Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 22 Mayıs , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 22 Mayıs , 2007 Görgü tanığı: 10 ölü var 22 Mayıs 2007 Ankara Ulus'taki patlamanın görgü tanığı olay yerinde yaşadıklarını anlattı. CNN Türk'e konuşan Cemal Oğulhan şunları söyledi: "15 dakika önce büyük bir patlama oldu. Camdan baktığımızda görebildiğimiz 2-3 ölü vardı. 5-6 yaralı vardı. Patlama nedeniyle binamızın tüm camları kırıldı. Bizim mağazanın dış cephesi kırıldı." Daha sonra hastanelerden ilk bilgiler gelmeye başladı. İlk bilgilere göre ölü sayısı 5 ile 10 arasında. Alınan bilgiye göre yaralıların sayısı 60'ı geçti... Ulus’taki patlamanın ardından, çarşıda çalışanların ve bölge esnafının yakınları bölgeye akın etti. Tam bir can pazarının yaşandığı bölgede Emniyet geniş güvenlik önlemleri alırkan çarşı tamamlen boşaltıldı. Görgü tanıkları patlamanın çok şiddetli olduğunu belirtti. Murat Uçak isimli görgü tanığı olayı şöyle anlattı: “Ben uzaktaydım. Bulunduğum yer bile sallandı. Cam kırıkları oldu her yer. İnsan parçalarının dağıldığını gördüm. Bunu yapan insan olamaz” Bir başka görgü tanığı ise “Son derece müthiş bir patlama beni 10 metre ileri fırlattı, şok geçirdik. Yerlerde belki 20, 30’dan fazla insan vardı. Henüz daha kulaklarım yerinde bile değil, sesten. Binanın içinde patladı. hurriyet.com.tr / ANKA Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 22 Mayıs , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 22 Mayıs , 2007 İki cesedi gözlerimle gördüm 22 Mayıs 2007 Olay yerine gelen ilk yetkili Başbakan Yardımcısı Şahin oldu. Ulus'taki Anafartalar Çarşısındaki patlamanın ardından Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, olay yerinde incelemelerde bulundu. Şahin, gazetecilerin patlamanın nedenine ilişkin soruları üzerine, “Neden olduğu konusunda herhangi bir açıklama yapabilecek durumda değilim. Emniyet Müdürlüğümüzün uzmanları inceleme yapıyorlar. İnceleme sonucunda sanıyorum görevli savcı, Vali Bey bir açıklama yaparlar” dedi. Şahin'in iki cesedi kendi gözleriyle gördüğünü söylediği bildirildi. Tüm Türk ulusuna gecmis olsun diyorum Alıntı
Φ frozen Gönderi tarihi: 22 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 22 Mayıs , 2007 gerçekten korkunç bir olay...ve henüz net bilgiler yokmuş,ama bombalı saldırıdan şüphe ediliyormuş...inanılır gibi değil..çok üzgünüm.. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 22 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 22 Mayıs , 2007 5 kg A4 tipi bomba olduğunu söylediler, yaralı sayısı belirsiz... bu nefret neden, bu vahşet neden, kime neyin hesabını soruyorlar, masum insanların kanını akıtanlar kanla beslenenler, insanlığın yüz karaları... Terörün mantığı yok, mantığı olmadığı gibi izahı yok... Ahlaksızca, *****, ******, haince, ***** saldırı... Lanet olsun, yapanlarda yaptıranlarda kahrolsun... Alıntı
Φ frozen Gönderi tarihi: 22 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 22 Mayıs , 2007 ne demeliki şimdi o parçalanan bedenleri gördükçe terör denen canavarla vatandaşlarını muhatab bırakan iktidarı kınıyorum...halledilemeyecek bir sorunmuydu..bu kadar can verdik ve halada veriyoruz...ne için ...bağımsız bir politikamız olamadığı için..anca çıkıp kınar ve lanetlerler biz sıradan vatandaşlar gibi..yazıklar olsun... hepimizin başı sağolsun... Alıntı
Φ cici05 Gönderi tarihi: 22 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 22 Mayıs , 2007 Neyi amaçlıyosunuz onca masum insanı katlederek.LANET OLSUN SİZLERE LANET OLSUN.******* ******** ******* ******* ********!!!!! Türkiye'mizin başı sağolsun. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 22 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 22 Mayıs , 2007 3 ölü 40 yarali ATV de verilen en son haber bu insanlik disi terörün bilancosuydu,belki artacak belki bircok insan artik hayata güleryüzle bakamiycak,bütün bunlarin sorumlulari simdi göbeklerini kasiyarak televizyon haberlerini izliyorlar belkide icki masasinda veya baska bir alemde keyiflerini sürüyorlardir.Cünkü bunlar insan olamadiklari icin duygu denilen kavraminda yabancisidirlar. Yapanlar kimdir bilinmiyor,herzamanki gibi ya PKK terör örgütü yani Türkiyeyi bölmeye azmetmis olan Avrupanin Amerikanin yandaslari yada yine o oadaklardan destek bulan dinci teröristlerdir.Baskalari olamaz cünkü insanliga yakismayanlar sadece onlardir.Insanligin yüz karasi ideolojileri ugruna anababalarini bile kesmektengeri kalmayanlar yine onlardir. Bunlar kan kokusu ile yasayan kan görmeyi masum insanlari katletmeyi,din ve siyasi amac ugruna bir görev sayarlar. Asil büyük suclular ise,ülkenin üniter yapisina kastetmis ve bir taraftan Kürtcü siyaset diger yandan Cumhuriyet Laiklik ve Atatürkcülük karsitligi yapan AKP yönetiminin basindaki bugüne kadar agzindan Türk milleti sözcügü cikmamis olan *Ne mutlu Türküm*diyemeyen diyenlere hakaret eden kisilerdir. Tehlikeyi inkar edenlerde bunlar ve bunlarin pesinden gidenlerdir. saygilarla Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 22 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 22 Mayıs , 2007 Kanla beslenenler, kana doymazlar, binlerce insanımızın canını alan pkk terörü ve onun yardakçıcı dtp'yi savunan ve dtp'nin meclise girmesi engellenmemeli diyen newyorklutaner ne cevap verirsin? hangi hak, hangi vicdan bunu yapma hakkı tanıyor bu vahşilere? neyin davası bu, biliriz Güneydoğunun kan davaları meşhurdur, töre cinayetleri meşhurdur, masumdu, değildi dinlemezler aşiretler... bu bir kültürdür orada... namus meselenizmi bu, nedir? doymadınızmı hala? daha kaç can alacaksınız, kaç ocağı söndüreceksiniz, kaç masum insanımızı çoluk çocuk demeden katledeceksiniz? sonra avrupa kapılarında adalet arayacaksınız... başbakanın, bakanların kınamaktan başka söyleyecek sözleri yokmu? dtp'de kınıyor, kınarlarken kına yakmadıklarını hiç sanmıyorum... Alıntı
Φ sedelina Gönderi tarihi: 22 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 22 Mayıs , 2007 dinledım ama yüzümü çeviirip bakamadım,artık dayanamıyorum Alıntı
Φ restpektif Gönderi tarihi: 23 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 23 Mayıs , 2007 Terorun mantigi yoktur. Ahlaki kriterleri yoktur. Masum insanlara kiyan, onlarin kani uzerinden taleplerde bulunan mekanizmalar da, bunlara destek olan, gonul veren akil ve vicdan yoksunlari da kahrolsun. Buyukanit'in buna benzer saldirilarin devam edebilecegini aciklamasi dehset verici ve maalesef dogru olabilir. PKK'nin bizzat sirtini dayadiklari eliyle tasfiye surecinin baslamasi arefesinde bu tur vahsi olaylar surecek gibi. Turkiye cok onemli bir surecten geciyor. Nereye dogru goturuldugumuzle ilgili cok fazla bilgi yok, sadece birbirini tutmayan tahminler var. Son bir yildir ortaya konan senaryolari iyi okumak gerekiyor. Nitelikli bir sagduyuya ihtiyacimiz var. Bunun da yolu, farkliliklarimizi bir tarafa birakarak, kan dokuculere karsi onurlu bir durustan geciyor. ABD'nin PKK'ya onerdigi rol Kuzey Irak icinde siyaset yapmalari. Ocalan'in aciklamasinda bu rolu siddetle red vardi. Kendilerine karsi tezgahlanan oyunlara karsi dik duracaklarini soylemisti. Bugun bu durusun niteligini gorduk: Onursuzca, ahlaksizca... Daha da genis bakmak, dunya olceginde gormek gerekiyor yasanilanlari. Tarihin hicbir doneminde insan hayati bu denli ucuz olmamisti. Cepecevre kusatildigimiz zulum duvarlarini cigliklarimiz parcalayacak. Parcalamali... Kimin kime, neye hizmet ettiginin kuskulu oldugu boylesi bir tarih kesidi yok insanoglunun. O yuzden uyanik olalim diyorum... "Neden oldurulduler?" diyecek aileler kayiplari icin. Neden?.. Suclari neydi? Akitilan her masum kanin acisini yureklerimizde duyuyoruz. Baslari sagolsun.. Alıntı
Φ MINEU Gönderi tarihi: 23 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 23 Mayıs , 2007 LANET OLSUN!!! VAHŞETTEN BAŞKA BİŞEY DEĞİL BU... BUNU YAPANLARIN ***** ******* VERSİN... DAHA NE KADAR İZLENECEK BU GÖRÜNTÜLER. NE ZAMAN DUR DENİLECEK Dün akşam eve gittim ve haberleri izlerken duydum bu vahşeti, daha yeni yürüyerek geçmiştim oradan ne istedinis oradaki fukaralardan, garibanlardan hepsi ekmek parası peşinde olan insanlar, kimisi işinden çıkmış evine gitmek için otobüs bekliyordu, kimisi simitçi, kimisi seyyar satıcı, kimisi evine bişeyler almak için alışveriş yapıyordu, kimisinin de tesadüf eseri yolu oraya düşmüştü içim acıyor bunları yazarken dahi içimde ki üzüntüye, nefrete hakim olamıyorum... iki duyguyu aynı anda yaşıyoruz... bunları yapan bir insan olamaz, bunu bir hayvan bile yapmaz HEPİMİZİN BAŞI SAĞOLSUN, ÖLENLERE ALLAH'TAN RAHMET, YARALILARA ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM... Alıntı
Φ suheda Gönderi tarihi: 23 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 23 Mayıs , 2007 Ülkede ki en ciddi tehlikenin terör olduğunun bir kez daha ıspatıdır bu vahşice,haince yapılan saldırı. Terörü bir kez daha lanetle,nefretle kınıyor ve biran önce hesabının sorulmasını ümid ediyorum. Alıntı
Φ suheda Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2007 İşte o ****** 28 yaşında Sivas Zara doğumlu İstanbulâda yaşıyordu TİKB üyesi çıktı Ankara Valiliğiânin Ulusâta meydana gelen patlamanın faili olarak açıkladığı Güven Akkuşâun yaklaşık 9 yıldır ailesiyle görüşmemesi ve bu süre içinde ilişkileri hakkında hiçbir somut bilginin olmaması dikkat çekti. 9 yıldır aileden ayrı Güven Akkuş 1979 yılında Sivas Zaraâda doğdu. Ailesi aynı yıl İstanbulâa taşındı. Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesiândeki Tahsin Banguoğlu İlköğretim Okuluânda eğitim gördü. Daha sonra Fatih Arpaemini Mahallesiândeki Vatan Lisesiâne kaydoldu. Bir süre sonra okulu terk etti. Akkuşâun, okula kayıt sırasında adres olarak aynı ilçede bulunan ve lise yakınında olan Arpaemini Mahallesi Bican Bağcıoğlu Yokuşu Numara 9âu gösterdiği ancak bu adreste yıllar önce terk edilmiş yıkık bir yapı bulunduğu tespit edildi. Asker kaçağı olan Akkuş İstanbulâda ağabeyiyle birlikte yaşıyordu bir kardeşinin de yıllar önce intihar ettiği öğrenildi. Hollandaâda kaldı Akkuşâun 1996 yılında âTİKB örgütünün propagandasını yapmakâ suçundan tutuklandığı ve tahliyesinin ardından âHollandaâya gidiyorumâ diyerek ortadan kaybolduğu, sonradan PKKâya katıldığı öğrenildi. Son telefon Mardinâe Akkuşâun patlamadan hemen önce Diyarbakır ve Mardinâle telefon görüşmeleri yaptığı tespit edildi. Mardinâde konuştuğu kişi gözaltına alındı. Diyarbakırâdaki kişi ise halen aranıyor. Kullandığı cep telefonunun kendine ait olmadığı bildirildi. Ağabeyi sorgulandı Güven Akkuşâun dayısı ve ağabeyinin, poliste ifadesine başvuruldu. Çalışmalar sonucu Akkuşâun Kartalâda oturduğu belirlenen ve ismi açıklanmayan ağabeyi, polislerce ifadesine başvurulmak üzere şubeye getirildi. Anne ve babası hayatta olmadığı belirtilen Güven Akkuşâun ağabeyi, şubedeki ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Çatıdaki parmağı saldırganı ele verdi Ankaraâda kendisi dışında 6 kişinin ölümüne ve 121 kişinin yaralanmasına neden olan canlı bomba, DNA testi ve parmak izi sayesinde tespit edildi. Olay yerinden toplanan bütün insan bedeni parçaları, Emniyet tarafından toplandı. Yapılan incelemede sahipsiz olarak iki bacak, bir burun, bir kafatası ve iki tane parmak tespit edildi. Parmaklardan birinin bir çatıda bulunduğu öğrenildi. Kriminoloji laboratuvarında gerçekleştirilen DNA testleri sonucunda diğer parçalarla birlikte parmakların da aynı bedene ait olduğu saptandı. Bunun üzerine parmak izi incelemesine geçildi ve sabıkalı olduğu için, bedenin polisin elinde parmak izi bulunan Güven Akkuşâa ait olduğu anlaşıldı. âKadıköyâdeki 1 Mayıs linciâ sanıklarından Güven Akkuş, 3 kişinin öldüğü, 33 güvenlik görevlisinin yaralandığı, işyerlerinin yağmalandığı 1996 yılındaki 1 Mayıs olaylarına ilişkin davanın sanıkları arasındaydı. Kadıköyâdeki 1 Mayıs mitinginde çıkan olaylara ilişkin 63 sanıkla birlikte yargılanan Güven Akkuş, MHP Kadıköy İlçe binasına molotof kokteyli attığı, polise mukavemet ettiği iddiasıyla tutuklandı. Yaklaşık 2 yıl cezaevinde tutuklu kaldıktan sonra 23 Ocak 1998âde tahliye edildi. Yasadışı Türkiye İhtilalci Komünistler Birliği (TİKB) üyeliğinden halen yargılanıyor. 1996âda polisteki ifadesinde ne demişti? Nilüfer adlı kadın beni TİKBâli yaptı Alınteri Gazetesi okuruyum. İkitelli Hacı Bektaşı Veli Kültür Vakfından tanıdığım Nilüfer adındaki bir kadının telkinleri altında kaldım. Nilüfer TİKBânin propagandasını yaptı. Nilüferin getirdiği bildirilerin dağıtımını ve gazetelerin satışını yaptım. Nilüfer, 1996 yılının şubat ayında Esenlerde âSivasta insanların köylerinden çıkarılmasıâ konulu bir basın açıklaması yapacağını söyleyerek benim de gelmemi istedi. Gittiğimde asıl adının Aysel Sarıca olduğunu öğrendim. TİKBânin yayın organı Alınteriâni dağıttım Okuru olduğum ve dağıtımını yaptığım Alınteri TİKBânin legal yayın organıdır. Bildirilerini dağıttığım Emeğin Kurtuluşu kurultayı TİKBânin işçileri örgütlemek için yapmayı düşündüğü legal bir kurultaydı. AFMK (Anti Faşist Mücadele Komitesi) biriminin amacı faşist kimseleri cezalandırma, işyerlerini bombalama ve molotoflamaydı. Bu oluşumda yeraldım ancak eyleme katılmadım. Alıntı Vatan Gazetesi.. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2007 Ulus’taki Anafartalar Pasajı’na yapılan saldırı, Amerika’nın Tandoğan, Çağlayan ve Gündoğdu’ya cevabıdır. Ne AB ne ABD, Tam bağımsız Türkiye” haykırışına bir cevaptır. Halkı ile bütünleşen Türk Ordusuna da bir cevaptır. 12 Nisan 2007 tarihinde Genel Kurmay Başkanının açıklamalarına karşı bir cevaptır. Aradaki taşeron kim olursa olsun bombaların asıl sahibi Amerika’dır. Bu o kadar öyledir ki İzmir mitinginden bir gün önce İzmir’de patlayan ve bir kişinin ölümüne neden olan bombayla bu bomba aynı bombadır. Amerikan Büyükelçiliği hemen bir ‘terörü tel’in’ bildirisi yayınlamıştır. Nedense Rusya hemen telin etmiyor da Amerika ediyor. Suçluların telaşı mı desek? Bombalar Irak’ın kuzeyine yapılacak bir harekatın durdurulmasına yönelik “göz dağı” operasyonudur. Türk halkını ve Türk Devletini sindirmeye yönelik bir operasyondur. Amerika ile işbirliğini savunan Bizans Medyası bu bombalamaları Türk-Kürt çatışmasının aracı olarak kullanacaklardı r. Zaten Amerika’nın istediği de budur. Bu tuzağa düşmemeliyiz. Saldırının arkasındaki gücü doğru tayin etmeliyiz. Bizi iç savaşa sürüklemek isteyen Amerika’nın ekmeğine yağ sürmemeliyiz. Barzani veya onun silahlı organı PKK burada basit bir araçtır. Arkasındaki emperyalist odakları görmeliyiz. Büyük Ortadoğu Projesini görmeliyiz. BOP’un laf olsun diye tasarlandığını sananlar “gaflet, dalalet ve hatta hıyanet” içindedirler. “Kalleş Bomba” manşetleri atarak halkımıza gerçeği gösteremeyiz. Bomba kalleş olmaz, kardeşliğe bomba attıranlar kalleş olur. Çözüm; Bugün Türkiye bir yol ayırımına gelmiştir. Ya Türkiye’yi bölenler yönetmeye devam edecek ya da Türkiye’yi birleştirenler iktidar olacaktır. AB kapısında Türkiye bölünmektedir. Seçimlere derinleşen kriz ortamında giriyoruz. Arkada kalan dönemin siyasal partilerinin yapabilecekleri bir şey yoktur. Krizi göğüsleyebilecek ideolojik donanıma sahip, güçlü devletten yana, ‘ne AB ne ABD tam bağımsız Türkiye’ diyen milli bir iktidara acilen ihtiyaç vardır. Mustafa Kemal’de birleşelim. Alıntı
Φ restpektif Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2007 Krizi göğüsleyebilecek ideolojik donanıma sahip, güçlü devletten yana, ‘ne AB ne ABD tam bağımsız Türkiye’ diyen milli bir iktidara acilen ihtiyaç vardır. Mustafa Kemal’de birleşelim. [/b] Basta CHP olmak uzere iktidar olmaya aday partilerin secim programlarina bakmanizi oneririm. Baykal'in secim oncesi agiz degistirdigini de goreceksiniz. "AB ile iliskiler kaldigi yerden devam edecek." Dis politikada vaad edilen bolumlere de bakin. ABD ile iliskilerde de degisen bir sey olmayacak. Benim bu surec icerisinde durmadan haddimi asip farkli amaclara dikkat cekisimin nedeni budur. Turkiye'de hicbir siyasi parti ABD ve AB'yi dislamayacaktir. Ne AB ne ABD demiyecektir. Birakiniz o cizgiye gelmeyi, boyle bir seyi vaad bile edemezler. Selam ile.. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2007 Hafıza... Rengi, kirli beyaz, mat... Ama hafif yağlı. Macun gibi. Rulosundan bozup, şekil verebiliyorsun, iri taneler halinde ufalamak mümkün. Kokusuz. Sinsi yani... 3 bin derece ısı veriyor. Basıncı, dehşet. Bozulmuyor. Al, 15 yıl sakla. Nedir bu? A4. Ankara'da patlayan... Portekiz malı. Irak'tan ithal. Küçücük. El kadar. Komple plastik. Minicik iğnesi dışında metali yok... Bu yüzden dedektörle bile yakalayamıyorsun. Bu nedir? Mayın. İtalyan. Hatırlayalım... Kasım 1998. Hürriyet gazetesi. Öcalan'a villa tahsis edildiği dönemde İtalya'nın Başbakanı olan D'Alema, ne demiş? "PKK'ya mayın sattık." Biraz daha hatırlayalım... Haziran 1999. İmralı duruşması. Öcalan anlattı. Anadolu Ajansı tüm dünyaya servis yaptı. Gazeteler de yazdı. "Yunanistan, bomba dahil, eğitim verdi, ağır silahlar sağladı. Güney Kıbrıs Rum Kesimi, geçişler ve pasaportlar için yardım etti. Buradan aktarılan paralar, kiliseler aracılığıyla verildi. Paramız Avrupa'da. Çeşitli bankalara yatırılıyor. Ağırlık İsviçre'de... Arşivimiz dağınık, daha çok Avrupa'da... Kazakistan ve Azerbaycan'daki temsilciliklerimiz çok güçlü. Moskova'daki temsilciliğimiz, bunlara para desteğinde bulunuyor. Bayan Mitterand'ın ilişkileri var, doğru. Yugoslavya'da eğitim yaptırdık. İran'da hastanemiz var. Asala ile ilişkimiz oldu. İngiltere, Kürt üzerinde derin bir politikanın sahibi; 150 yıldır... Lord Avebury ile görüştüm. İtalya'da da bir lordla görüştüm. Almanya'da çok sayıda örgüt mensubu var. Alman Senatör Lummer ile Şam'da görüştüm. Almanya'da eylem yapmamamız için benden yardım istedi. Siyasi eğitim merkezi Hollanda... Evler tuttuk, Hollanda makamları ses çıkarmaz. Belçika'da güçlü temsilciliklerimiz var." Ki, o zamanlar... Henüz komşumuz olmamıştı ABD. Unutursan bunları... Bak, Ankara'nın göbeğine... Böyle hatırlatırlar. Ve, ısrarla ısrarla ısrarla ısrarla, diyor ki Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt: "Terör örgütünün arkasındaki kurumlara bakmamız lazım... Kim besliyor bunları? Bunlara bakmamız lazım... Başka bir şey söylemeyeceğim." Daha ne desin? "Yaşasın AB... Bizi demokratikleştirecekler" diye havayi fişek patlatanlara soruyorum... Daha ne desin? Yılmaz Özdil Alıntı
Φ *NATALIA* Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2007 Bir diğer bombanın da Kızılay'da patlatılacagına dair söylentiler dolaşıyor.Bu yüzden Kızılay metro girişlerinde taramalar falan yapılıyor ama diğer girişlerde kontrol yok çok rahatça Kızılay'a geçmeleri mümkün.. Bizim de yolumuz genellikle metro oldugu için şimdiden hakkınızı helal edin. Alıntı
Φ MINEU Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2007 Basta CHP olmak uzere iktidar olmaya aday partilerin secim programlarina bakmanizi oneririm. Baykal'in secim oncesi agiz degistirdigini de goreceksiniz. "AB ile iliskiler kaldigi yerden devam edecek." Dis politikada vaad edilen bolumlere de bakin. ABD ile iliskilerde de degisen bir sey olmayacak. Benim bu surec icerisinde durmadan haddimi asip farkli amaclara dikkat cekisimin nedeni budur. Turkiye'de hicbir siyasi parti ABD ve AB'yi dislamayacaktir. Ne AB ne ABD demiyecektir. Birakiniz o cizgiye gelmeyi, boyle bir seyi vaad bile edemezler. Selam ile.. Patlamada hayatını kaybeden Ferhat Kanat'ın cenazesinde Gökçek ve hükümete tepki BELEDİYE VE HÜKÜMETE TEPKİ Cenaze namazına katılanlardan bazıları, hükümet yetkililerinin cenaze namazına katılmamasına tepki göstererek, "Çocuklarımız hain terör saldırısında öldü. Ferhat daha 23 yaşındaydı. Devlet yetkilileri böyle bir günde bizi yalnız bırakmamalıydı. Onları burda görseydik acımız biraz olsun hafiflerdi'' dedi. Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne tepki gösteren Kanat'ın bazı yakınları ise "Belediye başkanı patlamada zarar gören esnafa yardım edeceğini açıklıyor, ancak cenazemizin defini için Karşıyaka Mezarlığı'na bedel ödedik. Bu çocuğun ülke için hiç mi değeri yoktu?'' diye konuştu. Namazın ardından Ferhat Kanat'ın cenazesi omuzlarda cenaze arabasına taşınırken, tekbir getiren vatandaşlar, 'Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez' sloganı attı. Bir diğer bombanın da Kızılay'da patlatılacagına dair söylentiler dolaşıyor.Bu yüzden Kızılay metro girişlerinde taramalar falan yapılıyor ama diğer girişlerde kontrol yok çok rahatça Kızılay'a geçmeleri mümkün.. Bizim de yolumuz genellikle metro oldugu için şimdiden hakkınızı helal edin. toprağım aslında hepimiz tehlike altında yaşıyoruz, başımıza ne zaman neyin geleceği hiç belli değil, baksana herşey an meselesi patlamada vefat edenlerden biri mağazada çalışan bir akranımız, yaşıtımız; anafartalarda ki terziye müşterinin pantolonunu almaya gidiyor ve hain saldırıda can veriyor o anda orada bende olabilirdim, belki sende olabilirdin Allah'a emanet yaşıyoruz, sende hakkını helal et... Alıntı
Φ BlackCADY Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2007 Öncelikle bütün Ankara'lı vatandaşlarımızın ve sonra tüm Türkiye'nin başı sağolsun ve hepimize geçmiş olsun. Çok üzücü ve hiçbirimiz endişelerimizde haksız değiliz, dilerim bu son olur. Terörün her çeşidi lanetlenmelidir. Kimden nasıl gelirse gelsin. Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2007 Hükümet’e verilen son rapor: 30 bombalı facia engellendi 29 Mayıs 2007 FATİH ÇEKİRGE YAZIYOR Sevgili okurlar; Ankara’dan az önce döndüm… Perde arkasında o kadar çok şey var ki… Az önce Deniz Baykal’ın Demirel’e yaptığı çağrıyı yazdım. Şimdi bir başka önemli olayı aktarıyorum. Soru şu: -Ulus’taki bombalı saldırıdan sonra neler oldu? İlk cevap: -Devlet artan şiddete karşı mücadele sertliğini ciddi düzeyde artıracak.. Bu sözün anlamına gelince; Önümüzdeki günlerde çok sert operasyonlar göreceğiz. Hem de şehirlerde… Ve bu noktada Hükümet’e sunulan bir bilgi var. O da şu: -Türkiye’nin büyük merkezlerinde şu ana kadar tam 30 bombalama olayı önceden belirlenip engellenmiştir… Bir başka deyişle 30 civarında facia önlenmiş. İstihbarat birimlerinin verdiği bilgilerle operasyonlar yapılmış. Bu noktada Hükümet’e verilen önemli bilgi notunu ise şöyle özetleyebilirim: “PKK şiddeti tırmandırma kararını almış durumda. Bu konuda Kuzey Irak’taki terör unsurları sessizce Türkiye’ye sızmaya çalışmaktadır. Büyükşehirlerde bombalı saldırı imkanları aranmaktadır,. Şu ana kadar 30 civarında bombalı saldırı engellenmiştir.” Evet sevgili okurlar, daha fazla bilgi aktaramıyorum. Çünkü gizlilik ihlaline neden olabilir. Soruşturmaları zarara uğratabilir. Ama şu kadarını söylemeliyim ki, alçakça bir savaşın içindeyiz… Çok dikkatli olalım… Evet bu konuyla ilgili aktaracaklarım bu kadar… Alıntı
Φ BlackCADY Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2007 Türkiye'nin demokrasisinin gelişmemesi için özellikle son günlerde büyük oyunlar dönüyor. Cumhuriyetimizin demokrasi ile gelişmesini istemeyen dünyanın emperyalist güçleri bölgede güçlü bir Türkiye Cumhuriyeti görmek istemiyor. Türkiye ne zaman demokrasi anlamında yeni bir adım atsa bu karanlık güçler ortaya çıkıyor. Dilerim bir daha fırsat bulamazlar. Sokaklarda dolaşmak ve kalabalık ortamlara girmek tehlikeli hale geldi. Terör artık büyük şehirlerde. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.