Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

• Cevaplar 88
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:
Peki inancına etken faktörler nelerdir..

Varlık beni inanılmaz etkiler, kendimizi bir anda bu varlığın içinde bir parçası olarak buluyoruz, varlığın sonunu sonsuza kadar düşünsekte bulamıyoruz, bu gerçekliğin bir sahibi olmalı, buna kesinlikle inanıyorum !

Ama sadece bu faktör var, bizede bunu çözmek düşüyor, bilimde bizim öncümüz, çünkü başka türlü bilemeyiz, biz yetişemesekte binlerce, milyorlarca yıl içinde çok aşama kaydedilmiş olur bence.

saygılar

Gönderi tarihi:
Varlık beni inanılmaz etkiler, kendimizi bir anda bu varlığın içinde bir parçası olarak buluyoruz, varlığın sonunu sonsuza kadar düşünsekte bulamıyoruz, bu gerçekliğin bir sahibi olmalı, buna kesinlikle inanıyorum !

Cevap güzeldi teşekkürler..

Bu gerçekliğin mutlaka bir sahibi olmalı haklısın..

Bu muzzam gerçeklik için ise muazzam sıfatlara sahip olmalı, yaratma dahil..

Ve öyle olduğuna inanıyorum..

Saygılar..

Gönderi tarihi:

Yalniz su var ki, bu 'gercekligin sahibi'nin Kur'an-in asan, kesen, yakan Allah'i olmadigidir. Yani kisaca Muhammed'in tarif ettigi kiskanc, kinci Allah yoktur ve butun bu benzetmeler 'gercekligin sahibi'ne saygisizliktan baska birsey degildir.

Gönderi tarihi:
Kur'an-in asan, kesen,

Böyle bir şey yok..

Olan tek şey şudur..

Suç vardır birde ceza vardır bu beşeri kanunlardada böyledir..

Allah suçları bildirmiştir bu suçların cezalarınıda bildirmiştir..

Kimseye zerre kadar zulüm yoktur herkes yaptığını görür..

Ayetler bu yöndedir..

Saygılar..

Gönderi tarihi:
Böyle bir şey yok..

Olan tek şey şudur..

Ayetler bu yöndedir..

Saygılar..

Yaziyi tam verin lutfen:

Yalniz su var ki, bu 'gercekligin sahibi'nin Kur'an-in asan, kesen, yakan Allah'i olmadigidir. Yani kisaca Muhammed'in tarif ettigi kiskanc, kinci Allah yoktur ve butun bu benzetmeler 'gercekligin sahibi'ne saygisizliktan baska birsey degildir.

Ben de bunu demek istiyorum; yani, boyle birseyin olmadigini ve boyle birseyin var gibi gosterilmesi, Yaratici'yi asagilamak ve ona saygisizlik etmekten baska birsey degildir.

Gönderi tarihi:
Böyle bir şey yok..

Olan tek şey şudur..

Ayetler bu yöndedir..

Saygılar..

Beşeri Kanunlarda, "kral'ı herkes sevmek zorunda" diye bir kanun yok. Bu kanunlar sadece ilkel toplumlarda vardı.

Kuran zihniyeti ile biraz beşeri kanun denemesi yazalım:

- Ben yüceler yücesi, harikulade insan üstü 1. Brainslapper'ım, kralınız, padişahınızım, sürekli beni anın, adıma şarklılar, türküler söyleyin. Her film benden bahsetsin, her kitabın baş kahramanı ben olayım. Masallarda beni anlatın. Zaten ben olmasam siz mi varsınız ki?

- Ben dilemezsem, siz hiçbirşey olamazsınız. İstediğimi astırır, istediğimi kestiririm.

- Bu bilgisayara bile sayemde sahipsiniz. Şükretmeyenlerden olmayın. Benim yüceliğimi unutmayın.

- En büyük benimmmm!!!

- Beni sevmeyenin derisini yüzerim, derisinden ayakkabı yaparım.

- En adil benim.

- Herkes beni sevip sevmemekte özgördür. Sizi zorluyormuyum beni sevmeye? Hayır. İster sevin, ister sevmeyin, özgürsünüz. Ama ben kuralı koydum. Beni sevmeyenin derisini yüzer, vücudunu kargalara gagalatırım.

- Kazandığınız malların, evlatlarınızın, eğitiminizin size faydası olacak mı sanıyotrsunuz? beni sevmedikten sonra bunların anlamı olmadığını görecekksiniz.

- En yüce benimmmmmmm!!

...

Bu şekilde devam ediyor Yüce Birinci BrainSlapper kanunları. Dünyanın en zeki, en akıllı, en yakışıklı, en güçlü, en iyi, en yüce varlığının yaptığı, en adil, en dengeli, en güzel kanunlar. İster sağa bak, ister sola bak, Yüce Birinci BrainSlapper'ın yaptığı kanunlardan daha adilini bulamazsın. Bunu anlamayıp, kalplerinizde mühür varmış gibi davranmayın.

Saygılar.

Gönderi tarihi:

Sayın fft

aslında bence eşittte olamaz zaten ... eşit olursa anlamı kalmaz... yani ortada bir değer varsa onun karşıtı bir değer de vardır... yani yaratılan ve değer ifade eden herşeyde zıtlık vardır... iyilik kavramı için kötülük kavramı.. ödül ve ceza... güzel ve çirkin.. zengin ve fakir.. dürüst yalancı... biri olmadan diğerinin anlamı yoktur... mesela etrafımızdaki herkesin zengin olduğunu düşünelim ... herkesin kesinlikle kaybetmeyeceği ve her istediğini alabileceği kadar parası var... çalışmak diye bir kavram tamamen ortadan kalkar ve kimse birşey yapamaz hale gelirdi.. zenginliğinizle yaptıracağınız evi yapacak olan amele olmazdı ve o eve asla sahip olamazdınız.. olmanız için kendinizin mühendislik ve amelelik öğrenmeniz ve kendinizin bütün o harçları tuğlaları taşımanız gerekirdi... kısacası zıtlıklar gerek, kademeler gerek... bu örneklerdede yani şu sınav meselesi ,her bir durum, gün geldiğinde hak olacak... birileri tam anlamıyla iyi olmadıkça ,tam anlamıyla teslim olmadıkça ,tam anlamıyla sabredemedikçe cennete giremeyecek belki...

1-) aslında zenginlik ve fakirlik ikisininde kendine göre anlamları var... bahsettiğniz, pardon kitabınızda bahsedilen gibi olsaydı kimse kotu olmazdı zaten konunun başlığında anlatılıyor ya kotu şeyler yapanlar yerin dibine giriyor.

2-) bu durumda tanrınızın eşit davranmadığını kabul ediyorsunuz...yani bu durumda anlatıldığı gibi merhametli, saf adalet merkezcil bir tanrı değil ( bu tip tarıya en iyi örnek bkz. kuzey mitlerinde Tyr) aksine kaotik yani karmaşayı destekleyen bir tanrı...

3-) yoo verdiğim örnekteki kadının asla zengin MÜSLÜMAN gibi bir şansı olamayacak eğer reankaryondan falan bahsetmiyorsanız

birileri de tam anlamıyla kötüleşmedikçe... tam anlamıyla yaradana ve emirlere ters hareket etmedikçe cehenneme gidemeyecek belki... yani diyelimki doğuştan taşıdığımıza inandığım bahanesiz bazı kavramları ele alalım... mesela yalan söylemenin kötü oluşu ,bu ,yeryüzünde yaşayan kaç tane insana yanlış gelebilir... yalan söylemenin kötü oluşu ve dürüstlüğün güzel bir kavram oluşu çok yaygın mı değil mi? şimdi senin inanmadığın kitap yalan söyleme diyorsa sen tersini mi yapacaksın... o kitaba inanmasanda dürüstlük senin için önemli bir kavramsa sen o kavramı yaşamaya devam edeceksin... dürüst olmaya devam ettiğin sürece de iste ya da isteme bizim inandığımız kitap açısından kazanacaksın.. yani sen falanca filanca kitaplardan ya da toplumların kültürlerinden ya da hadislerden ya da bi ton nedenden bizim inandığımız kitaba inanmadın ve farklı algıladın ama tuttun etrafında dürüstlüğünle sana güvenilmesiyle hayvan doğa sevginle, etrafına olan saygınla ,kibarlığınla ,öfkene kapılmadan tartışabilmenle,etrafına yaptığın yardımlarla vs vs bi ton özellikle tanındın... ne yani cehenneme gidecek misin gerçekten... hayır oraya gitmen için önce bi tam anlamıyla hak etmen gerekecek arkadaşım... önce tam anlamıyla bi kötü olman gerekecek... peki ya biz inananlar... kitaba inandık ibadetlerimizi yapıyoruz diyelim... ama yalan konuşuyoruz ama dedikodu yapıyoruz ama verdiğimiz sözleri tutmuyoruz ama mal sevgimiz öne geçmiş gidiyor ama helale haram harama helal demeye başlamışız ama batıl olan inançlara sapmışız(bıçağı birinin elinden alınca falan kara kedi geçince filan) ... tutmuş kahve falı bakmışız baktırmışız...tutmuş falanca kafir diye öfkeyle saldırmışız..Kurandan çok hadis ezberlemiş Kuran ayrılık meshep kabul etmesede ayrılmışızda ayrılmışız... uzar gider bunlar... şimdi biz mi cennete gideceğizzz... neyse bu mevzu bitmez arkadaşım

1-) dürüstlüğün islam dininde işlendiğine inanmıyorum, özellikle şeref vs. gibi konular tamamen askıya alınmış durumda... 2 boşanmadan sonra başka erkekle sevdiğiniz kadını evlendirme durumu vs. ( duruma erkekler açısından baktım kusura kalmayın kadın açısından şerefle fln alakası dahi kalmıyor), savaş alanından kaçmalar, gerektiğinde yalan söylenebileceği ifadeleri örnek muhammedin düşmanlarından kaçarken mağarada saklanması...

2-) cennet cehennem konusunda; şimdi ben max. anlamda butun gunah sayılan şeyleri yapıyorum..( kul hakkı dediğinize karışmıyorum...konuyu karıştırırsınız yoksa) sonra tamda ölürken şans işte bi tövbe bi tanrının ismini içeren dua, gunahlar gitti..daha nasıl anlatılır ki daha net bu konu...

3-)paragrafın sonunda söylediklerin çok güzel, işte onlar islam dininin yorumu, mesela bazı hadislerde muhammedin buyuye karşı buyu yaptığı ibareleri var.. yaz demeyin araştırın bence sonra kopyala yapıştır gibi konuşmalar geçiyor..

(not: düşünlerinize saygı gösteriyorum sadece her yerde tatışamadığım bu konuları burada konuşabilmek gerçekten güzel)

Gönderi tarihi:
Sayın fft

1-) aslında zenginlik ve fakirlik ikisininde kendine göre anlamları var... bahsettiğniz, pardon kitabınızda bahsedilen gibi olsaydı kimse kotu olmazdı zaten konunun başlığında anlatılıyor ya kotu şeyler yapanlar yerin dibine giriyor.

2-) bu durumda tanrınızın eşit davranmadığını kabul ediyorsunuz...yani bu durumda anlatıldığı gibi merhametli, saf adalet merkezcil bir tanrı değil ( bu tip tarıya en iyi örnek bkz. kuzey mitlerinde Tyr) aksine kaotik yani karmaşayı destekleyen bir tanrı...

3-) yoo verdiğim örnekteki kadının asla zengin MÜSLÜMAN gibi bir şansı olamayacak eğer reankaryondan falan bahsetmiyorsanız

1-) dürüstlüğün islam dininde işlendiğine inanmıyorum, özellikle şeref vs. gibi konular tamamen askıya alınmış durumda... 2 boşanmadan sonra başka erkekle sevdiğiniz kadını evlendirme durumu vs. ( duruma erkekler açısından baktım kusura kalmayın kadın açısından şerefle fln alakası dahi kalmıyor), savaş alanından kaçmalar, gerektiğinde yalan söylenebileceği ifadeleri örnek muhammedin düşmanlarından kaçarken mağarada saklanması...

2-) cennet cehennem konusunda; şimdi ben max. anlamda butun gunah sayılan şeyleri yapıyorum..( kul hakkı dediğinize karışmıyorum...konuyu karıştırırsınız yoksa) sonra tamda ölürken şans işte bi tövbe bi tanrının ismini içeren dua, gunahlar gitti..daha nasıl anlatılır ki daha net bu konu...

3-)paragrafın sonunda söylediklerin çok güzel, işte onlar islam dininin yorumu, mesela bazı hadislerde muhammedin buyuye karşı buyu yaptığı ibareleri var.. yaz demeyin araştırın bence sonra kopyala yapıştır gibi konuşmalar geçiyor..

(not: düşünlerinize saygı gösteriyorum sadece her yerde tatışamadığım bu konuları burada konuşabilmek gerçekten güzel)

1.dürüstlük islam dininde kesinlikle defalarca tekrar tekrar işleniyor.. yani islam dini derken Kur'anda.. mesela evlatlık bir çocuk aldınız.. ona oğlum ya da kızım deme hakkınız bile yok çünkü yalan söylemiş olursunuz.. ona ancak kendi babasının adıyla hitap edebilirsiniz.. bu derece incedir kurallar...hatta bütün günlük hayatımı kaplayan ve yalan söyleyeceğim zaman kafamda yankılanan bir ayet varki o da şeytanların yalancılar üzerine indirileceği....peki sözlerimiz.. bazen düşünmeden verdiğimiz sözlerin yükümlülüğü o kadar önemli, yerine getirip getirmediğimiz o kadar önemli ki ,hiç bir çıkar için o sözden dönemezsiniz.. kadının başka erkekle evlenmesi olayı... hangi şerefli erkek bunu isterki... doğru söylüyorsunuz... o halde sakınacak ve karısını boşamayacak öyle ha deyince... bi kere boşadı,tuttu pişman oldu... kadında kabul etti pişmanlığını ve yeniden evlendiler... bu ayeti bu hükmü bile bile erkek ikinci kez boşadı bir süre sonra.. kusura bakmayında o erkeği hala isteyen kadının şerefinden de bahsedelim... ben bir bayanım neticede ve pardonda bile bile bunu dindar olduğuna inandığım,mümin olduğuna inandığım eşim yapacak... dinimizde yok öyle bi zorlama... istemezsem istemem... kimse zorla istetemez... kimse zorla bişey yaptıramaz...konulan hükümler sadece yapmayalım sakınalım diyedir... sakınmayan zaten işe yaramaz...savaş alanından kaçma ve yalan,, bunlar hadislerdir her halde çünkü ben kitapta buna yakın olabilecek tek bir anlatıya rastlamadım... bi kere tam tersi Kuran a ters... savaş alanından kaçma yoktur... mağara olayına gelince ,, Muhammed ,tek başına olacak ya da bi kaç kişi ,, bi ton insan peşinde olacak... bilmemki... Kuran da bu konu detaylı yazmadığı için onu da bilmiyorum beni de ilgilendirmiyor açıkcası... çünkü savaştan kaçmak ,, düşmandan kaçmak yine ayetlerle kurana ters... arama motoruna kaçmak yazsam tek tek dökülürler diyanet sayfasında...

2. durum malesef öyle değil... kitapta bu konudaki en güzel örnek firavundur.. tam da ölürken anlamış ve inanmıştır ama iş işten geçmiştir... o saat istediği kadar tövbe etsin ,,pişman olsun,, o zamana kadar ne yaptığından elbet sorulacak... bırakın onu biz ibadet edenler için bile , bizi oyalayan her bir davranışımızdan elbet sorulacağız.. dediğim gibi cennet hiç kolay değildir... "yoksa siz sizden öncekiler gibi sınanmadan ,öyle inandık demekle bırakılacağınızı ,, hemen cennete gireceğinizi mi sandınız???"" bu söze yakın olan ayet herşeyi zaten iyi açıklıyor bence..

3.gerek bu forumda gerek islam kanallarında sürekli yineliyorum... ben hadis okumam... ısrarla hadislere karşıyım... ben inandığım dinin inandığım kaynağı olan Kuran ı okurum ve Kurandan ötürü incili okur inanırım ve tevratı okurum ..

bugün hadisler yüzünden kitaptan uzaklaşıldıysa,,inanan insanlar hadisler ve falancanın filancanın kitaplarını okumaktan ayrılıklara düştülerse... ve kitaba inanmayanların en güzel desteği hep hadisler ise (ki Kurana o kadar ters hadisler duyuyorum ki aklım almıyor ,,inanamıyorum) ben okumayacağım dinlemeyeceğim ve yoluma böyle devam edeceğim...inşallah... bazen Nietzsche bile benim dinime daha yakın örnekler vermiş kitabında... insanların içinde bulunduğu durumu o bile bizim kitabımıza daha yakın algılamış.. ya da bir Wilhelm Reich in Dinle Küçük Adam adlı kitabı..... ayrıma düştüğümüz , bir birimizi hırpaladığımız ,dünya üzerindeki hiç bir vahşet tam anlamıyla dinden değildir özünde... hiç biri dinden değildir... her vahşetin ardında çıkar,toplumsal siyasal alanlardaki menfaatler vardır... din kardeşsiniz der... ihtilafa düşmek ,ayrılıklara düşmek o kadar kötü anlatılır ki ama ne fayda... büyü ,fal okları benzeri herşey ciddi ciddi haram kılınmışken peygamber büyü yapmış demek... daha ne kadar ileri gidecekler iftiralarında..

ben inanmıyorum, buna kimse de inandıramaz... bu olsa olsa bir beşerin bir insanın anlatısıdır ve bence vay haline.. büyü karşısında bizler ancak Allah a sığınırız ve Allah a sığınmak sure ile sabittir... ağzımızdan tek çıkan söz budur..

Gönderi tarihi:

Ayetler bu yöndedir..

xlark tades

Herkes yaptığını görür ama suçun ve cezanında insanların mantığına uyan bir niteliği olmalı

"sen yanlış düşünüyorsun, bu nedenle seni sonsuza kadar cayır cayır yakacağım" diyen bir yaratıcıyı insanlar rahatlıkla kabul etmeyebilirler.

saygılar

Gönderi tarihi:
"sen yanlış düşünüyorsun, bu nedenle seni sonsuza kadar cayır cayır yakacağım" diyen bir yaratıcıyı insanlar rahatlıkla kabul etmeyebilirler.

Yüce Birinci BrainSlapper kanunları çerçevesinde sizi özgür bırakıyorum.

Benim yazılarımın ne kadar harikulade olduğunu kavrayanlar ve beni övenler kendilerinin zeki olduğunu ispat etmiş olacaklar.

Kalpleri mühürlü olduğu için, veya haset çektikleri, kıskandıkları için benim yazılarımın berbat olduğunu iddia edenler asılacaklar.

Sizi özgür bırakıyorum. Yazılarım hakkında hangi yorumu yaparsanız yapın, özgürsünüz yani. Benim yazılarımı övün diye sizi zorluyormuyum? Hayır. İsterseniz övmeyin, kendiniz bilirsiniz. Ama koyduğum kanunlara göre de bedelini alırsınız.

Yüce Birinci BrainSlapper'ın koyduğu şu kuralların harikuladeliğine, mükemmelliğine, adilliğine bakın.

Yüce BBirinci BrainSlapper doğru eylemleri açıklıyor, ceza ve ödülleri de önceden söylüyor ve herkesi eyleminde özgür bırakıyor.

Saygılar.

Gönderi tarihi:
"sen yanlış düşünüyorsun, bu nedenle seni sonsuza kadar cayır cayır yakacağım" diyen bir yaratıcıyı insanlar rahatlıkla kabul etmeyebilirler

Dedimya iman meselesi teslimiyet meselesi..

Kabul etmeyen etmez, zorlama yok..

Saygılar..

Gönderi tarihi:

Kabul etmeyen etmez, zorlama yok..

Haklısın kralx, zorlama yok.

Aynen yukarıda örneğini verdiğim Yüce Birinci BrainSlapper kaunlarındaki gibi.

Benim yazılarımın ne kadar harikulade olduğunu kavrayanlar ve beni övenler kendilerinin zeki olduğunu ispat etmiş olacaklar.

Kalpleri mühürlü olduğu için, veya haset çektikleri, kıskandıkları için benim yazılarımın berbat olduğunu iddia edenler asılacaklar.

Sizi özgür bırakıyorum. Yazılarım hakkında hangi yorumu yaparsanız yapın, özgürsünüz yani. Benim yazılarımı övün diye sizi zorluyormuyum? Hayır. İsterseniz övmeyin, kendiniz bilirsiniz. Ama koyduğum kanunlara göre de bedelini alırsınız.

Yüce Birinci BrainSlapper'ın koyduğu şu kuralların harikuladeliğine, mükemmelliğine, adilliğine bakın.

Yüce Birinci BrainSlapper doğru eylemleri açıklıyor, ceza ve ödülleri de önceden söylüyor ve herkesi eyleminde özgür bırakıyor.

Saygılar.

Gönderi tarihi:
Yüce Birinci BrainSlapper kanunları çerçevesinde sizi özgür bırakıyorum.

BrainSlapper, islam dinindeki gibi düşünmüşsün aynı

Kabul etmeyen etmez, zorlama yok.. (xlark tades)

Zorlama yok ! kabul etmezsen, sonsuza kadar yanarak işkence görürsün

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.