevgili GeceKuşu arkadaşım senden Allah kelimesini bile duymak beni mutlu etti.

 

Sevgiyle kal..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Allah cümlemizden razı olsun sevgili GeceKuşu arkadaşım senden Allah kelimesini bile duymak beni mutlu etti.

 

Sevgiyle kal..

 

 

İnsanın birilerini mutlu edebilmesi güzel bir şey...

 

Belkide içinde yaşatabileceği en çoşkulu duygulardan biri...

 

Bu açıdan sevinçliyim...

 

Beni esas şaşırtan bu kelimenin bazılarının tekelinde oluğunu saanmanız...

 

Ben her zaman kullanırım..

 

"Allahım sen büyüksün yarabbim gibi"

 

Pek dinlemediğim halde herhangi bir türk sanat müziği parçası çaldığında hemen mırıldanırım da üstelik...

 

Küçüklüğümüzden beri beynimize ruhumuza işlemiş...

 

Kısacası insanlara ne empoze edilirse edilsin düşündükce değerlendirdikçe farklı bakış açılarına da sahip olabilirler...

 

Bu geçmişteki alışkankanlıklarını birden bire yok ederler anlamın gelmez...

 

Ama artık bakış açıları ve değerlendirmeleri değişmiştir...

 

Gelecekte de daha olumlu olması koşuluyla yine değişecektir...

 

Bu kararsızlık ve Ne yaptığını bilememek alamında değil...

 

Kişilerin kendilerini daha olumlu yararlı ve çağdaş anlamda geliştirmeleri ve iyileştirmeleri anlamındadır benim için...

 

Ayrıca bu gelişim ve değişim sizin düşündüklerinizi düşünmeyen insanların,

 

Artık sizden daha anlamsız yada olumsuz ve yanlış düşünüyorlardır ANLAMINA DA gelmez...

 

Sanırım bu sizin için insanlara daha objektif bakmanızı sağlamıştır...

 

Sevgiler Terapi...

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bu ülkede, insanlar partilerin taraftarları olma tutkularından vazgeçmedikçe asla gerçekçi olamayacaklar. Türkiye'de pek çok insan bir futbol takımının taraftarıdır, bir partinin taraftarıdır ve bu ikisinin farklı şeyler olduğunu anlayamazlar. Kimi partinin liderine kulüp başkanı muamelesi yapar her ne yaparsa yapsın şakşaklar, kimisi de diğer görüşlere sahip olanların eleştirilerine tahammül gösteremezler ve anında tepki vererek tuttukları partinin açıklarını kapatmaya çalışırlar. İnanç başka bir şey, siyaset başka bir şey ve insanlar kendi dünya görüşlerine yakın olanın yanında olma eğilimini her zaman gösterirler, elbette karşıt görüşler olacak olmazsa işte o zaman büyük bir kısır döngü başlar.

 

Bilimselcinin siyasi görüşünün olması neden şaşırtır ki birilerini. Hepimizin siyasi görüşü var ama bu siyasi görüşün sağlıklı olması için partilerin hepsine eşit mesafede durmak gerekir, birine sempati duyarsanız onun hakkında objektif görüş belirtemezsiniz. Kişisel görüşüme yakın bir parti göremiyorum ülkemde, bunun sebebi partilerin hemen hepsinin menfi çıkarlarını ülke çıkarlarının önünde tuttuklarını düşünmem. Oy kaygısı ile yapılan yanlışlar, küçük hesaplar, adam kayırmalar bunlar hiç dürüstçe değil.

 

Bunlar düzeltmek ise bizlerin elinde, kendimize yapılması istemediğimizi başkasına yapmadıkça, hatayı yapan kim olursa olsun hoşgörmedikçe, yanlış yapanlara tepkimizi açıkça gösterdikçe, insanlar mutlaka belli bir rotaya girecektir. Arz talep meselesi bu. Nasıl yönetilmek istiyorsak öyle yönetiliyoruz malesef.

 

Saygılar

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

MaşAllah bakıyorum bizim bilimselci çetin bir siyasetçi çıktı. Evet bende sürekli yazışmalarda bunu ispat etmeye çalışmıştım..

 

Sizin bilimsellikle vs. alakanız yok.. Tamamen ateizm felsefenize uygun siyasi görüşlerini empoze etme gayreti altında Bilimsellik kisvesine bürünüyorsunuz..

Bu yazıları hangi YANLI YAYINLARDAN KOPYALA YAPIŞTIR yapıyorsunuz acaba... Bi zahmet oranın isminide verinde bilelim....Nereye hizmet ediyorsunuz...

Bakın bu bir düşünce ve yorum biçimi...

Sevgili Bilimselci sana daha fazla cevap vermeyeceğim. Gerek yok. Çünkü artık maksat anlaşıldı.

 

Şimdi tespit yapma ve bu işi sonlandırma zamanı geldi.

 

Önceden verdiğin bilgilerden faydalanıyorduk ama son dönemlerdeki mesajlarına bakıyorum artık sende tamamen çelişkiye düştün ve yöntemini değiştirdin..

 

Sevgili forumdaşım bilirsinki matematikte "0" herşeyi yutar.

 

Bu "0" sadece senin sıfırın. Bunu asla unutma. Seni "0" ınla başbaşa bırakıyorum forumdaşım..

Bu da bir düşünce ve yorum biçim...

Bu ülkede, insanlar partilerin taraftarları olma tutkularından vazgeçmedikçe asla gerçekçi olamayacaklar. Türkiye'de pek çok insan bir futbol takımının taraftarıdır, bir partinin taraftarıdır ve bu ikisinin farklı şeyler olduğunu anlayamazlar. Kimi partinin liderine kulüp başkanı muamelesi yapar her ne yaparsa yapsın şakşaklar, kimisi de diğer görüşlere sahip olanların eleştirilerine tahammül gösteremezler ve anında tepki vererek tuttukları partinin açıklarını kapatmaya çalışırlar. İnanç başka bir şey, siyaset başka bir şey ve insanlar kendi dünya görüşlerine yakın olanın yanında olma eğilimini her zaman gösterirler, elbette karşıt görüşler olacak olmazsa işte o zaman büyük bir kısır döngü başlar.

 

Bilimselcinin siyasi görüşünün olması neden şaşırtır ki birilerini. Hepimizin siyasi görüşü var ama bu siyasi görüşün sağlıklı olması için partilerin hepsine eşit mesafede durmak gerekir, birine sempati duyarsanız onun hakkında objektif görüş belirtemezsiniz. Kişisel görüşüme yakın bir parti göremiyorum ülkemde, bunun sebebi partilerin hemen hepsinin menfi çıkarlarını ülke çıkarlarının önünde tuttuklarını düşünmem. Oy kaygısı ile yapılan yanlışlar, küçük hesaplar, adam kayırmalar bunlar hiç dürüstçe değil.

 

Bunlar düzeltmek ise bizlerin elinde, kendimize yapılması istemediğimizi başkasına yapmadıkça, hatayı yapan kim olursa olsun hoşgörmedikçe, yanlış yapanlara tepkimizi açıkça gösterdikçe, insanlar mutlaka belli bir rotaya girecektir. Arz talep meselesi bu. Nasıl yönetilmek istiyorsak öyle yönetiliyoruz malesef.

 

Saygılar

 

Bu da bir düşünce biçimi...

Yorum okuyucunun...

Dost sevgilerle...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

ya 40 yıl sonra ilk defa enflasyon tek haneye indi , bir bu aylık iki haneli oldu , siz bi katkınız yok bari salça olmayın , sizin partiniz neymiş bi de onlara bakalım varmısnız

 

Bütçe 22 yıl sonra fazla verdi

Bütçe ocak-haziran döneminde 2 milyar 423 milyon Yeni Türk Lirası fazla verdi. Böylece 1984 yılından bu yana ilk defa bütçe fazlası ortaya çıktı.

 

Maliye Bakanlığı, bu yılın ilk yarısında 25,3 milyar yeni lira faiz dışı fazla (FDF) ile yıl sonu hedefinin yüzde 78,4'ünün yakalandığını açıkladı. Geçen yıl ilk altı aylık dönemde bu oran yüzde 55,3 düzeyinde bulunuyordu. Bu yıl bütçede faiz dışı fazla 32,264, açık ise 13,996 milyar YTL olarak hedefleniyor. İlk altı ayda merkezî yönetim bütçe giderleri 81,598, gelirleri 84,021 milyar yeni lira oldu. Faiz hariç bütçe giderleri ise 58,723 milyar yeni liraya ulaştı. Giderler yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 14,8, gelirler ise yüzde 22,8 oranında arttı. Vergi tahsilatında geçen yılın ilk altı aylık dönemine göre yüzde 21,3 oranında artış sağlandığını açıklayan Maliye Bakanlığı, "Para piyasalarındaki gelişmelerin bütçe gider ve gelirleri üzerindeki muhtemel etkileri, bakanlığımızca düzenli olarak analiz edilmekte olup bütçe giderlerinde ilave ödenek gerektirecek ya da bütçe gelirlerinden hedeften sapma yaratacak herhangi bir sonuç beklenmemektedir." dedi. Haziranda ise bütçe giderleri 13,066, gelirler 15,184, faiz giderleri 2,813 milyar YTL oldu. Son iki aydır, ayda ortalama 600 milyon YTL transfer yapılan Bağ-Kur'a hiçbir ödeme yapılmazken, yeşil kart harcamaları ve tedavi malzemesi giderlerinde şimdiden yıl sonu hedefi aşıldı.

biz de ülkeyi parselleyip yabancıya satsaydık şimdiye kadar enflasyon kalmazdı ve toprağımız da kalmazdı.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Dünden bugüne hep kanayan yaradır esnafın içler acısı durumu.

Esnafın çığlığını bugüne kadar hiçbir hükümet duymamıştır,

ya da duymuş ama işine gelmemiştir.

Bu ülkede hepimizin bir ekmek için haykırdığını ve çığlık attığını biliyoruz.

Kavgamızı bir ekmek üzerine yapıyoruz.

 

Esnaf her fırsatta üzerine binen olumsuzluklardan şikayetçi.

Esnaf bu konuda yetkililere seslerinini duyuramıyorlar.

 

Ekonominin iyice daraldığı ülkemizde esnaf iş yapamazken bir yandan da

ağır vergilerin uygulanmasıda akıl almaz bir yöntem olarak görülüyor.

 

Esnaf ve sanatkarımız yaşadığı olumsuzluklar neticesindoe her zaman zarar eder duruma düşmüştür.

Siftahsız dükkan kapatmanın yanı sıra kazanmadığı paranın vergisini dahi ödemek durumunda kalmıştır.

Yapılan bu haksızlıklar darboğazda olan esnaf ve sanatkara getirilen ağır bir yüktür.

 

Esnaf ve sanatkarlar ağır vergi koşulları altında ezilirken bu durumu iktidar partileri görmezlikten geldiler.

 

Esnaf ve Sanatkar kesimi yaşam koşullarına göre asgari düzeyde geçimini sağlamaya çalışmaktadır.

Evine ekmek götürmenin derdinde olan ve ekmek teknesini kapatmamanın yollarını arayan esnafımız,

ağır bir vergi yükünü kaldıramaz.

 

Hayat Stantardı Esası vergi uygulaması bir çifte standarttır.

Limited ve Anonim Şirketler karları oranında vergi verirken,

küçük esnaf ve sanatkardan kazanmadığı paranın vergisi alınmaya çalışılmaktadır.

Bu anayasanın eşitlik ilkesi prensibine de aykırı bir durumdur.

 

Bugün çarşıya-pazara çıktığınızda mobilyacısından berberine,

hurdacısından manavına, kuyumcusundan terzisine kadar her alanda hizmet veren

esnaf ve sanatkar yaşanan bu olumsuzluklardan artık yorgun düşmüş.

Hepsinin hali perişan!

 

Kime dokunsanız bin ah işitiyorsunuz. Hepsinin amacı belli. “Evine

ekmek götürmek” Sabahın kör vaktinde geçerler tezgahlarının başına. Gün

boyu çalışıp didinirler.

 

Hergün alışveriş yaptığımız, bulunduğu semti ondan iyi bilmediğimiz,

çocuklarımızın sevimli amcaları, teyzeleri olan esnafımız acısını içine

gömerek devletten gelecek umut kıvılcımlarını beklemektedir.

 

Hükümet ise bozuk ekonominin faturasını esnaf ve sanatkarın sırtına

sarmak istiyor. Bu durum esnafımıza yapılmış büyük bir haksızlıktır.

 

Bakkala, kasaba, manava uygulanan Hayat Standardı esası holding şirketlere ve ortaklarına,

diğer şirketlerin sahip ve yöneticilerine uygulanmıyor.

Ayrıca, trilyonluk faiz ve repo geliri olana da uygulanmıyor.

Dolayısıyla bu zengin kişilerin altlarındaki arabalar, çalıştırdıkları personel,

özel uçağı, yatı hayat standardı vergisine tabi değil.

 

Hayat standardı vergisi Türkiye’de vuku bulduğu şekliyle dünyanın hiçbir ülkesinde uygulanmıyor.

Esnaf şaşırmış bir vaziyette gelişmeleri izliyor.

Mahalledeki Mehmet amcayla büyük alışveriş merkezlerindeki esnaflar arasındaki farkı kaçıran siyasiler, esnafın aç olduğunu bilmiyorlar herhalde.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Buülkede insanlar okumayı sadece magazin basınından yada ucuz ticari makale basınından takip etmese idi bu tip konulardaki yorumlar ve feryatlar çok daha acımasız ve didaktik olurdu.Aslında burada yazı yazanların ve yorum yapanların birçoğu kendi inanç ve siyasal kimliklerini ispat etmeye yönelik çaba içindeler.Çok nadir bu çizginin dışına çıkabilen insanlar var.İnanın onları takip etmekte zorlanıyorum.

BU ÜLKEYİ SEVEN İNSANIN BU SEVGİYİ İDEOLOJİK İÇERİĞİNDE ERİTMESİNE GEREK YOKTUR.

Yarın inandıkları ile ters düştüğünde vatan haini mi olacaktır?

Fakir fukara edebiyatı arkasına sığınmanın işsizlik asgari üçret vs gibi artık anonimleşmiş kelimelerle yorum yapmanın kime ne faydası oldu ki?

Ekonomi üzerine vergi üzerine sayın bilimselci yorum yapıyor(!)

Sirketler kazandıklarını diğerleride kazanmadıklarından vergi veriyormuş.

Gayribilimsel fevkalade yanlış bir yorum

Sanayicisi,esnafı ,işcisi,köylüsü,memuru vergi konusunda hiçbir bilgiye sahip olmadan cıkarlarına yönelik yaygara yaparsa elbette bu kadar ciddi bir vaka komediye dönüşür.Denetimsizlik artar,bulanıklık içinde balık avlamalar da kolaylaşır.Siyasi erk bunun farkına vararak,Bedelleri alınmış kamu hizmetini FAHİŞ FİATA yeniden pazarlar.Yönetimler,kamusal hizmetleri ticari bir ranta dönüştürür ve bir güzel halkı uyutur.Savunma kalıpları üretir.

"Bu konfor bedelsiz olamaz."

Vergi vermek katılımcılıktır.O vergiyi kastıdın ötesinde eritmek vatana ihanettir.Halka ihanettir.Hangi iktidar toplanan vergileri yanlış harcamaktan yargılanıp mahküm edildi.?

Ehh bu kadar karmaşanın olduğu talan ve kurumsal soygunun olduğu yerde bazı partilere yükümlülük yüklemenin ne luzumu var ki?Onlar da tarihsel görevlerini yerine getiriyorlar.

Binlerce saat tartışılabilecek konulardır bunlar.

Bir kasık okyanus suyuna bakarak tüm okyanustaki balıkları sayamayız.

Biz garip bir milletiz.Hem dogruyu svunuruz.Hemde yanlışları yapmakla gururlanırız.

 

sevgilerimle,

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.