Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
Bakınız, bu konu bu tamlamanın anlaşılmaması neticesinde başladı. Siz kelimelerinizi doğru kullandığınızı, bunun anlaşılması gerektiğini, parmağa değil işaret ettiğine bakılması gerektiğini belirttiniz. Heceleyerek açıklıyorum, ancak anlatabilirim size.

Anlamak lazım anlamak lazım anlamak lazım derken, ben de olayın mantığını anlayan birini bulup örnekledim. "Bakınız anlayanlar nasıl da belli" dedim.

Hecelemeye devam. Kontörsüz nikah, medeni kanun çerçevesinde kadın ve erkeğin eşit şartlar altında belirli bir süre sınırı olmaksızın karşılıksız güven ve sevgiye dayalı yaptıkları hayat aktidir. Kontörsüz nikahın süresi yoktur ve eğer ki sonlanırsa tarafların hakları yasalarla tariflenmiştir.

Hecelemeye devam.

Soruyorum, kontrolsüz nikah nedir?

bende diyorum ki;

'muta' nikahını garipseyenler, bunun sadece dini yönüyle mi alakalılar.?

ilk iletime dönersek ne demek istediklerim daha iyi anlaşılırdı ama konuyu açan arkadaşa sordugum daha dogrusu meseleyi deşmek için sorduklarım havada kaldıgı için konu alakasız yerlere kaymaya başladı.

ama nedense daha dogrusu her zaman ki gibi gene hemencecik araya alakasız ve önyargılı iletiler girince, bizde bu iletilerin alakasızlıgına uyunca pek tabi olarak her şey anlaşılmaz hale geldi.

:)

tekrar ediyorum.

dogru dürüst gündem bulamayacak bir meseleyi, tarihsel bir 'yorumu', çok geniş bir çerçeveye baglama acizlikleri ve sanki her yerde kabul görür bir mesele gibi ardına düşülmesi, konuyu anlamaya dönük çabalar olmakdan uzaktır.

bugünün şartlarında, geçmişin tarihsel olarak uygulanmış kimi 'uygulamaları' anlamak böylesi yaklaşımlarla mümkün degildir.

anlatmak istedigim buydu aslında.

neydi muta; geçici nikah: nasıl? ne zaman? nerede? hangi şartlarda? vb.vb.vb.

geçmişin( tarihsel olanın) degil ama bu günün 'muta'sını, bugünün kimi beraberlik anlayışlarıyla arasındaki benzerlige giriş yapmak istemiştim ama ...neyse.

Gönderi tarihi:
bende diyorum ki;

'muta' nikahını garipseyenler, bunun sadece dini yönüyle mi alakalılar.?

Ben de diyorum ki;

kontrolsüz nikah nedir? İşi yokuşa sürdüğümden değil, parmağın işaret ettiklerine de geleceğiz yeri geldikçe. En iyisi sen şu parmağı bir açıkla, görelim neymiş.

Ha bir de beğenmediğiniz cevapları "önyargı" olarak etiketlemezseniz, forum insanlarına saygısızlık etmezsiniz.

Neticede, parametrelerin tanımlarını tamamladıkça daha sonuca yönelik cevaplar bulabileceğiz.

Muta nikahının nasıl? ne zaman? nerede? hangi şartlarda? yapıldığını hatırlatıyor ve bunun bu değerler ile garipsenmemesi gerekliliğini söylüyorsunuz. Peki bunun adına cehalet dediğimiz zaman neden tepki veriyorsunuz? Muta nikahında kul hakkının hakkaniyetle teslim edildiğini mi düşünüyorsunuz? Böyle mi ödenir? Kontörlüdür. Cehalettir.

Gönderi tarihi:
Ben de diyorum ki;

kontrolsüz nikah nedir? İşi yokuşa sürdüğümden değil, parmağın işaret ettiklerine de geleceğiz yeri geldikçe. En iyisi sen şu parmağı bir açıkla, görelim neymiş.

Ha bir de beğenmediğiniz cevapları "önyargı" olarak etiketlemezseniz, forum insanlarına saygısızlık etmezsiniz.

Neticede, parametrelerin tanımlarını tamamladıkça daha sonuca yönelik cevaplar bulabileceğiz.

Muta nikahının nasıl? ne zaman? nerede? hangi şartlarda? yapıldığını hatırlatıyor ve bunun bu değerler ile garipsenmemesi gerekliliğini söylüyorsunuz. Peki bunun adına cehalet dediğimiz zaman neden tepki veriyorsunuz? Muta nikahında kul hakkının hakkaniyetle teslim edildiğini mi düşünüyorsunuz? Böyle mi ödenir? Kontörlüdür. Cehalettir.

şimdi bu günü görmeden sadece dünün bazı uygulamalarını görmek ve 'cehalet' demek için henüz erken. cehaleti geçmişe hasretmeniz zaten mümkün degil. ama bugün içinde acele etmeyin. bu işler cehalet ya da bilgiyle alakalı degil her şeyden önce.

şimdi, bu günkü kıyılan 'muta'lar dünün mutalarını epey geçmiş durumdadır.

siz şimdi örnek verin muta nikahına, çevrenizde nerede, ne zaman böylesi bir nikaha şahit oldunuz. dini kendisine baz alıp bu işi yapanları ve neden yaptıklarını ve nasıl yaptıklarını bize anlatırsınız herhalde.

ama şöyle bir kafayı kaldırıp baktıgımız zaman 'modern muta'ları saysak, yok saymayalım , işi uzatır.

şimdi öncelikle bu sorunu yani geçici ilişkilerin neresindayiz, buna bir karar verelim.

hani modern anlamında derler ya; '' evlilik öncesi ilişki'' mi neydi?.

benim amacım meseleyi nicelikten kurtarıp nitelik sahasına çekmek.

şunu belirtmek isterim ki; nikahın dinisi resmisi falan olmaz. nikah en kaba anlamıyla 'ilan' etmekdir.

yani iki insanın bir araya gelip beraber olduklarını çevreye/topluma ilan etmeleridir, ve baglayıcı bir eylemdir, baglayıcı kuralları vardır vb. vb.

yani evlenmek nasıl gayet bir insani durumsa, din/lerde buna kendi renginde katkılarda bulunmuştur.

bu kısa açıklama da aklımızda bulunsun da.

Gönderi tarihi:
şimdi bu günü görmeden sadece dünün bazı uygulamalarını görmek ve 'cehalet' demek için henüz erken. cehaleti geçmişe hasretmeniz zaten mümkün degil. ama bugün içinde acele etmeyin. bu işler cehalet ya da bilgiyle alakalı degil her şeyden önce.

şimdi, bu günkü kıyılan 'muta'lar dünün mutalarını epey geçmiş durumdadır.

siz şimdi örnek verin muta nikahına, çevrenizde nerede, ne zaman böylesi bir nikaha şahit oldunuz. dini kendisine baz alıp bu işi yapanları ve neden yaptıklarını ve nasıl yaptıklarını bize anlatırsınız herhalde.

ama şöyle bir kafayı kaldırıp baktıgımız zaman 'modern muta'ları saysak, yok saymayalım , işi uzatır.

şimdi öncelikle bu sorunu yani geçici ilişkilerin neresindayiz, buna bir karar verelim.

hani modern anlamında derler ya; '' evlilik öncesi ilişki'' mi neydi?.

benim amacım meseleyi nicelikten kurtarıp nitelik sahasına çekmek.

şunu belirtmek isterim ki; nikahın dinisi resmisi falan olmaz. nikah en kaba anlamıyla 'ilan' etmekdir.

yani iki insanın bir araya gelip beraber olduklarını çevreye/topluma ilan etmeleridir, ve baglayıcı bir eylemdir, baglayıcı kuralları vardır vb. vb.

yani evlenmek nasıl gayet bir insani durumsa, din/lerde buna kendi renginde katkılarda bulunmuştur.

bu kısa açıklama da aklımızda bulunsun da.

Başlarken, defalarca sorduğum sorunun (kontrolsüz nikah) cevabını alabilmiş değilim. Klasik tarzınız, bazı şeylere bakmadıkça bizim de görmediğimizi sanıyorsunuz. Neyse siz öyle sanmaya devam edin.

Farklı düzlemlere bastığımızı farkediyorum;

Cehaleti geçmişe hasrederim, zaten başından beri söylediğim bu. Eklediğim ise şu, bu cehaleti bugün dahi onaylayan varsa, o da aynı cehaletin soyudur. Hatta zaman-mekan-şartların çok daha değişik olduğu bu zamanda, kör cahildir.

Muta nikahına çevremden örnek vermemi istemişsiniz ama yine kendi kurgularınızla ilerlemektesiniz. Size bunu gördüğümü söyledim mi? Şu zamanda olduğunu söyledim mi? Muta'yı modernize ettim mi? Kendiniz çalıp kendiniz oynamaktasınız. İlla ki çok meraklanıp Muta Nikahı'nı günümüze uyarlamak isterseniz adı "fahi$eliktir", ki günümüz şartlarına uyarlanması da gereksizdir, dünyanın en eski mesleklerindendir.

Geçici ilişkiler veya evlilik öncesi ilişkilerin Muta Nikahı'ndaki birliktelikten bir farkının olduğunu mutlaka tahmin edersiniz, varlığını tahmin ettiğiniz gibi.

Kontörlü değillerdir. Evlilikle de sonuçlanabilir, sonuçlanmayabilir de. Net olan ise, maddi bedelinin olmadığıdır. Bu ilişkilerin olması/olmaması gerektiğine, günahının gramajına takılırsınız siz şimdi de. Demek istediğim, Muta Nikahı ile olan insani değerler açısından farklarıdır.

Gönderi tarihi:
Muta o yüzdenmi var, yani kendi karıları olmayanla cinsellik yaşamıyorlarya o bakımdan... nedir bu evcilik oyunu mu? Allah kanar mı? Evlilik, tek eşlilik nere bu düşünce nere?

kim bir başkasının karısıyla cinsellik yaşamayı düşünüyorsa onun yaptığına "insani değerler içinde" ......... derler...

günaha kılıf uydurmak bu kadar mı kolay yoksa birileri cin olmadan adammı çarpıyorlar?

Ameller niyetlere göredir kişi niyetini dile getirmesede Rabbin katında o niyet bilinir... Tiksinti veren ve gülünç olan bazı insanların "hin"lik yaparak her suça bir kılıf uyduracak düşünce üretmesidir...

Şey gibi elektirikler kesildi dersime çalışamadım... tabi *******... :)

Selamlar,

Hayırdır Sardunya, benim açıklama böyle bir cevap verme gereğini niye duydun anlamadım. Yukarda bir arkadaş Muta'yı açıklamış dedim. O tersso idi. Zaten yeterince açık. Konuya, müslümanları seksten başka birşey düşünmemekle alakalandırdıkları için katıldım bu ikincisi. Üçüncüsü Allah hakkıyla herşeyden haberdardır deyip konuyu kapattım ki o da, ne yaparsanız yapın Allah'ı kandıramazsınız demekti. Başkasının karısı veya kızıyla cinsel ilişkiye girmek haram edilmiştir dedim bunun cezasını da hepimiz biliyoruz...

Bu örneği de cinsellik o kadar basit bir konu değildir, bol keseden atıp tutabilirsiniz ancak, kendi kocanız, karınız başkasıyla bu ilişkiye girdiğinde atıp tutmak ortadan kalkar intikam almaya çabalarsınız bunu belirtmek için verdim....

Benim yazılarımı bir çırpıda okuyup geçmeyin...Zira sanırım anlamıyorsunuz...Yaniki, yazımı eleştirme gereği duyduğunuz için alıntılamış olduğunuzu vehmetmiyorsam eğer, ben sizin söylemek istediklerinizden pekde farklı birşey söylemedim...

Gönderi tarihi:
Selamlar,

Hayırdır Sardunya, benim açıklama böyle bir cevap verme gereğini niye duydun anlamadım. Yukarda bir arkadaş Muta'yı açıklamış dedim. O tersso idi. Zaten yeterince açık. Konuya, müslümanları seksten başka birşey düşünmemekle alakalandırdıkları için katıldım bu ikincisi. Üçüncüsü Allah hakkıyla herşeyden haberdardır deyip konuyu kapattım ki o da, ne yaparsanız yapın Allah'ı kandıramazsınız demekti. Başkasının karısı veya kızıyla cinsel ilişkiye girmek haram edilmiştir dedim bunun cezasını da hepimiz biliyoruz...

Bu örneği de cinsellik o kadar basit bir konu değildir, bol keseden atıp tutabilirsiniz ancak, kendi kocanız, karınız başkasıyla bu ilişkiye girdiğinde atıp tutmak ortadan kalkar intikam almaya çabalarsınız bunu belirtmek için verdim....

Benim yazılarımı bir çırpıda okuyup geçmeyin...Zira sanırım anlamıyorsunuz...Yaniki, yazımı eleştirme gereği duyduğunuz için alıntılamış olduğunuzu vehmetmiyorsam eğer, ben sizin söylemek istediklerinizden pekde farklı birşey söylemedim...

Sizin yazılarınızı anlamıyorum evet, yanında birde Türkçe mealini yazarsanız sevinirim... Zira ne dediğiniz tam anlaşılmıyor...

Karımız kocamız bir başkası ile cinsellik yaşamaya kalkarsa medeni insanların yaptığı gibi intikam almak yerine boşanırız olur biter... Her suçun bir bedeli var malum...

Arkadaş mutanın yanlış olup olmadığını sormamış bunun yanlış olduğunu anlamak için çok akıllı olmakta gerekmiyor ahlaki değerlere sahip olmak yeterli, çünkü bu kandırmacadır ahlak dışıdır... Ama bunu uygulayanlar varmı yokmu, var tabi peki bu yanlışı yapanları eleştirmek yerine neden bunun yanlış olduğunu söyleyenleri eleştiriyorsunuz?

Müslümanlar seksten başka birşey düşünmezler demek elbette yanlış ama bazı insanlar seksten başka birşey düşünmeyebiliyorlar bunların neye inandıkları ise beni alakadar etmiyor, ne yaptıkları daha önemli... Ama bunu yapanlar kendilerine dini misyon edinmişlerse ve günahtan sakınma adı altında yaptıkları ahlaksızlığa kılıf uydurmak için sahte nikah kıyıyorlarsa bunu babam yapsa yine ayıplarım, kocam yapsa yine ayıplarım...

Gönderi tarihi:
ALINTI(BlackCADY @ Jun 5 2007, 01:53 PM) Geri Git Bul

Cinselliği büyük ayıp ve büyük günah sayan bu zihniyetin zavallı şahsiyetleri günahtan korunmak adına neler uyduruyor bu gösteriyor ki akılları cinsellikten başka şeye basmıyor. Ondan her alanı harem selam ayırıyorlar demekki. Potansiyel seks objeleri tahrik mahrik eder insanı. Bas mutayı kurtul günahtan. Kadınları onca örtü içine saklamaya çalışmaları kendi korkularından olmalı.

Bu İranlıları ve onlar gibi yaşamaya meraklı bizim İranlıları anlamak imkansız. o kadar tuhaf bir durum ki izah edemiyorum.

karabekir

Bir tarihte Hüseyin Üzmez bir konferansa katılmış. Kadınlar, islam, seksle ilgili bir mevzuu. Kadınların niye örtünmesi gerektiği falan konuşulurken, konu sekse gelmiş ve katılımcılardan biri: Siz, kadınları hep seks objesi olarak görüyorsunuz onları hep bu iş için düşünüyorsunuz gibi bir cümle sarf etmiş ardından da: Biz kadınlara bakarken böyle bir şey hissetmiyoruz, aklımıza seks gelmiyor, biz kadınlara duvara bakar gibi bakıyoruz demiş. Hüseyin Üzmez durur mu: Bilmeyenlere söyleyim, durmaz.

-İyiki baban anana duvara bakar gibi bakmamış demiş.

Yukardaki anlatım hatırladığım kadarıyladır...

Gelelim cinsellik meselesine. Müslümanların cinselliği büyük ayıp veya günah saymak gibi bir meseleleri yok. Müslümanlar kendi karıları dışındaki insanlarla cinsel ilişkiye girmeyi böyle saymaktadır. Yani, ahmet, mehmet, hasan, hüseyinin karısı ve benim evli olmayan cinsel ilişki arkadaşımla seks yapmam büyük günah olarak görülmüştür. Günah meselesi budur...

Muta nikahı ise yukardaki açıklamada da görüldüğü üzere yasaklanmıştır. Allah hakkıyla herşeyden haberdardır.

Şimdi lütfen bir daha okuyun.

Muta nikaha yasak mıdır?Evet. Bunu dine ait göstermeye çalışan bir şaşkınlık içinde midir?EVET. Pekiyi Muta nikahı kullanılarak nereye saldırılınmaktadır?HAYIR, bunun cevabı o kadar basit değil.

"günahtan korunmak adına neler uyduruyor bu gösteriyor ki akılları cinsellikten başka şeye basmıyor" Nerede geçiyor bu cümle sorusunun cevabı: yukardadır...Ve bu cümle beni birazcık alakadar ediyor maalesef...Ben de ona değinme gereği duydum yoksa muta nikahı yapıp da bunun dine uygun olduğunu vehmeden adamı savunmak gibi bir niyetim olmadı...Zaten olsaydı herhalde Allah herşeyden hakkıyla haberdardır demezdim...

Sözlerimi anlamak için meale gerek yok dikkat ediniz yeter. Ve şartlanılmış zihinle okumamanız anlama oranınızı artıracaktır. Herkes okuduğunun tamamını zaten anlamaz %50 sini anlamanız da yeter...

Bu arada bir de tüyo vereyim yazılarımla ilgili olarak. Eğer bir cümle, paragrafın gidişatına pek uymuyorsa bilin ki onunla birşeyi imgelemişimdir. Biraz düşününce bulursunuz, çok girift bir açılımı yoktur. Konudan çok bağımsız duruyormuş gibi cümleler, tamlamalar, gariplikler varsa o birebir konuyla alakaladır, birazcık dikkat edin...Geçen gün içerisinde birilerini tehdit ettiğim sanıldı ancak açıkladıktan sonra arkadaşlar en azından bir özür dahi dilemediler...Buradan onlara da teesüflerimi bildireyim bari...

Gönderi tarihi:

İnsanların kendilerini zeki sanmaları çok önemli değil önemli olan bir başkasının onu zeki bulup bulmadığı.

Ama bazıları çok zekice kelime oyunları yapıyorum sanıyorlar ve laf aralarında bir başkasının zekasına gönderme yapabiliyor.

Tabi kendiside bu durumun muhakkak farkında. Anlamakmı zor anlatmakmı, mutayı uygulayanları eleştirmeyeceksin ama diyeceksin ki, o kadar basit değil.

"günahtan korunmak adına neler uyduruyor bu gösteriyor ki akılları cinsellikten başka şeye basmıyor"

bu kelime seni neden alakadar ediyor bazı insanların böyle uygulamalara tenezzür ettiği malumken uygulayandan rahatsız olmayacaksında eleştirenden rahatsız olacaksın. Sonrada diyeceksin ki beni alakadar ediyor. Demek kişi gerekli durumlarda buna sığınabilir. Mutamıdır adı metresine imam nikahı kıymakmıdır artık bu kandırmacanın adı neyse bu açıkça sahtekarlıktır.

Günümüzde çok eşliliğe gereksinim duyanların hepsi istisnasız olarak cinselliğe dayanır. Zinadan uzak durayım diyende bir hoca eşliğinde nikah kıyar ve kadın sözde karısı olur. Metres kurumunun adı değişmiş imam nikahlı eş olmuş olmuyormu? Bunun özü sekse dayanır.

Gönderi tarihi:

Gerçektende erkeklerde 30 kadınlarda 26 yaşını evlılık yaşı olarak belırleyen molla zihniyetinin asıl bu mantığını mercek altına yatırmak gerekir.Hal böyle olunca elbette bir takım zihniyetler saklanacaktır.Mesela evlilik yaşını 40 yapsalardı durum ne olacaktı?

Hal böyle olunca muta nikahı, elbette fa**şeliği özendirici konuma gelecektir.

Aslında tartışılması gereken bir konu ortaya çıkmış.

Evlilik için gerekli olan yaş kaç olmalı?

İran bu yaşı belirlerken hangi kıstasları göz önünde bulundurmuş?

Konuya vakıf bir arkadaş var ise yazacaklarını merakla bekliyorum.

Gönderi tarihi:
İnsanların kendilerini zeki sanmaları çok önemli değil önemli olan bir başkasının onu zeki bulup bulmadığı.

Ama bazıları çok zekice kelime oyunları yapıyorum sanıyorlar ve laf aralarında bir başkasının zekasına gönderme yapabiliyor.

Tabi kendiside bu durumun muhakkak farkında. Anlamakmı zor anlatmakmı, mutayı uygulayanları eleştirmeyeceksin ama diyeceksin ki, o kadar basit değil.

"günahtan korunmak adına neler uyduruyor bu gösteriyor ki akılları cinsellikten başka şeye basmıyor"

bu kelime seni neden alakadar ediyor bazı insanların böyle uygulamalara tenezzür ettiği malumken uygulayandan rahatsız olmayacaksında eleştirenden rahatsız olacaksın. Sonrada diyeceksin ki beni alakadar ediyor. Demek kişi gerekli durumlarda buna sığınabilir. Mutamıdır adı metresine imam nikahı kıymakmıdır artık bu kandırmacanın adı neyse bu açıkça sahtekarlıktır.

Selamlar...

Yukarda herhangi bir yerde kendimi zeki bulduğuma dair bir metin göremedim. Siz niye böyle birşey söyleme gereği duydunuz. Ben İsmet ÖZEL'in "ben çok zeki bir adamım o yüzden beni anlamıyorsunuz" dediğini duymadım. Kişinin anlaşılmaması için zeki olmasına gerek yoktur. Sanırım Bekir'in imzasında yanlış anlaşılmanın doğru anlaşılmaktan daha kolay olduğunu gösteren bir yazı var, isterseniz imzasını bir okuyuverin...

Ortada kelime oyunu falan da yok. Muta ile ilgili kaç yazıdır, islama aykırıdır demişim. Bunu yapanlar yanlış yapmaktadırlar demişim. Muta'yı uygulamaya koyan adam hem günah işleyim hem de islama uygun yolsun istemektedir, bu ikisi bir arada olmaz. Yani hem faiz yiyeyim hem de haram olmasın. Yanlıştır. Ancak benim açımdan çok da rahatsız olmayı gerektiren bir durum yoktur. Rahatsız olabileceğim tek durum bunun islama sokulmaya çalışılmasıdır. Yoksa normal bir alış-veriş işidir. Umum-hanede yapılan işin biraz değişik versiyonu. Alan memnun satan memnun...Yeter ki islamla ilintilendirilmesin ama ilintilenmiş bundan da rahatsız olmaktayım. Bunu da ayrıca belirtiyorum diye daha önce farklı düşüncede olduğum sanılmasın. Yukarda ki cümlelerimin yorumundan bu anlaşılmalıydı. Muta haramdır diyen bir adamın Muta'yı islama sokmaya çalışan adamlardan rahatsız olmamaları da beklenmez herhalde. Malumu ilama gerek yoktur cihetinden bu meseleye ayrıca değinmemiştim ancak demek ki insanlara iyice anlatmak gerekiyormuş.

blackcady'nin yazısını bir daha okuyun. İkinci kısım örtüye kayıyor. O, Muta üzerinden müslümanların örtüsüne dokunuyor...Tabii ki ben onun yazısını yanlış anlamış da olabilirim. Ama, onun yazısına da pek fazla değinmedim ve muta hakkında ki görüşlerimi belirttip ayrılmak istedim. Ancak bu görüşlerime black cady değil de önce sardunya ondan sonra da siz cevap vermişsiniz.

Arkadaşlar ben sizin söylediğinizden farklı birşey söylemiyorum. Ha, anlamıyor musunuz yazdıklarımı o zaman bana cevap vermeyin. Hem anlamıyor ve hem de benim yazılarıma cevap veriyorsanız bunun adı ne olur: Cevabını bulursunuz umarım, ben yazdığımda yıldızlı çıkacağı için belirtmiyorum....

Allah anlayış versin...

Gönderi tarihi:
isterseniz adı "fahi$eliktir", ki günümüz şartlarına uyarlanması da gereksizdir, dünyanın en eski mesleklerindendir.

Geçici ilişkiler veya evlilik öncesi ilişkilerin Muta Nikahı'ndaki birliktelikten bir farkının olduğunu mutlaka tahmin edersiniz, varlığını tahmin ettiğiniz gibi.

şimdi iş iyice karışmadan bazı şeylere açıklık getirmek gerek.

bakalım muta hakkında bizi nasıl bilgilendireceksiniz.

hadi bize üstünde absürt şekilde ve insanı tanımadan, duygusal bir şekilde bir takım yargılarda bulundugunuz 'muta' yı anlatın. tarihinden alarak belgeli olarak bize anlatın.

günümüze uydurmadan önce dün neymiş lütefen bunu bize kısa ve öz olarak açıklayınız.

bir takım yargılarda bulundugunuz için soruyorum. bilmeseniz yargılarda bulunmazsınız öncülünde hareketle soruyorum.

bence bu başlıgı takip eden arkadaşlarda 'muta'nın ne oldugunu anlamış olur.

söz sizde, buyrun;

not; benim fazla bir bilgim yokda ondan size soruyorum.

:)

yani *********** yapmadıgınızı anlamamız lazım degil mi?.

Gönderi tarihi:
Selamlar...

Yukarda herhangi bir yerde kendimi zeki bulduğuma dair bir metin göremedim. Siz niye böyle birşey söyleme gereği duydunuz. Ben İsmet ÖZEL'in "ben çok zeki bir adamım o yüzden beni anlamıyorsunuz" dediğini duymadım. Kişinin anlaşılmaması için zeki olmasına gerek yoktur. Sanırım Bekir'in imzasında yanlış anlaşılmanın doğru anlaşılmaktan daha kolay olduğunu gösteren bir yazı var, isterseniz imzasını bir okuyuverin...

blackcady'nin yazısını bir daha okuyun. İkinci kısım örtüye kayıyor. O, Muta üzerinden müslümanların örtüsüne dokunuyor...Tabii ki ben onun yazısını yanlış anlamış da olabilirim. Ama, onun yazısına da pek fazla değinmedim ve muta hakkında ki görüşlerimi belirttip ayrılmak istedim. Ancak bu görüşlerime black cady değil de önce sardunya ondan sonra da siz cevap vermişsiniz.

Arkadaşlar ben sizin söylediğinizden farklı birşey söylemiyorum. Ha, anlamıyor musunuz yazdıklarımı o zaman bana cevap vermeyin. Hem anlamıyor ve hem de benim yazılarıma cevap veriyorsanız bunun adı ne olur: Cevabını bulursunuz umarım, ben yazdığımda yıldızlı çıkacağı için belirtmiyorum....

Allah anlayış versin...

Yapma yahu, kelime oyunu falan yok yani. Sayın Bekir ne anlattığınız anlaşılıyorda anlaşılmıyor yani biz okuduğumuzu idrak etme yetisine kabiliz. BlackCADY ya da Sardunya'da bana yazdıklarınıza cevap verebilir. Sonuçta herkese açık bir forumda yazıyoruz. Kişiler okudukları yazılar hakkında yorum yapma hakkına sahip.

Yazdıklarını anlıyoruz sen ne demek istediğimizi anlıyormusun yuvarlamadan, ima etmeden açıkça ifade edermisin?

Düşüncelerimi açıkça yazsam yıldızlanırmı diyorsun yani yıldızsız açıklaman ancak bu kadarmı oluyor? İyiki adminler var o zaman.

Gönderi tarihi:

Genelevler yasaklandigi, gizli ev partilerinin duzenlendigi ve bu partilerde basilmanin sonucunda kirbac oldugundan, kirbactan kurtulmak icin boyle bir duzenleme getirmis olabilirler. Cok sIkIldinmi kadindan, bas tekmeyi gitsin, gelsin yenisi. Muta nikahi ile durmadan el degistirecek olan kadinlarin halini dusunebilyor musunuz?

Gönderi tarihi:
bence bu başlıgı takip eden arkadaşlarda 'muta'nın ne oldugunu anlamış olur.

söz sizde, buyrun;

not; benim fazla bir bilgim yokda ondan size soruyorum.

yani *********** yapmadıgınızı anlamamız lazım degil mi?.

Yazdığım mesajlarda taze fasülye tarifi mi yapıyorum ben? Okumadığınız için, okuduğunuzu da anlamaktan uzak olduğunuz için sorar sorar durursunuz. Ama alacağınız yanıt şu kadar olur; bilginiz olmadığı teyid ettiğiniz gibi sabittir. Diğer mesajları da okuyunuz, heceleye heceleye giderseniz daha anlaşılır olur size, öğrenirsiniz.

*********** (artık bu her ne ise) yapmadığınızı bizim de anlamamız lazım.

Gönderi tarihi:
Yazdığım mesajlarda taze fasülye tarifi mi yapıyorum ben? Okumadığınız için, okuduğunuzu da anlamaktan uzak olduğunuz için sorar sorar durursunuz. Ama alacağınız yanıt şu kadar olur; bilginiz olmadığı teyid ettiğiniz gibi sabittir. Diğer mesajları da okuyunuz, heceleye heceleye giderseniz daha anlaşılır olur size, öğrenirsiniz.

*********** (artık bu her ne ise) yapmadığınızı bizim de anlamamız lazım.

tarihi olarak bilmedigin ya da tam olarak ne oldugunu çakamadıgın konularda fikir beyan etme istersen.

ben senin mutayı tarif eden, tarihinden bugüne gelen bir tanım göremedim.

biraz rastgele ve duygusal yazıyorsun gibime geliyor.

türkçesi saf bir önyargıyla demek istedim.

Gönderi tarihi:
Molla âmutaâya teşvik ediyor

MUTA NİKAHI

Evlilik dışı aşkın günah kabul edildiği muhafazakar toplumlarda, muta nikahı devreye giriyor. 1400 yıldır uygulanan bir Şii geleneği olan mutaya, önceleri savaşta ölen erkeklerin dul eşlerinin ortada kalmaması için başvuruluyordu. Çiftler, Allahâı şahit göstererek, aralarında bir ön nikah yapabiliyorlar. Nikahın süresi, bir saatten 99 yıla kadar olabiliyor. Çiftler böylece "Günaha girmemiş" oluyorlar.

Islam dini sahte nikaha icazet vermez.Bu fahiseligin resmen bir kilifa sokularak devam ettirilmesinden öte birsey degildir.Buna mollalar Islam adina karar verebiliyorlarsa Islamin nerelere getirilmis oldugunuda görmüs oluyoruz.Din tüccarlarindan Allahin emirleri disinda hersey beklenebilir.Bakiniz bizdeki bazi tarikatcilarin ortaya cikarilan iliskilerine göreceksinizki Irandaki sahte fuhusu resmilestiren Muta nikahinin benzerlerini onlarda yapmaktadirlar.Ve bu insanlarin ayaklari öpülebilmektedir.Vay geldi böyle insanlara tapanlarin müslümanligina.!!

saygilarla

Gönderi tarihi:
Yapma yahu, kelime oyunu falan yok yani. Sayın Bekir ne anlattığınız anlaşılıyorda anlaşılmıyor yani biz okuduğumuzu idrak etme yetisine kabiliz. BlackCADY ya da Sardunya'da bana yazdıklarınıza cevap verebilir. Sonuçta herkese açık bir forumda yazıyoruz. Kişiler okudukları yazılar hakkında yorum yapma hakkına sahip.

Yazdıklarını anlıyoruz sen ne demek istediğimizi anlıyormusun yuvarlamadan, ima etmeden açıkça ifade edermisin?

Düşüncelerimi açıkça yazsam yıldızlanırmı diyorsun yani yıldızsız açıklaman ancak bu kadarmı oluyor? İyiki adminler var o zaman.

Sayın keskinkalem, yazımı alıntılamışsınız ancak anlamak için değil muhalefet için okumuşsunuz. Muhalefet'in marifet bellendiği kafanın neye tekabül ettiği bellidir. Tabi ki herkes herkese cevap verebilir, ancak alıntıladığınız yerde de belirtildiği üzere ben sizin Muta hakkındaki görüşünüzden ayrı birşey söylemiyorum.

Düşüncelerimi demedim bir daha bakın...Neyi demiş olduğumu göreceksiniz...

Ne demişim; "anlamıyor musunuz yazdıklarımı o zaman bana cevap vermeyin. Hem anlamıyor ve hem de benim yazılarıma cevap veriyorsanız bunun adı ne olur: Cevabını bulursunuz umarım, ben yazdığımda yıldızlı çıkacağı için belirtmiyorum...."

Bunu demişim...Düşüncelerimi değil...Yazdıklarımı anlamayıp da cevap verme eğilimine giren kişilerin bu eğilimlerine çeşitli adlar takılabilir ben bu adı koyarsam sanırım yıldızlı olur siz bulun anlayın demişim...Yukardaki tırnak içerisindeki cümlenin bundan başka anlamı olabilir mi?

SANIRIM YETER...ZİRA, ÖYLE GÖRÜNÜYOR Kİ, BU TARTIŞMAYA KATILAN BAZI ARKADAŞLAR SÖYLEDİKLERİMİ DEĞİL DE SIRF BENİ ALT ETMENİN YOLLARINI DİKKATE ALARAK YAZIYORLAR...EYVALLAH...

Gönderi tarihi:
SANIRIM YETER...ZİRA, ÖYLE GÖRÜNÜYOR Kİ, BU TARTIŞMAYA KATILAN BAZI ARKADAŞLAR SÖYLEDİKLERİMİ DEĞİL DE SIRF BENİ ALT ETMENİN YOLLARINI DİKKATE ALARAK YAZIYORLAR...EYVALLAH...

Bu laf ne demekse, sürekli tekrarlanıp duruyor bu tayfa tarafından. Önceleri sadece bana mı söyleniyor acaba diye düşünürdüm, okudukça okudukça gördüm ki bu laf lastik top gibi olmuş, elden ele dolaşıyor. Bizim oraların bir sözü vardır, yıldızlanmaz umarım, "laf bulamadım, kapınızın önüne *******" derler.

Aynı o hesap.

Gönderi tarihi:
tarihi olarak bilmedigin ya da tam olarak ne oldugunu çakamadıgın konularda fikir beyan etme istersen.

ben senin mutayı tarif eden, tarihinden bugüne gelen bir tanım göremedim.

biraz rastgele ve duygusal yazıyorsun gibime geliyor.

türkçesi saf bir önyargıyla demek istedim.

Şimdi bize net bir cevap verirmisiniz sayın Aslan?

Muta'yı tasvip ediyormusunuz?

Gönderi tarihi:

İki şey Sonsuzdur bir inasanoğlunun Aptallığı iki Kainat , Fakat İkincisinden Okadar Emin değilim

Albert Einstein

Bir Adam Hepmi haklı çıkar ?

Kontürlük Nikah benzetmesi Güzeldi Acaba Kampanyada Varmı ayda 10 nikah kıyana 1 nikahta bizden gibi

Gönderi tarihi:
Şimdi bize net bir cevap verirmisiniz sayın Aslan?

Muta'yı tasvip ediyormusunuz?

daha yeni gördüm.

ben mutayı falan kabul etmiyorum.

tarihsel bir vakaydı.

ama benim söylemek istedigim şey;

bilir bilmez her şey hakkında sırf dini bir yön var diye zırt pırt alakasız yazıları yazanların gayet güşünç kaçtıgıdır.

ben herhangi bir şeyin temellerine inmeden tartışamam, en baştan başlamak ve herkesin temellere ait ne bildigini bilmek isterim.

kulakdan dolma ve saf bir önyargıyla yazılanlar çok absürt kaçıyor ve bu tavırla tartışmak mümkün degil.

her şeyden önce herhangi bir kavramın, şeyin gerçekten neyi ifade ettigi ve insanlar için neler sundugudur.

geçmiş ile bugün arasında çok mesefa yoktur ve insanlar her yerde aynıdır.

aynı iki eylemin birini görme digerini sırf ideolojik olarak yermeye çalış.

bunlarla ancak kendimizi kandırırız...beyhude çabalara ayıracak vaktim yok .

kusura kalmayın.

umarım anlatmak istediklerimi anlamışsınızdır.

kalın saglıcakla.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.