Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Ev ödevlerini eğlenceli hale getirmenin yolları


Radya

Önerilen İletiler

Ödev saatleri birkaç hile ile sıkıcı olmayabilir.

 

Ev ödevi ve eğlence, çocukların bağdaştıramadığı iki kelime. Aslında ev ödevlerini yapmak her zaman sıkıcı olmak zorunda da değil. Yapacağınız ve uygulayacağınız birkaç hile ile ödev akşamlarını zorunlu sıkıcılıktan kurtarabilirsiniz. Bunun için anne-babalara birkaç öneri veriyoruz.

 

Öğrenmeyi oyun haline getirin

Ödevin konusu ne olursa olsun, ödevi tamamlamayı oyuna çevirin. Örneğin, matemetik problemlerini görsele çevirin. Bunun için M&M şekerleri kullanabilirsiniz. Problemi onlarla canlandırın ve görsel zekâsına hitap edin. Problemi çözdükten sonra da beraberce afiyetle yiyin.

 

Ders çalışma saatlerinde çocuğu yanınızdan ayırmayın

Sert ve bağırarak ”odana git ve ödevlerin bitene kadar oradan dışarı çıkma” gibi sözler çocuğa ödev saatinin ceza saati gibi algılamasına, aslında bu okul zamanın bir rutini olduğunu anlamamasına neden olur. Eğer çocuğunuz yalnız ödevlerini yapmak istiyorsa, odasında onu belirli ama düzensiz aralıklarla ziyaret edin ve yardıma ihtiyacı olup olmadığını sorun. Eğer hep sizinle ödev yapmak istiyorsa, mutfak masasında ona bir köşe ayırın ve siz işinizi yaparken ona yardımcı olun.

 

Okumak bir macera olabilir

Kitap okumak, çocuğun öğrenme yetilerinin gelişiminde çok önemli rol oynayan faktörlerden biri. Şimdiye kadar tutarlı bir şekilde çocuğunuza kitap okumadıysanız bile bu, geç değildir. Çocuğunuzun ödevini okumak ve içeriğini anlamak bile onun yükünü azaltmaya yeter. Okuma ödevlerinde çocuğunuza yüksek sesle okumasını ve size anlatmasını ve o karakterin neden öyle davrandığını anlamasını isteyin. Konu üzerine konuşun. Çocuğunuzun okuduğunu anladığından emin olun. 1_29f8c28d194f131c003d8d60b16cc7a12_f202f962fb293e34c252c87706dac68b.jpg

Grup içinde çalışın

Eğer çocuğunuz kendisini grup içinde daha rahat hissediyorsa birkaç arkadaşını çağırın ve ödev grup çalışma arkadaşları yaratın. Ödevleri yaparken beraberce çözümler bulacak, konuları daha kolay kavramalarını sağlayacaktır. Eğlenirken öğrenmek belki de sizin çocuğunuza göredir. Bunu keşfedin.

 

Destek sağlamak için hazır olun

Eğer ödev zamanları tüm çabalarınıza rağmen yine can sıkıcı ve uğraş doluysa ve çocuğunuz birşey anlamadığını söylüyorsa sınıf öğretmenine başvurun. Sınıfta da durumu aynı ise özel bir yol izleyin. Yardımcı kitaplar ve yardımcı bir öğretmen ile zaman geçirmesinde fayda görürseniz bunun bir zararı yoktur. Yardımcı öğretmenler çocuğa destek olup onların iyi hissetmelerini ve başarılarını sağlayabilirler.

 

Bu benim kabusum diyebilirim.Oğluma ödev yaptırmak, bir deveye hendek atlattırmaktan farksız! Bu kızımda da böyleydi...Sanırım bana çekmişler...:blushing:

 

Geçenlerde oğlumun öğretmeni okulun kapısında yolumu kesip, onun çok zeki bir çocuk olduğunu fakat ödevlerini düzenli yapmadığını söyledi.Bende ona, elimden geleni yaptığımı hatta sık sık bayılma numarası yaptığımı da söylediğimde, adamın yüzünü kocaman bir gülümseme kapladı ve bana "psikopatttt anneeeeeee" dedi...:lol:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.