Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 24 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 24 Mart , 2007 Evrimci ilerleme ve “daha yüksek türler” düşüncesi, ırkçılık ve emperyalizmi haklı göstermek için geçmişte sistematik bir biçimde kötüye kullanılmıştır. Beyaz adamın sözümona üstünlüğü. Avrupa uluslarına, Afrika ve Asya’daki 'kural tanımaz daha aşağı türlerin' topraklarına ve zenginliklerini ele geçirme hakkını verdiği varsayılıyordu. zamanın saygın bilim adamları, beyaz adamın en üstte olduğu ve zenci ve diğer 'ırkların' bundan ayrı ve daha aşağılardaki dallarda, goril ve şempanzelerin biraz üstünde yer aldığı 'evrim ağaçları' yayınlıyorlardı. Amaç gayet açıktı aslında, sömürüyü haklılaştırma argümanlarından biridir evrimcilik. Başka 'ırkları' boyundurugu altına alabilmiş, etkilerini başat kılmış, usta ve yigitce savaşmış ve üstün medeniyet kurmuş kavim 'en üstün kavim'dir ve bu süreçler aslında dogal gelişim içinde cereyan etmektedir. Bundan iyi çıkarmı olur. sömürüyü küresel düzeye yaymak ve haklılaştırmak için evrim ve daha bir çok sözde bilimsel görüş insanlara dayatılmaktadır. İş bu küresel düzeyde toplumları tek tipleştirici düzenin hayatı çıkar üstüne kurulmuşken, gayet masum göstermekde neyin nesi oluyor.Bilim haddi zatında bir geçim kapısı olmuşsa, bundan ala çıkarmı olur? ''ideolojiler idraklerimize giydirilmiş deli gömlekleridir'' der merhum Cemil Meriç, ne kadarda haklı degil mi? Dogal ayıklanma, üstün ırk yada kavim, gelişimini tamamlamış ya da yarı gelişmiş veya az gelişmiş ; tüm bu safsatalar size birşeyler çagrıştırmıyorsa malesef sizde bu düzenin esiri olmuşsunuz demektir. Hayatda kullukdan başka bir şey yoktur ve bu kulluk her zamanda ve şartta vuku bulacaktır. Önemli olan bunun sahih olup olmamasıdır. İnsanlar her önüne gelen 'bilimsel' ambalajlı düşüncelerin ve bu paketleri hazırlayanları esaslı bir şekilde sorgulamadıktan sonra esaret altından çıkamayız. Bilim işleriyle devlet işlerini de artık birbirinden ayırmak gerekmektedir . Neyin dogru olup olmadıgı hakkında fetva veren, herkese ne yapması gerektigini söyleyen, herkesin hakkında hüküm verme yetkisi olan 'modern din adamı' kılıklı 'bilim adamları' da kendi mabetlerinde hesap vermeme rahatlıgıyla oturmamalılardır. ek; modern anlamda kafa tasçı ırkçılıgın vatanıda batıdır. birde kalkarlar başkalarına 'ırkçılıgın' ' faşizmin' ne kadarda kötü oldugunu anlatırlar. emin olun bugün savunur göründikleri çogu şeye yarın tam tersi bir agızla yaklaşacaklar. Batı bir tesadüfdür, eger tesadüf varsa............ selamlar Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 24 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 24 Mart , 2007 İyice akla mugayir yazılar yazmaya başladın kralx, dikkatini çekerim. Klayve kaçmıyor, biz de kaçmıyoruz. Düşün de yaz. Ah birde şu kişileştirme olayları olmasa herşey çok iyi olacakta, illaki iletinin başında yada sonunda hakkımda bir yorum yapacaksınız değilmi.. Oysa klavye gerçekten kaçmıyor doğru.. Çünkü önce ideoloji nedir bir bakmak lazım değil mi..? Şimdi burada ideolojinin ne olduğunu bilmemek ve birde akla mugayir yazı yazdığımı söylemek gibi bir durum söz konusu.. Bak arkadaşım izah edeyim.. İdeoloji kök olarak "ide" yani fikir anlamındadır.. İdeoloji; bir fikir sistemi, bir düşünce sistemidir.. Bazen bir bütün bazen sadece sınırlı bir zihniyettir.. Evrim teorisinin ideolojik yönü ise maddeciliktir, maddeden gayrisini reddetme fikri ve düşüncesidir.. Temelde bu fikir olduğu için, ne olursa olsun yaratıcıyı kabul etmeme ön şartı vardır.. Bu yüzden evrim teorisi ıspatlanmadan yıllarca teori olarak kalacaktır. Bir tez yıkılacak yeni bir tez ortaya atılacaktır.. Sanırım şimdi anlaşıldı.. Saygılar.. Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 25 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 25 Mart , 2007 Evrim teorisinin ideolojik yönü ise maddeciliktir, maddeden gayrisini reddetme fikri ve düşüncesidir.. maddeden gayrisini zaten evrim değil bilimin kendisi reddeder, çünkü incelemeyez deneyleyemez araştıramaz evrim ideoloji değildir bütün dünya akademileri bir ideolojinin peşinden koşmaz canlılığı en iyi şekilde açıklayan şu an için evrim teorisidir ideolojik boyutu vardır ama bu bilimsel olmadığı için bilimi ilgilendirmez ve akademiler işin o kısmıyla muhatap olmaz akademiler tek amacı somut bir şeyler ortaya çıkarabilme çabasıdır, bu çaba size ideolojik olarak gelebilir ama öyle değildir canlınık konusunda varsa sizin bir bildiğiniz gidin üniversitelere araştırın ve tezinizi teoriye kadar götürün var mı böyle kabul görecek bir teziniz canlılığın oluşumu konusunda ? peki başkasının var mı evrim teorisi dışında mantıklı görünen bir tez hipotez teori var mı ? bizimle paylaşın bizde yararlanalım, ama bilimsel olsun lütfen çünkü başka türlü inceleyemeyiz insanlara aktaramayız çoculara gençlere gerçeği arama konusunu aşılayamayız Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 25 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 25 Mart , 2007 canlılığı en iyi şekilde açıklayan şu an için evrim teorisidir Bana evrim teorisinin bir tane kanıtlanmış tezini söylermisin.. Bak arkadaşım.. Teoriyi teori olarak kabul etmek ayrı, teoriyi kanıtlanmış gibi görmek ayrı.. Dün tasarım hakkında bir şey söylemiştin ve bende çiçek vermiştim.. Canlılık kesinlikle evrimle olmuştur diye bir kanıt yok.. Yok arkadaşım yok.. Varsa buyrun yazın kanıtlarını.. İki dakikada nasıl çözülüyor görün.. Saygılar.. Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 25 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 25 Mart , 2007 xlark tades ben "canlılığın oluşumunu en iyi şekilde açıklayan evrim teorisidir" diyorum "evrim teorisiyle canlılığın oluşumu kesin olarak kanıtlanmıştır" demiyorum Dün tasarım hakkında bir şey söylemiştin ve bende çiçek vermiştim.. evet o fikrim zaten foruma üyeliğimden beri aynı, daha öncede aynıydı, şimdide aynı değişen bir şey yok ve bu durumu yanlışlayan birşeyde söylemedim. Yok arkadaşım yok..Varsa buyrun yazın kanıtlarını.. İki dakikada nasıl çözülüyor görün.. kanıt değil teori, canlılığın gelişimini açıklayan teori 20 lik dişler erkek memeleri bacak tüyleri koltuk altı tüyleri ense kılları kuyruk sokumu vs.vs.vs bunu en tutarlı şekilde açıklayan (kanıtlı değil) evrim teorisi peki sen bunu nasıl açıklıyorsun, açıkla ve görelim ikisinin arasındaki farkı Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 25 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 25 Mart , 2007 20 lik dişlererkek memeleri bacak tüyleri koltuk altı tüyleri ense kılları kuyruk sokumu Yirmilik dişler: Bozulan dnege, kimyasallar ve dengesiz beslenme sebebiyle bazı insanlarda problem yapabilir.. Fakat 20 lik dişlerin fonksiyonellişğinin evrimle alaksı nedir anlamış değil.. Ortak atada 20 lik diş vardıa git gide köreldimi, ama görüyoruzki körelmedi, bir çok insnada (bende dahil) problem oluşturmamaktadır... Erkek memeleri: Evrime hiç bir şekild edelil teşkil etmez, aksine evrim için sakıncalı bir savunmadır, çünkü erkeklerin kadın popülasyonundan türemiş olamsı gibi bir durum ortaya çıkarırki bunuda hiç bir evrimci savunmaz, erkek memeleri grsellikten ziyada, fonksiyonel faydasının ne olduğuna dair araştırma yapıyorum.. Bacak tüyleri: Tüylerin birinci görevi, deri altının hava ile tamasını sağlayan gözeneklerin tıkanmamasını sağlamaktır, tüyler dış etkilerle sağa sola geriye öne hareket ederek gözeneği devamlı açık tutar.. İkinci görevi ise derinin dış etkenlerle olan sürtünme etkisini minimuma düşürmektir ( bu yorumlar bana aittir) Görsel açıdan isteyen aldırır isteyen aldırmaz, aldırmayanıda var aldıranıda var.. Koltuk altı tüyleri: Evrime nasıl delil teşkil ediyor..? Yaratanın müğkemmel yaratması konusuyla, evrim delillerini karışltırmayınız.. Mükemellie gelince bunda hiç bir kuşkum yoktur, faydalarını mantığımca biliyorum ama bilimsel olarak araştırmam gerekiyor.. Kuyruk sokumu: Kuyruk sokumu bir çok kasın sabitlendiği tutunma noktasıdır.. Kuyruk sokumu bazı hastalıklar nedeniyle alınmış kişilerin, yürüme, ayakta durma ve bir çok hayati fonksiyonu yerine getiremediği bilimsel bir gerçektir.. Saygılar.. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 25 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 25 Mart , 2007 İdeoloji; bir fikir sistemi, bir düşünce sistemidir..Bazen bir bütün bazen sadece sınırlı bir zihniyettir.. Evrim teorisinin ideolojik yönü ise maddeciliktir, maddeden gayrisini reddetme fikri ve düşüncesidir.. Temelde bu fikir olduğu için, ne olursa olsun yaratıcıyı kabul etmeme ön şartı vardır.. Bu yüzden evrim teorisi ıspatlanmadan yıllarca teori olarak kalacaktır. Bir tez yıkılacak yeni bir tez ortaya atılacaktır.. Sanırım şimdi anlaşıldı.. Saygılar.. Sen bizi ilkokul çocuğu mu sanıyorsun da ideoloji nedir öğretmeye kalkıyorsun? Her ideolojiyi sürükleyen bir "çıkar" vardır. Bilimde önşart olmaz, dinde olur önşart. Evrim teorisinden "çıkar" sağlayan grupları gösteremediğin takdirde, evrim teorisine "ideolojik" demek, ideolojik yaklaşmaktır. Saygılar. Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 25 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 25 Mart , 2007 Yirmilik dişler: Bozulan dnege, kimyasallar ve dengesiz beslenme sebebiyle bazı insanlarda problem yapabilir.. ne işe yararlar ? Erkek memeleri: Evrime hiç bir şekild edelil teşkil etmez, aksine evrim için sakıncalı bir savunmadır peki ne işe yararlar ? Bacak tüyleri: Tüylerin birinci görevi, deri altının hava ile tamasını sağlayan gözeneklerin tıkanmamasını sağlamaktır. İkinci görevi ise derinin dış etkenlerle olan sürtünme etkisini minimuma düşürmektir ( bu yorumlar bana aittir) bu yorumlar size aittir. Çünkü bacak tüyleri alındığında olumsuz hiçbir problem bildirilmemiştir, bu da sizin yorumunuzu yanlışlar çünkü tüyler alınmış diye, hava almayan, dış etkenlere maruz kalan deri çok sağlıksız deridir ama bayanların bacaklarına baktığımızda, içimiz açılıyor Koltuk altı tüyleri: Evrime nasıl delil teşkil ediyor..? Mükemellie gelince bunda hiç bir kuşkum yoktur, faydalarını mantığımca biliyorum ama bilimsel olarak araştırmam gerekiyor.. o zaman o kadar emin konuşmamalısınız, siz evrime delil teşkil etmiyor dediniz, ve bunun nedenini belirtmelisiniz Kuyruk sokumu bazı hastalıklar nedeniyle alınmış kişilerin, yürüme, ayakta durma ve bir çok hayati fonksiyonu yerine getiremediği bilimsel bir gerçektir.. adı neden kuyruk sokumudur ? Evet, xlark tades verdiğin cevapları gördük, hiçbiri bizi aydınlatmadı hepsi kişisel ve yüzeysel bilgi vermeyen yorumlardı bu nedenle evrim teorisini sürekli yanlışlamanız bizi gerçekten hayretler içinde bırakıyor yani tamam evrim teorisi belki gerçek değildir, belki yanlışlanabilir ama onun yerine ne koyacağız senin cevaplarını mı ? yani 20 lik dişlerin ne işe yaradığını senden mi öğreneceğiz, sen biliyor musun ki bilmiyorsan neden evrim teorisini sürekli yanlışlama çabası içindesin burada ideoloji yapan kimdir ? ben evrim teorisini doğruluyor muyum ? tabiki doğrulamyorum ama yerine koyacak başka bir şey bulamıyorum, bulamadığım içinde farklı düşüncelerle ahkam kesemiyorum. Çünkü öncelikle evrim teorisini yanlışlamalıyım kesin bir şekilde. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 25 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 25 Mart , 2007 Sen bizi ilkokul çocuğu mu sanıyorsun da ideoloji nedir öğretmeye kalkıyorsun? Yokcanım ne münasebet.. Zaten ilkokul çağındaki çocuklar ideoloji kavramını pek bilmezler.. Yalnız siz yinede bir okuyun ideoloji nedir ne değildir.. Bilimde ön şart olmaz diyosunuz bende aynını diyorum.. Neden önşart var bu evrimde.. Demekki evrim bilimsel değil.. Ortaya attığı tezler kelime içeriği olarak bilimseldir ama bu birşeyi değiştirmiyor, sadece kelimeler bilimsel ama sonuç..? Ön şartıda kesinlikle bir yaratıcı kabüllenilemez olduğudur.. verdiğin cevapları gördük, hiçbiri bizi aydınlatmadı hepsi kişisel ve yüzeysel yorumlardı Sizi ikna olsun diye yazmıyorum, sizi ben değil bütün evrim itirafçıları gelse yine ikna edemez.. Çünkü evrim teorisi ideolojiktir.. Sen ikna olmadın ama ikna olanlar var.. Onlarda insan.. Saygılar.. Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 25 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 25 Mart , 2007 Sen ikna olmadın ama ikna olanlar var.. evrim teorisine ikna olanlarda var hemde onlar o kadar ikna olmuşki dünyanın en saygın akademilerinde bilim aqdamı olarak araştırma çabası içindeler Türkiyenin resmi kurumu tübitak bile ikna olmuş, ve herkese öğretiyorlar her sene mezunlar yetişiyor o akademilerden ayrıca siz bize hiçbir veri sunamazken biz sürekli araştıracak yada sizi yanışlayabilecek bir veri sunabiliyoruz Yukarıda sana bir çok uzuv sundum ne işe yaradıkları yada ne gibi artıları olduğu konusunda bilgi almak istedim ama sen hiçbirşey yapamadın, bize bir yol gösteremedin gerçeğe ulaşmak adına !!! bilgi alamadan elim kolum bağlı oturacağıma evrim teorisini iyice çözümlemek en iyisidir. En azından gerçeğe ulaşmak için bir sonuç çıkarabilmek için bir şeyler yapabilmiş olurum. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 25 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 25 Mart , 2007 ayrıca siz bize hiçbir veri sunamazken biz sürekli araştıracak yada sizi yanışlayabilecek bir veri sunabiliyoruz Hayı hiç bir şey sunmadın.. Madem sundun o verdiğin örneklerle evrimi ilişkilendir bakalım.. Kıl,tüy, kuyruk sokumu yada diğerleri.. Evet bunları evrimle bir ilişkilendirsene.. Saygılar.. Alıntı
Φ katakuta Gönderi tarihi: 25 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 25 Mart , 2007 Tasarımı savunan tüm müslümanlara soruyorum.Size basit bir soru. Tasarımcının müdahil olmayıp,tefeeruatta boş bıraktığı alan varmıdır? Soruyu biraz daha açayım. Allah,canlıların %100 ünümü (tüm nitelikleriyle beraber) tasarlıyor,yoksa rastlantıya bıraktığı % lik oran varmı? Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 25 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 25 Mart , 2007 Kıl,tüy, kuyruk sokumu yada diğerleri..Evet bunları evrimle bir ilişkilendirsene.. http://www.ntvmsnbc.com/news/394932.asp http://www.biltek.tubitak.gov.tr/merak_ett...mp;soru_id=5030 http://www.biltek.tubitak.gov.tr/merak_ett...mp;soru_id=3714 http://www.biltek.tubitak.gov.tr/merak_ett...amp;soru_id=560 http://www.biltek.tubitak.gov.tr/merak_ett...mp;soru_id=3528 daha bunun gibi, yabancı dilde ve kendi dilimizde milyonlarca link var Yukarıda sana bir çok uzuv sundum ne işe yaradıkları yada ne gibi artıları olduğu konusunda bilgi almak istedim ama sen hiçbirşey yapamadın, bize bir yol gösteremedin gerçeğe ulaşmak adına !!! bilgi alamadan elim kolum bağlı oturacağıma evrim teorisini iyice çözümlemek en iyisidir. En azından gerçeğe ulaşmak için bir sonuç çıkarabilmek için bir şeyler yapabilmiş olurum. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 25 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 25 Mart , 2007 Kuyruk sokumu hakkında bir çok bilimsle kaynak gösterebilirim, özelikle cerrahide kuyruk kemiği alınan kişilerin yürümekte çok büyük zotluklar çektiği bilinmektedir.. Kuyruk sokumu o ksımdaki bazı kasların tutunma noktasıdır.. Diğerleri hakkında çok geniş bilgilere ulaşamamkla birlikte, bilimde her yazılanı mutlak doğru addetmek yanlıştır.. Bilim bugün yazar yarın değiştirir, bilim için herşey böyledir.. Dişler konusunda ise sana şunu söyleyeyim.. Sadece dişler değil, insandaki diğer bazı yaşamsal yada yaşamsal olmayan özelliklerde eski insnalara oranla biraz zayıftır.. Zaten verdiğin linkin birincisindede bu konuya değinilmiş.. Yani besnelme ve çevresel faktörlerle ilgisi vardır.. DNA ana rahminde iken bozunuma uğrayabiir, nedeni kimyasallar ve beslenme olabilir.. Bakın burayı iyi anlarsanız olayı çözeceksiniz.. Her kişi aynı çevresel faktöre maruz kalmayabilir, bu yüzden kimisinin 20 lik dişleri hiç problem teşkil etmez ve çok rahat sindirimde kulanılır.. DNA sağlam aktarılır ancak daha ilk günlerden bozunmaya başlar.. Daha geniş kapsamlı düşünmekte fayda var.. Saygılar... Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 25 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 25 Mart , 2007 Tasarımı savunan tüm müslümanlara soruyorum.Size basit bir soru. Tasarımcının müdahil olmayıp,tefeeruatta boş bıraktığı alan varmıdır? Soruyu biraz daha açayım. Allah,canlıların %100 ünümü (tüm nitelikleriyle beraber) tasarlıyor,yoksa rastlantıya bıraktığı % lik oran varmı? önce Tanrının yaratıcılıgını kabul edelim ( ve tabi Tanrıyı da ) soruyu sogra düşünürüh. Alıntı
Φ katakuta Gönderi tarihi: 25 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 25 Mart , 2007 önce Tanrının yaratıcılıgını kabul edelim ( ve tabi Tanrıyı da )soruyu sogra düşünürüh. Bir kere bile olsun konuyu saptırmadan bir şey yazarsan dişlerimi kıracam yahu. Ben niye yaratıcıyı kabul etmek zorundayım ki ?Yaratıcıyı ve onun tasarımcılığını kabul eden sizlersiniz? Bende sizin bu inancınıza göre soruyorum.Cevap vermek zorunda değilsin ama bana önce yaratıcıyı kabul et diye dayatma hakkın yok. Alıntı
Φ sarıgöl Gönderi tarihi: 26 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 26 Mart , 2007 Tasarımı savunan tüm müslümanlara soruyorum.Size basit bir soru. Tasarımcının müdahil olmayıp,tefeeruatta boş bıraktığı alan varmıdır? Soruyu biraz daha açayım. Allah,canlıların %100 ünümü (tüm nitelikleriyle beraber) tasarlıyor,yoksa rastlantıya bıraktığı % lik oran varmı? katakuta. Senin konuşman,yazman bile tasarlanmış beynin var, ellerin var,beynin'de "AKIL" var hülasa " tesadüf" yok şimdi sana bir soru biraz'da ip ucu vereyimde şaşırma ha kelime oyunlarına dikkat et. Kan kırmızı,Süt beyaz, Kale kapısında sığmaz, Fındık kabuğuna sığar; bu nedir? yeyilirmi,içilirmi,raslantı varmı, boşluk varmı. Birde teferruatta boş bıraktığı alan yazın ilgimi çekti katakuta bilirsin? her şey (ince ayrıntılarda gizlidir) birde sen teferruat demekle neyi kast ettiğini sonra yazmışsın ama bir şeyi unutmuşsun "darvinizm" öldü haberin yokmu kimse artık tınlamıyor darvinizmi yanlız bazı olgarşik ülkelerde üzerlerinde bilimsel etiket olan ama bilim üretmeyen kuruluşlar tınlıyor artık galapagos türü zırvaları dolayısı ile sorduğun ve cevap beklediğin sorunun cevabı beyninde nemi "AKIL". Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 26 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 26 Mart , 2007 Kuyruk sokumu o ksımdaki bazı kasların tutunma noktasıdır..Diğerleri hakkında çok geniş bilgilere ulaşamamkla birlikte, bilimde her yazılanı mutlak doğru addetmek yanlıştır.. Bilim bugün yazar yarın değiştirir, bilim için herşey böyledir.. (xlark tades) 58 ve 63 nolu iletilerimde durumu kısaca özetledim, okuyanlar sanırım yeterli cevabı almışlardır örneğin oradaki konu kuyruk sokumunun ne işe yaradı değil, evrimle ne alakası olabileceğidir, örneğin 20 lik dişlerdede durum öyle. ben size teroik olarak (resmi kaynaklardan) cevaplar verdim ve siz bana dediniz ki "Bilim bugün yazar yarın değiştirir, bilim için herşey böyledir.." Sanki bilimin araştırdığı geliştirdiği herşey zamanla yanlış çıkıyorda bir doğruyu tutturamamışlar gibi cümleler kuruyorsunuz. Takdir bizi okuyanların diyelim, siz bu cümleyi herzaman kullanabilirsiniz ama ben herzaman bilimsel bilgi yada araştırma konusu vermeye devam edeceğim. Çünkü gerçeğe başka türlü ulaşamayız gerçek olmayanıda başka türlü anlayamayız, bilimsel yöntemler dışında gerçeğe ulaşanda olmamıştır zaten en ufak bir örneğide yoktur. saygılar Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 26 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 26 Mart , 2007 Neden önşart var bu evrimde..Demekki evrim bilimsel değil.. ... Ön şartıda kesinlikle bir yaratıcı kabüllenilemez olduğudur.. Çünkü evrim teorisi ideolojiktir.. Slogan atacağına, TEK BİR ŞEY YAZ ikna edici. Madem evrim ideolojiktir diyorsun, bu ideolojiden kimler çıkar sağlıyor? İnsanlara çıkar sağlamayan hiçbir ideoloji yaşayamaz. Bütün ideolojiler ya şimdi, ya gecekete, va makul, yada hayali vaadlerde bulunurlar. Esasen dinler ideolojidir ve cennet/cehennem vaadinde bulunurlar. Tek bir grup göster evrimden nasiplenen. Gösteremiyorsan, slogan atmayı bırak. Saygılar. Alıntı
Φ katakuta Gönderi tarihi: 26 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 26 Mart , 2007 Tasarımı savunan tüm müslümanlara soruyorum.Size basit bir soru. Tasarımcının müdahil olmayıp,tefeeruatta boş bıraktığı alan varmıdır? Soruyu biraz daha açayım. Allah,canlıların %100 ünümü (tüm nitelikleriyle beraber) tasarlıyor,yoksa rastlantıya bıraktığı % lik oran varmı? Aylardır,sayfalar dolusu tasarım üzerine yazan arkadaşlar neden bu soruya cevap vermediniz ? Alıntı
Φ sarıgöl Gönderi tarihi: 26 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 26 Mart , 2007 Aylardır,sayfalar dolusu tasarım üzerine yazan arkadaşlar neden bu soruya cevap vermediniz ? Sorduğun soru değilki temenni havanı alırsın. Allah,canlıların %100 ünümü (tüm nitelikleriyle beraber) tasarlıyor,yoksa rastlantıya bıraktığı % lik oran varmı? Bak bakalım Gökyüzüne,İnsana, yaratılmış bütün varlıklara varmı dikkat et (tesadüflerin,ilkel çorbası değil) bahsettiğim "ALLAH" ın yaratması bir tek "Sivrisinek" bile sorduğun zırva soruyu çürütür. not. Herkese soru soruyorsun sana sorulanları atlıyorsun acaba kolayına öylemi geliyor katakuta. Sorduğum Kan,Süt,Kale,Fındık sorusunu neden cevaplamadın? bütün sorduklarını boşa çıkartan bir soru idi yoksa anlayamadınmı her zaman olduğu gibi. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 26 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 26 Mart , 2007 örneğin oradaki konu kuyruk sokumunun ne işe yaradı değil, evrimle ne alakası olabileceğidir, örneğin 20 lik dişlerdede durum öyle. O zaman kuyruk sokumundna bahsederken, işlevsiz organ dememen lazım.. Evrim teorisiyle olan süreci ise tamamen sanıdır, varsayımdır.. Bu kesin doğrudur anlamına gelemez.. İnsanlara çıkar sağlamayan hiçbir ideoloji yaşayamaz.Bütün ideolojiler ya şimdi, ya gecekete, va makul, yada hayali vaadlerde bulunurlar. Esasen dinler ideolojidir ve cennet/cehennem vaadinde bulunurlar. Brain sen ideoloji nedir bir araştır yanlış şeyler yazıyorsun.. İde fikir demektir, bir düşünce formudur.. Sana bir soru.. Marksist ideolojinin nedir..? Saygılar.. Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 26 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 26 Mart , 2007 O zaman kuyruk sokumundna bahsederken, işlevsiz organ dememen lazım.. kuyruk sokumundan bahsederken işlevsiz organ demedim Evrim teorisiyle olan süreci ise tamamen sanıdır, varsayımdır..Bu kesin doğrudur anlamına gelemez.. bunu söyleyen benim zaten, beni desteklemiş oluyorsun kendini yanlışlamış oluyorsun çünkü sen evrim kesinlikle gerçek değildir, olamaz, imkansız diyorsun yani kesin konuşuyorsun Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 26 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 26 Mart , 2007 çünkü sen evrim kesinlikle gerçek değildir, olamaz, imkansız diyorsun Tesadüflere bağlı bir evrim'in olmadığı kesin.. Bir Pc düşünün, PC nin bir yerinde meydana gelebilecek bir tesadüfü değişim o PC ye gelişmiş bir özellik katabilir mi..? Saygılar.. Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 26 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 26 Mart , 2007 Tesadüflere bağlı bir evrim'in olmadığı kesin.. kesin ne demek ? bir şeye kesin diyebilmek için ne olması gerekiyor ? Bir Pc düşünün, PC nin bir yerinde meydana gelebilecek bir tesadüfü değişim o PC ye gelişmiş bir özellik katabilir mi..? günümüzde böyle bir özelliğin değişimin olabileceğini sanmıyorum çünkü yapısı buna müsade etmez, dengenin tabiat şartlarıyla sağlanması gerekiyor ve aynı tabiat şartlarını devam ettirerek değişime uğraması gerekiyor yani bilgisayar cansız bir maddedir, cansız maddenin canlı maddeye dönüşmesini beklemek hayalcilik olur örneğin bir bakterinin milyonlarca yıl sonra daha komleks ve gelişmiş bir forma dönüşmesi beklenebilir ama bir kayanın beklenemez aksi halde ağaçların dağların taşların yürüyor nefes alıyor kısacası bir iş yapıyor olması gerekiyordu bu milyarlarca yıllık süreçte ama doğal denge bunu engellemiş Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.