Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Arkadaşlar herşeyin mükemmel bir düzen içinde işlediğini savunduğumuz

kainatımızda;dünyamızdaki tabiat düzenine bakarsak;doğadaki hayvanların genelinin

sadece etle beslendiğini hepimiz biliriz;besin ihtiyacını karşılamak için hayvan kendinden

daha zayıf diğer hayvanları ve hatta yavrularını da kanlı bir vahşet avı sonucu

yakalar ve yer.Örneğin henüz dünyaya gözlerini yeni açmış bir ceylan yavrusu

sırf kaplan et yemek zorunda olduğu için tüm yaşama şansını korkunç bir sonla

erkenden yitirir.Acaba bu sistem neden böyle vahşice ve acımasızca işler??

Bu kanun niye konulmuş ne amaçla konulmuştur?Mükemmellik bu sistemin

neresinde vardır ve nasıl bir mükemmelliktir?Tüm hayvanların birbirlerine

zarar vermeden yaşamlarını sürdürebilecekleri örneğin hepsinin otobur

olabileceği bir düzen daha vicdani olmazmıydı?

• Cevaplar 84
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

Yanlış anlamayın lütfen;ama bir de şu açıdan yaklaşalım olaya:

Sizin vicdanınız en mükemmel mi ki neyin ne kadar vicdani olabileceğini salt kendi yaşam birikiminizle değerlendirebilesiniz;ya da daha genele taşıyım başlığa da uygun olsun:Siz en mükemmel misiniz ki düzenin mükemmelliğinin üstüne çıkacak ve onu beğenmeyeceksiniz???

Bence düzen mükemmel;niye mi???

Çünkü o av olayları dahi o kadar denge üzerinedir ki yine dengenin parçası bir dış etken ya da iç sorun av döngüsünü bozarsa o döngünün bozuluşu başka döngülere de etkir...

Kimse kimseyi yemese diyorsunuz mesela;hepimizin kendi besinini üretebileceği dünya diyorsunuz yani;neden;siz bunun çok iyi olabileceğini gördünümüz ki ya da şu anki hayat anlayışımızla bunun resmini dahi çizebilir miyiz ki;bu tüm dengenin sil baştan olması demektir ki zaten gerekliliği dahi "insan" tarafından idrak edilebilenin çok üzerindedir...

:zorro:

Gönderi tarihi:

Bu soru biraz sunu andırıyor, herkes kardeş kardeş yaşasaydı daha güzel olmazmıydı? olurdu ne güzel olurdu hemde. Ama olmuyor işte bunlar hayatın ve doğanın kanunları, ve inanın bu kanunlar içinde düzen yok -ekolojik dengeyi düzen olarak sayamayız, iki kaplanı ben öldürüsem yine düzen bozulur çünki -.

Benzer olaylar insan hayatında da oluyor işte, kanun kaçağı yada cinnet geçiren bir adam yada aşırı alkollu bir surucu tarafından sakat bırakıldıktan sonra düzen olması gerekmiyormuydu, ben kimsenin tavuğuna kışt demeden neden bunlar oldu gibi sorular takılıp kalır insanın kafasına, özellikle neden BEN sorusu (soruların muhattabı kimdir tahmin ederisiniz sanırım)- zihnimize...

Oyle bir duzen olduğuna inanmak içimden gelmiyor...

Gönderi tarihi:

Ben kendi vicdanımın mükemmelliğini savunmadım,benim üzerinde durduğum konu mükemmel olduğu söylenen

tabiat düzeninin neden bukadar acımasız vahşi olduğu,hayvanın başka hayvanı yemesinin dışında daha

evrensel bir beslenme ve yaşam düzeni olamazmıydı,kendi besinini kendi üretmesi de nereden çıktı anlamadım

öyle bir cümle yok yazımda,otçul olsalardı dedim sadece.

Verilen cevapta yanlış anlıycak bişey yok maksat belli zaten;

klasik kaçak laflar;sen önce kendine bak,sen kim oluyosun da bunu beğenmiyosun,başka türlü olsa daha iyi olacağını nereden biliyosun vb gibi....yani şu şu sebepten böyledir böyle olmak zorunda gibi net cevaplar yok.

Gönderi tarihi:
Yanlış anlamayın lütfen;ama bir de şu açıdan yaklaşalım olaya:

Sizin vicdanınız en mükemmel mi ki neyin ne kadar vicdani olabileceğini salt kendi yaşam birikiminizle değerlendirebilesiniz;ya da daha genele taşıyım başlığa da uygun olsun:Siz en mükemmel misiniz ki düzenin mükemmelliğinin üstüne çıkacak ve onu beğenmeyeceksiniz???

Bence düzen mükemmel;niye mi???

Çünkü o av olayları dahi o kadar denge üzerinedir ki yine dengenin parçası bir dış etken ya da iç sorun av döngüsünü bozarsa o döngünün bozuluşu başka döngülere de etkir...

Kimse kimseyi yemese diyorsunuz mesela;hepimizin kendi besinini üretebileceği dünya diyorsunuz yani;neden;siz bunun çok iyi olabileceğini gördünümüz ki ya da şu anki hayat anlayışımızla bunun resmini dahi çizebilir miyiz ki;bu tüm dengenin sil baştan olması demektir ki zaten gerekliliği dahi "insan" tarafından idrak edilebilenin çok üzerindedir...

Lucas arkadaş örnek olarak hayvanları vermiş ama canlılar sadece onlardan ibaret değil.Gözle görülmeyen ve insanları ölümcül hasta eden mikro organizmalar var.Viruslar,bakteriler v.s. Bilim adamları ne kötü yapmışlar boyundan büyük işlere kalkmışlar değilmi. Ne gerek vardı incelemeye araştırmaya,aaaaa bu doğanın dengesi ne güzel deyip hayranlıklarından ağızları açık sadece seyretmemişler.

İnsanların sağlığı,hayatı için kafa patlatmışlar ve tıp bilimi bugünkü duruma gelmiş.Ne mendebur insanlar bunlar değiilmi,doğanın mükemmelliğni beğenmemişler,adeta kafa tutarcasına doğanın düzenini insanların menfaatine uygun hale getirmeye çalışmışlar..Daha geçeenlerde kan guruplarının tamamını sıfır kan gurubuna dönüştürecek bir ilke daha imza attı bilim adamları.

Acaba en yakın akrabanız hastanede acil kan bekler durumda iken, ne gerek vardı tüm kan guruplarını sıfır kan gurubuna dönüştürmeye ben doğanın dengesini değiştiren insanların buluşlarından istifade etmem, kendi kan gurubu yoksa varsın akrabam ölsün diyebilecekmi idiniz?

Yine aynı şeklide Chemo terapi ile kanserden kurtulan bir çok insan var.Kısaca tüm bu bilimsel buluşlar doğanın mükemmelliğini beğenmeyen kötü insanların marifeti.Sizin mantığınıza göre virusların ve bakterilerinde yaşama hakkı var,onları yok etmek doğanın mükemmelliğine müdahele etmek anlamına gelir deyip insanları ölüme mi terketsinler ?

Gönderi tarihi:

Yani yerden et mi bitseydi yada daldan et mi koparsaydık..

Ona kalırsan bitkileride yemeyelim acımasızca onları koparıyoruz onlarda canlı..

Bir hayvanın ölümü esnasında onun acı çektiğini görürüz nerden biliyoruz belki gerçekte acı çekmiyor ama bizizim imtihanımız gereği acı çekiyor görüntüsü veriliyor..?

Buradaki imtihan nasıldır diye sorarsan..

İki türlü olabilir..

1- Merhamet-İsyan.. Kul bu durumu görüp olmaz böyle Allah neden böyle yaratmış diyerek imtihanı kaybetmek..

2- Merhamet-Rıza.. Allah'ın iradesine karışmadan ölen hayvana acımak yani acıma ihissini merhamet hissini göstermk ve yaşamak ve sonuç kazanmak..

Allah merhametlileri sever şimdi iki şıktada merhametten kaynaklanan bir yorum var..

Ama arasındaki fark biri isyanda biri rızada..

İmtihan işte bu nokta..

Kesin hüküm belirtmiyorum en doğrusunu Allah bilir..

Saygılar..

Gönderi tarihi:
Arkadaşlar herşeyin mükemmel bir düzen içinde işlediğini savunduğumuz

kainatımızda;dünyamızdaki tabiat düzenine bakarsak;doğadaki hayvanların genelinin

sadece etle beslendiğini hepimiz biliriz;besin ihtiyacını karşılamak için hayvan kendinden

daha zayıf diğer hayvanları ve hatta yavrularını da kanlı bir vahşet avı sonucu

yakalar ve yer.Örneğin henüz dünyaya gözlerini yeni açmış bir ceylan yavrusu

sırf kaplan et yemek zorunda olduğu için tüm yaşama şansını korkunç bir sonla

erkenden yitirir.Acaba bu sistem neden böyle vahşice ve acımasızca işler??

Bu kanun niye konulmuş ne amaçla konulmuştur?Mükemmellik bu sistemin

neresinde vardır ve nasıl bir mükemmelliktir?Tüm hayvanların birbirlerine

zarar vermeden yaşamlarını sürdürebilecekleri örneğin hepsinin otobur

olabileceği bir düzen daha vicdani olmazmıydı?

bir sürü hayvan çeşidi düşünelim... yine aynı şekilde beslenme ve üreme alışkanlıkları var... bir sürü de bitki düşünelim... bu bitkiler de yalnızca hayvan çeşidine göre çeşitlendirilmeli yani bir ot çeşidini başka bir hayvan yememeli..böylece ot için kavga da olmaz..tabi o otlarda sürekli çoğalmalı ki sürekli sayısı artan hayvanlar aç kalmasın... aç kalır ölürlerse yine acınası durum çıkar dimi.. insanların üreme ve nüfus olarak artma durumunu düşününce bi de hayvanlar böyle olsa eh artık her tür çoğala çoğala ne iyi olurdu değil mi? .ha isterseniz buna karşılık üreme kısmı da olmasın... bu nedenle de dişilik ve erkeklik diye çeşitler de kalksın.. her tür tek cins olsun.. derken isterseniz hepsinden vazgeçelim her tür tek tür olsun bi de yemesin içmesin üremesin sadece olmuş olmak için olsun..bu daha da mükemmel olurdu...ne bileyim arkadaşım... benim tek kavradığım ciddi ciddi Yaratanın bütün incelikleriyle ,,en doğrusunu ve en mükemmelini yaptığı,yarattığı.... o kadar mükemmel yaratmış ki mükemmel olmayışları bile olması gerekenin mükemmelliğinden kaynaklanıyor...

Gönderi tarihi:

Arakadaşlar niye kızıyosunuz,hayvanların yaşaması için dişi,erkek,yavru

diye ayırtetmeden birbirlerini

gırtlaklamaktan daha farklı bir düzenleri olabilirdi demek istiyorum.

Üremesinler de demiyorum ama doğa eğer isteseydi bir hayvan sadece otlarla

beslenebilirdi yada konu üremekse doğurduğu yavru sayısı çok daha az olabilirdi.

Gönderi tarihi:
Arakadaşlar niye kızıyosunuz,hayvanların yaşaması için dişi,erkek,yavru

diye ayırtetmeden birbirlerini

gırtlaklamaktan daha farklı bir düzenleri olabilirdi demek istiyorum.

Üremesinler de demiyorum ama doğa eğer isteseydi bir hayvan sadece otlarla

beslenebilirdi yada konu üremekse doğurduğu yavru sayısı çok daha az olabilirdi.

en son yazdıklarıma cevaben niye kızıyorsunuz diyorsan,,tek kelimeyle kızmıyoruz... sadece madem tartışmak istediğin bir konu var ve foruma taşıdın onu,,, ütoyyanı tam anlamıyla tamamla biz de ona göre yazalım... senin yazdıklarından yola çıkarak ben de bunları yazdım...

Gönderi tarihi:
Ben kendi vicdanımın mükemmelliğini savunmadım,benim üzerinde durduğum konu mükemmel olduğu söylenen

tabiat düzeninin neden bukadar acımasız vahşi olduğu,hayvanın başka hayvanı yemesinin dışında daha

evrensel bir beslenme ve yaşam düzeni olamazmıydı,kendi besinini kendi üretmesi de nereden çıktı anlamadım

öyle bir cümle yok yazımda,otçul olsalardı dedim sadece.

Verilen cevapta yanlış anlıycak bişey yok maksat belli zaten;

klasik kaçak laflar;sen önce kendine bak,sen kim oluyosun da bunu beğenmiyosun,başka türlü olsa daha iyi olacağını nereden biliyosun vb gibi....yani şu şu sebepten böyledir böyle olmak zorunda gibi net cevaplar yok.

Bu tepkiyi bekliyordum zaten;ne haddime sizin üzerinize gitm isteği...

Tek tek sorayım;cevap verin siz de:

Yaşadığınız sistemin üzerine çıkabilecek yetide misiniz???

Hayır

Vicdan sizden gelmiyor mu???

Evet

O zaman sistemin "vicdanını" sorgulama girişiminiz fazlaca eksik olmaz mı???

Evet

Dediğim buydu...

Başka bir arkadaş da adeta bakmakla olmaz gel yaşa demeye getirmiş;saygılar...

Arkadaşım ben demiyorum bu dünyada bir şey yapılmaz,yapılamaz olsaydı teknik bu kadar gelişemezdi, insanlar senin de anlatmaya çalıştığın gibi tıpta ilerleyemezdi;ama bunlar yaratılmıyor değil mi???Yani sistem içinden keşfediliyor, üretiliyor;ama ben arkadaşın isteğinin sistemin kökten değişmesi arzusu taşıdığını ve bunun tasarlanmasının(insan tarafından) idea olarak dahi imkansızlığını anlatmak istedim...

Ucu açık başka konu varsa sorun;ama lütfen sözlerimi kendinize saldırı olarak anlamayın...

Gönderi tarihi:

...bu durumda sistemin mükemmel olmadığını mı savunuyorsunuz? yoksa daha mükemmel olmazmıydı?

peki sistemin mükemmelliğinde meydana gelen bozukluklar nasıl oluyor?

bazen sistemi oluşturan parçaların (canlıların) durduk yere bozulduğunu görüyoruz - genetik bozukluklar- bu nasıl oluyor, parçalarında mükemmel olması gerekmiyormuydu?

benim kafamda yanıtları var siz ne düşünüyorsunuz?

Gönderi tarihi:
...bu durumda sistemin mükemmel olmadığını mı savunuyorsunuz? yoksa daha mükemmel olmazmıydı?

peki sistemin mükemmelliğinde meydana gelen bozukluklar nasıl oluyor?

bazen sistemi oluşturan parçaların (canlıların) durduk yere bozulduğunu görüyoruz - genetik bozukluklar- bu nasıl oluyor, parçalarında mükemmel olması gerekmiyormuydu?

benim kafamda yanıtları var siz ne düşünüyorsunuz?

Bakın sistem mükemmel neden mi???

Çünkü o bozuklukların olma durumu bazen insan aklının idrak edemeyeceği boyutta bir süreçtir...

Sistem "bizim" bozukluk dediklerimizi dahi kendi içinde "muhteşem" barındırmaktadır...

Sistemin son noktada olduğunu da düşünmüyorum;çünkü sonuçta o da yaratılmıştır bana göre...

Gönderi tarihi:

İnanın hiçbirşey anlamıyorum verdiğiniz cevaplardan,benim sorum bu sistemin

neden böyle olduğu neyi amaçladığı,ve daha az vahşi olamazmıydı soru çok net ve açık.

Bu arada varolan doğa düzeninin üstüne çıkıp çıkamamak veya onu değiştirip

değiştirememek şuan bilimdeki emekleme dönemimiz için imkansız olabilir

ama emin olun bu sadece insanlar için sadece bir zaman sorunu,son 150 yıllık

teknolojimizle bile bugün hayavan kopyalayabiliyorsak varın siz düşünün

100 yıl sonra neler yapabileceğiz.

Gönderi tarihi:

evet buz çağı'nda yaşamın devam ettiğini biliyoruz,

65 mil. yıl önce sadece dinazorlar yokoldu, sistem değil,

3,5 milyar yıl önce görülen canlılardan bugune kadar oyle yada boyle devam etmiş.

bence mükemmel değil hiç de mükemmel olamadı, vicdanlarımız gibi...

Gönderi tarihi:

neden böyle olduğu neyi amaçladığı,ve daha az vahşi olamazmıydı soru çok net ve açık.

Bu arada varolan doğa düzeninin üstüne çıkıp çıkamamak veya onu değiştirip

değiştirememek şuan bilimdeki emekleme dönemimiz için imkansız olabilir

ama emin olun bu sadece insanlar için sadece bir zaman sorunu,son 150 yıllık

teknolojimizle bile bugün hayavan kopyalayabiliyorsak varın siz düşünün

100 yıl sonra neler yapabileceğiz.

bu konuyla ilgili birkaç ütopik film vardı...

sence mükemmellik - gen yapıları ile oynanarak- mümkün olabilir mi?

Gönderi tarihi:
bu konuyla ilgili birkaç ütopik film vardı...

sence mükemmellik - gen yapıları ile oynanarak- mümkün olabilir mi?

Mükemmele yaklaşım olabilir belki,çünkü insan davranışlarının genelinin sebebini genlerin oluşturduğu bugün biliniyor,

hatta tarihte bu konuda saf-mükemmel ırk oluşturmak amacıyla Hitler Almanyasında

gizli labaratuar çalışmaları yapılmamış değil.

Gönderi tarihi:
evet buz çağı'nda yaşamın devam ettiğini biliyoruz,

65 mil. yıl önce sadece dinazorlar yokoldu, sistem değil,

3,5 milyar yıl önce görülen canlılardan bugune kadar oyle yada boyle devam etmiş.

bence mükemmel değil hiç de mükemmel olamadı, vicdanlarımız gibi...

Bunu bana mı söylediniz tam anlamdım;ama öyleyse eğer son noktadan kastım en yüce anlamı taşıyordu...

neden böyle olduğu neyi amaçladığı,ve daha az vahşi olamazmıydı soru çok net ve açık

İşte ben de diyorum ki bunları anlamak için bunları barındıran sistemin üstüne çıkmak lazım;öyle ki sizin de adını çokça kullandığınız bilim özünde "nasıl" anlayışını barındırır;felsefeden ayrıldığı nokta da budur...

Ve felsefe dahi "neden" sorularına tam cevap verememektedir ki bir de neden böyle olmadı demek yanlış olur;neden mi???Çünkü daha olan bile tam anlaşılamadı...

Daha açık olamam;istemezseniz burada keseriz, benim için sorun olmaz...

Gönderi tarihi:

mükemmel yaratılabilir, evet ama yaşadığımız sistemin mükemmel olmaması yaratıldığına inanmamak için bana en net sonucu veriyor.

hayran kalınmaması elde olmayan parçaları var bu sistemin ama bu da böyle olmasaydı denilebilecek kısımları da var bana var bana göre...

evet sözlerim sizin içindi sayın ali0_1, çok güzel bir noktaydı söyledikleriniz ama ben aynanın karanlık yüzünden bakıyorum...

vicdanım bile mükemmel değilken... nasıl yaratılmış olabilirim?

Gönderi tarihi:
mükemmel yaratılabilir, evet ama yaşadığımız sistemin mükemmel olmaması yaratıldığına inanmamak için bana en net sonucu veriyor.

hayran kalınmaması elde olmayan parçaları var bu sistemin ama bu da böyle olmasaydı denilebilecek kısımları da var bana var bana göre...

evet sözlerim sizin içindi sayın ali0_1, çok güzel bir noktaydı söyledikleriniz ama ben aynanın karanlık yüzünden bakıyorum...

hayır yaratıldı ama aciz ve mükemmel olmayacak şekilde yaratıldı... mükemmel yaratmak isteseydi mükemmmel yaratırdı... örneğin isteseydi bütün insanlar iyi olurdu kimse kötülük kavramını bilmezdi... bizler mükemmel olmadığımız için mükemmelliği tartışıyor ya da konuşuyoruz... herşey mükemmel olsaydı mükemmellik üzerine tek bir düşüncemiz olmazdı o noktada da zaten mükemmelliğin anlamı olmazdı...anlamı olmayanda zaten yine mükemmel olmazdı...yaratılan herşeyin bir sebebi var ve bunu anlayacak ilim malesef bizde yok...

Gönderi tarihi:
Bunu bana mı söylediniz tam anlamdım;ama öyleyse eğer son noktadan kastım en yüce anlamı taşıyordu...

İşte ben de diyorum ki bunları anlamak için bunları barındıran sistemin üstüne çıkmak lazım;öyle ki sizin de adını çokça kullandığınız bilim özünde "nasıl" anlayışını barındırır;felsefeden ayrıldığı nokta da budur...

Ve felsefe dahi "neden" sorularına tam cevap verememektedir ki bir de neden böyle olmadı demek yanlış olur;neden mi???Çünkü daha olan bile tam anlaşılamadı...

Daha açık olamam;istemezseniz burada keseriz, benim için sorun olmaz...

Evet şu son yazdıklarınızda anlaşıldı,yani üzerinde durduğum

doğa sisteminin neden böyle bir işleyişe sahip olduğunun cevabı henüz

yok.Kesin ve net.

İnsanların acıma duygusu canlansın,merhamet duygusu körüklensin

diye bu vahşet böyledir gibi saçmalıklardan daha iyi ve sağlam bir cevap.

Gönderi tarihi:
hayır yaratıldı ama aciz ve mükemmel olmayacak şekilde yaratıldı... mükemmel yaratmak isteseydi mükemmmel yaratırdı... örneğin isteseydi bütün insanlar iyi olurdu kimse kötülük kavramını bilmezdi... bizler mükemmel olmadığımız için mükemmelliği tartışıyor ya da konuşuyoruz... herşey mükemmel olsaydı mükemmellik üzerine tek bir düşüncemiz olmazdı o noktada da zaten mükemmelliğin anlamı olmazdı...anlamı olmayanda zaten yine mükemmel olmazdı...yaratılan herşeyin bir sebebi var ve bunu anlayacak ilim malesef bizde yok...

ne güzel yazmışsınız kimse kötülük kavramını bilmezdi diye, umutsuzluk, acı ve kötülükten uzak mükemmel yaratılabilirdi ama yaratılmamış. bu durumda yaratanda mı hata var, yaratılanda mı hata var, yoksa her ikiside mi hatasız, yoksa her ikiside mi hatalı...

içinden çıkamayacağınız bir problemler silsilesi...

yaratan yok hata var...mükemmellik yok...

Gönderi tarihi:
ne güzel yazmışsınız kimse kötülük kavramını bilmezdi diye, umutsuzluk, acı ve kötülükten uzak mükemmel yaratılabilirdi ama yaratılmamış. bu durumda yaratanda mı hata var, yaratılanda mı hata var, yoksa her ikiside mi hatasız, yoksa her ikiside mi hatalı...

içinden çıkamayacağınız bir problemler silsilesi...

yaratan yok hata var...mükemmellik yok...

bilmezdi bilinmeyen de önemli olmazdı... oysa bugün bütün çabamız ya da çabanız iyi olana daha iiyisine ve onun da daha iyisine değil mi?? ben hata görmüyorum... yaratılan hiçbir varlık boşuna değil... herşeyin mükemmel olmayışı mükemmellik yaratıyor... yaratılanların hataları hatasızlık adına sürekli bir değişim gösteriyor... etrafınızdaki herşey durmadan değişiyor.. bir vakitten bir vakte bir halden diğerine ... hep örnek veriyorum ama anlaşılmıyor sanırım... düşünün bir... etrafınızdaki herkes çok iyi... herkes birbirine karşı inanılmaz iyi davranıyor... kötülükten zerre yok etrafınızda... sizce siz ve etrafınızdaki herşey bu kadar iyi iken iyi olmanın ne gibi anlamı olabilir... iyi olmak artık sıradan bir kavramdır.. ne yani sen iyi sen daha da iyi mi diyeceksiniz... yine ister istemez birinin diğerinden biraz kötü olma kavramı çıkacak... yani kötünün iyisi iyinin kötüsü olmadan herşey sıradan ve anlamsız olacak... tamamen makina misali kurulmuş çalışan varlıklar... herşey tıkır tıkır... yineliyorum... yaratılanlardaki hatalar bile hatasızlık... yaratılanlardaki mükemmel olmayışlık bile mükemmelliğin ta kendisi en güzel biçimi...

yaratan herşeyi çok büyük bir ilimle ve en doğru şekliyle ve en mükemmel haliyle yaratmıştır... ve bizler ve sizler ve bütün ilim adamları ve bütün bilim adamları ve bütün sanatçılar bir araya gelse daha iyi bir yaratılış ütopyasını oluşturulamaz...

yaratan var hata yok...mükemmellik onda bizde yok... sevgimle....

Gönderi tarihi:
bilmezdi bilinmeyen de önemli olmazdı... oysa bugün bütün çabamız ya da çabanız iyi olana daha iiyisine ve onun da daha iyisine değil mi?? ben hata görmüyorum... yaratılan hiçbir varlık boşuna değil... herşeyin mükemmel olmayışı mükemmellik yaratıyor... yaratılanların hataları hatasızlık adına sürekli bir değişim gösteriyor... etrafınızdaki herşey durmadan değişiyor.. bir vakitten bir vakte bir halden diğerine ... hep örnek veriyorum ama anlaşılmıyor sanırım... düşünün bir... etrafınızdaki herkes çok iyi... herkes birbirine karşı inanılmaz iyi davranıyor... kötülükten zerre yok etrafınızda... sizce siz ve etrafınızdaki herşey bu kadar iyi iken iyi olmanın ne gibi anlamı olabilir... iyi olmak artık sıradan bir kavramdır.. ne yani sen iyi sen daha da iyi mi diyeceksiniz... yine ister istemez birinin diğerinden biraz kötü olma kavramı çıkacak... yani kötünün iyisi iyinin kötüsü olmadan herşey sıradan ve anlamsız olacak... tamamen makina misali kurulmuş çalışan varlıklar... herşey tıkır tıkır... yineliyorum... yaratılanlardaki hatalar bile hatasızlık... yaratılanlardaki mükemmel olmayışlık bile mükemmelliğin ta kendisi en güzel biçimi...

yaratan herşeyi çok büyük bir ilimle ve en doğru şekliyle ve en mükemmel haliyle yaratmıştır... ve bizler ve sizler ve bütün ilim adamları ve bütün bilim adamları ve bütün sanatçılar bir araya gelse daha iyi bir yaratılış ütopyasını oluşturulamaz...

yaratan var hata yok...mükemmellik onda bizde yok... sevgimle....

bu kadar farklı bir dünyada mı yaşıyoruz ki size mükemmel geliyor,

ozaman size mükemmellikten kareler;

blog_poverty_wideweb__430x387.jpg

belkide ben fazla düşünüyorum,

coplukte_yasam.gif

düşünmemek eldemi?

120jn5.jpg

bence değil!

Bu dünya mükemmel değil, mükemmel olan yer mitolojik cennet kavramı. O zaman vaadedilen cennette herşey sıradan mı? Kimsenin yaratmak gibi bir problemi yok, bu dünya böyle vardı, biz de buradayız işte...

Farklı açıdan bakalım; kaynağının ne olduğunu, nerden geldiğini evreni yaratmadan önce ne yaptığını bilmediğimiz tanrı, -dünyayı bazı ayetlere göre 6 bazı ayetlere göre 8 günde yarattı, bazı ayetlere göre önce dünyayı sonra evreni bazı ayetlere göre ise önce evreni sonra dünyayı- yarattı. Var olan saf iyi varlıklara -melekler- rağmen insanı yarattı. Ve onun içine hem iyiyi hem kötüyü koyarak, doğru yolda olacak olanlara mükemmelliği vadetti. Burda garip olan şey şu benim ne yapacağımı tanrı zaten bilmesine rağmen beni mükemmel olmayan bu dünyada var etti -mükemmel değil dünya olsa cennet olmazdı burası sınav yeri, burada isteklerimize ve içgüdülerimize karşı koyarak ne pahasına olursa onun dediklerini yapacağız-.

sayın Lucas konunun başında sorduğunuz soruya yanıt; bu düzeni bir varlık, O, Tanrı yarattıysa nasıl bir amaç içinde yaratmış tarafımdan anlaşılamıyor.

Gönderi tarihi:

Mükemmel olsaydınız;kusur barındırmasaydınız zaten yaratılmış olma ihtimalini baştan kaybederdiniz;çünkü kendi kendine yeterdiniz...

Bu nasıl???

Saygılar...

Gönderi tarihi:
Mükemmel olsaydınız;kusur barındırmasaydınız zaten yaratılmış olma ihtimalini baştan kaybederdiniz;çünkü kendi kendine yeterdiniz...

Bu nasıl???

Saygılar...

:) buda güzel gayet, sayın ali0_1

ben şu anda da kendi kendime - mükemmel değilim, megalomanyaklık yapmak değil niyetim sadece- yettiğimi düşünüyorum.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.