Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Kır düğünü hakkında bilgisi olanlar varmıdır.

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

kırda yapılır..arı falan börtü böcek çok olur..dıkkatım dıkkattır..her an yağmur yağabilir..en dikkat edilesi konuda dans ederken çimenlere atılmış olan gübrelere basılmaması hususudur..çiçek kopartmak yasaktır..müziğin sesini istediğin kadar açabilirsindir..etraf açıktır..istif edilmiş mangallarda sosis pişirebilirsinizdir..güzeldir..kırdır..düğündür..

--merak etmişizdir..gelinde güzelmidir.. :blushing:

--saçlarınız birlikte kırlaşsın..Allahta bir yastıkta kocatsın..saygılardır.. sevgilerdir.. ;) ..... :)

hangi şehirdir sizinki bilmem ama..mersin de böle bir yer var..Armada nın sahil tarafı bu işler için tahsis edilmiştir..by by

Gönderi tarihi:

Genellikle gelin kızımızın diretmesiyle gündeme gelir. Yağmur riski, zemin yumuşaklığı (topuklu giyenler için), rüzgar, börtü böcek vs gibi dertleri vardır. Bununla birlikte halay, uzun eşek ve yaylım ateşi'ne müsaittir. Bu tür organizasyonlar için işletilen yerleri tercih etmeyip, piknik yapılan yerlere giderseniz yurdum mangalcılarının yağlı mavi dumanlarıyla maymun olma ihtimaliniz de aklınızda bulunmalıdır.

Evleneceğimiz kızın çok fazla Hollywood filmi izlememiş olmasına dikkat edelim derim ben. Yoksa sonuç anlattığım gibi olabilir.

Gönderi tarihi:
Genellikle gelin kızımızın diretmesiyle gündeme gelir. Yağmur riski, zemin yumuşaklığı (topuklu giyenler için), rüzgar, börtü böcek vs gibi dertleri vardır. Bununla birlikte halay, uzun eşek ve yaylım ateşi'ne müsaittir. Bu tür organizasyonlar için işletilen yerleri tercih etmeyip, piknik yapılan yerlere giderseniz yurdum mangalcılarının yağlı mavi dumanlarıyla maymun olma ihtimaliniz de aklınızda bulunmalıdır.

Evleneceğimiz kızın çok fazla Hollywood filmi izlememiş olmasına dikkat edelim derim ben. Yoksa sonuç anlattığım gibi olabilir.

yaaaaa taylan abi çok kötüsün :(

fikrinizi almak istemiştim sadece , kır düğünü derken çok şarafatlı değil herkezin eğleneceği ,oynayıp zıplayıp kafa dağıtacağı bir gün olmasını arzulamıştım kısmetse 2 eylül istanbulda sizede uyarsa aramızda görmekten mutluluk duyarız :P

mangalcılarmı iyyyyyh korkunç facia olur düşünmek bile istemiyorum -_-

Gönderi tarihi:

aslına bakarsanız bendeniz bir cins-i latif olarak bu şövenist üyelerin tam karşısında cümleler kurup hemicnsimi desteklemek isterdim lakin kır düyünü bence de manasız bi aksiyondur ki zaten düğün mevhumu da kendi içinde manasız bişeydir kanaatindeyim ben... hem taaa kır alanında düğün yap millet oralara nası gelecek...börtü böcek akrep yılan olur hem oralarda...gereksiz bişey çok istiyosan köy düğünü yap derim... ben çok güzel keşkek kararım misal... biliyorum taylan da çok güsel halay çeker... daha ne?

Gönderi tarihi:

Köy düğünü denen aktivite kır düğünü'ne nazaran daha sabit bir zemindedir. Topuklar sağlamdadır nispeten ama zemin yine stabilizedir.(stabilize: Ana yapısı olarak sertleştirilmiş toprak zemin üzerine orta büyüklükte çakıllı kum serilip sıkıştırılmasıyla oluşturulur. kaynak: vikipedi.org)

Ancak ve ancak şehirlilerin anlayacağı haliyle foseptik, Anadolu insanın bileceği şekilde tezek kokuludur mekanımız, mis missss.

Yılan yoktur, börtü böcek muhtemel tabii ki. Ama eğlenceli yanı 40 wattlık on'larca ampul altında yapılan danslardır, buna ben halay derim, Nazan teyzem Zeybek der, sen horon dersin, eğlenilir.

Emperyalist olduğumdan değil, daha steril ortamlarda hayal etmişimdir kendimi. O yüzden bekarım sanırım :)

Gönderi tarihi:

bende kır düğünü veya köy düğünü yapacam horonlar tepilecek biz sığmayız salona falan horongm0.gif

:sorcerer: bence istanbulda değilde memletenizde yapsanız daha uygun olur hem yer bakımından hem maddi açıdan...ama bu seferde tanıdıklarınızın çoğu burdaysa gelemezler bide o var... :online2long:

Gönderi tarihi:
gel kır düğününü bizim bahçede yap kıss ne güzel işte büyük yeşilmi yeşillll :P

tamam olur neden olmasın çalsın advullar zurnalar ya istediğim zaten sosyete tarzı deildi beyaz papatyalarlan taç güzel beyaz bir gelinlik açık hava daha ne olsun hepinizi beklerim form buluşması dioduk gelinişte orda buluşalım bundan iisi şamda kayısı dimi yani :sorcerer:

Gönderi tarihi:

amiinnnn

nerde o günler sabırsızlıkla evleneceğim günü bekliyorum ama koca yok kıs

evde kaldımmmm

ama bütün forum bizim bahçeye sığmaz taunas gelirse ben oynamam kıss :shifty:

Gönderi tarihi:
Köy düğünü denen aktivite kır düğünü'ne nazaran daha sabit bir zemindedir. Topuklar sağlamdadır nispeten ama zemin yine stabilizedir.(stabilize: Ana yapısı olarak sertleştirilmiş toprak zemin üzerine orta büyüklükte çakıllı kum serilip sıkıştırılmasıyla oluşturulur. kaynak: vikipedi.org)

Ancak ve ancak şehirlilerin anlayacağı haliyle foseptik, Anadolu insanın bileceği şekilde tezek kokuludur mekanımız, mis missss.

Yılan yoktur, börtü böcek muhtemel tabii ki. Ama eğlenceli yanı 40 wattlık on'larca ampul altında yapılan danslardır, buna ben halay derim, Nazan teyzem Zeybek der, sen horon dersin, eğlenilir.

Emperyalist olduğumdan değil, daha steril ortamlarda hayal etmişimdir kendimi. O yüzden bekarım sanırım :)

biz sizin gibilere daha çok seçkinci demeyi yeğliyoruz taylancım bey abi... oysa o yüzlerce sarı ampulün altında söylenen, yüksek yüksek tepelere türküsü ya da hep bi ağızdan aşk edilen izmirin kavakları türküsü bence tüm komparsitalardan daha manalı ve etkileyicidir....

siz bu sene de bekar geziniz reca ediceem...:P

(sataşacak kimseyi bulamadım sana sardım...bi kaç gün idare edersen sevinirim...)

Gönderi tarihi:

size bir sır verem mi...ben düğünlerde davul zurnaya bayılırım...bir kere gittiydim köy yerinde bir düğüne ayy nasıl içlice çalmaktadır zurnaaa..ya davul..nasıl vurmaktadır..da vurmaktadır..bahtına bahtına ..kara karaa...sonrasında bir mihriban türküsü çığrılmaktadır..sıra atkıya geldiğinde...kızın babasından hamile irice bir hollanda ineği pistte durmaktadır..karıncalanmış kafam..köy yufkası ve etli pilavdan zafiyet geçirmiş ben figgaro..soğuk soğuk içerken yayıktan yeni çıkmış ayranı..yanımda sıkılan bir tüfeng..ve kalakalmışlığım..üstümde ayran dökülü gömleğimleeee...kaçmıştım oracıktan evet..kaçmış...düğün yerinin az ötesindeki kırlara..ve bikaç kafa dengi arkadaşımla kurduğumuz çilingir sofrasında..kırda, çayda çıra oynarcasına içişimiz...ve geçişimiz kendimizden...

---yanii..uzun lafın kısası kırda en güzeli..domates sandığından kurup çilingir sofrasını..bayır aşağı manzara eşliğinde içmektir rakıyı..uzaktan da hoş hoş gelen davulun sesiyleee..

--sen ne dersin bu duruma asiyeeee...ve de taylan abiii...gönlümde yatar verilirken bir konçerto beyaz gelinliğiyle biriciğim...ve vals..ve şarabın en kırmızısı..ama..amaaa işteee...kafam karışık...

Gönderi tarihi:
biz sizin gibilere daha çok seçkinci demeyi yeğliyoruz taylancım bey abi... oysa o yüzlerce sarı ampulün altında söylenen, yüksek yüksek tepelere türküsü ya da hep bi ağızdan aşk edilen izmirin kavakları türküsü bence tüm komparsitalardan daha manalı ve etkileyicidir....

siz bu sene de bekar geziniz reca ediceem... :P

(sataşacak kimseyi bulamadım sana sardım...bi kaç gün idare edersen sevinirim...)

Siz benim gibilere seçkinci diyorsunuz demek, bunu bir kez de annemlerin yanında tekrar etmenizi istirham ediyorum. İyi bir şey yaptığımdan filan da bahset biraz. Janjanlı, dantelli, entelli cümleler olsun havada. Kandırmamız lazım.

Bu sene de bekar gezerim problem değil. Otuz senedir en iyi yaptığım iş. Ama bununla size nasıl bir fayda sağlayacak olduğumu çözebilmiş de değilim.

Gönderi tarihi:
Siz benim gibilere seçkinci diyorsunuz demek, bunu bir kez de annemlerin yanında tekrar etmenizi istirham ediyorum. İyi bir şey yaptığımdan filan da bahset biraz. Janjanlı, dantelli, entelli cümleler olsun havada. Kandırmamız lazım.

Bu sene de bekar gezerim problem değil. Otuz senedir en iyi yaptığım iş. Ama bununla size nasıl bir fayda sağlayacak olduğumu çözebilmiş de değilim.

sevgili okur,

bir forum klasiği yapacağım...öncelikle konuyla ilgili bi kaç cümle edip daha sonra çok bilmiş taylan beyciime sataşacağım izninizle :

kır düğünü manasız bi özentidir. benim bildiğim düğün salonda ya da açık hava mekanlarında olur. klasik düzen oturulur. kır düğünü yapan kadının kişiliğinden şüphe ederim muhtemelen anap'a oy veriyordur. dini inancı kuvvetli olmamakla beraber, arada amin,inşallah filan der, hande yener dinler,hülya avşarı beğenir.

taylancı bey : sizin bekarlığınız bena şu bağlamda bi yarar sağlayacaktır ki ; korkarım sizin de illa kır düğünü isterim diye tutturacak bi zevceniz olacak ve biz karşılaştığımızda bu şahane insan ; benim içimde kafasına sert bi cisimle vurma isteği uyandıracaktır.

Bu sebeple, hayatımın geri kalanını mapus damlarında değil de özgür geçirmem için

bekar geziniz reca edicem...

Gönderi tarihi:
sevgili okur,

bir forum klasiği yapacağım...öncelikle konuyla ilgili bi kaç cümle edip daha sonra çok bilmiş taylan beyciime sataşacağım izninizle :

kır düğünü manasız bi özentidir. benim bildiğim düğün salonda ya da açık hava mekanlarında olur. klasik düzen oturulur. kır düğünü yapan kadının kişiliğinden şüphe ederim muhtemelen anap'a oy veriyordur. dini inancı kuvvetli olmamakla beraber, arada amin,inşallah filan der, hande yener dinler,hülya avşarı beğenir.

taylancı bey : sizin bekarlığınız bena şu bağlamda bi yarar sağlayacaktır ki ; korkarım sizin de illa kır düğünü isterim diye tutturacak bi zevceniz olacak ve biz karşılaştığımızda bu şahane insan ; benim içimde kafasına sert bi cisimle vurma isteği uyandıracaktır.

Bu sebeple, hayatımın geri kalanını mapus damlarında değil de özgür geçirmem için

Bence kız Anap'lıysa, oğlan da biraz MHP'lidir. Ateş etme, teyze vurma, zurnacı öldürme gibi aktiviteleri kendilerinden pek çok kez gördük, işittik. Ayrıca oğlanın isteği ile o düğünde Cengiz Kurtoğlu'ndan bir parça çalmazsa, ben o düğünün hep eksik kaldığına inanırım.

Nazan Hanım Teyzecim, kır düğünü yapmam, yapanı sevmem, yapanları sevenlerle evlenmem, koşarak uzaklaşırım.

Gönderi tarihi:
Bence kız Anap'lıysa, oğlan da biraz MHP'lidir. Ateş etme, teyze vurma, zurnacı öldürme gibi aktiviteleri kendilerinden pek çok kez gördük, işittik. Ayrıca oğlanın isteği ile o düğünde Cengiz Kurtoğlu'ndan bir parça çalmazsa, ben o düğünün hep eksik kaldığına inanırım.

Nazan Hanım Teyzecim, kır düğünü yapmam, yapanı sevmem, yapanları sevenlerle evlenmem, koşarak uzaklaşırım.

eee Yani taylan abeyy seni kırda bayırda görmiycezmi yanim dügüne gelmiycenmi yaa bak şimdi olmadı lütfenn arkadaşın saadetiyle oynamayınız teşrifinizi bekleriz...

julyana kısss mutluluklar.

tüm bekarların darısı başına der iken kendi başımada az buçuk isterem..

Gönderi tarihi:
amiinnnn

nerde o günler sabırsızlıkla evleneceğim günü bekliyorum ama koca yok kıs

evde kaldımmmm

ama bütün forum bizim bahçeye sığmaz taunas gelirse ben oynamam kıss :shifty:

Tamam canım o gelmez olur biter sen yeterki gel oyna :sorcerer:

ogünlerde gelir bir bakmışsın evlenmişsin bellimi olur zaman herşey zaman gösteriyor işte :stuart:

Gönderi tarihi:
sevgili okur,

öncelikle yanıtlarınızı dikkatlice okumuş olup size bir kaç cümle söylemek istiyorum 1 cisi herkes herkesin düşünce yapısını beyenir yada beyenmez tercih kişiye kalmıştır ama kırıcı olmadığın takdirde saygı duymak zorundasınız ve insanların dini inancı hakkında kesinlikle yorum yapamassınızbuna hakkınız yok hangi şarkıcıları dinleyip dinlemediğimizde sizi hiç ilgilendirmez ve herkesin düşncesi yapısı kendine aittir ben size özellikle fikrinizi sormuyorum daha ziyade bildiğiniz yerler varmıdır yokmudur bunu sitedeki arkadaşlarla paylaşmak istemiştim kır düğünü yapan kadının kişiliğinden şüphe ederim demişsiniz şüphe edilcek ne var konu kır düğünü istemiş olması' mı ? niye layla yada reyna gibi bir ortamlarda yapılsa dahamı hoş olurdu oraları küçümsemiyorum tabiki herkesin bütçesine hitabeden uygun mekanlardır ama konu farklı sonuçta benim güzelim memleketimde düğün yapmak ağrıma gitmez daha ziyade benim için büyük bir ''onur''dur hiçte sorun olmaz sevdiğim dostlarımın çevremin benimle memeleketime kadar geliceğini bilsem ordada yaparım biz anadolu çocuğuyuz merak etmeyin geldiğimiz yeri iyide biliriz sonradan görmelerle karıştırmayın lütfen heryere ayakta uydururuz siz sosyete kesimiyle karıştırdınız bizleri düğün salonlarını sevmiyorum çünki ruhum daralıyor, boğuluyorum açık hava kırda bayırda neresi olursa olsun istiyorum kır düğünü yani kokteyl'li partili deil, yazdıklarınızla o zaman bende sizi eleştireyim aklınızdan şüphe edeyim yazılarınız bana çok mantıksız diye bu çok mantıklı bir davaranışmı olur sorayım sizi .. ayrıca insanların bekar gezip gezmemesi sizi niye bu kadar ilgilendiriyor bunuda hiç anlamış deilim :devil:

Gönderi tarihi:

taylan abi burda bir fikir sorduk niye konuyu saptırıyorsunuz ayrıca hiçbir partiyi tutmuyorum bu yeterlimi ? dediğim gibi düşüncenize saygı duyarım .... :unsure:

Gönderi tarihi:
size bir sır verem mi...ben düğünlerde davul zurnaya bayılırım...bir kere gittiydim köy yerinde bir düğüne ayy nasıl içlice çalmaktadır zurnaaa..ya davul..nasıl vurmaktadır..da vurmaktadır..bahtına bahtına ..kara karaa...sonrasında bir mihriban türküsü çığrılmaktadır..sıra atkıya geldiğinde...kızın babasından hamile irice bir hollanda ineği pistte durmaktadır..karıncalanmış kafam..köy yufkası ve etli pilavdan zafiyet geçirmiş ben figgaro..soğuk soğuk içerken yayıktan yeni çıkmış ayranı..yanımda sıkılan bir tüfeng..ve kalakalmışlığım..üstümde ayran dökülü gömleğimleeee...kaçmıştım oracıktan evet..kaçmış...düğün yerinin az ötesindeki kırlara..ve bikaç kafa dengi arkadaşımla kurduğumuz çilingir sofrasında..kırda, çayda çıra oynarcasına içişimiz...ve geçişimiz kendimizden...

---yanii..uzun lafın kısası kırda en güzeli..domates sandığından kurup çilingir sofrasını..bayır aşağı manzara eşliğinde içmektir rakıyı..uzaktan da hoş hoş gelen davulun sesiyleee..

--sen ne dersin bu duruma asiyeeee...ve de taylan abiii...gönlümde yatar verilirken bir konçerto beyaz gelinliğiyle biriciğim...ve vals..ve şarabın en kırmızısı..ama..amaaa işteee...kafam karışık...

yaw ne diim ben bi çuval inciri berbat etmişim yahu... kır düğünü en güsel bişeydir figgarom çift gli yoldaşım... kızıyolar soona...amin de sen...

Gönderi tarihi:

Eskiden kalma bir alışkanlığı vardır yurdum insanının. Örnekleyerek izah edeyim;

Hatırlarsınız, Hamam diye bir film vardı. Filmdeki delikanlıların cinsel tercihlerini bahane eden Hamamcılar Derneği ayaklandı. "Böyle film istemezüüüük"

Yine hatırlarsınız, Erol Köse'nin Dr. Erol Bey diye bir şarkısı ve buna çektiği bir klibi vardı. Klipteki hemşirelerin kıyafetlerinden Türk Hemşireler Derneği rahatsız oldu. "Biz böyle hemşireler değilüüüüük"

Şimdi burada Nazan Teyzem'in ve benim yaptığım/yaptığımız şey şudur;

Kimsenin dünya görüşü, siyasi anlayışı, müzik zevki veya maddi imkanlarıyla bir alıp veremediğimiz bir husus yoktur. Eğer ki bu tespitlere saplanıp kalırsanız, yapdığımız enlerce yakıştırmanın içerisinden bunları ince ve özenli bir art niyet ile seçtiğinizi düşünürüm.

Sürç-i lisan etmişsem affola, derdim amacım hoş vakit geçirmek/geçirtmekti. Allah'tan mutlu bir ömür, kutlu bir yuva dilerim.

Saygılar.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.