Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Orhan Hakalmaz


Misafir Ferfecir

Önerilen İletiler

orhan.GIF

 

En son Turku Yili (2005) albumuyle Turk Halk Muzigi severlerin karsisina cikan Orhan Hakalmaz, guzel yorumuyla zevkle dinledigim sanatcilarimizdan. Son albumunden "Hic Sevmeyi Denedin mi" ozellikle tuttugum bir turku..

 

Kimdir;

Aslen Bayburt kökenli olan sanatçı 10.11.1964 yılında Samsun'da doğdu. Müziğe olan ilgisi çok küçük yaşlarda başlamıştı. Babasının da müziğe karşı olan ilgisi sanatçının müziğe olan tutkusunu daha çok artırmıştı. Sanatın o büyük deryasına babasının da desteği ile 6 yaşında bağlama çalarak başladı. Eğitimine Samsun'da başlayıp İstanbul'da bitirdi. İlkokulu Samsun'da okudu. 8 yaşında Karadeniz Altınses Yarşmasında Birinci oldu. 12 Yaşında İstanbul Radyosu amatör ses sanatçısı kazandı ve bant yapma izni verildi.

 

Bir çok kez TRT İstanbul Radyosunda "Çocuk Saati" adlı programa katılıp türkü söyleyip, bağlama çaldı 1977 yılında İ.T.Ü. Türk Müziği Devlet Konservatuarı giriş imtihanlarını kazanarak öğrenimine başladı. Konservatuarda değerli hocalardan rahmetli Nida Tüfekçi'nin öğrencisiydi. Aynı zamanda TRT İstanbul Radyosunda akitli sanatçı olarak göreve başladı. Yaklaşık iki sene çalıştı.

 

1988 yılında 11 senelik eğitimini bitirip mezun oldu. Aynı yıl İ.T.Ü. Türk Müziği Devlet Konservatuarı'nda öğretim görevlisi olarak göreve başladı. 1991 yılında İ.T.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü T.H.M. Alanında yüksek lisans yaptı ve tez olarak "Ege Bölgesi Ağır Zeybeklerin İncelenmesi" adlı çalışmayı sundu. 1994 yılında İ.T.Ü. Türk Müziği Devlet Konservatuarı Korosunda şef yardımcılığı daha sonra şeflik yaptı. TRT Radyosunun ve Devlet Konservatuarı'nın T.H.M. konserlerinde solist, korist ve bağlama sanatçısı olarak yer aldı. 2000 yılında İ.T.Ü. Türk Müziği Devlet Konservatuarı'nda ki görevinden ayrıldı. Halen albüm ve konser çalışmalarına devam etmektedir.

 

Kaynak: turkuler.com

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 4 hafta sonra...
  • 6 ay sonra...

metin kemalle orhan hakalmaz gerçekten çok farklı statüdeler.birisi gercekten halkın içinden gelmiş ve o yörenin etnik kültürel degerlerini kaybolmak üzereyken tekrar canlandırıp müziğe renk katmışlardır.aynı zamanda halk müziğini klasik batı müziği estrumanlarını kullanarak müziğe geniş bir yelpazeden bakmışlardır.yani bu kişiler metin ve kemallerdir.

orhan hakalmaz için sadece popüler halk müzüğini seslendirip müziğe tek pencereden bakmıştır.kabaca işin ticari boyutundadır.saygılar ferfecir...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.