Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

ÇANAKKALE GEÇİLMEZ

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

haklısın da arkadaşım.dediğim şeyleri yapan vatandaşlar öyle küçük çocuklar değil ki öğüt veresin.20 yaşını geçmiş koca koca gençler.ne söylenebilir ki?

• Cevaplar 62
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:
20 yaşını geçmiş koca koca gençler.ne söylenebilir ki?

cevapta geciktim sysylg biraz, fakat ilk bu yaziyi bulmak istedim cok öncelerden okudugumu..simdi yine ben kendim yazmaya kalksam yalnis anlasilacam :clover:

YANKI

Bir adam ve oğlu ormanda yürüyüş yapıyorlarmış.

Birden oğlan takılıp düşüyor ve canı yanıp "AHHHHH" diye bağırıyor.

İleride bir dağın tepesinden "AHHHHH" diye bir ses duyuyor ve şaşırıyor.

Merak ediyor ve "SEN KİMSİN?" diye bağırıyor.

Aldığı cevap "SEN KİMSİN?" oluyor.

Aldığı cevaba kızıp "SEN BİR KORKAKSIN" diye tekrar bağırıyor.

Dağdan gelen ses "SEN BİR KORKAKSIN" diye cevap veriyor.

Çocuk babasına dönüp

"BABA NE OLUYOR BÖYLE?" diye soruyor.

"OĞLUM" diyor adam, "DİNLE VE ÖGREN!" ve dağa dönüp "SANA HAYRANIM" diye bağırıyor.

Gelen cevap "SANA HAYRANIM!" oluyor.

Baba tekrar bağırıyor, "SEN MUHTEŞEMSİN!"

Gelen cevap ; "SEN MUHTEŞEMSİN!"

Oğlan çok şaşırıyor, ama halen ne olduğunu anlayamıyor.

Babası açıklamasını yapıyor,

"İnsanlar buna "Yankı" derler, ama aslında bu "Yaşamdır."

"Yaşam daima sana senin verdiklerini geri verir.

Yaşam yaptığımız davranışların aynasıdır.

Daha fazla sevgi istediğin zaman daha çok sev!

Daha fazla Şefkat istediğinde, daha şefkatli ol!

Saygı istiyorsan insanlara daha çok Saygı duy.

İnsanların sabırlı olmasını istiyorsan sen de daha sabırlı olmayı öğren.

Bu kural yaşamımızın bir parçasıdır, her kesiti için geçerlidir."

20 yaslarin da olduklari icin , peki ozaman görmemezlikten mi gelelim..gelemiyoruz görüldügü gibi ,öyle olsaydi az önce yazmis oldugunuz satirlar bu sayfa da yer almaz di degilmi

:)

saygilar

Gönderi tarihi:

arkadaşımız ısrarla konuyu değil bizleri tartışma konusu yapmak taraftarı. Ama erdoğana katılıyorum bende, kişiselleştirme muhabetine girmek istemiyorum.

Konunun başında yazdığım şey nedir ?

Çanakkale zaferi, Ne "Evliyanların havada yakalayıp düşmana geri fırlattığı top mermileriyle", nede "düşman askerlerini yutan bulutlar" la kazanılmıştır.

Çanakkale zaferi ancak, Türk Komutanlarının büyük askeri dehası, Mustafa Kemal Paşa'nın dünyayı hayran bırakan emsalsiz komutası ve Türk askerinin vatanı müdafa ederken, canını feda etmekten bir an bile çekinmeyip, bomba, top ve mermi yağmıurlarının altında düşmana ölümü pahasına hücum edecek kadar azimli ve cesur olması sayesinde kazanılmıştır.[/b]

bunda rahatsızlık uyandıran ne ?

Bunu tanımı yanlış bulan, yada aksini iddia edip. "yok kardeşim, havada top mermilerini yakalayan evliylarlarla, düşman yutan bulutlarla kazanılmıştır" diye düşünen varsa. Oda bunu iddia edebilir.

Gönderi tarihi:
...

Çanakkale zaferi, Ne "Evliyanların havada yakalayıp düşmana geri fırlattığı top mermileriyle", nede "düşman askerlerini yutan bulutlar" la kazanılmıştır.

...

Sen hazırladığın o güzel yazının içine böyle gereksiz bir satır sokarsan (Gereksiz,çünkü sen yazana kadar kimse burada bunu iddia etmedi..),saldırmaya meyilli başka biri de bu satırı alıntılıyarak bunu yazar:

Merhaba sayin CYRANO

EVET BiRiLERI HERYERDE MIRILDANIYOR CANAKKALE ZAFERi,Ni EVLIYALAR BASARDI DiYE

evet bizler bugünü aniyoruz canakkale sehitlerimizi ,,,birileride Evliyalari.,!!!

Sizin yazilarinizi okumak bir anlayis meselesidir evet bugün gelinen nokta.,,!!! daha birakalim sivil hayati nerdeyse Askerimizin icine kadar girmesi saglanan budur.,.!!! .nerdeyse orda carpisanlar EVLIYALAR,.,.UTANMADAN DÜNKÜ KIBRIS savasinda bile evliyalarin savastigini söylüyecekler.,

böyle insanlarin ne kadar bu topraklari düskünlügü tartisilir,.,tahmin ediyorum,.,ASLINDA TARTISMAYADA GEREK YOK,.,

cünkü onlar bir kelimeyi bile geri almazlar üzerine birde bir kelime eklerler.,cünkü gayet normaldir onlar bu Topraklar icin yasamiyorlar onlarin kafasi bulanik yarin gidecekleri ortadoguyu düsünüyorlardir,.oraya haril haril hazirlik yapmaktadirlar,.,sosyal yasam diye bir kavram yoktur o tartismalarin

yanindan bile gecmezler uyanik olanlarinada önlerine hazir memlalar konmaktadir,ki .,.,!!! onlarin kurdugu Evliyalarini anlatabilsin.,.

Gerci bu güzel dünyamizda cenneti yaratmaya calisan bizleriz ,,oradada cennetin varligini yasatacak olanda bizleriz

Birileri hayal dünyalarinda yasiyor,.insanliga kötülükleriyle,.,sehitlerimizin ruhunu sizlatacak kadar.,.,!!!

UTANMAZLARSA MEZARDAN KALDIRACAK analarin babalarin adını ,,vede kimligini soracak lar

sen kimden olmasin ,,lazmisin,,cerkezmisin,,dogulumusun ,,batilimisin...

vede diyecekler ki,. hayir sizler bu savasi basaramassiniz.,

bunu Evliyalar basardi,,onlar hem müslüman hem de

Evliyadir.,.!!!

...

:shuriken: yamyam frankfurt

E tabi böylece tartışma başlar.Böyle tartışmalarda da kimi bilgisini kullanır kimi de kenarından tartışmaya girip aklınca karşısındakiyle dalga geçmeye kalkar.İşte o zaman o kişinin dilini kullandığımızda biz saldırıyor,kişiselleştiriyor oluruz.Oysa ki bu tartışma bu hale gemeden önce,bunun buralara geleceğini öngörüp şunu yazmıştım:

Sayın Cryano;

...

Neyse;Başlarken eleştirdiğim durumun içine düştüm bende.Bu topicte,o hikayeleri hiç anmadan,şehitlerimizi konuşsaydık keşke.Siz hurafe!! dediğiniz olaylardan bahsederek,bunu başlatmasaydınız,topicteki tartışma seyri bu hale gelmeyecekti..

Ölenler vatanları için,göğüslerinde imanlarıyla ölmüş ve şehit olmuşlardır.Bu vatana karşılık kanlarını,canlarını sunmuşlardır.Gerisi çokta önemli değil.Kim ne derse desin bu topic,Çanakkale Şehitleri'nindir..:clover: Bırakın öyle kalsın..Saygılar..

Bırakmadınız..<_<

Gönderi tarihi:
Sen hazırladığın o güzel yazının içine böyle gereksiz bir satır sokarsan (Gereksiz,çünkü sen yazana kadar kimse burada bunu iddia etmedi..),saldırmaya meyilli başka biri de bu satırı alıntılıyarak bunu yazar:

E tabi böylece tartışma başlar.Böyle tartışmalarda da kimi bilgisini kullanır kimi de kenarından tartışmaya girip aklınca karşısındakiyle dalga geçmeye kalkar.İşte o zaman o kişinin dilini kullandığımızda biz saldırıyor,kişiselleştiriyor oluruz.Oysa ki bu tartışma bu hale gemeden önce,bunun buralara geleceğini öngörüp şunu yazmıştım:

Bırakmadınız..<_<

Beni saldirmayi meyilli bir nevi cok iyi bir yaklasim olmayan bir sey yerine koymaya calisiyorsunuz

Adinida yazabilirdiniz cünkü eksik olan bir ad,.,

Siz ayni sekilde daha öncede bana butür yaklasimla,.,lafinizin sonunu HE kelimesini koyarak beni tahrik etmeye

kalktiniz ,,.,vede ayni sekilde bu oyunu tekrarliyorsunuz,.,.,OLMADI ARKADASIM ozaman konu Evliya degildi !!!

ÖTENAZI,

aklinizca nazik sekilde ,,beni asalamaya kalktiniz,.,bu,. birkere sizin kendi düsünce yapiniza uygun olabilir ama

bu sekilde kendi ortaminizda konustugunuz gibi herkesle böyle konusma hakkiniz yok.,.,

zannediyorum,.,

Sonra ben yazilarimda masal anlatmiyorum ,,bu var olan bir düsünce ,,yaygin olan düsünce

insanlarimizda ,,bu tür düsüncelerede saygi duyorum,.,fakat olaylar öyle noktalara gidiyorki.,.

artik birileri nicin dedigi zaman neden etkileniyoruz,.,!!! O KISININDE HAKKI YOKMU bir Türk olarak

amac burda böyle konular,da ,,.,saldirarak degil ,,..,heyacanli sekilde olaylara bakis acisi koymak.,,.,

tartismanin ,.,bir anlamida o olmasi gerek,.,

Bende herkes gibi ülkesini seven Türk cocugum vede Müslümanim ,.,.burda ne Türk,e nede Müslümanliga saldiri vardir

Bir arkadasda yani Aslan 24 arkadasimizda sormustu Askerligini yaptinmi diye .,.,evet yaptim Burdurda.,

parali kisa dönem,.,ordada her güzelligi yasadik,.tarihini vermeyeyim ama yapali 3.seneye gecmez ,.,

ister inan ister inanma,.,orda gezi düzenleniyordu,.canakkale ,,gezisi,.Antalya ..Pamukkale.,geziyi düzenliyenlerden

sivil ,in anlattiklari daha kulagimda.,,!!! evet yaziyida bu kadar sahiplenerek yazmamin nedenide.,.,!!!

CANAKKALE SEHITLERI ICIN,.,.,o sivildir nedeni ,.,cünkü otobüste herkese bir subayin yaninda ballandira ballandira

anlatiyordu.,.,onun o sekilde anlattiklarini ,.,UNUTAMADIM

bizler öyle ögrenmemistik,,.,okul yillarinda,.,

Herkes birseyler anlatiyor bu dünyada ,,birakta bizde birseyler mirildanalim

Saygilar

:shuriken: yamyam frankfurt

Gönderi tarihi:

Sana göre gereksiz olabilir. Bana göre gerekli olduğu için yazdım.

hala bunun nesinin rahatsız ettiğini ve karşı çıkılıyorsa neyle karşı çıkıldığını anlamadım.

"Çanakkale zaferi, Ne "Evliyanların havada yakalayıp düşmana geri fırlattığı top mermileriyle", nede "düşman askerlerini yutan bulutlar" la kazanılmıştır.

Çanakkale zaferi ancak, Türk Komutanlarının büyük askeri dehası, Mustafa Kemal Paşa'nın dünyayı hayran bırakan emsalsiz komutası ve Türk askerinin vatanı müdafa ederken, canını feda etmekten bir an bile çekinmeyip, bomba, top ve mermi yağmıurlarının altında düşmana ölümü pahasına hücum edecek kadar azimli ve cesur olması sayesinde kazanılmıştır."

Bunda rahatsız eden ne ve neyine muhalefet ediliyor hala anlamadım. Yok kardeşim, evliyalarla kazanılmıştır, düşman yutan bulutlarla kazanılmıştırmı?

Çanakkale şehitliğinde, kendilerine rehber diyen bazı meczupların, çanakkale savaşını hurafelerle doldurup. Savaşın muhrip askerlerimizin cesareti kahramanlığı, Atatürk'Ün büyük askeri dehası ile değilde. Rüyalara giren şeyhler, düşman toplarını yakalayan evliyalar, düşman yutan bulutlarla kazanıldığının anlatılması, oraya gelen çocukların ve gençlerin bu tür hurafelerle kafalarının doldurulmasından ben rahatsız oluyorum.

Sadece ben rahatsız olmuyorum. Valilik ve il jandarma komutanlığının yaptığı operasyonlarla yakalanan bu kişiler, Atatürk'e karşı işlenen suçlardan yargılanıyorlar. Kimse boşuna uğraşmasın. Tarihimizi ve kahramanlıklarımızı hurafelerle doldurmaya çalışmaya kimse iman kılıfı giydiremez.

Hurafe olup olmadıklarına gelince, diyanete göre hurafedir. İlahiyatçılara göre hurafedir. Hurafe ise islam dininde batıl ve küfür olarak kabul edilir.

Kendini diyanetten daha uzman, ilahiyatçılardan daha bilgili sanan varsa. Oda yazsın bildiğini.

Yazılarımın içeriğinde neyin gerekli neyin gereksiz olduğunu ben bilirim. Beğenmeyen oturur daha güzelini daha gereklisini yazar. Küçükken top oynardık, oynamayı bilmeyenler gelip kaleyi bozardı :)

Gönderi tarihi:

1.Ad zaten orada mevcut,alıntıladığım yazı kimden alıntı yazmıyor mu..?

2.Nerede aşağılamışım..?Türk'lüğünüze laf mı ettim..?

3.Askerliğini yaptın mı diye ben sormadım.Ama sorsaydım ve bu cevabı alsaydım ayrı bir tartışma konumuz olurdu..

4.O subaya ballandıra ballandıra anlatan sivile verecektin cevabını,burada hiçbişey yokken bize değil..

5.Mırıldanmanız gereksiz bir tartışmaya yol açıyorsa,bırakın biz de eleştirelim..

Saygılar bizden..

Gönderi tarihi:
Yazılarımın içeriğinde neyin gerekli neyin gereksiz olduğunu ben bilirim. Beğenmeyen oturur daha güzelini daha gereklisini yazar. Küçükken top oynardık, oynamayı bilmeyenler gelip kaleyi bozardı :)[/u]

Oldu,hadi gel beraber gülelim..:) :) :D:P:lol::stuart:

Yaptığın yanlışın farkındasın ama kabul edemeyecek kadar ****** mahkum olmuşsun..:closedeyes:

Yazık..

Gönderi tarihi:

"Çanakkale zaferi, Ne "Evliyanların havada yakalayıp düşmana geri fırlattığı top mermileriyle", nede "düşman askerlerini yutan bulutlar" la kazanılmıştır.

Çanakkale zaferi ancak, Türk Komutanlarının büyük askeri dehası, Mustafa Kemal Paşa'nın dünyayı hayran bırakan emsalsiz komutası ve Türk askerinin vatanı müdafa ederken, canını feda etmekten bir an bile çekinmeyip, bomba, top ve mermi yağmıurlarının altında düşmana ölümü pahasına hücum edecek kadar azimli ve cesur olması sayesinde kazanılmıştır."

Bu paragraftan rahatsız olan, karşı çıkana sorarız tabi.

Nedir arkadaşım, aksinimi iddia ediyorsun. Yok top yakalayan evliyalarla, düşman yutan bulutlarla kazanılmıştırmı diyorsun diye.

Hurafe olmadığını iddia edenede. Bunun ilahiyatçılara, diyanete göre hurafe olduğunu ve yine islam dininde hurafelerin batıl ve küfür sayıldığını anlatırız yine.

Aksini iddia eden, yada kendini ilahiyatçılardan ve diyanetten daha uzman sanan varsada, harcanmasın buralarda.

Ego, sırf bir şeye karşı çıkmak için karşı çıkmakta görülse gerek. Zira bir kişiye rahatsız eden ne diye sordukça. "sen şöylesin, sen böylesin" den öte bir şey ortaya koymazsa, karşı çıkma sebebi ancak *** tatmini ve tartışma yaratmaya çalışmak olabilir.

Gönderi tarihi:

Bu paragraftan rahatsız olan, karşı çıkana sorarız tabi.

Nedir arkadaşım, aksinimi iddia ediyorsun. Yok top yakalayan evliyalarla, düşman yutan bulutlarla kazanılmıştırmı diyorsun diye.

Hurafe olmadığını iddia edenede. Bunun ilahiyatçılara, diyanete göre hurafe olduğunu ve yine islam dininde hurafelerin batıl ve küfür sayıldığını anlatırız yine.

Aksini iddia eden, yada kendini ilahiyatçılardan ve diyanetten daha uzman sanan varsada, harcanmasın buralarda.

Ego, sırf bir şeye karşı çıkmak için karşı çıkmakta görülse gerek. Zira bir kişiye rahatsız eden ne diye sordukça. "sen şöylesin, sen böylesin" den öte bir şey ortaya koymazsa, karşı çıkma sebebi ancak *** tatmini ve tartışma yaratmaya çalışmak olabilir.

Offf..Sıkıldım aynı şeyleri tekrarlamandan..

Sen yaza dur,ben şimdi işe gidicem,gelince cevap verilecek bişiler yazdıysan cevaplarım,yok aynı şeylerse selametle..

Gönderi tarihi:

evet bende sıkıldım bu forumda, insanların yazdıklarına sırf karşı çıkmış olmak için karşı çıkılmasından.

birgün bi japonla türk konuşurken türk sorar siz niye nu kadar çalışkansınız?o da derki bizim hiroşimayla nagazakimiz var çalışmamız için.türk de bizim millette çalışmak için hiroşima gibi bir felaket bekliyor heralde der.japonun sözü çok güzeldir." SİZİN ÇANAKKALENİZ BİZİM 10 HİROŞİMA 10 NAGAZAKİMİZE BEDEL"

hafta sonu çanakkledeydim çok ekilendim bu ilk gidişimdi.gitmeyenlere şiddetle öneririm.çok kalabalıktı.dernekler, belediyeler, okullar sferber olmuş insanları oraya taşımışlardı.fakat ne yazıkki bazı gençlerimiz hala oranın önemini anlayamamış olacak ki insana yakışmayan hareketlerde bulundular.(öpüşenler mi dersiniz mezarların anıtların üstlerine çıkanlar mı dersiniz).insanlığımdan utandım.yazıklar olsun gençliğimize, aklı bitek belaltına çalışan gençliğimize.

saygılar

Dostum çanakkale ile hiroşima arasındaki benzerliği anlıyamadım ben açıkçası. yani "çanakkale 10 hiroşimaya bedel " derken kastedilen ne ?

Japonlarla aramızdaki farkın, japonların çalışkan olması bizim ise tembel olduğumuza dayandığını sanmıyorum. Zira bu propaganda yapılır, Emperyalist devletler çalışkan oldukları için zengindir ve güçlüdür diğerleride tembel oldukları için de. Gerçekte tabi sebepler başkadır.

Zira nufusunun yarısından fazlasının haftada ortalama 70 saat çalışan bir ülkenin sorunu tembellik olmasa gerek.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.