Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
Üç kere boşanan kadın diye bir şey yok, Habire ayetleri lastik gibi sağa sola çekiyorsunuz. On kere söyledim ama nafile hala bildğinizi okuyorsunuz.

Boşayan erkek

Kadının hiç bir insiyatifi yok,boşama olayında.Varsayınki, hatta varsaymayın benim yaşadığım şehirde bu olay meydana geldi. Adamın biri sinirlerine hakim olamayıp karısını üç kere boşamış ama sonra pişman olmuş.hem erkek hemde kadın biribirlerini seviyorlar ve beraber yaşamak istiyorlar.Almanyada gitmedikleri hoca kalmadı.Çünkü beraber olabilmeleri için kadının başka bir erkekle yatması lazım kuran göre.Bunu ise ikiside kabullenmemediği için ayrılmak zorunda kaldılar,yuva dağıldı ve kadın gözyaşları içinde türkiyeye babasının yanına gitmek zorunda kaldı.

Siz hangi hakla dünyadaki her müslümanı kendiniz gibi düşünmek zorunda olduğunu söyleyebiliyorsunuz.Siz belki dönmek istemezsiniz ama bir çok sebebten dolayı eşiyle beraber evli kalmayı isteyen binlerce insan var.İşte bir tanesini yukarıda örnek verdim. Herkesi kendi kafanızda oluşturduğunuz çuvala koyma sevdasından vazgeçseniz iyi olur.

Yok efendim evlilik oyuncak değilmiş te yok bilmem neymişte hepsi hava cıva.Elbette hiç kimse eşinin başka birisiyle olmasını istemez ama evli eşlerin tekrar beraber olabilmeleri için, bu şeklide gayri ahlaki bir kuralın nesini savunuyorsunuz anlamak mümkün değil.Eşini üç kere boşayan erkeklere güya ceza olsun diye, başka bir kural bulamamışmı Allah ?

Eşini üç kere boşa sonra yallah başka erkeğin yanına yolla yatması için. Maşallah ne güzel namus anlayşı var bu islamın.

üç kez boşanan kadın ise artık zaten o erkeğe istesede dönemez dönmesinde ...

peki kabul üç kez eşi tarafından boşanan

adam sinirine hakim olamıyor demek... eee inandıığı din açısından öfkeye hakim olmaya çalışmak,,öfkeyi yenmeye çalışmak mümin özelliği ama o yapamıyor...hadi bir kere değil ,,sonucunu bile bile üç kere boşuyor... yani o sonucu bile bile... inanan biri olmasına karşı...sonrada işine gelmeyen o sonuç yüzünden kapı kapı dolaşıyor...

evet bu şart inanılmaz güzel arkadaşım... bu kurallar inanılmaz güzel... sakınan sakınsın... sakınmayan sonucuna katlansın...

namusunu adam akıllı düşünen erkek ona göre davranır sen canını sıkma...

"Eşini üç kere boşa sonra yallah başka erkeğin yanına yolla yatması için. Maşallah ne güzel namus anlayşı var" o adamın...sonuna boşuna islamı ekleme... sen bu tanıdığın adamdan daha namuslu sun diye islama boşuna laf söyleme...

• Cevaplar 102
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:
üç kez boşanan kadın ise artık zaten o erkeğe istesede dönemez dönmesinde ...

Dusunsenize uc cocugu var bu kadinin ve sigindigi yer baba evi. Ne kadar rahat eder ki baba evinde. Orneklerini goruyoruz. Bir laf vardir: "Ev ev uzerine kurulmaz" diye. Kadin eninde sonunda koca evine donuyor, istese de, istemese de. Ekonomik acidan kendini kurtarmis kadinlar icin bu soz konusu degil elbette.

peki kabul üç kez eşi tarafından boşanan

adam sinirine hakim olamıyor demek... eee inandıığı din açısından öfkeye hakim olmaya çalışmak,,öfkeyi yenmeye çalışmak mümin özelliği ama o yapamıyor...hadi bir kere değil ,,sonucunu bile bile üç kere boşuyor... yani o sonucu bile bile... inanan biri olmasına karşı...sonrada işine gelmeyen o sonuç yüzünden kapı kapı dolaşıyor...

Hem muslumanim de, hem sinirine hakim olama, hem de sonucuna katlan. Ne guzel ya! Bunun cenderesini de kadin ceksin.

evet bu şart inanılmaz güzel arkadaşım... bu kurallar inanılmaz güzel... sakınan sakınsın... sakınmayan sonucuna katlansın...

namusunu adam akıllı düşünen erkek ona göre davranır sen canını sıkma...

Sonuca katlanan gene seven kadin oluyor bu durumda. Sinirine hakim olamayan erkekte aci cekiyor muhakkak ama bir erkegin sinirine hakim olamamaksizliginin igrencligi kadina bir ceza olarak geri donuyor.

"Eşini üç kere boşa sonra yallah başka erkeğin yanına yolla yatması için. Maşallah ne güzel namus anlayşı var" o adamın...sonuna boşuna islamı ekleme... sen bu tanıdığın adamdan daha namuslu sun diye islama boşuna laf söyleme...

Bu o adamin namus anlayisi degil. Bu yatak odasina kadar giren Islam'in namus anlayisi...

fft, bir de yazi yazarken usulune gore yazsan diyorum. Virgul, nokta, noktadan sonra buyuk harf gibi.

Gönderi tarihi:
beni yanlış anladınız olanı değil olması gerekeni söyledim.. nitekim kimi zaman uygulama alanı bulmuş bu..eski osmanlıca metinlerde imamların tuttuğu nikah aktlerinin yanında boşnma davalarına da rastlıyoruz..yani devlet bu işe el koyuyor... imamların tuttuğu nikah aktlerinin yanında... benim anlatmaya çalıştığım şey de bu.. değişebilir kurallardır bunlar... benim hocalarım resmi nikahı olmayanları evli kabul etmiyor... bende onlara katılıyorum.. devletin tanımadığı nikah nikah değildir diyorum tekrar ve bunun islama ters bir şey olmadığını da ekliyorum...

Ben size nikah kavramının ne anlama geldiğini bana inanmıyorsanız gidin bir arap,a sorun dediğimde banane araplardan dediniz.

Banane osmanlıdan sizin hocalarınızdan kardeşim.Ayet veya hadislerden kaynağınız varsa buyrun.Yoksa bana hikaye anlatmayın.

Gönderi tarihi:
Dusunsenize uc cocugu var bu kadinin ve sigindigi yer baba evi. Ne kadar rahat eder ki baba evinde. Orneklerini goruyoruz. Bir laf vardir: "Ev ev uzerine kurulmaz" diye. Kadin eninde sonunda koca evine donuyor, istese de, istemese de. Ekonomik acidan kendini kurtarmis kadinlar icin bu soz konusu degil elbette.

Hem muslumanim de, hem sinirine hakim olama, hem de sonucuna katlan. Ne guzel ya! Bunun cenderesini de kadin ceksin.

Sonuca katlanan gene seven kadin oluyor bu durumda. Sinirine hakim olamayan erkekte aci cekiyor muhakkak ama bir erkegin sinirine hakim olamamaksizliginin igrencligi kadina bir ceza olarak geri donuyor.

Bu o adamin namus anlayisi degil. Bu yatak odasina kadar giren Islam'in namus anlayisi...

fft, bir de yazi yazarken usulune gore yazsan diyorum. Virgul, nokta, noktadan sonra buyuk harf gibi.

"O halde sen de türkçemizde bulunan gore yerine göre,buyuk yerine büyük yazmaya dikkat et "mi demeliyim...Kusura bakma ama kolayıma nasıl geliyorsa bazen öyle yazıyorum... Tam anlamıyla türkçe kurallarına bakmaya kalkarsam ,işi gücü bırakıp, bol bol bilgisayara zaman ayırırım artık.... bu kadarını da hoş görsen çok mu şey kaybedersin bilmiyorum...

yatak odasına kadar giren İslam değil ,çevrende gördüğün bi ton islam dışı insandır olsa olsa,,, islam kimsenin yatağını merak edip oaralara dalmaz... olayda sonucuna katlanan kadın deyip durmayın derim,,her iki taraf için de ağır koşullar var... tıpkı zina olaylarında sürekli kadın demeniz ,oysa islamda kadın ve erkeğin eşit cezaya sahip oluşu gibi...ben inanan bir kadınım ve ne hakkım varsa,sizin medeni dediklerinizden çok daha fazlasının islamda olduğunu biliyorum... ister uygulasınlar ister uygulamasınlar ,islamdaki haklarım paha biçilemez..

Gönderi tarihi:
"O halde sen de türkçemizde bulunan gore yerine göre,buyuk yerine büyük yazmaya dikkat et "mi demeliyim...Kusura bakma ama kolayıma nasıl geliyorsa bazen öyle yazıyorum... Tam anlamıyla türkçe kurallarına bakmaya kalkarsam ,işi gücü bırakıp, bol bol bilgisayara zaman ayırırım artık.... bu kadarını da hoş görsen çok mu şey kaybedersin bilmiyorum...

yatak odasına kadar giren İslam değil ,çevrende gördüğün bi ton islam dışı insandır olsa olsa,,, islam kimsenin yatağını merak edip oaralara dalmaz... olayda sonucuna katlanan kadın deyip durmayın derim,,her iki taraf için de ağır koşullar var... tıpkı zina olaylarında sürekli kadın demeniz ,oysa islamda kadın ve erkeğin eşit cezaya sahip oluşu gibi...ben inanan bir kadınım ve ne hakkım varsa,sizin medeni dediklerinizden çok daha fazlasının islamda olduğunu biliyorum... ister uygulasınlar ister uygulamasınlar ,islamdaki haklarım paha biçilemez..

Ben cok sey kaybetmem, ama Turkcemiz kaybeder diye dusunuyorum. Hem Turkcenin dogru kullanimi size daha fazla zaman kaybettirmez sanirim, nasilsa oturuyorsunuz bu aletin basina, oyle degil mi?

Ben ne yazik ki Turkce karakter kullanamiyorum, zira yurtdisindayim ve bilgisayarim Turkce karakterli degil.

Veeee sizi bir kadin olarak kadina deger vermeyen Islam'la basbasa birakiyorum.

Gönderi tarihi:
Siz kimsiniz? Kadın eşya mı? Bu düşünce kadını edilgen yapan, ikinci sınıf gören bir düşüncedir.

Nerde yazıyor bunlar? Hayal dünyanızda mı?

İslam'ın ne olduğunu anlayan herkes islam'dan kaçar.

Bu tespitinde haklısın.

Zira, bilinçli müslüman erkek, karısını eve hapseder, böylece kadın ekonomik olarak bağımlı olur ve gidemez. Katlanır.

Bilinçli müslüman kadın, ikinci sınıflığı kabul eder, kocasının bütün davranışlarına katlanması gerektiğini sanır ve boşanamaz, Muhammed'in kendisinden boşanmak isteyen eşlerine yaptığı tehditi hatırlar.

Saygılar.

" Kadınlar konusunda Allahtan korkun.Onları Allahın bir emaneti olrak aldınız." Vakidi, megazi III

Burdaki emanet sözünü nasıl eşya olarak algıladınız brain bey! Siz de bilirsiniz ki insanlar bir yere giderken dahi geride kalan sevdiklerini güvendikleri birine emanet bırakırlar.. bu doğaldır.. ve onalra değer verdiğini gösterir.Emanet bırakılan her ne olursa olsun ona hep itina ile bakılır.Cahiliye araplarınca hiç kıymet verilmeyen kadınların Allahın bir emaneti olrak kabul ettirilmek istenmesi sizce olumsuz bir şey midir? bunu teyid eden onlarca hadis var.. bir tane daha SİZİN EN HAYIRLINIZ KADINLARA İYİ DAVRANANIZDIR..Tırmızi,Sünen III

NERDE YAZIYOR demişsiniz birde hadisler de var efendim.. ve uygulamada... hem müslümanın diyen birinin hayal dünyası da benim için kafidir... iyiliği adaleti içerdikçe elbette..

Gönderi tarihi:
Ben size nikah kavramının ne anlama geldiğini bana inanmıyorsanız gidin bir arap,a sorun dediğimde banane araplardan dediniz.

Banane osmanlıdan sizin hocalarınızdan kardeşim.Ayet veya hadislerden kaynağınız varsa buyrun.Yoksa bana hikaye anlatmayın.

aynı dili konuşmuyoruz... osmanlıdan kastım o dönemdeki islam alimleri.. benim hocalarım da islam hukuku profösörleri..ben banane araplardan derken sözlük anlamıyla konuşmanın uygun olmadığını muhakkak terim anlamının göz önünde bulundrulması gerktiğini söylemek istedim.sizin banane demek hakkınız yok ama çünkü ayet ve hadislerin ilimde derinleşen ( bu kullnım için ALİ İMRAN 7 ye bakın) kimselerin anladıkları ve islam fıkhına kazandırdıkları da önemlidir. bu kazanımları silersek işte o zaman 7. asırda takılıp kalırız...

Gönderi tarihi:

kuran kadın a değer verir, malesef uydurma hadisler yüzünden islam ı iyce tanıyamanların bazıları ateizm yolunu seçmiştir. ateist arkadaşlar birbirimizi anlamaya çalışalım delillerle düşünüp konuşalım (uydurmacalar alttadır)

KADINLARLA İLGİLİ MEZHEP VE HADİS KÖKENLİ UYDURMALAR

Bu uydurmaların yapılışındaki en temel hedef kadının erkeğine kayıtsız, şartsız itaatini sağlamak olmuştur. Uydurma hadislerle kadının erkeğe her konuda itaati farzlaştırılmış ve bir ibadet gibi sunulmuştur.

Eğer bir kimsenin bir kimseye secde etmesini emretseydim, erkeklerin kadınlar üzerinde olan haklarından dolayı kadınların erkeklere secde etmelerini emrederdim.

Tirmizi, Rada, 10/1159; Ebu Davud, Nikah 40/2140 Ahmed b. Hanbel, Müsned VI, 76; İbn Mace, Nikah 4/1852

Kocanın vücudu irin ile kaplı dahi olsa ve karısı onu yalayarak temizlese yine de kocasının hakkını ödemiş olmaz.

İbni Hacer El Heytemi 2/121 Ahmed b. Hanbel, Müsned, V, 239

Ey kadınlar! Eğer kocalarınızın size olan haklarını bilseydiniz, ayaklarının tozunu yüzlerinizle silerdiniz.

Hafız ZehebiBüyük Günahlar Sayfa 187

En titiz hadis çalışması olan Buhari’de birinci alıntıladığımız hadisi görmemiz, Kuran yalnız ve yalnız Kuran diye niye defalarca tekrar edip durduğumuzun anlaşılmasını bir kez daha sağlayacaktır. Yukarıdaki uydurmaları Peygamber’e fatura edenler, ne yazık ki bu uydurmaların reddi olan Kuran İslam’ını Peygamber düşmanlığı, bu uydurmaların kabulü olan hadislerin, mezheplerin, geleneklerin İslam’ını ise Peygamber’i sevme şampiyonluğu ilan ediyorlar. Böylece kadınları eksik akıllı ve eksik dinli ilan edenler, kimin dinde ve akılda eksik olduğunu gösteriyorlar.

KURAN’IN DİNİNDE KADINUYDURULAN DİNDE KADIN

Kadınların dinleri ve akılları eksiktir.

Sahihi Buhari

Çok lanet ediyor ve kocalarınıza karşı nankörlük ediyorsunuz. Aklı başında bir erkeğin aklını sizin kadar çelebilen aklı ve dini eksik başka bir varlık görmedim.

Müslim, İman, 34/132 İbn Mace, Fiten 19/4003

Kadınları erkeğin kölesi yapan zihniyet bununla yetinmeyip kadınların çoğunu cehennemlik, dinen eksik ilan edip Kuran’ın açık izahlarıyla da çelişir.

Kadınlar arasında iyi kadın, yüz tane karga arasında alaca bir karga gibidir.

Sahihi Buhari

Ey kadınlar topluluğu! Sadaka veriniz ve çok istiğfar ediniz. Çünkü ben Cehennem halkının çoğunun sizler olduğunu gördüm.

Müslim, İman, 34/132 İbn Mace, Fiten 19/4003

KADINA CENNET VİZESİ KOCADAN

Bu hadisler gibi kadınların çoğunun cehennemlik olduğunu iddia eden hadislerin yanında, kadının cennete gidişi için kocasının kendisinden memnuniyeti şart olarak gösterilir.

Bir kadın kocası kendisinden razı olduğu halde ölürse Cennete girer.

Riyazus Salihin

Kadınların hayırlısı, erkeklerin yaramazlıklarına, kötü huylarına sabredendir, bu sabır onların cennete girmesine sebeptir.

Kadınlara Dini Bilgiler sayfa:88

Müslim de, Buhari de, Tırmızi de, Muvatta da, Şii kaynaklar da, Emevi ve Abbasi döneminde uydurulmuş, bazı kişilerin kadına kendi bakış açılarını dinselleştirmeye çalışmalarının ürünü olan, bu tip uydurmalarla doludurlar. Oysa Kuran’ın hiçbir yerinde biraz önce örneklediğimiz tipteki hadisler gibi kadınların çoğunun kötü, cehennemlik, dinen eksik olduğu geçmez. Kuran, üstünlüğü erkek veya kadın olmaya değil, Allah’a yakın olmaya, Allah’ın dininde titizliğe bağlar.

Ey insanlar ! Biz sizi bir erkek, bir dişiden yarattık ve birbirinizle tanışmanız için sizi halklar ve kabileler kıldık. Şüphesiz Allah katında en üstün olanınız takvaca en ileride olanınızdır.

49Hucurat Suresi 13

Ayetten de anlayacağımız gibi Kuran üstünlüğü bir ırka, bir kabileye veya erkek, kadın gibi bir cinsiyete değil, Allah’ın dinine titizlik, Allah için hatalardan sakınma tipi manalara gelen takvaya bağlamıştır. Oysa buraya kadar gördüğümüz hadislere göre kadın olmak daha baştan cehennemlik olma ihtimalini arttıran bir unsurdur. Bu zihniyet, eksik ve cehennemlik ilan ettiği kadını ezik karakterli bir varlığa dönüştürüp, erkeğin kumandasına verir ve kumandaya itaati de din diye insanlara dayatır. Kuran’ın İslam’ının bu uydurulmuş dinden neden ayrılması gerektiğini daha da iyi anlamak için en itibarlı (!) uydurma kaynaklarını inceleyelim:

Namazı bozan şeyler kara köpek, eşek, domuz ve kadındır.

Sahihi Müslim, Salat 265; Tirmizi Salat 253/338 Ebu Davud, Salat, 110/720

Uğursuzluk üç şeyde vardır: Kadında, evde ve atta.

Ebu Davud, Tıb, 24/3922; Müslim, Selam, 34/115 Buhari, Nikah, 17/4805

Kadını uğursuz, namazı bozucu ilan eden zihniyetin iki meşhur yazarı İmamı Şarani ve İmamı Gazali ise kadının neden evde tutulması gerektiği ile ilgili şu aydınlatıcı (!) bilgileri ilerideki nesillere miras bırakmışlardır.

Gönderi tarihi:

kadının erkek karşısında küçük görüldüğü uydurma hadisler sonrdan müslüman olan ehl-i kitap vasıtasıyla islam literatürüne geçmiştir..Nitekim yahudi kutsal kitabi Talmud da kadınla ilgili ifadelerle mevzu hadislerde geçen ifadelr benzerlik gösterir.. eğer okuma fırsatı bulursanız sizin de dikkatinizi çekecektir... bir örnek vereyim: kadınlara okuma yazma öğretmeyin.. kutsal kitabı okumalarına izin vermeyin olaki eksik aklı ile kitabı da eksik anlayacaktır... kadının işi yün eğirtmektir.. pardon bunlar islamda yok... kadının sesinin haram oluşunun yahudi inancı olduğunu söylersem çok şaşırır mısınız.. evet öyle ki evli bir kadının sesini başka bir erkek duyarsa erkek onu boşamak zorunda.. bakın zorunda başka bir şansı yok.. ve hani bizim doğu tarafınada bir anlayış vardır.. ölen kişinin hanımının kardeşiyle evlenmesi... o da bir yahudi inancı.. tesettür... evli kadın dış kıyafeti olmadan dışarı çıkarsa erkek onu boşamak zorunda... o dış kıyafetinin orjinali de bugün iran da ırakta gördğünüz cinsten..sonraları aşama aşama yaşanan değişmeyi ben araştırdım ve gördüm..gayet modern bir kadın şimdi yahudi kadını..

Tevratta kadının yerinin evinin en ücra köşesinin yatak odasının olduğunu söylüyor.. biraz da bunları okuyun bunları yorumlayın...

Gönderi tarihi:
kadının erkek karşısında küçük görüldüğü uydurma hadisler sonrdan müslüman olan ehl-i kitap vasıtasıyla islam literatürüne geçmiştir..Nitekim yahudi kutsal kitabi Talmud da kadınla ilgili ifadelerle mevzu hadislerde geçen ifadelr benzerlik gösterir.. eğer okuma fırsatı bulursanız sizin de dikkatinizi çekecektir... bir örnek vereyim: kadınlara okuma yazma öğretmeyin.. kutsal kitabı okumalarına izin vermeyin olaki eksik aklı ile kitabı da eksik anlayacaktır... kadının işi yün eğirtmektir.. pardon bunlar islamda yok... kadının sesinin haram oluşunun yahudi inancı olduğunu söylersem çok şaşırır mısınız.. evet öyle ki evli bir kadının sesini başka bir erkek duyarsa erkek onu boşamak zorunda.. bakın zorunda başka bir şansı yok.. ve hani bizim doğu tarafınada bir anlayış vardır.. ölen kişinin hanımının kardeşiyle evlenmesi... o da bir yahudi inancı.. tesettür... evli kadın dış kıyafeti olmadan dışarı çıkarsa erkek onu boşamak zorunda... o dış kıyafetinin orjinali de bugün iran da ırakta gördğünüz cinsten..sonraları aşama aşama yaşanan değişmeyi ben araştırdım ve gördüm..gayet modern bir kadın şimdi yahudi kadını..

Tevratta kadının yerinin evinin en ücra köşesinin yatak odasının olduğunu söylüyor.. biraz da bunları okuyun bunları yorumlayın...

Sayın yahya35, bizlerden burada şu din daha iyi bu din daha iyi diyen yok. Alın birini vurun diğerine, hepsi aynı köken değil mi zaten. Fakat aradaki fark, sizin de dediğiniz gibi, Yahudi ve Hristiyan dini kendini bu bağnazlıktan kurtarmış. Darısı İslam'a... Müslümanlığı yaşamak isteyenlerin geri adım atmaları değil, çağa ayak uyduracak bir biçimde hareket etmeleri zamanı geldi de geçiyor.

Gönderi tarihi:

"(yahya35) Kadınlar konusunda Allahtan korkun.Onları Allahın bir emaneti olrak aldınız." Vakidi, megazi III

Burdaki emanet sözünü nasıl eşya olarak algıladınız brain bey! Siz de bilirsiniz ki insanlar bir yere giderken dahi geride kalan sevdiklerini güvendikleri birine emanet bırakırlar.. bu doğaldır.. ve onalra değer verdiğini gösterir.Emanet bırakılan her ne olursa olsun ona hep itina ile bakılır.Cahiliye araplarınca hiç kıymet verilmeyen kadınların Allahın bir emaneti olrak kabul ettirilmek istenmesi sizce olumsuz bir şey midir? bunu teyid eden onlarca hadis var.. bir tane daha SİZİN EN HAYIRLINIZ KADINLARA İYİ DAVRANANIZDIR..Tırmızi,Sünen III

NERDE YAZIYOR demişsiniz birde hadisler de var efendim.. ve uygulamada... hem müslümanın diyen birinin hayal dünyası da benim için kafidir... iyiliği adaleti içerdikçe elbette..

İşinize gelen yerde hadisleri alıp işinize gelmeyen yerde hadislere uydurma demek tutarsızlıktır.Hangi kriterlere göre bazı hadislere uydurma diyorsun bakalım.

Nitekim yahudi kutsal kitabi Talmud da kadınla ilgili ifadelerle mevzu hadislerde geçen ifadelr benzerlik gösterir..

Kuranın %70i tevrata benzer.Peki niye bu yönteme göre kurandaki ayetler için uydurma diyemiyorsunuz? Hadislerin tevrattaki ayetlere benziyor olması uydurma olduğu anlamına gelmez.Bilakis allahın indirdiği tevratı desteklemiş olur.

Maide suresi

43- İçinde Allah'ın hükmü bulunan Tevrat yanlarında dururken seni nasıl hakem yapıyorlar da ondan sonra da dönüveriyorlar? Onlar inanıcı değillerdir.

44- İçinde hidayet ve nûr bulunan Tevrat'ı, elbette biz indirdik. Müslüman olan peygamberler, yahudiler hakkında hükmederler, kendilerini Tanrıya adamış zâhitler, âlimler de, Allah'ın kitabını korumakla görevlendirildiklerinden (onunla hüküm verirler) ve onun Allah'ın kitabı olduğuna şahitlik ederlerdi. İnsanlardan korkmayın, benden korkun, âyetlerimi az bir paraya satmayın. Kim Allah'ın indirdiğiyle hükmetmezse, işte onlar kâfirlerin ta kendileridir.

45- Biz Tevrat'ta onlara, cana can, göze göz, buruna burun, kulağa kulak, dişe diş ve yaralara karşılıklı kısas (ödeşme) yazdık. Bununla beraber kim kısas hakkını bağışlarsa, bu kendi günahlarına keffaret olur. Ve kim Allah'ın indirdiğiyle hükmetmezse, işte onlar zalimlerin ta kendileridir.

46- O peygamberlerin ardından, yanlarındaki Tevrat'ı doğrulayıcı olarak Meryemoğlu İsa'yı gönderdik ve ona içinde hidayet ve nur olan, kendinden önceki Tevrat'ı tasdik eden ve Allah'dan korkanlar için bir hidayet rehberi ve bir öğüt olan İncil'i verdik.

Uydurma sandığınız istediğiniz hadisi buraya, yazın sizin kuranı savunma yönteminiz gibi ile hepsini tek tek mantıki ve kurana uyguna hale getiririm hodri meydan.Nasıl olsa sizden öğrendim bunu.

Gönderi tarihi:
"(yahya35) Kadınlar konusunda Allahtan korkun.Onları Allahın bir emaneti olrak aldınız." Vakidi, megazi III

İşinize gelen yerde hadisleri alıp işinize gelmeyen yerde hadislere uydurma demek tutarsızlıktır.Hangi kriterlere göre bazı hadislere uydurma diyorsun bakalım.

Kuranın %70i tevrata benzer.Peki niye bu yönteme göre kurandaki ayetler için uydurma diyemiyorsunuz? Hadislerin tevrattaki ayetlere benziyor olması uydurma olduğu anlamına gelmez.Bilakis allahın indirdiği tevratı desteklemiş olur.

Maide suresi

43- İçinde Allah'ın hükmü bulunan Tevrat yanlarında dururken seni nasıl hakem yapıyorlar da ondan sonra da dönüveriyorlar? Onlar inanıcı değillerdir.

44- İçinde hidayet ve nûr bulunan Tevrat'ı, elbette biz indirdik. Müslüman olan peygamberler, yahudiler hakkında hükmederler, kendilerini Tanrıya adamış zâhitler, âlimler de, Allah'ın kitabını korumakla görevlendirildiklerinden (onunla hüküm verirler) ve onun Allah'ın kitabı olduğuna şahitlik ederlerdi. İnsanlardan korkmayın, benden korkun, âyetlerimi az bir paraya satmayın. Kim Allah'ın indirdiğiyle hükmetmezse, işte onlar kâfirlerin ta kendileridir.

45- Biz Tevrat'ta onlara, cana can, göze göz, buruna burun, kulağa kulak, dişe diş ve yaralara karşılıklı kısas (ödeşme) yazdık. Bununla beraber kim kısas hakkını bağışlarsa, bu kendi günahlarına keffaret olur. Ve kim Allah'ın indirdiğiyle hükmetmezse, işte onlar zalimlerin ta kendileridir.

46- O peygamberlerin ardından, yanlarındaki Tevrat'ı doğrulayıcı olarak Meryemoğlu İsa'yı gönderdik ve ona içinde hidayet ve nur olan, kendinden önceki Tevrat'ı tasdik eden ve Allah'dan korkanlar için bir hidayet rehberi ve bir öğüt olan İncil'i verdik.

Uydurma sandığınız istediğiniz hadisi buraya, yazın sizin kuranı savunma yönteminiz gibi ile hepsini tek tek mantıki ve kurana uyguna hale getiririm hodri meydan.Nasıl olsa sizden öğrendim bunu.

hangi kriter olduğunu ben size anlatmaya başlasam bitmez efendim.. bu konuda HADİS USULÜ diye geniş bir ilim dalı oluşturulmuş...gidin bakın...sizin okuma alışkanlığınız yok diye ben burda bunların hepsini yazamam.yazılarıma baktı iseniz böyle bir tarzım olmadığını görmüşsünüzdür.ben daha çok kaynak göstermeyi ve herkesin kendinin araştırarak öğrenmesi taraftarıyım..

bu arada Kuranın Tevratı ve diğer kutsal kitapları doğrulayıcı olarak geldiğini kendisi söylüyor zaten sizin de belirttiğiniz gibi..ben de aksini söylemiyorum..ama bir problem var Kuran aynı zamanda kendinden öncekileri ıslah etmek için de gelmiştir.Kitab-i mukaddse bakmış iseniz Kuranın peygamberlere asla yakıştırmadığı şeyler görmüşsünüzdür.Davud İbrahim YUSUF ZEKERİYYA sadece bir kaçı..sonra Kuranın özü tvhid. bunun bozulmuş olduğunu da eklemeliyim..

bir de son olarak benden öğrendiklerinize gelelim..çabuk öğrenmeniz beni mutlu etti:) yalnız bizim ince ama işn temel esprisi olan bir ilkemiz var.ona da dikkat etmenizde fayda var.. çıkaracağınız sonuç mutlak iyiye hizmet etmeli...hepimizin isteği de bu değil mi..

Saygılar efendim

Gönderi tarihi:
hangi kriter olduğunu ben size anlatmaya başlasam bitmez efendim.. bu konuda HADİS USULÜ diye geniş bir ilim dalı oluşturulmuş...gidin bakın...sizin okuma alışkanlığınız yok diye ben burda bunların hepsini yazamam.yazılarıma baktı iseniz böyle bir tarzım olmadığını görmüşsünüzdür.ben daha çok kaynak göstermeyi ve herkesin kendinin araştırarak öğrenmesi taraftarıyım..

bu arada Kuranın Tevratı ve diğer kutsal kitapları doğrulayıcı olarak geldiğini kendisi söylüyor zaten sizin de belirttiğiniz gibi..ben de aksini söylemiyorum..ama bir problem var Kuran aynı zamanda kendinden öncekileri ıslah etmek için de gelmiştir.Kitab-i mukaddse bakmış iseniz Kuranın peygamberlere asla yakıştırmadığı şeyler görmüşsünüzdür.Davud İbrahim YUSUF ZEKERİYYA sadece bir kaçı..sonra Kuranın özü tvhid. bunun bozulmuş olduğunu da eklemeliyim..

bir de son olarak benden öğrendiklerinize gelelim..çabuk öğrenmeniz beni mutlu etti:) yalnız bizim ince ama işn temel esprisi olan bir ilkemiz var.ona da dikkat etmenizde fayda var.. çıkaracağınız sonuç mutlak iyiye hizmet etmeli...hepimizin isteği de bu değil mi..

Saygılar efendim

O kadar kusur kadı kızında da olur diye bir ata sözü vardır.Ne yapsın muhammed tevrattan kopya çekerken hata yapmış bazı yerleri tam olarak kayıt edememiş işte, mazur görünüz efendim.

bir de son olarak benden öğrendiklerinize gelelim..çabuk öğrenmeniz beni mutlu etti

Sizden öğrenmek mi? Size tavsiyem bu şekilde havalara girmeyin.Ben buraya öğrenmeye değil islamın gerçek yüzünü göstermeye,islam adına şişrilimiş balonları patlatmaya geldim.Sağdan soldan duyuduklarını islam zanneden ama burda ise tam aksini görenler çok geldi geçti bu forumdan.

Gönderi tarihi:
O kadar kusur kadı kızında da olur diye bir ata sözü vardır.Ne yapsın muhammed tevrattan kopya çekerken hata yapmış bazı yerleri tam olarak kayıt edememiş işte, mazur görünüz efendim.

Sizden öğrenmek mi? Size tavsiyem bu şekilde havalara girmeyin.Ben buraya öğrenmeye değil islamın gerçek yüzünü göstermeye,islam adına şişrilimiş balonları patlatmaya geldim.Sağdan soldan duyuduklarını islam zanneden ama burda ise tam aksini görenler çok geldi geçti bu forumdan.

katakuta (haksöz).

Sizin kendinizi olduğunuzdan'da fazla bilgili göstermeniz tabii'ki doğaldır? ******** ********* ******** ******"Meteorları yıldız diye Tevrat'tan Tekvini "KUR'AN" dan Tekvir diye vs vs " uydurma (paket kopyalar) iletilerinizi çok çürüttük ha birde "Agnostik artı Panteist" takılmanızda cabası.

Sayın katakuta yazılarınızı hep bekliyoruz çünkü biz ve bizim gibiler (inananlar) sizin iletilerinize hiç cevap yazmasalar yanlız sizin yazdıklarınızdaki çelişkileri not etseler yeter.

Saygılar. :)

Gönderi tarihi:
katakuta (haksöz).

Sizin kendinizi olduğunuzdan'da fazla bilgili göstermeniz tabii'ki doğaldır? ******** ********* ******** ******"Meteorları yıldız diye Tevrat'tan Tekvini "KUR'AN" dan Tekvir diye vs vs " uydurma (paket kopyalar) iletilerinizi çok çürüttük ha birde "Agnostik artı Panteist" takılmanızda cabası.

Sayın katakuta yazılarınızı hep bekliyoruz çünkü biz ve bizim gibiler (inananlar) sizin iletilerinize hiç cevap yazmasalar yanlız sizin yazdıklarınızdaki çelişkileri not etseler yeter.

Saygılar. :)

Sayın sarıgöl, burada sayın katakuta'nın yazdığı yazılara bu gibi cevaplar vereceğinize, onun yazdıklarını çürütme yoluna gitseniz (mümkünse tabi).

Gönderi tarihi:
Sayın sarıgöl, burada sayın katakuta'nın yazdığı yazılara bu gibi cevaplar vereceğinize, onun yazdıklarını çürütme yoluna gitseniz (mümkünse tabi).

muki.

ÂD kavminde fırtına sökmeden ağaçları,

SEMÛD kavmine inmeden müthiş sayha,

MEDYEN yakıp kavurmadan sıcak,

EYKE halkının başına yağmadan yıldırımlar,

LÛT kavmini silmeden sahneden o zelzele,

POMPEİ Roma'ya kusmadan acı lavı

ÖNCEDEN DÜŞEN ACI GÖLGELERDİR.

" TEDBİRİNİZİ ALIN!" Nisa-71.

Kişiye anlayacağı veya yaptığı polemiklere göre cevap verilir.Katakuta'nın yazdığı iletilerde ancak böyle yanıtlanır.

:)

Gönderi tarihi:

anlaşamadığımız nokta burası..sizn hata yapmış dediğiniz yerlere biz düzeltilmiş diyoruz..asıl hata aynını kaydetse idi olurdu..

Gönderi tarihi:
Bizim kutsalımız da insana, dolayısı ile bayana verilen önemdir.

Tarih boyu bizim değer verdiğimiz insanın, kadının kutsallığı inançlarca, ananelerce çiğnendi durdu.

desenize 16-17 yaşında bayanlar bile anane.......

islam kadını ezmedi ezdirmedi.....

bir bayan olarak islmaın beni koruduğu inancındayım.....

AYrıca ayetlerde açıklayıcı bir bilgi yok ! sadece benzetme var !

sizce yetmez mi....

ne bekliyordunuz bilgisayarın nasıl yapıldığının anlatılmasını mı..

sizce zamanın insanı için kabul görür müydü...

şimdinin insanı kabul eder miydi??

Hatta bayanlar; Nazik duygusal ve güçsüz insanlar olarak erkeklerden de üstün ve imtiyazlı olmalılar.

zaten öyle sayın bilimselci... çünkü erkeğe tesettür emredilmemiş.. bayana emredilmiş.....

Gönderi tarihi:

Saygılar efendim

Sayın yahya35 bey,

***Demişsinizki

hangi kriter olduğunu ben size anlatmaya başlasam bitmez efendim.. bu konuda HADİS USULÜ diye geniş bir ilim dalı oluşturulmuş.

Hadis usulünün ne olduğunu çok iyi biliyorum.Başlasanız ne farkedecekki,çünkü sizin iddia ettiğiniz gibi bir yöntem hadis usulünde yok.

kadının erkek karşısında küçük görüldüğü uydurma hadisler sonrdan müslüman olan ehl-i kitap vasıtasıyla islam literatürüne geçmiştir.Nitekim yahudi kutsal kitabi Talmud da kadınla ilgili ifadelerle mevzu hadislerde geçen ifadelr benzerlik gösterir...

Baştada dediğim gibi hadislerin talmundaki hükümlere benzemesi o hadisin uydurma olduğu anlamına gelir diye bir kural hadis usülünde yoktur.Eğer aksini iddia ediyorsanız delilinizi getirir buraya yazarsınız.

...gidin bakın...

Muhatabınıza gidin bakın demek, ben kafamdan uyudurdum demekle eş anlamlıdır.İddia edilen bir şeyi delillendirememenin kaçış yoludur kanıtı muhatabın üstüne yüklemek.

...sizin okuma alışkanlığınız yok diye ben burda bunların hepsini yazamam.

Hem söylediklerinizi kanıtlamayın hemde muhatabınızı tembellikle suçlayın. Oh ne ala memleket.Siz hep böylemi davranırsınız? Mesela ben islami kaynaklarda olmayan bir şey iddia etsem sonra bir müslüman veya siz kaynağını bana sorsa sizin yaptığınız gibi kaçamak yapıp, '' gidin bakın sizin okuma alışkanlığnız yoksa ben ne yapayım? şekllinde cevap versem, ne düşürnürsünüz.?Tamam bize karşı saygınız yok ama en azından tartışma etiği diye bir şey var değiilmi? Nerde görülmüş iddia sahibinin iddiasına kanıt istendiği zaman muhatabına git bak bak oku diye cevap verdiği? Okuma alışkanlığımın olmadığını nerden çıkardınız.Size sayfalarca hadis usulü hakkında yazı yazmanızı bekleyen yokki,sadece iddia ettiğiniz şeyin delilinin getireceksiniz.Maddleler halinde olan hadis usülünden ''eğer bir hadis talmuddakki hükümlere benziyorsa uydurmadır'' diye bir hadis kuralı yazacaksınız o kadar.

Gönderi tarihi:

"HADİS"

Hadis ilmi dünyada yalnızca müslümanlara has bir ilim olup tarihçilere parmak ısırtmış, bu ilmi değersiz göstermek isteyen müsteşrikleri de bir çok sıkıntılara sokmuştur. Dünya tarihinde, peygamberimizden başka, hayatı ve risaleti, bütün ayrıntıları ile ve çok titiz metodlarla günümüze kadar ulaşan başka hiç bir şahsiyet yoktur. Bu sebeple, hadis ilmi müslümanların medar-ı iftiharları olup aynı zamanda sünneti bize ulaştırdığı için ona sahip çıkmak, onun metodolojisini, bize bıraktığı muhteşem ilmi mirası sonraki nesillere aktarmak vazifemiz olmalıdır.

Hadislerden bahsederken de, uluorta ve kulaktan dolma şeyleri değil, muteber kitaplardan aldığımız hadisleri söyleyerek, ilmimiz az da olsa, sünnete aşık, mesuliyetini müdrik bir müslümana yaraşır titizlik gösterilmelidir.

Ayrıca, muhaddislerin hadis rivayeti ve metin/sened tenkidi metodlarından bugünkü haber alma/verme ve değerlendirmede öğreneceğimiz bir çok dersler vardır.

Hadîs Âlimi (Muhaddis),

Hadîs İmâmı, Hadîs-i Âhâd, Hadîs-i Âmm, Hadîs-i Cibrîl, Hadîs-i Garîb, Hadîs-i Hâs, Hadîs-i Hasen, Hadîs-i Kavî, Hadîs-i Kudsî, Hadîs-i Maktû', Hadîs-i Mensûh, Hadîs-i Merdûd, Hadîs-i Meşhûr, Hadîs-i Mevdû, Hadîs-i Mevkûf, Hadîs-i Mevsûl, Hadîs-i Muddarib,

Hadîs-i Muhkem, Hadîs-i Mu'allak, Hadîs-i Munfasıl, Hadîs-i Müfterâ,

Hadîs-i Mürsel, Hadîs-i Müsned-i Münkatı', Hadîs-i Müstefîz (Müstefîd),

Hadîs-i Müteşâbîh, Hadîs-i Mütevâtir, Hadîs-i Nâsih, Hadîs-i Sahîh, Hadîs-i Şâz, Hadîs-i Zaîf.

Buraya yazdığım “HADİS” türleridir birde “HADİS’lerin” türevleri vardır yani “İLİM,İHTİSAS SAHİBİ” anlar dolayısı ile inananlar “MUTMAİNDİR”.

:)

Gönderi tarihi:

Hadis türlerini soran olmadı sarıgöl,yahya35,in şöyle bir iddiası var.

kadının erkek karşısında küçük görüldüğü uydurma hadisler sonrdan müslüman olan ehl-i kitap vasıtasıyla islam literatürüne geçmiştir.Nitekim yahudi kutsal kitabi Talmud da kadınla ilgili ifadelerle mevzu hadislerde geçen ifadeler benzerlik gösterir...

Bende ona,''eğer bir hadis talmuddakki hükümlere benziyorsa uydurmadır'' diye bir hadis kuralı yazacaksınız o kadar.

diye bu iddiasının kaynağını sordum.Madem sen araya zıpladın buyur sen cevapla

Gönderi tarihi:

Hadis türlerini soran olmadı sarıgöl,yahya35,in şöyle bir iddiası var.

Bende ona,''eğer bir hadis talmuddakki hükümlere benziyorsa uydurmadır'' diye bir hadis kuralı yazacaksınız o kadar.

diye bu iddiasının kaynağını sordum.Madem sen araya zıpladın buyur sen cevapla

katakuta.

Baştan bir cevap yazayım sonra devam ederiz.

Hadîs-i Müfterâ:

Müseylemet-ül-Kezzâb'ın ve ondan sonra gelen münâfıkların (kalbiyle inanmayıp, sözleriyle inandık diyenlerin), zındıkların (kâfirlerin), müslüman görünen dinsizlerin uydurma sözleri. Ehl-i sünnet âlimleri (Resûlullah efendimiz, dört halîfesinin ve ashâbının arkadaşlarının yolunda olan âlimler), müfterâ hadîsleri aramış, bulmuş ve ayırmışlardır. Din büyüklerinin kitablarında böyle sözlerden hiçbiri yoktur.

Birde İsrailiyat diye bir alan vardır belki bilirsiniz sonra "TALMUD" nedir ve sonra kişi,kişiler hata yapar bu demek değildirki hata "DİN'DE HAŞA" vardır bende sizden yukarıda geçti ve dini bilginize güvenerekten sormak istiyorum "TALMUD" u açıklarmısınız kime gelmiş ehemniyeti nedir islamda bir karşılığı varmıdır. Malumaliniz yazdığınıza göre evvelden Müslümanmış; imişşiniz sonradan caymışsınız yani dini bilginiz pek fazla imiş???

Saygılarımı sunarım.

:D

Gönderi tarihi:
katakuta.

Baştan bir cevap yazayım sonra devam ederiz.

Hadîs-i Müfterâ:

Müseylemet-ül-Kezzâb'ın ve ondan sonra gelen münâfıkların (kalbiyle inanmayıp, sözleriyle inandık diyenlerin), zındıkların (kâfirlerin), müslüman görünen dinsizlerin uydurma sözleri. Ehl-i sünnet âlimleri (Resûlullah efendimiz, dört halîfesinin ve ashâbının arkadaşlarının yolunda olan âlimler), müfterâ hadîsleri aramış, bulmuş ve ayırmışlardır. Din büyüklerinin kitablarında böyle sözlerden hiçbiri yoktur.

Birde İsrailiyat diye bir alan vardır belki bilirsiniz sonra "TALMUD" nedir ve sonra kişi,kişiler hata yapar bu demek değildirki hata "DİN'DE HAŞA" vardır bende sizden yukarıda geçti ve dini bilginize güvenerekten sormak istiyorum "TALMUD" u açıklarmısınız kime gelmiş ehemniyeti nedir islamda bir karşılığı varmıdır. Malumaliniz yazdığınıza göre evvelden Müslümanmış; imişşiniz sonradan caymışsınız yani dini bilginiz pek fazla imiş???

Saygılarımı sunarım.

:D

Sürekli konuyu dağıtma çabasındasın.Soruma hala cevap yok. İslamda fıkıh kitapları,ilmihal kitapları ne ise,yahudilidkte talmudda öyledir. Kime gelmiş gibi sorularla saf dışı etmeye çalışırsanız,aynı şekilde yahudilerde fıkıh ve ilmihal kitapları kime gelmiş gibi sorularla onları safdışı etmeye çalışır ve altından kalkamazsınız. Konumuz talmudun ne olduğu değil.

Hadis metodolojisi denilen şey en azından 1200 sene önce hadis alimleri tarafından oluşturulmuş ve bunun üzerine hadisler tesbit edilmiş ve bu konu kapanmıştır. Daha artık kimse bu metedolojinin üstüne ek kural getiremez. Ya bu kurallara göre oluşturulmuş hadsleri kabul edersiniz yada bazı online kurancıların yaptığı gibi hadisleri kökten reddedersiniz. Bunun orta yolu yok,olmasıda mümkün değil. Ama yahya35 bey bazı iletilerinde hadisleri kabul ederken bazılarında kendi kafasından oluşturduğu bir kural ile hadislerin bazılarını talumuddaki hükümlere benziyor diye uydurma olduğunu iddia etti. Bende diyorum ki hadis alimlerini oluşturduğu böyle bir kural yok. Ve şu ana kadar ne sen nede o bu iddiayı kanıtlayamadınız.

Gönderi tarihi:
Ama yahya35 bey bazı iletilerinde hadisleri kabul ederken bazılarında kendi kafasından oluşturduğu bir kural ile hadislerin bazılarını talumuddaki hükümlere benziyor diye uydurma olduğunu iddia etti. Bende diyorum ki hadis alimlerini oluşturduğu böyle bir kural yok. Ve şu ana kadar ne sen nede o bu iddiayı kanıtlayamadınız.

katakuta.

Evvela şunu anlamakta yarar var ben "İSLAM ALİMİ DEĞİLİM" bu bir.

Yahya35'in yazdıklarına bakmadım ne yazdığını bilmiyorum fakat önemli olan senin yaklaşımın. Şimdi "TALMUD"daki hükümlere benziyor diye uydurma olan "HADİS VEYA HADİSLER" hangileridir veya benzerliklerini neye dayanarak yazdı bilmiyorum. Şimdi bir kaç kere "HADİS İLMİ" ilgili yazı yazdım sana İsrailiyat dedim olmadı Hadîs-i Müfterâ yazdım olmadı'ki konuyla alakası olan yanlız bunlar değil bu arada hadis metodolijisinden ufak bir alıntı yaptım olmadı şimdi buraya yazacağım.

Hadîs Âlimi (Muhaddis),

Hadîs İmâmı, Hadîs-i Âhâd, Hadîs-i Âmm, Hadîs-i Cibrîl, Hadîs-i Garîb, Hadîs-i Hâs, Hadîs-i Hasen, Hadîs-i Kavî, Hadîs-i Kudsî, Hadîs-i Maktû', Hadîs-i Mensûh, Hadîs-i Merdûd, Hadîs-i Meşhûr, Hadîs-i Mevdû, Hadîs-i Mevkûf, Hadîs-i Mevsûl, Hadîs-i Muddarib,

Hadîs-i Muhkem, Hadîs-i Mu'allak, Hadîs-i Munfasıl, Hadîs-i Müfterâ,

Hadîs-i Mürsel, Hadîs-i Müsned-i Münkatı', Hadîs-i Müstefîz (Müstefîd),

Hadîs-i Müteşâbîh, Hadîs-i Mütevâtir, Hadîs-i Nâsih, Hadîs-i Sahîh, Hadîs-i Şâz, Hadîs-i Zaîf.

Şimdi "HADİS ALİMLERİNİN" oluşturmadığı kuralı hangisidir yukarıda yazdığım hadis türlerini ne anlama geldiğini biliyormusun

türevleri nedir biliyormusun zannetmiyorum açıklamalı iki örnek verdim (israiliyat,ve Hadis-i müfterâ) daha hala verdiğim örnekleri kabul etmiyorsun üstelik böyle bir kural yoktur diyorsun "HANGİ KURAL NEYİN KURALI HADİS METODOLİJİSİNDE ADI NEDİR" yanlız yazdığın böyle bir kural yok kanıtlayamadınız sayın katakuta sen evvela neye itiraz ediyorsun sonra İsrailiyat nedir ve yukarıda yazdığım hadis ilmi ile alakalı küçük nottaki yanlız (muhaddisin) ne olduğunu öğren ondan sonra soru sor. Aslında hadis ilmi çok geniş bir konu birde Arapça ve osmanlıca bilinmedimi açıklamalı olması dolayısı ile bayağı bir uzun oluyor bu itibarla anlamak istediğini veya sorunu daha bir anlaşılır yazarsan cevabını alırsın evvela sorduğun soruyu anlamak lazım değilmi sayın katakuta.

Sürekli konuyu dağıtma çabasındasın.Soruma hala cevap yok. İslamda fıkıh kitapları,ilmihal kitapları ne ise,yahudilidkte talmudda öyledir. Kime gelmiş gibi sorularla saf dışı etmeye çalışırsanız,aynı şekilde yahudilerde fıkıh ve ilmihal kitapları kime gelmiş gibi sorularla onları safdışı etmeye çalışır ve altından kalkamazsınız. Konumuz talmudun ne olduğu değil.

katakuta.

"TALMUD" hakkında yazdıkların (fıkıh,ilmihal) doğru yanlız (aynı zamanda tefsir) dir birde bu konu üzerine yazmaya başlarsak

olay uzar.

Saygılarımı sunarım sayın katakuta. :)

Gönderi tarihi:
katakuta.

Evvela şunu anlamakta yarar var ben "İSLAM ALİMİ DEĞİLİM" bu bir.

Yahya35'in yazdıklarına bakmadım ne yazdığını bilmiyorum

Madem onun yazdıklarına bakmadın ve ne yazdığını bilmiyorsun,ne diye ona sorduğum bir soruya sen ****** ******** ve beni uğraştırıyorsun?Adam ilahiyatçı imiş bırak kendi cevap versin.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.