Misafir RA_dya Gönderi tarihi: 15 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 15 Mayıs , 2007 Adına Dost Derler!!! Hani vardır ya her yerde, hissetmek istersin onun varlığını.Hani hep yanıbaşınızdaymış sanırsınız, ismini söylersiniz dalgınlıkla, her an berabersinizdir.Yanında olduğunu unutuverirsin bir andan sonra, sonra üzüldüğünde o sımsıcacık kollarıni açar sana, sarılır ağlarsın omzunda doya doya...Senin sorununu kendi sorunu gibi benimser, bir kolun bir bacağın olur adeta ayrılmak istesen de koparıp atamazsın Bir türlü sevindiğinde ise senden fazla mutluluk duyar. O senin için farklıdır bütün insanlardan, tabii sen de onun için. Aranızdaki sevginin bitmesine izin vermezsiniz, kimse bozamaz aranızı, kimse araya girmeye dahi cesaret edemez .Ne zaman yardıma ne zaman insana ne zaman dosta ihtiyacınız olsa hep yanınızda bulursunuz, kendini adeta sizin için ayarlamıştır.Beraber gülüp beraber ağlarsınız , daima olumlu özellikler verirsiniz birbirinize. O sana gülmeyi öğretir sen ona kahkaha atmayı,O sana emeklemeyi oğretir sen ona yürümeyi, O sana okumayı öğretir sen ona yazmayı ve bu böyle sürüp gider.... İşte bunun adına DOST derler... Hayatta hiçbir şeyiniz olmasın ama hep bir dostunuz olsun.. Canım benim nolur kızma bana Ama burada defterinin olmaması birtürlü içime sinmedi işte.Arada bir buraya da bakıvecen artık netcen Sana duyduğum sevgiyi sen artık biliyosun ama burada da söyleyeyim.Bunu nasıl tarif edecem bilmiyorum aslında.Öle bişey ki bu sanki yıllardır hep vardın hayatımda ve hep omuzaydık.Seni tanıdığım için,hayatımda olduğun ve dostum olduğun için çok mutluyum Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 16 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 16 Mayıs , 2007 Ra_dya, ne kadar iyi etmişsin İlyada'mıza bu anı defterini açmakla... Sevgili İlyada çok fazla karşılaşamadık, ve birbirimizi çokta iyi tanımıyoruz ama seni bu forumda ilk gördüğüm andan beri kendime yakın hissettim... Sorumluluk duygusu gelişmiş, kalbi iyi niyetlerle dolu, sıcakkanlı, samimi, dost canlısı ve sağlam yürekli biri olduğunu düşünüyorum... Özen gösterdiğin konular senin hangi duygulara sahip olduğunu gösteriyor... Kalbi senin gibi iyiliklerle dolu insanlarla karşılaşmanı, sevdiğin insanların her zaman yanında olmasını, el attığın konularda başarılı olmanı, ve her daim mutlu olmanı dilerim... Görüşmek üzere sevgili İlyada... Bir şiir bu anı defteri adına sana armağan olsun... Sevgiyle kal... çünkü biz dostuz Bir gün bunalırsan ve sıkıntını paylaşmak istersen beni ara.... İki elim kanda olsa gelirim,sıkıntını yok ederim... Bir gün ağlayacak gibi olursanda ara beni .... Seni belki güldüremem ama söz veriyorum seninle birlikte ağlayabilirim.... Bir gün uzaklara kaçmak istersen beni aramaktan çekinme.... Sni belki durduramam ama senle birlikte koşabilirim..... Bir gün yüksek bir köprüden atlamaya kalkarsanda ara beni..... Senle birlkte atlayamam ama aşağıda bekler seni tutabilirim... Bir gün herhengi bir konuda kararsız kalırsan ara beni..... Seni senden çok düşünür sana fikirler verebilirim..... Bir gün kimseyi dinlememeye karar verirsende ara beni.... Ağzımı açmayacağım ve söyleyemediklerimi bile dinleyeceğim.... Bir gün beni üzdüğünü düşünürsende çekinme,yine ara.... Göreceksin sana kıyamam,kızamam,üzemem seni..... Bir gün beni ararsan ve benden bir karşılık alamazsan .... Söz ver o zaman sen ulaşacaksın bana .... Çünkü o an bir meleğe gereksinim duyacağımı bilmelisin...... Alıntı
» iLyAdA Gönderi tarihi: 16 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 16 Mayıs , 2007 Adına Dost Derler!!! Hani vardır ya her yerde, hissetmek istersin onun varlığını.Hani hep yanıbaşınızdaymış sanırsınız, ismini söylersiniz dalgınlıkla, her an berabersinizdir.Yanında olduğunu unutuverirsin bir andan sonra, sonra üzüldüğünde o sımsıcacık kollarıni açar sana, sarılır ağlarsın omzunda doya doya...Senin sorununu kendi sorunu gibi benimser, bir kolun bir bacağın olur adeta ayrılmak istesen de koparıp atamazsın Bir türlü sevindiğinde ise senden fazla mutluluk duyar. O senin için farklıdır bütün insanlardan, tabii sen de onun için. Aranızdaki sevginin bitmesine izin vermezsiniz, kimse bozamaz aranızı, kimse araya girmeye dahi cesaret edemez .Ne zaman yardıma ne zaman insana ne zaman dosta ihtiyacınız olsa hep yanınızda bulursunuz, kendini adeta sizin için ayarlamıştır.Beraber gülüp beraber ağlarsınız , daima olumlu özellikler verirsiniz birbirinize. O sana gülmeyi öğretir sen ona kahkaha atmayı,O sana emeklemeyi oğretir sen ona yürümeyi, O sana okumayı öğretir sen ona yazmayı ve bu böyle sürüp gider.... İşte bunun adına DOST derler... Hayatta hiçbir şeyiniz olmasın ama hep bir dostunuz olsun.. Canım benim nolur kızma bana Ama burada defterinin olmaması birtürlü içime sinmedi işte.Arada bir buraya da bakıvecen artık netcen Sana duyduğum sevgiyi sen artık biliyosun ama burada da söyleyeyim.Bunu nasıl tarif edecem bilmiyorum aslında.Öle bişey ki bu sanki yıllardır hep vardın hayatımda ve hep omuzaydık.Seni tanıdığım için,hayatımda olduğun ve dostum olduğun için çok mutluyum Canısı, hiç kızabilir miyim sana?Daha ilk günlerden yansıdı bana pozitif enerjin, yaydığın sevdi dolu sıcaklık ulaştı benliğime... Sanal ama gönülden verilen bir dilim pasta, bir fincan çay da paylaştık dostluğu seninle...Daha sonra resimler; gördük hiç yabancı gelmedik birbirimize.. İyi ki tanıdım seni, iyi ki paylaştım dostluğumu seninle, iyi ki ortak edip kattın beni sevdiklerinin arasına.. Bana her ihtiyacın olduğunda biliyorsun nerdeyim...Ufacık bir seslenme ile duyurabilirsin kendini ruhuma..Kaç yaşında olursak olalım emin ol birlikte öğrenecek çok şeyimiz var bu dünyada.. Yüreğim asla bitmesin bu dostluk diye dualar etmekte... SENİ SEVİYORUM CANIM . Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 16 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 16 Mayıs , 2007 ya bi baksana şuna.... çok içli beeeee.... Ama şimdi bunu görüp de sen içlenme, üzülme, ben üzüldüm ikimizin yerine de ben seni çok seviyorum, biliyorsun dimiii? Alıntı
Misafir RA_dya Gönderi tarihi: 16 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 16 Mayıs , 2007 Canım,İlyadam defterin hayırlı olsun bitanem.Tek üzüntüm benim artık yazamayacak olmam.Yoksa defterin dolup taşacak eminim Arada sende benimkine çiziktiriver eyimi.Öksüz kalıyo garibim Seni seviyorummmm.Mucx Hııı sahi sende benim yerimi biliyon Alıntı
Φ Murti_San Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2007 slm gerçekten insanlar için iyi birşeyler yapma gayretinde ve bunun için elinden gelenin fazlasını yapmaya çalışan birisin. bütün bu çabaların hep güzelliklere ve güzel olan insan sevgisine adanmış bir çaba seni bu konuda taktir ediyorum sevgili öğretmenim sizin gibi insanlar bizim için hep bir örnek oldunuz ve olmaya devam edeceksiniz iyiki varsınız ......! Ben Bir Öğretmenim Ben bir öğretmenim Sevgiyi, sevmeyi öğretirim çocuklarıma, Kini, öfkeyi nefreti değil. Ben bir öğretmenim Dostluğu, kardeşliği öğretirim çocuklarıma Dövüşü, kavgayı, savaşı değil. Ben bir öğretmenim Okumayı, yazmayı, küçükleri korumayı Konuşmayı dinlemeyi, büyükleri saymayı Öğretirim çocuklarıma. Ben bir öğretmenim Sevgiyle, bilgiyle sularım çiçeklerimi Ve bu güzel çiçeklere Cumhuriyeti kuran Atatürk’ü öğretirim. Ben bir öğretmenim Ve öğretirim çocuklarıma Ülküm vatanı yüceltmektir. Ben bir öğretmenim Çiçektir diyemem çocuklarıma Çiçeklerden güzeldir bütün çocuklar, Ve öğreteceğim çocuklarıma İyilikten güzellikten yana ne varsa. Alıntı
» iLyAdA Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2007 Ra_dya, ne kadar iyi etmişsin İlyada'mıza bu anı defterini açmakla... Sevgili İlyada çok fazla karşılaşamadık, ve birbirimizi çokta iyi tanımıyoruz ama seni bu forumda ilk gördüğüm andan beri kendime yakın hissettim... Sorumluluk duygusu gelişmiş, kalbi iyi niyetlerle dolu, sıcakkanlı, samimi, dost canlısı ve sağlam yürekli biri olduğunu düşünüyorum... Özen gösterdiğin konular senin hangi duygulara sahip olduğunu gösteriyor... Kalbi senin gibi iyiliklerle dolu insanlarla karşılaşmanı, sevdiğin insanların her zaman yanında olmasını, el attığın konularda başarılı olmanı, ve her daim mutlu olmanı dilerim... Görüşmek üzere sevgili İlyada... Bir şiir bu anı defteri adına sana armağan olsun... Sevgiyle kal... çünkü biz dostuz Bir gün bunalırsan ve sıkıntını paylaşmak istersen beni ara.... İki elim kanda olsa gelirim,sıkıntını yok ederim... Bir gün ağlayacak gibi olursanda ara beni .... Seni belki güldüremem ama söz veriyorum seninle birlikte ağlayabilirim.... Bir gün uzaklara kaçmak istersen beni aramaktan çekinme.... Sni belki durduramam ama senle birlikte koşabilirim..... Bir gün yüksek bir köprüden atlamaya kalkarsanda ara beni..... Senle birlkte atlayamam ama aşağıda bekler seni tutabilirim... Bir gün herhengi bir konuda kararsız kalırsan ara beni..... Seni senden çok düşünür sana fikirler verebilirim..... Bir gün kimseyi dinlememeye karar verirsende ara beni.... Ağzımı açmayacağım ve söyleyemediklerimi bile dinleyeceğim.... Bir gün beni üzdüğünü düşünürsende çekinme,yine ara.... Göreceksin sana kıyamam,kızamam,üzemem seni..... Bir gün beni ararsan ve benden bir karşılık alamazsan .... Söz ver o zaman sen ulaşacaksın bana .... Çünkü o an bir meleğe gereksinim duyacağımı bilmelisin...... Canım yaa, sardunyam biliyorsun hisler karşılıklıdır...Çok bir araya gelemesen de ,detaylara inemesen de ,bazı insanlar vardır adını gördüğün zaman göz bebeklerine bir gülümseme yerleşir...Seni tarif ediyorum sanırım anladın Öyle güzel şeyler söylemiş, öylesi güzel dilekler sunmuşsun ki bana ; hani bazen dilinin ucuna gelenleri anlatmaya yetmez ya kelimeler şu an onu yaşıyorum Herşey için çokk teşekkürler .. Seviyorum seni ekmegi tuza banıp yer gibi geceleyin ateşler içinde uyanarak ağzımı dayayıp musluğa su içer gibi, ağır posta paketini, neyin nesi belirsiz, telâşlı, sevinçli, kuşkulu açar gibi, seviyorum seni denizi uçakla ilk defa geçer gibi. İstanbul'da yumuşacık kararırken ortalık içimde kımıldanan bir şeyler gibi, seviyorum seni "Yaşıyoruz çok şükür!' der gibi Alıntı
» iLyAdA Gönderi tarihi: 22 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 22 Mayıs , 2007 ya bi baksana şuna.... çok içli beeeee.... Ama şimdi bunu görüp de sen içlenme, üzülme, ben üzüldüm ikimizin yerine de ben seni çok seviyorum, biliyorsun dimiii? gloria'm resim süper canım tam benlik, bir tane cikcik eksik olsa da Tam beni anlatıyor, gerçek yaşamda da böyleyim ben biliyor musun?Beni gerçekten sevdiğini biliyorum canım, hissettiriyorsun bunu bana...Sanırım sen de farkındasındır ki karşılığı fazlası ile mevcut bu sevginin yüreğimde... Gerçek yaşamda tanışmak istediğim dostlardan birisin, tıpkı ra_dya gibi Biz msn de öyle kaynatıyoruz ki bir bilsen tatlım, gönüller bir olunca sanki çok eski bir dostla imiş gibi rahat ve samimi geçiyor konuşmalarımız Dilerim ki seninle de aynı şeyleri yaşayalım birtanem, çokk öpüyorum seni... Sevgiyle kal her zaman... . Hasretinden PrangaLar Eskittim... Seni anlatabilmek seni. İyi çocuklara, kahramanlara. Seni anlatabilmek seni, Namussuza, halden bilmeze, ***** yalana. Ard- arda kaç zemheri, Kurt uyur, kuş uyur, zindan uyurdu Dışarda gürül- gürül akan bir dünya... Bir ben uyumadım, Kaç leylim bahar, Hasretinden prangalar eskittim. Saçlarına kan gülleri takayım, Bir o yana Bir bu yana... Seni bağırabilsem seni, Dipsiz kuyulara. Akan yıldıza. Bir kibrit çöpüne varana. Okyanusun en ıssız dalgasına Düşmüş bir kibrit çöpüne. Yitirmiş tılsımını ilk sevmelerin, Yitirmiş öpücükleri, Payı yok, apansız inen akşamdan, Bir kadeh, bir cigara, dalıp gidene, Seni anlatabilsem seni... Yokluğun, Cehennemin öbür adıdır Üşüyorum, kapama gözlerini... Ahmed ARİF Alıntı
» iLyAdA Gönderi tarihi: 22 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 22 Mayıs , 2007 Canım,İlyadam defterin hayırlı olsun bitanem.Tek üzüntüm benim artık yazamayacak olmam.Yoksa defterin dolup taşacak eminim Arada sende benimkine çiziktiriver eyimi.Öksüz kalıyo garibim Seni seviyorummmm.Mucx Hııı sahi sende benim yerimi biliyon SEVDAN BENİ Terketmedi sevdan beni, Aç kaldım, susuz kaldım, Hayın, karanlıktı gece, Can garip, can suskun, Can paramparça... Ve ellerim, kelepçede, Tütünsüz uykusuz kaldım, Terketmedi sevdan beni... Canım ben buraları sensiz görmek istemiyorum, sanki bir kanadım kırık gibi hissediyorum kendimi Alıntı
» iLyAdA Gönderi tarihi: 22 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 22 Mayıs , 2007 slm gerçekten insanlar için iyi birşeyler yapma gayretinde ve bunun için elinden gelenin fazlasını yapmaya çalışan birisin. bütün bu çabaların hep güzelliklere ve güzel olan insan sevgisine adanmış bir çaba seni bu konuda taktir ediyorum sevgili öğretmenim sizin gibi insanlar bizim için hep bir örnek oldunuz ve olmaya devam edeceksiniz iyiki varsınız ......! Ben Bir Öğretmenim Ben bir öğretmenim Sevgiyi, sevmeyi öğretirim çocuklarıma, Kini, öfkeyi nefreti değil. Ben bir öğretmenim Dostluğu, kardeşliği öğretirim çocuklarıma Dövüşü, kavgayı, savaşı değil. Ben bir öğretmenim Okumayı, yazmayı, küçükleri korumayı Konuşmayı dinlemeyi, büyükleri saymayı Öğretirim çocuklarıma. Ben bir öğretmenim Sevgiyle, bilgiyle sularım çiçeklerimi Ve bu güzel çiçeklere Cumhuriyeti kuran Atatürk’ü öğretirim. Ben bir öğretmenim Ve öğretirim çocuklarıma Ülküm vatanı yüceltmektir. Ben bir öğretmenim Çiçektir diyemem çocuklarıma Çiçeklerden güzeldir bütün çocuklar, Ve öğreteceğim çocuklarıma İyilikten güzellikten yana ne varsa. Murti_San, teşekkür ederim öyle mutlu ettin ki beni... Gördüğün gibi bişeylerin üstesinden gelmeye çalışıyorum ama bir öğrenci olarak keşke bir öğretmen olabilseydim de ışık saçabilseydim etrafıma... Ama hayat bir okul zaten biz de içinde yerine göre öğrenci, yerine göre de öğretmen.. Tekrar tekrar teşekkürler, dilerim herşey gönlünce olur.... Alıntı
Φ egzorsist Gönderi tarihi: 26 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 26 Mayıs , 2007 Benim yüreğimin karanlık odalarında Tozlu raflar arasında saklı hikayemde Bir zamanlar yaşanan,saygıyla anılan aşklar Sözler vede yeminler vardı Ayrılık acısının yakmadığı sıralardı; Kapanmamıştı sevmelere, Henüz bu yüreğim Gözlerim vardı bir zamanlar, Sevdayla bakan,gözlerimde Baktığında yüreklerin tutuştuğu Ve kavruk yüreklerin söndüğü Yüreğim vardı,çağlayan yangın yüreklere Dillerden dillere destan olan. Gülen gözlerimde Riyasız yüreğimde........ Eskide kaldı be; Sevdalar gibi, Yalan olmadı hiçbir zaman Ne sevişmelerim Nede gülmelerim Yüreğimle severdim Yarin gözüne bakmak değil Yanından bile geçemezdim Sıkılır,kızarır Gördüğümde onu Allah’a şükrederdim.. Güldüğünde yüreğim güleridi Üzüntüsünde kan ağlardı benliğim.... Ben gülmeyeli, sevmeyeli Herşey değişmiş; Bakıyorumda dünyaya herşey yalan olmuş Yaşam gibi,aşklarda yalan,sözlerde Sevişmeler,hele diller varki Yalan diyen dillerde ^^Seni seviyorum^^ demek hiçbir devirde; Ne bu kadar kolay ifade edilebildi, Ne de bu kadar anlamsız; Ama bu yalan şimdilerde,herşey kolay Aslının keremi, şairin dilleri Alay olmuş yediverenler Olmuşta tat kalmamış dillerde,huzursuz yüreklerde Eskiden ‘’sevmek’’’ demek Yemin içmekti İnsanın kişiliğiydi... Şimdilerde ise; Yazıklar olsun ki; Et pazarının, menfaatin simgesi olmuş Seni seviyorum cümlesi.. Alıntı
» iLyAdA Gönderi tarihi: 26 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 26 Mayıs , 2007 Benim yüreğimin karanlık odalarındaTozlu raflar arasında saklı hikayemde Bir zamanlar yaşanan,saygıyla anılan aşklar Sözler vede yeminler vardı Ayrılık acısının yakmadığı sıralardı; Kapanmamıştı sevmelere, Henüz bu yüreğim Gözlerim vardı bir zamanlar, Sevdayla bakan,gözlerimde Baktığında yüreklerin tutuştuğu Ve kavruk yüreklerin söndüğü Yüreğim vardı,çağlayan yangın yüreklere Dillerden dillere destan olan. Gülen gözlerimde Riyasız yüreğimde........ Eskide kaldı be; Sevdalar gibi, Yalan olmadı hiçbir zaman Ne sevişmelerim Nede gülmelerim Yüreğimle severdim Yarin gözüne bakmak değil Yanından bile geçemezdim Sıkılır,kızarır Gördüğümde onu Allah’a şükrederdim.. Güldüğünde yüreğim güleridi Üzüntüsünde kan ağlardı benliğim.... Ben gülmeyeli, sevmeyeli Herşey değişmiş; Bakıyorumda dünyaya herşey yalan olmuş Yaşam gibi,aşklarda yalan,sözlerde Sevişmeler,hele diller varki Yalan diyen dillerde ^^Seni seviyorum^^ demek hiçbir devirde; Ne bu kadar kolay ifade edilebildi, Ne de bu kadar anlamsız; Ama bu yalan şimdilerde,herşey kolay Aslının keremi, şairin dilleri Alay olmuş yediverenler Olmuşta tat kalmamış dillerde,huzursuz yüreklerde Eskiden ‘’sevmek’’’ demek Yemin içmekti İnsanın kişiliğiydi... Şimdilerde ise; Yazıklar olsun ki; Et pazarının, menfaatin simgesi olmuş Seni seviyorum cümlesi.. Egzocumm, seni burada görmek güzel... Şiir de çok güzel, şairin canı yanmış belli ama ben birşey diyeceğim seni çokkk seviyorum kardeşim , Şair bey, bak menfaatsizde söyleniyormuş o iki kelime.... Alıntı
Misafir RA_dya Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2007 Gün doğmadan; Deniz daha bembeyazken çıkacaksın yola. Kürekleri tutmanın şehveti avuçlarında, İçinde bir iş görmenin saadeti, Gideceksin; Gideceksin ırıpların çalkantısında. Balıklar çıkacak yoluna, karşıcı; Sevineceksin. Ağları silkeledikce, Deniz gelecek eline pul pul; Ruhları sustuğu vakit martıların, Kayalıklardaki mezarlarında, Birden, Bir kıyametttir kopacak ufuklarda Denizkızlarımı dersin,kuşlarmı dersin; Bayramlar seyranlarmı dersin, Şenlikler cümbüşlermi? Gelin alayları,teller,duvaklar,donanmalarmı? Heeey! Ne duruyorsun be,at kendini denize; Geride bekleyenin varmış aldırma; Görmüyormusun, her yanda hürriyet; Yelken ol,kürek ol,dümen ol,balık ol,su ol; Git gidebildiğin yere. Orhan Veli Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 4 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 4 Haziran , 2007 İlyadacım, Canım arkadaşım defterimi şereflendirmişsin çok mutlu oldum arkadaşım, söylediğin gibi bazı isimler vardır onların adını gördüğünde bile kendini iyi hissedersin, sende benim için öylesin... Hani çok kalabalık yabancılar içinde tanıdık bir kaç yüz görürsünde kendini oraya yabancı hissetmezsin, işte öyle... Çok iyisin, Allah kalbinin güzelliğinde bir hayat nasip etsin... Bir şiir ekliyorum, yeni buldum bunu ve çok beğendim umarım sende beğenirsin... Görüşmek üzere... Göçmen Çiçek Aykırı bir uçurumum yolunun üzerinde Elini uzatacağın dalları yamacında saklayan Birdenbire patlayan Bir çığlığım sessizliğinde Ele-güne karşı seni utandıran. Yaz günü palto giyerim Ceplerim dolu dolu şiir Gören beni deli sanır Adım kaçığa çıkar keşke kaçsam Keşke kaçabilsem şu dünyadan. Aykırı bir şiirim kitabının arasında Kargacık burgacık bir yazıyla yazılmış Sondan okumaya başla Nokta koy her dizenin önüne Anlamaya çalış.. * * * Bedeninin bir noktasından dalıp Yüreğini bulabilirim Geceyse, başlar yastığa düşerse Ve yorgunsa yüzün Yıldızları soluğumla bir bir ateşleyip Kandiller gibi başucuna koyabilirim.. Ey bütün tufanların ardında Bulduğum dinginlik! Göçmen çiçeği dünyanın Kökleri ardısıra sürükleyen çılgınlık! Madem ki yaşam bu Madem ki taşın taş olmaktan öte bir umarı yok Bir türkü söyle kadınım Yürüsün dünyaya mutluluk... * * * Yağıyor incecik bir yağmur dışarda Yüzün çamurlar üstünde tüten buhur Islak toprak kokusu Doluyor odama Sıkılıyorum Kitapların üstüme yıkılacağından Korkuyorum şimdi Yel esiyor Sökuyor duvardaki bir resmi Yerine senin yüzünü koyuyor. Yüzün şimdi karşımda Yüzün akşam karanlığında Toprağın üstüne bırakılmış Bir demet çicek gibi parlıyor.. O zaman açıyorum Bütün perdeleri O zaman yakıyorum Bütün ışıkları Camları darmadağın ediyorum Yüzünü avuçlarıma alıyorum Alnını öpüyorum Dünyayı öper gibi... * * * Sana uzanamadığım gün Ellerim yok sanıyorum Senin bakışlarını yakalayamadığım gün Gözlerim yok.. O zaman bir yumruk bütün gücüyle vuruyor Eski bir piyanonun tuşlarına Binlerce martı Kayalıklara çarparak ölüyor Ayışığı tutkal gibi Yapışıyor pencereme Açamıyorum perdeleri Şiir yok artık Türkü dindi.. * * * Meyvelerini taşıyamayan Ağaçlar gibiyim Sularını taşıran ırmaklar gibi.. Bu kadar mutluluk cok bana Onu gunlere Onu aylara bölmeliyim Ve bir tek gülüşünü senin Kutlamalıyım yıllarca... * * * Sana yüregimde bir sürgün yeri Göçüp konacak Bir toprak yaratsam Kadınım, sarışınlığınin bittiği anı Gizli bir esmerliğe eklesem.. göcmen çiçek Her yerin yabancısı Yolların, yolların ötesinde bize bir tek Yarınlar kaldı Göğün tükenip, denizin Başladı yerde... Ahmet Erhan Alıntı
» iLyAdA Gönderi tarihi: 10 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 10 Haziran , 2007 İlyadacım, Canım arkadaşım defterimi şereflendirmişsin çok mutlu oldum arkadaşım, söylediğin gibi bazı isimler vardır onların adını gördüğünde bile kendini iyi hissedersin, sende benim için öylesin... Hani çok kalabalık yabancılar içinde tanıdık bir kaç yüz görürsünde kendini oraya yabancı hissetmezsin, işte öyle... Çok iyisin, Allah kalbinin güzelliğinde bir hayat nasip etsin... Bir şiir ekliyorum, yeni buldum bunu ve çok beğendim umarım sende beğenirsin... Görüşmek üzere... Göçmen Çiçek Aykırı bir uçurumum yolunun üzerinde Elini uzatacağın dalları yamacında saklayan Birdenbire patlayan Bir çığlığım sessizliğinde Ele-güne karşı seni utandıran. Yaz günü palto giyerim Ceplerim dolu dolu şiir Gören beni deli sanır Adım kaçığa çıkar keşke kaçsam Keşke kaçabilsem şu dünyadan. Aykırı bir şiirim kitabının arasında Kargacık burgacık bir yazıyla yazılmış Sondan okumaya başla Nokta koy her dizenin önüne Anlamaya çalış.. * * * Bedeninin bir noktasından dalıp Yüreğini bulabilirim Geceyse, başlar yastığa düşerse Ve yorgunsa yüzün Yıldızları soluğumla bir bir ateşleyip Kandiller gibi başucuna koyabilirim.. Ey bütün tufanların ardında Bulduğum dinginlik! Göçmen çiçeği dünyanın Kökleri ardısıra sürükleyen çılgınlık! Madem ki yaşam bu Madem ki taşın taş olmaktan öte bir umarı yok Bir türkü söyle kadınım Yürüsün dünyaya mutluluk... * * * Yağıyor incecik bir yağmur dışarda Yüzün çamurlar üstünde tüten buhur Islak toprak kokusu Doluyor odama Sıkılıyorum Kitapların üstüme yıkılacağından Korkuyorum şimdi Yel esiyor Sökuyor duvardaki bir resmi Yerine senin yüzünü koyuyor. Yüzün şimdi karşımda Yüzün akşam karanlığında Toprağın üstüne bırakılmış Bir demet çicek gibi parlıyor.. O zaman açıyorum Bütün perdeleri O zaman yakıyorum Bütün ışıkları Camları darmadağın ediyorum Yüzünü avuçlarıma alıyorum Alnını öpüyorum Dünyayı öper gibi... * * * Sana uzanamadığım gün Ellerim yok sanıyorum Senin bakışlarını yakalayamadığım gün Gözlerim yok.. O zaman bir yumruk bütün gücüyle vuruyor Eski bir piyanonun tuşlarına Binlerce martı Kayalıklara çarparak ölüyor Ayışığı tutkal gibi Yapışıyor pencereme Açamıyorum perdeleri Şiir yok artık Türkü dindi.. * * * Meyvelerini taşıyamayan Ağaçlar gibiyim Sularını taşıran ırmaklar gibi.. Bu kadar mutluluk cok bana Onu gunlere Onu aylara bölmeliyim Ve bir tek gülüşünü senin Kutlamalıyım yıllarca... * * * Sana yüregimde bir sürgün yeri Göçüp konacak Bir toprak yaratsam Kadınım, sarışınlığınin bittiği anı Gizli bir esmerliğe eklesem.. göcmen çiçek Her yerin yabancısı Yolların, yolların ötesinde bize bir tek Yarınlar kaldı Göğün tükenip, denizin Başladı yerde... Ahmet Erhan canım sardunyam, güzel şiirin için çokk teşekkürler...çok beğendim gerçekten:)seni de burada görmek çok güzel , sevgilerimle... Alıntı
Φ egzorsist Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2007 Gölgem ol ve beni izle Kimselerin bilmediği yerlere -Ne güzeldir ıslak kıyılar şimdi- Gülerek gidelim seninle Ben senin gölgen olayım Durarak koşarak hep arkanda Görülmedik yerlere savrulayım Her çekip gidişinde Ben hep senin yanında Ayaklarının izi Çorabının alacalı yeşili Kafandaki düşünce Yüreğindeki karasevda Düşlerindeki uzaklar özlemi Kim derlerse beni göster çekinme Hırçın uzak denizlere Açılmak istediğinde Bilerek isteyerek güvenerek Her zaman beni bağla yedeğine Alıntı
» iLyAdA Gönderi tarihi: 15 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 15 Haziran , 2007 canım sağol , ellerine sağlık bu güzel şiir için... bu aralar çok görüşemiyoruz sanki? Alıntı
Misafir RA_dya Gönderi tarihi: 15 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 15 Haziran , 2007 Canım ya bakarmısın şunların güzelliğine görünce sen geldin aklıma Bi de hayal kurdum kıss.Upuzun bir sahil,masmavi bir deniz... Kulağıma taktım orkideleri ayaklarım suyun içinde yürüdüm sahil boyunca.Haydi katıl bana.Ah Ahhhhhhhhhhh Alıntı
» iLyAdA Gönderi tarihi: 15 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 15 Haziran , 2007 Canım ya bakarmısın şunların güzelliğine görünce sen geldin aklıma Bi de hayal kurdum kıss.Upuzun bir sahil,masmavi bir deniz... Kulağıma taktım orkideleri ayaklarım suyun içinde yürüdüm sahil boyunca.Haydi katıl bana.Ah Ahhhhhhhhhhh çiçekler süper , hayal de ama gerçekleşmeyecek birşey değil sürprizlere hazırlıklı olmak lazımmmmm Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 15 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 15 Haziran , 2007 inşallah hayalleriniz gerçek olur Alıntı
» iLyAdA Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2007 inşallah hayalleriniz gerçek olur Hep birlikte sardunyam, Allah hepimizin gönlündekini versin Alıntı
Φ Murti_San Gönderi tarihi: 21 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 21 Haziran , 2007 hayata bakış açısıyla her zaman pozitif birisin .her zaman böyle kalman dileğimle. güzel düşünceli dosta bizdende selam olsun.! DIkat Et SelaM VeReNe tanimadigin biri bir gun selam verirse arkana bakmadan selam veririmisin bir gözünden yas akarsa arkana bakmadan gidermisin belki bir gün beklediginde gelir türkülerde adini anar hos geldidin dermisin belki o an yüregindeki buzlarda erir böyle ayriliklar zor olsada inan cekilir bakarsin elinde masa düsür seni hep atasa selam verirken iyi düsün sevemye hemen kanma sonra benim gibi sende yanarsin belki günler gecer belki yil olur nice mevsimler gider yazda gelir nice sevdalar yalan olur bir gun ben gibi sevdigin el olur sakin sözlerimi yabana atma sende yanarsin sakin ben gibi aldanma Alıntı
Misafir RA_dya Gönderi tarihi: 21 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 21 Haziran , 2007 Bir ömrün hikayesi gül ve kül -güle senâ olsun... I söz kurudu! kilitlendi dilimdeki nehir. ölü bir dildi dilim sesim çarmıh ve oğul. II bir göldüm, kurudum bir güle döndüm. rahme râm oldum ve düştüm. lehimlenen gözlerle döndüm ışığa. baktığım her yer çöl sustuğum her gül bir aldanış... III kederden bildim her şeyi toprağın ve gülün ahı kederden... IV mecrasını unutan bir ırmak edasıyla döndüm denize. içinde dili ben sesi kül olan bir ayla tutundum güneşin gölgesine... yokluk! unuttuğum ve varolduğum her sözde... V meleklerin lütfuyla geçtim, sihirli taşlara bıraktım dilimdeki lekeyi, sulara... yolu kim bilir... bu iz bu rüya ağladığım ve kör olduğum bu dua... varlık! anladım sonunda her şey gül'edir... VI kandili ben yaktım külü savuran sen... telaşla kaçırıyorum sözü hayattan, ışığı söndürme oğul gölgesine güven... VII zehirimi bıraktım gecenin çürüyen tenine. dilsiz bir mahyâyla tutundum soğuduğum ve yüzleştiğim ipeğe... tükeniş! bu gül bu ten söz ve külden öte... VIII her şey irin! adıma biriken bu kara sarfedilen bunca söz... bir eczâyla tutuşuyor dilim gecenin gizli yarasına... IX seçemem kendimi hatıralardan. bu sis titreyen bu perde birazdan geçer dediğim bu ses... eksiliş! soğuduğum tutuştuğum o tende. yerim yok, biliyorum. dilsiz bir hevesle büyüttüğüm vebalimi yine de. X oysa sözden ibaretti her şey... izini sürdüğüm bu keder bir ürpertiyle savrulduğum bu hayat... artık... yeter! dönemem çocuklardan çaldığım kuğuları ağlattığım yere... XI bakışım sarfetmiyor içimdeki kederi bu rüzgâr ruhumun yabancısıymışım gibi durduğum bu rüya... hazır değilim oysa külümden bir gülle çıkmaya... sözüm yok sözümden başka... XII öylece duruyorum nefsim ve kibrimle... ateşe suya ve toprağa döndüm yüzümü... baktığım her yer damıtıyor kendini külle... XIII unutulmuş bir yüzle çekildim yüzümün sayhâsına... hangi yanıma dönsem düşerim incilerden yaptığım tuzağıma... dönüş! sığınan bendim sığınılan da... XIV yüzleştiğim o kamaşmayla tutundum alnımdaki sarmaşığa. bu yol bu esrâr... hangi yaprağında sustuysam bu defterin gördüm titrek bir iniltiyle kuruduğunu bir gülün... XV çoktan dönmüş olmalıydım sustuğum o gövdeye yüzümü bağışladım kalbim kırık umutsuz bir dille gizlense de... hançerim yok kalbime saplayacak gülüm de... XVI bildim bir yolcu olduğumu hayattan soğumuştum üstelik, kendime bir uzaklık duygusuyla yanaşmaktan... sıfatım düştü, ruhunu bir güle rehneden hilekârdım artık XVII ilişebilirim ertelenmiş rüzgârla gülün gölgesine. terkedilmiş bir sızıyla akan bu hayat... sorarım hangi aşkla büyür gece incinmiş bir yarasanın gözünde... bilen yok oysa... küstüğüm bu deniz bu ırmak sürüklenir içinden gülle... solan bendim bu son gülüş ve külle... XVIII önündeyim yakalandığım o hatırayla solgun bir gülün... vazgeçebilirdim oysa ürkek bir titreyişle uğraşmaktan kendimle. bilsem külden de olacağım gülden de susmayı öğrenirdim bu ses ve bu dille sonunda anladım gül de bendim kül de... Metin Kaygalak Alıntı
» iLyAdA Gönderi tarihi: 22 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 22 Haziran , 2007 hayata bakış açısıyla her zaman pozitif birisin .her zaman böyle kalman dileğimle.güzel düşünceli dosta bizdende selam olsun.! DIkat Et SelaM VeReNe tanimadigin biri bir gun selam verirse arkana bakmadan selam veririmisin bir gözünden yas akarsa arkana bakmadan gidermisin belki bir gün beklediginde gelir türkülerde adini anar hos geldidin dermisin belki o an yüregindeki buzlarda erir böyle ayriliklar zor olsada inan cekilir bakarsin elinde masa düsür seni hep atasa selam verirken iyi düsün sevemye hemen kanma sonra benim gibi sende yanarsin belki günler gecer belki yil olur nice mevsimler gider yazda gelir nice sevdalar yalan olur bir gun ben gibi sevdigin el olur sakin sözlerimi yabana atma sende yanarsin sakin ben gibi aldanma Konuşsam: sessizlik/gitsem: ayrılık resmin rehindir gurbetimde gurbetimde sesleri aşındırmış kimliksiz bir kasaba ve senin kederini ıslatan o yağmurlar rehin alnı özlemle dağınık bir akşam getirdim sana sar, büyüt ellerinle, konuk et sıcaklığına konuk et kanatları kanatılmış kuşlar getirdim sana... ve akşam, bir kez daha saçlarını topla ve dağıt sesini rüzgârlara “bir of çeksen karşıki dağlar yıkılır” çekmiyorsun! akarsuları imrendiren yüzün de sabahçı kahveler de biliyor görüşmeyeli yorgunum yıkık kentler kanadı sevinçlerimle görüşmeyeli ya sen nasılsın adım, adresim durur mu defterinde? şimdi siirt'te koyun kokulu bir gecedeyim beynimde iklimsiz papatyalar ve kuşatılmış bir akşam duruyor penceremde sokakların gün batınca neden boşaldığını ve yüreğimin neden kabardığını bilmiyorum konuşsam: sessizlik/gitsem: ayrılık sonra kıpırtısız yasladım göğsümü boğulmuş güne al bu çağrıları sulara göm, o uzak sulara gurbetini rehnetme özlemimde… YILMAZ ODABAŞI Çok sağol güzel düşünceli dost, selamın baş üstüne... Alıntı
» iLyAdA Gönderi tarihi: 22 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 22 Haziran , 2007 Bir ömrün hikayesi gül ve kül -güle senâ olsun... I söz kurudu! kilitlendi dilimdeki nehir. ölü bir dildi dilim sesim çarmıh ve oğul. II bir göldüm, kurudum bir güle döndüm. rahme râm oldum ve düştüm. lehimlenen gözlerle döndüm ışığa. baktığım her yer çöl sustuğum her gül bir aldanış... III kederden bildim her şeyi toprağın ve gülün ahı kederden... IV mecrasını unutan bir ırmak edasıyla döndüm denize. içinde dili ben sesi kül olan bir ayla tutundum güneşin gölgesine... yokluk! unuttuğum ve varolduğum her sözde... V meleklerin lütfuyla geçtim, sihirli taşlara bıraktım dilimdeki lekeyi, sulara... yolu kim bilir... bu iz bu rüya ağladığım ve kör olduğum bu dua... varlık! anladım sonunda her şey gül'edir... VI kandili ben yaktım külü savuran sen... telaşla kaçırıyorum sözü hayattan, ışığı söndürme oğul gölgesine güven... VII zehirimi bıraktım gecenin çürüyen tenine. dilsiz bir mahyâyla tutundum soğuduğum ve yüzleştiğim ipeğe... tükeniş! bu gül bu ten söz ve külden öte... VIII her şey irin! adıma biriken bu kara sarfedilen bunca söz... bir eczâyla tutuşuyor dilim gecenin gizli yarasına... IX seçemem kendimi hatıralardan. bu sis titreyen bu perde birazdan geçer dediğim bu ses... eksiliş! soğuduğum tutuştuğum o tende. yerim yok, biliyorum. dilsiz bir hevesle büyüttüğüm vebalimi yine de. X oysa sözden ibaretti her şey... izini sürdüğüm bu keder bir ürpertiyle savrulduğum bu hayat... artık... yeter! dönemem çocuklardan çaldığım kuğuları ağlattığım yere... XI bakışım sarfetmiyor içimdeki kederi bu rüzgâr ruhumun yabancısıymışım gibi durduğum bu rüya... hazır değilim oysa külümden bir gülle çıkmaya... sözüm yok sözümden başka... XII öylece duruyorum nefsim ve kibrimle... ateşe suya ve toprağa döndüm yüzümü... baktığım her yer damıtıyor kendini külle... XIII unutulmuş bir yüzle çekildim yüzümün sayhâsına... hangi yanıma dönsem düşerim incilerden yaptığım tuzağıma... dönüş! sığınan bendim sığınılan da... XIV yüzleştiğim o kamaşmayla tutundum alnımdaki sarmaşığa. bu yol bu esrâr... hangi yaprağında sustuysam bu defterin gördüm titrek bir iniltiyle kuruduğunu bir gülün... XV çoktan dönmüş olmalıydım sustuğum o gövdeye yüzümü bağışladım kalbim kırık umutsuz bir dille gizlense de... hançerim yok kalbime saplayacak gülüm de... XVI bildim bir yolcu olduğumu hayattan soğumuştum üstelik, kendime bir uzaklık duygusuyla yanaşmaktan... sıfatım düştü, ruhunu bir güle rehneden hilekârdım artık XVII ilişebilirim ertelenmiş rüzgârla gülün gölgesine. terkedilmiş bir sızıyla akan bu hayat... sorarım hangi aşkla büyür gece incinmiş bir yarasanın gözünde... bilen yok oysa... küstüğüm bu deniz bu ırmak sürüklenir içinden gülle... solan bendim bu son gülüş ve külle... XVIII önündeyim yakalandığım o hatırayla solgun bir gülün... vazgeçebilirdim oysa ürkek bir titreyişle uğraşmaktan kendimle. bilsem külden de olacağım gülden de susmayı öğrenirdim bu ses ve bu dille sonunda anladım gül de bendim kül de... Metin Kaygalak CANIMSIN RA_DYA Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.