Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 10 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 10 Temmuz , 2007 " Ülke soyulurken vatandaş yoksullaşıyor... AKP ve yandaşları kazanıyor" "Oğlu 4 yıl önce burslu okuyordu, şimdi 3 milyon dolara gemi aldı... 'Yola Devam'mış..." Ülkeyi soyanlara, yolsuzluk yapanlara, halktan çalanlara oy verilmemesini istiyoruz... İşte AKP'nin 22 ayrı yolsuzluğu... Ayda 9 milyar lira maaşla geçinemeyen bir Başbakan. Naylon fatura düzenlemekten sanık bir Maliye Bakanı. Bir arsa satışından bir trilyon lira kâr eden ama vergi vermeyen Maliye Bakanı. 13 günde 219 yol ihalesi. Yeşil kartlı AKP'li müteahhit. Hortumcular VIP salonunu kullanmaya devam ediyor. Hortumcu helikopteriyle hortumcu köşküne giden bir Başbakan. İhalesiz 2 milyon dolarlık iş alan AKP'li. Hortumcudan pahalıya al, yandaşına ucuza sat. Devletin 51 milyon dolarlık fabrikası, AKP yandaşına 1.1 milyon dolara satıldı. Ver ihaleyi kap milletvekilini. İçişleri Bakanı'nın işbitirici oğlu. İhaleye fesat karıştıran Milli Eğitim Bakanı. Özelleştirme yağmasına örnek. Yağmaya devam, 4.5 ayda 4 misli kâr. Ulaştırma Bakanı'nın oğlu nasıl gemi sahibi oldu? AKP'nin ulusal yolsuzluk markası: OFER AKP'nin yerel yolsuzluk markası: ALİ DİBO. Bir Başbakan dokunulmazlıkların kaldırılmasını neden istemez? AKP neden yolsuzlukların üzerine gidemiyor? AB Türkiye'deki yolsuzluklar konusunda ne diyor? AKP'nin yolsuzluklarını, AKP'li milletvekilleri nasıl itiraf ediyor Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 10 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 10 Temmuz , 2007 " Ülke soyulurken vatandaş yoksullaşıyor... AKP ve yandaşları kazanıyor" "Oğlu 4 yıl önce burslu okuyordu, şimdi 3 milyon dolara gemi aldı... 'Yola Devam'mış..." Ülkeyi soyanlara, yolsuzluk yapanlara, halktan çalanlara oy verilmemesini istiyoruz... İşte AKP'nin 22 ayrı yolsuzluğu... Ayda 9 milyar lira maaşla geçinemeyen bir Başbakan. Naylon fatura düzenlemekten sanık bir Maliye Bakanı. Bir arsa satışından bir trilyon lira kâr eden ama vergi vermeyen Maliye Bakanı. 13 günde 219 yol ihalesi. Yeşil kartlı AKP'li müteahhit. Hortumcular VIP salonunu kullanmaya devam ediyor. Hortumcu helikopteriyle hortumcu köşküne giden bir Başbakan. İhalesiz 2 milyon dolarlık iş alan AKP'li. Hortumcudan pahalıya al, yandaşına ucuza sat. Devletin 51 milyon dolarlık fabrikası, AKP yandaşına 1.1 milyon dolara satıldı. Ver ihaleyi kap milletvekilini. İçişleri Bakanı'nın işbitirici oğlu. İhaleye fesat karıştıran Milli Eğitim Bakanı. Özelleştirme yağmasına örnek. Yağmaya devam, 4.5 ayda 4 misli kâr. Ulaştırma Bakanı'nın oğlu nasıl gemi sahibi oldu? AKP'nin ulusal yolsuzluk markası: OFER AKP'nin yerel yolsuzluk markası: ALİ DİBO. Bir Başbakan dokunulmazlıkların kaldırılmasını neden istemez? AKP neden yolsuzlukların üzerine gidemiyor? AB Türkiye'deki yolsuzluklar konusunda ne diyor? AKP'nin yolsuzluklarını, AKP'li milletvekilleri nasıl itiraf ediyor Vatandaş gel de üzerinde duralım; bakalım şöyle bir... 1)Bu yolsuzluk falan değil ki; büyük balık büyük lokma yutar hesabı... 2)Sanıkmış, şimdilik bir şey diyemeyiz... 3)Bu önemli mesela, kaynaklıca bilgi verirsen iyice görmüş oluruz... 4)Yol ihalesi derken, ne var bunda; hani bir çok yol açıp bir çok atılım da yaptılar ondan mı acaba!!! 5)Bunu da biraz aç; çok acıdır eğer doğruysa... 6)VIP salonu derken??? 7)Hortumcu???Yoksa şu Türkiye'de sözü geçen "zenginler"den mi??? Onlarsız Türkiye olabilir mi, eğri oturalım doğru konuşalım... 8)İhalesiz iş derken??? 9)Tam olarak nasıl bir iş; kimin parası gitmiş??? 10)AKP yandaşları derneği falan mı var yaa??? 11)Kimmiş bu; nasıl bir yasadışı olay var??? 12)Nasıl oldu??? 13)Hangi ihaleye karıştırmış, bulgular neler??? 14)Yağma derken; sizin işinize gelemeyenler mi yoksa 15)4.5 ayda 4 misli kar??? 16)Bizlere ne elalemin gemisinden, bulnursa yolsuzluğu cezalandırılmalı ama bu ne alaka??? 17)Ofer gibi kaç kişi var Türkiye üzerinde etkili; her şeye AKP açısından bakarsanız Türkiye'deki bir çok olayı göz ardı edersiniz... 18)Daha ne isimler var; hepsini taşıyabilecek misiniz yoksa seçim propagandasına uygun değiller mi??? 19)Türkiye şartları dokunulmazlık olayına uygun değil, böyle bir vaat vermek de gayet gereksiz olmuş, hatalı... 20)Geçen dönemin üzerine gitti ama bu ülkenin ve tüm dünyanın ekonomisi yolsuzların etkisinde, fazlasını yaparsan haddini bildirirler; acı gerçekler... 21)Ne diyor??? 22)Nasıl itiraf ediyor??? Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 10 Temmuz , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 10 Temmuz , 2007 Gözler kör, kulaklar sağır, kişisel tepki gösterebilecek bilinç uyutulmuşsa ve son olarak akıl durmuşsa yapılabilecek birşey yok... Laf ola torba dola misali... Vatandaş olma bilinciyle bunların üzerine gidileceği yerde... Kulluk kuvvetleri gibi savunma sanatına soyunmak.. 21. yüzyıl insanına hiç yakışmıyor... Önümüzdeki günlerin bu bilinçle sorgulama gerçeğine inanan yüreklil insanların sayılarının artması dileğiyle... Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 10 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 10 Temmuz , 2007 Gözler kör, kulaklar sağır, kişisel tepki gösterebilecek bilinç uyutulmuşsa ve son olarak akıl durmuşsa yapılabilecek birşey yok...Laf ola torba dola misali... Vatandaş olma bilinciyle bunların üzerine gidileceği yerde... Kulluk kuvvetleri gibi savunma sanatına soyunmak.. 21. yüzyıl insanına hiç yakışmıyor... Önümüzdeki günlerin bu bilinçle sorgulama gerçeğine inanan yüreklil insanların sayılarının artması dileğiyle... Allah Allah... Yoksa cevabın yok de vatandaş; hemen ne ******* başlıyorsun... Söz söylemeden önce bir daha düşünmekte fayda var... Karşıdakine değer vermeyen bu zihniyetle konuşmanın manası olmadığı için mikrofonumla okura dönüyor ve şöyle diyorum: Gördünüz değil mi, haklı olan ağırbaşlılıkla hakkını savunur; bilemeyip dolduruşa gelmiş olanlarsa, onlar var ya, işte onlar böyle sadece karşıyı "düşüncesiz" ilan edip kendilerini düşünce abidesi sanarlar. Ne yazıktır ki onlar için, "oyun"ları apaçık ortadadır... Bu sorularıma cevap verip olayları daha açıkça belirtmek isteyenlere kapım her zaman açık, yeter ki insani iletişime açık olsunlar... Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 10 Temmuz , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 10 Temmuz , 2007 Soruyoruz... AKP zihniyeti her alanda soyguna, yolcuzluğa ve dalavereye bürünüyor... Varan 1... Başbakan Erdoğan'ın oğlu, eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın oğlu ve kızından sonra, Çevre Bakanı Pepe'nin iki oğlunun da denizcilik sektörüne ilgi duymalarının sebebi ne?... Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe'nin '22 ve 24 yaşlarındaki biricik iki oğulları gemileri neden aldı? Neden sattı' '-Sayın Pepe, mal varlığındaki artış ne kadar? Açıkla. -22-24 yaşlarındaki oğulların bu gemileri neden aldı? Neden sattı? Açıkla. -Bu alışverişten kazanılan para Türkiye'de mi, Türkiye dışında mı tutulmaktadır?' Cevap bekliyoruz... Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 10 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 10 Temmuz , 2007 Gözler kör, kulaklar sağır, kişisel tepki gösterebilecek bilinç uyutulmuşsa ve son olarak akıl durmuşsa yapılabilecek birşey yok...Laf ola torba dola misali... Vatandaş olma bilinciyle bunların üzerine gidileceği yerde... Kulluk kuvvetleri gibi savunma sanatına soyunmak.. 21. yüzyıl insanına hiç yakışmıyor... Önümüzdeki günlerin bu bilinçle sorgulama gerçeğine inanan yüreklil insanların sayılarının artması dileğiyle... Sevgili Dipnot, bundan daha guzel ifade edilemezdi. Bazi insanlar yucelttikleri kisilerden menfaat ya da şefaat bekliyorlar herhalde ki; yuceltilenlere karsi gozler kor, kulaklar sagir ve agiz dilsiz oluyor. Alıntı
Φ frozen Gönderi tarihi: 10 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 10 Temmuz , 2007 nasılda komik gelmiş size..neşeniz bozulmasın.. sevgili dipnot gereken cevabı vermiş ama şunu söylemeden duramıyacağım..acı gerçeklerinizin arasında ülkemizi bölünmüş ve parçalanmış olarak görmekte varmı sayın alio_01..yoksa sizin acı gerçekliğinize göre ortada ülke falan da yokmu.. öyle ya ülke elden giderken siz burda kimin savunmacılığına soyunuyorsunuz baksanıza..neymiş aman efendim..''1)Bu yolsuzluk falan değil ki; büyük balık büyük lokma yutar hesabı...'' vay be.. Alıntı
Φ jeune Gönderi tarihi: 10 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 10 Temmuz , 2007 yoksulluga devam yolsuzluga devam hırsızlıga devam abd ******** devam mafyaya devam tarıkatlara devam ıssızlıge devam toplumsal cokuse devam ataturke saldırmaya devam vatanı satmaya devam kısaca demek gerekırse yola devam tam kendılerıne gore guzel sılogan.. Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 10 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 10 Temmuz , 2007 kimileri 'sen fazla yedin bırakda biraz biz yiyelim' derdinde. yoksa akp nin alternatifi olduklarını geveleyenlerin vakti zamanında 'malı' nasıl götürdüklerini unutmadık. her kim olursa olsun kimsenin ettigi yanına kar kalmasın. akp le beraber türkiyede birileri siyaseti bitirmek istiyor. siyasetin olmadıgı yerde 'çıkarlar' devreye giriyor. hee diger partiler mi? onlar zaten doguştan dertsiz. Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 10 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 10 Temmuz , 2007 Açılım yapabilecek insan yoksa burada söz söylemeye de gerek yok şimdilik ama ben bekliyorum... Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 10 Temmuz , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 10 Temmuz , 2007 akp le beraber türkiyede birileri siyaseti bitirmek istiyor. Türkiyenin aydınlık yüzü ancak AKP gibi karanlık özlemcileri, doğma batağına saplanmış ve dini sömüren zihniyetin bitmesi ile aydınlanacaktır... Yıllar önce bu ülkede bu gibi dini söylevler ve dinsel toplum düzeni bu kadar dile getirilmiyor ve bu yaşam biçimi çağdaş bir yapının üzerine bu kadar inatla monte edilmeye çalışılmıyordu... Ve daha genç Cumhuriyetimizin kuruluşundan başlayarak dünyaya örnek atılımlar sergileniyor ve örnek teşkil ediliyorken bugün ülkemizin içine düşürülmeye sinsi adımlar atılmıyordu... Bugün bile sınır ötesi harekata 1 milyar dolar alarak girmeyen bu ****** politikalardan, arap zihniyeti yapı özlemcileri eninde sonunda aydınlığainanmış, Atatürk'ümüzün gösterdiği ışığa yürekten bağlanmış ulus ile mutlaka aşılacaktır... Son olarak bu toplum bir çok partide olduğu gibi bunuda tarihin karanlık sayfalarına eninde sonunda gömecektir... Bundan kimsenin zerre kadar kuşkusu olmasın... Bu konuda Türk toplum sabrını ve medeni cesaretini demokrasi çerçevesi içinde göstermiş ve süre dolmuştur... Bu da böyle biline... Esen kalın... Alıntı
Φ İNTİFADA Gönderi tarihi: 10 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 10 Temmuz , 2007 DİN sömürgeciliğini kim yapıyor ortada...Cumhuriyet ve atatürk nidalarıyla kendi menfaatlerini muhafaza etme gayreti içerisinde olan bir zihniyetin idamesi asla ve katan mümkün değildir zira böylesi geri kalmışlardır bu ülkeyi avrupanın uydusu haline getiren Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 10 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 10 Temmuz , 2007 Türkiyenin aydınlık yüzü ancak AKP gibi karanlık özlemcileri, doğma batağına saplanmış ve dini sömüren zihniyetin bitmesi ile aydınlanacaktır... bana akp nin dini bir icraatını söyle. şöyle elle tutulur. ahhhh.. nerde o günler. siz ve gibiler hayaletlerle ugraşın bakalım. en ufak bir siyasi analiz yapmadan slogan atıp durmak hiç bir şeye yaramaz. Alıntı
Φ dream1907 Gönderi tarihi: 10 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 10 Temmuz , 2007 Açılım yapabilecek insan yoksa burada söz söylemeye de gerek yok şimdilik ama ben bekliyorum... Arkadaşım Yazdıklarını dikkatle takip ediyorum merakla değil dikkatle ama merak ettiğim birşeyde var gördüğüm kadarıyla sütte leke vardır Akp de leke yoktur anlayışının bir temsilcisi gibisin gel önce sen bir açıkla Sen Düşündüğüm gibimisin cvb basit evet yada hayır,, hayırsa Lütfen Senin bu partide gördüğün yanlışları bir açıklasanda Bizde karşımızdaki insanın nasıl bir bakış açısı olduğunu daha net anlıyalım bide akp yi çok iyi savunduğuna göre bana şu tüpraşın %10 unun bir gecede sesiz sedasız şatışını , Türk Telekomun satışının nekadar olumlu olduğunu ve nekadar iyi bir fiyata satıldığını ,Burak Erdoğanın Sahip olduğu gemiyi, serveti Burak erdoğanın karıştığı kazadan hangi haklı sebeblerle tereyağdan kıl çeker gibi sıyrıldığını Akp li belediyelerin ihale ettikleri ihaleleri neden tabela şirketlerine yani yandaşlarına ihale ettikleri örnek hemen geliyor bknz istanbulda ölen kız bknz ihale edilen firma bknz ihaleyi alan firmanın daha ucuza başka bir firmaya işi vermesi Birde Cumhurbaşkanlığı seçim sistemini bir gecede değiştirebilen bir partinin 5 yılda neden Demokratik olmayan bu seçim sistemini değiştirmediğini seçilmeden önce dokunulmazlıkları kaldıracağım sözünü neden yerine getirmediğini bir anlat madde madde açıklamayı seviyorsun bunlarıda aynen açıklayacağını umarım fakat yanlarına gülücüklerden koymazsan daha bir ciddi durursun Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 10 Temmuz , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 10 Temmuz , 2007 bana akp nin dini bir icraatını söyle.şöyle elle tutulur. ahhhh.. nerde o günler. Nerde o günleri bu Türk milleti yakından tanıdı dostum.. Sen hala kan uykulardaysan.. Suç bizdemi.. Al sana icraat... EY GİDİ GÜNLER NE DÜŞÜNCELERE KALDIK... “Elhamdülillah şeriatçıyız”, “Yılbaşına karşıyım”, “Her 10 Kasım’da yaygara kopartılıyor”, “Bütün okullar imam-hatip yapılacak”, “Ben Meclis’in dua ile açılmasından yanayım”, “Demokrasi bizim için amaç değil araçtır. Amacımıza ulaşana kadar demokrasiye bağlıyız”, “Hem laik, hem Müslüman olunmaz”, “Referansımız İslam’dır”, “Türkiye’yi pazarlıyorum”, “Türban ulemanın işidir”, “Artizlik yapma ulan, ananı al da git” ya da “Askerlik yan gelip yatma yeri değil” Yetermi... Yetmez biliyorum.. Çünkü ortalık kulluk kuvvetleri gibi savunmaya soyunmuş.. Bize mi yutturacağınızı sanıyorsunuz. Ne derler adama bilirmisiniz siz... ................ Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 10 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 10 Temmuz , 2007 Arkadaşım Yazdıklarını dikkatle takip ediyorum merakla değil dikkatle ama merak ettiğim birşeyde var gördüğüm kadarıyla sütte leke vardır Akp de leke yoktur anlayışının bir temsilcisi gibisin gel önce sen bir açıkla Sen Düşündüğüm gibimisin cvb basit evet yada hayır,, hayırsa Lütfen Senin bu partide gördüğün yanlışları bir açıklasanda Bizde karşımızdaki insanın nasıl bir bakış açısı olduğunu daha net anlıyalım bide akp yi çok iyi savunduğuna göre bana şu tüpraşın %10 unun bir gecede sesiz sedasız şatışını , Türk Telekomun satışının nekadar olumlu olduğunu ve nekadar iyi bir fiyata satıldığını ,Burak Erdoğanın Sahip olduğu gemiyi, serveti Burak erdoğanın karıştığı kazadan hangi haklı sebeblerle tereyağdan kıl çeker gibi sıyrıldığını Akp li belediyelerin ihale ettikleri ihaleleri neden tabela şirketlerine yani yandaşlarına ihale ettikleri örnek hemen geliyor bknz istanbulda ölen kız bknz ihale edilen firma bknz ihaleyi alan firmanın daha ucuza başka bir firmaya işi vermesi Birde Cumhurbaşkanlığı seçim sistemini bir gecede değiştirebilen bir partinin 5 yılda neden Demokratik olmayan bu seçim sistemini değiştirmediğini seçilmeden önce dokunulmazlıkları kaldıracağım sözünü neden yerine getirmediğini bir anlat madde madde açıklamayı seviyorsun bunlarıda aynen açıklayacağını umarım fakat yanlarına gülücüklerden koymazsan daha bir ciddi durursun 1)Şaşa konusunda taviz veriyorlar; mütevazılığı tercih etmek daha hoş olurdu; yani en azından benim çok hoşuma gider çağın çok üzerinde mütevazı olan ve zerafetini de kaybetmeyen bir yönetici sınıfı... 2)İlginç bağlar, çağımızda zorunlu olan belirli gruplarla ilişkiler doğal olarak yine karşımıza çıktı.Ben yine kendimce daha fazla samimiyet beklerim yönetici sınıfından; ama bu diğerlerininkiyle karşılaştırılınca gerçekten fazla anormal değil aslında... 3)Hrant Dink'in yazısıyla açılmış bir başlıkta da geçiyordu forumda; yeri gelince yükselen milliyetçiliğe belki de oy uğruna gülümsendiği oldu;ama yine diğerleriyle karşılaştırıldığında anormal bir durum olmadığı gibi kötünün iyisi bile denebilir... 4)Gereksiz vaatlere girilmedi bu dönem ama geçen dönemden kalma bir "dokunulmazlık" var zihinlerde... 5)Dış politikada ülke ve dünya şartlarını bilen her gerçekçi insan bazı şeylerin haddinden fazla hata olarak gösterildiğini anlamıştır, tabi doğal olarak iyi de denilemez ama eleştirenlerin de ne yapabileceği ortadadır... 6)İç politikada izlenen siyaset belirli alanlarda kabul görürken; bazı alanların fazla ihmale uğradığı söyleniyor; bu konuda verisiz konuşmak yanlış olur... 7)Ekonomideki büyüme rakamlarla ortaya kondu zaten; borç olayı hakkında da yakında üzerine düşeceğim bir örneği vermek isterim:Bir söylentiye göre 90'lı yılların en fazla dış borçlu ülkesi ABD imiş!!!Ama göz ardı edilemez "sıcak para" gerçeği beni de düşündürmüyor değil; hele bir de bunun güven ortamı istiyor olması dengenin fazla hassas olduğunun göstergesidir... Bu değerlendirmem kendimce ve başka bir başlıkta yapmıştım... Fikrimi de söyleyeyim:AKP kötünün iyisidir, zaten teşkilattan falan da değilim, partici olursam kurucu kadroda olmak isterim çünkü şu anki oluşumlara karşı temkinliyim... Kendimi yeterince ifade eder bunlar umarım... Satışlar konusunda sıkıntıları paylaşırsanız ikimiz de görüşlerimizden yararlanırız(biraz daha açmanız lazım olayları)... Kimin ne aldığı açıkça yolsuzluk ortaya çıkmadıkça beni ilgilendirmiyor şu an; ne desek yalanı barındırabilir içinde çünkü... Sistemde değişiklikten kastınız barajsa eğer o konuda Kürt "tehlikesi" gören bir çok farklı görüşten insan da var... Cumhurbaşkanını halk seçmeli; son tıkanma bunu gösterdi... Dokunulmazlık hussunda vaat hatadır(yazmışım zaten alıntıladığım yazıda da)... Bu firma olayı her türlü yönetimde olan bir şeydir; ama biraz daha açarsanız başka hususlar içeriyor mu bakarız... Saygılar... Alıntı
Φ nicomedias Gönderi tarihi: 10 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 10 Temmuz , 2007 ben anlamam bu işlerden de erbakan hoca dedi ki "AkP ye oy verirseniz cehennemde yanarsınız dedi abooooo ben vermem o zaman " not:ali0 1 in güzel bir imzası vardı ilk zamanlar noldu merak ediyorum.başarılar. Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 10 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 10 Temmuz , 2007 not:ali0 1 in güzel bir imzası vardı ilk zamanlar noldu merak ediyorum.başarılar. Hangisi, çıkaramadım??? Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 10 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 10 Temmuz , 2007 Insanlari secim zamanlarinda telefonlarla AKP nin mitingine davet eden zihniyet,Kamyon kamyon secim rüsveti dagitan zihniyet burada AKP nin savunuculuguna soyunmus.Mercimekler heralde artti son günlerdeki AKP nin sövalyeleri yalin kilc saldiriyorlar AKP yi elestirenlere. Belge degil adamlar kendileri gelip itiraf etseler biz yolsuzluk yaptik ve hala yapiyoruz diye inanin ki onlarada karsi cikarlar,bunlar Erdogana acayip tapmislar,mücahit Erbakan yok artik gemici Erdogan var.. saygilarla Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 11 Temmuz , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 11 Temmuz , 2007 “Elhamdülillah şeriatçıyız”, “Yılbaşına karşıyım”, “Her 10 Kasım’da yaygara kopartılıyor”, “Bütün okullar imam-hatip yapılacak”, “Ben Meclis’in dua ile açılmasından yanayım”, “Demokrasi bizim için amaç değil araçtır. Amacımıza ulaşana kadar demokrasiye bağlıyız”, “Hem laik, hem Müslüman olunmaz”, “Referansımız İslam’dır”, “Türkiye’yi pazarlıyorum”, “Türban ulemanın işidir”, “Artizlik yapma ulan, ananı al da git” ya da “Askerlik yan gelip yatma yeri değil” ................ 22 Temmuz'a 10 gün kaldı.. Bu seçim, ümmetçileri, takiyecileri, din pazarlamacıları, yolsuzları, yağmacıları, vatını toprağını satan, stratejik kurumları pazarlarayan, seccadesi dolar, kıblesi ABD olan Ve en önemlisi bu zihniyeti destekleyen emperyalizmle ulusalcılığın sandıkta hesaplaşacağı bir seçimdir... Öncelikle bu bilinmeli diye düşünüyorum... Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 11 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 11 Temmuz , 2007 ben mevcut hükümet sayesinde hiç bir dini gelişme göremiyorum. ama bu ülkede 'ahlaksızlık' başını almış gidiyor. ya kardeşim bu ülkede eşcinsellik bile hukuki korumaya alınmış sen ne diyorsun daha. insanların niyetini bırak da sokakdan, yasalardan haber ver bana. hayaletlerle vaktimi boşa alma.. var olandan bahset sen... hem bu biraz emperyalist bir '*********' dili gibi geliyor bana. Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 11 Temmuz , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 11 Temmuz , 2007 <H2>AKP afişleri ve yalanlar! 'Durmak yok, yola devam' öyle mi?..Buyrun o zaman... </H2>AKP, özellikle büyük şehirlerin ilan panolarına afişler asmış, sırıtan suretler,... Milletin gözünün içine baka baka yalan söylüyorlar. Faturaları görüp de çıldırmayan varsa içinizde, alın elinize eski-yeni faturaları, yakın bi cigara, arkanıza yaslanın. Yenge, sen de gel eniştemin yanına, "körolası herif, nereye gidiyor bu paralar" diye kafasının etini yiyordun ya, bak nereye gidiyormuş, gör. Başlayalım mı? *** "4,5 Senedir Doğal gazı zamsız ödüyorum... Yola devam..." 2002'de doğalgaz 225 bin lira idi, şimdi 525 bin lira. %134 artmış. *** "4,5 Senedir Elektriği zamsız ödüyorum... Yola devam..." Eylül-2002 Tüketim miktarı 538 kwh olan faturaya 42,84 YTL ödemişim. Haziran-2007 Tüketim miktarı 553 kwh olan faturaya 20 Temmuz'da 86,65 YTL ödeyeceğim. Artış %115. *** "4,5 Senedir Suyu zamsız ödüyorum... Yola devam..." Kasım 2002'de 10 m3'e kadar metreküpü 57 Ykr, Haziran-2007'de metreküpü 1,13 YTL, artış %100 Kasım 2002'de 11-30 m3 arası 1,01/ m3 YTL, Haziran-2007'de 2,91/m3 YTL, artış %300. *** Bak, iyi niyetli olduğumdan, posta caddesinde 60 YTL'ye satılan doğalgaz saati için aldıkları 300 dolar haracı, 50 YTL'ye satılan kartlı su sayacına aldıkları 300 YTL haracı, hangi partiye %30 "hibe" olarak verildiğinden hiç bahsetmiyorum bile. Şimdi fesadın biri çıkıp sayaç işini "dünür Albayraklar" yapıyor diyebilir, aman ha...cıs. *** "4,5 Senedir Ekmeği zamsız ödüyorum... Yola devam..." Ekim-2002'de 230 gr ekmek 150 bin liraydı (15 Ykr), şimdi 150 gr ekmek 500 bin (50 Ykr). Yani 2002'de 1 kg ekmek 600 bin iken, şimdi 3.500, yani tam tamına 6 kat artmış. "Kira öder gibi ev sahibi oldum... Yola devam..." 2002'de kiralar ortalama 350 idi, 2007'de oldu 700. 700 bin taksiti en az 20 sene ödeyecek. Aldığı maaş 800. Eh 100 lirayla bol bol geçinir artık. 20 yıl sonra ev olacak harabe. Garip de seviniyor "kiradan kurtuldum" diye. Elindeki 30 milyar parayı kaptırdığı da cabası. *** "Okul Kitaplarını bedava alıyorum, Yola devam..." Evet haklısınız, misyonerler de bedava kitap dağıtıyor. Dağıttıkları kitapları okutan bir tek öğretmen yok. Yardımcı kitaplarla idare ediliyor. "Hak din İslam'dır" ibaresinin çıkarıldığı, "Budizm, Hristiyanlık, yahudilik, putperestlik, mecusilik, atesizlik... gibi dinlerin, İslam ile eşit mesafede anlatıldığı bir kitabı okutmak için Din dersi hocasının, İmam Hatip'ten değil, Kasımpaşa-Heybeliada Ruhban okulundan mezun olması gerekir. *** Bütün bunları açıklayabiliyorum da, şu afişi anlayamadım. Bir öğrenci resmi var... hanım hanım gülümsüyor... "Önümdeki engeller kalktı... Artık okula rahatça gidiyorum...Yola devam..." Allah Allah, bunlar "namusumuz" deyip, "bu sadece %1'in sorunu" şeklinde kıvırdıkları Başörtüsü meselesini hallettiler de benim mi haberim yok? Bu afişi anlayan varsa lütfen bana da anlatsın. *** Bana göre, AKP afişlerinin en anlamlısı da şu. Tayyibin oldukça makyajlı hali konmuş afişe. Yalvarıyor... "...Birlikte başardık... Yarım bırakma..." Bunu okuyunca ne yalan söyleyeyim, aklıma, "Delikten süpürmeyin, kullanın, yarım bırakmayın " lafı geldi. Benimki de fesatlık işte. Aldırmayın. Uzattık galiba? Kısa keselim. Evet 4,5 senedir bunlar iktidarda. 4,5 senedir yalan söylüyorlar. *** Haklarını yemeyelim, bunların zamanında artmayan şeyler de oldu. Mesela işçi, memur maaşı. Mesela çiftçinin ürün fiyatı. 2002'de 350 bin olan buğday fiyatı, Allah var, hiç artmadı. Fesatlık edip de, 2002'de 3 kilo buğday ile bir litre mazot alınabilirken, 2007'de 8 kilo buğdayla ancak bir litre mazot alınabiliyor, demeyin, olur mu? Yerimiz kalmadı, Gübre işine hiç giremedik. Eh benden bu kadar. Gübre temizliği de 22 Temmuz'da inşallah. *** Yenge, şimdi anladın mı paralar nereye gitmiş? Artık, "Körolası herif, paralar nereye gidiyor!" diye değil, "Körolası herif, AKP'ye oy verilir mi" diye kafasının etini yiyebilirsin. Serbestsin. KAYNAK : Türk Ateşi Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 11 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 11 Temmuz , 2007 <H2>AKP afişleri ve yalanlar! 'Durmak yok, yola devam' öyle mi?..Buyrun o zaman... </H2>AKP, özellikle büyük şehirlerin ilan panolarına afişler asmış, sırıtan suretler,... Milletin gözünün içine baka baka yalan söylüyorlar. Faturaları görüp de çıldırmayan varsa içinizde, alın elinize eski-yeni faturaları, yakın bi cigara, arkanıza yaslanın. Yenge, sen de gel eniştemin yanına, "körolası herif, nereye gidiyor bu paralar" diye kafasının etini yiyordun ya, bak nereye gidiyormuş, gör. Başlayalım mı? *** "4,5 Senedir Doğal gazı zamsız ödüyorum... Yola devam..." 2002'de doğalgaz 225 bin lira idi, şimdi 525 bin lira. %134 artmış. *** "4,5 Senedir Elektriği zamsız ödüyorum... Yola devam..." Eylül-2002 Tüketim miktarı 538 kwh olan faturaya 42,84 YTL ödemişim. Haziran-2007 Tüketim miktarı 553 kwh olan faturaya 20 Temmuz'da 86,65 YTL ödeyeceğim. Artış %115. *** "4,5 Senedir Suyu zamsız ödüyorum... Yola devam..." Kasım 2002'de 10 m3'e kadar metreküpü 57 Ykr, Haziran-2007'de metreküpü 1,13 YTL, artış %100 Kasım 2002'de 11-30 m3 arası 1,01/ m3 YTL, Haziran-2007'de 2,91/m3 YTL, artış %300. *** Bak, iyi niyetli olduğumdan, posta caddesinde 60 YTL'ye satılan doğalgaz saati için aldıkları 300 dolar haracı, 50 YTL'ye satılan kartlı su sayacına aldıkları 300 YTL haracı, hangi partiye %30 "hibe" olarak verildiğinden hiç bahsetmiyorum bile. Şimdi fesadın biri çıkıp sayaç işini "dünür Albayraklar" yapıyor diyebilir, aman ha...cıs. *** "4,5 Senedir Ekmeği zamsız ödüyorum... Yola devam..." Ekim-2002'de 230 gr ekmek 150 bin liraydı (15 Ykr), şimdi 150 gr ekmek 500 bin (50 Ykr). Yani 2002'de 1 kg ekmek 600 bin iken, şimdi 3.500, yani tam tamına 6 kat artmış. "Kira öder gibi ev sahibi oldum... Yola devam..." 2002'de kiralar ortalama 350 idi, 2007'de oldu 700. 700 bin taksiti en az 20 sene ödeyecek. Aldığı maaş 800. Eh 100 lirayla bol bol geçinir artık. 20 yıl sonra ev olacak harabe. Garip de seviniyor "kiradan kurtuldum" diye. Elindeki 30 milyar parayı kaptırdığı da cabası. *** "Okul Kitaplarını bedava alıyorum, Yola devam..." Evet haklısınız, misyonerler de bedava kitap dağıtıyor. Dağıttıkları kitapları okutan bir tek öğretmen yok. Yardımcı kitaplarla idare ediliyor. "Hak din İslam'dır" ibaresinin çıkarıldığı, "Budizm, Hristiyanlık, yahudilik, putperestlik, mecusilik, atesizlik... gibi dinlerin, İslam ile eşit mesafede anlatıldığı bir kitabı okutmak için Din dersi hocasının, İmam Hatip'ten değil, Kasımpaşa-Heybeliada Ruhban okulundan mezun olması gerekir. *** Bütün bunları açıklayabiliyorum da, şu afişi anlayamadım. Bir öğrenci resmi var... hanım hanım gülümsüyor... "Önümdeki engeller kalktı... Artık okula rahatça gidiyorum...Yola devam..." Allah Allah, bunlar "namusumuz" deyip, "bu sadece %1'in sorunu" şeklinde kıvırdıkları Başörtüsü meselesini hallettiler de benim mi haberim yok? Bu afişi anlayan varsa lütfen bana da anlatsın. *** Bana göre, AKP afişlerinin en anlamlısı da şu. Tayyibin oldukça makyajlı hali konmuş afişe. Yalvarıyor... "...Birlikte başardık... Yarım bırakma..." Bunu okuyunca ne yalan söyleyeyim, aklıma, "Delikten süpürmeyin, kullanın, yarım bırakmayın " lafı geldi. Benimki de fesatlık işte. Aldırmayın. Uzattık galiba? Kısa keselim. Evet 4,5 senedir bunlar iktidarda. 4,5 senedir yalan söylüyorlar. *** Haklarını yemeyelim, bunların zamanında artmayan şeyler de oldu. Mesela işçi, memur maaşı. Mesela çiftçinin ürün fiyatı. 2002'de 350 bin olan buğday fiyatı, Allah var, hiç artmadı. Fesatlık edip de, 2002'de 3 kilo buğday ile bir litre mazot alınabilirken, 2007'de 8 kilo buğdayla ancak bir litre mazot alınabiliyor, demeyin, olur mu? Yerimiz kalmadı, Gübre işine hiç giremedik. Eh benden bu kadar. Gübre temizliği de 22 Temmuz'da inşallah. *** Yenge, şimdi anladın mı paralar nereye gitmiş? Artık, "Körolası herif, paralar nereye gidiyor!" diye değil, "Körolası herif, AKP'ye oy verilir mi" diye kafasının etini yiyebilirsin. Serbestsin. KAYNAK : Türk Ateşi Eline saglik Dipnot. Butun bunlari gorup, okuyup ve en onemlisi yasayipta daha hala AKP'nin avukatligina soyunan insanlari anlamiyorum. AKP bu gibi kisilere avukatligini yapsinlar diye aciktan maas mi bagladi ne... Fanatikligin de bu kadari ayip valla! Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 12 Temmuz , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 12 Temmuz , 2007 AKP sattı dış borç fırladı * AKP iktidarı seçime kısa bir süre kalmasına karşın, çoğu zaman yasaları da çiğneyerek veya zorlayarak Türkiye'nin temel kuruluşlarını satmaya devam ediyor. Yasalara göre hükümetin özelleştirmelerden elde ettiği 30 milyar doları borç ödemede kullanması gerekirken AKP iktidarında kamu borçları 47 milyar dolar yükseldi. MURAT KIŞLALI /ANKARA - AKP döneminde özelleştirme kapsamında 21.3 milyar dolarlık satış yapılırken Ulaştırma Bakanlığı ve Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) satışları ile birlikte bu rakam 30 milyar dolara ulaşıyor. Yasaya göre hükümetin özelleştirme gelirlerini borç ödemede kullanması gerekirken kamu borçları bu iktidar döneminde 46 milyar 943 milyon dolar arttı. AKP iktidarı seçime kısa bir süre kalmasına karşın, Türkiye'nin temel kuruluşlarını satmaya devam ediyor. Çoğu zaman yasaları da çiğneyerek veya zorlayarak gerçekleştirilen satışlardan en önemlileri şöyle: TÜRK TELEKOM: AKP hükümeti, yılda 2.5 milyar dolar kâr eden Türkiye'nin stratejik açıdan en önemli kuruluşu Türk Telekom'u 1.31 milyar doları peşin 1 milyar 180 milyon dolarlık 5 taksitle sattı. Böylece Oger Telecom'a, kuruluşu, kârının yüzde 60'ına yakın bedelle satın alma olanağı tanındı. Hükümet, satıştan hemen sonra kurumlar vergisini yüzde 30'dan yüzde 20'ye indirerek şirketin kârlılığını da yüzde 50 artırdı. TÜPRAŞ: Hükümet, uluslararası piyasalarda rafineri talebinin tepe noktasına ulaştığı ve siparişle ancak 6 yılda rafineri yapılabilen bir ekonomik ortamda, 35 milyon ton rafinaj kapasitesi olan Tüpraş'ı 4 milyar dolara sattı. Satıştan sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan , Türkiye'deki akaryakıt kaçakçılığının 18 milyar dolara ulaştığını bildirdi. Tüpraş'ın yüzde 14.76'sı ise, başka hiçbir aracı kuruma haber verilmeden borsa değerinin yüzde 8 altına Global Yatırım'ın sahibi Mehmet Kutman aracılığıyla İsrailli Ofer ailesine satıldı. Özelleştirme rakamına göre 752 milyon dolar kamu zararı oluştu. ERDEMİR: Hükümet yassı çelikte Türkiye'de tekel konumunda bulunan ve kuruluş değeri 7 milyar dolar olarak kabul edilen Ereğli Demir Çelik Fabrikaları'nı 2.8 milyar dolara sattı. MADENLER: Seydişehir'deki Eti Alüminyum tesisleri, beraberinde bir hidroelektrik santral olduğu halde, Başbakan Erdoğan'ın hemşerisi ve Karadeniz Otoyolu Projesi ile Samsun'daki mobil santral nedeniyle üç bakanın Yüce Divan'da sorgulanmasına neden olan Rizeli müteahhit Mehmet Cengiz 'e 305 milyon dolara satıldı. Yargının Cengiz'in önceden aldığı Eti Bakır ile beraber Eti Alüminyum'un satışının yürütmesini de durdurmasına karşın, Erdoğan'ın başkanlığındaki Özelleştirme Yüksek Kurulu, Murgul'daki maden tesisleri ve hidrolelektrik santralı ile Samsun'daki değerli arazilerin de Cengiz'e satışını onaylamaktan çekinmedi. LİMANLAR: Mersin Limanı 755 milyon dolara TAV ile Singapurlu SPA'ya devredildi. Devirden sonra liman faaliyetlerinde dış ticareti durduracak sıkıntılar yaşanırken liman ücretlerinin de yüzde 50 artırılması anlamına gelen düzenlemeler yapıldı. Mersin'deki bu sıkıntıya karşın, İzmir Limanı'nın 1 milyar 275 milyon dolara Global-Hutchison Wamphoa ortaklığına devredilmesi işlemleri sürüyor. SEKA: Özelleştirme İdaresi piyasa değerini 55, teknik değerini 51 milyon dolar olarak belirlediği SEKA Balıkesir'i, Başbakan Erdoğan'a yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak'ın sahibi Albayraklar'a 1.1 milyon dolara sattı. ÖİB satışta temel seçenek olarak SEKA'ya "7.5 milyon dolar" değer veren indirgenmiş nakit akımları yöntemini kullandı. Değer tespit raporunda 40 milyon dolarlık piyasa değeri biçilen SEKA'nın Aksu İşletmesi de, Milli Gazete'nin sahiplerine 3.5 milyon dolara satıldı. HAVALİMANLARI: Yap-işlet-devret yöntemiyle yaptırılan havalimanları, rekabetin kısıtlandığı ihalelerle devrediliyor. TAV grubu İstanbul Havalimanı İhalesi'ni 2005 Haziran'ında 3 milyar dolara alırken bu yıl IC İçtaş-Fraport Antalya Havalimanı'na 3.2 milyar dolar, Limak-GMR-Malaysia Airport Holding Berhad da Sabiha Gökçen Havalimanı'na 3.1 milyar dolar teklif verdi. Ancak ödemeler 15 ile 20 yıla yayıldığı için üç ihalenin bugünkü gerçek değeri toplamda 3 milyar dolara ancak ulaşıyor. TMSF SATIŞLARI: TMSF elinde olan, çoğunluğu Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan 'ın ailesine ait Telsim, çimento fabrikaları, Star Grubu gibi şirketleri yaptığı açık artırmalarla satışa çıkardı. TMSF'nin toplam "ticari ve iktisadi bütünlük" satışı 2006 sonu itibarıyla 5.3 milyar dolara ulaştı. Bunun 4.5 milyar dolarını Telsim oluşturdu. TMSF belirlediği muhammen bedelin altında teklif gelen radyoları satmazken, 19.5 milyon dolar muhammen bedel belirlediği Star gazetesini, muhammen bedelin yarısından da düşük bir değerle, 8 milyon dolara Erdoğan'a yakın bir gruba sattı. Kaynak: http://www.cumhuriyet.com.tr/?xl=empopup&em=cumhuriyet/w/c0922.html Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 12 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 12 Temmuz , 2007 5 yılda, AKP'li bakanlar zenginleşmiş, Halk yoksullaşmıştır. Bu gerçeği hiçbir ajitasyon hiçbir propaganda değiştiremez. not: Alio_1, yazılan iddialara fikirlere, sırf cevap yazılmamış olmasın diye cevap yazmak yerine, karşılık üretirsen gerçekten cevap vermiş olursun. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.