Zıplanacak içerik

ZAMANA GÜZELLİK KAT/CASHBACK... ( Yaşadığı aşk acısı nedeni ile sıkıntılı günler geçiren Ben Willis, Güzel Sanatlar'da okuyan bir resim öğrencisidir.)

Featured Replies

Gönderi tarihi:

ZAMANA GÜZELLİK KAT / CASHBACK...

Acı veren bir ayrılığın değiştirdiği keyifli, sürükleyici bir hayat hikayesi...

8 saatlik mesaide can sıkıntısıyla baş etmek…

Ressam olmayı isteyen Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencisi Ben Willis, acı veren bir ayrılığın sonrasında uykusuzluk çekmeye başlayınca, aklını başka şeylerle meşgul etmek ve boş zamanını değerlendirmek için bir süpermarketin gece vardiyasında çalışmaya karar verir.

Sekiz saatlik sıkıcı mesai ile baş etmek için, iş arkadaşlarının her biri “zaman takası” adlı sanatta kendilerini geliştirmiştir. Kimisi marketin koridorlarında scooter yarışı yapar, kimisi dövüş sanatlarındaki maharetlerini sergiler, kimisi ise uzayıp giden dakikaları görmemek için saatinin üstünü kapatır.

Zira bu markette en büyük düşman insanın saatidir ve ona ne kadar çok bakılırsa zaman o kadar yavaş akar. Saatlerin çabuk geçmesini sağlamak için Ben'in izlediği yol ise, zamanı durdurmaktır. Bu yolla çevresindeki birçok güzelliğin farkına varan Ben'in ilgisini, özellikle kasiyer Sharon çekecektir...Yaşadığı aşk acısı nedeni ile sıkıntılı günler geçiren Ben Willis, Güzel Sanatlar'da okuyan bir resim öğrencisidir. Sıkıntılı günler engel olamadığı bir alışkanlığa tutulmasına neden olur: bir türlü uyuyamamaktadır.

Bir süre sonra bu soruna bir çare bulabilmek ve zamanını faydalı bir şekilde geçirebilmek için bir süpermarketin gece vardiyasında çalışmaya karar verir. İlk başlarda sıkıcı görünen sekiz saatlik bu mesai, çalışma arkadaşlarını tanımaya başladıkça ilginç ve keyifli bir maceraya dönüşür.

Her biri dışarıdan bakıldığında son derece sıkıcı görünen bu işi, zaman kavramını unutarak eğlenceye çevirmiştir. Kimisi koridorlarda kaykayla kayarak eğlenir, kimi dövüş sanatlarındaki maharetini sergiler... Ben de, zaman kavramını unutarak çevresindeki insanları ve güzellikleri tanımaya başlayacaktır. En çok ilgisini çekense güzel ve sessiz kasiyer Sharon'dır.

İlk olarak 18 dakikalık bir kısa film olarak çekilen Zamana Güzellik Kat, 2006 yılında En İyi Kısa Film dalında Oscar'a aday gösterilmişti. Film, 26. Uluslararası Film Festivali'nde Altın Lale için de yarışmış...

Kendi payıma filmde çok şey buldum ve günümüz ilişkilerine çok güzel bir örnek...

Mutlaka seyredilmesi gereken bir film diye düşünüyorum...

İyi seyirler... :)

FİLMİN KÜNYESİ...

Vizyona Giriş Tarihi / 25.05.2007

Türü / Duygusal

Ülke / Fransa

Süresi ve Yapım Yılı / 90 dakika - 2006

Yönetmeni / Yönetmen: Sean Ellis

Oyuncular / Sean Biggerstaff - Emilia Fox - Shaun Evans - Michelle Ryan

Senaryo / Sean Ellis

Müzik / Guy Farley

Görüntü Yönetmeni / Angus Hudson

Filmden birkaç sahne..

afisoj8.jpgafis2fc5.jpg

uclujl0.jpgkasait5.jpg

1524a6792js4.jpgoyuncubz1.jpgdortlusx0.jpgkulakpb0.jpg

Gönderi tarihi:
  • Admin

Yanlış hatırlamıyorsam Sean Ellis bu isim altında iki film çevirmişti ve bunları Cashback olarak isimlendirmişti. Bunlardan ilki 2004 yapımı ve kısa metraj film idi. Kısa metrajın çok iyi kritikler aldığını hatırlıyorum, ayrıca bende kısa metrajlı filme hayran kalmıştım. Kısa Metraj Cashback Kısa hareketli filmler dalında 2006'da Oskara aday gösterilmişti. Kısa metrajın başarısı yönetmeni ve yapımcıyı uzun metrajı çekmeye yöneltmişti ve bunu 2006 sonlarına doğru yapmayı başardılar.

Uzun metrajı, kısa metrajlısı kadar sevmesemde DİPNOT'un dediği gibi günümüz ilişkilerine ve yaşamdaki ayrıntılara bakış açısı bakımından güzel bir film ama bulabilirseniz kısa metrajı mutlaka ama mutlaka seyredin derim.

Saygılar :)

• 2 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

evet konu çok güzel,zaman herşeyin ilacı diyoruz ya,bu kavramı durdurarakta şifa bulunabiliyormuş:)filmin verdiği mesaj çok önemli.bilgi için teşekkür ederim.

acaba zamanı böyle durdurarak başka hangi sorunlarımiz halledebiliriz :stuart:

• 10 ay sonra...
Gönderi tarihi:
  • Admin

Bugün bu filmi tekrar seyrettim...

Aslında DİPNOT bu filmi tanıttığında ben filmi uzun zaman önce seyretmiştim ve tekrar izlemeyi istiyordum...

Filmden bazı enteresan bölümlere değinmek istiyorum...

Eşler arasındaki kavgayı opera ile örtmek çok akıllıca...

En enteresanıma giden filmin adı ile filmin çekişkisi olmuştu... Filmin konusu A FROZEN SECOND (Dondurulmuş bir saniye veya Dordurulmuş saniye) ama filmin gerçek adı Cashback (Tam olarak para üstü anlamına gelsede geri verilen para anlamınada gelebilir) yalnız filmde kullanılan anlamı gündüzlerin uyuyaman Ben Willisin para kazanması gerekmektedir ve bunu Gece çalışmaya başlayarak uyuyamadığı saatleri para çevirme işlemi için kullanmışlar.. Enteresan..!

Daha önce seyrettiğimde de şimdi de Market menejerine hayran kalmıştım... Ayrıca yaramaz tezgahtarlar...

Çok güzel bir film kaçırmayın...

Özellikle A FROZEN SESOND - zamanı dondurduğu sahnelerde size güzel bir yaşam açıklaması sunuyor...

:)

• 10 ay sonra...
Gönderi tarihi:
  • Admin

Bugün bu filmi tekrar izledim :) (ne kadar çok seyrettin aynı filme diyorsunuz duyuyorum)

Garip bir huyum var veya güzellik veya kalite kontrol duygum var. Eğer bir film beni kendine tekrar çağırıyorsa (zamanı önemli değil) ve tekrar seyrediyorsam o filmi çok beğendiğim anlamına geliyor. Tamamen kişisel bir dürtü diyebilirim...

Filmden bazı deyimler ve cümleler

(I want to feel you instead of only seing you

I do not know how much you see

What you did not see

What you did miss to see

Second ago

Second after)

Seni görmek yerine hissetmek istiyorum

Yeni kız arkadaşının eski kız arkadaşını öperken gördüğü sahnede zamanı durdurduktan sonra yaptığı yorum

Ne kadar gördüğünü bilmiyorum. Ne kadar görmediğinide bilmiyoru ve ne kadarını kaçırdığınıda...

Bir saniye önce ve bir saniye sonra yaşam hep onun istüne kurulmuş öylece gidiyor....

Gönderi tarihi:
Bugün bu filmi tekrar izledim :) (ne kadar çok seyrettin aynı filme diyorsunuz duyuyorum)

bence yarında izlersiniz :P:islik:

Gönderi tarihi:

benim de boyle filmlerim vardır bunlardan bir tanesi de Rüzgar Gibi Geçti'dir.. Film beni çağırıyorsa tekrar izlerim demişsin ya benim de o "filmim gelir"... Yani ben boyle derim, diyelim ki Rüzgar Gibi geçtiyi izleyesim var... "Rüzgar Gibi Geçti'm geldi" derim... Hatta aynı filmi tekrar tekrar izleme huyumdan sıkılanlar vardır ama bananeeee, onemli olan benim onlardan asla sıkılmayacak olmamdır...

Bi de bir kere izledikten sonra bir daha asla elimi gozmu surmek istemedigim filmler vardır ki onlar da ayrı bir dert..

Cashback filmini izlemedim ama sanırım senin bu guzel yorumundan sonra izlesem iyi olaak Adminim, bilirsin film zevkini her daim begenirim.. (Vallahi yağ yapmıyorummmmmmmmmm)

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.