Φ GeceKuşu Gönderi tarihi: 14 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 14 Mayıs , 2007 1)Bu hükümetin laiklik karşıtı işler yaptığını düşünmüyorum;sizin laiklik anlayışınıza karşı gelmiş olabilirler... Size şöyle bir soru yöneltilmişti... "Ben şeriata karşıyım... Cumhuriyetin değiştirilemez ve temel ilkelerinden biri olan Laikliği sonuna kadar savunuyorum... Ben şu an iktidarda olanların laiklik karşıtı tutum ve eylemlerine karşıyım... Bu cumhuriyet laiktir laik kalacaktır diyebiliyor musunuz?..." Yukarıdaki size ait satırlardaki alıntıdan anlışılan o ki; iktidardakilerin laiklik karşıtı tutum ve eylemlerine karşı değilsiniz... Hatta yapmadığını düşünüyor ve sizin dışınızdakilerin laiklik anlayışına karşı gelmiş olabilirler diyorsunuz... Bende size diyorum ki; Laiklik Cumhuriyetin temel ilkelerinden biridir...Laiklik ilkesi kişilerin anlayışına göre değişmez... Kişiden kişiye birilerinin dediği gibi farklı farklı tanımları olmaz...Laiklik bir anlayış değil ilkesel bir davranıştır... Ayırca sön dönemde yapılan maniplasyonlarda olduğu gibi kişiler değil Cumhuriyet Laiktir... Tek bir ifadesi vardır "Din ve devlet işleri birbirinden ayrı olarak değerlendirilir..." Özetle Cumhuriyet Kişilerin dinsel inançlarına göre yönetilemez... Bir başka deyişle Cumhuriyetin ve onun devletinin dini inançları olamaz... 2)Şeriata niye karşı olayım;sanırım siz siyasi İslam modellerinden bahsediyorsunuz;yanlış mıyım??? Evet tam da dediğiniz gibi o modellerden bahsediyorum... Peki siz cumhuriyetimizin o modellerden biriyle yönetilmesine karşı mı yoksa taraf mısınız? 3)Ben kimseye bir şey kanıtlayacak değilim;siz hangi hakla yargılar cümleler kurarsınız!!! 4)Beni fişlemeye çalışan anlayışa karşı cevap yazdıysam bu niye sizin beni sorgulamanızı gerektirsin;siz eğer iletilerimde bahsettiğim cümlelere ulaşırsanız buyrun;hepsini cevaplayayım... Siz ne kadar "karşınızda birilerini bulunca hemen laiklik karşıtı ilan ediyorsunuz" ifadenizde yargılar bir cümle kullanmadıysanız ... Bende o kadar sorgulamasız bir yaklaşım gösteriyorum... İletilerinizde bahsettiğim cümleler dedikleriniz bakın alıntılarda yazılmış hemde sizin tarafınızdan buyrun cevaplıyayım diyorsunuz ve cevaplamışsınızda... Görünen o ki; sergilemeye çalıştığınız yaklaşımlarla ifadeleriniz çelişiyor ve bende bunu vurguluyorum... ÖRNEĞİN; 5)Türkiye Cumhuriyeti temeline laikliği almıştır; bu Cumhuriyet doğal olarak laik bir biçimde devam eder... diyorsunuz ama bu bir çelişki, Sanki laik değerlere inanan bir bakış açısını sergilediğinizi anlatmaya çalışıyorsunuz... Oysa öncesinde Her davranış,söylem ve eylemleriyle Laikliğin,önemi ve değerinin altını oyan iktidardaki zihniyetin ilkesel duruşunu tasvip ettiğinizi, laiklik karşıtı işler yapmadığını söylüyorsunuz...Ve de üstelik laikliğin birilerinin anlayışına göre değişebileceğini anlatmaya çalışıyorsunuz... Bu çelişkili ifadeleriniz üzerine şimdide şunu sormam gerekiyor... İktidardaki ve sizin tasvip ettiğiniz bu zihniyetin yaklaşım ve eylemlerini göz önüne alırsak... Yine sizin ifadelerinizle"Bu Cumhuriyet doğal olarak laik bir biçimde devam eder..." Fakat "ne zamana kadar." bir ön görünüz var mı?.. Yoksa sizde istenirse laiklik ortadan kalakacaktır diyenlere katılıyor musunuz.? Ya da; "Ben şeriat yasalarıyla yönetilmeye karşıyım...Cumhuriyetin değiştirilemez ve temel ilkelerinden biri olan Laikliği sonuna kadar savunuyorum... Bu cumhuriyet laiktir laik kalacaktır." diyebiliyor musunuz?... Yukarıda soruya yanıt olarak, bu sefer karşıt bir soruyla kaçamak bir yaklaşım değil... Daha samimi ifadelerle gerçek düşüncelerinizi yazmanızı bekliyoruz... İşte o zaman; bahsettiğiniz arkadaşın sizi laiklik karşıtı ilan edip etmediğini anlamış olacağız... Size iftira mı atıyor? Yoksa gerçeklerimi ifade etmiş kavramış olacağız... Alıntı
Φ KesKiNkAleM Gönderi tarihi: 14 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 14 Mayıs , 2007 Hükümetin kendisi laik, demokratik Cumhuriyet rejimine karşı olduğunu ifade ediyor. Bununla mücadele etmek için yeminler ediyor, o anlayıştan yana olanlar ne diyor, hükümetin laik anlayışa aykırı bir tutum içinde olduğunu sanmıyorum. Gibi yapıyorlar herhalde. Alıntı
Φ Taylan Abi Gönderi tarihi: 15 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 15 Mayıs , 2007 ERZURUM’da AKP’nin mitinge dönüşen, açılış törenlerinde Işın Karaca'nın şarkısının çalındığı ve "Atam İzindeyiz" kısmının makaslandığı iddiaları tartışılıyor. AKP, "Organizasyonu Valilik yaptı" diyor. AKP'ye ihtarname Alıntı
Φ HONEST Gönderi tarihi: 15 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 15 Mayıs , 2007 ERZURUM’da AKP’nin mitinge dönüşen, açılış törenlerinde Işın Karaca'nın şarkısının çalındığı ve "Atam İzindeyiz" kısmının makaslandığı iddiaları tartışılıyor. AKP, "Organizasyonu Valilik yaptı" diyor. AKP'ye ihtarname Sizin bu yazdığınız ileti tartışma amaçlı değil çamur atma amaçlıdır. Neden dersen bir konuda emin olmadan,görmeden,duymadan birşey ortaya atılıyorsa bunda art niyet aranır. Eğer haberleri izleseydin Atam İzinde kısmınında söylendiğini görür duyardın ama çamur at izi kalsın diyorsan birşey diyemem tabiki.. Ha sen şimdi buna bu benim fikrim değildi öyle yazyorduda dersin. Alıntı
Φ Taylan Abi Gönderi tarihi: 15 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 15 Mayıs , 2007 Sizin bu yazdığınız ileti tartışma amaçlı değil çamur atma amaçlıdır.Neden dersen bir konuda emin olmadan,görmeden,duymadan birşey ortaya atılıyorsa bunda art niyet aranır. Eğer haberleri izleseydin Atam İzinde kısmınında söylendiğini görür duyardın ama çamur at izi kalsın diyorsan birşey diyemem tabiki.. Ha sen şimdi buna bu benim fikrim değildi öyle yazyorduda dersin. Türkan Saylan hakkında bulup buluşturduğunuz, seçip yapıştırdığınız ama kaynak gösteremediğiniz yazıda siz öyle davranıyorsunuz evet. Ve herkesi kendiniz gibi zannediyorsunuz. Acele etmeyiniz. Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 15 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 15 Mayıs , 2007 Size şöyle bir soru yöneltilmişti... "Ben şeriata karşıyım... Cumhuriyetin değiştirilemez ve temel ilkelerinden biri olan Laikliği sonuna kadar savunuyorum... Ben şu an iktidarda olanların laiklik karşıtı tutum ve eylemlerine karşıyım... Bu cumhuriyet laiktir laik kalacaktır diyebiliyor musunuz?..." Yukarıdaki size ait satırlardaki alıntıdan anlışılan o ki; iktidardakilerin laiklik karşıtı tutum ve eylemlerine karşı değilsiniz... Hatta yapmadığını düşünüyor ve sizin dışınızdakilerin laiklik anlayışına karşı gelmiş olabilirler diyorsunuz... . . . İşte o zaman; bahsettiğiniz arkadaşın sizi laiklik karşıtı ilan edip etmediğini anlamış olacağız... Size iftira mı atıyor? Yoksa gerçeklerimi ifade etmiş kavramış olacağız... Ortaya koyduğunuz hiç bir sözümde çelişki olduğunu düşünmüyorum;kendinizce eklemeler aparak çelişik hale getirmeye çalışmanıza gerek yok... Şimdi sizin yaklaşımınız şu:"Sen düşmansın;hadi sıkıyosa akla kendini bana" Buna gerek yok;çünkü çok da derdim değil size yaranmak... Şimdi ciddi konuşalım bakalım: 1)Laiklik devletin dininin olmamasıdır(daha önceki yazılarımda da bu kabulu görmüşsünüzdür belki);yani bu konuda hemfikiriz zaten(nasıl çelişkiler varsa tabi size göre!!!);bu anlayış kiliseyi yıkan Fransız İhtilali ile zihinlere iyice yerleşmiş olsa da daha öncesinde zaten temel bulmuştur Avrupa'da ve aslında her yönden kilise baskısına tepki taşır içinde;bu anlamda da ele alırsak laiklik karşıtlığı da içinde bulundurur(din kurumunun etkinliğine karşı)... 2)Laiklik farklı yorumlara açıktır;hele bir de kilise Avrupasından çıkıp bambaşka anlayış ve yapıya sahip doğuya gelince buraya göre yoğurulacaktır... 3)İşte benim sorun olarak gördüğüm de bu uygulama sorunudur;Türkiye'de birilerinin zihinleri laikleştirmeye çalıştığını ve Avrupa'nın kilisesi ile doğunun kendine has din anlayışını karıştırıp kendine düşman aradığını düşünüyorum;rahatsız edici olan bir başka şey de bunu yapanlarn kendilerini devlet olarak görmesi;gerçek Türkiyeliler olarak görmesi;halbuki bu bölücü bir tavır doğurur ve göreceğimiz şu olur:Yozlaştırılan Laiklik Halkçılık ve Cumhuriyetçilik ilkelerini de kötü konuma getirebilir... 4)Siyasi İslam modelleri üzerinde de tüm siyasi modeller gibi adamakıllı konuşulur;özel bir araştırma yapmadım şimdi bir şey diyemeyeceğim geniş çaplı... 5)Öngörüm var mı??? Yok... Nasıl??? Alıntı
Φ GeceKuşu Gönderi tarihi: 15 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 15 Mayıs , 2007 Ortaya koyduğunuz hiç bir sözümde çelişki olduğunu düşünmüyorum;kendinizce eklemeler aparak çelişik hale getirmeye çalışmanıza gerek yok...* ** *** 4)Siyasi İslam modelleri üzerinde de tüm siyasi modeller gibi adamakıllı konuşulur;özel bir araştırma yapmadım şimdi bir şey diyemeyeceğim geniş çaplı... 5)Öngörüm var mı??? Yok... Nasıl??? Nasıl mı...Çok iyi... Kendinizi ne kadar gizlemeye çalışırsanız çalışın... Satır aralarınızdan gerçek düşünce ve kişiliğiniz okunuyor... Anlaşılan o ki bahsettiğiniz arkadaş sizi laiklik karşıtı ilan etmemiş...Sadece gerçekleri ifade etmiş ... 2)Şeriata niye karşı olayım;sanırım siz siyasi İslam modellerinden bahsediyorsunuz;yanlış mıyım??? ifadeniz üzerine...Sizi kavramak için Yöneltilen sorular şunlardı: Evet tam da dediğiniz gibi o modellerden bahsediyorum...Peki siz cumhuriyetimizin o modellerden biriyle yönetilmesine karşı mı yoksa taraf mısınız? sizin yanıtınız;(!) 4)Siyasi İslam modelleri üzerinde *****özel bir araştırma yapmadım şimdi bir şey diyemeyeceğim geniş çaplı... Yine sizin ifadelerinizle"Bu Cumhuriyet doğal olarak laik bir biçimde devam eder..." Fakat "ne zamana kadar." bir ön görünüz var mı?..Yoksa sizde istenirse laiklik ortadan kalakacaktır diyenlere katılıyor musunuz.? sizin yanıtınız;(!) 5)Öngörüm var mı??? Yok... Ne kadar kaçamak yaklaşımlar üretirseniz üretin siz,siz olarak duruyorsunuz her satırınızda... Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 15 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 15 Mayıs , 2007 Nasıl mı...Çok iyi... Kendinizi ne kadar gizlemeye çalışırsanız çalışın... Satır aralarınızdan gerçek düşünce ve kişiliğiniz okunuyor... Anlaşılan o ki bahsettiğiniz arkadaş sizi laiklik karşıtı ilan etmemiş...Sadece gerçekleri ifade etmiş ... Ne kadar kaçamak yaklaşımlar üretirseniz üretin siz,siz olarak duruyorsunuz her satırınızda... Hadi yazın da cevap vereyim;hepsine elimden geldiğince cevap verdim,siz istediğinizi görmeyi bırakın artık... Alıntı
Φ GeceKuşu Gönderi tarihi: 15 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 15 Mayıs , 2007 Hadi yazın da cevap vereyim;hepsine elimden geldiğince cevap verdim,siz istediğinizi görmeyi bırakın artık... Evet dediğiniz gibi hepsine elinizden geldiğince cevap vermişsiniz... *** Anlamanız gereken başka bir şey daha var bu yazışmalarımızda... Kimse sizi kendi istediği gibi değil...Sizin elinizden geldiğince verdiğiniz cevaplarınızla değerlendiriyor... Anlamanız için tekrarlıyorum;" Ne kadar kaçamak yaklaşımlar üretirseniz üretin siz,siz olarak duruyorsunuz her satırınızda..." Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 15 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 15 Mayıs , 2007 Ne duruyorsa duruyor;istediğinizi de anlayın... Fişleyin beni farketmez;istediğiniz kalıpla bakın yazılarıma... Bir sorun olursa buralarda olmaya çalışacağım;uğrarsınız... Hükümetin kendisi laik, demokratik Cumhuriyet rejimine karşı olduğunu ifade ediyor. Bununla mücadele etmek için yeminler ediyor, o anlayıştan yana olanlar ne diyor, hükümetin laik anlayışa aykırı bir tutum içinde olduğunu sanmıyorum. Gibi yapıyorlar herhalde. Koyu yerde bitirmişsiniz zaten olayı;tipik fiş mantığı... Böyle bir yere varılmaz;çıkmaz sokaklarda dolaşır bu zihniyetin sahipleri;açık bakmayı öğrenin olaylara... Slogan yok bizde;buyrun kim neymiş;daha net kaynağınız,alıntınız varsa;bekliyorum... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.