Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

ŞEMDİNLİ'Yİ BİLEN VAR MI?


kaplan-200

Önerilen İletiler

Oktay Yıldırım

Güneydoğu Gazisi Emekli Astsubay

ŞEMDİNLİ'Yİ BİLEN VAR MI?

 

Şemdinli'yi bileniniz var mı? Hiç gitmişliğiniz, Otuz iki virajları aşıp, Kaymakam çeşmenin soğuk suyunu hiç içmişliğiniz var mı? Her sabah uyandığınızda size merhaba diyen Efkâr tepeyi, Gomane tepeyi gezdiniz mi karış, karış?

 

Mayına basan aracın içinden, tam on dört metre uzağa fırlayan bir arkadaşınız oldu mu sizin? "Yenge vallahi az önce yanımda oturuyordu, şimdi dışarı çıktı" diye yalan söylediniz mi karısına? Dükkânına girip alışveriş yaptınız mı bir esnafın?

 

Gomane tepenin zirvesinden, içinde eşinizin, çocuğunuzun bulunduğu lojmana doğru yanarak gidip evinizin duvarında patlayan RPG-7'leri izlediniz mi siz?

 

Ama yine de bulunduğunuz görev yerini terk etmeden, acaba öldüler mi, yaralandılar mı, diye sabaha kadar hiçbir haber alamadan beklediniz mi?

 

"Ben bu insanlar rahat uyusun diye buradayım, ama neden benim aileme saldırıyorlar" diye düşündünüz mü hiç.

 

Evinizin roketlendiği mahalleden ve hatta roketin atıldığı, makineli tüfeğin yanı başında çalıştığı evin sakinlerinden, "vallahi biz bir şey görmedik" dediklerini duydunuz mu kulaklarınızla?

 

Her şeye rağmen deyip görevinize devam ettiniz mi? O patlamalardan dolayı yıllardır psikolojik tedavi gören bir çocuğunuz veya çocuğu bu yüzden tedavi gören bir tanıdığınız oldu mu? Hiç böyle bir baba'nın veya Anne'nin yüz ifadesini gördünüz mü?

 

Tabancanızı evinizde bırakıp " bir şey olursa, eve girmeye çalışırlarsa gerekeni yap, son iki mermiyi de kendinize ayır, ellerine sağ geçme" diyerek her defasında eşinizle helalleşip çıktınız mı evden, yada böyle bir tanıdığınız oldu mu?

 

Sürekli telsiz anonslarını dinlediği için, ilk kurduğu cümle " atışlar normal" olan bir çocuğunuz oldu mu sizin?

 

Lojman'ın emniyetini sağlayan silahlı nöbetçilerin yanında mı oynadı çocuklarınız ve uzaktan dahi gelse, her silah sesinde o çocukların evlere, mevzilere nasıl koşturduğunu, koşarken düşenlerin nasıl yerlerde sürüklendiğini, nasıl hıçkırarak ağladıklarını gördünüz mü hiç?

 

Bu gün yaşanan olayların, ilk olduğunu mu sanıyorsunuz?

 

Bunları yapmadı ve yaşamadıysanız eğer, orası hakkında bildiklerinizin hiç bir kıymeti yoktur efendiler. Affedersiniz bu kadar net konuşmak istemezdim ama ne yazık ki sabrım tükendi artık. Siz oturduğunuz ceylan derisi koltuklarda belki farkında değilsiniz, belki de umurunuzda değil ama orada görev yapan insanların öncelik sıralarında, ailelerinden önce vatanları geliyor, yeminleri geliyor. İşte bu yüzden mevzilerini terk edip ailelerinin yanına koşmuyorlar. Biz de onun için koşmadık zamanında görevimizi bırakarak. Yüreğimiz titreyerek bekledik ama görevimizin başında, dağda, hudutta bekledik efendiler, görevimiz bitene kadar bekledik.

 

Bu insanlar tüm bunlara vatanları için, üstüne el koyup yemin ettikleri bayrakları için katlanıyorlar, sizin başınızın üzerindeki, ama nasıl sağlandığını bile bilmediğiniz "egemenlik örtüsü"'nün bekası için katlanıyorlar.

 

Peki, onlar bu şartlar altında görev yaparken siz veya sizden öncekiler bu fedakârlıklara liyakat gösterebilmek için, geçmişte ne yaptınız, Şimdi ne yapıyorsunuz?

 

Anıtlaştırılan terörist mezarlarının hesabını mı soruyorsunuz?

 

O cenaze araçlarının görevlendirme emrinde kimlerin imzasının olduğunu mu araştırdınız?

 

Başbakana güç gösterisi yaparak "uçaklardan ve validen hoşlanmadık, ayrıca dağdakilerden vazgeçmeyiz" diyenlere mi hesap sordunuz yoksa?

 

Ya bütün kutsal değerlerimize söverek ayaklanan kalabalıklar, onlara devlet'in varlığını mı hissettirdiniz?

 

Baldırı çıplak peşmergelerden tutun da, Danimarkalısından, Hollandalısından, Rum'undan duyduğunuz her türlü hakaret ve aşağılamaya cevap mı verdiniz?

 

Roj TV muhabirlerinin nasıl olup ta olaylardan 3 dakika sonra canlı yayın yaptığını mı buldunuz? Bir el bombasının nasıl olup ta o kadar hasar meydana getirdiğini mi, Almanya ile yapılan telefon konuşmasını mı, o kalabalığın nasıl bir anda örgütlendiğini mi, araştırdınız?

 

Arabası parçalanarak yakıldıktan sonra, şerefsizce ve insafsızca dövülerek komaya sokulan uzman çavuşu mu, evi kurşunlanan polisi mi, okulunda tartaklanıp kovalanan asker çocuklarını mı, araştırdınız?

 

Bütün bu eylemleri kimin planladığını yada organizasyonu kimin veya kimlerin yaptığını mı, o gün halkı sürüsünü idare eden bir çoban maharetiyle kimlerin idare ettiğini mi araştırdınız?

 

Hayır, bunların hiçbirisini yapmadınız. Siz ne yaptınız peki?

 

Sizin farkında bile olmadığınız değerler için orada görev yapan bir astsubay ve bir uzman çavuş bulup, sonra bütün aydıncıklar, sağduyucular, mozaikçiler, üst kimliği, yan kimliği, alt kimliği olanlar ve hatta kimliksizler, sonra dalkavuklar, sendikacılar, susurluk paranoidleri, Soroscular, hülasa ne idüğü belirsiz, ne kadar adam varsa etrafınızda, bila istisna topunuz bir koro nizamında toplanıp, koroyu kimin yönettiğine bile bakmadan-ki ben bundan emin değilim- " Vurun Kahpeye" konseri verdiniz.

 

Yanlış şarkıyı çalıyordunuz ama çaldınız, sesler, akortlar, notalar hep bozuktu ama yinede çaldınız, orkestra şefi, "müzik" demişti nasılsa.

 

Şimdi yapılan araştırmalar neticesinde şu anda bile kuvvetle muhtemel olan sonuç çıkarsa ki bu sonuç, olayların altından terör örgütü ve onunla beraber bazı gizli servislerin çıkmasından doğacak sonuçtur, o vakit ne yapacaksınız?

 

Allanıp pullanıp önüne çıkarak tek, tek arzı endam ettiğiniz o basına (!) bu defa ne söyleyeceksiniz? Acaba yapacağınız hangi açıklama ile durumu kurtarmaya çalışacaksınız?

 

Bir açıklamanız var mı efendiler? Daha doğrusu bir "B" planınız var mı?

 

Ama bana sorarsanız, sizin kafalarınızı böyle şeylerle yormanıza gerek de yok zaten. Zira sizin adınıza orkestra şefi düşünür, besteler, önünüze koyar ve size de yine icra-i sanat etmek kalır ki bu, yani başkalarının bestelerini okumak zaten sizin en iyi yaptığınız şey değil midir? Ne demişler "gözlerimi kaparım, vazifemi yaparım".

 

Yapın efendiler; vazifenizi yapın, hem de gözünüz kapalı yapın. Açarsanız gözünüzü belki Türk Bayrağına sarılı tabutları görürsünüz, ağlayan ailelerini, yetim çocuklarını görürsünüz de vicdanınız depreşir, vazifeniz yarım kalır. Sonra ne der Avrupalı, değil mi?

 

Hatta bakın ne diyeceğim, asın gitsin o astsubayla uzman çavuş'u, Şemdinli'yi, Yüksekova'yı, Hakkâri'yi de belediye başkanlarına teslim edin, seçilmiştir nihayet atanmış değil. Öyle Vali'ye filan da gerek yok canım, boşa zahmet. Tayin et, beğenmediler değiştir, ne lüzum var efendim. Bir belediye başkanı yeter de artar bile.

 

Siz de bu arada sanatsal sergiler açın, fotoğraf çekin, resim yapın, medeniyetleri buluşturun, dinlere diyalog kurdurun.

 

Değil mi ki ateş düştüğü yeri yakar. Ateş sizin yüreğinize mi düştü sanki? Bölen bölsün, satan satsın, Avşar'ı da ayırsınlar, Yörüğü de ayırsınlar, dadaşı da, sarışını da, esmeri de.

 

Şehirleri, köyleri, mahalleleri hatta ev ev ayırsınlar Türk Milletini, size ne gam efendiler. Siz fotoğraf çekmeye devam edin. Fakat unutmayın ki bir gün sizin de bir fotoğrafınızı çeken çıkar elbet. Ama o fotoğraf hangi salonlarda, nasıl teşhir edilir bilemem. Malum ya yaşlı tarih fotoğrafları çekilip, tozlu sayfalarında bir yerlere asılmış liderlerin, fotoğrafları ile doludur.

 

"VARLIĞIM TÜRK VARLIĞINA ARMAĞAN OLSUN"

 

Oktay Yıldırım kimdir ?

 

Oktay Yıldırım, Astsubay rütbesiyle Orduya katılmış, Güneydoğu'da yıllarca çarpışmış yiğit ve kahraman bir Türk evladıdır. Kendisi de güneydoğu gazilerinden olan ve üsteğmen rütbesinde iken ordudan ayrılan Hakan Evrensel'in "Yer Eksi İki" adlı romanında anlattığı gerçek kahramanlardan biridir.

 

Görevi gereği yerinden ayrılmadan saatlerce buzlu suda kaldığından ayaklarından sakatlanmış ve zorunlu olarak malulen emekli edilmiştir.

 

Kendisiyle ilgili bilgiyi de Hakan Evrensel vermiştir; Oktay Yıldırım, övünmeyi ve yaptıklarını anlatmayı sevmeyen yüksek bir karaktere sahiptir.

 

Halen yürüme güçlüğü çekmektedir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

peki ben size sorayım diliniz yasaklandımı hiç. çocuğunuza dedelerinizin mirası dilimi bırakamıyacam diye düşündünüzmü. kültürüm ve dahil olduğum halk asimile edilirken eliniz kolunuz beklermisiniz siz.sizler bizim kardeslerimizsiniz sizin ayağınız tasa deyse bizimde içimiz yanar ama bu söylediklerimin sizin basınıza geldiğini düşünün bi...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Kardesim eger Astsubaysan o zaman ortada olan savasin bir parcasisin demektir ve savas eden hic kimse duygu somurusu yapip acindirmasin kendini. Ben Diyarbakir'li biri olarak onlarca insanin gazlandigina, joplandigina, olduruldugune sahit oldum. 65 yasindaki ninelermizin 20 yasindaki askerler tarafinda tecevuzlerini m i anlatayim sizlere, 7000 koyun yakilip bombalanip alt ust edilmesini mi anlatayim?

 

Lutfen kalkip duygu somurusu yapmayin bana. Acinacak durumda olan savasan iki taraf arasinda her turlu tacize maruz kalan Kurt halkidir. Sen Astsubay olarak kim bilir sucsuz ve zavalli kac kisinin kanina girmissindir.

 

Benim annemle babam milyarderken sirf Kurt asilli olduklari icin 15 yasindayken taaaa Avrupalara kacip multeci kamplarinda yasamak zorunda kaldik. Neden? Diyarkbakir'daki Turk polisi rusvet istedi PKK kiligina burunup (ki sorusturulduktan sonra bunlarin PKK'dan olmadigi da ortaya cikti), vermeyince annemi turlu iskenceye tabi tutup tutukladilar. Son anda canimizi kurtarip kacabildik. Ne PKK ile bir iliskimiz vardi ne de her hangi baska bir orgutle. Ben ve tum kardeslerim Anadolu Liselerinde, Fen Liselerinde ustun basarili ogrencilerdik. Sizin gibi astsubaylarin yuzunden ucumuz bakin nerelerde cikti ve herseyi kaybettik.

 

Lutfen kalkip bana duygu somurusu yapmayin. Doguda elini sucsuz insanlarin kanina bulamis hic bir askere yada subaya ya da militana acimam, hangi taraftan olursa olsun. Cunku neler olup bittigini ben biliyorum ve ben sahit oldum olanlara.

 

Ve en zoruma giden, o topraklarda yasamayip, olup bitenden haberi olmayan ve bildikleri hep Turk TVsine ve medyasina endeksli olan Afyonlu, Yozgatli , vs. bilmis gecinen puskullu entellerin benim halkim hakkinda ileri geri konusmasidir. Ne munasebet...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Halklar hakkında yapılan bilinçsiz değerlendirmeler için bir şey diyemem; benim de hoşuma gitmez...

 

Ama laflarını fazla genelliyorsun; biz de bu vatanın evladıyız; bizim de askerle bağlarımız var; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı mısın bilmiyorum ama; ne olursan ol düzeyini koru...

 

1)Senin anlattıklarının doğruluğunu biz nerden bilelim...

 

2)Doğru bile olsa burada herkes pkk terörüne ve maliyetine de yeterli örnekleri gösterir...

 

3)İki taraflı fanatizme de gerek yok...

 

4)Kimse kalkıp da bu sorunu siz istediniz tarzında laflar ederek kendini ve desteklediklerini aklamasın...

 

:zorro:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Halklar hakkında yapılan bilinçsiz değerlendirmeler için bir şey diyemem; benim de hoşuma gitmez...

 

Ama laflarını fazla genelliyorsun; biz de bu vatanın evladıyız; bizim de askerle bağlarımız var; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı mısın bilmiyorum ama; ne olursan ol düzeyini koru...

 

1)Senin anlattıklarının doğruluğunu biz nerden bilelim...

 

2)Doğru bile olsa burada herkes pkk terörüne ve maliyetine de yeterli örnekleri gösterir...

 

3)İki taraflı fanatizme de gerek yok...

 

4)Kimse kalkıp da bu sorunu siz istediniz tarzında laflar ederek kendini ve desteklediklerini aklamasın...

 

:zorro:

 

Benim dediklerimin dogrulugunu bilemiyorsun da sayin astsubayinizin dedikleri otomatikmen dogru sayiliyor oyle mi? Bir de gelmis tarafsizliktan bahsediyorsun. Dediklerimin hepsi de dogru. Ben Amerika'da egitimini yapmis basarili sayilan biriyim. Ona ragmen fikirlerimi birilerine iletmeye calisiyorum. Neden? Cunku gecmiste bana cok aci cektirlidi Kurt olarak. Yoksa isim yok neden kalkip oteyim ki borozan gibi? Neden vaktimi bosa harciyayim yalan atarak? Ekemgim ekmek, param para diye zil calip oynayadbilrim duyarsiz biri olarak. Neden sevgili astsubayiniza da "DUYGU SOMURUSU YAPMAYIN" demediniz?

 

Tarafsizniz. Bal gibi tarafsiniz. Her Turkun dedigi dogru sayiliyor, ve her Kurdun dedigi ya YALANLANIYOR yada "ALLAHTAN HER KURT SIZIN GIBI DUSUNMUYOR" denip dipsiz kuyulara atiliyor. Tarafsiz dedigin insan her iki tarafi dinler ve objektif olur. Allah askina bana kalkip ta ders vermeye calismayin fanatizm hakkinda!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Kardesim eger Astsubaysan o zaman ortada olan savasin bir parcasisin demektir ve savas eden hic kimse duygu somurusu yapip acindirmasin kendini. Ben Diyarbakir'li biri olarak onlarca insanin gazlandigina, joplandigina, olduruldugune sahit oldum. 65 yasindaki ninelermizin 20 yasindaki askerler tarafinda tecevuzlerini m i anlatayim sizlere, 7000 koyun yakilip bombalanip alt ust edilmesini mi anlatayim?

 

Lutfen kalkip duygu somurusu yapmayin bana. Acinacak durumda olan savasan iki taraf arasinda her turlu tacize maruz kalan Kurt halkidir. Sen Astsubay olarak kim bilir sucsuz ve zavalli kac kisinin kanina girmissindir.

 

Benim annemle babam milyarderken sirf Kurt asilli olduklari icin 15 yasindayken taaaa Avrupalara kacip multeci kamplarinda yasamak zorunda kaldik. Neden? Diyarkbakir'daki Turk polisi rusvet istedi PKK kiligina burunup (ki sorusturulduktan sonra bunlarin PKK'dan olmadigi da ortaya cikti), vermeyince annemi turlu iskenceye tabi tutup tutukladilar. Son anda canimizi kurtarip kacabildik. Ne PKK ile bir iliskimiz vardi ne de her hangi baska bir orgutle. Ben ve tum kardeslerim Anadolu Liselerinde, Fen Liselerinde ustun basarili ogrencilerdik. Sizin gibi astsubaylarin yuzunden ucumuz bakin nerelerde cikti ve herseyi kaybettik.

 

Lutfen kalkip bana duygu somurusu yapmayin. Doguda elini sucsuz insanlarin kanina bulamis hic bir askere yada subaya ya da militana acimam, hangi taraftan olursa olsun. Cunku neler olup bittigini ben biliyorum ve ben sahit oldum olanlara.

 

Ve en zoruma giden, o topraklarda yasamayip, olup bitenden haberi olmayan ve bildikleri hep Turk TVsine ve medyasina endeksli olan Afyonlu, Yozgatli , vs. bilmis gecinen puskullu entellerin benim halkim hakkinda ileri geri konusmasidir. Ne munasebet...

Avrupalara kacip iltica iltica hayatimiz tehlikede diyenlerin hicbirisinin hayatinin tehlikede olmadigi sadece calismak para sahibi olmak ve bunlari gerceklestirebilmek icinde Türkiye aleyhinde sartlandirilmis olduklari teker teker ortaya cikmistir.Terörün kol gezdigi bir bölgede herhalde olaganüstü önlemlerin olmasida dogal sayilmalidir.Bugün Avrupada PKK hücrelerine yapilan polis baskinlari

herseyi cok iyi anlatmaktadir.Bunlari gazete ve haberlerde ögreniyoruz.Türkiyede aslinda hicbir Kürt'ün hayati tehlikede<degildi dagdakiler disinda onlarada yeterince uyarilar yapilmistir,Türkiyede hayatlari tehlikede olanlar maalesef sucsuz insanlar ve Türkiyenin her bucagindan gelmis askerlerimizdi.Türkiyede Kürt olduklari gerekcesiyle hicbir kürt kökenli ögrenci okulundan atilmadi,bütün bu yalanlarla ancak Avrupaliyi kandirdiniz veya onlar kanmis göründüler cünkü Türkiye üzerinde siyasi emelleri vardi.

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Avrupalara kacip iltica iltica hayatimiz tehlikede diyenlerin hicbirisinin hayatinin tehlikede olmadigi sadece calismak para sahibi olmak ve bunlari gerceklestirebilmek icinde Türkiye aleyhinde sartlandirilmis olduklari teker teker ortaya cikmistir.Terörün kol gezdigi bir bölgede herhalde olaganüstü önlemlerin olmasida dogal sayilmalidir.Bugün Avrupada PKK hücrelerine yapilan polis baskinlari

herseyi cok iyi anlatmaktadir.Bunlari gazete ve haberlerde ögreniyoruz.Türkiyede aslinda hicbir Kürt'ün hayati tehlikede<degildi dagdakiler disinda onlarada yeterince uyarilar yapilmistir,Türkiyede hayatlari tehlikede olanlar maalesef sucsuz insanlar ve Türkiyenin her bucagindan gelmis askerlerimizdi.Türkiyede Kürt olduklari gerekcesiyle hicbir kürt kökenli ögrenci okulundan atilmadi,bütün bu yalanlarla ancak Avrupaliyi kandirdiniz veya onlar kanmis göründüler cünkü Türkiye üzerinde siyasi emelleri vardi.

 

saygilarla

 

Hala adam kalkmis Kurt sorunu yok diyor ve yasadigim halde benim yalan attigimi one suruyor. Bu dedigin raporlari Hurriyet'ten mi okudun yoksa Sbah'tan mi? Zaten sorunumuz da bu: Politikacisi olsun, hamali olsun, ya da senin gibi olsun herkes bu ulke de kalkip kendi goruslerini herkese empoze etmeye calisiyor. Yani herkes birer siyasetci. Zor adam olur senin gibiler kardesim zor.

 

Benim annem babam 90li yillarda milyardarken ve bizler Turkiye'in en iyi sinavli giris okullarina gidiyorken biz kalkip ekonomik sebeplerden dolayi Acrupa'ya iltica etmisiz. Avrupa'ya hayran bir tek senin gibilerdir. Sizin gibiler yuzunden insan hayati bes kurus etmiyor artik bu memlekette.

 

Diyarbakir Anadolu Lisesi'ndeyeken daha yasim 13 bile degilken okula kalasnikoflu polislerin ve ozel timlerin baskinlarini mi anlatyim sana yoksa Universitelerimizdeki Kurtlere yapilan baskilari mi? Hala kalkmis "Kurtlere baski yok" diyebiliyorsun!

 

Ama durun bakin, 40 milletvekilimizi cikaralim meclise de gorun o zaman. Sizin gibilere, Baykal ve Bahceli gibilerine siyaset dersi verecegiz. Demokrasi de carelerin nasil tukenmedigine ve kendi kazdiginiz dislama (secim baraji) tuzagina nasil dustugunuzu gosterecegiz. Inkar etsen de etmesen de Kurt hareketi acikca GUMBUR GUMBUR geliyor. Turkiye'de de Irak'ta da. Dedim once ve yine tekrarliyorum: Ya dostumuz olacaksiniz ve beraber kalinacagiz kardes olarak ya da hep yaptiginiz gibi dusmanlik ve horlama yapacaksiniz ******* cikamayacasiniz.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

peki siz kürtler bu güne kadar nasıl bir yaşam içindeydiniz ve şimdi nasıl yaşıyorsunuz...hangi tarih kitabı bir kürt devletinin varlığından bahseder...sizin diliniz töreniz eğer bu güne kadar ulaşmışsa bu da biz türklerin sayesindedir...biz bugüne kadar sizleri kendimizden kanımızdan saydık halada sayıyoruz.. ama anlamsız ve boş umutlarla dağlara çıkıp vatan istiyorum diyen gerillalara da cevabımızı vermekten kaçınmadık...o kadarki davasında dürüst bir halktınız neden sizin davanızın baş ipini çeken insan yakalandığı gün arkasında gidenleri bir kalemde sattı...size tavsiyem akıllı olun ve çatımız altında emniyette rahat olun...kültürünüzde dilinizde bizden sorulur...amerika gibi neyi düyü belirsiz devletlerin oyuncağı olup kullanuılmayın kardeş kardeş yaşayın...türklüğü savunup asil bir ırk olduğunu söyleyenlere faşist deyip kendi ırkçılığınızı yapmayın... asıl faşistlik budur...kendinize gelin...************

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Hala adam kalkmis Kurt sorunu yok diyor ve yasadigim halde benim yalan attigimi one suruyor. Bu dedigin raporlari Hurriyet'ten mi okudun yoksa Sbah'tan mi? Zaten sorunumuz da bu: Politikacisi olsun, hamali olsun, ya da senin gibi olsun herkes bu ulke de kalkip kendi goruslerini herkese empoze etmeye calisiyor. Yani herkes birer siyasetci. Zor adam olur senin gibiler kardesim zor.

 

Benim annem babam 90li yillarda milyardarken ve bizler Turkiye'in en iyi sinavli giris okullarina gidiyorken biz kalkip ekonomik sebeplerden dolayi Acrupa'ya iltica etmisiz. Avrupa'ya hayran bir tek senin gibilerdir. Sizin gibiler yuzunden insan hayati bes kurus etmiyor artik bu memlekette.

 

Diyarbakir Anadolu Lisesi'ndeyeken daha yasim 13 bile degilken okula kalasnikoflu polislerin ve ozel timlerin baskinlarini mi anlatyim sana yoksa Universitelerimizdeki Kurtlere yapilan baskilari mi? Hala kalkmis "Kurtlere baski yok" diyebiliyorsun!

 

Ama durun bakin, 40 milletvekilimizi cikaralim meclise de gorun o zaman. Sizin gibilere, Baykal ve Bahceli gibilerine siyaset dersi verecegiz. Demokrasi de carelerin nasil tukenmedigine ve kendi kazdiginiz dislama (secim baraji) tuzagina nasil dustugunuzu gosterecegiz. Inkar etsen de etmesen de Kurt hareketi acikca GUMBUR GUMBUR geliyor. Turkiye'de de Irak'ta da. Dedim once ve yine tekrarliyorum: Ya dostumuz olacaksiniz ve beraber kalinacagiz kardes olarak ya da hep yaptiginiz gibi dusmanlik ve horlama yapacaksiniz ******* cikamayacasiniz.

 

Bu ülkede kürt sorunu diye birşey yoktur,

Sadece öyle bir sorun varmış gibi gösteriliyor düşünün ki bir anne babanın bir kaç çocuğu var bunlardan birine sırf fitne olsun diye biri çıkıp diyor ki" senin annenle baban diğer kardeşlerini daha çok seviyor seni sevmiyor ve dışlıyorlar farkında değilmisin"bu çocukta söylenenlerden etkileniyor ve ailesine savaş ilan ediyor "bana haksızlık yapılıyor diğerlerine tanınan imkanlar bana sağlamıyor"diyor yetmiyor dahada ileri gidip kardeşlerini öldürmeye başlıyor,evini yakıyor,yıkıyor tüm bu yaptıklarından sonra kendini haklı çıkartmak için "haklarımı elimden almışlardı" diyor.

Siz ne iseniz bu ülke için bizde aynıyız hatta sizin ayrıcalıklarınız bizimkinden daha fazla geçenlerden doğu anadolu gezisi yaptım ordan bir vatandaşla sohbet ettim bana dedi ki"devlet bu bölgeye yaptığı yatırımları Karadenize yapsaydı sizin orası avrupa standartlarında olurdu"düşünebiliyormusunuz bunu söyleyen bir kürt vatandaş..

Siz 40 değil 500 miletvekilide çıkarsanız,hiç birşey yapamazsınız (siz derken dpt lileri kast ediyorum) yapmaya çalışacağınız ilk icraat ülkeyi bölmek olur dünü belli,geçmişi belli yarını dünden belli zihniyetleri kime anlatıyorsunuz siz...

Terörist başını lider gören bir siyasi yapılanmadan ne gibi demokrasi dersi alacağız çok merak ediyorum doğrusu...

Ne zaman bu faşist zihniyetlerden arınıp bölgenizde ki feodal yapıyı kırarsanız gerçek anlamda refaha kavuşursunuz bu sözümüde kulağınıza küpe edin.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bu ülkede kürt sorunu diye birşey yoktur,

Sadece öyle bir sorun varmış gibi gösteriliyor düşünün ki bir anne babanın bir kaç çocuğu var bunlardan birine sırf fitne olsun diye biri çıkıp diyor ki" senin annenle baban diğer kardeşlerini daha çok seviyor seni sevmiyor ve dışlıyorlar farkında değilmisin"bu çocukta söylenenlerden etkileniyor ve ailesine savaş ilan ediyor "bana haksızlık yapılıyor diğerlerine tanınan imkanlar bana sağlamıyor"diyor yetmiyor dahada ileri gidip kardeşlerini öldürmeye başlıyor,evini yakıyor,yıkıyor tüm bu yaptıklarından sonra kendini haklı çıkartmak için "haklarımı elimden almışlardı" diyor.

Siz ne iseniz bu ülke için bizde aynıyız hatta sizin ayrıcalıklarınız bizimkinden daha fazla geçenlerden doğu anadolu gezisi yaptım ordan bir vatandaşla sohbet ettim bana dedi ki"devlet bu bölgeye yaptığı yatırımları Karadenize yapsaydı sizin orası avrupa standartlarında olurdu"düşünebiliyormusunuz bunu söyleyen bir kürt vatandaş..

Siz 40 değil 500 miletvekilide çıkarsanız,hiç birşey yapamazsınız (siz derken dpt lileri kast ediyorum) yapmaya çalışacağınız ilk icraat ülkeyi bölmek olur dünü belli,geçmişi belli yarını dünden belli zihniyetleri kime anlatıyorsunuz siz...

Terörist başını lider gören bir siyasi yapılanmadan ne gibi demokrasi dersi alacağız çok merak ediyorum doğrusu...

Ne zaman bu faşist zihniyetlerden arınıp bölgenizde ki feodal yapıyı kırarsanız gerçek anlamda refaha kavuşursunuz bu sözümüde kulağınıza küpe edin.

 

Sen ne kadar inkar edersin et. Hakliligimiz ortada ve geliyoruz meclise GUMBUR GUMBUR. Turkiye'de 15 milyon Kurt senelerce ezilmistir sistematik olarak. Bunu inkar etmek insalikla bagdasmaz ama dedim ya, sizin devam edin inkara. Galileo'nun dedigi gibi "beni assaniz da asmasaniz da Dunya yuvarlak". Hersey gun gibi ortada!

 

*********************

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sen ne kadar inkar edersin et. Hakliligimiz ortada ve geliyoruz meclise GUMBUR GUMBUR. Turkiye'de 15 milyon Kurt senelerce ezilmistir sistematik olarak. Bunu inkar etmek insalikla bagdasmaz ama dedim ya, sizin devam edin inkara. Galileo'nun dedigi gibi "beni assaniz da asmasaniz da Dunya yuvarlak". Hersey gun gibi ortada!

 

*********************

Meclisimizi kirletmenize kimse müsaade etmez hic bosuna heveslenmeyin orasi Türkiye Cumhuriyetinin meclisidir.************************.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

O kirli ve dalavereci Meclis olsa olsa ancak temizlenir. Hepsi yolsuzluk ve irkcilik yapiyor. Biz temizleyecegiz... Geliyoruz, hic kimse engel olamayacak.

Sizin gibilere söylenecek tek bir kelime vardir ama ne yazikki burasi ona müsait degil,bunu bildiginiz icin zaten bu forumlarda bu kadar rahat rahat ve agzinizi bozarak yazabiliyorsunuz.Devam edin.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sizin gibilere söylenecek tek bir kelime vardir ama ne yazikki burasi ona müsait degil,bunu bildiginiz icin zaten bu forumlarda bu kadar rahat rahat ve agzinizi bozarak yazabiliyorsunuz.Devam edin.

 

Ne yani yalan mi? Tansu Ciller Hanimin (ki ne bicim basbakansa ABD'de Turkiye'de odedigi verginin 20 mislini odeyebiliyor basbakan olarak), Erbakan efendinin yaptiklari yosluzluklar, haklarindaki hukuki aratsirmalarin ort bas edildikleri yalan mi? Daha kimileri var dalavereci o mecliste Allah bilir. Hepsi defolup gitsin ve bu memleketi gonulden yurutecek, halkingercek temsilcisi insanlar gelsin. bakin tgemiz adam geliyor Sayin Gul ya da Erdogangibi yapadiginiz ********** kalmiyor.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

peki siz kürtler bu güne kadar nasıl bir yaşam içindeydiniz ve şimdi nasıl yaşıyorsunuz...hangi tarih kitabı bir kürt devletinin varlığından bahseder...sizin diliniz töreniz eğer bu güne kadar ulaşmışsa bu da biz türklerin sayesindedir...biz bugüne kadar sizleri kendimizden kanımızdan saydık halada sayıyoruz.. ama anlamsız ve boş umutlarla dağlara çıkıp vatan istiyorum diyen gerillalara da cevabımızı vermekten kaçınmadık...o kadarki davasında dürüst bir halktınız neden sizin davanızın baş ipini çeken insan yakalandığı gün arkasında gidenleri bir kalemde sattı...size tavsiyem akıllı olun ve çatımız altında emniyette rahat olun...kültürünüzde dilinizde bizden sorulur...amerika gibi neyi düyü belirsiz devletlerin oyuncağı olup kullanuılmayın kardeş kardeş yaşayın...türklüğü savunup asil bir ırk olduğunu söyleyenlere faşist deyip kendi ırkçılığınızı yapmayın... asıl faşistlik budur...kendinize gelin...************

 

Sdost_25'in sorularini cevapliyayim:

 

1 - Tarihe bakildiginda MED Imparatorlugunu ya da Selahattin Eyubi'nin varligini inkar edemezsiniz degil mi?

2 - Turklerin Anadolu'ya girisinede ve musluman olduklari icin en buyuk destegi Kurtler'den gordugunu inkar edemezsin degil mi?

3 - Kurtulus Savasi denen o savasta isgal altinda olanlarin Kurt bolgeleri olup, Kurtlerin herkesten daha cok kayip verdigini ve savastigini bu memleketin varolusu icin herkes tarafindan biliniyor. Eger biz savasmasaydik ve isgalcilerle isbirligi yapsaydik zamaninda su an Turkiye Cumhuriyeti denen bir devlet olmazdi ortada.

4 - ****** yillardir baris diyor, ben baris diyorum, barzani baris diyor ama siz hep SAVAS diyorsunuz. Soylenenler yeni seyler degil ki?

5 - ********

Eger daha cok tarih dersine ihtiyacin varsa soyle de vereyim. Sen ne hakla kalkip Kurtlerin varligini, kulturunu, dilini ve tarihini YOK sayabiliyorsun onu soyle bana? Kim saniyorsun kendini? ********. Senin gibilerin derdi ortada. Kurtler hakkinda ne dusundugunu yazip gercek yuzunu gosterdin herkese, tesekkurler!

 

**************

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

ne yazıkki yazılan konuşmalarla dış mihrakların oynamış oldukları oyunda ne kadar başarılı olduğunu aNLIYORUM. BENİM DEDEM İSTİKLAL GAZİSİYmiş rahmetli babam anlatırdı. bu arada bizde malatya 'dan göç etmişiz İ ç Anadoluya. Benim dedem de kürttür.babamda. ama benim babam anıtkabirde atamızın kabrinde nöbet tuttuğunu anlatırdı övünerek.yıllarca omuz omuza yaşamış aynı savaşta omuz omuza çarpışmış bu insanlar hayatta olsalardı acaba tükürmezlermiydi suratımıza.biz size böylemi emanet ettik bölünesiniz parçalanasınız diye mi haykırmazlar mıydı acaba.Ezilen insan her şekilde eziliyor zaten. bunun kürdü türkü alvesi yada çerkezi yok.kadını erkeği herkes bişekilde eziliyor.hemendağa mı çıkmalıyız.bunu bir ülkeye maletmek ve ayrımcılık tohumları serpmenin anlamı varmı.bu vatan bunun içinmi emanet edilddi.böylemi teşekkür ediyoruz.ben bir kürt kızıyım ve atalarım ayrım yapmaksızın evlilikler yapmış aile kurmuşlar. omuz omuza verip savaşmışlar sonuç olarak bize bir emanet bu vatanı cumhuriyeti bırakmışlar.bütün bunları hep birlikte yapmışlar. aralarında çerkezi lazı gürcüsü de varmış.tarihten gelen bu bütünlüğü kimse bozamaz.yaşadığımız yer TÜRKİYE CUMHURİYETİDİR. bu ülkede biçok ırktan ve mezhepten insan yıllardır bir arada yaşıyor.öylede devam edecek.bir takım düşmanlar zayıf yanımızı kollayıp bütünlüğümüzü bozma gayreti gösterirken ****** ******* ******** birilerinin kışkırtmasına izin vererek düşmanların ekmeğine yağ sürdüler adeta.atalarımızın oluşturduğu bütünlüğün bozulmasına izin verdiler.

 

çok ama çok üzülüyorum.dedeme ve atalarıma bunun hesabını vermekten korkuyorum.siz birleştirdiniz biz parçalanmasına engel olamadık demeye ar ediyorum.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

ne yazıkki yazılan konuşmalarla dış mihrakların oynamış oldukları oyunda ne kadar başarılı olduğunu aNLIYORUM. BENİM DEDEM İSTİKLAL GAZİSİYmiş rahmetli babam anlatırdı. bu arada bizde malatya 'dan göç etmişiz İ ç Anadoluya. Benim dedem de kürttür.babamda. ama benim babam anıtkabirde atamızın kabrinde nöbet tuttuğunu anlatırdı övünerek.yıllarca omuz omuza yaşamış aynı savaşta omuz omuza çarpışmış bu insanlar hayatta olsalardı acaba tükürmezlermiydi suratımıza.biz size böylemi emanet ettik bölünesiniz parçalanasınız diye mi haykırmazlar mıydı acaba.Ezilen insan her şekilde eziliyor zaten. bunun kürdü türkü alvesi yada çerkezi yok.kadını erkeği herkes bişekilde eziliyor.hemendağa mı çıkmalıyız.bunu bir ülkeye maletmek ve ayrımcılık tohumları serpmenin anlamı varmı.bu vatan bunun içinmi emanet edilddi.böylemi teşekkür ediyoruz.ben bir kürt kızıyım ve atalarım ayrım yapmaksızın evlilikler yapmış aile kurmuşlar. omuz omuza verip savaşmışlar sonuç olarak bize bir emanet bu vatanı cumhuriyeti bırakmışlar.bütün bunları hep birlikte yapmışlar. aralarında çerkezi lazı gürcüsü de varmış.tarihten gelen bu bütünlüğü kimse bozamaz.yaşadığımız yer TÜRKİYE CUMHURİYETİDİR. bu ülkede biçok ırktan ve mezhepten insan yıllardır bir arada yaşıyor.öylede devam edecek.bir takım düşmanlar zayıf yanımızı kollayıp bütünlüğümüzü bozma gayreti gösterirken ****** ******* ******** birilerinin kışkırtmasına izin vererek düşmanların ekmeğine yağ sürdüler adeta.atalarımızın oluşturduğu bütünlüğün bozulmasına izin verdiler.

 

çok ama çok üzülüyorum.dedeme ve atalarıma bunun hesabını vermekten korkuyorum.siz birleştirdiniz biz parçalanmasına engel olamadık demeye ar ediyorum.

 

Yazdiklarini okuyup **** olmamak mumkun degil. **************** ne munasebet be kardesim? Azmi cektirdiniz Kurtlere? Azmi ezildik? MHP gibi irkcilar bile basa gelip bizi yok sayip bize hakaret etmediler mi? Adamlar resmen "Turkler Kurtlerden ustundur" demedi mi?T abii simdi is isten gecti ve suclu biz olduk. Olalim, sorun degil. HAKLARIMIZI alacagiz. Dis gucler diyorsun bir de. Alman tanklariyla, Amerikan ucaklariyla yerle bir edildi 7000 Kurt koyu, bu insanlar su an buyuk sehrilerin varoslarinda surunuyor. Ne adaletinden ne birliginden bahsediyorsun?

 

Haklarimizi alacagiz kardesim, bunu baska cikar yolu yok! Kalkip bizleri kucuk dusurmeye devam etmeyin lutfen. Asirlarca yardim ettik Turk halkina ve beraber yedik ictik ve savastik ama hep iyi niyetimiz istismar edildi. Yalan mi?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

haklarınızı nasıl almaya çalıştığınızı dün Ulus meydanındaki vahşetle daha iyi görüyoruz.Eğer bi haklılığınız varsa bunlara gerek duymazdınız.mecliste devletin bir sürü kadrosunda çalışıyorsunuz. hangi haktan mahrumsunuz. sizin gibilere demokraside çare değil.Ama bu eylemlerle ancak ****** ****** çıkarırsınız. insanlara haklılığınızı değil.....

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

haklarınızı nasıl almaya çalıştığınızı dün Ulus meydanındaki vahşetle daha iyi görüyoruz.Eğer bi haklılığınız varsa bunlara gerek duymazdınız.mecliste devletin bir sürü kadrosunda çalışıyorsunuz. hangi haktan mahrumsunuz. sizin gibilere demokraside çare değil.Ama bu eylemlerle ancak ****** ****** çıkarırsınız. insanlara haklılığınızı değil.....

 

Ne yani Kurt sorununu ortaya adan her adam intihar eyleminde mi bulunyor? Ne munasebet canim?

Eger yillardir dislanma olmasaydi ve Siyasi cozum kanallari acilsaydi kati yaklasim yerine kimse kimsedye zara vermezdi. Sizler hala kalkmis bu iflas etmis KATI YAKLASIMI tek yol olarak gosteriyorsunuz. Ankara'da meydana gelenlerden PKK da Turkiye Devleti de ve sizin gibi kati yaklasim ve ayirim yanlilari da herkes SUCLU!

 

Yeter artik, siyasi cozume yoneliyoruz tum Meclis irkci bir sekilde bir olup bizi dislamaya ve meclise girmememize yonelik anayasa degisikligi yapiyor. Bu ayrimicilik ve boluculuk degil de nedir? Bu sorun SIYASI meydanda cozulecek. Ben bir Kurt olarak ne SUSACAGIM ne de BASKI altinda kalmayi kabul edecegim. Bir Kurt olarak hangi taraftan olursa olsun siddete karsiyim. PKK da Turk Devleti de ve Milliyetciler bu memeleketi ve benim Kurt halkimi mahfetti!

 

Birakin artik benim mazlum milletimin yakasini. Yetmedi mi onyillardir horladiginiz ve kullandiginiz? Meclis'teki Kurt dediginiz adamlar Sag ve Sol partilerin kuklalaridir, asiret ve tarikat reisleridir. Bir de hic rahatsiz olmadan "Kurtler asiretci, feodal ve geri bir millet" deniliyor, asiretcilige ve gerilige en buyuk destegi sistematik sekilde Devlet verirken.

 

Leyla Zana Meclis'te ne dedi biliyor musun sen? "Bagimsiz Kurdistan olsun" demedi, "Turkiye'yi bolelim" demedi, "yasasin PKK" demedi. Kadin cok asil bir sekilde ve Kurce "bu yeminimi Kurt ve Turk halklarinin kardesligi icin ediyorum" dedi. Bu alkislanir ancak ama siz ne yaptiniz? Hapise attiniz. Bu forumda bile Almanca ve ingilizce bolumler var ama benim 20 milyon Kurt vatandasimin dili sizi aciz ediyor.

 

***** ****** ******* Su komik duruma bakin yahu daha dune kadar Kurtce konusuluyor diye adamlar iceri atiliyordu, okullarda Ingilizce, Arapca, Fransizca derselri yasalken. Acayip bir ulke yahu!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...
Haklı olan birliği savunanlardır, varolanı bozmak kolaydır, sorarım kolaya kaçmak mı doğrudur yoksa zoru başarmak mı?

 

Bence zor mu ya da kolay mi oldugu fark etmez, dogru dogrudur ve zorda olsa kolay da olsa dogru her zaman aranilmalidir. Ortada bir haksizlik oldugu ortada. NewYorkTaner'in dedigi gibi bu ulkede 20 milyon Kurt olmasina ragmen dune kadar Kurtce dilinin yasak olmasi gibi. Bence isin uzerine kaba kuvvetle giderek bir sonuc alamayacagimiz ve durumu daha da kotuye yonlendirdigimiz acik hem devlet olarak hem de millet olarak. Artik barismanin zamani gelmedi mi sizce?

 

Ve sunu da soyleyeyim, baris sadece itiraf ve gunah cikarmayla olur. Inkar ve suclamayla degil. Her iki taraf oturup birbirlerine yaptiklari haksizliklari ititraf etsin. Birakalim artik kaba kuvveti! Yoksa halimiz husrandir!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.