Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

yabancılara toprak satışı

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

nedir bu yabancılara toprak satışı .Araştırıyorum anlamaya çalışıyorum ama nafile lütfen biri bana bunun neden yapıldığını niçin ihtiyaç dudyulduğunu anlatabilirmi....

Gönderi tarihi:

nedir bu yabancılara toprak satışı .Araştırıyorum anlamaya çalışıyorum ama nafile lütfen biri bana bunun neden yapıldığını niçin ihtiyaç dudyulduğunu anlatabilirmi....

Gönderi tarihi:

bu bir ihtiyaç değil bu bir taktik. yabancılara satılan topraklardan Türkiye'nin karı yok, aksine risk alıyor ve zarar ediyor. yabancı sermaye adı altında ülkemize sokulan para ülkemizi bir süreliğine oyalayacak ama ardından büyük bir kriz yaşatacak ekonomik kriz projesidir.

yabancılara toprak satmaktan bir karımız yok, bunun tek bir açıklaması var onunda adı ihanet.

Gönderi tarihi:
bu bir ihtiyaç değil bu bir taktik. yabancılara satılan topraklardan Türkiye'nin karı yok, aksine risk alıyor ve zarar ediyor. yabancı sermaye adı altında ülkemize sokulan para ülkemizi bir süreliğine oyalayacak ama ardından büyük bir kriz yaşatacak ekonomik kriz projesidir.

yabancılara toprak satmaktan bir karımız yok, bunun tek bir açıklaması var onunda adı ihanet.

Ekonomik verilerinizi paylaşabilir misiniz???

:zorro:

Gönderi tarihi:

ihanet...peki biz bu seçimde kime neden oy vericez.çünkü bildiğim kadarıyla bütün siyasi partiler bunu yaptı.......

Gönderi tarihi:

yabancıya toprak satışının kriteri ve sınırı yasalarda belirlenmiştir, akp hükümeti yasal sınırları aştığı gibi üstelik Türk vatandaşlığına geçiş yaban pek çok yabancı asıllıya gizli satışlar yapmıştır.

alio, verileri netten bulman çok kolay. ancak bu konusa hassas olmanız lazım yoksa adamlar satar biz bakarız.

Gönderi tarihi:
yabancıya toprak satışının kriteri ve sınırı yasalarda belirlenmiştir, akp hükümeti yasal sınırları aştığı gibi üstelik Türk vatandaşlığına geçiş yaban pek çok yabancı asıllıya gizli satışlar yapmıştır.

alio, verileri netten bulman çok kolay. ancak bu konusa hassas olmanız lazım yoksa adamlar satar biz bakarız.

İddia sahibi sizsiniz efendim;buyrun yazın kar mı zarar mı;gidenlerin somut düşmanlık özelliği mi???Aman kaynaklı olsun...

Gönderi tarihi:

Bir yönetici ülkesinin topraklarini satisa cikariyor ve bundan gururlaniyorsa,onun yapisinda bozukluk vardir.

Eger bir yönetici ülkesinin topraklarini satarak borclarini ödemek istiyorsa o sattigi ülkenin bir cakil tasina bile deger vermeyen birisi demektir.

Eger bir yönetici ülkesini yabanci sermaye gelsin diye satisa cikariyor ve satiyorsa o adam tehlikelidir,o adam yarin imkan buldugunda aynen Vahdettin gibi ülkesini emperyalistlere teslim eder ve sonrada kurtarmaya calisanlar hakkinda idam fermani cikarttirir.

Ülke satmanin ekonomisi ekonomik verisi diye mantik disi bir iddia olamaz.Bir insan ancak kendine babasina ait olan yerleri satabilir 70 milyonun sahibi oldugu ülkeyi satamaz.Satarsa,yarin bir molla ibrahim gelir ve bunun hesabini katmer katmer sorar.Sadece satan degil satmasina göz yumanlar satmasini alkislayanlar satmasini destekleyenlerin hepsi bu hesabi vermek zorundadirlar.

Gönderi tarihi:
İddia sahibi sizsiniz efendim;buyrun yazın kar mı zarar mı;gidenlerin somut düşmanlık özelliği mi???Aman kaynaklı olsun...

Kimden izin aldida benim topraklarimi satisa cikardi,ne demek yani somut düsmanlik özelligimi?hangi kaynaklari ariyorsunuz,kaynak ariyorsaniz önce AKP nin para kaynagini arastirin sonrada toprak satislari ile ilgili kaynaklara sira gelir.

Gönderi tarihi:
Kimden izin aldida benim topraklarimi satisa cikardi,ne demek yani somut düsmanlik özelligimi?hangi kaynaklari ariyorsunuz,kaynak ariyorsaniz önce AKP nin para kaynagini arastirin sonrada toprak satislari ile ilgili kaynaklara sira gelir.

Siz sahipseniz saydığım bilgilere;buyrun istekliyim öğrenme konusunda...

Gönderi tarihi:
Siz sahipseniz saydığım bilgilere;buyrun istekliyim öğrenme konusunda...

Evet ben isimleri ile hepsini verebilirim,yalniz siz ne hikmetse herseyi biliyor fakat gercekleri bilemiyorsunuzmbu nasil bir tezattir anlayamadim.Türkiyede bunlari herkes biliyor sadece AKP sempatizanlari bilemiyor,ya inanin ki komikliginde bir siniri vardir.Biraz objektif olmayi deneyin,hep kendinize göre degerlendirmeyin birde tarafsiz bir gözle bakmayi deneyin.

saygilarla

Gönderi tarihi:
Evet ben isimleri ile hepsini verebilirim,yalniz siz ne hikmetse herseyi biliyor fakat gercekleri bilemiyorsunuzmbu nasil bir tezattir anlayamadim.Türkiyede bunlari herkes biliyor sadece AKP sempatizanlari bilemiyor,ya inanin ki komikliginde bir siniri vardir.Biraz objektif olmayi deneyin,hep kendinize göre degerlendirmeyin birde tarafsiz bir gözle bakmayi deneyin.

saygilarla

Hala sabırla bilgi bekliyorum sizden...

Ve benim AKP'ye sempatime dair bir kanıtınız var mı;buraya rahatça ekleyebileceğiniz bir cümlem falan var mı???

Gönderi tarihi:

Yani şimdi düşünelim, bir eviniz var ve ekonomik sıkıntı içindesiniz, kendinize gelir getirecek kaynaklar yaratmıyor, sanayinizi güçlendirmiyor, ticaret beceremiyorsunuz (ithalat/ihracat) ama size para lazım ne yapıyorsunuz parsel parsel evinizi satmaya başlıyorsunuz. Para geliyor, güzel tatlı paralar, ellerinizi ovuşturuyorsunuz, oh pek keyiflisiniz, ancak parayı herhangi bir yatırıma dönüştürmüyor ahbablarla bir güzel götürüyorsunuz (yandaşlar) tabi şimdi size yeniden para lazım, sat biraz daha aman ha sat kurtul devlet malı deniz..........

Bu hikayenin sonunda ne olacağını ilkokul ikinci sınıf çocuğuna problem olarak sorsan anında cevabı yapıştırır.

Bir ülke toprak sattığı için kar ettiğini sanıyorsa vah gelmiştir o ülkenin başına...

Politika, sen anladın onu, deveye hendek atlatmayalım... :rolleyes::)

Gönderi tarihi:
Yani şimdi düşünelim, bir eviniz var ve ekonomik sıkıntı içindesiniz, kendinize gelir getirecek kaynaklar yaratmıyor, sanayinizi güçlendirmiyor, ticaret beceremiyorsunuz (ithalat/ihracat) ama size para lazım ne yapıyorsunuz parsel parsel evinizi satmaya başlıyorsunuz. Para geliyor, güzel tatlı paralar, ellerinizi ovuşturuyorsunuz, oh pek keyiflisiniz, ancak parayı herhangi bir yatırıma dönüştürmüyor ahbablarla bir güzel götürüyorsunuz (yandaşlar) tabi şimdi size yeniden para lazım, sat biraz daha aman ha sat kurtul devlet malı deniz..........

Bu hikayenin sonunda ne olacağını ilkokul ikinci sınıf çocuğuna problem olarak sorsan anında cevabı yapıştırır.

Bir ülke toprak sattığı için kar ettiğini sanıyorsa vah gelmiştir o ülkenin başına...

Biz anliyoruzda Sayin Sardunyam,bazilari hala anlamamakta direnip birde kaynak bekliyorlar sanki kaynak olursa dogruymus be diyecek!

saygilarla :D

Gönderi tarihi:

Bu ev nerede???

Ev ile devlet bir mi sizce???

Piyasa ekonomisi ve küreselleşmeye göre nasıl uyarlayacaksanız bu evi;yoksa sonunda yarışa dayanamayıp evi mi yakacaklar;sonları kendi halinde çadır mı olacak???

Biz anliyoruzda Sayin Sardunyam,bazilari hala anlamamakta direnip birde kaynak bekliyorlar sanki kaynak olursa dogruymus be diyecek!

Bir kaynaklı bilgi olsun da ortada;sonra konuşulur siz merak etmeyin...

Gönderi tarihi:

Bu ev Marsta. :grin:

Evet ev ile ülke kıyasta olay aynı.

küreselleşmede toprak satışının ne gibi bir fonksiyonu var?

dünyada büyük şirketler ve holdingler birleşiyor ve çeşitli ülkelerde çok ortaklı çok uluslu şirketler kuruluyor işte küresel sermaye budur, toprak ve kamu mallarını yabancılaştırmak o ülkenin ekonomisine çok büyük getiri sağlamaz, hele hele bunu yatırım amaçlı değil tamamen günü kurtarma amaçlı sıcak para için yapıyorsan bir noktada sıkışacağını ve geri dönülmez bir hata yaptığını anlarsın anlarsında o sonra ne olur?

hiç bir ülkede Türkiye'deki kadar büyük ölçülerde toprak satışı yapılmaz, üstelik bu bahsedilenler bilinen yani kayıtlı olanlar, birde Urfa'da, Güneydoğuda son yıllarda Türk vatandaşlığına geçmiş yada özellikle o bölgeye gelip doğum yapmış Yahudi asıllı kadınların ve onların Türk vatandaşı olan çocuklarının aldıkları topraklar yabancıya satılmış olarak gözükmüyor...

Gönderi tarihi:
Güneydoğuda son yıllarda Türk vatandaşlığına geçmiş yada özellikle o bölgeye gelip doğum yapmış Yahudi asıllı kadınların ve onların Türk vatandaşı olan çocuklarının aldıkları topraklar yabancıya satılmış olarak gözükmüyor...

Böyle bir eğilim varsa ben de hoş karşılamıyorum ama sanırım daha çok ihale ile satışlardan bahsediyordunuz;yanlış mıyım???

dünyada büyük şirketler ve holdingler birleşiyor ve çeşitli ülkelerde çok ortaklı çok uluslu şirketler kuruluyor işte küresel sermaye budur, toprak ve kamu mallarını yabancılaştırmak o ülkenin ekonomisine çok büyük getiri sağlamaz, hele hele bunu yatırım amaçlı değil tamamen günü kurtarma amaçlı sıcak para için yapıyorsan bir noktada sıkışacağını ve geri dönülmez bir hata yaptığını anlarsın anlarsında o sonra ne olur?

Küreselleşme bu kadar basit değil;içinde hız,bilgi birikimi ve ölümüne rekabet barındırıyor;tabi başka şeylerde sıralanır...

Şimdi gelelim kamu mallarını yabancılaştırmaya:Burada amaç özelleştirmedir;çünkü yukarda saydıklarımı devletin yapabilmesi artık zor bir hal almışıtır;bu fazlaca yüklemeye neden olur ve zaten gerekli verim alınamaz...

Sıcak para mı yatırım mı???

İşte burada veriler olmadan konuşamazsınız:İstihdam;kar-zarar;bunların özellikle geçmiş yıllarla karşılaştırılması;çalışmanın verimi......

Benim bilmediğim bir çok terim;nerede bunlar???

Buraya taşıyın biz de öğrenelim...

Gönderi tarihi:

Arkadasim kaynak ariyorsan ,,kaynagi bol,,en son kaynak belediyenin ,,degerinden 125.kat degerinden fazla almis arsayi örnek verebiliriz,.,

bunlari gecelim,.,eger gercekten,,ülkemizde olup biten senin topraginda,.,!!! bu senin topragin,,,UNUTMA olayi kavramak daha kolaydir,,.

cünkü altindaki.,,sandalyeyi cekiyorlar.,.,herhalde hissetmemen olmaz,.,Bak arkadaslar ne kadar duyarliki.,.,!!!

konuya ilgi duyup seni uyarmaya calisiyorlar,.,.ama gördügüm kadariyla dedigim dedik ,,.birazda komik bir olaymis gibi,.,yaklasim sergiliyorsun.,.,olmazki öyle,,.,.

Avrupada yabancilarda ,.,Mal mülk alir ama onunda bir siniri,..,bir onuru vardir,.,!!!

burda ikamet ediyor,.sürekli yasadiginiza dair vede bu bir isyeri veya bir yasayacagin ev olabilir,.,.

bunun ötesinde.,.,sana bir tas bile armagan etmezler.,.,

Bizim ülkemizde uygulanan ,,,!!! sistem Bu ülkenin mali deniz yemeyen domuz hikayesi oluyor.,.!!!

Neden.,.,Bir düsün satilanlar arsada degil.,. ARAZI,LER ,.,bu bir

ikincisi .,.alan müsteri misafir,.,.

Ücüncüsü,.,,Bu alimlar istisna degil.,.,resmen parseleniyor,.,vede parsellendi,.,gecmis olsun

sanada,.,banada ,.,BÜTÜN TÜRKIYE HALKINA,.,.,.,.tamammi.,.,

degil tabi.,.,daha anliyamadin zannediyorum,.,.

bak arkadasim ,,bu son bes senede .,.,yabancilarin aldigi yerlerin degeri,.,aldigi fiyati

surdan kavraya bilirsin,.,.örnegin gecensene satilan dairenin fiyati ,.,.onlirayken.,..bugün yüzlira

evet arsayida git bir emlakciya.,.,sor ikisene önceki fiyatla bu seneye,.,.aradaki farki,.,!!!

GÖRE EN AZ,.,.,50.KAT,.,istesem on kat derdim,.,.ama ne yazikki öyle gecmis olsun,.,

bak ülkemize ne güzel .,.,yatirimlar giriyor günü,.,kurtarma.,.

Halkin malini satarak günü kurtarma,.,.karsiligimi ,.,ne yatirimi hadi canim,.,.

bu fiyat artisida ,,bütün topraklar icin gecerlidir.,..,onlar bunu biliyordu,,!!!

bunlari anlamakta zorluk olursa yabanci mütahit yatirimlarini gecicem

Akdeniz bölgesine nasil yazlik siteler yaptiklarini,.,

Müsterileri,.türk degil tercihleride ingilizler,.,.

hadi gücün yeterse ,.,bir parca toprakta sen alirsin. ,.,Hadi gecmis olsun

:shuriken: yamyam frankfurt

Gönderi tarihi:

bır ornekle acıklayayım.sehıt cenazelerınde kımı aıleler artık vatan sag olsun demıyor.bu ne kadr acı bısey.akp hukumetı sayesınde oldu butun bunlar.ıcerde dısarda her alanda sattılar vatanı.ortada vatan dıye bısey bırakmadılarkı aıllerde vatan sag olsun desın.ve aılelerın bu sozlerını ben sadece akp hukumetının ıktıdarında duydum

Gönderi tarihi:

Nutuk'ta da adı geçen Celalettin Arif Bey 1920'de Ereğli'de sahip olduğu kömür madeni işletme imtiyazını İtalyanlara satıyor; Atatürk'ün yönettiği oturumda Meclis bu imtiyaz satışını normal ticari muamele sayarak onaylıyor!

Amerikan Chester Şirketi'ne imtiyaz veriyor! Buna göre Chester şirketi, Musul istikametinde yapacağı demiryolunun etrafında 40 km genişliğindeki bir şeritte, petrol dahil her türlü yeraltı zenginliklerini arama ve işletme imtiyazına sahip oluyor.

1924 yılında yabancıların Türkiye'de belediye sınırları içinde emlak satın almalarını sınırlayan yasal engelleri kaldırıyor!..

Yabancı sermaye

1930'larda montaj sanayii kurması için Ford'la anlaşma imzalanıyor. Yabancılarla ortak şirketler kuruluyor, bu şirketlere Atatürk'ün yakın arkadaşları ve onun atadığı 30 kadar milletvekili ortak oluyor.

Yabancı sermayenin, özellikle Amerikan sermayesinin katılımıyla Merkez Bankası kurulmasına karar veriliyor!

Atatürk'ün Dışişleri Bakanı Tevfik Rüştü Bey, Amerika'nın "mali yardım için Türkiye'nin endişesiz başvurabileceği bir ülke" olduğunu söylüyor. Amerikan Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Klein Ankara'ya geliyor, Atatürk ona "tercihen Amerikan sermayesini arzu ettiğini" söylüyor.

1930 krizi atlatıldıktan sonra yeniden yabancı sermaye girişi başlıyor, 1934-1938 arasında 32 yabancı şirket daha Türkiye'ye geliyor.

1926-1933 döneminde yabancı sermaye Türkiye'de 39 milyon lira yatırım yapıyor, dışarıya yaptığı transfer ise 70 milyona yaklaşıyor!

Almanya ile dış ticaretimizde "tarihte görülmedik" bir bağımlılık oluşuyor, bunu dengelemek için Atatürk İngiltere ile o zamana kadarki en büyük dış borç anlaşmasını imzalıyor; 100 milyon lira! Atatürk, borç bulmak için Şükrü Saracoğlu'nu Amerika'ya gönderiyor! Atatürk Meclis'te yaptığı konuşmada dış borç bulmayı ülkenin mali itibarı olarak niteliyor!..

Taha Akyol

Taha Akyol'un "Ataturk, Efsane ve Gercek" yazisini okumanizi oneririm.

Gönderi tarihi:
Nutuk'ta da adı geçen Celalettin Arif Bey 1920'de Ereğli'de sahip olduğu kömür madeni işletme imtiyazını İtalyanlara satıyor; Atatürk'ün yönettiği oturumda Meclis bu imtiyaz satışını normal ticari muamele sayarak onaylıyor!

Amerikan Chester Şirketi'ne imtiyaz veriyor! Buna göre Chester şirketi, Musul istikametinde yapacağı demiryolunun etrafında 40 km genişliğindeki bir şeritte, petrol dahil her türlü yeraltı zenginliklerini arama ve işletme imtiyazına sahip oluyor.

1924 yılında yabancıların Türkiye'de belediye sınırları içinde emlak satın almalarını sınırlayan yasal engelleri kaldırıyor!..

Yabancı sermaye

1930'larda montaj sanayii kurması için Ford'la anlaşma imzalanıyor. Yabancılarla ortak şirketler kuruluyor, bu şirketlere Atatürk'ün yakın arkadaşları ve onun atadığı 30 kadar milletvekili ortak oluyor.

Yabancı sermayenin, özellikle Amerikan sermayesinin katılımıyla Merkez Bankası kurulmasına karar veriliyor!

Atatürk'ün Dışişleri Bakanı Tevfik Rüştü Bey, Amerika'nın "mali yardım için Türkiye'nin endişesiz başvurabileceği bir ülke" olduğunu söylüyor. Amerikan Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Klein Ankara'ya geliyor, Atatürk ona "tercihen Amerikan sermayesini arzu ettiğini" söylüyor.

1930 krizi atlatıldıktan sonra yeniden yabancı sermaye girişi başlıyor, 1934-1938 arasında 32 yabancı şirket daha Türkiye'ye geliyor.

1926-1933 döneminde yabancı sermaye Türkiye'de 39 milyon lira yatırım yapıyor, dışarıya yaptığı transfer ise 70 milyona yaklaşıyor!

Almanya ile dış ticaretimizde "tarihte görülmedik" bir bağımlılık oluşuyor, bunu dengelemek için Atatürk İngiltere ile o zamana kadarki en büyük dış borç anlaşmasını imzalıyor; 100 milyon lira! Atatürk, borç bulmak için Şükrü Saracoğlu'nu Amerika'ya gönderiyor! Atatürk Meclis'te yaptığı konuşmada dış borç bulmayı ülkenin mali itibarı olarak niteliyor!..

Taha Akyol

Taha Akyol'un "Ataturk, Efsane ve Gercek" yazisini okumanizi oneririm.

İşte budur ya;Allah razı olsun kardeşim uzun süre sonra ilk defa profesyonelce hazırlanmış bir yazı alıntılandı da bir şeyler gördüm adamakıllı...

Şimdi diğerleri:bakın bu da bir özelleştirme örneği;

yalan diyorsanız niye;o farklı diyorsanız niye;elinizde başka bir şey varsa da buyrun yazın...

Gönderi tarihi:
İşte budur ya;Allah razı olsun kardeşim uzun süre sonra ilk defa profesyonelce hazırlanmış bir yazı alıntılandı da bir şeyler gördüm adamakıllı...

Şimdi diğerleri:bakın bu da bir özelleştirme örneği;

yalan diyorsanız niye;o farklı diyorsanız niye;elinizde başka bir şey varsa da buyrun yazın...

Evet arkadasim ne kadar mutlu oldugun belli ,,

fakat konumuz ,,toprak satisiydi,.borclanma degil,.,!!!

AMA OLSUN O GÜN SAVASTAN CIKAN ÜLKENIN PROBLEMI BIZE NE ,,,!!!

ben o dönemde yasamadim,ki.,.,dedeleriminde yasadigi bir mechul hesabi hesablar,.,.

artik ben birsey diyemiyecegim,.,sadece sunu söyliyebilirim

Borcsuz Ülke yok ,,,fakat bu bir ticaret anlayisi.,.,

ÜLKEYI SATMA ANLAYISI DEGIL

Saygilar

Gönderi tarihi:
Evet arkadasim ne kadar mutlu oldugun belli ,,

fakat konumuz ,,toprak satisiydi,.borclanma degil,.,!!!

AMA OLSUN O GÜN SAVASTAN CIKAN ÜLKENIN PROBLEMI BIZE NE ,,,!!!

ben o dönemde yasamadim,ki.,.,dedeleriminde yasadigi bir mechul hesabi hesablar,.,.

artik ben birsey diyemiyecegim,.,sadece sunu söyliyebilirim

Borcsuz Ülke yok ,,,fakat bu bir ticaret anlayisi.,.,

ÜLKEYI SATMA ANLAYISI DEGIL

Saygilar

Şimdikinin farkını ortaya koyacak veriniz yoksa ben ne yapabilirim şimdi...

Gönderi tarihi:
Bu ev nerede???

Ev ile devlet bir mi sizce???

Piyasa ekonomisi ve küreselleşmeye göre nasıl uyarlayacaksanız bu evi;yoksa sonunda yarışa dayanamayıp evi mi yakacaklar;sonları kendi halinde çadır mı olacak???

Bir kaynaklı bilgi olsun da ortada;sonra konuşulur siz merak etmeyin...

Yani devlet satilabilir dimi???Yoksa yanlismi anladim?

Küresellesmenin ne oldugunu bilmediginiz icin küresellesmeyi savunuyorsunuz.Küresellesmek fakir ülkelerin daha fakir olmasi demektir,yani emperyalizmin silahsiz isgali ve dünyayi paylasmalaridir küresellesme.Önce kavramlari iyice ögrenelimde sonra kaynaklara sira gelir.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.