Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

ABD, KUZEY IRAK'TAN CEKILIYOR....


Efendi Türkler

Önerilen İletiler

ABD, Kuzey Irak'tan çekiliyor

 

 

3449264.jpg

 

Türkiye'de sınır ötesi operasyon tartışılırken Kuzey Irak’taki ‘Kürdistan Bölgesi Koruma Gücü’ sözcüsü Cabbar Yaver, gelecek hafta Dohuk, Erbil ve Süleymaniye kentlerindeki güvenliğin tamamen peşmergelere devredileceğini ilgili anlaşmanın ‘Kürdistan Bölge Başkanı' sıfatıyla Mesut Barzani tarafından imzalanacağını söyledi. ABD ise, güçlerini yarın çekeceğini açıkladı. ABD güçleri daha önce de Necef, Muthanna, Zi Kar ve Misan'ın güvenliğini Irak hükümetine devredilmişti.

 

 

Mesut Barzani'nin lideri olduğu Irak Kürdistan Demokrat Partisi'ne yakın ‘Peyamner' internet sitesine konuşan Yaver, Bağdat’ta Irak hükümeti, İngiltere ve ABD’nin Bağdat’taki büyükelçiliklerinin temsilcileriyle yapılan toplantıda, Kürt Bölgesinin güvenliğinin koalisyon güçlerinden Kuzey Irak’taki yönetimine devredilmesi konusunun görüşüldüğünü söyledi. Yaver, devir-teslim töreninin Irak Başbakanı Nuri Maliki, Koalisyon güçleri, ABD ve İngiltere büyükelçilik temsilcilerinin katılımıyla önümüzdeki hafta Erbil’de yapılmasının beklendiğini söyledi.

 

Yaver, Erbil’de düzenlenecek törenle Irak başbakanı Nuri el-Maliki’nin resmi bir belgeyi Mesut Barzani’ye teslim edeceğini bildirdi. Sözcü Yaver, Peşmerge gücünün Bütçesi konusunda yaptığı açıklamada, 22 Mayıs’ta Irak İçişleri, Savunma ve Ulusal Güvenlik bakanlıklarının, Koalisyon güçleri, ABD ve İngiltere büyükelçilik temsilcilerinin da katılımıyla Irak hükümeti ile bir toplantı yapıldığını 3-5 haziran tarihlerinde Irak hükümeti ve Koalisyon güçlerinde oluşan bir heyetin Kürt bölgesine geleceğini bu konudaki projeyi hazırlayacaklarını ve ilgili projeyi sırasıyla Kürt başbakan Neçirvan Barzani FKB ve Irak Başbakanı Maliki’ye sunacaklarını bildirdi.

 

ABD: YARIN ÇEKİLİYORUZ

 

ABD ordusu, Irak’ın kuzeyindeki 3 vilayetin güvenlik sorumluğunu gelecek hafta değil yarın bölgesel yönetime devreceğini açıkladı. Bu konuda yapılan açıklamada, yapılan son değerlendirme ardından bölgesel Kürt yönetimin, bölgenin güvenliğinin sorumluluğunu almaya hazır olduğu yargısına varıldığı belirtildi. Açıklamada, “Irak'ın kuzeyindeki bölgesel yönetim, bölgenin Irak hükümetinin otoritesi altına tamamıyla girişinin altını çizmek için bir devir-teslim töreni düzenleyecek” denilirken törenin Erbil'de yapılacağı kaydedildi. ABD güçleri daha önce Necef, Muthanna, Zi Kar ve Misan'ın güvenliği, daha önce Irak hükümetine devredilmişti. Dohuk, Erbil ve Süleymaniye ile birlikte 18 büyük ilin bulunduğu Irak'ta ABD'nin çekildiği kent sayısı 7'ye yükselecek. (DHA)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Çok iyi bir haber...

 

 

PKKlılar ve Peşmergeler kaçacak delik arayacaksınız...

 

 

PKK Yılanın sadece kuyruğudur Gövdesi ve Başı Peşmerge lakaplı kürttür...

 

 

****** ************ *********** ***********

Peşmerge etkisiz hale getirilmelidir bunun için Kuzey Irak kesinlikle aşılmalıdır... !

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Çok iyi bir haber...

PKKlılar ve Peşmergeler kaçacak delik arayacaksınız...

PKK Yılanın sadece kuyruğudur Gövdesi ve Başı Peşmerge lakaplı kürttür...

Kuyruğunu kestiğin yılan yine dirilir, yine saldır. Onun için Yılanın başı ezilmesi için

Peşmerge etkisiz hale getirilmelidir bunun için Kuzey Irak kesinlikle aşılmalıdır... !

 

ınsanların kokenlerı hakkında konusurken bıras daha dıkkatlı olabılırsınız.ınsanların kokenlerı hakkında konusmak bıle cok ayıp.kurtlerı pkk gıbı gostermek cok yanlıs.bu gıbı soylemlerden cok buyuk rahatsızlık duyuyorum

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bu haberi yorumlamak çok zor...

 

Bu Ortadoğu'da yeni bir kan gölü oluşumunun habercisi olabilir;zaten kan dökülmedi mi diyeceksiniz;belki de Ortadoğu siyaseti için daha fazla ve farklı kanlara da ihtiyaç duyuluyordur...

 

Yahudilerin kitaplarında geçen bir lanetlenme;yıkım olayı ile Irak karmaşası arasındaki benzerliği daha önceleri Armagedon adlı kitaptan okuduk;sonra olanların da bu kadar örtüşmesi düşündürücü değil mi:ABD her yeri yıktı;iç savaş başladı;yeni savaşlara kapı aralayacak oluşumlar meydana geldi...

 

Tehlikeli oyunlar devam ediyor anlaşılan...

 

:zorro:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bu haberi yorumlamak çok zor...

 

Bu Ortadoğu'da yeni bir kan gölü oluşumunun habercisi olabilir

EVET BU OYUN COK KÖTÜ OYUN TÜRKIYEDEKI SECIMLERDEN SONRAYA BIRAKILMIYOR...!!!!!

 

Arkadasim tamamen sana katiliyorum...bazi senaryolar vardir...senin istemedigin sekilde gelisir

fakat sen oynadigin son kozunla otamatikmen olayin icine dahil olursun...!!!

isterizki böyle senaryo bizi icine almasin...

 

fakat görünen oki ...bütün Avrupa bu olayin icine cekiliyo...ABD...tarafindan..

 

gelisen durum hic ic acici degil...Hem Türkiye acisindan...

Hemde kuzey Irak Acisindan....

 

Saygilar

 

:shuriken: yamyam frankfurt

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Yeni Amerikan planı mı?

 

Daha önce 2008'den önce bölgeden çekilmeyeceklerini açıklamışlardı. Şimdi ne değişti ani bir karar ile yarın 3 bölgeden çekilecekler?

 

Bu bir taktik olabilir çekileceklerini açıklayıp Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Kuzey Irağa harekat yapması isteniyor olabilir yani yem olabilir. Elbette asker bunun farkındadır ama bölgede çıkacak en küçük bir kıvılcım yangına dönüşebilir. Peşmergelerde sınıra asker yığıyorlar ve sürekli kışkırtıyorlar. Amerikan uçakları hava ihlali yapıyor ardından garip açıklamalar yapılıyor, önce 4 dakika ihlal edildi dendi, sonra 1 dakika. İhlal ihlaldir, bunu Türkiye yaptığında askerimizin kafasına çuval geçiriyorlar. Tsk'yı taciz ediyor ve Türk halkının sabrını zorluyorlar. Pkk sorunu son günlerde arttı. Yollara yine ve daha sık mayınlar döşeniyor, büyük şehirlerde bombalar patlatılıyor, Dtp seçime yönelik farklı açıklamalar yapıyor, Abdullah Öcalan ile Ahmet Türk çelişiyormuş gibi yansıtlıyor. Tuhaf oyunlar dönüyor, anlaşılan Bop'un hayata geçirilmesi için sabırsızlaşanlar başka kanlara susadılar.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.