Φ zeyynepp Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2007 12 bilardo topundan 11 tanesi eşit ağırlıkta, 1 tanesi ise diğerlerinden farklı ağırlıktadır (ağır ya da hafif olabilir). Elimizde sadece iki kefeli eşit kollu bir terazi var ve bu teraziyi sadece 3 kez kullanabiliriz. Bu durumda farklı ağırlıktaki topun hangisi olduğunu ve diğerleriynden hafif mi yoksa ağır mı olduğunu nasıl anlarız.... Alıntı
Φ dream1907 Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2007 bu soruyu 12 küp şeker olarak biliyordum ben ama farketmez ben cevaplamıyayım tüh tam soru çözecektik oda bildiğim bir soru çıktı Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2007 Bunu ben de önceden biliyorum,üzgünüm.. Alıntı
Φ zeyynepp Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2007 bu soruyu 12 küp şeker olarak biliyordum ben ama farketmez ben cevaplamıyayım tüh tam soru çözecektik oda bildiğim bir soru çıktı başka soru soralım sana olurmu Alıntı
Φ nobody Gönderi tarihi: 24 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 24 Haziran , 2007 başka soru soralım sana olurmu bazı soruların forumda daha önce sorulmuş olmasının soruyu ilk kez görenlerde bir heves eksikliği yarattığını düşünüyorum. o nedenle bu soruya dikkat çekmek istiyorum: bu soru bildiğim en beyin tırmalayıcı sorulardan biridir. ve eğer ilk kez görüyorsanız lütfen çözmeyi deneyin... ben bu soruyu ortaokuldayken ve yardımsız çözmüştüm. Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 25 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 25 Haziran , 2007 ben de tam olarak bu olmasa da bunun başka bir versiyonunu çözmüştüm, mantık aynı olduğundan dokunmuyorum soruya, Ayrıca Nobody'ye de katılıyorum gerçekten de uğraşmaya değer... Alıntı
Φ kahin Gönderi tarihi: 22 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 22 Ağustos , 2007 evet bence de soru uğraştırıcı bir soru glori nın bu soruya ebnzer bir soru çözdüğünü hatırlıyorum tabi kide cevabını da biliyorum yani .bence bilmeyenler uğraşırsa daha iyi olur yukardakinler öle uygun görmüş çünkü Alıntı
Φ venceremos Gönderi tarihi: 25 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 25 Ağustos , 2007 6-6 yerleştiririm teraziye,ağır gelen taraftaki 6 topu 3-3 dağıtırım tekrar ağır gelen son 3 toptan herhangi ikisini kefelere koyarım ağır geleni bulmuş olurum,eşitlerse koymadığım toptur. sanırım 15 saniyemi aldı bulmak.yorumlar ilginçti Alıntı
Φ Mystique Gönderi tarihi: 28 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 28 Ağustos , 2007 6-6 yerleştiririm teraziye,ağır gelen taraftaki 6 topu 3-3 dağıtırım tekrar ağır gelen son 3 toptan herhangi ikisini kefelere koyarım ağır geleni bulmuş olurum,eşitlerse koymadığım toptur. sanırım 15 saniyemi aldı bulmak.yorumlar ilginçti sorunun yanıtını bilmiyorm ama farklı topun ağır mı hafif mi olduğu belirtlmemş o yüzden farklı top diğer 6nın içinde de olamaz mı Alıntı
Φ nobody Gönderi tarihi: 17 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 17 Ekim , 2007 12 bilardo topundan 11 tanesi eşit ağırlıkta, 1 tanesi ise diğerlerinden farklı ağırlıktadır (ağır ya da hafif olabilir). Elimizde sadece iki kefeli eşit kollu bir terazi var ve bu teraziyi sadece 3 kez kullanabiliriz. Bu durumda farklı ağırlıktaki topun hangisi olduğunu ve diğerleriynden hafif mi yoksa ağır mı olduğunu nasıl anlarız.... üç tane dörtlü grup oluştururuz. iki dörtlüyü karşılıklı tartarız ------eşitse diğer dörtlünün üç tanesiyle ilk tartıda kullanılıp normal olduğu verifiye edilmiş toplardan üçünü tartarız eşitse hiç kullanmadığımız toptur farklı olan eşit değilse ve normal olmayan grup ağır gelirse normal olmayan üç topun ikisini birbirleriyle tartarız eşitse üçlünün diğeridir ağır olan eşit değilse ağır olandır farklı top. ------İlk tartı eşit değilse Bir kefeye ağır gruptan üç top ve hafif gruptan bir top koyarız. Diğer kefeye ağır gruptan bir top ve hiç kullanılmamış ve normal olduğu bilinen gruptan üç top koyarız. --İlk kefe ağır gelirse bu kefedeki üç ağır topun ikisini birbiriyle tartarız eşitse diğer ağır grup topu ağırdır eşit değilse ağır olan farklıdır. --İlk kefe hafif gelirse ya buradaki hafif grup topu hafifdir, ya da diğer kefedeki ağır grup topu farklıdır. Bunlardan birini normal bir topla tartarak farklıyı buluruz. --İki kefe eşit gelirse hafif grubun kullanılmayan üç topundan biri farklıdır. bunların ikisini birbiriyle tartarız eşitse diğer hafif grup topu farklıdır eşit değilse hafif olan farklıdır. umarım anlatabilmişimdir.... Alıntı
Misafir spices Gönderi tarihi: 17 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 17 Ekim , 2007 yada şöyle yapabiliriz.. 1.tartı5-5 karşılıklı terazide tartarız 2 topu ayırırız.. 5-5 karşılıklı tarttığımız eşit gelirse, diğer kalan 2 topu karşılıklı tartar ağır olanı 2. tartıda bulmuş oluruz.. 5-5 karşılıklı tarttığımız topların arasında ise ağır top; ağır olan beşli grubu 2-2-1 olarak ayırırız 2.tartı teraziye 2li karşılıklı koruz.. terazide 2 li toplar eşitse dışarda kalan top ağır olandır.2. tartıda bulmuş oluruz eşit değilse 3.tartı ağır olan ikiliyi alır karşılıklı tartarız Alıntı
Φ nobody Gönderi tarihi: 19 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 19 Ekim , 2007 yada şöyle yapabiliriz.. 1.tartı5-5 karşılıklı terazide tartarız 2 topu ayırırız.. 5-5 karşılıklı tarttığımız eşit gelirse, diğer kalan 2 topu karşılıklı tartar ağır olanı 2. tartıda bulmuş oluruz.. 5-5 karşılıklı tarttığımız topların arasında ise ağır top; ağır olan beşli grubu 2-2-1 olarak ayırırız 2.tartı teraziye 2li karşılıklı koruz.. terazide 2 li toplar eşitse dışarda kalan top ağır olandır.2. tartıda bulmuş oluruz eşit değilse 3.tartı ağır olan ikiliyi alır karşılıklı tartarız bu yöntemle çözemezsiniz farklı olanın ağır mı hafif mi olduğu bilinmiyor Alıntı
Misafir spices Gönderi tarihi: 19 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 19 Ekim , 2007 bu yöntemle çözemezsinizfarklı olanın ağır mı hafif mi olduğu bilinmiyor sorunun başlığı hangisi daha ağır olmamalı o zaman...hangisi daha farklı olmalı....... Alıntı
Φ nobody Gönderi tarihi: 19 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 19 Ekim , 2007 sorunun başlığı hangisi daha ağır olmamalı o zaman...hangisi daha farklı olmalı....... çoook haklısınız Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.