Φ restpektif Gönderi tarihi: 1 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 1 Temmuz , 2007 Tanri once esegi yaratir ve buyurur: "Sana 60 yil omur veriyorum. Hayatin boyunca insanlara hizmet edecek, yuklerini tasiyacak, sabahtan aksama kadar calisacaksin. Aptal bir goruntun olacak, hic sesini cikarmadan sahibinin buyruklarini istemeye istemeye yerine getireceksin... Bunun uzerine esek tanriya soyle yakarir: "Tanrim, bana uygun gordugun hayat icin 60 yil cok fazla. Bunun 30 yilini omrumden cikar." Dilegi kabul edilir. Sonra kopegi yaratir ve der ki: "Sen ise 25 yil yasayacaksin. Evlerde bekcilik edecek, insanlarin sevdiklerini ve esyalarini koruyacak, sana ne yapilirsa yapilsin efendine sadik kalacaksin. Insanlardan geriye kalan artiklari yiyeceksin... Kopek de baslar yalvarmaya: "Tanrim boylesi bir hayat icin 25 yil cok fazla. 10 yil yeter de artar bile. omrumden 15 yili cikar." Kabul edilmis. Derken maymunu yaratir: "Sana 20 yili layik gordum. Aptal rolune girecek, ordan oraya sicrayacak, saklabanlik yapacak ve boylelikle etrafindakileri eglendireceksin. Bunun icin sana bakacaklar ve yemek verecekler. Goruntun hic hos olmayacak ama soytarilik yaparak sevimli goruneceksin. Maymun da verilen omru fazla bulur ve tanridan 10 yili cikarmasini ister. Onun da istegi kabul edilir. Ve sira insana gelir. Tanri insani en guzel sekilde yarattiktan sonra soyle buyurur: "Ey insan, sana da 20 yil omur veriyorum. Sen tum yarattiklarimin efendisi olacaksin. Sana ustun bir akil ve irade veriyorum. Bunlari kullanabildigin taktirde hersey senin emrinde olur. Goruntun ise yine yaratilanlarin en guzeli olacak... Ve insan isyan eder: "Tanrim, bana uygun gordugun omur cok az. Sen iyisi mi esegin omrunden kestigin 30 yili, kopekten kestigin 15 yili ve maymundan kestigin 10 yili benim omrume ekle." demis ve kabul edilmis. Iste o gun bugundur insanlar 20 yil insan gibi yasadiktan sonra omurlerinin 30 yilini essek gibi calisarak gecirir, 15 yil kopek gibi evine ve cocuklarina bekcilik eder, omrunun son 10 yilini da maymun gibi saklabanlik yaparak torunlarini eglendirirmis. (Bir kose yazisinda okumustum ama kaynagi hatirlayamadim) Selam ile.. Alıntı
Φ restpektif Gönderi tarihi: 3 Temmuz , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 3 Temmuz , 2007 Tuhaf bir köşe yazısıymış...Sanırım haklı bir yazı olduğu için tuhaf Ama hipotezimide sanırım Teoriye dönüştürdü;çünkü ne zaman sınavlardan sıkılsam evde bağıraa bağıraa hayatımın 25 yılı **** gibi ders çalışarak geçiyor,ne anladım bu hayattan derim dee Sanirim hikayecimiz inegi unutmus Hani "Harname"de esek ineklere imrenir ya, sonra da kuyrugundan olur. (okuz diyemedim, cok agir kacti) Iyisi mi inek omrunu elden geldigince uzatmak. Yoksa esek omru baslamayagorsun, cayir cimende otlayan ineklere uzaktan derin ahh ceke ceke bakar zavalli esekler Saygilar.. Alıntı
Φ crazy mom Gönderi tarihi: 20 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 20 Şubat , 2008 Sanirim hikayecimiz inegi unutmus Hani "Harname"de esek ineklere imrenir ya, sonra da kuyrugundan olur. (okuz diyemedim, cok agir kacti) Iyisi mi inek omrunu elden geldigince uzatmak. Yoksa esek omru baslamayagorsun, cayir cimende otlayan ineklere uzaktan derin ahh ceke ceke bakar zavalli esekler Saygilar.. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.