Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Jeff Bezos'un Serveti: Saatte 1,9 Milyon Dolar Kazanıyor - Bunu Neye Harcıyor?


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Jeff Bezos'un Serveti: Saatte 1,9 Milyon Dolar Kazanıyor - Bunu Neye Harcıyor?

Forbes Gerçek Zamanlı Milyarderler listesine göre, Amazon'un kurucusu ile Elon Musk arasındaki savaş kızışırken Jeff Bezos, ABD'deki en zengin ve ikinci en zengin milyarder arasında gidip gelmeye devam ediyor. Net serveti 197,5 milyar dolar olan Bezos, servetinin çoğunu Amazon hisselerinde tutuyor.

amazon.png

Bu rakam çoğu insan için şaşırtıcı görünse de, kazancını saatlere göre ayırırsanız daha da şaşırtıcı olur. Forbes'a göre Bezos'un 2014'teki net serveti 30,5 milyar dolardı. Bu sayı yıllar geçtikçe istikrarlı bir şekilde arttı ve 2018'de Forbes'un milyarderler listesinde ilk kez 1 numaraya ulaştı.

Bezos'un serveti son 10 yılda 167 milyar dolar, yani yılda 16,7 milyar dolar, günde yaklaşık 45,8 milyon dolar ve saatte yaklaşık 1,9 milyon dolar arttı. Tabii Bezos’un yatırımları uyurken para kazandığı için bu hesaplamalarda 8 saatlik iş gününü ya da 40 saatlik çalışma haftasını kullanmadık.

Servetiniz her saat başı yaklaşık 2 milyon dolar artarsa ne yapardınız? İşte Bezos'un parasını harcama yollarından bazıları:

Emlak

Birçok milyarder gibi Bezos da yatırım yapmak ve kendi zevki için gayrimenkul satın alıyor. 2023 yılında Florida'nın zengin Indian Creek Adası'nda, bazen "Milyarder Bunker" adası olarak da adlandırılan iki malikane satın aldı. NYPost.com'a göre komşu mülklerin maliyeti 68 milyon dolar ve 79 milyon dolar.

Şubat 2020'de Bezos, Beverly Hills'te 165 milyon dolara 9 dönümlük 13.600 metrekarelik bir malikane satın aldı. Benzinga'ya göre kendisinin ayrıca Maui, Hawaii'de 78 milyon dolarlık bir mülkü ve Washington, Kaliforniya, Teksas ve New York'ta mülkleri var.

Medya Girişimleri

Bezos gayrimenkulün yanı sıra tanıdığı ve güvendiği şirketlere de yatırım yapıyor. En büyük risk sermayesi girişimlerinden biri, 2013 yılında The Washington Post'u 250 milyon dolara satın almaktı.

Uzay yolculuğu

Bezos'un portföyündeki bir diğer yatırım ise 2000 yılında kurduğu havacılık şirketi Blue Origin'dir. Şirketin geliştirdiği New Shepard roketi, ağır bir bedelle de olsa uzay turizminin mümkün kılınmasına yardımcı oldu. Haziran 2021'de Blue Origin, ilk yörünge altı uçuşundaki bir koltuğu 28 milyon dolara açık artırmaya çıkardı. William Shatner gibi diğer yolcular da onur konuğu olarak özgürce uçtular.

Tatiller

Çeşitli haber kaynaklarına göre Bezos, New Shepard'da uzaya giderken, aynı zamanda daha çok dünyevi tatillerden keyif alıyor. Geçen yıl nişanlısı Lauren Sanchez ile Akdeniz'i gezmişti. Yolculuk sırasında Sanchez'e 3,5 milyon dolar değerinde pırlanta yüzük hediye ederek evlenme teklif etti.

Yatlar

Kıyılarda yaşayan birçok milyarder gibi Bezos da yatlardan hoşlanıyor. Kendisi 5 milyon dolar değerindeki 417 metrelik yelkenli yat Koru'nun sahibidir. Milyarderlerin yat ve özel jet gibi araçları, eğer işletme gideri olarak talep edebilirlerse, vergi indirimi olarak kullanmaları yaygın bir taktiktir.

Arabalar

Bezos, 2013 gibi yakın bir tarihte Honda Accord kullanıyor olsa da, Benzinga'ya göre milyarderin yaklaşık 20 milyon dolar değerinde önemli bir lüks otomobil koleksiyonu var. Araçlar arasında Cadillac Escalade, Land Rover Range Rover, Ferrari, Bugatti ve Mercedes-Benz yer alıyor.

Hayır amaçlı katkılar

Milyarderler ayrıca vergi ödemekten kaçınmak için hayırseverlik katkılarından da yararlanıyor. İnandıkları amaçları desteklemek, onlara paralarını iyi bir şekilde kullanma ve en uygun gördükleri şekillerde olumlu bir değişiklik yapma şansı verir. Bezos, iklim değişikliği ve doğanın korunmasıyla ilgili projelere fon sağlamak amacıyla 10 milyar dolarlık kişisel taahhütle Bezos Dünya Fonu'nu kurdu.

Sonuç olarak

Bu araştırmaya göre milyarderlerin de güzel arabalardan tatile kadar pek çok şeyi herkesle aynı şekilde sevdiği açıktır. Ancak paralarının büyük kısmı, risk sermayesi çabaları gibi daha fazla gelir yaratacak satın almalara ve faaliyetlere gidiyor.

Kaynak: GOBankingRate

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bir hesap oluşturun veya yorum yazmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmak zorundasınız...

Bir Hesap Oluşturun

Forumumuzda üyelik çok basit ve ücretsizdir!

Yeni Bir Hesap Oluşturun

Giriş Yap

Hali hazırda bir hesabınız var mı? O zaman Giriş Yapın.

Giriş Yapın
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.