Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
Bu sözünün arkasında durabilecekmisin ?

Ben gözle görünmeyen her şeyin aslı yoktur diye bir iddada bulunmadım ki, aklını gördünmü diye bana soruyorsun. Allah sanki insanları toplayıp göstermiş gibi gerçekle alakası olmayan bir cümle kuruyor. Hem algılama duyuları sadece göz değilki.

Görmek,duymak,koklamak,dokunmak,tatmak,

Akıl beynin bir çok fonksiyonundan sadece biri olduğu için,aklımı gözle görmesem bile diğer duyularımla algılıyorum.Aklı olmayan insanların nasıl anormal davranışlar sergilediğini gözlerimle görüyorum,duyuyorum,vs,vs

Peki sen neden,ne gördüğün,ne işittiğin,ne kokladığın ne tadına baktığın,nede dokunduğun allaha,muhammede şahitlik yapıyorsun. Bu yalancı şahitlik değil mi ?

Kelime i şahadet.

Şahadet ederim ki Allahtan başka ilah yoktur,muhammed onun kulu ve elçisidir.

Allahı

peki bu dediğin duyularla Allah ı görseydik ne gerek kalırdı bizim inandırılmaya !!!yani Allah dileseydi kendini gösterirdi aracı tayin etmezdi kitap göndermezdi .bence bunları yapmamasındaki sebeb insana bahşedilen akılla alakalı..bize aklı verdi doğru yolu yanlış yolu gösterdi..sizde biliyosunuzki Muhammed(SAV)in okuma yazması yoktu nasıl olduda bu kadar bilimin bile hayret ettiği bir kitap ortaya çıkardı sizce!! yalancı şahitliğe gelince inşallah görecez kim yalancı şahitmiş!!!

Gönderi tarihi:
yani Allah dileseydi kendini gösterirdi aracı tayin etmezdi kitap göndermezdi .bence bunları yapmamasındaki sebeb insana bahşedilen akılla alakalı,

Aklı veren sonuçlarını bilen Allah değil mi ?

sizde biliyosunuzki Muhammed(SAV)in okuma yazması yoktu nasıl olduda bu kadar bilimin bile hayret ettiği bir kitap ortaya çıkardı sizce!!

Muhammed'in kitabına bilmin hayret ettiğini bilmiyorduk !!!

Okuma yazma ise bir kaç ayda öğrenilebilir, ilginç bir durum yok !!!

Hz. Muhammed'te zeki bir insan, , durum böyle olunca ilginç bir şey yok !!!

yalancı şahitliğe gelince inşallah görecez kim yalancı şahitmiş!!!

Mevzu o değil, bir şeyi görürsün bilirsin ve şahitlik edersin, ama görmediğin bilmediğin bir şeye şahitlik etmek yalancı şahitliktir.

Gönderi tarihi:
peki bu dediğin duyularla Allah ı görseydik ne gerek kalırdı bizim inandırılmaya !!!yani Allah dileseydi kendini gösterirdi aracı tayin etmezdi kitap göndermezdi .bence bunları yapmamasındaki sebeb insana bahşedilen akılla alakalı..bize aklı verdi doğru yolu yanlış yolu gösterdi..

Varsayalım ki Tanrı var.

Yukarıdaki cümleni iyice düşünürsen, Tanrı'nın aracı yaptığı tek şeyinn akıl olduğunu görebilirsin ve hiçbir dinin Tanrı'dan gelme olmadığını anlarsın. Bütün dinler aklı rafa kaldırır. Doğrular ve yanlışlar, akılla bulunmaz. Herşey hazırdır. Ezberlersin ve uygularsın.

Eğer Tanrı'nın eylemlerinin akılla alakası var diyorsan, akılı rafa kaldıran düşünceleri de senin rafa kaldırman gerekir.

Saygılar.

Gönderi tarihi:

sizde biliyosunuzki Muhammed(SAV)in okuma yazması yoktu nasıl olduda bu kadar bilimin bile hayret ettiği bir kitap ortaya çıkardı sizce!!

Hz. Muhammed'in okuma yazma bilmediği iddiası kadar boş bir iddia olamaz.

Öncelikle şunu hatırlamak gerekir ki Hz. Muhammed, döneminin en zengin ve soylu kadınının gözüne girebilecek kadar zeki bir insandır, kendisini farkettirebilmiştir ve aynı zamanda tüccardır Hz. Muhammed.

Şimdi aklınızı yanınıza alın ve düşünün:

Sizce bir tüccarın okuma yazma bilmemesinin, hesap yapacak bilgiyi edinmemiş olmasının imkanı var mıdır?

Hz. Muhammed'in okuma yazma bilmediği iddiası, "Aaa bakın Tanrı cahili peygamber yapmış, bundan büyük mucize mi olur?" mantığıyla insanları kandırmak için ortaya atılmış bir savdır. Temeli "Oku/İkra" ayetinin yanlış yorumlanmasına dayanır.

Oysa ki Hz. Muhammed döneminde yine Tek Tanrılı düşüncelere sahip olma ihtimali olan Yahudi ve Hıristiyan kimseler vardır. Ve bunlar İncil ve Tevrat'ı okumaktadırlar, lakin bu öyle düpedüz okumak değildir. Bu kimselere Türkçesi ile "Okuyucular" denmekte idi sanırım. Kur'anda sık sık geçen "Okuduklarını Anlamıyorlar mı?" tümcesinin kaynağı da budur.

Yani Hz. Muhammed zaten okuma yazma bilmektedir. "Oku" emrinin manası da Tevrat ve İncil "Okuyucuları"na öykünmeyi, yani Kur'an-da da belirtilen "Ehl-i Kitap"ı referans/dayanak almayı salık verir. Kaldı ki Kur'an her zaman Ehl-i Kitap'ı dayanak olarak almıştır zaten.

Çıkaracağımız sonuç şudur:

Hz. Muhammed okuma yazma bilmektedir, kaldı ki hayber'in fethinde imzalanan antlaşmaydı sanıyorum, antlaşma metnindeki harflerin bazılarına harekeler koydurttuğunu okumuştum, yanlış anlamalara mahal verilmemesi için... Ancak ne kadar doğru bir bilgidir bilmiyorum, ispatsız bir bilgi sunmak istemem.

Hz. Muhammed cahil ya da akılsız birisi değil, aksine içinde bulunduğu toplumu değiştirebilecek, devrime sürükleyebilecek kadar zeki bir insandır. Bu bir yana doğada olup bitenleri görebilecek, farkedebilecek ve yorumlayabilecek zekaya sahipti.

Hem zekası ile ve hem de tüccarlığı ile birlikte okuma yazma bilmediğini düşünmek mantıksızdır.

Belki çocukluğunda yani çobanlık döneminde öğrenememiş olsa bile tüccarlığa başladıktan sonra, Hz. Hatice ile evlendiğinde öğrenmiş ya da öğrenmeye başlamış olmalıdır. Dini yaymaya başladığında ise kanım odur ki kesinlikle okuma yazma biliyordu...

Saygılarımla...

Gönderi tarihi:

arkadaşlar harikasınız ya dini hemende omut kavramlara döküp bütün olarak okunması ve özümsenmesi gereken kurandan sadece bir tane sure alıp harika bir şekilde kötüleme yolunu tercih etmişsiniz öncelikle şunu söleyim ALLAH katında zaman kavramı yoktur bunun böle bilinmesi gerekir bigbang patlaması 0 anında oluşmuş ve bizim zaman sürecimize göre 10 üsü -43 saniyesini bilmekteyiz gelelim HZ MUHAMMEDİn ALLAH katına çıkışı arkadaşlar ALLAH aşıkına ya ya insan günnüne matematiksel terimle indirgemişsiniz benden size tavsiye ya ALLAH ve ALLAH katındaki hiç bir şey somutlaştırılmamalıdır bu kadr kini öfkeyide anlayamıyorum kardeşim inanmıyorsan inanamzsın ama inançlara saygısızlık dereecesine varan yok ALLAH mı doğru sölüyor yoksa muhammed mi gibi tavırlar takınmak abes kaçar ben size saygı duyuyorsam sizde bana duyacaksınız ve inançlarıma nedir bu ya sizinkisi özgürlük değil kardeşim kusura bakmayın KURANı açıp tamamen okuyun ve bitirin böle konuşmalar bence anlayamıyorum gereksiz

Gönderi tarihi:
peki bu dediğin duyularla Allah ı görseydik ne gerek kalırdı bizim inandırılmaya !!!yani Allah dileseydi kendini gösterirdi aracı tayin etmezdi kitap göndermezdi .bence bunları yapmamasındaki sebeb insana bahşedilen akılla alakalı..bize aklı verdi doğru yolu yanlış yolu gösterdi..sizde biliyosunuzki Muhammed(SAV)in okuma yazması yoktu nasıl olduda bu kadar bilimin bile hayret ettiği bir kitap ortaya çıkardı sizce!! yalancı şahitliğe gelince inşallah görecez kim yalancı şahitmiş!!!

Arkadaşım soruma yanıt vermemişsiniz. Ben size allahın görünmemesinin hikmeti nedir diye sormuyorumki bana

peki bu dediğin duyularla Allah ı görseydik ne gerek kalırdı bizim inandırılmaya

Bu şekilde cevap veriyorsunuz.Beş duyularla algılamadığınız Allahın varlığına şahitlik yapmak,yalancı şahitlik değilmidir diye sordum. Çünkü bizzat kendinizde gözle görülmeyen şeyler için şahitlik yapmanın yalancı şahitlik olduğunu söylediniz ve buna aklı örnek verdiniz . Hemde yemin ederek.İşte yazınız

ALINTI(antiteist @ Apr 26 2007, 06:22 PM)

peki sen aklının olduğuna yemin edebilirmisin!!!!ben vallahi billlahi görmedim ne sende ne bende öle bişeye şahitlik edemem

İslama girmenin şartı Allahın tek olduğuna şahitlik etmek değilmi ? Siz görmediğiniz bir şeye yemin ederek şahitlik etmem diyorsunuz, ama konu allaha gelince işi imtihan meselesine döküyorsunuz. Doğru ilkelerde çifte standart olmaz,bu etiğe aykırıdır.

peki bu dediğin duyularla Allah ı görseydik ne gerek kalırdı bizim inandırılmaya

Konuyla alakası olmasa bile ben yine sorunuza cevap vereyim. Eğer allah görünse idi herkes inanır kimse cehenneme gitmezdi, ne güzel değilmi.Yoksa siz mutlaka birilerinin yanmasından yanamısınız?

..bize aklı verdi doğru yolu yanlış yolu gösterdi..

Allah bize akıl verdi ise ekstra bir kitaba, peygambere ne gerek var.Yoksa allah aklı verirken eksikmi vermiş?

..

sizde biliyosunuzki Muhammed(SAV)in okuma yazması yoktu

Ben muhammedin okuması yazması olduğuna inanıyorum.Sen okuması olmayan birine ''oku'' diye *****ca bir cümle kullanırmısın?

Alak suresi

1- Yaratan Rabbinin adıyla oku!

2- O, insanı bir alekadan (embriyodan) yarattı.

3- Oku! Rabbin sonsuz kerem sahibidir.

BU ayetlere göre iki durum ortaya çıkıyor. Ya allah muhammedin okuma bilmediğinden haberi yok,yada muhammed allahın emrine karşı gelip okumamış.

nasıl olduda bu kadar bilimin bile hayret ettiği bir kitap ortaya çıkardı

Kuran bilimin hayret ettiği bir kitap değil,o sadece müslümanların yakıştırması

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.