Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Softa sınıfının din simsarlığına izin verilmemelidr. Dinden maddi menfaat temin edenler iğrenç kimselerdr. İşte buna karşıyız ve buna müsade edemeyiz.

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
bu ülkede inananlara karşı büyük bi önyargıdan bahsedebilirim...

fft, bu ulkede inananlara karsi bir onyargi yok. Bir de; nice caga ayak uyduranlar var ki inanclarinda kapalidan daha samimiler ve daha inanclilar. Yani her kapaliyi da inancliymis gibi gostermen biraz abesle istigal ediyor. Inanc sadece tesetturun altinda degil anlayacagin.

Gönderi tarihi:
fft, bu ulkede inananlara karsi bir onyargi yok. Bir de; nice caga ayak uyduranlar var ki inanclarinda kapalidan daha samimiler ve daha inanclilar. Yani her kapaliyi da inancliymis gibi gostermen biraz abesle istigal ediyor. Inanc sadece tesetturun altinda degil anlayacagin.

bu konuda genelleme yapmamın altında özellikle kapalılara karşı olan tutumdan bahsediyorum,yoksa elbette her kapalı kalben inançlı olmayacağı gibi nice açıkta inançsız asla demem... sen yazılarımı şimdiye kadar anlasaydın bana bu yazıyı yazmış olmazdın zaten... bir kapalının da çağa ayak uydurmuş olma ihtimalini de bu arada kıyıdan köşeden bi düşün derim ... senin çağ olarak algıladığın her ne ise çağdaş arkadaşım

Gönderi tarihi:
dostum neden hala anlamamakda inat ediyorsun.

arkadaşın alıntısı dogru söylüyor.

ama senin anladıgın anlamda 'her şey Kur'an'da var'' degil.

hadi sen nasıl anlıyorsun onu anlat bize .

şu her şey var meselesini bize anlat.

yani bizi yanlış anlamadan kurtar.

cevap konusunda benim sorduklarımı muhatab al yani bana yaz.

ama bu ''her şey'' konusunu bir anlat önce.

fıkrayı falan boş ver.

:)

ben kuranda herşey var demedim herşeyin bir çaresi vardır dedim yani yaşam ile ilgili herşeye bir çare vardır ve bunu ben değil siz müslümanlar söylüyordunuz onu misilleme olarak göz önüne getirdim

yoksa herşeyin çaresinin kuranda olmadığını gayet iyi biliyorum öyle olsaydı zaten müslüman olurdum

size misillemeyle anlatmak istediğim siz ümidinizi yitirmeyin diğer devletler insanlar ilerlerken siz zikredin şükredin boşverin bu dünyayı bu dünya geçici

demek istedim

Gönderi tarihi:
ben kuranda herşey var demedim herşeyin bir çaresi vardır dedim yani yaşam ile ilgili herşeye bir çare vardır ve bunu ben değil siz müslümanlar söylüyordunuz onu misilleme olarak göz önüne getirdim

yoksa herşeyin çaresinin kuranda olmadığını gayet iyi biliyorum öyle olsaydı zaten müslüman olurdum

size misillemeyle anlatmak istediğim siz ümidinizi yitirmeyin diğer devletler insanlar ilerlerken siz zikredin şükredin boşverin bu dünyayı bu dünya geçici

demek istedim

İslam'dan bunu anlıyorsanız sizin sorununuz...

Lütfen genellemelerle konuşmayalım; Müslüman olup o devletlerde neler yapanlar da var...

Sorun toplumsaldır, bireyseldir; bu kadar katı yaklaşım göstermeyin Müslümanlara karşı...

Şunu da unutmayın: Belki de boşvermiş çok daha gerçeğe yakın olabilir ve bununla birlikte çalışan, mücadele eden de aynı yakınlığa ulaşmış olabilir; her şeyi kendi değer yargılarınızla algılamanız bu şekilde genel, aşağı görücü yargılarınızı doğuruyor maalesef...

Her şeyden öte bu yargınızı belirtmeden önce etrafınıza bakıp nasıl farklı farklı anlayışlar ve insanlar olduğunu seyretmenizde yarar var; bana çevrenizde gözlemlediğiniz "ideal" Müslüman tipini anlatabilir misiniz???Mümkün mü???Bence hayır; o zaman daha dikkatli olalım lütfen sözlerimizi sarfederken...

:zorro:

Gönderi tarihi:
tabi tabi

abd türkiyeye şeriat rejimi kurmak falan istiyor aslında.

tabi canım. Allam ya...

ya nasıl çakamadık bunu, bir türlü anlamıyorum.

:)

acaba bu ***** üstü yorum başka hangi ülkede yapılıyor, meraka deger dogrusu.

*****************.

İşte çakamadıklarınızla ilgili beyinlerinizde fırtına oluşturmaya çalışıyorum bende,

sen islam dinini dışarıdan bağımsız,bölünmemiş uzaktan kumandası olmayan

bir din mi sanıyorsun,cesur ol aç gözlerini gerçeklerle yaşa ve gerçeklerle öl.

Gönderi tarihi:
sayın lucas,, ben sadece inanan ve kapalı olarak çalışan bi bayanım ve yazdıklarım tamamen yaşantımdan ,deneyimlerimden... şimdi size soruyorum.. bir iş yeriniz olsa örneğin bi mağaza... kapalı bi bayanı,namazıyla herşeyiyle kabullenip işe alır mısınız??...kendi kapı komşum bile beni çekip ne yaptın, sen medeni bi ailenin kızısın sözünü sarfediyorsa,,bu ülkede inananlara karşı büyük bi önyargıdan bahsedebilirim... sanki inanmakla birlikte okunulan üniversiteler,,gidilen kurslar,,yetenekleriniz herşey çöpe gidiverdi de farklı biri olup çıktınız...Ankara nın göbeğinde,,okumuş,aydın denilebilecek,belli bir maddi düzeyin üzerinde insanların yaşadığı Bilkent ve Çayyolu gibi bölgelerde yaşadığım deneyimleri anlatsam hala kendim bile şaşırıyorum insanların derdi ne... ama anlatmam Muki kardeşi kızdırmak istemem...:) neyse.. siyasi kaygılarınıza gelince...

ben kendi şahsım adına oy verecek kadar milliyetçi,, vatanını seven,,dürüst çalışan,, kısacası tıpkı bi Alman milliyetçiliğine yakın duran siyesetçi tanımıyorum ve tabiki oyumu kullanmıyorum... ben kötünün iyisi değil ,,kötüler arasında iyiyi bekliyorum... o iyi gelene kadar da bu ülkede oy kullanmam söz konusu olamaz...ülkemizde kesinlikle bir bölünme,,bir kimliksizlik ve ciddi ciddi çok kötüye daha da kötüye doğru bir gidiş var.. ahlak kavramlarındaki çökmelerden en çok nasibini alan yeni liseli arkadaşlarımız bence çok korkunç bir şekilde yeni nesil olarak yerlerini alıyorlar.. bazı önemli kavramlarımızı kaybederken bunların sonucunu görmemezlikten gelmek fazlasıyla yanlış olsa gerek.... evet neyse liderlere şeyhlere şıhlara ,falan önemli ,filan önemli insanlara göre ,tıpkı Hitler peşinden Hı çekenler gibi ya da bi Lincoln u havaalanında karşılayan ve resmen izdiham a yol açanlar (adamın korka korka şaşkın şaşkın etrafına bakışını unutamadım da) gibi olmamalıyız diye düşünüyorum... başka değerlerimiz var ve artık ciddi ciddi bu değerlere sahip çıkmalıyız diyorum... cumhuriyetimize sahip çıkalım diyen siyasetçiler bu cumhuriyet altında ve bu bayrak altında yaşayan büyük bi kitleyi hiçe sayarak ya da tehdit olarak görerek devam ettikleri sürece ben onlara cumhuriyet düşmanları demekten geri kalmayacağım...önyargılarıyla milli kavramımıza ,,bütünlük kavramımıza ,,dini karıştırıp ,bi ayrımmış gibi gösterip bölücülük yapan siyasetçiler gitmedikçe ,,siyeset adına yapılan her türlü propaganda yozluğundan,çirkinliğinden ,,kirliliğinden arınmadıkça bilmiyorum bizler nereye gidiyoruz... saygılarımla....

1-)Komşun sendeki bu ''anormal''davranış ve duygudurum sapmasının

farkında ve daha da kötüye gitmemesi için sana yardımcı olmaya çalışmış,

üzerinde sorumluluk hissetmiş.

2-)Sen sayın fft başımızdaki tehlikenin boyutlarının ''biraz farkında olsan-olabilsen''

tarafsız oy atmaktansa gidersin sandık başına bunlara karşı bir oy bir oydur deyip

karşı bir tepki oluşturursun.

Gönderi tarihi:

demek istedim

aynı anlama geliyor dostum söylediklerin.

herşeyin olması ile her çarenin olması arasında lafızdan başka fark yok.

tamam siz yaşam ile ilgili her şeye olan çareyi biraz daha açarmısınız.

insanlar çarelerini kendileri üretir.

bu üretilen çarelerin ise denetlenmesi gerekir.

işte Kur'an'a bir tanım yapacaksak, seküler anlamda, bir nevi denetleme makamı diyebiliriz.

bu daha çok hayatın aslını ilgilendiren konuları kapsar, işin teferruat kısmı sonradan gelir.

Kur'an'da her şey var demek bir tür slogandır ve her sloganın içi doldurulmaya mahkumdur, ama bunun da dogru ve anlaşılır şekilde yapılması lazımdır.

yoksa ****** ''ya şu yokmuş'' vb. yaklaşımlarla sorun tam olarak anlaşılmış olamaz.

Gönderi tarihi:
1-)Komşun sendeki bu ''anormal''davranış ve duygudurum sapmasının

farkında ve daha da kötüye gitmemesi için sana yardımcı olmaya çalışmış,

üzerinde sorumluluk hissetmiş.

2-)Sen sayın fft başımızdaki tehlikenin boyutlarının ''biraz farkında olsan-olabilsen''

tarafsız oy atmaktansa gidersin sandık başına bunlara karşı bir oy bir oydur deyip

karşı bir tepki oluşturursun.

1.bana bunu söyleyen komşum,benimle hiçbir paylaşımı olmamış,benimle oldum olası selamlaşmak ötesine geçmemiş... derken beni kapalı olarak görünce "benim için Kuran bir Nutuk iki "diye söze başlayan bir kitapsever... :)

2.başımızdaki tehlike yıllardır var ve sadece son dönemde büyük bi hız kazandı o kadar... yıllardır biz bizden yittik zaten... ben temizliğe siyasetten değil tv den başlardım arkadaşım... vatan hainlerinin çöreklendiği,bütün değerlerimizin saldırı ve tehdit altına alındığı tek yerler ... bize izlettikleri dizilere bi de kendi aile ve yaşam standartlarınıza bakarak yanaşsanız ne demek istediğim daha iyi kavranır sanırım... medeni hayat ve aile örneklerini seveyim onların.... haberlermiş...tüyleri diken diken etmesi gereken ,insan olanı ağlatması gereken haberler içler acısı haberler bile heyecanlı bi magazin programı sunulur gibi anlatılıyor... tehlike baştakinde değil bütün halkta büyüyor... kendi kendini kurtarmak kavramıyla yetişen şekillenen dolandırıcıların, hırsızların, organ mafyasının,çetelerin,sapıkların vs.. kol gezdiği bi ülke olma yolunda hızla ilerliyoruz ve ben şu anda hiç bi ülkede bizimki kadar ileri bi tehlikeli insan kavramını algılayamıyorum ya da görmüyorum... daha ne diyeyim...

bizim milliyetçiliğimiz gurbetçilerimizde kaldı az çok hadi hayırlısı bakalım... ne zaman sıra tam anlamıyla bize gelecek... tek bildiğim çok yakın olduğu....

Gönderi tarihi:

Çağdaş eğitimin,bilimin,akli mantıki toplum kural ve kanunlarının

uygulanmadığı ''benimsenmediği'' her ülkede toplumlar bu bahsettiğin hale düşer.

Bak gördünmü konu nereye geldi?

Gönderi tarihi:

uygulanmadığı ''benimsenmediği'' her ülkede toplumlar bu bahsettiğin hale düşer.

Gönderi tarihi:

En canlı cephesi ve en kısa ifadesiyle laiklik, din hürriyetini ve bundan doğan vatandaşlık haklarını düşmanlarına karşı korumaktır. Devlet hayatında laikliğin gayesi budur. Laik devlet, din hürriyetini ve dindarı her çeşit saldırıya karşı koruyan devlettir...

Mustafa Kemal Atatürk

Yaaa evet konu nereye geldi dayandı...

Tabii anlayana... :)

Gönderi tarihi:

Din Hürriyeti=Toplumun her fertinin devlet ya da diğer toplum fertleri tarafından

baskı altına alınmadan dilediği inancı kimseye zararı olmamak şartıyla yaşayabilmesidir.

Kimse ama hiç kimse bunlar benim inandığım dinin kurallarıdır ve bunuda

ister kabul etsin ister etmesin bu ülkede yaşayan her insan benimseyecek diye bir

dayatma yapamaz,özellikle devlet yada devleti elegeçiren örgüt yada topluluklar

adı herneise.Atatürk'ün bu sözünün anlamı budur işte.Sanırım mutbıkız. :)

Gönderi tarihi:

demek istedim

durum bu hale gelmiş gibi mi görünüyor..ben haline şükredip de çalışmadan oturan gününü zikir ile geçiren kimseye rastlamadım..hani varsa da geride kalmamızın nedeni olacak kadar etkileri yok..bir yanlışınız olacak burası türkiye... şurası değil diyecek yer bile bulamadım.. dünyada yok böyle bir yer...herkes çalışmadan köşeyi dönme peşinde..Ama ALLAH çalışna veriyor işte.. sünnetullah bu...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.