Φ ftoyd Gönderi tarihi: 21 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 21 Haziran , 2007 Yani nasıl oluyorda kelimelere bu kadar farklı anlamlar yükleyebiliyorsun pes doğrusu. teslimiyetin olduğu yerde özgür iradeden,sorgulamadan,bilinçten bahsedemezsin. Mahkumlar adalete teslim olmuş insanlardır,artık onların özgürlüğü yoktur velevki o kişi istediği kadar ben hayatımdan memnunum desin.Savaş esirleri karşı tarafa teslim olmuş insanlardır,onlarında özgürlüğü yoktur,velevki istedikleri kadar bize insani muamele yapıyorlar desinler. Masallara teslim olmuş bir insanda,sorgulama özgürlüğü yoktur velevki istediği kadar taklidi iman,bilinçli iman ayırımı yaparak kendini kandırmaya çalışsın ya teslimiyet bütün bir özgür iradeden,sorgulamadan ve bilinçten sonra olduysa... özgür irademizle özgürlüğümüzden vazgeçmek neden yanlış olsun... insanların hata yapmaya karşı verdikleri tepkileri ele alalım.... kimileri bir hatayı yaparken kavramazda ,yaptıktan sonra anladığında pişmanlığından psikolojisini bozar... kimileri de hatayı önden kavrar farkeder de işine gelmediğinden inadına yapar ama özgür iradesiyle yaptığından pişman yerine pişkin olur... bizim teslimiyetimiz size göre bir hataysa ve bu hata bizim yaşamımızı ,özgür irademizle yaptığımız teslimiyetten dolayı daha huzurlu ve daha anlamlı kılıyorsa biz mi daha özgürüz siz mi?biz cevabı bulduk kabullendik kurtulduk... siz ne zaman kurtulacaksınız ? ha biz sizin masal dediğinize masal dememeyi seçerken başımıza silah mı dayadılar ... biz sorguluyoruz sorguluyoruz dönüp dolaşıp yine sizin masal dediğinizin doğruluğunu kabul ediyoruz da bizim sorgulamaktan yoksunluğumuz kanısına siz nereden varıyorsunuz... hayır inananlar insan değil yaratıkta beyni çalışan tek insanlar inanmayanlar mı? Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 22 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 22 Haziran , 2007 karşı cinsten birine aşıksınız,neredeyse hayatınızdaki en önemli en anlamlı en huzurlu ilişki... ama anne babanız tutturmuş siz başkasıyla evleneceksiniz diye... o kız ya da erkek yaramaz diyorlar başka bişey demiyorlar.. sizi bilmem de belki ben evi barkı bırakır kaçarım... bırakın gönüllerini hoş tutmayı, belki bi daha yüzlerini de görmem sevdiğim adam adına... bu tarz bir olay içinde olsanız, anne babanızı dışlamadan anlaşma yoluna ,,,uzlaşma yoluna ,,, ikna yoluna gideceksiniz diyelim ... ama bir türlü olmuyor... tamam siz insanlar konuşa konuşa diyorsunuz da onlar henüz öyle diyemiyor... merak ettim ne yaparsınız? f f t Sevdiğimin yoluna giderim, çünkü annem babam onlardan ayrıldım diye beni sonsuza kadar yakıp işkence etmeyecek. Ve ben özgür düşünce ve fikrimden dolayı sevdiğimle beraber olup mutlu olacağım. Nedenide anne ve babamın benim sevdiğimle gitmemden dolayı yanarak işkence çekmeyeceği, eğer ben sevdiğimle gitmemden dolayı annem babam acılar içinde yanacaksa sevdiğime gitmem. Ayrıca bu olay milyonda bir yaşanır, fazla film ve program seyrediyorsunuz bence. başka şeye inandı diye işkence etmek... pardon bu hangi din ben çıkaramadım... inancından dolayı direk cehennem demişsiniz... cidden bu da aynı din mi?.. Evet, islam dini bi kere siz gerçekten iyi bir insansanız,bu dünya üzerindeki iyilik adına kavramların çoğuna sahipseniz,, öyle kolay kolay cehennemlikler gurubuna dahil edilmezsiniz merak etmeyin Ben çok iyi bir insanım ve çevremdeki insanlar benden çok memnun, kimseye bir kötülüğüm yok, ama dinlere inanmıyorum Ne oldu ? iyilik anlayışınız inancınıza endekslendi değil mi ? İslam dinine inanmayanlar iyi değildir, iyilikleri iyilik değildir değil mi ? Mantık bu mu ? yaratana inanıp gücünü kavradığınız ve o güce karşı temkinli olduğunuz sürece zamanın size neler sağlayacağı belli olmaz??Allah tan ümit asla kesilmez şüphesiz... Ne olursa olsun, zamanın bize neler sağlayacağı belli olmaz, ilahlarla masallarla ilgisi yok ! Alıntı
Φ katakuta Gönderi tarihi: 22 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 22 Haziran , 2007 ya teslimiyet bütün bir özgür iradeden,sorgulamadan ve bilinçten sonra olduysa... özgür irademizle özgürlüğümüzden vazgeçmek neden yanlış olsun... insanların hata yapmaya karşı verdikleri tepkileri ele alalım.... kimileri bir hatayı yaparken kavramazda ,yaptıktan sonra anladığında pişmanlığından psikolojisini bozar... kimileri de hatayı önden kavrar farkeder de işine gelmediğinden inadına yapar ama özgür iradesiyle yaptığından pişman yerine pişkin olur... bizim teslimiyetimiz size göre bir hataysa ve bu hata bizim yaşamımızı ,özgür irademizle yaptığımız teslimiyetten dolayı daha huzurlu ve daha anlamlı kılıyorsa biz mi daha özgürüz siz mi?biz cevabı bulduk kabullendik kurtulduk... siz ne zaman kurtulacaksınız ? ha biz sizin masal dediğinize masal dememeyi seçerken başımıza silah mı dayadılar ... biz sorguluyoruz sorguluyoruz dönüp dolaşıp yine sizin masal dediğinizin doğruluğunu kabul ediyoruz da bizim sorgulamaktan yoksunluğumuz kanısına siz nereden varıyorsunuz... hayır inananlar insan değil yaratıkta beyni çalışan tek insanlar inanmayanlar mı? Özgür iradeleri ile uyuşturucu kullananlarda kendilerini huzurlu hissediyorlar,dünya onlara toz pembe görünüyor.Zira ancak bu şekilde içinden çıkamadıkları sorunları bastırabiliyorlar.Masal dinleyen çocuklarda kendini çok huzurlu hisseder ve mışıl mışıl uyur. Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 22 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 22 Haziran , 2007 Özgür iradeleri ile uyuşturucu kullananlarda kendilerini huzurlu hissediyorlar,dünya onlara toz pembe görünüyor.Zira ancak bu şekilde içinden çıkamadıkları sorunları bastırabiliyorlar.Masal dinleyen çocuklarda kendini çok huzurlu hisseder ve mışıl mışıl uyur. iyi ya o halde sen huzursuzluğunla oyalana dur... ben bağımlılığımla huzurlu hissediyorum,, dünyayı her bir sorunu pembe pembe pembe taraflardan görüyorum... dünya yıkılsa bütün sorunlarım bana ufak geliyor(ne bastırış ama),,bi şu uykuyu başaramadım gündüz iş gece net bakalım ne olacak... senin daha iyi bir masalın var mı? belki ben de uyumalıyım... Alıntı
Φ katakuta Gönderi tarihi: 22 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 22 Haziran , 2007 iyi ya o halde sen huzursuzluğunla oyalana dur... ben bağımlılığımla huzurlu hissediyorum,, dünyayı her bir sorunu pembe pembe pembe taraflardan görüyorum... dünya yıkılsa bütün sorunlarım bana ufak geliyor(ne bastırış ama),,bi şu uykuyu başaramadım gündüz iş gece net bakalım ne olacak... senin daha iyi bir masalın var mı? belki ben de uyumalıyım... Benim huzursuz olduğumu nerden çıkardın? Akıllı demeyeyim çünkü tersi akılsız anlamına geleceği için hakaret sayılır. Bazı insanlar masallar olmadan da kendine huzur verecek aktiviteler bulur. Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 22 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 22 Haziran , 2007 Benim huzursuz olduğumu nerden çıkardın? Akıllı demeyeyim çünkü tersi akılsız anlamına geleceği için hakaret sayılır. Bazı insanlar masallar olmadan da kendine huzur verecek aktiviteler bulur. iyi ya o halde ... sen huzurluysan kardeşim bende inandığım yolda huzurluyum ama sen ısrarla benim inandığımı olabilecek her türlü kötü kavramla desteklemeye çalışıyorsun... ben senin masal dediğinin masal olmadığını bildiğim için burdayım sen ısrarla masal dediğin için burdasın... akıl dersen iste şu bilimsel testleri yaptıralım ya da son versiyon IQ,,, akıl tek başına yetseydi bana o akılla başı olmayan varlık kavramını da açıklardın artık... aldığımız eğitim ne ise biz o kadarız arkadaşım.. kimse kimseden de üstün değildir öyle... sen bir alanda iyi isen ben farklı alanda.. Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 22 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 22 Haziran , 2007 f f tSevdiğimin yoluna giderim, çünkü annem babam onlardan ayrıldım diye beni sonsuza kadar yakıp işkence etmeyecek. Ve ben özgür düşünce ve fikrimden dolayı sevdiğimle beraber olup mutlu olacağım. Nedenide anne ve babamın benim sevdiğimle gitmemden dolayı yanarak işkence çekmeyeceği, eğer ben sevdiğimle gitmemden dolayı annem babam acılar içinde yanacaksa sevdiğime gitmem. Ayrıca bu olay milyonda bir yaşanır, fazla film ve program seyrediyorsunuz bence. Evet, islam dini Ben çok iyi bir insanım ve çevremdeki insanlar benden çok memnun, kimseye bir kötülüğüm yok, ama dinlere inanmıyorum Ne oldu ? iyilik anlayışınız inancınıza endekslendi değil mi ? İslam dinine inanmayanlar iyi değildir, iyilikleri iyilik değildir değil mi ? Mantık bu mu ? Ne olursa olsun, zamanın bize neler sağlayacağı belli olmaz, ilahlarla masallarla ilgisi yok ! Sevdiğimin yoluna giderim, çünkü annem babam onlardan ayrıldım diye beni sonsuza kadar yakıp işkence etmeyecek. Ve ben özgür düşünce ve fikrimden dolayı sevdiğimle beraber olup mutlu olacağım. Nedenide anne ve babamın benim sevdiğimle gitmemden dolayı yanarak işkence çekmeyeceği, eğer ben sevdiğimle gitmemden dolayı annem babam acılar içinde yanacaksa sevdiğime gitmem.demişsin..yine olmamış sizi yakacak olan anne baba değil bu örnekte sevdiğiniz sizi yakacak olan...işte bu noktada da biz sevdiğimiz deyip mutluluğu seçiyoruz.. seçtiğimiz mutluluk yolu da laftan anlamayan anne babayı evladına hasret bıraktı oldu bitti bunu kim sağladı yine sevgili... Ayrıca bu olay milyonda bir yaşanır, fazla film ve program seyrediyorsunuz bence. tam tersine fazla tv seyretmiyorum malum uyumamak uyutulmamak lazım... Ben çok iyi bir insanım ve çevremdeki insanlar benden çok memnun, kimseye bir kötülüğüm yok, ama dinlere inanmıyorum demek çok iyi bir insansın... o halde bekle... başına gelenler ya da gelecekler hayatını değiştirdiğinde ayrıyeten görüşürüz inşallah... Ne oldu ? iyilik anlayışınız inancınıza endekslendi değil mi ? İslam dinine inanmayanlar iyi değildir, iyilikleri iyilik değildir değil mi ? herkes inandığından sorulacak... ne yani hristiyan islam sınavına tutulacak.. hayır bakalım hristiyanlığa inandı da inandığı adına ne yaptı.. gelelim sana... hadi hiçbir dine inanmadın ama inandığın yaratan var... yaratan için günlük hayatında ne yaptın... Mantık bu mu ? Ne olursa olsun, zamanın bize neler sağlayacağı belli olmaz, ilahlarla masallarla ilgisi yok ! bize göre Rabbimizin ayetleri üstüne laf söyleyenlere ikabı çok çabuktur... bu yüzden beklemedeyiz çünkü onun sözü asla değişmez.. inanılmayan ve tartışılan ayetler hayatınızı dönüşü zor noktalara kayıplara sürüklerse ve yıllar sonra bu sayfaları hatırlayıp pişmanlıkla yad ederseniz lütfen bana da bi selam gönderin...çünkü ilk kavradığınız an en inandığınız ve en yürekten teslim olduğunuz an olacak (Allah izin verirse)... çok mu mantıksız? yaşayanlardan sor? Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2007 yine olmamış sizi yakacak olan anne baba değil bu örnekte sevdiğiniz sizi yakacak olan...işte bu noktada da biz sevdiğimiz deyip mutluluğu seçiyoruz.. seçtiğimiz mutluluk yolu da laftan anlamayan anne babayı evladına hasret bıraktı oldu bitti bunu kim sağladı yine sevgili... fft Konu gönülleri hoş tutmak değil miydi ? bu çıkarımınızda bu bağlamda bence mantıklı değil Benim çıkarımımda bu bağlamda mantıklı değil Zaten anlatmaya çalıştığım şeyde bu, birinin istemediği birşeyi yaparken iki tarafta hoş tutulmuş olmaz, bir taraf mutlaka üzülür. tam tersine fazla tv seyretmiyorum malum uyumamak uyutulmamak lazım... Tv seyretmek demiyorum (iyi okuyun), "fazla film ve program iziliyorsunuz bence" diyorum, tv seyretmek sadece filmlerden oluşmuyor. Size birşeyleri anlatabilmek için çok uğraşmam gerekecek sanırım ama o kadar zamanım yok ! birde uyumamak ve uyutulmamak lazım diyorsunuz üstüne (!) demek çok iyi bir insansın... o halde bekle... başına gelenler ya da gelecekler hayatını değiştirdiğinde ayrıyeten görüşürüz inşallah... yeterli bir cevap değil, hatta bir konuya bir cevap bile değil, çünkü hiçbir şey anlatmıyor, bekle gör mantığıyla birşey anlayamayız. Bende sana derim ki "sende bekle ve gör " ben haklı çıkacağım, ne olacak ozaman ? şu an haklı mı çıkmış olacağız ? kısır döngü bu ! gelelim sana... hadi hiçbir dine inanmadın ama inandığın yaratan var... yaratan için günlük hayatında ne yaptın... Yaratan benden bir şey istemedi, ben dinsizim dedim , anlamadınız mı ? yaratanın birşeyler istediği iddiası dinlere aittir. Bu ayrımı yapamamışsınız ama sanırım yaparsınız artık. bize göre Rabbimizin ayetleri üstüne laf söyleyenlere ikabı çok çabuktur... bu yüzden beklemedeyiz çünkü onun sözü asla değişmez.. inanılmayan ve tartışılan ayetler hayatınızı dönüşü zor noktalara kayıplara sürüklerse ve yıllar sonra bu sayfaları hatırlayıp pişmanlıkla yad ederseniz lütfen bana da bi selam gönderin...çünkü ilk kavradığınız an en inandığınız ve en yürekten teslim olduğunuz an olacak (Allah izin verirse)... çok mu mantıksız? yaşayanlardan sor? Hiçbir belirtisi olmayan, ve olmamış şeylerden sorumlu değilim ve bir değerlendirme yapamam gerçekliğine dair Bu sizin inancınız ve siz inanıyorsunuz diye biz yanacak değiliz. Eğer siz inanıyorsunuz biz inanmıyoruz diye biz yanacaksak, zaten inancımızın özgür bırakılmadığından dolayı seve seve yanarız. İnançlar kişiseldir ve sadece sizi bağlar, ben bilimsel gerçeklere uğraşıyorum, gerisi masal, gerçekliği konusunda hiçbir belirti yok ! olsayı masal demezdik zaten. saygılar Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2007 fft Konu gönülleri hoş tutmak değil miydi ? bu çıkarımınızda bu bağlamda bence mantıklı değil Benim çıkarımımda bu bağlamda mantıklı değil Zaten anlatmaya çalıştığım şeyde bu, birinin istemediği birşeyi yaparken iki tarafta hoş tutulmuş olmaz, bir taraf mutlaka üzülür. ve üzülmenin nedeni anne babanın kendi doğrusunu evladına dayatması... dayatmasa evladı sevdiği kızla evlenecek onlar oğullarından ayrılmayacak.. kimse de çok üzülmeyecek...bu örneğede bizim geliş nedenimiz özünde yaratan sevgisini herşeyden üstün tutmak ve bu konuda anne baba bizi farklı birşeye zorlarsa onlara yüz çevirmemiz olayıydı..sizin anlamadığınız bizler sevgimizden ve doğruluğuna inandığımızdan ,en çokta bu ayette bir sorun görmezken sizler anne baba üstüne çelişkilerden bahsediyorsunuz... çalişki yoktur yüz çevirme kelimesi olması gerektiği yerde olması gereken şekliyle sunulmuştur.. Tv seyretmek demiyorum (iyi okuyun), "fazla film ve program iziliyorsunuz bence" diyorum, tv seyretmek sadece filmlerden oluşmuyor. Size birşeyleri anlatabilmek için çok uğraşmam gerekecek sanırım ama o kadar zamanım yok ! birde uyumamak ve uyutulmamak lazım diyorsunuz üstüne (!) eh yaratık olmadığım için ve yaşayan bir insan olduğum için evet film de seyrediyorum bazı programları da ama siz hangi anlamda hangi programı filmi neye isnatla yazdınız ben de onu anlamadım... bu sözdeki alt yapı neydi? yeterli bir cevap değil, hatta bir konuya bir cevap bile değil, çünkü hiçbir şey anlatmıyor, bekle gör mantığıyla birşey anlayamayız. Bende sana derim ki "sende bekle ve gör " ben haklı çıkacağım, ne olacak ozaman ? şu an haklı mı çıkmış olacağız ? kısır döngü bu ! buna katılıyorum biz bekliyoruz kendi inancımızda bunu da sadece bilin yeter ve buna da şüphesiz inanıyoruz... biz inanca ya da inancımıza beklenen bilimsel kanıtı ne yapsak sunamayacağımızdan bu döngüler bitmez .. biz yaşadıkça anladık ta siz henüz yaşamadınız bu nasıl ispatlanır ki ... bu yüzden gerçekten de yanlış yerde yanlış birşey söyledim... Yaratan benden bir şey istemedi, ben dinsizim dedim , anlamadınız mı ? yaratanın birşeyler istediği iddiası dinlere aittir. Bu ayrımı yapamamışsınız ama sanırım yaparsınız artık. iyi sizin inandığınız sizden bişey istemiyor bizimki de istemiyor özünde... bizim yaratanımızın sizinkinden farklı olarak düzen için şu bu kurallar var demiş uy ya da uyma.. uyarsan şu uymazsan bu... istemek yaratana yakışır bir terim değil.. ihtiyacı mı varki istesin... ama kural koymak onun .. öyle ya ben yarattım ben herşeye sahibim...benim kurallarım...ne yapalım yaratılmışlığımızla kalkıp neden yarattın diye mi hayat sürelim şu acizliğimizle... Hiçbir belirtisi olmayan, ve olmamış şeylerden sorumlu değilim ve bir değerlendirme yapamam gerçekliğine dair Bu sizin inancınız ve siz inanıyorsunuz diye biz yanacak değiliz. Eğer siz inanıyorsunuz biz inanmıyoruz diye biz yanacaksak, zaten inancımızın özgür bırakılmadığından dolayı seve seve yanarız. belirtisi olmayan şeylerin biz de belirtisi ve yaşanmışlığı varki bu kadar inanmışız...haklısınız ama yazım yanlıştı yaşamadınız o yüzden de sorumlu olamazsınız değerlendirme de yapamazsınız...sorryyyy İnançlar kişiseldir ve sadece sizi bağlar, ben bilimsel gerçeklere uğraşıyorum, gerisi masal, gerçekliği konusunda hiçbir belirti yok ! olsayı masal demezdik zaten. saygılar iyiliğin iyilik olduğunu bilimsel olarak kanıtla bana ... kanıtlayamazsan neden kanıtlayamadığın bişeyi kendine seçtiğini neden iyi biri olduğun düşüncesini savunduğunu anlat bana... bilimsel deneylerini ve kanıtlarını bekliyorum.. Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2007 ve üzülmenin nedeni anne babanın kendi doğrusunu evladına dayatması... dayatmasa evladı sevdiği kızla evlenecek onlar oğullarından ayrılmayacak.. kimse de çok üzülmeyecek... fft, oğulda kendi doğrusunu anne ve babasına dayatıyor ! sonuçta iki tarafta çok sevdiği diğer tarafı mutlu edemediği için üzülecek . çelişki yoktur yüz çevirme kelimesi olması gerektiği yerde olması gereken şekliyle sunulmuştur.. Benim oğlum yada kızım, bana inancımdan dolayı yüz çevirirse, kesinlikle üzülürüm. umarım anlamışsınızdır nihayetinde. buna katılıyorum biz bekliyoruz kendi inancımızda bunu da sadece bilin yeter ve buna da şüphesiz inanıyoruz... biz inanca ya da inancımıza beklenen bilimsel kanıtı ne yapsak sunamayacağımızdan bu döngüler bitmez yoruma gerek yok, benim için yeterli cevap. haklısınız ama yazım yanlıştı yaşamadınız o yüzden de sorumlu olamazsınız değerlendirme de yapamazsınız...sorryyyy iyiliğin iyilik olduğunu bilimsel olarak kanıtla bana . iyilik göreceli bir kavramdır, bilimsel olarak kanıtı ise örneklerle verilmez, anlam olarak verilir, bilimsel olarak iyilik, "bir insanın bir insana yaşattığı bir olaydan ötürü herhangi bir tarafın yada iki tarafın memnuniyet duymasıdır. Bilimsel kanıtı budur. Eğer ben seni örneğin sakatken, bir yere ulaşmak için hareket etmene yardımcı olmuşsam, bu iyilik değildir kanıt olarak, çünkü iyilik olması için senin veya benim yada ikimizin bu yaptığımız işten memnuniyet duyması gerekiyor. Örneğin sen beni kiralık bir katil olarak tutup birini öldürmem karşılığında para veriyorsan bu kötülük bilimsel kanıt olarak kötülük değildir, çünkü bilimsel olarak kötülük bir insanın bir şeyden rahatsızlık ve ızdırap duymasıdır, demekki burada olaylar önemli değil, memnuniyet ve rahatsızlı önemlidir bilimsel olarak. saygılar Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2007 ve üzülmenin nedeni anne babanın kendi doğrusunu evladına dayatması... dayatmasa evladı sevdiği kızla evlenecek onlar oğullarından ayrılmayacak.. kimse de çok üzülmeyecek... fft, oğulda kendi doğrusunu anne ve babasına dayatıyor ! sonuçta iki tarafta çok sevdiği diğer tarafı mutlu edemediği için üzülecek . çelişki yoktur yüz çevirme kelimesi olması gerektiği yerde olması gereken şekliyle sunulmuştur.. Benim oğlum yada kızım, bana inancımdan dolayı yüz çevirirse, kesinlikle üzülürüm. umarım anlamışsınızdır nihayetinde. buna katılıyorum biz bekliyoruz kendi inancımızda bunu da sadece bilin yeter ve buna da şüphesiz inanıyoruz... biz inanca ya da inancımıza beklenen bilimsel kanıtı ne yapsak sunamayacağımızdan bu döngüler bitmez yoruma gerek yok, benim için yeterli cevap. haklısınız ama yazım yanlıştı yaşamadınız o yüzden de sorumlu olamazsınız değerlendirme de yapamazsınız...sorryyyy saygılar iyiliğin iyilik olduğunu bilimsel olarak kanıtla bana . iyilik göreceli bir kavramdır, bilimsel olarak kanıtı ise örneklerle verilmez, anlam olarak verilir, bilimsel olarak iyilik, "bir insanın bir insana yaşattığı bir olaydan ötürü herhangi bir tarafın yada iki tarafın memnuniyet duymasıdır. Bilimsel kanıtı budur. Eğer ben seni örneğin sakatken, bir yere ulaşmak için hareket etmene yardımcı olmuşsam, bu iyilik değildir kanıt olarak, çünkü iyilik olması için senin veya benim yada ikimizin bu yaptığımız işten memnuniyet duyması gerekiyor. Örneğin sen beni kiralık bir katil olarak tutup birini öldürmem karşılığında para veriyorsan bu kötülük bilimsel kanıt olarak kötülük değildir, çünkü bilimsel olarak kötülük bir insanın bir şeyden rahatsızlık ve ızdırap duymasıdır, demekki burada olaylar önemli değil, memnuniyet ve rahatsızlı önemlidir bilimsel olarak. saygılar Alıntı
Φ fantastico Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2007 Bunlar herhalde dunya nimetlerini on planda tutan sahte ateist ve sahte dinsizler. Sahte olduklari icin de yaslandikca olumle gelecek olan cehennem korkusundan dolayi sahte ateistliklerini ve sahte dinsizliklerini bir kenara itip tekrardan dine sariliyorlar. Ne acinacak bir durum! Sahteliklerine mi acisam, korkularina mi acisam. Takip edemedim, konuyu dağıtmadan merak ettim, O zaman şu sonuca varabiliriz, Ateizm sahte bir inançtır diyebiliriz...Sonuç olarak Ateizm de bir inanç mekanizması, Temelinde inanç var..Ateizm tutarsız bir inanç sistemi.."İnançsızlığa inanmak" Alıntı
Φ katakuta Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2007 Takip edemedim, konuyu dağıtmadan merak ettim, O zaman şu sonuca varabiliriz, Ateizm sahte bir inançtır diyebiliriz...Sonuç olarak Ateizm de bir inanç mekanizması, Temelinde inanç var..Ateizm tutarsız bir inanç sistemi.."İnançsızlığa inanmak" Vardığın sonucun hiç bir gerçekliği yok.Zira en baştan delili olmayan bir iddia attın ve dedink,i ben sonradan müslüman olmuş bir sürü ateist biliyorum.Nerden bilelim senin doğru söylediğini ? Belkide böyle bir şey yok.İhtimalen olduğunu varsayalım,ama bu yinede ateizm hakkında vardığın sonucun doğru olduğu anlamına gelmez. Her insan aynı karakterde olacak diye bir kuralmı var? Bazı insanların duyguları mantığından daha ileride olduğu için, bir takım sorunlar yaşadığında tekrar islama dönebilir bu gayet normal bir şey. Gelelim ateizmle yaptığın tesbite. Ateizm bir inanç,bir din değildir. Ne kutsalları ne şartı şurtu vardır.Ateizm sadece tanrı fikrinin reddidir.Bunun dışında her konuda farklı düşünürler. Siyasi düşünceleri bile farklıdır. Alıntı
Φ sarıgöl Gönderi tarihi: 24 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 24 Haziran , 2007 Aklım ermeye başladıktan sonra ve gerçek mülümanlık konusunda müsümanlar arasında yaşanan tartışmalardan sonra, Müslümanlığın kaynağı olan şeyi, Kuran'ı okudum. Kuran'ı okudum illizyon dağıldı. Beni leyleklerin getirmediğini, Kaf Dağı diye biryerin olmadığını anladığım gibi, Muhammed diye birini Allah diye birinin seçmediğini gördüm Aklı ermeye başlayan insan: KUR’AN ı okuyup kendisini leyleklerin getirmediğini fark etmiş… Kaf dağı diye bir yer olmadığını anlamış? gerisini yazmaktan hicap duyuyorum anlatmak istediğim (ateist) birinin “KUR’AN”da leylek,kaf dağı olmadığı halde varmış gibi gösterip veya kendisinin çok akıllı olduğunu bu vesile ile belirtmesi (çarpıtmanın alasını yapması). Deism ötesine geçmek, ateist olmak zor, çok daha zor bir süreç. İslamiyetten/Hristiyanlıktan/Musevilikten Deisme geçerken elinizde en azından birkaç kaynak var. Kuran var, İncil var, Tevrat var. O kitaplardaki akla mugayir sözler, Tanrı'ya hakaretler, size bir yol gösteriyor. Ancak deismden ateizme geçiş çok daha zor bir süreç. Hiçbir kaynak yok. Sadece akıl/mantık ve fizik var. Başka birşey yok. Dinden çıkan İnsan? deizm’e giriyor… ancak süreç bitmiyor sırada “ateizm” var hiçbir kaynakta yok sadece AKIL.Mantık ve Fizik var. Şimdi bir ALLAH’a (c.c.) Gönderdiği peygamberlere dolayısı ile “DİN’E” inanan bir “MÜSLÜMAN” olarak bende merak ettim AKIL NEDİR .MANTIK NEDİR. VE FİZİK NEDİR GÖRÜLÜRLERMİ.GÖRÜLMEZLERMİ NASIL OLUŞMUŞLAR. Birde “AKLIN KAYNAĞI NEDİR” nasıl oluşur. fizik nedir nasıl oluşmuştur. teşekkür ederim. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 24 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 24 Haziran , 2007 Aklı ermeye başlayan insan: KUR’AN ı okuyup kendisini leyleklerin getirmediğini fark etmiş… Kaf dağı diye bir yer olmadığını anlamış? gerisini yazmaktan hicap duyuyorum anlatmak istediğim (ateist) birinin “KUR’AN”da leylek,kaf dağı olmadığı halde varmış gibi gösterip veya kendisinin çok akıllı olduğunu bu vesile ile belirtmesi (çarpıtmanın alasını yapması). Açıkçası ben de sana cevap yazmaya hicap duyuyorum. Türkçe bilmeyen, okuduğunu anlayamayan bir adama, ne kadar cevap yazsam da, anlayamaz. Beni leyleklerin getirmediğini, Kaf Dağı diye biryerin olmadığını anladığım gibi, Muhammed diye birini Allah diye birinin seçmediğini gördüm. ÖSS ve devlet tarafından yapılan diğer sınavların Türkçe Bölümlerindeki soruların hepsinin son yıllarda neden "anlamak" üzerine tesis edildiğinin cevabını sana bakınca görüyorum. Saygılar. Alıntı
Φ sarıgöl Gönderi tarihi: 24 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 24 Haziran , 2007 ALINTI(sarıgöl @ Jun 24 2007, 08:49 AM) Aklı ermeye başlayan insan: KUR’AN ı okuyup kendisini leyleklerin getirmediğini fark etmiş… Kaf dağı diye bir yer olmadığını anlamış? gerisini yazmaktan hicap duyuyorum anlatmak istediğim (ateist) birinin “KUR’AN”da leylek,kaf dağı olmadığı halde varmış gibi gösterip veya kendisinin çok akıllı olduğunu bu vesile ile belirtmesi (çarpıtmanın alasını yapması). Açıkçası ben de sana cevap yazmaya hicap duyuyorum. Türkçe bilmeyen, okuduğunu anlayamayan bir adama, ne kadar cevap yazsam da, anlayamaz. ALINTI Beni leyleklerin getirmediğini, Kaf Dağı diye biryerin olmadığını anladığım gibi, Muhammed diye birini Allah diye birinin seçmediğini gördüm. ÖSS ve devlet tarafından yapılan diğer sınavların Türkçe Bölümlerindeki soruların hepsinin son yıllarda neden "anlamak" üzerine tesis edildiğinin cevabını sana bakınca görüyorum. Aslında brainslapper doğruyu yazmış (sınavlarda neden "anlamak" üzerine) tesis edildiğini birde "DEZONFARMASYON" ne demektir onuda yazsada bilgilensek değilmi "AKIL.MANTIK" süzgecinden geçirmek için. Bu kadar şeyi doğru anlayıp yazan "TÜRKÇE" olayları "DİNİ" olduğu zaman niye kendi anladıklarını İnsanlara doğru diye sunar vede "AKIL.MANTIK.FİZİK" üzerine yazdıklarıma cevap vermeden kendi yazdığı yazıyı anlamadığımızı bize anlatmaya çalışır buda başka bir çelişki olayları kendi istediği gibi "MANİPULE" et sonra "TÜRKÇEYİ" anlamadığımızı yaz ayıp oluyor brainslapper. teşekkür ederim. Alıntı
Φ fantastico Gönderi tarihi: 25 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 25 Haziran , 2007 Vardığın sonucun hiç bir gerçekliği yok.Zira en baştan delili olmayan bir iddia attın ve dedink,i ben sonradan müslüman olmuş bir sürü ateist biliyorum.Nerden bilelim senin doğru söylediğini ? Belkide böyle bir şey yok.İhtimalen olduğunu varsayalım,ama bu yinede ateizm hakkında vardığın sonucun doğru olduğu anlamına gelmez. Her insan aynı karakterde olacak diye bir kuralmı var? Bazı insanların duyguları mantığından daha ileride olduğu için, bir takım sorunlar yaşadığında tekrar islama dönebilir bu gayet normal bir şey. Gelelim ateizmle yaptığın tesbite. Ateizm bir inanç,bir din değildir. Ne kutsalları ne şartı şurtu vardır.Ateizm sadece tanrı fikrinin reddidir.Bunun dışında her konuda farklı düşünürler. Siyasi düşünceleri bile farklıdır. Evet , ne ateistler gördüm dedim, yalancılıkla itham ettin. inanmak yada inanmamak bu senin meselen...Vardığım sonuca denebilecek bir söz bulamıyorum...İnançsızlığa inanmak, siz ateistler inandığınız birşeyler olduğunun farkında değilmisiniz? Ateizm tespitinde vardığım son noktayı sen koydun değerli arkadaşım" ateizm din değil derken, islamın din olduğunu tastik etmiş olmuyormusunuz acaba..Yani zaten İslam size göre bir din değil ki zaten, zaten o şartları kutsalları kabul etmiyorsunuz ki. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.