Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Allah'ın Dili


halkalıyıldız

Önerilen İletiler

Ben onlara kurandan konuşuyorum,onlar bana "İncil i iyi okuduğunuz belli" diyorlar.Güler misin ağlar mısın?

 

Kur'an, diğer bütün kitaplardan sonra geldiğine göre, kendinden önceki bilgileride kapsar. Dolayısıyla önceki dinler Kur'andan kendilerine ait bir şeyler bulacaklardır mutlaka !

 

saygılar

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 9 yıl sonra...
  • 8 ay sonra...

seyyid ahmet hulusi "rabca" diyor.biz arapca değil rabca okuyoruz.da der.evet rab rabca konuşur.ruh rabca konuşur.rabbimiz allah "selam?" der.cennette.cennette her dilden insan olacağına göre selam nasıl anlaşılır sizce cevabı nedir? belkişu ayet bir ışık tutar diye düşünmekteyim:"Yine göklerin ve yerin yaratılışı ile dillerinizin ve renklerinizin farklı oluşuda O'nun âyetlerindendir."rum22 ...şeytan bize nasıl vesevese verir.anadilimizde değil mi? e öyle ise biz neden anadilimizde rabbimize o şeytandan sığınmayalım ki.kimi cennette arapça kimi fasrça kimi türkçe konuşulacak der.kaygusuz abdal derki:"...cebrail ademe "hey dur?" demiş." o yüzden biz türkoğlu türküz oğuzuz bektaşiyiz türkçeibadet ederiz." eğer adem türkçe konuştu ise vede cennetten inişi ile de bu dil hakim ise ademde havvada türkçe konuştu ise o zaman rabbimiz de türkçe konuştu delilini kullanmaklazım gelir.

...dilbilimsel bir tartışmada ben (ayhan aytaç yazarefendi) dedimki:

...rabbimiz kuranda 25 peygamberden haber verdi ve şöyle dediler şöyle dua ettiler diye bize not vermektedir.yani ibrahim hangi dilde dua etti ise objektif olarak o dilde orijinal verilmesi gerek değil mi? yani ibrahim atamız diyelim ki keldanice dua etti teslim oldu münacaatta bulundu her neyse o dilde kuran bize vermeli değil mi? ama değil dimi.peki dilbilimsel olarak bunu nasıl almamız lazımdır.rabbin sözünü kim değiştiriyor.kim kim kim? ...hımmm ben buldum.CEBRAİL.evet cebrail bütün dilleri biliyor.ademe hey dur diyor ama muhammede bunu arapça söylüyor.rabbin dili tekdir ruhun dilide buna bağlıdır onun için ruh hakkında fazla bir ilim verilmemiştir.ruh bilimciler güya ruhu bilmektedirler halt etmişler.kuran bu konuda ilim verlmedi demiştir.

...isa peygamberin havarileri mucizesinde üzerlerine ateşli diller gelmiş ve her dilde konuşmaya başlamışlar.buda bir mucizedir.babilde toplanan tek ümmet dünyaya dağılsın diye rab dillerini birbirlerine anlaşılmaz kılmıştır.ve böylece diller oluşmuş ayet olmuştur.sonuç olarak diyorumki:rabbin dili tekdir mana dilidir ve ruhça bunu anlamak mümkündür buna göre rabbin ve ruhun dili tekdir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.