Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

YARIN... (AKP'NİN DOĞAL MÜTTEFİKLERİ, ABD.. İslamcı Arap sermayesi.. AB.. Kıbrıs Rumları.. Yunanistan.. Ermenistan.. Talabani.. Barzani.. PKK.. )

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Yarın?..

Bir süreden beri bu köşede iki kırmızı çizgiden söz açılıyor...

Birinci kırmızı çizgi:

Laiklik..

İkinci kırmızı çizgi:

Bölünmezlik..

Bu ikisi "olmazsa olmaz"..

Kim olmaz, ne olmaz?..

Biz olmayız..

Var olmayız..

*

Yarın yapılacak seçim, bu iki kırmızı çizgi üzerine oylamadır...

1) AKP takıyyecidir, sabırlı bir stratejiyle, belli bir sürede, aşağıdan yukarıya doğru bir taktikle, demokrasi görüntüsü altında ve ABD ile birlikte "Ilımlı İslam Devleti Modeli" ni Türkiye'de geçerli kılmak yolunda yürüyor...

Birinci kırmızı çizgi zamanla siliniyor...

2) AKP bu amaca ulaşmak için ABD'ye muhtaç bulunduğundan, Türkiye'nin bölünmesini amaçlamış iç ve dış güçlerle işbirliği yapmak stratejisini güdüyor ya da zorunda kalıyor...

Kuzey Irak'ta PKK'yi himayesine alan ABD'ye AKP'nin boyun eğmesinin gerekçesi bellidir...

AKP'nin "işbirlikçiliği" ikinci kırmızı çizginin de zamanla silinmesine yol açıyor.

*

AKP'nin seçimlerdeki "doğal müttefikleri" kimler?..

Türkiye'de ülke çıkarlarına öncelik verecek bir ulusal iktidarın kurulmasını istemeyen iç ve dış güçler "gayri milli, ümmetçi ve takıyyeci" AKP'yi tutuyorlar..

ABD..

İslamcı Arap sermayesi..

AB..

Kıbrıs Rumları..

Yunanistan..

Ermenistan..

Talabani..

Barzani..

PKK..

Ve bunların diyasporalarıyla birlikte oluşan geniş bir çevre dışarıdan AKP'nin destekçisidir...

İçerde tarikatlar, cemaatler, dinci belediyeler, paradan para kazanan rantiye kesimi de AKP'den yanadırlar...

Medya, büyük çoğunluğuyla, AKP'nin iktidarda kalması için elinden geleni yapıyor, adeta çırpınıyor.

*

Halkı etkilemek, çekip çevirmek, şaşırtmak, uyutmak, gerçekleri gizlemek yolunda büyük seferberlik sürüyor...

Medyada yayımlanan seçim anketlerinde AKP'nin oy oranı yüzde 40, 44, kimi zaman da yüzde 48 olarak gösteriliyor...

Peki, gerçek nedir?..

Serinkanlı bir yaklaşıma gerek var...

Nedir o?..

*

Çeşitli anketler arasında büyük çelişkiler görülüyor; AKP'nin yüzde 30'un altına düştüğünü vurgulayan seçim yoklamaları da var; AKP'ye karşı bir CHP-MHP koalisyonuna yeşil ışık yakacak sonuçları sergileyen anketler kimi gazetelerde boy gösteriyor...

Doğaldır ki 22 Temmuz'da her iki cephede de "sürpriz" olabilir...

Ancak Türkiye'de, sandıktan da çıksa, bir "Ilımlı İslam Devleti" kurulması hayaldir...

Çünkü "İslam Devleti Modeli" demokrasiye aykırıdır...

Demokrasi rejimi oy çoğunluğuyla yetinmez; gerçek demokrasi, temelinde laiklik bulunan bir çağdaş hukuk modelinin düzenidir.

*

22 Temmuz'da sandıktan AKP'ye "dur" diyecek bir sonuç çıkabilirse, laik Türkiye demokrasisi iki kırmızı çizgisini koruyabilecek bilincini sandıkta vurgulamış olacaktır.

c020500.jpg

22temmuz2gw2.jpg

Kaynak: Cumhuriyet / 21 Temmuz 2007

Gönderi tarihi:

amac akp ye karsı dur demek olmamalı.gelın abd ye ab ye somurgecılıge emperyalızme karsı dur dıyelım.akp yı ındırıp yenı bır akp bu ulkenın basına gelmesın..

Gönderi tarihi:

Sayın jön diyor ki;

amac akp ye karsı dur demek olmamalı.gelın abd ye ab ye somurgecılıge emperyalızme karsı dur dıyelım.akp yı ındırıp yenı bır akp bu ulkenın basına gelmesın..

4,5 yıl önce AKP yi destekleyen,islami kesimin önde gelen ideologlarından Ali Bulaç, son yazılarında AKP nin; ABD ve AB organizasyonuyla,ve AKP nin asıl yöneticileri olan danışmanları vasıtasıyla işbaşına, halkın manipüle edilerek getirildiğini ifade ediyor....

Milli Görüşçülerin içinden devşirilerek,Milli Devleti; ekonomik,sosyal ve coğrafi olarak parçalamakla görevlendirilen AKP ye karşı durmak,tıpkı sizin de istediğiniz gibi,ABD ye ve AB ye karşı durmakla eş anlamlıdır.....

Türkiye'mizi içerden çökertmeye bundan sonra ki hiç bir iktidar muvaffak olamaz....

Siz,biz,hepimiz uyandık....Buna cüret edebilecek hiç bir iktidar artık ayakta kalamaz....

Bu nedenle DİPNOT arkadaşın söylemine bütünüyle katılıyorum......Saygılar.....

Gönderi tarihi:
Sayın jön diyor ki;

4,5 yıl önce AKP yi destekleyen,islami kesimin önde gelen ideologlarından Ali Bulaç, son yazılarında AKP nin; ABD ve AB organizasyonuyla,ve AKP nin asıl yöneticileri olan danışmanları vasıtasıyla işbaşına, halkın manipüle edilerek getirildiğini ifade ediyor....

Milli Görüşçülerin içinden devşirilerek,Milli Devleti; ekonomik,sosyal ve coğrafi olarak parçalamakla görevlendirilen AKP ye karşı durmak,tıpkı sizin de istediğiniz gibi,ABD ye ve AB ye karşı durmakla eş anlamlıdır.....

Türkiye'mizi içerden çökertmeye bundan sonra ki hiç bir iktidar muvaffak olamaz....

Siz,biz,hepimiz uyandık....Buna cüret edebilecek hiç bir iktidar artık ayakta kalamaz....

Bu nedenle DİPNOT arkadaşın söylemine bütünüyle katılıyorum......Saygılar.....

:clover:

Gönderi tarihi:

Yarın ya Cumhuriyet Kendine Gelecek Bu Takkiye Bu Din istismarı Son Bulacak Yada Biz Yine Cumhuriyeti Korumak için Meydanlarda Olacağız Ama Görünen O ki Yine Bize Çağlayan yolları Gözüküyor

Şimdi Cumhuriyet zamanı ..................

off6hl2.gif

Atam izindeyim...............................

Gönderi tarihi:

AKP ye karşı durmak,tıpkı sizin de istediğiniz gibi,ABD ye ve AB ye karşı durmakla eş anlamlıdır.....

keske sızın dedıgınız gıbı olsaydı.akp ye karsı olmak abd ye ab ye karsı durabılmek olsaydı.akp nın en karsıtı chp olarak gorunuyor.denız baykalın abd ye karsı bır lafını duydunuz mu ben duydum.teroru bırlıkte ortak calısarak cozecegız dedı.abd deılmı ulkemızı bolmek ıstıyen bop harıtasına denız baykalın bır tepkısını duydunuz mu.yasar buyukanıt cıktı acıklama yaptı terorun arkasında abd vardır dedı.denız baykal nıye soyluyemıyor bu aynı lafı.ab ıle ılıskıler devam abd ye baglılık devam ımf ıle devam gumrukbırlıgıne devam natoya devam.bu nasıl bagımsızlık anlayısı.sadece akpye karsılar abd ye ab ye karsı deıller.partı lıderlerının abd ye abye emperyalızme somurgecılıge soyluyecek bır sozlerı yoksa bızımde onlara verecek oyumuz yok.sadece akp ye karsı durarak bu halktan oy ıstemesınler.bu halk cıktı ne abd ne ab tam bagımsız turkıye sloganları attı.bunu dıkkate alsınlar

Gönderi tarihi:

yukardakı her 2 resımde benım soyledıklerımı dogrular nıtelıkte.sadece akp ye karsı yurutulen bır polıtıka.gonul ısterdıkı akp nın yanında bızı yıllardık cokerten abd ye ab ye emperyalızmede bır ıkı laf soylesınler.demekkı bunlara soyluyecek bır lafları yokmus :)

Gönderi tarihi:

20070721221632tr2.jpg

Devlet Yönetimi Okadar basit birşey değil biranda herşeyin söylenmesini beklemeyin bugün kaptırmışsınız iplerinizi avrupaya amerikaya seçim zamanı Avrupaya Amerikaya salllıyacaksın önemli olan demek değil yapmak ama hiç kimse diyemez ne ab ne abd diye önce tam bağımsız ol bu yolda adımlarını at ekonomik açıdan sonra dersin ne abd ne ab tam bağımsız Türkiye Yanlış anlamayın bende katılıyorum ve altına imzamı Atarım

Ne Abd ne Ab Tam Bağımsız TÜRKİYE

Ama Buna Zaman gerek

Gönderi tarihi:
yukardakı her 2 resımde benım soyledıklerımı dogrular nıtelıkte.sadece akp ye karsı yurutulen bır polıtıka.gonul ısterdıkı akp nın yanında bızı yıllardık cokerten abd ye ab ye emperyalızmede bır ıkı laf soylesınler.demekkı bunlara soyluyecek bır lafları yokmus :)

Düzeltilecek o kadar çok yanlış hesap var ki, hele bir AKP'nin yüzünden kamburlaşmamız düzeltilsin, ona da zaman gelecek.

Gönderi tarihi:
20070721221632tr2.jpg

Devlet Yönetimi Okadar basit birşey değil biranda herşeyin söylenmesini beklemeyin bugün kaptırmışsınız iplerinizi avrupaya amerikaya seçim zamanı Avrupaya Amerikaya salllıyacaksın önemli olan demek değil yapmak ama hiç kimse diyemez ne ab ne abd diye önce tam bağımsız ol bu yolda adımlarını at ekonomik açıdan sonra dersin ne abd ne ab tam bağımsız Türkiye Yanlış anlamayın bende katılıyorum ve altına imzamı Atarım

Ne Abd ne Ab Tam Bağımsız TÜRKİYE

Ama Buna Zaman gerek

bır tv programında denız baykalın sozlerı hala aklımda teroru abd ıle ısbırlıgı yaparak cozecegız demıstı.bızım ulusal cıkarlarımız abd ıle ısbırlıgıne ters ama deılmı

ab nın bızı hıc bır zaman tam uye yapmıyacagı kesın.zaten bunu kendılerı soyluyor.halkın buyuk bır cogunlugu ab ne karsı.1 alalım 2 verelım 3 alalım 1 verelım polıtıkaları devam edecek anlasılan.tatmın etmıyor beklerdım kı ab dende cıkacagız ab gumruk bırlıgınden de cıkacagız demesını beklerdım

hemen sunuda ekleyeyım.once ekonomık sartlardan bahsedıyosun ıste esas sorun burda.ab ev abd bızı somuruyor bu sıstem bu denetım altından cıkmazsak hıc bır zaman ekonomık olarak rahata kavusamayız.

Düzeltilecek o kadar çok yanlış hesap var ki, hele bir AKP'nin yüzünden kamburlaşmamız düzeltilsin, ona da zaman gelecek.

sevgılı mukı bence bızım en buyuk sorunumuz ılk once tam bagımsız olabılmek.ab ve abd denetımı altından cıkmak.ab ve abd denetımı altında bıze hayat yok parcalanma ve bolunme var.ılk yapılması gerekenın bu olması gerekır

Gönderi tarihi:

Sevgili jön demek le olmuyor bu işler Deniz baykal iktidara geldiğimiz gün avrupayla ilişkilerimizi keseceğiz Amerikaya haddini bildireceğiz gibi söylemlerde bulunsa oyunu koştura koştura ona mı vereceksin böyle söylüyor diye ben tam aksine Chp li olmama rağmen böyle konuşsa vermez dim oyumu aklın yolu birdir bunları söylese bile biranda yapamaz buda bir nevi yalan söylemek olur halkı kandırmak olur ama adımlarını atar önlemlerini alır daha sonra Ekonomik özgürlüğümüzü kazanalım şartlar oluşsun aynen bende senin istediklerini isteyeceğim ozaman ama ozaman bu zaman değil mukiye aynen katılıyorum önce bu kamburdan kurtulmamız lazım Siyaset bizim baktığımız pencereden kolay gözüküyor ama hiçbirimiz işin içinde değiliz uzaktan davulun sesi hoş gelir belki sen veya ben parti lideri olsaydık siyasetin içinde olsaydık bizde bunları söylyemiyecektik bu zamanda bu şartlarda ama sen sadece söylemler benim için önemli diyorsan ben işe değil lafa bakarım diyorsan ki sanmıyorum ama yinede örnek vereyim işçi partisi var birzamanlar doları yasaklıycam şöyle yapıcam böyle yapıcam diyordu yaparmıydı sence olabilirmi bumudur bizim seçme kriterimiz ................ kendine iyi bak

Gönderi tarihi:

şu müttefik sıralamasına bakın.

:)

ya bunun ciddiye alınacak bir tarafı yok.

yani bence

Gönderi tarihi:

evet dedıgınız gıbı ab abd ımf nato gumruk bırlıgı bu saymıs oldugum 5 maddede chp acık davransaydı bası dık kararlı bır tutum sergıleyebılseydı oyumu gonul rahatlıgıyla chp ye verırdım.tabıkıde bız sıyasetcı degılız ısın ıcınde degılız burda haklı olabılırsınız.ama ayrıldııgmız noktalar var.ekonomık ozgurluk dıyorsun ab denetımı altında abd denetımı altında nasıl ekonomık olarak ozgurlukten bahsedecegız acaba.bagımsız kararlı bası dık olmadıgın zaman boynunu buker bunların her dedıgını yaparsın.eger tam bagımsız olma polıtıkası ıle yola cıkarsak ne kambur kalır ne akp kalır.hem akp nın bıraktıgı enkazı temızlıyecegız dıyecegız ama bı yandan da ab ye abd ye boyun egecegız.ab ye ve abd ye boyun egdınızı zaman belınızı duzeltemezsınız cokus devam eder demek ıstedıgım bu benım.

Gönderi tarihi:

Tamam Jön sen söyle seçenekleri yapalım mesela

A - Oy vermiyelim

B - Akp ye verelim battığımız kadar battık Dibin dibini görelim ne olacaksa olsun

C -Baraj altında kalacak Kalması kuvvetle muhtemel partilere oyumuzu verelim

D - Uzan a verelim mazot olsun 1 ytl benzin olsun 50 kuruş

E -Bağımsızlara atalım veya İşçi partisinin Radikal söylemlerine oyumuzu verelim

Samimiyetimle şunu söyliyebilirim Tezkere olayı ,Cumhurbaşkanklığı Seçimi ki oy kaybetme pahasına ,Özelleştirmelerdeki Tavrı , Kıbrıs , bu konularda Hep onurlu bir politika izledi söylediklerinden dönmedi çizgisinden sapmadı Yapmadıkları vardır eksiklikleri vardır Yanlışları vardır ama Bir seçim yapma hakkımız var sa buda şu anda bana göre bukadar istikrarsızlığın içinde en istikrarlı duran parti Chp ve diyorki Deniz baykal iktidar olursak ilk işimiz Dokunulmazlıkları kaldırmak Ama bunu devamlı söylüyor öyle böyle değil hayal satmıyor iki anahtar demiyor herkese yeşil kart demiyor ,doları yasaklıycam demiyor İp getirdim Asacağım demiyor (Ki keşke Asılsaydı ama zamanında) bence çok büyük bir adım dokunulmazlıklar,,, gelsede bizde bunun takipçisi olsak

akşam akşam Belki senide Chp li yaparız bir oy bir oydur :)

Gönderi tarihi:

baraj altında kalacak partıler dedıgımız zaman zaten onlar barajın altında kalır.bu bır oyun bununu farkına varmak gerekır.ıste bunlara oy veermeyın bunlar barajı gecemez oyunuz bosa gıder dıyerek ınsanları kandırıyolar onumuze 3-4 tane partı getırıyolar bunlardan bırını sec bunlara oyunu ver dıyolar.onumuze getırmısler 3 tane partı sankı pazardan karpuz secıyoruz. bı kere ben bu oyuna gelmem.

ımzamdada belırttıgım gıbı abd ye abye emperyalızme soyluyecek bır sozlerı yoksa benım gozumde hepsı aynı.

tamam oyumu chp ye verırım ama oyle bedavaya olmaz.akp nın yaptıgı gıbı yardım ısterım 2 kasa bıra olabılır mesela :P secım yasagı gırdı alkol satısıda yasak nerden bulacam 2 kasa bırayı desene

Gönderi tarihi:
AKP ye karşı durmak,tıpkı sizin de istediğiniz gibi,ABD ye ve AB ye karşı durmakla eş anlamlıdır.....

keske sızın dedıgınız gıbı olsaydı.akp ye karsı olmak abd ye ab ye karsı durabılmek olsaydı.akp nın en karsıtı chp olarak gorunuyor.denız baykalın abd ye karsı bır lafını duydunuz mu ben duydum.teroru bırlıkte ortak calısarak cozecegız dedı.abd deılmı ulkemızı bolmek ıstıyen bop harıtasına denız baykalın bır tepkısını duydunuz mu.yasar buyukanıt cıktı acıklama yaptı terorun arkasında abd vardır dedı.denız baykal nıye soyluyemıyor bu aynı lafı.ab ıle ılıskıler devam abd ye baglılık devam ımf ıle devam gumrukbırlıgıne devam natoya devam.bu nasıl bagımsızlık anlayısı.sadece akpye karsılar abd ye ab ye karsı deıller.partı lıderlerının abd ye abye emperyalızme somurgecılıge soyluyecek bır sozlerı yoksa bızımde onlara verecek oyumuz yok.sadece akp ye karsı durarak bu halktan oy ıstemesınler.bu halk cıktı ne abd ne ab tam bagımsız turkıye sloganları attı.bunu dıkkate alsınlar

ABD ye ve AB ye karşı durmak ,,deyince ne anliyoruz,, onlari yok saymak ise yönetim anlayisi üzerine ozaman bütün dünya halklarini yok saymamiz lazim öyle degilmi ,,onlar hegomanya kuruyorsa ,,onlar kadar kurduranlarda suclu,, ozaman kurdurmayacaksin,, rüsvet almayacaksin.. cocuguna gemicik almayacaksin bu ülkeyi adam gibi yönetim ülkeyi tam kapasite calistiracaksin .?

yani hercesit suclu cok,,yönetim anlayislarina bakarsan dünyada herbiri birbirinden suclu.? ozaman gemicik almayan bu ülkeyi ben yönetirim diyen ve köküde saglam olan ,cumhuriyetin temelinden yetismis olan parti vede meydanlara bir cicek bahcesine ceviren halkimiza bir sans vermemiz gerekiyor buda .?

buda

20070721221632tr2.jpg

ozaman yapilmasi gereken senin varmak istedigin hedef o,nedir ve basariya nasil ulasir ilk önce onu tasarla ..!! iyi düsünelim bu sadece örnek ,,

örnegin demokrasi ise ozaman herkese esit mesafe.?

fasizim ise sana zit olan biriyle bile ortak hareket amac hedefe ulasmak .? bu ince ayrintilari iyi hesaplamazsak bu dünyayi kirletenleri hep arka cikmak olur ve o ortamda kaybolur gideriz..amacda o degilmi bizlerin kaybolmasi degilmi.?

jön kardesim bu saatten sonra oylar bölünmez ,,bu ülke hepimizin ,,birileri haric ,,zaten onlar kardeslikten korkuyorlar.?

unutma onurlu dis politika bizleride onurlandirir bizleride sizler kadar korur .. hersey senin durusuna bagli.? yarinlar bu güzel halkin mutlu olmasi dilegiyle ,,mutlu yarinlar. :sorcerer:

Saygilarimla

:shuriken: yamyam frankfurt

Gönderi tarihi:
baraj altında kalacak partıler dedıgımız zaman zaten onlar barajın altında kalır.bu bır oyun bununu farkına varmak gerekır.ıste bunlara oy veermeyın bunlar barajı gecemez oyunuz bosa gıder dıyerek ınsanları kandırıyolar onumuze 3-4 tane partı getırıyolar bunlardan bırını sec bunlara oyunu ver dıyolar.onumuze getırmısler 3 tane partı sankı pazardan karpuz secıyoruz. bı kere ben bu oyuna gelmem.

ımzamdada belırttıgım gıbı abd ye abye emperyalızme soyluyecek bır sozlerı yoksa benım gozumde hepsı aynı.

tamam oyumu chp ye verırım ama oyle bedavaya olmaz.akp nın yaptıgı gıbı yardım ısterım 2 kasa bıra olabılır mesela :P

Chp onu Yapmıyor Canım Bizde Yardım paketleriyle oy toplama yok biz de istismar yok Akp ye git diyecem ama onlarda alkol vermiyorlar :)

baraj altında kalacak partiler diyince mesela Anap Belliydi daha çekilmeden barajın altında kalacağı kendileride gördü çekildi bunu bilmek için gaztelere bakmak gerekmez çevrende konuşunca halkın nabzını tutunca sende anlyorsun zaten

Dp ye gelince şüpheli ama alt gibi geliyor bana Cem uzana gelince Bence Bu sefer süpriz i o yapacak bana göre aşar Boş vaatlerin peşinden gitme sevdamız bitmez bizim

Sp direk alt veriyorum Alt üst iddaa gibi oldu :D eee geriye kim kaldı Mhp Chp Akp

Sen gel chp ye Ver biralar benden karşılıklı tokuştururuz diyecem ama ben pek içmem

haa bu seçim rüşveti değil ikram bizde böyle vermesende canın sağolsun :whistling:

Yarın Görevliyim yatmam gerek Şaka Bir yana Kime verirsen ver Saygılıyız bu herkesin özgür kararı fakat bu kararın içinde Ampul olmazsa çok bahtiyar olurum ki olmayacağı açık

Atam İzindeyim ...............................................

Gönderi tarihi:

sayın efendı turkler tekrar basa donecez anlasılan.sız cok farlklı seylerden bahsedyosunuz ben cok farklı seylerden.

ab olsun abd olsun tamam bu dunyada bır guctur. ne yapalım o zaman boyun egıp teslımmı olalım.ataturk ne yaptı vatanı ısgal edenlerle ısbırlıgı mı yaptı.vatanı ısgal edenler gucluydu bızım dogru durust sılahlarımız bıle yoktu ama ınandık mucadele ettık ve kazanan bız olduk.bu ınancı tasırsak boyun egmeyıp mucadele edersek yıne kazanan taraf bız olacagız.bu ınancımızı asla kaybetmeyelım.efendı turkler sız chp yı savunuyorsunuz ben savunmuyorum fıkır ayrılıkları olacaktır.surda secıme satler kaldı ukemız ıcın hayırlısı neyse o olsun :)

ıyı geceler dream 1907 bende sabah erkenden oyumu kulanıp tatıle gıdecem bende sızın fıkırlerınıze sayglıyım :)

Gönderi tarihi:

sevgili jön'e katılıyorum..kim ne derse desin herşey ortada..fazla söze gerek yok...geçen seçimlerde oy kullanmadım ve çok pişman oldum..şimdide mecburiyetten kullanacağım..içime sinmeden. ama dilerim bu sefer pişman olmam...

onurlu siyaset ve onurlu siyasetçi özlemi içindeki pek çoklarından biri gibi..

Gönderi tarihi:
sayın efendı turkler tekrar basa donecez anlasılan.sız cok farlklı seylerden bahsedyosunuz ben cok farklı seylerden.

ab olsun abd olsun tamam bu dunyada bır guctur. ne yapalım o zaman boyun egıp teslımmı olalım.ataturk ne yaptı vatanı ısgal edenlerle ısbırlıgı mı yaptı.vatanı ısgal edenler gucluydu bızım dogru durust sılahlarımız bıle yoktu ama ınandık mucadele ettık ve kazanan bız olduk.bu ınancı tasırsak boyun egmeyıp mucadele edersek yıne kazanan taraf bız olacagız.bu ınancımızı asla kaybetmeyelım.efendı turkler sız chp yı savunuyorsunuz ben savunmuyorum fıkır ayrılıkları olacaktır.surda secıme satler kaldı ukemız ıcın hayırlısı neyse o olsun :)

Arkadasim ben Türkiyemizi savunuyorum su andaki durus acimiz hani derler ya sirhat köprüsü gibi artik bunu anlamamazlik olmaz..

dis gücler diyoruz .? unutma bizde bir gücüz düne kadarda öyleydik gene öyleyiz bir örnek Amborgoya karsi bile dünün kibrisi

bunu basarmakda buda güc meselesi.. ve gücün ta kendisi .. silahi az olan güc..!!

bizi düsündüren son 5.senede gelinen nokta .? bu farkli olan sey senin bahsettigin.? güc meselesi degil ,,

bir nevi osmanlinin son dönemleri gibi ,,yönetim anlayislarinin getirdigi nokta simdi gelisen dünyada ne yazikki bu noktaya gelmek bes senede yetiyor ikisenede ,,evet bizim geldigimiz nokta ..bu

bu noktadan kurtulmak icin silahi eline al nereye gideceksin kime neden ,,vede neden silahla ,silahla üzerine gelen yokki.?

arkadasim benim dünya görüsüm elbette farklidir haklisin ne kadar farkli bilemiyorum .? onu sen gözlemliyo biliyorsun

benim secenegim bu noktadan kurtulmak ícindir baska partide olabilirdi ..ve öyleydi..? tabiki bu durumdan kurtulmak icin paska parti secenegide var .? yok demiyorum

fakat bugün düsünce itibariyle chp,yi yakin bulmam ben yurt disinda ve Ailemin cogu burda ve biz Avrupada on milyon Türküz. bunda benim karar kilmam daha mantikli görünüyor ..? ve sayin baykala ragmen. chp daha yakin görünüyor..!!

bizlerin gelecegide önemli.? bizleri önem veripte soyup gidenleride cok iyi taniyoruz.? gecen secimde renk degisikti bu secimde ,demokratik haklarimi ondan yana bir dahaki secimde ne olur ..?

onu hep beraber burda yasayacagiz..?

Saygilarimla

:shuriken: yamyam frankfurt

Gönderi tarihi:

siyaset, sadece Türkiye'de degil dünyada da bitiyor.

herşey olumsuz bir şekilde aynılaşıyor.

her sözde girişim birbirinin kötü birer kopyası mesabesinde.

her görüşün, aynı düşünce üzerinde farklı lugat kullanması sadece bir yanılsamadır.

varılmak istenen durak aynı olmakla beraber, mesele, kimin daha fazla oyalama kapasitesi yüksek oldugunun ayırdına varmakdır..

çok sevillen sözde demokrasiye, el üstünde tutuldugu varsayılan cumhuriyet fikrine, sosyal oldugu iddia edilen, aynı zamanda basbas laik bir sistemde yaşandıgı varsayılan ve pek tabi olarak hukukun üstünlügü üstüne gevelenip durulan: bu sayılanların sözde degil özde içini dolduracak ve her ne süretde olursa olsun adaleti ayakta tutacak, adil olmayı en büyük erdem sayacak bir damar yok mu bu dünya üzerinde?...

siyaset bitiriliyor ve kal.....leş....ce bir politikaya insanlar mahkum edilmeye çalışılıyor...

biz ise, hiç bir kıymeti harbiyesi olmayan ideolojilerimiz ugruna birbirimizle çekişip duruyoruz...

adil olmak her yerde farklı bir şeyse, işte o denilen adalet degildir...

Gönderi tarihi:

sayın jön öncelikle merhaba...Bende geri dönüyoruz fikrine katılıyorum ama bu sefer zafer bizim olamiyacak gibi görünüyor.Geçmişte tabiki iman gücüyle kazandık bazı şeyleri silahlarımız yoktu diorsunuz oda doğru...Kazandık...Ama şimdi öyle değil...Bana kalırsa Türkiyemizin kurtulması artık imkansız gibi ne yazıkki...Adamlar nerelerden gelip önce komşularımızı vuruolar..Bu hükümet sıranın bize geleceğini bilmiyormu bu kadar akılsızlarmı...Yılanın başını önceden ezmek gerekirdi...Şimdi öyle iman gücüde yok fazla..Adamlar oradan düğmeye basıor burdan bizi vuruor...Bence Türkiyemizin sonu gelior yavaş yavaş :(

Gönderi tarihi:

cccemıl bu kadar karamsar olmamak lazım.ıman gucune de ıhtıyacımız yok.ulkemızın durumu ortada ama asla umutlarımızı yıtırmemek gerekır.emperyalızmın golgesı altında yapılan secımlerde bu sonucun cıkması normal.ulkeyı bolenler meclısın ıcınde vatanseverler meclısın dısında malesef.bu sıstemın ıcınde bıze cokus bolunme var.ılk hadefımız bu sıstemın dısına cıkmak olmalıdır

Gönderi tarihi:

Seçim sistemi değişmedikçe seçilen vekiller bizim vekillerimiz olmayacak...

Ve meclis halkın meclisi olmadığı gibi demokrasi mecliside olmayacak...

Partiler vatandaşı oy potansiyeli görmekle, kullanmaya devam edecek ve parası olan, genel başkana yakın olan vekil olurken, halkın gerçek temsilcileri dışarıda kalacak...

A partisi, B partisi horoz döğüşü yaparken, tıpkı 70 ve 80'lerde olduğu gibi benim partim senin partini döver geyiğine takılıp bunlar bizim için ne yaptılar, bunlar ülke için ne yaptılar diye düşünmeyeceğiz...

Biz düşünmedikçe bu düzen böyle devam edecek...

Ve halkın büyük çoğunluğu Akp'yi sadece bir parti olarak benimsememezlik etmiyor, onlar bu ülkeye siyasi ve ideolojik zararlar verdiği için tepki gösteriyor... Ama "x" partide aynı şeyi savunacaksa ve kimse Türkiye'nin tam bağımsızlığını önemsemeyecekse, "onurlu üyelik"ten söz edecekse... Aralarında ne fark olacak...

Biz mitingçilere ellerine geçen her fırsatta saldıranların amacı ne?

Bu ülkenin üniter yapısı ne pahasına olursa olsun korunmalı...

Rejim tartışması, ilke tartışması yaptırılmamalı...

Bu ülkenin gerçek sorunlarının üstü örtülmemeli...

Amerika, Avrupa, İsrail bu ülkenin iç işlerine karışmamalı...

Etnik ve dini ayrımcılık yapılmamalı...

Ülkenin değerleri muhafaza edilmeli...

Bunları kim yapıyorsa biz tepkimizi bunlara gösteriyoruz... Ve farkındayız ki tatlı sözlerle, ajitasyonla, mazlum politikalarıyla ve hatta besmeleyle kandırmaca devam ediyor... yola devam...

Gönderi tarihi:
Seçim sistemi değişmedikçe seçilen vekiller bizim vekillerimiz olmayacak...

Ve meclis halkın meclisi olmadığı gibi demokrasi mecliside olmayacak...

Partiler vatandaşı oy potansiyeli görmekle, kullanmaya devam edecek ve parası olan, genel başkana yakın olan vekil olurken, halkın gerçek temsilcileri dışarıda kalacak...

A partisi, B partisi horoz döğüşü yaparken, tıpkı 70 ve 80'lerde olduğu gibi benim partim senin partini döver geyiğine takılıp bunlar bizim için ne yaptılar, bunlar ülke için ne yaptılar diye düşünmeyeceğiz...

Biz düşünmedikçe bu düzen böyle devam edecek...

Ve halkın büyük çoğunluğu Akp'yi sadece bir parti olarak benimsememezlik etmiyor, onlar bu ülkeye siyasi ve ideolojik zararlar verdiği için tepki gösteriyor... Ama "x" partide aynı şeyi savunacaksa ve kimse Türkiye'nin tam bağımsızlığını önemsemeyecekse, "onurlu üyelik"ten söz edecekse... Aralarında ne fark olacak...

Biz mitingçilere ellerine geçen her fırsatta saldıranların amacı ne?

Bu ülkenin üniter yapısı ne pahasına olursa olsun korunmalı...

Rejim tartışması, ilke tartışması yaptırılmamalı...

Bu ülkenin gerçek sorunlarının üstü örtülmemeli...

Amerika, Avrupa, İsrail bu ülkenin iç işlerine karışmamalı...

Etnik ve dini ayrımcılık yapılmamalı...

Ülkenin değerleri muhafaza edilmeli...

Bunları kim yapıyorsa biz tepkimizi bunlara gösteriyoruz... Ve farkındayız ki tatlı sözlerle, ajitasyonla, mazlum politikalarıyla ve hatta besmeleyle kandırmaca devam ediyor... yola devam...

cok guzel yazmıssın ablacım :clover: malesef yola devam cokmeye devam

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.