Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
cetvel varsa zamanda var, nerden bakarsan bak, bakmak bile zaman alır. Zamansızlık diye bir kavram yoktur, bilimsel olarak hiçbir ispat ve delilide yoktur. Sadece zamanın göreceliği vardır bu da zamanın olmadığını değil zamanın materyallere göre durağan göründüğünü açıklar.

Zamanı yaratan Allahtır, zaman sonradan madde ile birlikte var olmuştur o halde Allah zamana tabi değildir..

Bilimsel olarakta bu konuda ilginç bilgiler vardır..

Görecelik hareket-zaman ilişkileri vs..

size göre öyle olabilir ama bilimsel olarak değildir

Aklen mantıken bu böyledir..

Artık bilimsel değil gibi savunmalar çok hükümsüz kalmaktadır..

Bilim akılla çelişmez, bilimsel delil henüz bulunamamış olanlarda aklen mantıken olası ise bilimsel labrotuvar bilgisi aranmaz..

Orada bir mantıktan söz ediyorum diyorumki;İradesiz olarak imkansız olacak bir şeyin tersi yani iradeliliği imkan dahilinde ve ıspat hükmündedir, yani iradeli olduğunun ıspatı hükmündedir..

Bu bir buglu değildir bir işlem değildir mantık çıkarımıdır ve çökerteceksen mantık çıkarımıyla çökertmelisin..

Aksi taktirde her söylenen bilimsel değil demenle bir yere varılmaz..

Bir resmin sahibinini görmeden bu resmi birisi (insan) çizmiştir bir ispattır

Bina-bani, sanat-sanatçı kabvramlarında hem fikirsek problem kainatın sanat mı değil mi..?

Yapılarda köşeler kullanmak, eğik olmayan çizgiler kullanmak insan yapılarında karşılaşılan bir durumdur..

Arının peteğindede simetri ve düzgün çizgiler vardır, kunduzun barajı ise tekniktir, kuş yuvaları hakeza banisini gösterir..

Buraya kadar tamam..

Kainat ise bu saydıklarımızdan kat kat daha teknik, içindeki varlıklar canlılar daha simetrik ve hala çözülememiş entgre sistemlerle doludur..

Bir petek gördüğümüzde bunun banisi olduğunu düşünüyoruz neden, çünkü arının petek yaptığını biliyoruz ve gördüğümüz şey simetrik ve ölçülü bir eser o halde bir sanatçısı vardır ve bu arıdır deriz..

Köşeleri olan bir ağaç yada ipini çektiğimizde otomoatik meyvelerini aşağı döken bir ağaç yada küçük bir hareketle yapraklarını içine çeken ve yine bir hareketimizle yapralarını dışarı çıkaran ve bir hareketimizlede koku püskürten bir çiçek olsa bunların birer yaratıcısının olduğunu düşünecektiniz..

Dikkat ederseniz hep bilinen ve insan tekniği olan şeylerden bahsettim..

Bu şartlanmadır ön kabuldür..

Canlıları detaylı incelediğimizde o saydığım otomatik sistemlerden daha karmaşık ve daha otomatik sitemler görülecektir..

Bütün bunlar bilinçle yapılır, bilinçsiz yapılamaz mantık bunu gerektirir..

Saygılar..

• Cevaplar 73
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:
Ali01

O zaman ben cennette gideceğim çünkü dinsizim, dinsizler cennete gidecek (!)

Çocuğa laf anlatır gibi dilimde tüy bitti burada;bu nasıl iştir ya...

Öyle mi dedim;koyun dinsizler cennete gider dediğim cümleyi bakalım desem!!!

Kimin ne zaman ne olacağını biz mi bileceğiz;belki bundan 10 sene sonra hepimizden daha Müslüman olacaksanız;bu bilinmez dedim...

:zorro:

Gönderi tarihi:
Neyi seviyorsanız onun adına dinleyin beni artık!!!

Her şeyi bilen Allah'dır;ceza da mükafat da Ondan gelecektir ve ilk söylediğimiz cümleyi de tekrarlarsak bunlardan hangisine layık olacağımızı da en iyi O bilir...

Bizim gibi insanların şunu yaptım tamam cennetliğim;eyvah şu andan itibaren cehennemliğim diyebilmesi olanaklı değildir;ayırca kime imanın nasıl ve ne zaman geleceği belli değildir;bizim bildiğimiz bildirilen;var mı elimizde cennetten tapu ya;yapmayın lütfen...

Ve rica ediyorum benim gibi kendi içinde çelişki taşımayan bağlar kurmaya çalışın, ya da ben çelişki doğruduysam bu bağlarda, onu belirtin kurallıca;yoksa böyle çok kısır bir döngü oluyor aramızda ...

Saygılar...

Bazı yazım hatalarımı da düzeltip tekrar sunuyorum bunu ve okurlara bırakıyorum artık nasıl anlaşılacağını...

Gönderi tarihi:

xlark tades

Zamanı yaratan Allahtır, zaman sonradan madde ile birlikte var olmuştur o halde Allah zamana tabi değildir.

Zamanın sonradan var olduğunu nerden biliyorsunuz ?

Böyle temelsiz desteksiz delilsiz konuşursanız bende size şunu derim

Zamanı yaratan Allah değildir, zamanı yaratan uzay boşluğudur, çünkü herşey onun içinde var olmuştur ve uzay boşluğu yaratılamaz çünkü büyüklüğü sonsuzdur, sonsuz bir şey yaratılamaz. Eğer Allah varsa bile, bu uzay boşluğunun içinde olmak zorundadır, bir şey varsa mutlaka başka bir şeyin içinde olmak zorundadır, ama uzay boşluğu başka bir şeyin içinde değildir çünkü sonsuzdur. Uzay boşluğundan daha büyük bir şey yoktur çünkü sonsuz büyüklükteki bir boşluktan daha büyük boşluk yoktur.

Bilim akılla çelişmez, bilimsel delil henüz bulunamamış olanlarda aklen mantıken OLASI ise bilimsel labrotuvar bilgisi aranmaz..

"Olası" dediğiniz için yorum yapmama gerek kalmadı

Dikkat ederseniz hep bilinen ve insan tekniği olan şeylerden bahsettim..

Bu şartlanmadır ön kabuldür..

"bu şartlanmadır, ön kabuldür" dediğiniz için yorum yapmama gerek kalmadı.

Kimin ne zaman ne olacağını biz mi bileceğiz;belki bundan 10 sene sonra hepimizden daha Müslüman olacaksanız;bu bilinmez dedim...

Belki bundan 10 sene sonra sizde ateist olacaksınız, bunuda bilemeyiz

Ayrıca ben dedimki, madem kimin cennetlik kimin cehennemlik olduğunu bilemeyiz diyorsunuz (bunu siz diyorsunuz) o zaman ben bir dinsiz olarak belki cennete gideceğim diyorum, çünkü öyle bir ihtimalim var sizin mantığınıza göre, cennet ve cehennem yolu bilinmiyor, insanlar bunu bilemez dediniz (ben Kur'anda bildirilmiştir cennet ve cehennem yolu dememe rağmen). O zaman ben dinsiz olduğumda cennete gidecem derim (öyle kafama göre) ve siz bana karşı çıkamazsınız çünkü kimin nereye gideciğini bilemeyiz dediniz ve bilmediğiniz için (öyle düşünüyorsnuz) benim dinsiz olarak cennete gitmeyeceğime dair bir tez sunamazsınız. Hemen size derimki "hani bilinmiyordu nerden biliyorsunuz vennete gitmeyeceğimi" olay budur.

Gönderi tarihi:
Zamanın sonradan var olduğunu nerden biliyorsunuz

Zaman big-bangla başlamıştır, gerekli kaynaklara bakabilirsin..

Zaman harekete bağlıdır..

Diğer cevaplarına binaen;

Bilimsel keşifler, hatta keşfede gerek yok gördüğümüz her şey bilinçle var edilmiştir..

Bu aklın çıkarımıdır aklın yolu birdir bundan başka çıkarım yoktur..

Bilimde akılla çelişmeyeceğine göre problem yok..

Saygılar..

Gönderi tarihi:
Zaman big-bangla başlamıştır, gerekli kaynaklara bakabilirsin..

Zamanın bing-bangla başladığı bilimsel bir kanıt değildir, çünkü big - bang de bilimsel bir kanıt değildir. Big bang bilimsel olarak kanıtlansa bile zamanın bununla başladığı kanıtlanamaz çünkü big bang den önce ne olduğu belli değil ve big bang yokluktan gelmemiştir. çok sıkışık bir VARLIĞIN patlaması teorisi vardır. Sıkışma bile bir zamanın işaretidir. Patlayan nedir ? yok luk mu ?

Bilimsel keşifler, hatta keşfede gerek yok gördüğümüz her şey bilinçle var edilmiştir..

Keşfetmeden nerden biiyorsunuz ? mutlaka keşfetmiş olmalısınız, keşfedilmeyen şey bilinmeyen şeydir. Herhangi bir şekilde keşfetmiş olmalısınızki bilesiniz.

Bu aklın çıkarımıdır aklın yolu birdir bundan başka çıkarım yoktur..

kurduğunuz mantıkların hemen hepsinde hata var !

aklın yolu bir olsaydı, bütün insanlar aynı düşünürdü !

bütün insanlar aynı düşünmediğine göre aklın yolu bir değilmiş demekki

Bilimde akılla çelişmeyeceğine göre problem yok..

Akıl kanıt değildir, ben aklıma göre Allah'ın olmadığını buldum, bu bir kanıt mı ? ben bilimsel olarak düşündüm ve yok dedim bu bilimle çelişiyor mu , bilim vardır mı diyor ? sizde aklınıza göre Allah'ın var olduğunu buldunuz ama kanıtlayamadınız bize anlatamadınız ! sadece kendi kendinize buldunuz ! bizde tam tersini bulduk. Demekki akılla doğrulara ulaşamayız çünkü akıl doğruları göstermez bu nedenle bilimle çelişir. Çünkü bilmin en büyük amacı doğruları bilmektir ve bu doğrulara göre ortaya yeni bulgular çıkartmaktır.

Gönderi tarihi:
Zamanın bing-bangla başladığı bilimsel bir kanıt değildir, çünkü big - bang de bilimsel bir kanıt değildir. Big bang bilimsel olarak kanıtlansa bile zamanın bununla başladığı kanıtlanamaz çünkü big bang den önce ne olduğu belli değil ve big bang yokluktan gelmemiştir. çok sıkışık bir VARLIĞIN patlaması teorisi vardır. Sıkışma bile bir zamanın işaretidir. Patlayan nedir ? yok luk mu

O halde şöyle diyeyim..

Zamanın var olması için hareket lazım..

Hareketin var olması için madde yada enerji lazım..

Madde yada enerji yaratılmış olduğuna göre zaman da yaratılmıştır..

Buda bir çeşit bilimsle ıspattır...

Keşfetmeden nerden biiyorsunuz ? mutlaka keşfetmiş olmalısınız, keşfedilmeyen şey bilinmeyen şeydir. Herhangi bir şekilde keşfetmiş olmalısınızki bilesiniz.

Keşfedilen herşey..

Güneş, gezegenler, ay, dünya, canlılar vs..vs..

bütün insanlar aynı düşünmediğine göre aklın yolu bir değilmiş demekki

Herkes her binanın bir banisinin olduğunu bilir..

Demekki aklın yolu birdir..

Akıl kanıt değildir, ben aklıma göre Allah'ın olmadığını buldum

Evet bukduysan kanıttır..

Ama bulamazsın..:)

Dedimya aklın yolu birdir..

Saygılar..

Gönderi tarihi:
O halde şöyle diyeyim..

Zamanın var olması için hareket lazım..

Zamansız hiçbir şey yoktur, bir kaya bile zamanlıdır , sadece bize göre hareketsiz duruyor, hareketsizlik zamansızlık değildir, kayayı oluşturan atomlar bile birbirini enerjileriyle tutmakta ve bu bir zamana tabidir. Zamanın göreceliğini zamansızlık olarak değerlendiriyorsunuz.

Keşfedilen herşey..

Güneş, gezegenler, ay, dünya, canlılar vs..vs..

"Keşfetmeye gerek yok herşey bilinçle var edilmiştir" diyorsunuz sonrada cevap olarak "keşfedilen herşey" diyorsunuz

saygılar

Herkes her binanın bir banisinin olduğunu bilir..

Demekki aklın yolu birdir..

Herkes islam dininin doğru olduğunu düşünmüyor

demekki aklın yolu bir değil

Evet bulduysan kanıttır..

Ama bulamazsın..

Evet bulamadım, demekki kanıt değildir, bulsaydım kanıtlardım ama kanıtlayamadım çünkü bulamadım

saygılar

Gönderi tarihi:
Zamansız hiçbir şey yoktur, bir kaya bile zamanlıdır , sadece bize göre hareketsiz duruyor, hareketsizlik zamansızlık değildir, kayayı oluşturan atomlar bile birbirini enerjileriyle tutmakta ve bu bir zamana tabidir. Zamanın göreceliğini zamansızlık olarak değerlendiriyorsunuz

Adı üstünde atomların hareketliliğinden söz ediyorsun..

Zaman için hareket şarttır..

Zamanın tarifine gözatmalısın..

"Keşfetmeye gerek yok herşey bilinçle var edilmiştir" diyorsunuz sonrada cevap olarak "keşfedilen herşey" diyorsunuz

Niteliklerinin keşfine gerek oyk diyorum, eser olduğu apaçık çünkü..

Bir bina gördüğünüzde bu bina çimentodan kumdan tuğladan yapıldı demenize gerek kalmadan o binanın bir yapanı olduğu bilincinin hasıl olmasını vurguluyorum..

Herkes islam dininin doğru olduğunu düşünmüyor

demekki aklın yolu bir değil

Aklın yolu yine birdir, akıl doğruyu bulur..

Yanılma, yanlış bilgi alma yada yeterince bilgi alamama aklın yolunun bir olduğu gerçeğini değiştirmez..

Evet bulamadım, demekki kanıt değildir, bulsaydım kanıtlardım ama kanıtlayamadım çünkü bulamadım

Bulamazsın demiştim..:)

Saygılar..

Gönderi tarihi:
Adı üstünde atomların hareketliliğinden söz ediyorsun..

Zaman için hareket şarttır..

Zamanın tarifine gözatmalısın..

Bende bunu diyorum zaten, zamansız hiçbir şey yoktur, en ufak bir örneği bile yoktur

zaman = süre herşey bir süre içinde bulunmaktadır

Niteliklerinin keşfine gerek oyk diyorum, eser olduğu apaçık çünkü..

Bir bina gördüğünüzde bu bina çimentodan kumdan tuğladan yapıldı demenize gerek kalmadan o binanın bir yapanı olduğu bilincinin hasıl olmasını vurguluyorum..

Binanın bir yapanı olduğunu nerden biliyorsunuz ? daha önceki keşiflerinizden olmasın ?

Aklın yolu yine birdir, akıl doğruyu bulur..

Akıl bir değildir, gerçek birdir, aklın bir olduğunu kanıtlayamazsın ama ben sana aklın bir olmadığını düşüncelerimizden dolayı kanıtlıyorum. İkimizinde aklı başka bir şeye inanıyorsa, aklın bir olduğunu söyleyemeyiz, ispatıda budur.

Bulamazsın demiştim..

Olan şey bulunur, olmayan şeyi bulamazsın.

saygılar

Gönderi tarihi:
Bende bunu diyorum zaten, zamansız hiçbir şey yoktur, en ufak bir örneği bile yoktur

Ee neyi tartışıyoruz peki..?

Binanın bir yapanı olduğunu nerden biliyorsunuz ? daha önceki keşiflerinizden olmasın ?

Bilinçle yapılan herşeyi elbette zamanla öğrenmemizle biliyoruz..

Herşey bir amaca yönelik yapılmıştır bunuda zamanla öğreniyoruz ve her gördüğümüz şeyin bir yapıcısı olduğuna eminiz..

Akıl bir değildir, gerçek birdir

Akıl demiyorum zaten aklın yolu diyorum..

Buradaki yol gerçekliktir zaten..

Olan şey bulunur, olmayan şeyi bulamazsın.

Evet Allah'ın olmaması imkansızdır yani böyle bir olmamazlık yoktur olmayanca tabiki bulamazsın..

Başını nere çevirsen eser..

Allahki en büyük ilim sahibi ve yaratıcıdır..

Saygılar...

Gönderi tarihi:
Ee neyi tartışıyoruz peki..?

Siz zamansızlık diye bir şey vardır, diyorsunuz ben yanıldığınızı anlatıyorum.

Bilinçle yapılan herşeyi elbette zamanla öğrenmemizle biliyoruz..

Herşey bir amaca yönelik yapılmıştır bunuda zamanla öğreniyoruz ve her gördüğümüz şeyin bir yapıcısı olduğuna eminiz..

Emin olmak gerçeği göstermez, bizde eminiz ona bakacak olursak

Akıl demiyorum zaten aklın yolu diyorum..

Buradaki yol gerçekliktir zaten..

Aklın yolu birdir diyorsun ama, senin ve benim yol farklı yere gidiyor, nasıl oluyor bu ? hani aklın yolu birdi ? gerçeğin yolu birdir aklın değil. Hangi akıl yoluyla gidersen git, bir tane olan gerçeğe ulaşamadıktan sonra aklın yolu birdir diyemeyiz.

Evet Allah'ın olmaması imkansızdır yani böyle bir olmamazlık yoktur olmayanca tabiki bulamazsın..

Allah'ın olması imkansızdır böyle bir olayın olurluk yoktur ! zaten böyle olduğu içinde bulamayız

oldumu şimdi ? senin mantıkla cevap verdim

Gönderi tarihi:
Siz zamansızlık diye bir şey vardır, diyorsunuz ben yanıldığınızı anlatıyorum.

Zamansızlık Allah katındadır..

Maddede değilki..

Maddede zamansılık var demedim..

Emin olmak gerçeği göstermez, bizde eminiz ona bakacak olursak

ee olay ne peki..?

Allah'ın olması imkansızdır böyle bir olayın olurluk yoktur ! zaten böyle olduğu içinde bulamayız

oldumu şimdi ? senin mantıkla cevap verdim

Ama sen olmadığını arıyordun..

Olmadığını varlıktan misaller vererek gösterebilir misin..?

Saygılar..

Gönderi tarihi:
Belki bundan 10 sene sonra sizde ateist olacaksınız, bunuda bilemeyiz

Ayrıca ben dedimki, madem kimin cennetlik kimin cehennemlik olduğunu bilemeyiz diyorsunuz (bunu siz diyorsunuz) o zaman ben bir dinsiz olarak belki cennete gideceğim diyorum, çünkü öyle bir ihtimalim var sizin mantığınıza göre, cennet ve cehennem yolu bilinmiyor, insanlar bunu bilemez dediniz (ben Kur'anda bildirilmiştir cennet ve cehennem yolu dememe rağmen). O zaman ben dinsiz olduğumda cennete gidecem derim (öyle kafama göre) ve siz bana karşı çıkamazsınız çünkü kimin nereye gideciğini bilemeyiz dediniz ve bilmediğiniz için (öyle düşünüyorsnuz) benim dinsiz olarak cennete gitmeyeceğime dair bir tez sunamazsınız. Hemen size derimki "hani bilinmiyordu nerden biliyorsunuz vennete gitmeyeceğimi" olay budur.

Yol belli gidenlerin kim olduğunu en iyi Allah bilir diyorum ben;lafı yine getirmeyin ne yapılacağının belirsizliğine;kimin ne kadar yapabildiğini en iyi Allah bilir...

Bana ne kimin nereye gideceğinin tezini sunmaktan arkadaşım;laf üstüne laf açan sizsiniz...

Dinsiz olanın cennete gideceğini çıkarmıyoruz buradan;kimin ne zaman asıl inançlı olacağını biz tam olarak bilemeyiz diyoruz...

Gönderi tarihi:
Bana ne kimin nereye gideceğinin tezini sunmaktan arkadaşım

Ali01, saygılar

Zamansızlık Allah katındadır..

Maddede değilki..

Maddede zamansılık var demedim..

xlark tades

Zamansızlık diye bir kavram mantıklı değil, çünkü herhangi bir belirtisi yok, ne düşünürsek düşünelim zamansızlık diye bir kavram yok, çünkü buna imkan ve belirti yok. Allah'ın zamansızlık kavramıyla istediğiniz gibi anlatabilirsiniz ama biz bilmediğimiz şeyleri gerçek ve mantıklı sayamayız.

ee olay ne peki..?

Olay sizin doğruyu söylemediğinizdir, çünkü doğru söylediğinizi anlayacak bir imkanımız yok !

Ama sen olmadığını arıyordun..

Olmadığını varlıktan misaller vererek gösterebilir misin..?

Benim bir şey aradığım yok ! senin mantığına göre hareket ediyorum, yani örnek olsun diye öyle söylüyorum.

Sen Allah vardır diyorsun ben Allah yoktur diyorum ve ikimizde doğruyu söylemiyoruz. Yani aklın yolu bir değil

saygılar

Gönderi tarihi:
Zamansızlık diye bir kavram mantıklı değil, çünkü herhangi bir belirtisi yok, ne düşünürsek düşünelim zamansızlık diye bir kavram yok, çünkü buna imkan ve belirti yok. Allah'ın zamansızlık kavramıyla istediğiniz gibi anlatabilirsiniz ama biz bilmediğimiz şeyleri gerçek ve mantıklı sayamayız.

O halde fizikte zaman nedir bir oku..

Ben ne yazsam sen yine aynı cevabı vereceksin..

Fizkte zaman nasll tarif edilmiş ve izafiyet teorisi nedir bunlara bir gözat daha sonra devam edelim..

Olay sizin doğruyu söylemediğinizdir, çünkü doğru söylediğinizi anlayacak bir imkanımız yok !

Br şeye eminsen o senin için doğrudur, yada o şey doğru ise sen eminsindir bütün mesele bu..

Sen Allah vardır diyorsun ben Allah yoktur diyorum ve ikimizde doğruyu söylemiyoruz. Yani aklın yolu bir değil

Kelimeler ve cümlelerle elbette aklın yolunun bir olmadığını söylemek mümkün..

Ama izaha geçersen yani gerekçelere geçersen ve gerçekten ince ince inceleyip sonuna kadar araştırırsan göreceksinki aynı noktaya varcağız..

İddalıyım bu konuda..

Saygılar..

Gönderi tarihi:
Fizkte zaman nasll tarif edilmiş ve izafiyet teorisi nedir bunlara bir gözat daha sonra devam edelim..

Fizikte, Allah zamansızdır denmişmi bide ona bak sonra devam edelim, ben yeterince fizik ve izafiyet teorisi araştırdım ve öğrendim. Düşüncelerimi ona göre yazıyorum

Sürekli şunu araştır bunu oku ona bak vs. falan diyorsun, sanki ben öylesine yazıyormuşum gibi. Madem sen çok okumuşsun bana veya diğerlerine yardımcı ol derim. Belliki çok okuyorsun çok biliyorsun ama ama biz bundan birtürlü fayda sağlayamıyoruz.

Br şeye eminsen o senin için doğrudur, yada o şey doğru ise sen eminsindir bütün mesele bu..

Senin doğruların gerçekten doğru değil, senin için doğru, yani sana öyle geliyor, benim doğrularımda bana öyle geliyor, ama gerçekler kesin doğrudur, aksi halde ne kadar emin olursan ol bizim için senin doğrun gerçek değildir.

Ama izaha geçersen yani gerekçelere geçersen ve gerçekten ince ince inceleyip sonuna kadar araştırırsan göreceksinki aynı noktaya varcağız..

aynı noktaya varamıdımız için sürekli tartışıyoruz.

Gönderi tarihi:
Fizikte, Allah zamansızdır denmişmi bide ona bak sonra devam edelim, ben yeterince fizik ve izafiyet teorisi araştırdım ve öğrendim. Düşüncelerimi ona göre yazıyorum

Zaman olması için iki hareket noktası iki refarans noktası gereklidir..

Hareket yoksa zamanda yok..

Madde yokken hareket yoktu ve dolayısıyle zamn yoktu olay bundna ibaret..

Belliki çok okuyorsun çok biliyorsun ama ama biz bundan birtürlü fayda sağlayamıyoruz.

Böyle bir iddam yok, öğrenmek isteyen için internet veli nimet, beni napsın millet..:)

Kafiyelide oldu ama dimi.. (nimet, millet)---> tam kafiye :)

aynı noktaya varamıdımız için sürekli tartışıyoruz

İnşallah bir gün varırız..

Saygılar..

Gönderi tarihi:
Madde yokken hareket yoktu ve dolayısıyle zamn yoktu olay bundna ibaret..

Madde yokken zaman yoktu demek hiçbirşeyin olmadığını gösteriri zaten, hiçbirşey yokken (Allah dahil) tabiki zaman kavramıda yok demektir.

Böyle bir iddam yok, öğrenmek isteyen için internet veli nimet, beni napsın millet..

Kafiyelide oldu ama dimi.. (nimet, millet)---> tam kafiye

bize kafiye değil bilgi lazım (ama ara sıra espiri iyi oluyor tabi)

İnşallah bir gün varırız..

Bu aklın yolunun şu an için bir olmadığına dair kanaaattir en azından

saygılar

Gönderi tarihi:
Madde yokken zaman yoktu demek hiçbirşeyin olmadığını gösteriri zaten, hiçbirşey yokken (Allah dahil) tabiki zaman kavramıda yok demektir.

"Allah dahil" harici doğru..

bize kafiye değil bilgi lazım

Bilgi için internet demişim zaten..

Tek tıkla bilgi karşında..

Saygılar..

Gönderi tarihi:
"Allah dahil" harici doğru..

nerden belli, inançlarınızdan mı ?

Bilgi için internet demişim zaten..

Tek tıkla bilgi karşında..

ama bazen sizinkilerle örtüşmüyor, o nedenle madem çok biliyorsunuz bizede anlatın bizde öğrenelim diyorum.

saygılar

Gönderi tarihi:
Akıl kanıt değildir, ben aklıma göre Allah'ın olmadığını buldum, bu bir kanıt mı ? ben bilimsel olarak düşündüm ve yok dedim bu bilimle çelişiyor mu , bilim vardır mı diyor ? sizde aklınıza göre Allah'ın var olduğunu buldunuz ama kanıtlayamadınız bize anlatamadınız ! sadece kendi kendinize buldunuz ! bizde tam tersini bulduk. Demekki akılla doğrulara ulaşamayız çünkü akıl doğruları göstermez bu nedenle bilimle çelişir. Çünkü bilmin en büyük amacı doğruları bilmektir ve bu doğrulara göre ortaya yeni bulgular çıkartmaktır.

Sayın Tarafsız...

Her zaman söylediğim gibi Tanrı'nın varlığı Bilim ile ispat edilemez.

Bilim'in Tanrı'nın Varlığını İspatlamak amacıyla kullanılması Hıristiyan Teolojisinin "Akıllı Tasarım Uydurmacası"na dayanmaktadır.

Ki bu uydurmaca da "Evrim Teorisi"ne karşıt olarak ortaya atılmıştır.

Her nasılsa Müslümanlarda bunu kabullenmişlerdir.

Oysa ki Tasavvufa ve dahi "İslam Alimi" olarak adlandırılan bu mutasavvıflara göre Tanrı'ya "Sadece" AKIL ile ulaşılır.

Burada da kullanılan yöntem Mantık'tır.

Temelini de Aristo'dan alır.

Bilim'in verileri "Değişken" olduğu için "Değişmez" bir Tanrı anlayışı ortaya koyamaz ve zaten ilgide kuramaz.

O yüzden Bilim sadece ve sadece Maddi Varlığı Anlamak için gerekli ve zorunlu bir çabadır.

İnsan "Akıl" ile "Varlığın Amacını" sorgular ve Tanrı'yı ya kabul eder ya da kabul etmez.

Ama insan "Bilim" ile "Varlığın Neliğini" sorgular ve anlar. Tanrı ile bu anlamda bir ilgi kurması mantıksız ve gereksizdir.

Hıristiyan Teolojisi "Madde"yi bu açıdan ele alana kadar "Bilim" Tanrı'yı İspatlamak için kullanılmamıştır.

Bilim'in Tanrı'yı ispatlamak için kullanımı tamamen verimsiz bir çabadır, çünkü amacından oldukça sapmış bir çabadır.

Saygılarımla...

Kızım sana söylüyorum, gelinim sen anla...

Gönderi tarihi:
nerden belli, inançlarınızdan mı ?

Sayın Tarafsız;

Bir yapının bilinçle yapılıp yapılmadığı yolundan bilinçle yapıldığını keşfedip bu bilinç sahibinin Allah olduğunu buluyoruz..

İşin özeti yapı ve yapıcısı..

Bilinçle yapıldığı kesin olduktan sonra siz adına ne derseniz deyin..

Akıl sahibi, kudret sahibi, çok büyük ilim sahibi..

Olay bundan ibaret..

Bilmin desteğide bu yöndedir..

Akıllı Tasarım içerisinde Hassas denge, İndirgenemz komplakeslikler yapıların bilinçli olduğunu kanıtlar..

Akıl ve mantıkta zaten bu yöndedir..

Bir yaratıcıya inanmamak için hiç bir sebep kalmamaktadır..

Saygılar..

Gönderi tarihi:
Sayın Tarafsız...

Her zaman söylediğim gibi Tanrı'nın varlığı Bilim ile ispat edilemez.

Tengeriin boşig

Evet buna katılıyorum ama, sorun Tanrının varlığının bilimsel bir kuram olmasıdır. Her durumda bilimsel bir kanıt ve delil gerekiyor ama tabiki bu deneylenemiyor. Bilimsel olmayan şey hiçbir zaman bilinemez, bilinmeyen şeye inanmakta zaten hiçbirşeydir.

Bilim'in Tanrı'nın Varlığını İspatlamak amacıyla kullanılması Hıristiyan Teolojisinin "Akıllı Tasarım Uydurmacası"na dayanmaktadır

katılıyorum, tengeriin boşig

Sayın Tarafsız;

Bir yapının bilinçle yapılıp yapılmadığı yolundan bilinçle yapıldığını keşfedip bu bilinç sahibinin Allah olduğunu buluyoruz..

xlark tades

Bir yapının bilinçle yapılıp yapılmadığını bulabiliriz ama bir çiçeğin bilinçle yapılıp yapılmadığını bulamayız. Çünkü bilinçle yapılan şeyler deneylenebilir ama sizinkiler deneylenemez.

Akıllı Tasarım içerisinde Hassas denge, İndirgenemz komplakeslikler yapıların bilinçli olduğunu kanıtlar..

Akıl ve mantıkta zaten bu yöndedir..

Bir yaratıcıya inanmamak için hiç bir sebep kalmamaktadır..

xlark tades, akıl ve mantık bu yönde değildir, çünkü akılı ve mantık bilimsel verilerle desteklenir. Ama hiçbir bilimsel veri yaratıcının kim olduğuna dair yada tanımlanmasına dair bir bilgi sunmuyor.

Sizin aklınız ve mantığınız bu yönde olabilir, ama benimkide başka bir yönde, ortada şu an için iki tane sonuç var ama hangisi doğru yada ikiside yanlış mı ? bunlar ancak bilimsel verilerle desteklenir.

Bilimde sizin inancınıza dair bir destek yoktur, sadece sizin inanışınız vardır !

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.