Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

tülvent

Önerilen İletiler

İşte Ölüm Yasası!

 

 

 

Kedi ve köpekleri

''Doğal Yaşam Parkı'' adı altında

'DOĞAL ÖLÜM PARKLARI' na dolduracak,

Hayvanlarımızın ölüm fermanı olan

Yeni yasaya HAYIR!

 

 

Lütfen Okuyun!

 

http://www.blognatur...olum-yasas.html

 

 

dqm3.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

ÖLÜM YASASINA HAYIR DEMEK İÇİN MEYDANLARDAYIZ!

 

Ölüm Yasası İçin Harekete Geçen Şehirler:

29 Eylül C.tesi 15:00 / Ankara-Ahlatlıbel

30 Eylül Pazar 14:00 / İstanbul-Taksim Galatasaray Lisesi önü

30 Eylül Pazar 14:00 / İzmir-Konak /YKM önü

30 Eylül Pazar 14:00 / Antalya-M.Paşa Cad. Kapalı Yol Halk Bankası önü

30 Eylül Pazar 14:00 / Aydın-Zafer Meydanı

30 Eylül Pazar 14:00 / Bursa-Kent Meydanı

30 Eylül Pazar 14:00 / Bodrum-Belediye Meydanı

...

30 Eylül Pazar 14:00 / Denizli-Belediye önü

30 Eylül Pazar 14:00 / Eskişehir-Adalar Migros önü

30 Eylül Pazar 14:00 / Tekirdağ-Tuğlalı Park

30 Eylül Pazar 14:00 / Çanakkale-Cumhuriyet Meydanı

30 Eylül Pazar 14:00 / Giresun-Atapark Kent Meydanı

30 Eylül Pazar 14:00 / Mersin-Taşbina önü

30 Eylül Pazar 14:30 /Adana-Atatürk Parkı

30 Eylül Pazar 14:00 /Aydın-Zafer Meydanı

7 Ekim Pazar 14:00 / Ankara-Sakarya Cad. Meydanı

7 Ekim Pazar 14:00 / Trabzon-Ganita önü

07 EKİM 2012 Saat: 14:00 İzmit/KOCAELİ Yürüyüş Yolu Üzeri Merkez Bankası Önü

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

71258_3.jpg

 

 

Hayvan Hakları için Yürüdüler

 

Galatasaray'da toplanan binlerce hayvan hakları savunucusu, Hayvan Hakları Koruma Kanunu'nda yapılması planlanan değişikliği protesto etti. Aralarında spor ve sanat dünyasından tanınmış kişilerin de bulunduğu eylemciler, renkli görüntüler oluşturdu.

 

 

İstanbul/Antalya/Adana- Hayvan Haklari Aktivistleri (HAYVİST) önderliğinde sivil toplum kuruluşları, sanatçılar ve binlerce yurttaş, 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu tasarısını Galatasaray Lisesi önünden Taksim Meydanı’na yürüyerek, alkışlarla protesto etti. “Ölüm Yasasına Hayır” diyen ve eyleme hayvanlarıyla katılan topluluk, sokakta yaşayan hayvanlara “yaşam hakkı” istedi.

 

 

Galatasaray Meydanı’nda toplanan çok sayıda hayvansever “Ölüm Yasasına Hayır”, “Yaşamak onların da hakkı”, “Her eve 3 Kedi” dövizleri taşıdı, “Katil bir yasa istemiyoruz”, “Hayvanlar değil, katiller hapse”, “Tayyip İstifa” sloganları attı. Taksim Meydanı’nda şehitler için 1 dakikalık saygı duruşu gerçekleştiren grup İstiklal Marşı’nı okudu. Hayvanseverlerin bazıları eyleme köpekleriyle birlikte katıldı. Beşiktaş’ın taraftar grubu Çarşı’nın da destek verdiği eylemde bir grup hayvansever, kedi ve köpek kuklaları taşıdı.

 

Ressam Bedri Baykam, sanatçı Nejat Yavaşoğulları, Lale Mansur, Özge Özder’in de aralarında bulunduğu çok sayıda sanatçının da destek verdiği eylemde, hayvanseverler adına basın açıklamasını HAYVİST Yönetim Kurulu Başkanı Asude Ustaoğlu yaptı. 1 temmuz 2004 yılında çıkarılan 5199 yasa ve 2006 yılında çıkarılan yönetmelik gereğince yerel yönetimlerin bu yasanın uygulayıcısı olduğunu anımsatan Ustaoğlu, “Aradan geçen 8 yıl boyunca yasanın yerel yönetimlerle ilgili birimlerince uygulanmaması neticesinde tüm Türkiye’de sokak hayvanlarının kaderine hep ölüm düşmüştür. Meclis’e sunulan yasa teklifiyle 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik yasa tasarısı, sahipli sahipsiz bütün hayvanlarımızı felaketin eşiğine getirmiştir. 2004 çıkarılan 5199 sayılı yasanın hükümlerini 8 yıldır yerine getiremeyen yerel yönetimler bu yasa tasarısı ile aklanacaktır” diye konuştu.

 

Meclis’teki 550 milletvekiline seslenen Ustaoğlu, şöyle devam etti: “Önce vicdanınızı dinleyin, sonra bizi. Meclis’teki yasa tasarısı da cazip görünen bir ifadeyle ‘doğal hayat park’ları oluşturulacağı ve hayvanların buralarda yaşayacağı belirtiliyor. Kediler ve köpekler evcil hayvanlardır, binlerce yıldır insanlarla yaşamıştır. Lütfen yasayı geri çekin.”

 

 

20120930_171147_IST350.jpg

 

 

Antalya'da hayvanlarıyla birlikte yürüdüler

 

Antalya'da 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, yaklaşık bin kişinin katıldığı yürüyüşle protesto edildi. Antalya Hayvan Dostları Derneği, Türkiye Hayvanları Koruma Derneği ve Antalya Veteriner Hekimler Odası tarafından organize edilen yürüyüş, Kazım Özalp Caddesi'nden Attalos Heykeli'ne kadar yapıldı. Ellerinde 5199 sayılı Yasa'da değişiklik yapılmasına yönelik tasarıyı protesto eden dövizler taşıyan hayvan severler, yasa karşıtı sloganlar attı. Yürüyüş sırasında yüzlerine renkli kalemlerle hayvan desenleri çizen minikler dikkati çekti. Hayvanseverler yürüyüşe evcil hayvanlarıyla birlikte katıldı. Yürüyüşü Antalya'da tatilini geçiren yabancı turistler de ilgiyle izledi. Veteriner hekimler yürüyüşe beyaz önlükleriyle katılırken, çeşitli kulüplere üye bisikletliler de yürüyüşteki yerini aldı.

 

 

c0481b44ist-hayvan-haklar-yuruyus.JPG

 

 

Adana'da hayvanseverlerden hayvan kostümlü tepki

 

Adana'da bazı hayvanseverler, ''Hayvan Koruma Kanunu''nda yapılacak değişiklikleri protesto etti. Doğayı Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği (DOHAYKO) üyesi Fatoş Tekbaş, Uğur Mumcu Meydanı'nda yaptığı açıklamada, Bakanlar Kurulu'ndan geçen ve Meclis'in onayına sunulan yasanın Veteriner Hekimler Odası ve Baro Hayvan Hakları Koruma Komisyonu gibi ilgili yerlerden görüş alınmadan hazırlandığını savundu.

 

Kanun teklifine konan ''Sahipli ve sahipsiz hayvanları belediye sınırları içinde veya dışında başıboş bırakmak yasaktır'' maddesiyle sokakların köpeklerden arındırılacağını belirten Tekbaş şunları kaydetti: ''Türkiye'de 35 bin köy var. Bu köylerde hayvancılık ile uğraşan vatandaşların koyunlarını güden on binlerce köpek var. Bu yasa teklifini hazırlayanlar bu ibareyi koyarak köylünün köpeklerini de kapsama altına almıştır. Sokaklarda, köylerde, çiftliklerde, beldelerde, yaylalarda milyonlarca kedi ve köpek var. Belediyelerin bunları canlı olarak toplayacak bir ekibi yok. Toplanan hayvanların bakım ve tedavi imkanları yok. Dolayısıyla kedi ve köpeklerin hepsi 'toplama' adı altında öldürülecektir.''

 

Sokaktaki kedi ve köpeklerin toplanmasının ekolojik dengeyi altüst edeceğini ileri süren Tekbaş, ''Hiç bir hayvan türü tehlikeli olarak tanımlanmamalı, onları yaşamları da tıpkı diğerleri gibi güvence altına alınmalı, ceza ve yaptırımlar hayvana değil onları bu şeklide eğiten sahiplerine uygulanmalıdır'' dedi.

 

Açıklamanın ardından Hatay, Niğde, Kayseri, Mersin ve Osmaniye'den gelen hayvanseverlerin oluşturduğu yaklaşık bin kişilik gurup, yürüyüşe geçti. Sloganlar atarak ilerleyen hayvanseverler, Atatürk Parkı'ndaki Atatürk Anıtı önüne gelerek saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı okudu. Bazı hayvanseverlerin hayvan kostümü giydiği grup, daha sonra dağıldı.

 

 

Bursa

 

Bursa Kent Meydanı'nda toplanan bir grup hayvansever, sloganlar eşliğinde Şehreküstü Meydanı'na yürüdü. Kedi ve köpekleriyle birlikte yürüyüşe katılan hayvanseverler, meydanda oturma eylemi ve çeşitli gösteriler yaptı. Protestoya evcil hayvanları ve çocuklarıyla destek veren hayvanseverler renkli görüntülere sahne oldu.

 

Grup adına basın açıklaması yapan İlknur Haskal, hiç bir dernek ya da kuruluştan destek almadan, sadece 3 kişiyle sosyal paylaşım sitesinde grup kurarak bu organizasyonu gerçekleştirdiklerini söyledi.

 

Haskal, ''Can dostumuz olarak gördüğümüz hayvanlarımızın yaşamımızdan sökülüp alınmasına, uyutularak öldürülmesine, canlı olarak deneylerde kullanılmasına, kadavralarının mama ve derilerinin sanayilerde kullanılmasına, dağlara, ormanlara sürülmesine ve yok edilmesine sonuna kadar karşıyız'' dedi.

 

 

126sokak_hayvanlari.jpg

 

 

Çanakkale

 

Hayvan Severler Derneği (HAYSEV) ile Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) tarafından düzenlenen ''Sokaklarımızı Can'sız Bırakmayacağız'' mitinginde, 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yasa Tasarısı protesto edildi. Hayvan hakları savunucularından bir bölümü köpekleriyle mitingin düzenlendiği Cumhuriyet Meydanı'na geldi.

 

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile Belediye Meclis Üyeleri Celal Karakaş ve Muzaffer Özgen'in de katılarak destek verdiği mitingde katılımcılar hazırladıkları birbirinden ilginç pankartlarla yasa tasarısının geri çekilmesi için seslerini duyurmaya çalıştı.

 

Hayvan Severler Derneği (HAYSEV) Çanakkale Şube Başkanı Esen Öztürk, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'de, başta sokak köpekleri olmak üzere binlerce hayvanın yok edileceği bir sürecin başlatıldığını öne sürdü. Mitinge katılanlar, daha sonra yasa tasarısını eleştiren sloganlar atarak kordon boyundaki Truva Atı'na doğru yürüdü.

 

 

_193199c17d50975d0615616cf3df08059.jpg

 

 

Eskişehir

 

Eskişehir ve çevre illerden gelen hayvanseverler, Adalar Caddesi'nde toplandı. CHP Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt ve Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç'ta eyleme katılarak, tasarıya karşı toplanan imza kampanyasına destek verdi.

 

''Sokaklarda kedi görmek istiyoruz'', ''Hayvanlar candır öldürülemez'' sloganlarının atıldığı, bazı hayvansevenlerin köpekleriyle katıldığı eylemde, bir eylemcinin hayvan kılığında kafese girmesi, bazılarının da yüzlerini kedi şeklinde boyaması ve taşınan renkli pankartlar dikkat çekti.

 

 

hayvan-haklari-icin-birbirlerine-girdiler-3978228_o.jpg

 

 

Edirne

 

Edirne'de ellerinde 5199 sayılı yasada değişiklik yapılmasına yönelik tasarıyı protesto eden dövizler taşıyan hayvanseverler, Saraçlar Caddesi'nde toplanarak kanun tasarısı aleyhine slogan attı.

 

Burada grup adına basın açıklaması yapan Nilüfer Umut Köylüoğlu, hazırlanan yasa tasarısı ile beslenen evcil hayvan sayısına kısıtlama getirileceğini öne sürerek, yasa tasarısının kabul edilmemesi için mücadele edeceklerini söyledi.

 

Köylüoğlu, ''En yakın sadık dostlarımızın, kurulacak doğal hayat parklarına gönderilmesini istemiyoruz. Bugün ya onları koruyacağız ya da ölümlerini seyredeceğiz. Bugün dostlarımız için kanun tasarısına 'hayır' diyoruz'' şeklinde konuştu.

 

 

Bolu

 

Bolu Hükümet Meydanı'nda toplanan bir grup da hayvan haklarını ön plana çıkaran pankart ve dövizler taşıyıp kanun tasarısına tepki gösterdi. Grup adına açıklama yapan Zafer Akkaya, ''Hayvanları koruma kanunu ile kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısında yer alan bazı hükümleri hayvan hakları açısından uygun bulmuyoruz'' ifadelerini kullandı.

 

Hayvan öldürme işleminin ''uyutma'' adı altında meşrulaştırılmaya çalıştığını öne süren Akkaya, ''İnsani bir seçenek, çözüm olarak sunulan, 'uyutma' diye bilinen, solunumu durdurucu iğne ile öldürme yöntemi, bir hak değil, aksine yaşam hakkının sonlandırılmasıdır'' dedi.

 

 

Tekirdağ

 

Ellerinde 5199 sayılı yasada değişiklik yapılmasına yönelik tasarıyı protesto eden dövizler taşıyan hayvanseverler, Üç Kemaller Meydanı'nda toplanarak düşünülen yasa tasarısı karşıtı slogan attı. Grup adına basın açıklaması yapan Cansel Bahadır, yaşayan bütün canlılara saygı duyulması gerektiğini belirterek, tasarıyla hayvanseverlerle sokak hayvanlarının birbirlerinden koparılacağını öne sürdü.

 

Bahadır, ''Ötekileştirmek, hiç bir vicdana, inanca, yönetim şekline, bakış açısına sığmayan bir yaptırımdır. Ötekileştirmek, insan egemen toplumun yüz karasıdır. Bugün sokaklarda beraber yaşadığımız hayvanlarımız, hayatlarımızdan koparılmak isteniyor. Yeni yasada hayvan hastaneleri ve doğal yaşam parkları kurulacağı yer alıyor. Ama bunu yapmayan belediyeler için nasıl bir adli ve idari işlem uygulanacağı, yaptırımların neler olacağı yasada yer almıyor. Bu yasa teklifinde, dışarıda kedi ve köpek kalması tamamen yasaklanmış'' diye konuştu. Gruplar, basın açıklamalarının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

 

 

İstanbul Haber Servisi/AA

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

aydin-da-yuzlerce-kisi-hayvan-haklari-icin-yu-3979235_o.jpg

 

 

Aydın'da Hayvanları Koruma Kanunu tasarısına karşı çıkan yüzlerce kişi, hayvan hakları için yürüdü.

 

 

Aydın'da Hayvanları Koruma Kanunu tasarısına karşı çıkan yüzlerce kişi, hayvan hakları için yürüdü. Yürüyüşte kortejin en ön sırasında yer alan hayvanlar renkli görüntüler oluşturdu.

 

Tbmm'ye sunulan Hayvanları Koruma Kanunu tasarısına Türkiye'nin farklı birçok ilinde olduğu gibi Aydın'da da hayvan severleri harekete geçirdi. 5199 sayılı kanunda yapılacak değişiklikler arasında geçen "uyutma" kelimesiyle ve sokak hayvanlarının toplanarak doğal yaşam parklarına götürülmesine tepki gösteren hayvan severler, kanun tasarısına tepki gösterdi.

 

Aydın merkez Zafer Meydanı'nda toplanan yüzlerce kişilik kalabalık ellerinde pankartlar ve sloganlar eşliğinde İstasyon Meydanı'na kadar yürüdü. Kortejin en ön sırasında yer alan hayvanlar, renkli görüntüler oluşturdu. Sahipleri tarafından Bebek arabasında taşınan iki köpek ile bir bacağı kesilmiş olan diğer bir köpek, yürüyüşün en çok ilgi gören kahramanları oldu. Kalabalık grup 'Kanlı yasaya hayır',

 

'Hayvan katliamına hayır', 'Ölüm yasasını istemiyoruz', 'Uyumayın ki; uyumasınlar. Sokakları cansız bırakmasınlar', 'Yaşam onlarında hakkı', 'Katil değiliz hayvan severiz' ve 'Sessiz kalma, suça ortak olma' gibi pankartlar açıp, sloganlar ve alkışlar eşliğinde yürüdü.

 

Sulupark önünde toplanan kalabalık adına konuşan Aydın Hayvanları Koruma Derneği Başkanı ve İl Hayvan Koruma Kurulu üyesi Şenay Tekinbaş, "Sahipli ve sahipsiz hayvanların belediye sınırları içinde ve dışında başıboş bırakılmaması demek köpeklerin yalnızlığa itilmesi demektir. Ayrıca Türkiye'de 35 bin köy vardır. 5199 sayılı kanunda yapılacak değişiklikler arasında geçen 'uyutma' kelimesi ve sokak hayvanlarının toplanarak doğal yaşam parklarına götürülecektir. Bu yeni yasa teklifi ile çok açık bir şekilde dışarıda hiç kedi-köpek kalmamasını hükme bağlamıştır. Sokaklarda, köylerde, çiftliklerde, beldelerde, yaylalarda milyonlarca kedi ve köpek var. Belediyelerin bunları canlı olarak toplama ekipleri yok, toplanan hayvanlara bakım ve tedavi imkanları ise hiç yok. Dolayısıyla bu hayvanların hepsi toplama adı altında öldürülecektir. Bu yasa teklifi kedi ve köpekler için hazırlanmıştır ve bu bir katliam yasası olacaktır. Lütfen bu kanun geri çekilsin" dedi.

 

Düzenlemeyle evlerde bakılan hayvanların sayısına kısıtlama getirildiğini savunan Tekinbaş, "Meclis'e giden 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu değişikliği yasa tasarısı sahipli sahipsiz bütün hayvanları felaketin eşiğine getirmiştir. 5199 sayılı Yasanın 4a maddesi der ki 'Her hayvan eşit doğar ve yaşama hakkına sahiptir' ama geldiğimiz nokta hayvanların yaşam hakları ellerinden alınmak üzeredir. Gelin hayvanların haklarını elinden almayalım. "Üretimi yasak olmasına rağmen denetim altına alınamayan, dövüştürülmesine engel olunamayan bu ırklara ait köpeklerin 3 ay içinde barınaklara teslim edilmesi öngörülmektedir. Bu kadar ağır bir hayvan katliamına yol ve yön açacağı kuvvetle muhtemel bir tasarının Tbmm'den geri döneceğine inanıyoruz" şeklinde konuştu.

 

Tbmm'ye sunulan Hayvanları Koruma Kanunu tasarısını ıslık ve düdükler protesto eden hayvan severler daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

 

AYDIN

 

 

aydinda-yuzlerce-kisi-hayvan-haklari-icin-yurudu-IHA-20121001AW000081-3-t.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ve çabalar karşılığını görür..flowers.gif

 

ölüm yasası tasarısı geri çekildi..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

hayvanlara.ozgurluk.jpg

 

 

Ahh Radya' m ah, ben de öyle duymuş sevinçten ağlamıştım ama baksana;

 

2 saat önce...

 

TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Erol Kaya, Hayvanları Koruma Kanunu'nda değişiklik yapan yasa tasarısının geri çekildiğine yönelik haberlerin doğru olmadığını söyledi.

 

Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tasarının TBMM Başkanlığı tarafından Komisyona sevkedildiğini hatırlatarak, tali komisyonların düzenleme üzerindeki çalışmalarını tamamlamasının ardından kendilerinin de gündeme alacaklarını bildirdi.

 

Tasarının geri çekildiği yönündeki haberlerin doğru olmadığını ifade eden Kaya, 'Böyle bir şey yok. Süreç, sivil toplum kuruluşları ve diğer kurumlarımızın katılımıyla olgunlaşıp devam edecek' dedi.

 

 

AA

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Elbette toplumumuzun her daim kanayan yarası; varlıkları görüldüğü, bilindiği halde görmezden gelinen ''SOKAK ÇOCUKLARI'' na sahip çıkalım. Onlar ki; hayatta kalabilme savaşı veren içleri acı ve öfkeyle dolu, hepimizin çocukları...

 

Fakat şu an yasallaşacak olan bir kanun değişikliği tasarısı gündemde. Sokak çocukları konusu bundan daha önemlidir diye es geçemeyiz. Can taşıyan her şey önemlidir, korunmalıdır, gereği neyse yapılmalıdır sevgili Oğuz Kaan smile.png

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

ba3y.jpg

 

 

5199 Sayılı kanun değişikliği tasarısı ile tüylü dostlarımızın yaşamları çalınıyor!

Bu duruma izin verecek misiniz?

Unutmayın yaşamları sizin elinizde.

 

BU TASARININ ÇIKMASI YA DA BU TASARIYI ENGELLEMEK YİNE SİZİN ELİNİZDE....

 

HAYDİ O ZAMAN BİR DİLEKÇE DE SEN YAZ!

 

 

DİLEKÇE:

 

Sayın Komisyon Üyeleri

 

Sayın Milletvekilleri

 

4/2 dönemi ve yasama yılı içerisinde 08/02/2012 tarih ve 2/366 esas no ile başkanlığa gelen "5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanununun Bazı Maddelerinin Değiştirilmesi Hakkında Kanun Teklifinin" aşağıda yazılan gerekçelerle geri çekilmesini talep ediyoruz.

 

• Hayvanları Koruma Kanunu hayvanların yaşam haklarının en temel düzeyde koruyan kanun iken, 2/366 sayılı Koruma kanunu değişiklik tasarısı ile hayvan haklarının korunması insan yararı gözetilerek hazırlanmıştır. Doğanın tüm canlılarıyla bir bütün olduğundan hareketle; yaşam karşısında türlerin eşit olduğu ilkesine dayanmayan teklifteki değişiklik önerileri, kanunun esasına aykırı bulunduğundan kabul edilemez.

 

• 2/366 sayılı kanun değişikliği teklifinin 3.Maddesi (z) bendinde “Uyutma” kavramı tanımlanmıştır. Hayvanların uyanmamak üzere uyutulmalarının asıl karşılığının “Öldürmek” eylemi olduğu çok açıktır. Amacı “koruma” olan bir yasada hayvanların “Uyutma” adı altında öldürülme talebi kabul edilemez. Böyle bir yasada olması gereken “hayvanların yaşatılmaları için gerekenlerin ne olduğu” dur.

 

• 5199 sayılı Kanunun 6 ncı maddesindeki değişiklik ile “Mahiyeti itibarı ile salgın ve öldürücü nitelikte olan bir hastalığa yakalanmış olduğu, illerde üç veteriner hekim raporu, ilçelerde ise belediye veteriner hekim ve varsa serbest veteriner hekim/hekimler raporları ile tespit edilen hayvanlar, hayvan bakımevlerinde tecrit, gözlem ve tedavi altına alınır.” denilerek, hayvanların yaşam hakları bir (1) veteriner hekimin mesleki yeterliliğine ve niyetine terk edilmekte olup, böylesi bir öneri kabul edilemez.

 

• Aynı kanun değişikliği teklifinin 8. Maddesinde "Hayvanlar, bilimsel olmayan teşhis, tedavi ve hayvanın en temel hakkı olan yaşam hakkına aykırılık teşkil eden ve acı veren deneylerde kullanılamazlar." denilmiştir. Biliyoruz ki kozmetik ya da silah sanayiindeki deneyler de bilimsel deneyler olarak adlandırılır. Hayvanların da tıpkı insanlar gibi hissetme yeteneği olduğu bilindiğinden onların acı çekmelerine, sakat kalmalarına ve ölümlerine yol açan deneylerin koruma yasası ile meşrulaştırılması kanunun esasına aykırıdır.

 

• Sokak hayvanları, tasarıda “Sahipsiz Hayvan” şeklinde tanımlanmış olup çıkan/çıkarılacak yönetmeliklerin sakıncalarını da ortaya koymaktadır. Hayvanların evcil, yaban, amfibik, kanatlı, büyükbaş, küçükbaş vs olarak tanımlanması bilimselliği işaret ederken, "Sahipsiz Hayvan” tanımlanması bilimsellikle uzaktan yakından ilgisi olmayan, insanı temel alan bir tanımlama olup bu da canlıların yaşam karşısında eşitliği ilkesine aykırıdır. İnsan ile ilgili kanunlarda evli, bekar, eğitimli, cahil vs gibi tanımlamalar nasıl yoksa Hayvan Koruma Kanununda da bilimden uzak tanımlamalar yer alamaz. En fazla hayvanların yaşam alanları tariflenebilir.

 

• Sokaklarda yaşayan hayvanlar kamunun bakmakla, gözetmekle, korumakla sorumlu olduğu hayvanlardır. Bu yönde yükümlülük Yerel Yönetimlerin olup yasa ve yönetmelikle Kısırlaştırılıp, Aşılanıp Yaşadıkları alana geri bırakılan hayvanlarımız yeni yasa tasarısı ile gözlerden uzak orman gibi kent dışı alanlara bırakılamaz. Yönetmelikle tarif edilmiş olan bu ilke yok sayılmamalı, kanunda korunmalıdır.

 

• Hayvanlara kötü muamele, işkence, hunharca hisle yaralama ve öldürme, tecavüz fiillerine verilen cüzi para cezalarının değiştirilerek arttırılmasına ve daha ağır şartlarlarla cezalandırılmasına yönelik herhangi bir önerinin tasarıda yer almaması manidardır. Yine aynı şekilde yurt dışına yapılan hayvan kaçakçılığı ile yurt dışından ülkemize kaçak olarak hayvan sokulmasının önlenmesine dair ağırlaştırıcı cezai öneri getirilmemesi de oldukça manidardır.

 

• Özetle 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve yönetmeliği ile koruma altına alınan hayvanların, 2/366 sayılı tasarı ile yaşam haklarının korunamayacağı çok açık olup, “koruma” açısından 5199 sayılı yasanın çok gerisinde kalmış bir teklifdir.

 

Tüm bu saydığımız nedenlerle 2/366 sayılı Hayvanları Koruma Kanunundaki Değişiklikleri içeren yasa tasarısının geri çekilmesi hususunda gereğini arz ederiz.

Saygılarımızla..

 

Ad-Soyadı

TC Kimlik No

 

 

2/366 sayılı ve 08/02/2012 tarih li 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanununun Bazı Maddelerinin Değiştirilmesi Hakkında Kanun Teklifi Linki: http://www2.tbmm.gov...24/2/2-0366.pdf

 

 

Vee... Dilekçeniz için E-MAİL ADRESLERİ:

 

umut.oran@tbmm.gov.tr ; melda.onur@tbmm.gov.tr ; sena.kaleli@tbmm.gov.tr ; turgay.develi@tbmm.gov.tr ; hursit.gunes@tbmm.gov.tr ; aysenur.bahcekapili@tbmm.gov.tr ; safak.pavey@tbmm.gov.tr ; aliriza.ozturk@tbmm.gov.tr ; mehmetali.ediboglu@tbmm.gov.tr ; aylin.nazliaka@tbmm.gov.tr ; ihsan.ozkes@tbmm.gov.tr ; mahmut.tanal@tbmm.gov.tr ; osman.kaptan@tbmm.gov.tr ; aysenedret.akova@tbmm.gov.tr ; namik.havutca@tbmm.gov.tr ; sakine.oz@tbmm.gov.tr ; ilhan.demiroz@tbmm.gov.tr ; ali.serindag@tbmm.gov.tr ; sedef.kucuk@tbmm.gov.tr ; ayse.danisoglu@tbmm.gov.tr ; dogan.safak@tbmm.gov.tr ; idris.yildiz@tbmm.gov.tr ; sirrisureyya.onder@tbmm.gov.tr ; [email protected] ; safak.pavey@chp.org.tr ; hasip.kaplan@tbmm.gov.tr ; [email protected] ; gulay.dalyan@tbmm.gov.tr ; mehmet.onturk@tbmm.gov.tr ; mehmetsuleyman.hamzaogullari@tbmm.gov.tr ; osman.kahveci@tbmm.gov.tr ; erol.kaya@tbmm.gov.tr ; esref.tas@tbmm.gov.tr ; aydin.sengul@tbmm.gov.tr ; sebahattin.karakelle@tbmm.gov.tr ; resat.dogru@tbmm.gov.tr ; emin.cinar@tbmm.gov.tr ; ahmet.kenan.tanrikulu@tbmm.gov.tr ; emre.koprulu@tbmm.gov.tr ; mehmethilal.kaplan@tbmm.gov.tr ; kemal.degirmendereli@tbmm.gov.tr ; m.serdarsoydan@tbmm.gov.tr ; salih.firat@tbmm.gov.tr ; erol.dora@tbmm.gov.tr ; temel.coskun@tbmm.gov.tr ; tulay.bakir@tbmm.gov.tr ; muzaffer.cakar@tbmm.gov.tr ; abdurrahim.akdag@tbmm.gov.tr ; selcuk.ozdag@tbmm.gov.tr ; huseyincemal.akin@tbmm.gov.tr ; zeki.aygun@tbmm.gov.tr ; osmanboyraz@tbmm.gov.tr ; emineulker.tarhan@tbmm.gov.tr ; abdullahlevent.tuzel@tbmm.gov.tr ; kamer.genc@tbmm.gov.tr ; ertugrul.kurkcu@tbmm.gov.tr ; [email protected] ; [email protected] ; [email protected] ; [email protected] ; [email protected] ; [email protected] ; [email protected] ; [email protected] ; [email protected] ; [email protected] ; [email protected];

 

 

Unutmayın, Yaşamaları Sizin Elinizde!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

:( :( unsure.pngdry.gif92.gif

 

SOKAK HAYVANLARINDAN MECLİSE MESAJ:

 

Dokunulur olmanızı istiyorum !

 

Ben size dokunmak istiyorum !

 

Ama sizin bana dokunmanızı istemiyorum !!!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

@@tülvent Harika olan sensin, çok teşekkür ederim..:kalp:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

523105_10151192064089182_999070430_n.jpg

 

 

 

528552_10151192058829182_1835258913_n.jpg

 

 

 

253143_10151192058679182_1288036761_n.jpg

 

 

 

250517_10151192058504182_305211410_n.jpg

 

 

 

VE ANKARA DA YÜRÜDÜ / 7 EKİM 2012

 

Ankara hayvan severleri bugün sokakları inletti. Sakarya Meydanı'nda toplanan binlerce kişi birkaç kilometre ötedeki Meclis'e seslenerek, "hayvanlarımıza dokunmayın" mesajı verdi.

İzmir, Yalova, İstanbul, Bursa, Çanakkale ve daha birçok ilden destek için gelen diğer hayvan severlerle kol kola yürüyen Ankaralılar bu yasanın asla kabul edilemez olduğunu sloganlarla haykırdı. Aynı gün aynı yerde 2 ayrı eylemin daha olduğu ve Sakarya'nın iptal edildiğine dair söylentiler, hayvanlarının yaşamı için birlik olmanın esas olduğunu unutmayan hayvan severleri etkilemedi. Sahada diğer yürüyüş yapan grupların da desteğini alan hayvan severler, mevzu hayat olunca herkesin birlik olacağını kanıtladılar.

Günlerce HaySev'den haykırdık, bu hiç bir derneğin ya da federasyonun yürüyüşü değildir. Bu sizin, halkın hayvanları için yürüyüşüdür, vicdanınızın yürüyüşüdür dedik. Bugün Sakarya'ya koşan ve böyle günlerde tek bir ses olunması gerektiğini gösterip, vicdanının sesini haykıran tüm Hayvan Severlere teşekkür ediyoruz. Şimdi sıra hükümettedir. Umarız ki haftalardır devam eden halkın çağrısına kulaklarını kapamazlar. Kapadıkları takdirde, biz susmayacağız, taa ki şu an komisyonda bulunan 2 adet yasa tasarısı tamamen geri çekilene ve yaşam hakkına saygı duyulan bir yasa taslağı meclise sunulana kadar...

 

 

 

69181_10151192060669182_708216746_n.jpg

 

 

 

548702_10151192060539182_103368879_n.jpg

 

 

 

581372_10151192061789182_703184686_n.jpg

 

 

 

229854_10151192063364182_512329644_n.jpg

 

 

 

250517_10151192058504182_305211410_n.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

21 ekim 2012 tarihinde,

Haytap öncülüğünde

Saat 14.00 te gerçekleştirilecek olan ve

yeni sunulan yasa tasarısına karşı yapılacak olan mitingler:

 

 

Ankara' da Sakarya Caddesi' nde

İstanbul' da Galatasaray Lisesi önünde

İzmir' de Saat Kulesi' nin orada

Bursa' da Heykel' de yapılacaktır.

 

 

 

522448_10151204084854182_1297964960_n.jpg

 

 

 

Hayvan Hakları Evrensel Bildirisi

(15 Ekim 1978'de Paris UNESCO evinde ilan edildi)

 

1. Bütün hayvanlar yaşam önünde eşit doğarlar ve aynı var olma hakkına sahiptirler.

 

2. Bütün hayvanlar saygı görme hakkına sahiptir. Bir hayvan türü olan insan , öbür hayvanları yok edemez. Bu hakkı çiğneyerek onları sömüremez. Bilgilerini hayvanların hizmetine sunmakla görevlidir. Bütün hayvanların insanca gözetilme, bakılma, ve korunma hakları vardır.

 

3. Hiçbir hayvana kötü davranılamaz, acımasız ve zalimce eylem yapılamaz. Bir hayvanın öldürülmesi zorunlu olursa, bu bir anda, acı çektirmeden ve korkutmadan yapılmalıdır.

 

4. Yabani türden olan bütün hayvanlar, kendi özel doğal çevrelerinde karada, havada ve suda yaşama ve üretme hakkına sahiptir. Eğitim amaçlı olsa bile özgürlükten yoksun kılmanın her çeşidi bu hakka aykırıdır.

 

5. Geleneksel olarak insanların çevresinde yaşayan bir türden olan bütün hayvanlar uyumlu bir biçimde türüne özgü yaşam koşulları ve özgürlük içinde yaşama ve üreme hakkına sahiptir.

 

6. İnsanların yanlarına aldıkları bütün hayvanlar doğal ömür uzunluklarına uygun sürece yaşama hakkına sahiptir. Bir hayvanı terk etmek acımasız ve aşağılık bir davranıştır.

 

7. Bütün çalışan hayvanlar iş süresi ve yoğunluğunun sınırlandırılması ve güçlerini artırıcı bir beslenme ve dinlenme hakkına sahiptir.

 

8. Hayvanlara fiziki ya da psikolojik bir acı çektiren deneyler yapmak hayvan haklarına aykırıdır. Tıbbi, bilimsel, ticari ve başkaca biçimlerdeki her türlü deneyler için de durum böyledir.

 

9. Hayvan beslenmek için yetiştirilmişse de bakılmalı, barındırılmalı, taşınmalı, ölümü de acı çektirmeden ve korkutmadan olmalıdır.

 

10. Hayvanlardan insanların eğlencesi olsun diye yararlanılamaz, hayvanların seyrettirilmesi ve hayvanlardan yararlanılan gösteriler hayvan onuruna aykırıdır.

 

11. Zorunluluk olmaksızın bir hayvanın öldürülmesi yaşama karşı suçtur.

 

12. Çok sayıda yabani hayvanın öldürülmesi demek olan her davranış bir soykırım, yani bir suçtur.

 

13. Hayvan ölümüne de saygı göstermek gerekir. Hayvanın öldürüldüğü şiddet sahneleri sinema ve televizyonda yasaklanmalıdır.

 

14. Hayvanları koruma ve savunma kuralları, hükümet düzeyinde temsil olunmalıdır. Hayvan hakları da insan hakları gibi yasayla korunmalıdır.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

hayvan-haklari-icin-birbirlerine-girdiler-38808.jpg

 

Hayvanseverler Hayvan Hakları İçin Yürüdü

 

Hayvan hakları ile ilgili yasa tasarısını protesto eden çok sayıda hayvansever Galatasaray'dan Taksim Meydanı"na yürüdü. Aralarında ünlü isimlerin de olduğu hayvanseverler, yasa tasarısının geri çekilmesini istedi.

Hayvan hakları ile ilgili yasa tasarısını protesto eden çok sayıda hayvansever Galatasaray'dan Taksim Meydanı'na yürüdü. Aralarında ünlü isimlerin de olduğu hayvanseverler, yasa tasarısının geri çekilmesini istedi.

 

Yüzlerce hayvansever, hayvan hakları için Galatasaray'da biraraya geldi. Hayvan hakları iel ilgili 5199 sayılı yasa tasarısını protesto eden hayvanseverler, Taksim'e yürüdü. Yürüyüşe CHP İstanbul Eski Milletvekili Çetin Soysal, manken Sevda Demirel gibi ünlülerin yanısıra yüzlerce hayvansever katıldı. Ellerinde "5199 Geri Çekilsin" yazılı pankart taşıyan gruba Beşiktaş taraftar grubu "Çarşı" da destek verdi.

 

Hayvanseverlerin arasında bulunan bir grup da Kurban Bayramı'nda hayvanların kesilmesini protesto etti. Grup, "Kurban paralarını ihtiyaç sahiplerini bağışlayın", "Bayramınıza kan bulaşmasın" yazılı pankartlarla yürüdü.

 

Yürüyüşe destek veren manken Sevda Demirel "Her gün sokaklardayız. Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız bu yasayı engellesinler. İkisi de imanlı insanlar. İmanlı insanlar böyle bir şey kabul etmez" dedi.

 

CHP İstanbul Eski Milletvekili Çetin Soysal ise, "Böyle bir kalabalığı burada görmek çok güzel. Hayvanları katletmek günahtır. Onların hakları buraya geldik" diye konuştu. Yürüyüşün ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.

 

 

page_hayvanseverler-hayvan-haklari-icin-tekrar-biraraya-geldi_277364279.jpg

 

 

68325_276610275790710_1455866084_n.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

hayvan_dostu_tarkan_h12938.jpg

 

 

Megastar Tarkan

resmi Facebook sayfasında

yeni hayvan hakları yasa tasarısı için eleştirilerini dile getirdi.

 

İşte o yazı:

 

"İnsanlar karşısında kendisini koruyacak, savunacak anayola kudreti olamayan hayvanlara istediğimiz gibi davranamayız. Güçlü olan haklı köpekle. Bizler kendimiz için eşitlik, kendimizi kollama, koruma şirketler konularında ETİK ilkeler tespit ederken, iş hayvanlara gelince bunları unutuyoruz. Onları ayrı tutarak kendimize uyguladığımız ilkelerden uzaklaşıyoruz. Bu bir tezattır! Onların da mekanları olduğu gözardı edilmemeli.

 

Hayvanın da dinleyicileriyle insan gibi doğmaya, doğru dürüst yaşamaya, korunmaya ve terk edilmeden; açlıktan susuzluktan, hastalanarak değil; doğal nedenlerle ölmeye hakkı vardır. Bence, Hayvanları Koruma Şirketler Kanunu'yla ilgili değişiklik tasarısı, pek çok maddesiyle, tıpkı insandan gibi daire da bu dünyada eşit yaşama hakkına sahip olma fikrine karşı duruyor.

 

Sokaklarda yaşayan hayvanları toplayıp, bir meçhule sürüklemek çağdaş duyarlılığa sığmaz. Ayrıca daire deneylerde kullanılmasının sertifikaya bağlanarak, sanki bu yolla daha az acı çekecekleri izlenimini uyandırmak da yanıltıcıdır.

 

Hayvanlara işkence yapanlara ve onları öldürenlere verilecek cezaların iki yıl hapisle sınırlandırılması, böylece para cezasına dönüştürülebilirliği yüzünden hiçbir caydırıcılık taşımaması da trajik sonuçlara yol açabilir. Yetkililerin, Hayvanları Koruma şirketler Kanunu'yla ilgili değişiklik tasarısı konusunda bir kere daha düşünmelerini ve vicdanlarıyla karar vermelerini umut ediyorum."

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.