Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Kim dindar kim değil.

Dindarız diye bizi istemiyorlar buyurmuşlar birileri. Siz dindarsınız bizler de dinsiz, size cennetin yolları, bize de ateşten gömlek öyle mi? Peki o zaman var mısınız dindarlık nasıl olur biraz anlatalım ve söyleyin bakalım kim dindar kim değil? Dinim der ki Allah birdir ve ondan başka hiç kimseye tapmayacaksın. Diz çökmeyeceksiniz kulların önünde, Öpmeyeceksiniz elini Allahın çocuğu vardır diyen Papanın, Haçlı Avrupaânın kapısının önünde Müslüman bir milletin onurunu iki paralık etmeyeceksiniz. Kafasına sarık sardı diye tapmayacaksınız Allah gibi kendiniz gibi ademoğullarına. Söyleyin bakalım kim dindar, kim değil?

Dinim der ki, çalmayacaksın garibin hakkını ve yemeyeceksin haksız yere insanların malını. Milletin alın terinden toplanan paraları, vermeyeceksiniz ballı ihaleler maskesi altında oğlunuza, damadınıza, eşinize ve dostunuza.Satmayacaksınız üç otuz paraya ata yadigarı fabrikalarımı,madenlerimi Haçlıya,Siyonistâe ve Petrol Şeyhine.Peşkeş çekmeyeceksiniz kanla alınan topraklarımı dünyanın öbür ucundan gelen, cebi dolar dolu açgözlü yağmacıya. Söyleyin bakalım kim dindar, kim değil?

Dinim der ki, kırmayacaksın garibin gönlünü,kakmayacaksın başına verdiğin sadakayı ve güler yüzlü olacaksın en basit dilenciye, sen dünyalar fetheden bir padişah olsan bile. Kırmayacaksınız gariban köylünün anasının kalbini sizden yardım isterken. Kovmayacaksınız parası çalınan gurbetçiyi sizden aman dilerken. Alçakgönüllü olacaksınız ve bu fani dünyanın kara toprağının üzerinde yürümeyeceksiniz dağları ben yarattım edasıyla. Eğeceksiniz boynunuzu ve öpeceksiniz fakirin toz toprak bulanmış yanağından, silerken onun kanlı göz yaşını. Hor görmeyeceksiniz bu dünyanın dervişlerini ve bileceksiniz ki dervişlik olmaz sakal ve kavuk ile. Dervişlik olur gönül ve kalp ile. Söyleyin bakalım kim dindar,kim değil ?

Dinim der ki, haksızlığın karşısında susup dilsiz şeytan olmayacaksın. Her zaman barışı seveceksin ve yumuşak başlı olacaksın tüm insanlara. Ama gerektiği zaman zalimin karşısında cesurca sarsılmaz bir dağ gibi durarak, sıyıracaksın çift dilli kılıcını kınından ve koparacaksın başını zulmün ve fitnenin. Zalimlerle aynı masaya oturmayacaksınız, onlarla müttefik olmayacak ve dünyanın her tarafını ateşe verirlerken sıkmayacaksınız o kapkara ellerini. Atmayacaksınız elinizi omuzlarına sanki kırk yıllık dostlarınızmış gibi ve gülmeyeceksiniz yüzüne Mehmetçiğin başına kara çuval geçiren zakkum ruhlu şeytan askerlerinin. Söyleyin bakalım kim dindar,kim değil ?

Dinim der ki, tefecilik yapmayacaksın ve yığmayacaksın altını gümüşü üst üste. İnsanlar açlıktan bir deri bir kemik gezerken geçmeyeceksiniz yanlarından yeni aldığınız son model gümüş renkli Mercedesinizle. Garipler bir gömlek bile alamazken, her gün yepyeni milyarlık Avrupa takımlarla çıkmayacaksınız karşılarına. Yokken masumların içecek bir yudum çorbası, sokmayacaksınız gözlerine yeni aldığınız elli bin dolarlık saatinizi. En yakınlarınız ve gülerek poz verdikleriniz daha dün size küfür eden para babaları olurken, fakirler aklınıza sadece Ramazanın medyatik iftarlarında gelmeyecek. Daha dün faiz haramdır diye emeklinin üç kuruşluk banka hesabına laf ederken bugün dünyanın en büyük tefecileriyle,Soroslarıya kadeh kaldırmayacaksınız. Söyleyin bakalım kim dindar, kim değil ?

Dinim der ki, Allah birdir diyen herkesle kardeş olacaksın ve ayırmayacaksın insanları bu bendendir, bu da değildir diye. Yargılamayacaksınız insanları yüzlerindeki kılla ve tepelerindeki örtüyle çünkü bileceksiniz ki yargılama gücü ancak yaratanındır. Rabbin kelamını ezbere bilirim deyip de o kelamın sizler tek bir ümmetsiniz mesajını bölmeyeceksiniz yüzlerce sonradan olma tarikat ve cemaate. Sizin gibi düşünmeyen ve sizi eleştirenlere kızmayacaksınız ve tam tersine teşekkür edeceksiniz sizi uyardıkları ve ilk olarak Şeytanın savunduğu âBen üstünümâ tuzağından sizi kurtardıkları için. Söyleyin bakalım kim dindar, kim değil?

Dinim der ki, annene babana hürmet gösterdiğin gibi vatanını ve milletini de korumayı imandan sayacaksın. Vatanını korurken toprağa düşenlerin en üst mertebede olduğu bu dinde o şehitlere âyan gelip yatmasınlarâ demeyeceksiniz. Şehit kanıyla yıkanmış toprakları üç dolara satmayacak ve vatanı bölmek isteyen katillerle âsayınâ kelimesini aynı cümlede kullanmayacaksınız. Bu vatan için at sırtında ömür tüketen, her sabah duyduğunuz ezan sesinin yerini çan sesleri almasın diye başta kalpak, ayakta çizme cepheden cepheye atılanların hatırasına saygıda kusur etmeyeceksiniz. Söyleyin bakalım kim dindar,kim değil ?

Dinim der ki, hepiniz mahşer günü Allahın huzuruna çıkacaksınız ve çekileceksiniz hesaba tüm işlediklerinizden bir bir. İşte o zaman ortaya çıkacak, kim dindar, kim değil ?

Sevgilerimle

Serdar Kuru

Gönderi tarihi:
Kim dindar kim değil.

Dindarız diye bizi istemiyorlar buyurmuşlar birileri. Siz dindarsınız bizler de dinsiz, size cennetin yolları, bize de ateşten gömlek öyle mi? Peki o zaman var mısınız dindarlık nasıl olur biraz anlatalım ve söyleyin bakalım kim dindar kim değil? Dinim der ki Allah birdir ve ondan başka hiç kimseye tapmayacaksın. Diz çökmeyeceksiniz kulların önünde, Öpmeyeceksiniz elini Allahın çocuğu vardır diyen Papanın, Haçlı Avrupaânın kapısının önünde Müslüman bir milletin onurunu iki paralık etmeyeceksiniz. Kafasına sarık sardı diye tapmayacaksınız Allah gibi kendiniz gibi ademoğullarına. Söyleyin bakalım kim dindar, kim değil?

.

.

.

Dinim der ki, hepiniz mahşer günü Allahın huzuruna çıkacaksınız ve çekileceksiniz hesaba tüm işlediklerinizden bir bir. İşte o zaman ortaya çıkacak, kim dindar, kim değil ?

Sevgilerimle

Serdar Kuru

şahane bir yazı tebrikler, o kadar güzel ifade etmişsiniz ki, başka bir söz bulamadım... helal olsun... :clover::clover:

Gönderi tarihi:
Kim dindar kim değil.

.

.

.

Sevgilerimle

Serdar Kuru

Sayın Serdar Kuru...muhteşem bir yazı bu...üzerine söylenecek tek kelime kalmamış...sizi yürekten tebrik ediyorum.. :):clover:

Gönderi tarihi:
Kim dindar kim değil.

Dindarız diye bizi istemiyorlar buyurmuşlar birileri. Siz dindarsınız bizler de dinsiz, size cennetin yolları, bize de ateşten gömlek öyle mi? Peki o zaman var mısınız dindarlık nasıl olur biraz anlatalım ve söyleyin bakalım kim dindar kim değil? Dinim der ki Allah birdir ve ondan başka hiç kimseye tapmayacaksın. Diz çökmeyeceksiniz kulların önünde, Öpmeyeceksiniz elini Allahın çocuğu vardır diyen Papanın, Haçlı Avrupa’nın kapısının önünde Müslüman bir milletin onurunu iki paralık etmeyeceksiniz. Kafasına sarık sardı diye tapmayacaksınız Allah gibi kendiniz gibi ademoğullarına. Söyleyin bakalım kim dindar, kim değil?

Sevgilerimle

Serdar Kuru

sevgili Serdar;

sizin bu saydıgınız çogu ilkenin dindarlıkla alakası yok, yok çünkü bu sayılanların çoguna hemen hemen bütün insanlar karşı çıkmaz, kabul eder.yani herhangi bir dinin bu türden ilkeleri vaz etmeside sonuçta başka bir şeye inanan insanların bunları reddedecegi anlamına gelmez.

dindarı dindar olmayanı veya başka dinden olanı bu sayılan kabullere en azından zıt söylemlerde bulunamaz.

bunlar evrensel anlamda kabul gören ve sadece falan dinin veya filan dinin inananlarının savunacagı şeyler degil.

genel anlamda söylüyorum.

sosyolojik ve psikolojik olaran dindarlık ölçülebilir lakin bu, bütün insanların kabul edebilecegi ortak noktalardan degilde her dinin kendine has pratiklerinden ve kabullerinin içselleştirilmesi olgusundan hareketle bir dindarlık tanımı yapılabilir.

selamlar.

Gönderi tarihi:

Yazdıkların evrensel doğrulardır.BİR ÇOĞU.Ancak bir cümlenize takıldım doğrusu

Sizin gibi düşünmeyen ve sizi eleştirenlere kızmayacaksınız ve tam tersine teşekkür edeceksiniz sizi uyardıkları ve ilk olarak Şeytanın savunduğu “Ben üstünüm†tuzağından sizi kurtardıkları için.

buna gerçekten inanıyormusunuz?Dinde böyle ayetler varken

Bakara Suresi 191 Onları yakaladığınız yerde öldürün; onların sizi çıkardıkları yerden siz de onları çıkarın. fitne/baskı ve bozgunculuk, öldürmekten daha kötüdür.

4/89-Arzu ettiler ki kendilerinin küfre saptıkları gibi siz de sapasınız da beraber olasınız. Bu sebeple, onlar Allah yolunda hicret edinceye kadar içlerinden dost edinmeyin. Eğer bundan yüz çevirirlerse onları yakalayın ve bulduğunuz yerde öldürün. Onlardan ne bir dost edinin, ne de bir yardımcı.

gibi.

Gönderi tarihi:
sevgili Serdar;

sizin bu saydıgınız çogu ilkenin dindarlıkla alakası yok, yok çünkü bu sayılanların çoguna hemen hemen bütün insanlar karşı çıkmaz, kabul eder.yani herhangi bir dinin bu türden ilkeleri vaz etmeside sonuçta başka bir şeye inanan insanların bunları reddedecegi anlamına gelmez.

dindarı dindar olmayanı veya başka dinden olanı bu sayılan kabullere en azından zıt söylemlerde bulunamaz.

bunlar evrensel anlamda kabul gören ve sadece falan dinin veya filan dinin inananlarının savunacagı şeyler degil.

genel anlamda söylüyorum.

sosyolojik ve psikolojik olaran dindarlık ölçülebilir lakin bu, bütün insanların kabul edebilecegi ortak noktalardan degilde her dinin kendine has pratiklerinden ve kabullerinin içselleştirilmesi olgusundan hareketle bir dindarlık tanımı yapılabilir.

selamlar.

dindarlıkla alakası şöyle var, bu yazıda arkadaşımızın dikkati çektiği gibi, dini kendilerine vitrin yapanlar hep burdan dem vuruyorlar ve oylarıda bu mesele üzerinden topluyorlar ya, sonrasında da hiçte dinle bağdaşmayan davranışlar sergiliyorlar ya, o bakımdan kıyaslama yapmış arkadaşımız... pekte yerinde ve doğru bir tespit olmuş...

Gönderi tarihi:
dindarlıkla alakası şöyle var, bu yazıda arkadaşımızın dikkati çektiği gibi, dini kendilerine vitrin yapanlar hep burdan dem vuruyorlar ve oylarıda bu mesele üzerinden topluyorlar ya, sonrasında da hiçte dinle bağdaşmayan davranışlar sergiliyorlar ya, o bakımdan kıyaslama yapmış arkadaşımız... pekte yerinde ve doğru bir tespit olmuş...

siz dini ve dindarlıgı kişilere göre düşünmeye devam edin o zaman.

ama ölçümleriniz hep sakat olacaktır.

Gönderi tarihi:

sayın TBMM baskanı Arınç acıklama yaptı. Dindar bir cumhurbaskanı görmek istiyoruz diye.

toplumsal kabul edilmiş kurallar vardır diyorsunuz, her dinin kendine özgü kuralları vardır bunlara uyanlara dindar diyorsunuz. Bu bağlamda kişinin dindarlıgıdan söz ediyorsunuz.

Sanırım sayın Arınç ve noun gibi düşünenlerin bazı kriterleri var dindarlıkla ilgili imanla ilgili.

Din konusunda fazla bilgi sahibi olmasamda mantıgıma ters gelen ne varsa inancımada ters geldigini ögreneli olduca uzun zaman oluyor. ve hayatımı bu yönde yasıyorum. Sayın Arıncın söyledigi de mantıgıma biraz ters geldi. Ellerinde bir terazimi var acaba? yada kriter nedir? Bir insanın dindardlıgını inancını nasıl ölcersiniz?

Diyecejksinizki hayatını dininin gerektirdiklerine göre yasıyorsa dindardır. O halde tarihe bir göz atın. Soğuk savas yıllarında yetiştirilen ajanlara... Devletlerin gizli guvenlik servisleri icine kadar girebilecek, bir ulkenin en atesli milliyetcisi gibi davranabilecek fakat casusluk yada zarar vermek amacında bulunacak insanlar olmamısmıdır?

Belki de sayın Arınc ve onun gibi dusunenler cıkıp acıklamalı. Dindar insan nasıl insandır? kendilerinimi tarif ediyorlar? Mesela dindar olmak icin kac saat camide kalmalı? yada kac deve kesmeli? yada kac defa Hac'ca gitmeli? bunun gibi kriterleri acıklasınlar bizde bilelim kim dindar kim değil. Hadi bunu bildik diyelim elimize ne gececek?

Cumhurbaskanının dindar olup olmaması, bırakın sokakta yanından yuruyerek yanımızdan gecen insanların dindarlıgı bizi ne acıdan ne kadar baglar?

Her koyun kendi bacagından asılır diye bir atasözümüz var. Mesela cumhurbaskanım yada sokaktaki butun insanların hepsi dindar oldugu zaman bu benim dindarlıgımı arttırırmı azaltırmı?

benim bildigim kişinin inancı kendi icindedir. haytınıda bu inancına göre yasar. Bir baskasının neye inandıgı, benim özgurluklerimi kısıtlamadıgı surece ne yaptıgı benim umrumda değil. Cunku ben önce kendim inancımı sonuna dek yasamalı ve isnanlara kendimi örnek göstererek dinimin reklamı yapmalıyım diye dusunuyorum. İnsanlar benim ne kadar dogru durust biri oldugumu gorurlerse benim inancımda o denli iyi karsılanır.

Ama bugun tuhaf bir sekilde insanlar sorgulanıyor. Sen dindarsın sen değilsin. Sen öylesin sen böylesin diye. NEden kimse kendi yaptıgıyla ilgilenmez de bir baskasının diniyle bu kadar ugrasır?

Sayın Arınc cıksın acıklasın elinde ne gibi bir alet var ki dindar bir insanı cumhurbaskanı olarak görmek istiyor. Acıklasın bilelim kim dindar kim değil, kimleri Allah cennetine kabul edecek kimleri etmeyecek. Sayın Arınc bunu da biliyor olmalıki hic dusunmeden boyle bir acıklama yapıyor.

İşte sayın Arınc ve zihniyetine sahip olan insanların bu ulke uzerindeki tehditi burdan ileri geliyor. Hala bunu göremiyormusunuz?

Gönderi tarihi:
Dini kişilere göre düşünmüyorum, dindar geçineni dine göre değerlendiriyorum... Arada çok büyük bir fark var...

BICAKMI BICAKCI TÜRKLER,., bunlar Türk olamaz

Evet aradaki farklar gün geldimi ortaya cikiyor ,,,Bu seferde Malatyada Ortaya cikti,.,

Cok aci,.,ama gercek,.,.,olamaz böyle birsey,. :(

NEDEN ,,ARANIZDA BiR BiLEN VARMI ,,,GERCEKTEN DOGRUYU SÖYLEYiN

Ben sahsen ürktüm.,.,Ben bicakla kavga edemem.,.Benim kavgam

Dürüst vede temizdir,.,

Biz Türkler Mertiz Bilegimizi Güveniriz,,

BiZ BÖYLE YETISMEDIK

kusura bakmayin

Saygilar

:shuriken: yamyam frankfurt

Gönderi tarihi:
Dini kişilere göre düşünmüyorum, dindar geçineni dine göre değerlendiriyorum... Arada çok büyük bir fark var...

serdar arkadaşım kim dindar, kim dindar degil diye bir giriş yapmış ve onun altını bir takım fikirlerle doldurmuş.

bende söylenen ilkelerin kabaca bir 'dindarlık' ölçüsü olamayacagını çünkü sayılanların çok genel kriterler oldugunu söyledim.

dindarlıgı ise tabiri caiz ise ölçülebildigini ve bunun sosyo-psikolojik bir vakıa oldugunu ima ettim.

bunun ise; her dinin kendine has pratiklerinden ve kabullerinin içselleştirilmesi olgusundan hareketle bir dindarlık tanımı yapılabilir dedim.

mesela, her hafta kiliseye giden bir hıristiyan, gitmeyen bir hıristiyandan daha 'dindar'dır, her ikiside hıristiyandır ama ilki daha dindardır ve bu kabuller genel anlamda her yerde böyledir.

bu tür tanımlardan kimse kimseyi sorgulamaz, inancına karışmaz bilakis bu tür tanımlar olguları daha anlaşılır kılmak içindir.

nasıl seküler bir birey denildigi zaman belli bir tasavvur oluşuyorsa aklımızda aynısı dindar birey içinde oluşmasını saglar ve olay bu kadar basittir.

dindarın en genel tanımı, herhangi bir birey dogru ya da yanlış dininin imani ve ameli pratikleri hususunda aynı dinin bir başka bireyine nazaran daha hassassa bu onu tanım olarak daha dindar kılar.

siz ise hala yazılanlardan yola çıkıp bir tanımlama yaptıgınızı iddia ediyorsunuz.

yapmanız gereken söz konusu kriterlerin 'dindar'lıga tekamül ettigini söylemenizdir.

Gönderi tarihi:
sayın TBMM baskanı Arınç acıklama yaptı. Dindar bir cumhurbaskanı görmek istiyoruz diye.

toplumsal kabul edilmiş kurallar vardır diyorsunuz, her dinin kendine özgü kuralları vardır bunlara uyanlara dindar diyorsunuz. Bu bağlamda kişinin dindarlıgıdan söz ediyorsunuz.

Sanırım sayın Arınç ve noun gibi düşünenlerin bazı kriterleri var dindarlıkla ilgili imanla ilgili.

Din konusunda fazla bilgi sahibi olmasamda mantıgıma ters gelen ne varsa inancımada ters geldigini ögreneli olduca uzun zaman oluyor. ve hayatımı bu yönde yasıyorum. Sayın Arıncın söyledigi de mantıgıma biraz ters geldi. Ellerinde bir terazimi var acaba? yada kriter nedir? Bir insanın dindardlıgını inancını nasıl ölcersiniz?

Sayın Arınc cıksın acıklasın elinde ne gibi bir alet var ki dindar bir insanı cumhurbaskanı olarak görmek istiyor. Acıklasın bilelim kim dindar kim değil, kimleri Allah cennetine kabul edecek kimleri etmeyecek. Sayın Arınc bunu da biliyor olmalıki hic dusunmeden boyle bir acıklama yapıyor.

İşte sayın Arınc ve zihniyetine sahip olan insanların bu ulke uzerindeki tehditi burdan ileri geliyor. Hala bunu göremiyormusunuz?

Arınç ve onun gibilerin tek bir kriteri var arkadaşım, dindarım diyorsan onlar gibi yaşayacaksın, bunu her fırsatta dile getireceksin, reklamın iyisi kötüsü olmaz ya, her ibadeti aleni yapacaksın. Çünkü büyük çoğunluğu müslüman olan ülkede insanları kolay kandırmak istiyorsan siyaseti din üzerinden yapacaksın ki millet ya bu adam çok dindar, o zaman oyumuzu buna verelim desin.

Terazileri varsa o terazi ile kendi inançlarını bir tartsınlar bakalım ne ölçüm verecek?

Gönderi tarihi:

Arınç ve onun gibilerin tek bir kriteri var arkadaşım, dindarım diyorsan onlar gibi yaşayacaksın, bunu her fırsatta dile getireceksin, reklamın iyisi kötüsü olmaz ya, her ibadeti aleni yapacaksın. Çünkü büyük çoğunluğu müslüman olan ülkede insanları kolay kandırmak istiyorsan siyaseti din üzerinden yapacaksın ki millet ya bu adam çok dindar, o zaman oyumuzu buna verelim desin.

Terazileri varsa o terazi ile kendi inançlarını bir tartsınlar bakalım ne ölçüm verecek? [/b]

dinlerde görünür ibadetler oldugu gibi bireyin şahsını ilgilendiren ibadetlerde vardır.

ve bunlar Arınç ya da her kimse bunları aşan boyutdadır ve her dinde hatta hertürlü inaçda bulunur.

bazı insanların yanlışları, bizim dogruları görmemizi engellememelidir.

siz aleni yapılan ibadetleri 'reklam' olarak mı degerlendiriyorsunuz?

arınç'ın kriterlerini dogru bulmaya bilirsiniz ama bu en basit dogruları yok saymamızı gerektirmez.

bir şeyin yanlış oldugunu söylemek ve sonra onun dogrusunu da söylemek gerekir.

müslüman olmanın şartları bellidir ve kimse bunun aksini duymadıkdan sonra kimseyi dinin dışına çıkaramaz.

her insanın dinden anladıgı ve yaşadıgı farklıdır.

modern/seküler zamanlarda 'dindar' denilen olguyu anlamıyorsanız söylenecek pekde bir şey yok.

müslüman bir toplumun daha dindar bir insana meyil duyacagını söylüyorsunuz ve bunun üstünden müslümanları kandırarak belli yerlere gelemk isteyen var diyorsunuz ; yani siz bir takım insanları munafıklıkla suçluyorsunuz.

bu tabi agır bir suçlama.

lakin bunu kanıtlayacak ne gibi deliller sunarsınız.

Gönderi tarihi:

Bak arkadaşım

Arınç'ın, Sezer'in, Tayyib'in imanı, itikatı beni/bizi ilgilendirmiyor, beni ilgilendiren.

Demokrasi araçtır, işimiz bitince kaldırır atarız diyen biri dürüst değildir,

Laiklik elbette değişir, değişmesi gerekiyorsa değişir hatta kalkar diyen biri, dürüst değildir,

Dün söylediğini bugün yalanlayan dürüst değildir,

Din ile insanları kandırmak dürüstçe değildir,

Akp'nin dünü ve bugünü ortada nereden nereye geldikleri ve siyasetleri ortada bugüne kadar dürüst olmadıklarını kendileri kanıtladılar, çünkü her fırsatta yalana başvurdular.

Sen hala buna inanmak istemiyorsan bu senin bileceğin şey, Serdarkuru arkadaş çok güzel bir yazı yazmış, çıkarsın ama kalamazsın, Tayyibin politikasının ve kişiliğinin küçük bir analizi niteliğinde, ve onların hepsi gerçek, sen kabul etmezsen de bu değişmeyecek.

Aleni yapılan ibadetler reklam kokar, herhalde sende bilirsin dinde ibadette, kabahatte gizlidir, çünkü ibadetin alenisine şeytanda müdahale eder, bir gösteriş yoludur, bakın ben çok dindarım demenin reklamıdır.

Ancak burada konuştuğumuz gibi Arınç'ın tarif ettiği dindar cumhurbaşkanını neye göre belirleyeceğiz? Ne kadar çok ibadet ettiğine göre mi? Bunu ne kadar çok gösterdiğine göre mi?

Ya da bumu önemli, yoksa bir devlet adamından beklenmesi gereken başka şeyler mi?

Herhangi bir kurum eleman alacağı zaman işin mahiyetine göre seçeceği kişinin o işe ne vereceği ile mi ilgilenir, ne kadar dindar olduğuyla mı?

Gönderi tarihi:
Bak arkadaşım

Demokrasi araçtır, işimiz bitince kaldırır atarız diyen biri dürüst değildir,

Laiklik elbette değişir, değişmesi gerekiyorsa değişir hatta kalkar diyen biri, dürüst değildir,

Dün söylediğini bugün yalanlayan dürüst değildir,

valla Erdogan'ı bilmem bunları söylemiş mi?

ama demokrasiden daha iyi bir sistem bulunursa ya da laiklikden daha kapsamlı ve anlamlı bir düşünce ortaya çıkarsa neden olmasın ki? demokrasinin vatanında bile 'demokrasi en iyi degil ama şimdilik buldugumuz en iyi sistemdir' diyenler mevcutken.

insan çıkarımı neden mutlak amaç olsun ki? bunlarda nihayetinde insan yaşamı için araçtır en temelde yani sadece bunlar degil din bile araçtır veya şöyle söylemek daha dogru ; dinin vaz'larıda en nihayetinde bir araçtır.

ama illaki bu dünyaya dönük bir amaç istenirse bu adalet ve huzur olmalı insanlar için.

ben şahsen Allah fikrinden başka hiç bir şeyi dogmalaştıramam.

Gönderi tarihi:
valla Erdogan'ı bilmem bunları söylemiş mi?

ama demokrasiden daha iyi bir sistem bulunursa ya da laiklikden daha kapsamlı ve anlamlı bir düşünce ortaya çıkarsa neden olmasın ki? demokrasinin vatanında bile 'demokrasi en iyi degil ama şimdilik buldugumuz en iyi sistemdir' diyenler mevcutken.

insan çıkarımı neden mutlak amaç olsun ki? bunlarda nihayetinde insan yaşamı için araçtır en temelde yani sadece bunlar degil din bile araçtır veya şöyle söylemek daha dogru ; dinin vaz'larıda en nihayetinde bir araçtır.

ama illaki bu dünyaya dönük bir amaç istenirse bu adalet ve huzur olmalı insanlar için.

ben şahsen Allah fikrinden başka hiç bir şeyi dogmalaştıramam.

evet meseleniz anlaşılmıştır, bütün anlatımlarınızın özeti budur.

dine dayalı bir devlet yönetimi talebiniz aşikar.

yani Fethullah'ın hayalini kurduğu şey.

Gönderi tarihi:
evet meseleniz anlaşılmıştır, bütün anlatımlarınızın özeti budur.

dine dayalı bir devlet yönetimi talebiniz aşikar.

yani Fethullah'ın hayalini kurduğu şey.

diyelim sizin yargınız dogru, bir an için.

peki bunu nereden çıkardınız.

demokrasinin en mükemmel yönetim şekli degil ama şimdilik iyisi budur diyenlerde mi? benim gibi düşünüyor ayrıca.

Gönderi tarihi:
Bunu görmek için 7 yaş üstü zekaya sahip olmak yeterli.

Demokrasiden daha iyisini biliyorsanız önerin. :)

demokrasiden daha iyisini bilmek başka bir şey, lakin insan zihnine sınır koymak daha başka bir şey.

insan zihninin çıkarımı bir şeyin her zaman için yeterli olmadıgını bilmek ve devamlı aramak yeterli.

ama bu ugraşları bir insan ömrüne sıgdırmak gibi tarihden kopuk degerlendirmemek lazımdır.

yoksa tarihin sonu geldi mi?

:)

Gönderi tarihi:

Sen ara bakalım, belki bulursun bulduğunda haberimiz olsun. :)

İrtica ile saklambaç...

İRTİCA var mı, yok mu?..

Cumhurbaşkanı, Genelkurmay Başkanı ve komutanlar "var" diyorlar, Başbakan, TBMM Başkanı ve şürekaları "yok" diyorlar.

Ve muhtemelen sizin kafanız karışıyordur.

Var mı, yok mu?..

Şüphesiz Cumhurbaşkanı ve komutanlar, Türk istihbarat örgütlerinin en taze ve doğru bilgilerine sahipler.

Başbakan da o bilgilere sahip olmasına sahip. Ama o Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’nin onayladığı BM kararlarını bile yok sayıp, terörist El Kadı’ya kefil olacak kadar taraftır.

Var mı, yok mu irtica?..

Pekiii...

Cumhurbaşkanı’nın, Genelkurmay Başkanı’nın, komutanların, irtica olmadığı halde, durup dururken "irtica var" diye uydurmaları olası mı?

İrticanın Danıştay’ı basıp, türban kararı aldı diye yargıçları kurşuna dizmesi... Başka dinlerin ibadethanelerinin basılıp papazların bıçaklanması ya da öldürülmesi... Çarşamba gibi ülkenin dört bir yanında tarikatların eyaletler kurmaları...

Bugün çocukların neredeyse yarısının tarikat kurs ve okullarında eğitim görmeleri...

Kentlerin giderek tesettüre bürünmesi...

Devlet kadrolarının artık imamlardan oluşması...

Meclis Başkanı’nın, Başbakan’ın ve iktidardaki siyasi parti önde gelenlerinin açık ve net biçimde Anayasamızdaki laiklik kavramını beğenmeyip değiştirmek istemeleri...

Ama asıl:

Son kamuoyu yoklamalarında, Türk toplumunun büyük bir kısmının, iktidarın dümen suyuna kapılarak Batı değerlerinden uzaklaşıp, Arap ve Doğu değerlerine kayması...

Say, say bitmez...

Tüm bunlar size bir şey ifade etmiyorsa, televizyonlardaki görüntülere, gazetelerdeki fotoğraflara bakamaz mısınız:

ABD’den gelen görüntüler, size laik ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin fotoğrafı gibi geliyor mu?..

Yoksa sanki İran ailesi, ABD’deymiş gibi mi?..

Sizce hangisi?..

Yoksa yine de melül melül bakıp soracak mısınız:

"İrtica var mı, yok mu?.."

Bekir Coşkun

Gönderi tarihi:
Sen ara bakalım, belki bulursun bulduğunda haberimiz olsun. :)

İrtica ile saklambaç...

irticanın olup olmaması hiç bir şeyi degiştirmez.

İslam'da istenilen anlamda bir dini düşünüş ve yaşayışı tekrar kaynaklara dönüp ortaya çıkarmazsak ,

Bekir Çoşkun gibi dinen ******* rast gele konuşup durur.

İslam'ın geleneksel yorumu ve kendini görme biçimini köklü degişikliklere ugratmak lazım ve bu iş kolay degil ama '********' mevzu edecegi bir konu hiç degil.

insanları basit menfaatler için 'ötekileştirmek' sorunları daha da içinden çıkılmaz kılıyor.

irtica irtica deyip duracaklarına 'irticai' olmayan İslam ortya koysalar ya.

ne bekliyorlar, insanların sadece kendileri gibi mi düşünmesini, ya da dinlerini bir kenara atmalarını mı? bunun mümkün olmayacagını ve dayatmalarla sonuç almanın imkansız oldugunu bir sosyologa ya da psikologa danışsalar ya. milleti ikna etmeye çalışacaklarına.

bundan yaklaşık yüz yıl önce çıkmış ve dini düşünceyi rasyonalize etmek için ugraş verenleri, hıristiyan/yahudi söylemi olan 'siyasal islamcı', ' radikal dinci', 'fundemantalist' ( ki bu tam bir hıristiyani kavramdır) vb. kavramlarla terörize etmeseydik şimdi dinle alakalı bambaşka şeyleri konuşuyor olurduk belki.

Gönderi tarihi:

Yazdıklarından az çok haberim olmasa, seni ulema sanacağım.

Hoşunuza gitmeyen şeyler duyunca din ******i yapıverirsiniz insanları, sonrada başkaları öteki yapıyor öylemi? Senin anladığın anlamda bir din ancak Vatikan'ın uygulamak istediği türde bir dini anlayışa tekabül eder. Malum Rahiplerin ve Rahibelerin yaşamını bilirsin. Adanmışlık.

İslam böylemidir? En azından senin anladığın İslam diyelim?

Gönderi tarihi:
irticanın olup olmaması hiç bir şeyi degiştirmez.

İslam'da istenilen anlamda bir dini düşünüş ve yaşayışı tekrar kaynaklara dönüp ortaya çıkarmazsak ,

Bekir Çoşkun gibi dinen ****** rast gele konuşup durur.

İslam'ın geleneksel yorumu ve kendini görme biçimini köklü degişikliklere ugratmak lazım ve bu iş kolay degil ama '******' mevzu edecegi bir konu hiç degil.

insanları basit menfaatler için 'ötekileştirmek' sorunları daha da içinden çıkılmaz kılıyor.

irtica irtica deyip duracaklarına 'irticai' olmayan İslam ortya koysalar ya.

ne bekliyorlar, insanların sadece kendileri gibi mi düşünmesini, ya da dinlerini bir kenara atmalarını mı? bunun mümkün olmayacagını ve dayatmalarla sonuç almanın imkansız oldugunu bir sosyologa ya da psikologa danışsalar ya. milleti ikna etmeye çalışacaklarına.

bundan yaklaşık yüz yıl önce çıkmış ve dini düşünceyi rasyonalize etmek için ugraş verenleri, hıristiyan/yahudi söylemi olan 'siyasal islamcı', ' radikal dinci', 'fundemantalist' ( ki bu tam bir hıristiyani kavramdır) vb. kavramlarla terörize etmeseydik şimdi dinle alakalı bambaşka şeyleri konuşuyor olurduk belki

Tamamda güzel kardesim.,.,Faili Mechul cinayetleri,,,gazabiniz Mübarek olsun diye Meclisin icine kadar tasiyanlarlami

Bas örtüsü Anamizin ,,ninemizin bas örtüsü.,,basimizin örtüsüdür.,,fakat bunu türbana cevirenlerlemi.,.,

Hatda Türban bile.,sadece Bir makam haric.,.,bir siyasinin semboli olan ,.,Türban,.heryerde yerini almistir

Birde özgürlük yok diyoruz,.,basörtüsü icin.,birak özgürlügü.,özgürlük gasp edilmektedir,.,

Biz nasil konusabilecektik.,bugünlerde,.,hangi noktada olabilecektik,.,onlar dünden gasp

ettiler bu özgürlügü bu asamayi,.,gasp etmeyede devam ediyorlar.,

gün gelecek bu insanlari bu ülkeyi hapsetmeye kalkacaklar

bu yapilan cinayetlerle,.biz ABD gibi güclü degilizki

silahimizla,,paramizla,,bu hapisten kurtulalim

Unutma.,,. senide hapis edecekler.,

Unutma ,..,bu yazilarini,.,vede

internetini elinden alacaklar,.!!!

Saygilar

:shuriken: yayam frankfurt

Gönderi tarihi:

kamu idaresine memur atanacağı zaman adayların belli kriterlere uyup oymadığına bakılır oysa benim güzel ülkemde başka şeylere bakılıyor ne günlere kaldık.

Gönderi tarihi:

Bir dindar olmak vardır bir de dindar görünmek wardır.

Dindar görünenleri anlarız zaten olar dindar gibi görünüp ne işler çevirirler

Ama dindar olan ve yürekten inanan insanlara hiç bir sözüm yoktur.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.